Ihmettelyketju

  • 6 373 493
  • 38 790
Yli 4000 henkilöä surffailee Jatkoajassa nyt, keskellä työ-/koulupäivää. Siinä on iso joukko ihmisiä, eikö teillä ole oikeaa tekemistä?

Nimim. ihmettelevä sairaslomalainen

Ihmettelin eilen hieman samaa. Aamupäivästä menin prismaan ja siellä oli ihan älyttömästi porukkaa. Luulisi siihen aikaan porukan olevan töissä. Tai siihen aikaan kenties oli ruokatuntilaisia, mutta ei nyt luulis sen aikana ehtivän hoitavan koko vapun ruokaostoksia (tavaramäärästä päätellen) Ja ei ne kaikki mummeleita olleet, eli eläkkeellä. Ja epäilen että olisivat kaikki olleet vuorotyöläisiäkään (kuten minä) No, toivottavasti kaikki ne "normaalit" työntekijät katoaa sieltä työpaikoiltaan tunnin sisään, olis paljon leppoisampi tuo oma työpäivän alku. Loppuvuoro ei sitä varmaan ole, kiitos teekkareiden ja vapun juhlijoiden ja yöhön asti kestävä vuoro.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaa, voi hyvin olla - oma kokemus asiasta on 2000-luvun alkupuolelta, kun noita tuli pariin otteeseen selviteltyä. Anyway, perunkirjoitus on tehtävä ajoissa ja siinähän tuo asia käy selville jos käy. Liekö tässä tapauksessa käynytkään sitten? Perunkirjassahan pitäisi löytää jokainen vara ja velka.

Näyttäisi siltä, että tähän frendini Nordea-caseen on tulossa piste, kun lakimiestuttu otti asian hoitaakseen. Perunkirjoitus tehtiin siis ajoissa ekonomin toimesta silloin vuosi sitten, kuolinpesä todettiin varattomaksi, ja muut velalliset, joukossa ainakin yksi toinen pankki, eivät alkaneet velkoja periä, kun kerran kuolinpesä oli varaton. Nordea teki poikkeuksen, vaikka sielläkin puhelimitse sanottiin heti silloin vuosi sitten, että ovat saaneet perunkirjoituksen ja näkevät siitä varattomuuden, mutta heillä on "siitä huolimatta oikeus saataviinsa".

Tässä on nyt mennyt viikkoa vaille tasan vuosi ystäni isän poismenosta ja nyt lakimiestuttu sai Nordean keskeyttämään perintätoimet kokonaan. Ensi viikolla pitäisi tulla Nordealta vielä kirjallinen vahvistus.

Sen verran tätä asiaa on nyt selvitelty, että Nordea kuulemma on tehnyt muillekin varattomille kuolinpesille samanlaista (sattumanvaraisesti!), eli vaatimalla vaatinut luottokortti- ja muita velkoja maksetuiksi. Yhden perintätoimiston edustajan mukaan moni perillinen maksaa Nordealle noita rahoja, kun eivät jaksa lähteä taistelemaan. Muut pankit eivät tällaista harrasta.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paljon on puhuttu siitä, että Ville Nieminen ei jatka Tapparassa. Se on varmasti iso asia Tappara-faneille, kun Nieminen on profiloitunut hyvin vahvasti tapparalaiseksi. Nyt vaan ihmetyttää, onko Jatkoaika menossa paskalehdistön suuntaan, kun Jani Niemisen sopimus Tapparaan uutisoidaan "Nieminen sopimukseen Tapparan kanssa". Ok, ehkä pikkuasia, mutta olisi tuon voinut ehkä informatiivisemminkin otsikoida. Iltapulut tulee mieleen tuosta "harhaanjohtamisesta".
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Siis nythän on vappu? Onhan? Itselläni ei ollut eilen mitään sen kummempia vappuaaton fiiliksiä. Ei voisi vähempää kiinostaa lähteä ulos jonottamaan johonkin ruokapaikaan tai mennä torille kuuntelemaan kelmi-Korhosen vappupuhetta. Ulos kun katsoo, niin vettä sataa ja lämmintä taitaa olla alle viisi astetta. Tämä "vappu" tuntuu lähinnä tavalliselta lauantailta.

Olenkohan tulossa todella vanhaksi?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Mikähän vittu siinä on, kun Ruotsissa asuvat mamut ja näiden mamurotuiset jälkeläiset alkavat näyttää ruotsalaiselta ajan mittaan. Ääriesimerkkinä Ruotsin tähtifutaaja Martin Dahlin. Muuten putipuhdas neekeri, mutta naama on juuri sellainen peruslortto hurripärstä. Sama koskee suomalaissyntyistä Tommy Saloa, jonka turparustinki on sekin kokenut hintahtavan veltostumisen.

