Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Täytyy kompata. On kyllä aivan uusi tuttavuus, mutta hyvin vetää. Taitaa jopa jotain ymmärtää lätkästä, ei ihan itsestään selvyys lätkäselostajissa.

  Ainoa juttu mikä Sorjosessa vähän tökkii, on miehen tapa venyttää esim pelaajien nimien viimeistä konsonanttia, kohtuu raskata kuunneltavaa.
   
 2. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse en voi sietää ko. kaveria. Mainitsemasi asia on yksi niistä lukuisista tekijöistä, jotka saa ärsytysmittarin vilkkumaan omalla kohdallani punaisella. Eikä rajoitu vain nimiin, tekee sitä muutenkin. Intonaatio kusee. Iso ero eturivin ammattilaisiin. Teennäistä ja tosiaan raskasta kuunneltavaa.
   
 3. paraspelaaja Jäsen

  Sorjonen ymmärtää peliä. Jääkiekkoselostajan olisi hyvä jollain tasolla ymmärtää peliä, vaikka pääpainon tuleekin olla pelaajiin ja peluutukseen liittyvissä asioissa.

  Esimerkiksi Mertarannan pisteet laskevat rajusti, koska mies ei edelleenkään ymmärrä jääkiekosta pelinä, eikä sen puoleen pysty käyttämään täsmällisiä käsitteitä pelitapahtumiin liittyen. Mertaranta on lyönyt sanavarastonsa lukkoon vuosia sitten, joten uudemman terminologian sijaan käytetään joukkueen pelaamisesta erilaisia kiertoilmaisuja, kuten "Suomi vaihtaa" tai "Suomi asettaa bussinsa keskialueelle".

  Vaarallisin mahdollinen tilanne syntyy, kun selostaja alkaa normatiivisesti neuvomaan, miten tietyn joukkueen pitäisi tietyllä hetkellä pelata. Mertaranta on käynyt lähellä tätä veteen piirrettyä viivaa, ja kuten sanoin, silloin ollaan todella vaarallisilla vesillä.
   
 4. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ensimmäisen kerran näissä kisoissa katselin ottelua yli viisi minuuttia. Mertarannan ärsyttävin maneeri "xxx tekee jotakin KUTEN / NIIN KUIN PITÄÄKIN" vilisi jatkuvasti. Todella ärsyttävää, varsinkin kun usein se, mitä PITÄISI (olisi järkevintä) tehdä on aivan muuta kuin tehdään. Anteeksi, jos seikka jo ketjussa mainittu. En viitsinyt kahlata koko ketjua läpi.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Julius Sorjosessa ärsyttää ainoastaan ääni. Teppo Laaksosessa sama vika. Juha Taivaisesta tykkäsin.
   
 6. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Saukkonen on huono, kun pitää korjata virheitään, jos muistaa. Mielestäni Saukkosella on edelleen pilkettä silmäkulmassa, eikä ota peliä niin turhan vakavasti. Mertaranta sen sijaan on kokoajan paniikissa, vaikka jäällä tapahtuisi mitä vaan. Jokainen laukaus, rännikiekko tms. on pomppukiekko. Antero ottaa siis ottelun liian vakavasti.
   
 7. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Omasta mielestä Sorjosella on miellyttävä ääni, sen sijaan Teppo Laaksosella ei, mutta Laaksosella on yksi ärsyttävämpi ominaisuus kuin ääni.
  Laaksonen selostaa peliä lähestulkoon ensimmäisestä persoonasta tai että hänen sormensa näkyisi TV-kuvassa. Selostuksessa esiintyy häiritsevissä määrin sanat "tuolta, täältä, tuonne, tästä, siitä, sinne", ihan kuin hän osoittaisi kentälle ja kertoisi vieressä istuvalle lapselle "katso nyt tuonne". Harmiksi selostus ei ole kehittynyt tuolta osin yhtään viime vuodesta, heti ensimmäisessä ottelussa särähti korvaan, kun oli ehtinyt vuodessa unohtua.
  Muistaakseni yhdessä Ruotsin viimeisimmistä alkusarjan ottelussa, kun Bäckström kiersi hyökkäysalueen ympäri maalin takaa ja leikkasi b-pisteen kaarelta kohti maalia ja laukoi meni selostus seuraavasti: "Siitä lähtee Bäckström ja tulee täältä esiin ja tästä lähtee laukaus". Voi luoja.

  Mitä tulee ylipäätään selostajiin niin olisi hyvä, mikäli selostajat oman ammattitaitonsa sivistämiseksi kävisivät vaikkapa paikallisen erotuomarikerhon uusien tuomareiden/kauden aloituspalaverissa kuuntelemassa asioita niin tietäsivät mikä on syöttöpaitsio tai miksi joskus maalinedusruuhkan jälkeen tuomari tuo aloituksen keskialueen puolelle.
   
 8. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Onko Ari Vallin lätkäanalyyttisyydessään tolkun ihmisyys edellä painava ex-pelaaja? Vai omien suosikkiensa ja saunakavereidensa selkiä pesevä jees, jees-mies?

  Ja onko suomalainen kiekkoilija enempi sisäänpäinkääntyvä palloilija, kuin kansainvälisen tason urheilija joka kykenee kohtaamaan ulkoisen kritiikin?

  Onko suomalaisen lätkäjätkän hipiä herkkä? Koivun Saku, Koivun Mikko, Kukkosen Lasse, Pyörälän Mika ja moni muu. Tuppaa olemaan ettei isot johtajat kitise paljon uran aikana tai sen jälkeen, vaan nielevät kaiken ja ratsastavat onnistumisten jälkeen nauraen pankkiin.

  Sitten on tää heikompi aines.
   
 9. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Tähän on aivan pakko lisätä vielä aloitustilanteet. Rehellisesti arvioituna noin 5% kiekon seuraajista, selostajat mukaanlukien, tietää/muistaa aloitusympyrän säännöt.

  "Mikä sillä tuomarilla nyt on, kiekko jäähän that's it" on yleinen fanilausahdus tilanteessa, jossa kannatetun joukkueen pelaaja rikkoo aloitussääntöjä ja aloitus satutaan uusimaan.
   
 10. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  +1. T.Laaksonen sopisi selostamaan paljon paremmin esim. taitoluistelua tai telinevoimistelua. Ei minkäänlaista karismaa, unettavaa kuunneltavaa. Motamoron huomiot Teposta erinomaisia. Sorjosesta olenkin sanonut jo sanottavani. Pelistä voi kaveri ymmärtää, mutta selostaminen on eri juttu. Ei vaan putoa, vaikka monille näköjään maistuukin. Itsellä iso aversio. Ääni ja äänenkäyttö on todella raskasta kuunneltavaa. Mulle tulee vaan mieleen joku keskenkasvuinen fanittajabensalenkkari jostain landelta, joka osallistuu johonkin selostuskisaan.
   
 11. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mikko Hannula on kyllä jäätävän paska. Miten ihan jokainen suusta tuleva asia voikin tuntua niin keinotekoiselta?

  Mika Saukkonen selosti eilen timanttiliigaa. Se oli hauskaa.
   
 12. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Riittäisi Hannulalle selostaa vain asiaa, koska tuntee lentopallon kuitenkin hyvin.
   
 13. Gennadi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, R.I.P M-juna
  On kyllä dekadentein selostaja Ässät-SaiPa -pelissä mittä tällä kaudella olen kuullut. No ymmärrän ettei Porin läänistä objektiivisia ihmisä oikein löydykkään.
   
 14. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Kehutaan nyt kun on aihetta. Katselen parhaillaan Sport - JYP -matsia ja kyllähän puheet Anssi Ritarin "JYP-lisästä" niin hyvässä kuin pahassa voidaan unohtaa. Erittäin puolueetonta ja ammattitaitoista selostusta.

  Muutenkin olen aina pitänyt Ritarin innostuneisuudesta, kuulostaa siltä että miestä oikeasti kiinnostaa Liigapelit. Pesäpallossahan Ritari on suorastaan loistava.
   
 15. Ritaria tosiaan mukava kuunnella. Samoin Waheeb ja Alkio. Siinä kyllä liigan ehdottomasti parhaat.

  Lukon ja Tepsin matseja usein selostava kaveri ( nimeä en muista ) myös ollut mukavaa kuunneltavaa.

  Sen sijaan Jarmo Korhonen, Tuomas Heikkilä ja Olli Eronen ovat todella vastenmielisiä kuunneltavia. Eronen on ärsyttävän teennäinen, Heikkilä saakelin unettava ja Korhonen ei vaan osaa. Saisi kyllä ruutu potkia koko kolmikon saman tien hiuksista juuri sinne, sillä muuten kyllä on ruutu+:n tilaus katkolla.

  Etenkin suht paljon Kärppien pelejä seuraavana Korhonen alkaa tulla korvista jo ulos. Viime pelissä jo Vaasan selostaja tilalla, joten josko olisivat vihdoin tulleet järkiinsä?
   
 16. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nintendo rahat ja Rantas Mikko
  Lainaus:
  Tuomo Reponen on muistaakseni tämä selostaja.
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Siinä on lähestulkoon kaikki, joita edes pystyy kuuntelemaan. Ruutu kaipaisi "hiljennä selostaja" -vaihtoehdon, jotta voisi kuunnella peliä ilman, että joku paskahousu selittää omiaan ja pilaa pelinautinnon. Lähes kaikki Kerhon pelit katsonkin ilman ääniä, valitettavasti.

  Alkio ja Ritari ainoat kaksi hyvää, Waheeb menee paremman puutteessa myös. Sitten Lappeenrannan peleissä on se yksi hyvä selostaja, vaikka onkin uninen. Lisäksi on se joku Kerhon faniksi luokiteltava, mutta hän alkaa helposti selittämään ihan omiaan ja pitkiä tarinoita, jotka ei liity mitenkään mihinkään ja silloin pitää ottaa äänet pois.

  Kyllä aina ennen peliä yksi jännitys on siinä, että kuka selostaa. Kertooko Ruutu muuten ne jossain etukäteen?
   
 18. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
 19. Lainaus:
  Niin taitaa olla. Hänestä tykkään. Myös Porin selostaja ok ( nimi taas hukassa).

  Yleisesti ottaen on kyllä aika heikko taso näissä selostajissa. Edellisessä viestissä mainittujen huonojen selostajien kohdalla peli vaihtuu itsellä aika rivakkaa vaikka itse ottelu kuinka olisi kuinka hyvä.
   
 20. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Hyvä selostaja on lähestulkoon kuka vaan joka ei ole Ritari tai Mertaranta, noiden kahden selostamat ottelut on vaan pakko jättää kattomatta.
   
 21. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Lainaus:
  Se on opettaja. Monille opettajille opettaminen on työtä. Työstähän se jatkuva sanojen suoltaminen huutaminen ja kohkaaminenkin käy.
   
 22. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Oskari Saari oli hyvä tänään Tampereen paikallistaistossa. Hyvä lisä jos selostaa pelejä jatkossakin.
   
 23. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Tänään selostanut Nordiksen peliä ja tykkään kyllä kovasti.
  Huomattavasti parempi kuin suurin osa nykyisistä selostajista ja menee omissa papereissani ihan sinne kärjen tuntumaan selostajien osalta.
   
 24. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
  Lainaus:
  En ole kuullut Saarta vielä kiekkoselostajana, mutta odotan mielenkiinnolla. Ilmeisesti nämä ovat miehelle lämmittelyä tulevaan olympiapestiin.
   
 25. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Jani Alkio ja Oskari Saari selostivat Salibandyliigan otteluita Urheilukanavalla ihan vuosituhannen alussa. Kaksikko oli aivan erinomainen. En osaa rankata ainuttakaan selostajakaksikkoa, joka menisi Alkion ja Saaren salibandyselostusten edelle koko 2000-luvulla Suomen TV-kanavilla. Toki jääkiekko ja salibandy ovat eri lajeja, mutta kuitenkin sen verran lähellä toisiaan, että salibandyn luonnistuessa myös jääkiekkoselostuksen pitäisi mennä suht mutkattomasti. Jonkun kori- tai käsipallo-ottelun selostaminen onkin sitten aivan toinen juttu.