Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 20.10.2012 klo 01.05.

 1. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nythän on niin, että KooKookaan ei antanut hänelle liigakaudella roolia ykkös-kakkosketjussa. Ja minun viesti oli nimenomaan se, ettei tämäntyyppisiä pelaajia kannata hankkia kolmos- nelosketjuihin, jollei joukkue ole oikeasti niin vahva, että kestää sen.

  Rajalan ominaisuuksilla varustettu pelaaja tarvitsee rinnalleen, hänen heikkouksiaan paikkaavia pelaajia ja toisaalta pelaajia, joiden vahvuuksia taitava kiekonkäsittelijä, kuten Rajala tukee. Eli voimaa ja liikkuvuutta keskikaistalle ja hyvä one timer toiselle laidalle. Eli esimerkiksi hänen junnuaikainen ketjukaveri Palola vasemmalle ja Sandell keskelle.

  Tai jos Rajalan ominaisuuksilla varustettu pelaaja pelaisi keskellä, toiseen laitaan "Korhonen" ja toiseen "Huhtala", jotka hoitaisivat puolustamisen ja painimisen ja Rajalan kaltainen pelaaja voisi hakea enempi avojäätä. Mutta ketjun pelaajilla olisi kaikilla riittävä pelisilmä ja luovuus, joiden avulla hyökkäyksiin saataisiin tarvittava määrä syvyyttä, porrastusta ja toista aaltoa. Ajatus olisi siis, että luova pelaaja olisi kiekossa, eikä kuluttaisi energiaansa taistelemalla kiekkoa omille.

  On siis sanomattakin selvää, että Vällyn ja Veistolan välissä Rajalan kaltaisella pelaajalla ei tee mitään.
  ELI. Jos palataan konkretiaan ja Ilvekseen ja siihen tehtiinkö Rajalan kanssa virhe, niin JOUKKUEEN KOKOAMISESSA Tehtiin iso virhe kun hankittiin, eikä edes yritetty käyttää pelaajan vahvuuksia. Johtavat pelaajat tuolla kaudella olivat Keränen, Sandell ja Asplund. Sandell pelasi rikkoutuneen jalan kanssa ja laiturina. Eli kiekollista osaamista tuossakin joukkueessa oli varsin vähän, mutta sitä vähääkään ei osattu käyttää.

  Eli jos Lepaus hankitaan/on jo hankittu, niin ei kannata välttämättä odottaa kummoistakaan dominointia alemmissa ketjuissa. Toki joka pelaaja on yksilö ja sopeutuvaisuudeltaan omanlaisensa. Ja tilanne toki riippuu siitäkin, minkälaiset kolmos- ja nelosketjut meille muodostuu. Jos ne kootaan puukäsistä ja tsemppareista, niin kukaan taitopelaaja ei tee niiden kanssa 5+25 tehoja.
   
 2. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Oma TOIVEENI ensi kauden ketjuista olisi jotain tällaista. Varaa moiseen tuskin on.

  Rask-Sandell-Keränen
  Meskanen-Hintz-Koivula
  Rautiainen-Laakso-Kuronen
  Suomi-Kokkala/Vänttinen/Flinck-Liuksiala
  Ahoniemi, Haapanen, Ikonen

  Todennäköisempi:
  Rautiainen/Meskanen-Sandell-Keränen
  Meskanen/Rautiainen-Laakso-Koivula
  Suomi-Kokkala-Kuronen
  Ahoniemi-Vänttinen/Flinck-Liuksiala
  Haapanen, Ikonen

  Jälkimmäinenkin OK. Nelosen keskellä sentterit siis vaihtoehtoja. Suomella ei ole käsitykseni mukaan jatkosopimusta
   
 3. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Teki kahden vuoden jatkon tammikuussa
   
 4. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ylempi olisi loistava, jälkimmäinenkin ok. Ilveksen lähihistorian tuntien tuohon tarvitaan vielä ainakin 1-2 hyökkääjää enemmän. Saikkuja kuitenkin tulee. Tällä kaudella Sandell, Jokinen pitkät poissaolot, samaten Sointu ja Rautiainen olivat/ovat olleet pitkän aikaa sivussa. Markus Jokiselle kannattaisikin ehdottomasti sorvata jatkosoppari.
   