Ja miksi kaikki valkkarit maistuvat ainakin minun suussani kiljulta? Ja miten helvetissä viiniä voi käyttää ruokajuomana? Känniä sillä vain haetaan. Muka ruokajuoma. Paskat.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Ihmetyttää, että mistä helvetistä tässä ny repästään 1,7 miljardia? Ei kait se auta tytöt ja pojat maksamaan veroa lisää, että saadaan Kreikan lapsille uusia jalkapalloja. Ei helvetti sentään, itsellä kohta opiskelijan elämä huipentumassa, kun pääsee yliopistoihin, niin vähän alko mietityttämään, että kuinkahan esim. opintotukien käy. Pakkohan se jostain on tuo 1,7 miljardia säästää ja se ei ole ihan pikkuraha.
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuntuu siltä, että tänne foorumille pitäisi laittaa alkolukko. Sen verran riidanhaluista/-hakuista on muutaman käyttäjän viestit olleet tänään. Tähän kiva nauruhymiö perään.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ihmetyttää, että mistä helvetistä tässä ny repästään 1,7 miljardia?

Katainen sanoi radiossa, että avustus katetaan uudella lainalla, jossa on hieman parempi korko kuin Kreikalle annettavassa lainassa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tuntuu siltä, että tänne foorumille pitäisi laittaa alkolukko. Sen verran riidanhaluista/-hakuista on muutaman käyttäjän viestit olleet tänään. Tähän kiva nauruhymiö perään.

Kyllä!

Varsinkin, jos kannattamasi joukkue on hävinnyt ottelun parin viime päivän sisällä tai joutunut kesälomalle viimeisen kahden viikon aikana niin alkolukko pitäisi olla pakollinen.

Ihmettelen sitä, että kirjoitanko tämän illan aikana lisää sellaista, jotta alkolukko olisi ollut paikallaan.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Ei tullut Suomelle olympiakultaa, ei Lukolle minkäänväristä mitalia. ManU putosi mestareiden liigasta jo, eikä taida jäädä valioliigastakaan kuin kunniakas hopeasija. Näinköhän menee MM-kisatkin perseelleen - no kai sieltä pronssia taas tulee...Saksa varmaan viime vuosien tapaan pääsee aika lähelle mutta ei ihan. Tähänhän on jo totuttu, poikkeuksena ManU joka yleensä voittaa tittelin tai pari. Mutta.

Millaistahan se oikein sitten on jos ja kun Lukko tässä joku kevät pelaisi vaikka ihan välierissä? Kuinka helvetissä sitä kestää ne mahdolliset jatkoaikaottelut ja riivatun pitkät ottelusarjat? Tuossa kun olen seurannut tuon JYP-henkisen työkaverini mielentilaa parina viime keväänä - ei ole helppoa ei. Hänkään ei varsinaisesti ole päässyt tottumaan menestykseen ja nyt se sitten on tämmöistä "joka kevät". Mun pitää kai alkaa jonkinlainen henkinen valmennus itsekseni - "kuinka kestän Lukon mahdollisen välieräpaikan tuoman henkisen paineen".
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millaistahan se oikein sitten on jos ja kun Lukko tässä joku kevät pelaisi vaikka ihan välierissä? Kuinka helvetissä sitä kestää ne mahdolliset jatkoaikaottelut ja riivatun pitkät ottelusarjat?...Mun pitää kai alkaa jonkinlainen henkinen valmennus itsekseni - "kuinka kestän Lukon mahdollisen välieräpaikan tuoman henkisen paineen".

Kyllä siinä sulla varmasti kunto joutuisi koetukselle. Kannattaisi hoitaa ainakin työmaalla asiat siten, että mitään turhan tärkeää ei ole missään tapauksessa meneillään samaan aikaan. Siinä kun täytyy priorisoida jo ensinnäkin vedenpitävät suunnitelmat pääsylippujen hankkimisen suhteen. Samoin joihinkin vierasotteluihin voi olla helvetin pitkä matka ja paikallahan on aina oltava noissa peleissä jo ainakin tunti ennen ottelun alkua. Naamat on maalattava, peruukit, kypärät jne rekvisiitta on hoidettava kuntoon ym. Nyt kun vedetään vielä paras 7:stä sarjoja, niin ei tuo ole helppoa sellaisen seuran kannattajille, joille menestys on harvinaisempaa kuin kerran kymmenessä vuodessa eikä siihen ole yhtään tottunut.

Näkemykseni perustuu kevään 2006 kokemuksiin, jolloin sentään onneksi välierät ja finaalit olivat paras viidestä -sarjoja. En tiedä miten tosta rääkistä olisi selvinnyt pidemmillä sarjoilla kun nyt jo oli viimesen finaalin jälkeen suorastaan helpotus, ettei viidettä peliä enää tullut vaan homma oli lopultakin ohi.

Toisaalta sitä henkistä painetta kyllä tulee siinäkin kohtaa aika lailla kun seuraa liigakarsintojen jatkoeriä tietäen mitä seuraava maali omissa merkitsisi.

