Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 20.10.2012 klo 01.05.

 1. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Jep, mies sanoi itse jo viime vuonna että löysi Ilveksestä oman pelillisen kotinsa, joten lappua eteen vaan. Ja tosiaan, poikkeuksellisen paljon on saanut huomiota kapteenina tänä keväänä, tuomareista pelaajiin ja taustajoukkoihin kaikki erikseen miehen nimeltä maininneet. Aika harvan kapteenin toimintaa näin paljon alleviivataan.
   
 2. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Viljanen, Tamminen ja Kuronen + jatkoja. Nämäkö julkaistaan tänään? Tulisipa joku yllätys.
   
 3. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Saa nähdä onko huhuttu Rask tulossa nyt kun HIFK:n kausi päättyi. En ihan tarkkaan seurannut omien kiireiden takia välieriä, mutta ilmeisesti vähän liikaa katosi kyllä kuvasta välierissä ja olikin sitten pudotettuna lopulta kokoonpanosta? Kuten täällä joku aiemmin mainitsi, mies on kaikkea muuta kuin se laadukas ykköskentän pistetähti. Enemmänkin vain se heikomman rosterin ykkös-/kakkoskentän duunarilaituri, joka sitten tekee myös pisteitä kentällä. Ilomielin kyllä otan miehen takaisin, mutta toivottavasti vierelle Sandellin kanssa tulee sitten laadukas maalintekijä.
   
 4. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Hyökkäyksestä löytyy Koivulan, Rautiaisen, Liuksialan, Kurosen, Haapasen kaltaisia taitureita, jotka kyllä pystyvät takomaan tehoja. Ei Raskin tarvitsisi tehdä 40 pistettä, vaan tuoda muita avuja. Taistelua, nöyrää duunia kahteen suuntaan, vahvaa kulmapeliä, hyvää alivoimaa. Esimerkillinen joukkuepelaaja jonka voi heittää kehiin milloin tahansa.

  Juuri tuollainen pelaaja tuosta rosterista puuttuu. Flinck lähti, D'Amigo lähti, ilmeisesti myös Jokinen. Eikä Rask nyt mikään puukäsi ole, pystyy kuitenkin tekemään sen reilu 0,5 pinnaa per peli.
   
 5. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Lainaus:
  Kumpi sai pronssit?
   
 6. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Rask.

  Useat kirjoittajat ovat nähdäkseni aliarvioineet Raskin merkitystä, ja osaamista. Kyllä Joonas pystyisi hyvässä motivoituneessa kentällisessä räppäämään sen +50 pinnaa. Ja nimenomaan tärkeänä osana sen ketjun kokonaisuutta. Tietenkin se edellyttää sitä, että Joonas välttää loukkaantumiset ja että ketjukaverit, esim. Sandell välttävät ne.

  Mutta jos kentällinen olisi esim: Rask-Sandell-Meskanen, Vainio ja I-pakki, niin luulenpa, että jälki olisi tuhoisa. Kaikki neljä olisivat äärimmäisen sitoutuneita pelaajia näyttämään loukkaantumisten jälkeen/nousemaan seuraavalle tasolle.

  Kakkoseen jäisivät Rautiainen-Laakso-Koivula, Parikka ja II-pakki. Erittäin hyvä kokonaisuus tuokin.

  Ylivoimapelaajista reservissä olisivat vielä Suomi, Liuksiala, Lepaus (jos tulee) ja Viljanen.

  Eli toivottavasti Joonas tulee ja vieläkin äärimmäisissä toiveissa olisi, että Hintz tulisi myös.
   
 7. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Näin uskon minäkin, mutta edelleen siitä voi Sandell ja Rask viettää ison osan kaudesta telakalla. Sandell, jos sattuisi kokonaisen kauden pelaamaan, pystyy nostamaan ketjukaveriensa tason pirun korkealle ja siinä työteliäs Rask olisi juuri oikea palanen. Isolla riskillä kuitenkin historian tuntien mentäisiin.
   