 5. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Baloun@ No hyvä, että Suomella on jatkosopimus, sillä potentiaaliahan kavereissa on. Nyt on pyritty pari kautta parantamaan heikkouksia, pitäisikö nyt pyrkiä korostamaan niitä alkuperäisiä vahvuuksia? Saataisiin turha puristus pois?
  EDIT: Ilves. Comissa Suomen sopimus päättyy 2017. Tilastot | #10 Suomi, Eemeli | Ilves

  Tietenkin viisi sentteriä saisi olla ja yksi kokenut laiturikin reservissä, mutta kannattaa kuitenkin panostaa siihen kärkeen. Jokiselle sopimus, jos saadaan suhteellisen edullisesti, eli 30-40 000.
   
 6. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nimenomaan näin. Jokisesta tuskin tarvitsee lähteä kilpalaulantaan, mutta saadaan tasaisen varma fiksu alivoimapelaaja, joka pystyy siinä samalla heittämään alaketjujen roolissakin vajaan 10 maalia kauteen.
   
 7. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Eivät ole tuohon päivittäneet mutta teki samaan aikaan jatkon kuin Lehtonen ja Liuksiala sekä Ilomäki
   
 8. Tori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nyt mennään oikeeseen suuntaan! Tulee hyvät fiilikset kun prospekteissakin jo otetaan tuplapalkkaa maksavalta HIFKIltä omia miehiä kotiin.
   
 9. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Koivula, Meskanen, Suomi kolmikko sai sen 60 tehopistettä täyteen. Harmi että Meskanen oli pitkään poissa, eikä vieläkään parhaassa vireessään.
  Haluaisin ensikaudella nähdä Suomi - Meskanen kaksikon jälleen yhdessä. Siihen keskelle hyvä sentteri..sentteri on vähimmäisvaatimus.
  Rautiainen - Laakso - Koivula vaikuttaa toimivalta ketjulta.
  Ongelma on liian paljon samantyyppisiä hyökkääjiä. Junnuistakaan ei tunnu kasvavan uutta Tinkeä enää millään. Eikä senttereitä.
  Liuksiala tarvitsee ja ansaitsee myös vastuuta ensikaudella, mutta ei hänkään ole nelosketjun rouhija.
  Reservissä pitää olla sen viidennen sentterin, mutta ei hänen tarvitse olla muuta kuin kokenut ja sentteri.
  Tuota sentteri asiaa ei voi olla korostamatta joukkueessa, mikä pelaa lähes koko kauden kahdella oikealla sentterillä ja loput arvotaan.
  Rahan puutteen toki ymmärrän, mutta onhan joukkue koottu todella heikosti. Vähän kuin otettaisiin kasa paloja kolmesta eri palapelistä ja yritetään siitä koota selkeä kuva.
  .
   
 10. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Olikos sinulla vetokin tähän liittyen? ;)
   
 11. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Lainaus:
  Saattoi olla..sellainen vapaamuotoinen, panosta ei koskaan muistaakseni asetettu. :)
  Sen verran vielä hyökkääjähankinnoista, että Lepausta tai muutakaan miestä ei tarvitse kolmoseen raahata. Meillä on kolmosketjun miehiä monen ketjun edestä. Puutteet on ykkösessä ja nelosessa.
   
 12. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Hyökkäys on ensi kautta ajatellen ihan hyvällä mallilla. Pari kärkiukkoa (toinen on oltava sentteri) ja Jokiselle jatkot, niin se olisi siinä sitten. Puolustuspään kanssa onkin enemmän hommia. Niemi ei jatkane, Vittasmäki suuntaa Mordoriin, Aalto lopettaa, Fagerudd lähtee Ruotsin päähän. Jäljelle jää Ilomäki, Laatikainen, Vainio, Järvinen ja Parikka. Vähintään kolme puolustajaa on siis tuotava sisään.
   
