Vielä noista kaljoista. Välillä tuntuu siltä, että nämä jotkut olutharrastajat luulevat ettei suomalaiset tiedä miten hyviä kaljoja ne jotkut erikoisemmat ovat. Kyllä mä uskon että ne tietävät. Jos jollekin tavalliselle keskivertosuomalaiselle antaisi jonkun olutharrastajan mielestä tosi hyvän kaljan, niin ei se sen mausta varmaankaan tykkäisi. Eihän se edes muistuttaisi Karjalaa tai Lapin Kultaa. Liian voimakas maku, pinttynyt jopa. Suomalaiset haluavat kaljansa raikkaana ja mietona, kuten ruuankin. Ja hyvä niin. Ei kaljoja ole tarkoitus nuuskia ja pyöritellä suussa kuten joitakin viinejä, vaikka jotkut tekevätkin niin. Ei marginaaliryhmien takia kannata suuria päätöksiä tehdä. Kyllähän noi suomalaiset kaljat ovat maultaan vaatimattomampia kuin joissakin toisissa maissa, ja siihen on monia ymmärrettäviä syitä, mutta ei suomalaisten kannata vaihtaa kaljaa vain sen takia että jossakin muualla juodaan toisin. Tosin onhan monissa maissa ne halvimmat kaljat lähes vastaavia, eli ei se ruoho ole aina vihreämpää aidan toisella puolella. Ja kyllähän olutharrastajatkin varmaan onnittelisivat vaikkapa Koffia nerokkaista tuotteista. Tietenkin olisihan se yhteiskunnan etu jos ihmiset joisivat vähemmän alkoholia, mutta voittoa yritykset haluavat tehdä. Ja pitää muistaa että suurin osa haluaa kaljansa sellaisena ja varsinkin siihen hintaan. Vähemmistölle sitten on tarjolla niitä erilaisempia, valitettavan isoon hintaan toki. Näissä hinnoissa on aika hölmöä ostaa niitä, varsinkin jos enemmän haluaa kuluttaa, kuten moni suomalainen haluaa.