 8. George Parros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
  Kyllähän se on melkoista haihattelua olettaa/odottaa, että Ilves voisi vielä ensi kaudeksi hankkia jotain Raski varmempia ja laadukkaampia suomalaishyökkääjiä. Ilveksen vetovoima pelaajamarkkinoilla parani aavistuksen vasta helmikuussa, jolloin laatupelaajat ovat jo sopineet tulevan kauden seuransa. Suomalaisista on enää tuon ajankohdan jälkeen vapaana raakileet/heikon kauden pelanneet. Ison roolin pelaajat on hankittava ulkomailta, johon sisältyy vastaavasti enemmän kysymysmerkkejä, on pelaajan CV sitten millainen tahansa.
   
 9. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  @George Parros Ei kai kukaan nyt odota parempaa suomalaishyökkääjää, eikö täällä nyt pääosin olla oltu sitä mieltä että pistemies (ykköslaituri) saisi olla parempi ja ulkomaalaislöytö. Siis käsistään varmempi tapaus. Tälläinen mielikuva ainakin itselleni täältä on jäänyt. Rask koska vaan takaisin, mutta tulosyksikön nimenomaiseksi superduunarilaituriksi.

  @Taze Ai niin perhana, sekin turha peli pelataan vielä.

  @Ragulin En kiellä sitä etteikö Rask ole laadukas kenttäpelaaja ja omaa kovaa pistepotentiaalia, mutta +50 pts toiveet nyt on täyttä haavetta, mies pelaisi aivan muita liigoja jos tuollaiseen tulokseen liigassa pystyisi. Paljon on tullut eteenpäin siitä mistä lähtökohdasta Tampereelta viimeksi lähti, mutta nuo 30+ pts kaudet ovat Joonakselle täyttä realismia ja tuosta hieman toki aina voi parantaa. Meskanen on se yksi potentiaalinen superlaituri, kunhan ottaa vielä sen yhden harppauksen urallaan ja pysyy etenkin ehjänä. Koivulan mahdollisesti poistuttua, Ilves tarvitsee ehdottomasti yhden kärkilaiturin ensi kaudelle ja ehjän kauden niin Sammelille, kuten Rautiaisellekin. Syvyyttä myös laadussa olisi vain pakko olla, sen todisti viime kauden saikkulistat.

  Toki mikäli talous yksinkertaisesti ei anna myöden, niin hyvin voi Joonas Rask mahdollisesti tullessaan olla se ainoa "varma" kärkihankinta enää tuloskenttiin. Toivottavasti myös Koivula pelaa vielä ensi kauden Tampereella.
   
 10. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Raskin HIFK-kausien ottelumäärät olivat 57, 61 ja 45 eli kyllä hän siellä ihan riittävästi on pelannut. 38 pudotuspelissä Joonas on tehnyt 30 pistettä. Saavutus, josta Ilveksen rosterin pelaajat voivat vain haaveilla.

  Raskin pisteet edeltäviltä kausilta 35, 39 ja 28.

  Joonas on erittäin Ilves-henkinen ja tämä ei liity siihen, että Tuukka tuli omistukseen mukaan.

  Ilveksen taloudellinen tilanne on sellainen, ettei sillä ole varaa Joonas Raskin hintaluokan pelaajiin. Jos Joonas Ilvekseen tulisi, niin takana täytyisi olla erityisjärjestelyjä. Itselläni ei ole tietoa, mitä Joonas tekee. Hänellä on vielä kausi kesken. Aikoinani toki täällä kirjoitin, että Ilveksen kannattaa yrittää kääntää kaikki kivet Roopen, Joonaksen, Välimäen Juuson ja Aleksi Heponiemen suhteen. Tämä oli vain minun mielipide, eikä perustunut mihinkään tietoon.

  Rautiainen-Sandell-Rask olisi Liigatasolle kovan luokan ykkösketju, mutta luonnollisesti kaikki tietävät, että loukkaantumishistiria on pitkä. Ja Sandellin kuntoutumisesta ei ole mitään takuita. Mainittakoon tässä sellainen detalji, että Sandell keskeytti pitkän lomansa ja lensi Suomeen, kun Ilves käänsi Ässät. Hän oli kaupungissa ainoa, joka oli sitä mieltä, että hän pelaa vielä välierissä, jos Ilves sinne yltää. Motivaatio paluuseen on kohdillaan.
   
 11. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ässä on kova äijä. Toivottavasti tuo raaka duuni vielä joskus palkitaan ehjillä kausilla.

  Ilveksen laituriosasto on erittäin potentiaalinen. Kuronen jo tuo syvyyttä Koivulan, Rautiaisen, Meskasen, Liuksialan, Suomen, Lepauksen, Haapasen oheen. Jos tuohon oikeasti vielä lyödään hankinta luokkaa Joonas Rask, niin ei tarvitse todellakaan valittaa.

  Sen jälkeen katse kääntyy ikuisuuskysymykseen riittääkö sentterit, siellä lähinnä isot kysymykset Sandellin kestokyky ja Ruotsalaisen toistaiseksi lunastamaton potentiaali. Laakso hoitaa kyllä tonttinsa ja Tammiseenkin on luotto, koska odotettu ruutu ei hirveän iso ole. Sandellin loukkaantuessa oltaisiin toki jälleen kusessa, koska sen jälkeen Tapsa olisi taas totutusti ykkössena ja Tammisen pitäisi kyetä hoitamaan kakkosketjun rooli.

  Lähtökohtaisesti Tapsalla on tiedossa järkyttävän iso rooli. Alivoimalla kuormaa jakoivat kiitettävästi viime kaudella Flinck, D'Amigo, Jokinen, Mustonenkin, nyt sisään tulleista pelaajista on vaikea kuvitella tuohon rooliin ketään.

  Pakisto tässä nyt eniten huolettaa. Sopimuksen alla ei montaa miestä ole, eikä oikein kunnon huhujakaan ole ilmoilla. Jostain pitäisi repiä korvaajat Vittasmäelle, Aallolle ja Fageruddille.
   
 12. George Parros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
  Lainaus:
  Kuten jo aiemmin kirjoitin, silloin riski muodostuisi seuraavasta seikasta:

  "Ison roolin pelaajat on hankittava ulkomailta, johon sisältyy vastaavasti enemmän kysymysmerkkejä, on pelaajan CV sitten millainen tahansa."

  Jos siis vaihtoehtoina on Rask tai ulkomaalaisvahvistus. Raskin kanssa riskinä "hieman puiset kädet ja tehottomuus", ulkomaalaisen kohdalla riskinä "sopeutumisvaikeudet uuteen maahan/liigaan/seuraan" ja Ilveksen scouting-osaston heikot meriitit.

  Kumpikin skenaario siis sisältää kuitenkin riskinsä.
   
 13. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Sami on tosiaan kova ukko ja hienoa, että tällainen motivaatio on takaisin askiin. Olen kuitenkin tavattoman onnellinen, ettei kaukaloon lähtenyt. Hoitakoot nyt kunnolla itsensä kuntoon ilman minkäänlaista riskiä tulla takaisin liian aikaisin. Ensi syksynä sitten tosissaan mukaan ja dominoimaan liigakaukaloita!
   
 14. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Eiköhän Tammiselle lasketa jonkinlaista roolia toisena alivoimasentterinä. Laitureista löytyy potentiaalisia alivoimapelaajia enemmänkin, mutta ei toki tällä hetkellä D'Amigon veroista pelaajaa. Jokinen ja Flinck olivat myös kaksikkona paitsi alivoimalla, mutta myös muutenkin kulmamöyrijöinä ja karvaajina nelosketjujen parasta A-ryhmää koko liigassa.
   
 15. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Punakone huhuilee Ilveksen foorumilla, että Laatikainen lähtisi Unitediin(liekö perhesyyt tms, tämä omaa mutuilua). Sama lähde tiennyt kuulemma Tammisenkin tulon
   
 16. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Punakone on aika hyvin ollut hajulla näistä ainakin aiemmin.

  Paalua vapautuisi taas, mutta samalla pakkien tilanne olisi kriittinen. Neljällä pakilla soppari Ladan lisäksi. Aallolle voisi tuossa tapauksessa sorvata vuoden jatkon, jos vaan haluja pelata edelleen on. Samoin Järviselle pahvia vaan nenän eteen. Ja sitten pari profiilipakkia ulkopuolelta, kiitos.
   
 17. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kolme runko- ja pari rotaatiopakkia tarvittaisiin tosiaankin ulkopuolelta, koska jäljelle jäisivät:

  X - Vainio
  Parikka - X
  X - Viljanen
  Ilomäki

  Minuakaan ei haittaisi hyvät pudotuspelit pelanneen Aallon jatkaminen, mutta toki järjellisellä sopimuksella ja pienehköllä roolilla tasakentällisin. Olisihan tuossa myös tilausta Välimäen Juusolle ykköseen Vainion pariksi...
   
 18. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jos tuo Ladan lähtö pitää paikkansa, niin entistä enemmän ihmetyttää ettei Ville Järvisellä ole vielä sopparia. Vaikea kuvitella, että ulkopuolelta löytyy kolmea pakkia, jotka ajavat suoraan Järvisen ohi. Tossa äijässä on selkeästi potentiaalia ja vihdoinkin ehjä kausi takana. Nyt vaan mies kiinni ja etsiskelemään niitä isoja kaloja ulkopuolelta.
   
 19. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Tämä. Lada kuuluu Espooseen ja Espoo ansaitsee Ladan. Mies ei missään vaiheessa oikein tuntunut Ilveksen pelaajalta, vaikka playoffessa parempi olikin mitä pelkäsin. Toivottavasti lähtee sinne minne kuuluu.
   
 20. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nyt on pari viikkoa siitä, kun julkaistiin Kuroset ja muut. Siinä yhteydessä Jalo vähän lupaili, että seuraavia soppareita julkaistaisiin piakkoin. Millähän aikataululla sieltä seuraavan kerran tulee uutisia?
   
 21. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Samaa ihmettelen, mutta veikkaan että joko Järvisellä on jo vuodenvaihteen aikaan sovittu soppari muualle, tai Kivi ei halua Järvistä joukkueessa pitää. Joka tapauksessa uskon, että hänen sopimuksensa olisi julkaistu jo, mikäli ensi kauden Ilveksessä aloittaisi. Mielelläni tulen toki yllätetyksi tämän suhteen.
   
 22. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Niin..aina kun yritti sanoa, ettei Järvisellä ole ainakaan julkaistua sopimusta, niin joku riensi tietämään sellaisen kuitenkin kassakaapissa olevan.
  Ihmettelen myös Hintzin lähtöä kesken kauden..ei minnekkään...
   
 23. Takkuturkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalervo Kummola
  Lainaus:
  Jos Miikoa tarkoitat, niin olen ymmärtänyt hänen luopuneen jääkiekkoammattilaisuuden tavoittelusta ja siirtyneen kokopäivätoimiseksi opiskelijaksi. Voin kyllä olla väärässäkin.
   
 24. Ziggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Näin teki ja varmasti ihan hyvä ratkaisu. Olisikohan ollut niin että tuossa vaiheessa tehtiin ensi kauden soppareita ja Hintzlle ilmoitettiin että ensi kaudelle ei ole sopparia tulossa ja veti siitä sitten omat johtopäätöksensä. Tuo loppu tosin ihan omaa spekulaatiota.
   
 25. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ehkäpä luvattu rooli (todennäköisesti 7. pakkina tai rotaatiossa) tai tarjottu palkkio ei ole miellyttänyt pelaajaa. Järvisen kannaltahan olisi tärkeää saada paljon peliminuutteja, eikä penkillä istuminen ole uran tässä vaiheessa hyväksi.