 13. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Eri puolilla on nyt puhuttu Kokkalan ja Vänttisen tulosta Ilvekseen ja tästä ei kovin kaksiset fiilikset ole. Mihin Ilves näitä kahta tarvitsee. Kokkala on periaatteessa ihan hyvä 20 pisteen pelimies liigassa, mutta juuri enempään miehestä ei ole. Vänttinen helvetin hyvä av-pelaaja ja parilla kaudella ihan hyvät pisteetkin tehnyt, mutta ei tuo nyt hirvittävästi sellaista osaamista tuo, mitä joukkueesta ei jo löytyisi.

  Toivottavasti nämä huhut ovat siis ankkoja.
   
 14. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  UTJ:tä ei siis ole näillä näkymin tulossa vaan Jalo hoitaa tämänkin puolen. Noin 20 sopimusta kasassa.
   
 15. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Joo, itseäkään ei kyllä nappaa kummankaan tulo. Omasta takaa tämmöisiä saa ja nyt pitää panostaa siihen kärkeen. Varsinkin pakistoon.
   
 16. bulftrik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, MM, LHC
  Kokkala kelpaa hyvin 2-3 sentteriksi (riippuen siitä pelaako Sandell keskellä vai laidassa), mutta Vänttiselle en näe käyttöä.

  Ei joku X - Laakso - Kokkala - X niin huonolta kuulosta. Todennäköisintä lienee kumminkin joku Sandell - Laakso - Kokkala - X. Ei taida Ilvekseltä löytyä rahaa hankkia Sandellia pätevämpää ykkössentteriä tähän hätään.
   
 17. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Rushden & Diamonds
 18. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Valtteri Viljastahan on jossain huhuttu Ilvekseen. Onko tietoa siirron varmuudesta, voidaanko poikaa jo sovitella ensi kauden puolustukseen?
   
 19. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Taitaa tuo Valtteri Viljanen olla varma jo.
   
 20. Noma Jäsen

 21. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Jos naapuri on naarannut Niko Mikkolan niin olisiko VMV sittenkin jäämässä.
  Toiveajattelua mutta olisi niin tarpeellinen kaveri.
   
 22. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Kysymys on, jääkö Mikkola enää Suomeen vai suuntaako tiensä rapakon taakse. Riippuu toki miten Bluesia mies kiinnostaa. Ainahan kaikki on mahdollista, mutta pelkään että tavalla tai toisella VMV on menetetty tapaus. Rahaa Ilveksellä kun vielä ei ole, vain se uskottavuus on toistaiseksi palautettu. Toki aina jossain määrin VMV:n pitäminen mahdollistakin on, ei mies nyt mikään EHT-tason supertähti sentään ole.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2017 klo 14.20
 23. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins, Newcastle United
  Vetäisin vähän jarrua näiden "uskottavuus palautettu" -puheiden kanssa. Ok, kentällä kulkee ja se on signaali ehkä jostain paremmasta. Aina puhutaan, ettei toimiston puuhat näy kentälle, mutta tokihan ne jollain tavalla näkyy. Nyt selvästi joukkue on reagoinut omistusmuutokseen ja kannattajat myös.

  Se, mitä toimistolla nyt tehdään ja miten, on ainakin itselleni täysin epäselvää. Näin pienessä ajassa on tuskin saatu taloutta tasapainotettua, luottamussuhteita luotuja uusiin, nykyisiin ja entisiin yhteistyökumppaneihin jne.

  Pienessä ajassa on toki tapahtunut paljon ja toivotaan, että buumi kentällä jatkuu pitkälle kevääseen. Uskottavuuden palautus ~20v korpivaelluksen jälkeen vaatii kyllä isossa kuvassa hieman enemmän, kuin yksi hyvä kevätkausi.
   
 24. Lainaus:
  Vittasmäki --> Lukko.
   
 25. JaFe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Se olisi jo paljon, jos ei tarvitsisi Veikkaa katsella naapurin riveissä. Menkööt sitten vaikka tuonne Lukkoon, jos ei ole meille jäämässä.

  Kyllähän tuo tällä menolla vielä KHL:äänkin pääsee kokeilemaan. Ei välttämättä vielä tämän kauden näytöillä, mutta lähivuosina.