Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Ei se taida olla kieliopillisestikaan oikein. Rangaistuja ei ole suomen kielen sana. Jos värikynää haluaa tällä tavalla käyttää, niin voi sanoa vaikka rangaistujen aitioon.
   
 2. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Väsyneet ja myötähäpeää aiheuttavat provot
  Kukahan selosti eilen KooKoo - Ässät pelin? Katsoin maalikoosteen tuosta ja oli kyllä tuskallista kuunneltavaa.
   
 3. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Antti Mäkinen ja Jani Alkio ovat tätä nykyä mulle ne mieluisimmat selostajat.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

 5. Luotain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Intohimo paistoi kotikatsomoon saakka. Jäi eilen livenä katsomatta, kuikuilin heti matsin jälkeen Viaplayn kautta loppuhuipentuman. Nyt aamulla koko matsin tsiiganneena erittäin isot hatunnostot Virkkuselle. Tosin meinasi lopussa sortua noitumiseen: "Ei jumalau." Muutenkin hyvää toteutusta studiotiimeineen kaikkineen.
   
 6. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Jos tuota nyt edes voi selostajana pitää. Sutkauttelija kuvaa paremmin Jani Alkiota, eikä ole kovin hyvä edes siinä. Toistaa itseään liikaa ja ottaa esille omia kavereitaan, joilla ei ole mitään tekemistä pelin kanssa. Alkio vaatisi ehdottamasti asiantuntevan kommentaattorin vierelleen, niin ei tarvitsi olla koko ajan äänessä.

  Tällä viikolla mediassa oli juttua Tero Karhusta. Jutussa kerrottiin, että Karhu on Suomen ensimmäinen puhevikainen puhetyöläinen. Ihmettelen mihin Alkio oli unohtunut vai eikö s-vikaa enää lasketa puheviaksi.
   
 7. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kun tällä kaudella on tullut seurattua runsaasti enemmän Mestis kiekkoa kuin normaalisti, niin osaan sanoa vähän siltä puolelta suosikkeja ja inhokkeja. Mainitsen vain selkeästi mieleenpainuvimmat, en jaksa kaikkia plärä oliko hyviä vai huonoja.

  Koska eilen oli maanantai, niin aloitetaan heikoimmista.
  LeKin kotiselostaja oli vähintäänkin luokaton. Ei tiennyt vierasjoukkueen pelaajia, ei osannut lausua nimiä (Katosalmi muuttui Kantosalmeksi ja mitähän muuta) ja myös jatkuvasti jälessä peleissä, sellaista Mika Saukkos efektiä oli havaittavissa.

  Joensuussa taas oli ihan asiantunteva selostaja, mutta oli jotenkin hirveän tylsän kuuloinen sekä myös hidas, nii en jaksanut katsoa kun ensimmäisen erän, ja vaihdoin peliä.

  Hyviin taas kuuluu useampi.

  Vain kerran olen tällä kaudella päässyt kuulemaan, mutta on kyllä Mestiksen paras selostaja mielestäni. Nimi on siis Arttu Hämäläinen.

  Jani Säteri on todella hyvä myöskin, mutta aika selkeää puoluellisuutta jatkuvasti, niin on kyllä vierasjoukkueen fanin ärsyttävä kuunella.

  Myös Jyväskylässä ja Kajaanissa vedetään hyvin. Jyväskylässä Akatemian pelissä, ainakin karsinnoissa ollut mukava kuunella puolueetonta ja asiantuntevaa selostusta ja kommentointia.
   
 8. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkkejä tästä? En epäile etteikö näin olisi, en vaan ole itse "päässyt" kuulemaan.
   
 9. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Pelicansin radioselostaja Arttu Hämäläinen on hyvä. Selostanut IPK:n Mestis-pelejä myös, mutta niitä en ole seurannut. Mutta satunnaisia Pelsun pelejä on tullut radion kautta välillä kuunneltua, ja Hämäläinen hoitaa kyllä hommansa hienosti.
   
 10. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Ritari on maineensa vanki. Mutten ymmärrä miks jotku tyrkyttää Waheebia tilalle? Eiks hän oo umpi-Tappara?
   
 11. Mack Jäsen

  En tiedä Alkiosta selostajana, mutta nuo "läpät" kuulostavat niin ennakkoon kirjoitetuilta ja paskoilta, että säästäisi ne sinne kavereittensa korville.
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Samaa mieltä, pari kertaa heitti kyllä niin myötähäpeää aiheuttavia juttuja että parempi jättää pois. Muuten kyllä mielestäni ihan hyvä selostaja.
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Olen jo pitkään pitänyt Alkiosta mutta nyt laski kyllä pisteet. Siellä oli kaksi kertaa kiekko rightin jätkällä ja Alkio höpisi Savinaisesta. Noilla kilometreillä pitäisi jo tietää, että Savinainen pelaa leftiltä.
   
 14. Fullhazard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Alkiolle tulee paljon mokia kätisyyksien kanssa. Se on mun mielestä todella noloa erityisesti näiden tunnettujen pelaajien kohdalla. Kyllä jokainen joka seuraa liigaa kunnolla niin tietää lähes jokaisen pelaajan kätisyyden.

  Alkion tietämyksestä tulee tässä mieleen hauska muisto välieristä.