Nii että jos elämässä muuten on asioita, joihin pitää keskittyä, niin on kaikkein helpointa kun omat vaan neppailee häntäpäässä sopivasti siten, ettei ole pelkoa sen paremmin menestyksestä kuin putoamisestakaan.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Nii että jos elämässä muuten on asioita, joihin pitää keskittyä, niin on kaikkein helpointa kun omat vaan neppailee häntäpäässä sopivasti siten, ettei ole pelkoa sen paremmin menestyksestä kuin putoamisestakaan.
Otetaan riemu irti siitä että kerran kaudessa kaadetaan lauantai-iltana Jokerit tai Kärpät kotona. Paikallispeleissä on ihan kauhean kiihkeä tunnelma ja laskeskellaan kovasti sitä kumpi vei ne keskinäiset tällä kaudella. Muistellaan myös sitä kumpi takavuosina olikaan ämmä, Nickerson vai Topo. Tärkeintä on se, että ollaan taulukossa korkeammalla kuin vihollinen, vaikka ne sijoitukset olisivatkin taas ihanasti kymmenes ja yhdestoista.
Ja kun runkosarja on ohi voidaan vähän huokaista, ohi on taas tältäkin kaudelta. Mut ens kaudel hei!

Näinhän se on yleensä mennyt viimeiset jotain 15 vuotta, muutamaa hassua kautta lukuunottamatta. Tuttua ja turvallista. Jos sitä menestystä nyt sitten vielä joku päivä tulee...vanhasta pois oppiminen on aina vaikeaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihmettelen suuresti sitä, että minua kutsutaan polttareihin, joiden juhlakalua en ole nähnyt kuin pari kertaa ohimennen viimeisen viiden vuoden aikana. Eikä kyse muutenkaan ole mistään ns. vanhasta kaverista, vaan pikemminkin "kaverin kaverista". Noh, nuo juhlat on aika helppo skipata, varsinkin kun omat aikataulut ovat muutenkin kiireiset tuohon aikaan.
 
Ihmettelen millä liemillä sitä on viikonloppuna omaa roppaa tullut marinoitua ku on vieläkin niin murea olo... Onneks ruotsin eht-turnaus on vaan kerran vuodessa ja vielä parempaa että osu vapun kanssa päällekkäin !
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ihmettelen tuota työpaikkani työntekijävirtaa. Joka päivä kun sinne menee, niin näkee jonkun uuden ihmisen. Onhan se ainakin mukavaa vaihtelua...

Ihmettelen myös sitä, että tämän vuotiset MM-valinnat eivät suuremmin herätä allekirjoittaneessa negatiivisia tuntemuksia. Ainoastaan voisi kysyä mihin jäi Nokelainen ja miksi Puistola, miksei fyysisempää pakkia tilalle? Joukkue minun makuuni ja kerrankin oli munaa ajaa pakonkin sanelemana toki nuoria sisään tiimiin!
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tilailin vappuna Saunalahdelta ADSL-liittymän nettisivujen kautta. Tänään tuli tekstari ja sähköposti ilmoittaen, että kaavailtu asennuspäivä on 5.5.. Lisäksi tuli toiset viestit ilmoittaen että modeemi on lähtenyt aamulla postiin ja vielä tekstari jossa pyydettiin laittamaan modeemi heti seinään, jotta voidaan testata liittymä asennuksen yhteydessä.

Ihmettelen sitä, että koska tästä on tullut näin nopeaa. Olin varautunut useamman viikon odotukseen, mutta parissa päivässä näyttäisi hoituvan, jollei nyt mitään ylläreitä tule. Ja Sörnäisissä asustelen, kai se jossain haja-asutusseudulla kestäisikin kauemmin.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
ADSL

Itselläni kesti Saunalahden ADSL:n tulo vaatimattomat 1 1/2 kuukautta. Maaliskuun puolivälissä tilasin ja vappuna kytkettiin kiinni. Vaihto vielä elisasta eli saman firman sisällä käytännössä.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Otin tossa puolituntia sitten hupparin pois ja samalla huomasin, että on kädet täynnä jotain nokkosenpistoksen näköisiä punaisia alueita. Ei millään tavalla kutise ja ei noita ole kuin käsissä ja muutama selässä. Pahimman näköiset kainalon lähellä. Tässä nyt hetken aikaa yrittänyt miettiä mistä pirusta noi on tulleet. Tietääkseni en millekkään ruualle ole allerginen. Päivän ainoa "erikoinen" oli paprika, jolla monet tietääkseni ovat allergisia, joten täytyy huomenna syödä taas paprikaa niin huomaa johtuuko se siitä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hupparissa on jotain väriainetta, jolle olet allerginen? Oliko uusi, pesitkö ennen käyttöä? Jos oli vanha, oletko vaihtanut pesuainetta? Siinä muutama kysymys, josta pääset alkuun :)
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Voipi muuten hyvin olla pesuaineesta kiinni. Vaihdoin juuri vähän aikaa sitten pesuainetta. Kiitoksia tant gredulinille viisauksien jakamisesta!
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Voipi muuten hyvin olla pesuaineesta kiinni. Vaihdoin juuri vähän aikaa sitten pesuainetta. Kiitoksia tant gredulinille viisauksien jakamisesta!

Saattaa myös olla että kone ei ole huuhdellut kunnolla pesuainetta pois ja sitä on jäänyt hupparin sisälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös