Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. Inge Glid Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  Eilisen lauantain 26.01 Jussi Kankaan selostus pelissä ottelussa HIFK-Kärpät sai avaaman tämän ketjun.

  Oli sen verran ärsyttävä selostaja, että olin vaihtaa kanavaa.

  Jussi Kangas, opettele ääntämään nimet oikein. Kentällä ei ole Melartääää, tuomarinäää, Liivikööö, Klubertanzääää, Lehtonenööö.

  Yleisö ei myöskään viheltänyt loukkaantuneelle Donskoille vaan ihan jollekin muulle. Ota selvää. Oli muutenkin aika heikko esitys.

  Urho-TV:llä on muutama muu joka harrastaa tätä ääääää ja öööö päätettä.

  Urholla on myös ainakin yksi hyvä selostaja mutta nimeä en muista. Hän on mm. selostanut joskus NHL-sarjaa. Joku muu varmaan osaa kertoa nimen.

  No niin, nimiä kehiin!

  P.S. Opi laji ennen kuin selostat
   
 2. Tenkrat#67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
  Aika heikolla pohjalla oli myös vierasjoukkueen pelaajien tunnistaminen. Muistaakseni tuumasi Donskoin tilanteessa maassa olevan "vaasalaislähtöisen" pelurin. Ja oli kyllä muutenkin pihalla siitä mitä ympärillä tapahtui. Ehkä siellä on vain selostajat vähissä tai oli vähän huonompi ilta.
   
 3. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Se hyvä selostaja mistä ketjun avaaja puhui taisi olla Mäkisen Antti. Selostaa nelosella änäripelejä ja työsulun aikana selosti sitten kotoista SM-liigaa. Ei siinä, loistava selostaja kyllä on!
   
 4. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Antti Mäkinen. Oli lakon aikana Urhon leivissä, mutta nyt NHL:n alettua on takaisin Nelonen Pron palveluksessa selostaen NHL-pelejä yhdessä Jani Alkion Kanssa. A.Mäkinen on muuten allekirjoittaneen kirjoissa tällä hetkellä maan paras selostaja, olkoon muut mitä mieltä tahansa.
   
 5. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Niin tämä Jussi Kangas ei missään vaiheessa osannut mainita loukkaantuneen Kärppäpelaajan nimeä. Siinä oli erätaukokin aikaa selvittää kuka se loukkaantunut pelaaja oli ja olisi edes kolmannessa erässä voinut sen kertaalleen mainita, mutta oli ilmeisesti liian paha rasti selvittää.
   
 6. Urbiini Jäsen

  Parhaat:

  1.Antti Mäkinen
  2.JP Jalo
  3.Jani Alkio


  Lähes kaikki paikallis-selostajat ovat heikkoja. Virheitten määrä on todella iso. Pelaajat, tilanteet jne... On järkyttävän usein väärin. Ylivoimaisesti Ärsyttävin selostaja joka myös selostaa paljon on Anssi Ritari.
   
 7. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Eipä noiden Urhon selostajien nimet kauheasti ole mieleen jäänyt. Aika tasapaksua huttua, useimmiten selostavat aika vahvasankaisten kotilasien takaa. Antti Mäkinen on enemmän NHL-selostaja, mutta hoitaa kyllä "liigakeikatkin" kiitettävällä effortilla, ei juurikaan ole pahaa sanaa tästä kaverista.

  Anssi Ritari ärsyttää jostain syystä... Sekoilee sanoissaan usein ja toistaa itseään. Mm. eilen taisi todeta pelin alussa n. 3-4 kertaa että Jokerit aloitti uneliaasti. Yksikin kerta olisi riittänyt...

  Yksi liigan kaikkien aikojen selostajahahmoja on ollut IFK-pelejä aikoinaan 90-luvulla radioon selostanut Hermanni Seppälä. Jokereilla kun ei ysärin lopussa ollut enää radioselostuksia, niin tuli naapurin pelejä kuunneltua aina silloin tällöin ja Hermannin selostukset syöpyivät ikuisesti mieleen...
   
 8. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Risto Leino, Jani Säteri ja J-P Jalo ovat omaan mieleen. Anssi Ritari oli ainakin Urheilukanavan aikoina ihan ok. Selostusta ei kyllä tule hirveästi TV:n kautta kuunneltua, eli virheet saattavat mennä toisesta korvasta sisään, toisesta ulos.
   
 9. Aamuetana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Antti Mäkinen on ehdottomasti paras! On ilmeisesti pelannut pitkäänkin kiekkoa koska ymmärtää lajista todella paljon. Huikea äijä.

  Jani Alkio tulee hyvänä kakkosena. Myös J-P Jalo ja Ritari menevät kastiin ok.

  Sitten jos katsotaan niitä huonoimpia niin kyllä sieltä Mertaranta nousee esiin. Okei, kaveri on hyvä hehkuttamaan jne. mutta jääkiekosta hän ei tajua yhtään mitään.
   
 10. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Hyvät:

  1. Antti Mäkinen
  2. Jani Alkio
  3. JP Jalo

  Huonot:

  1. Pepe Jürgens (lähe ny menee)
  2. Tuomas Heikkilä (Keskisuomalaisen lätkätoimittaja, mutta mitään asiaa selostuskoppiin ei pitäisi olla)
  3. Joku Ilveksen selostaja, ei tosin viime pelissä ollut selostamassa, mutta tässä työnäyte syssymmältä: -click- (Linkki vie Youtubeen Ilves-Jokerit maalikoosteeseen)

  Anssi Ritari on hyvä selostaja silloin, kun ei ole selostamassa JYPin otteluita. Mutta noin muuten URHOn selostajat ovat enimmäkseen huonoja, onneksi muutama poikkeuskin löytyy. Mihin on muuten kadonnut Unne Sormunen, kaveri joka taisi URHOn ensimmäisellä kaudella olla selostamassa aika montakin pääottelua? Siinä vasta olikin lahjaton selostaja.
   
 11. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Antti Mäkinen pelasi muistaakseni Tapparassa A-nuoriin asti. Olisikohan ollut samaa ikäluokkaa Saravon kanssa. Oli myös alkuun paikallisradiossa selostamassa.
   
 12. Hxxx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mental tension
  + Antti Mäkinen, JP Jalo, Jani Alkio ja Antero Mertaranta (värilaseista huolimatta).
  - Mika Saukkonen ja Pepe.
   
 13. Inge Glid Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  Antti Mäkinen siis oli selostaja josta pidän. On lajitietämystä ja hyvää lausumista.

  Eli omat Hyvät;

  + Antti Mäkinen
  + JP Jalo
  + Jani Alkio
  + Antero Mertaranta
  + tähän legendaarinen Antero Karapalo(hieno ääni)

  Huonot;

  - Jussi Kangas
  - Pentti Lindegren
  - Pepe Jurgens
  - muutama Urhon selostaja, nimiä en tiedä.
   
 14. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Jukka Loukio kyseessä. Ai, että kun muistelee miestä aikoinaan Radio Suomella ja Tampereen selostajana, lisäksi toimi Eurosportilla jalkapalloselostaja, se vasta oli jotain. Onneksi on ollut nykyään aika vähän ainakin Tapparan peleissä Urholla. Legendaarisin maininta lienee joka helvetin kerta turkkilaisseura Galatasarayn lausuminen Galasataray.
   
 15. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Pakkohan tässä on vetää kotiinpäin ja mainita radion puolelta "ääntä nopeampi" selostaja Ari Stenius. Radio Megan (nyk. Radio City) pitkäaikainen Kärppäselostaja. Selostanut Kärppien pelejä aina 90-luvun alkupuolelta lähtien lähes joka kausi. Lajitietämys loistava ja pysyy erittäin hyvin pelin rytmissä mukana. Tietty jonkin verran puolueellisuus paistaa läpi, kuten mielestäni pitääkin, kun paikallisradioselostuksesta on kyse, mutta ei liikaa kuitenkaan. Stenkkaa kuunnellessa voi hyvin "nähdä" missä peli pyörii ja mitä kentällä tapahtuu. Olisi mukavaa joskus nähdä miten Stenkka pärjäisi telkkarin puolella.
   
 16. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  KalPan pelejä silloin tällöin selostavalla Aleksis Ärjeksellä on muutama todella ärsyttävä maneeri. Hän käyttää muun muassa sanaa hetkittäin toistuvasti tilanteissa, joissa pelaaja koskee hetken aikaa kiekkoon. Oikea sana olisi hetkellisesti. Toinen ärsyttävä lausahdus on loppuen lopuksi, koska se oikein sanottuna kuuluisi loppujen lopuksi. Pieniä juttuja, mutta erittäin häiritseviä, koska selostaja viljelee niitä vähintään joka toinen minuutti.

  Lisäksi Derek Stepanin pelatessa nimi kuului Ärjeksen suusta Stebanina. Sekin alkoi pidemmän päälle vituttamaan.

  Varmaan olen turhan ronkeli, kun oletan selostajan perusvaatimuksiin kuuluvan suomen kielen hallinnan.
   
 17. Lexaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Juventus
  Juntusen Mikko se vasta ärsyttävä onkin. Onneksi ei ole tällä kaudella selostuskopissa pahemmin näkynyt? Tosin todella harvoin tulee pelit urholta katseltua, kun mielummin menen vaikka sinne 200km päähän Turkuun yms. katsomaan pelit paikan päälle.

  Itseäni esim. Anssi Ritari ei ärsytä ollenkaan, harvoin tulee hänen selostuksiaan kuunneltua ja on hän suomen mittapuulla ihan hyvää tasoa.

  +JP Jalo
  +Antero Mertaranta
  +Juha Taivainen
  +Antti Mäkinen
  +Anssi Ritari

  ----Mika Saukkonen
  --- Mikko Juntunen
  -- Muuten vain tunteettomat ja pihalla olevat selostajat.
   
 18. Ratikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko & Red wings & Stevie Y
  Jani Säteri on hyvä selostaja. Selosti tuossa aiemnmin Lukko-IFK pelin. Veti todella hyvin ja oli tehnyt ennakkotehtävät.

  Tuton matseissa varmnasti vetää kotiinpäin, mutta tuossa ottelussa oli mielestäni parhaimmistoa Suomesta.
   
 19. mailman- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Kyllä vaan on Stenkka mennyt alaspäin, ja lujaa, viimeiset vuodet.
  Jos selostaisi TELEVISIOON niin ehkä menisi, mutta radioon ei kyllä enää kuulu. Kestää iät ja ajat, ennenkuin oikeasti tulee selväksi, että MITÄ siellä kaukalossa oikein tapahtui. Eli kehumastasi "näkemisestä" ollaan totaalisesti eri mieltä :)
  Ja tuomarit viheltää aina "hänen mielestä" päin persettä, värilasitkin vahvistuneet vain parin vuoden aikana todella paljon.
  Imo.

  Ehkäpä kaikki tuo siksi, että on jo vähän niinkuin leipiintynyt?
   
 20. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Pelicansin radioselostaja/hallikuuluttaja Ilkka "Ili" Varmavuo jää helposti porukalta noteeraamatta kun kyseessä on kuitenkin "vain" paikallisradion selostaja. Itse pidän miestä lähes yhtä hyvänä kuin Mertaranta tai Mäkinen. Olis jopa Mertarannalle sit aikanaan potentiaalinen seuraaja.

  Tässä yksi Varmavuon mestarinäytteistä linkitettynä: Ili Varmavuo jatkoajalla - YouTube

  Mies kyllä eläytyy aina täysillä peliin ja hänen selostustusta kuunnellessa on helppo itekin päästä fiilikseen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2013 klo 20.40
 21. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  + Antti Mäkinen
  + Antero Mertaranta, varsinkin silloin, kun on isommat pelit kyseessä ja Suomi ei pelaa
  + Murmeli, vaikka kiekko aina meneekin häkkiin
  + Jani Alkio

  --- Eero Tauru, Iskelmän keltamusta idiootti
  - JP Jalo ja muut, jotka eivät innostu mistään
   
 22. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  + Antero Karapalo
  - muut

  Oikeasti nykyselostajista kuuntelen mieluiten Juha Taivaista. Paljon kehuttu Mäkisen Antti on parantanut, kun on jättänyt pahimpia maneerejaan sivummalle ja keskittyy selostamiseen. JP Jalo ei ärsytä ja se on jo paljon se.

  Mutta ei ole Karapalon voittanutta. Loppuun vielä linkki youtubeen, jossa miehen työnäyte: http://www.youtube.com/watch?v=RL1P9TIi4wI
   
 23. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Ketjun voi sulkea.

  Nojuu, radio on vielä erikseen. Stenkalle Kärppäpisteet ja Puheella hyviä mm. Jouko Färd, Ari Lahti ja Kari Salmela.
   
 24. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Lainaus:
  Hahahaha Tauruhan on just läppä selostaja. Haukkuu aina sekä vastustajan että tuomarit ja värilasit kimaltelee :DD
   
 25. Esgo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit pre KHL
  Uskomattoman pitkäksi venyi ketju ennen kuin Tauru mainittiin :O hiano mies. Myös JP Jalo on asiallisen pätevä selostaja, ja pro-Mertsi, joskin vähän alkaa jo liikaa olemaan showta selostuksen ja tunnelmanluonnin sijaan.