  G5 Tappara johti maalilla IFK:ta, 30 sekkaa peliä jäljellä ja IFK:n hyökkäys ajautuu paitsioon. Alkio alkaa puhumaan kuinka IFK joutuu ottamaan Lankisen takaisin maaliin. No kuudella miehellä IFK jatkoi. Omasta mielestä oli ainakin täysin selvää ettei maalivahtia enää tuossa kohtaa oteta takaisin keskialueen aloitukseen.

  Edit. Lisätään tähän, että itse tykkään Ritarista. Ritarilla esiintyy selostajista tota vähiten , että väittää kiekossa olevan pelaajan, jonka kätisyys on väärä.
   
 15. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Waheeb on Kärppien ja Lipon miehiä.
   
 16. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ritarista on edelleen sanottava, että en kerta kaikkiaan voi ymmärtää, että miten joku oikeasti voi vielä väittää häntä JYP-puolueelliseksi. Enkä todellakaan tarkoita pelkästään yllä lainaamaani viestiä, vaan noin ihan yleisesti. Vielä joskus UrhoTV:n aikoihin hänen selostaessa JYPin pelejä vähänkin rauhallisemmat hetket peleissä saivat miehen luettelemaan sisäpiiritietoa JYP-pelaajista, muttei mielestäni silloinkaan varsinainen selostus nyt ainakaan puusilmäisen puolueellista ollut. Siitä lähtien onkin touhu sitten ollut täyttä JYPin mollaamista, eräs tuttuni nimesi tämän ylikompensoimiseksi. Tein aikoinaan Ritarin "parhaista paloista" YouTubeen 13-minuuttisen videonkin, mutta silti tässä ketjussa jatkuvasti porukka mouhoaa, kuinka Ritari on vaan niin puolueellinen JYPin suuntaan. Miksi ihmeessä?

  Kaiken kukkuraksi Ritarin mielestäni aikoinaan vahvin ominaisuus, eli rentous, tuntuu vähenevän vuosi vuodelta. Siinä missä ennen äänestä huokui innostus ja sopiva hyväntuulisuus, nykyisin selostukset - edellämainitun ylikompensoimisen lisäksi - kuulostavat jotenkin ikävältä pakkopullalta. Ehkä parhaiten tämä näkyy itse pelitilanteiden aikana tapahtuvana turhanpäiväisen nippelitiedon ja ennen kaikkea joidenkin kolmosketjujen jyrien uran täydellisellä läpikäymisellä. Parhaimmillaan pelissä toinen joukkue on ylivoiman alkaessa voittanut aloituksen ja saanut pyörityksensä aikana jo muutaman maalipaikankin, kun Ritari vielä läpikäy jäähylle joutuneen pelaajan Mestis-uraa.

  Lainaus:
  Säteristä puolestaan itse kirjoitin aikoinaan tällaista:

  Lainaus:
  Eli samaa mieltä taidetaan tästä olla. Hyvä selostustaito menee täysin hukkaan, kun mies tunnu ymmärtävän paikallis- ja valtakunnallisten lähetysten eroa. Jos joku väittää Ritarin selostuksia puolueellisiksi, niin vierailkaapa TuTon YouTube-kanavalla.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Myös näihin komppausta. Alkio on kyllä ns. teknisillä selostustaidoillaan selvästi valtakunnan paras. Ääntä on mukava kuunnella ja osaa hehkuttaa kumpaankin joukkuetta tasapuolisesti, mutta nuo väkisinväännetyt läpät ärsyttävät itseänikin. Omasta mielestäni niitä ei tule mahdottoman usein, mutta valitettavan monesti ne ovat harvatkin ovat sitä myötähäpeää aiheuttavaa osastoa. Jos nämä jättäisi pois ja korvaisi muutamalla uudella jutulla, niin ei olisi kerta kaikkiaan mitään valittamista.
   
 17. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Olen itsekin ollut huomaavinani, että vaikkapa Jyp-IFK-peleissä Ritari hehkuttaa melkein enemmän IFK:n maaleja. Uskon sen johtuvan juuri tuosta ylikompensoinnista. Hyvä selostaja kaikkiaan, eikä tuo ole häirinnyt mitenkään.

  Komppaan myös kirjoittajaa @Roger Moore mitä tulee Alkioon. Selostajanahan hän on hyvä, mutta se vitsien vääntäminen, olkoonkin ettei sentään ihan Mertaranta-tasolla ole, on alkanut kyllästyttää.

  Roger Mooren tavoin pidän Waheebia ykkösselostajana. Minun asteikossani hän on noussut siihen asemaan viimeistään tämän kauden aikana. Taitava selostaja, jolla asiantuntemus on erinomaisella tasolla. Lisäksi tykkään siitä pienestä faktoihin pohjautuvasta kuittailusta eri joukkueiden suuntaan, mitä hän on ehkä hieman lisännyt tämän kauden aikana. Tässä toki on sitten se vaara, että jos sitä kauheasti lisää, niin sitten voi alkaa tympiä. Mutta toistaiseksi se on ollut vain positiivista.

  Esimerkkinä vaikkapa IFK:n surkeasta ylivoimasta kuittailu:
  - uskotteko tätä kotona? IFK tekee jo kolmannen ylivoimamaalin tässä ottelussa!

  Silläkin uhalla että toistan itseäni on mainittava myös se, kun Hakametsän yleisö vihelsi Tappara-IFK-ottelussa IFK:n aloittaessa hidasta viivelähtöä:
  - yleisö yltyy buuaamaan kun IFK lähtee viiveellä omista, vaikka luulisi tamperelaiskatsojien jo tottuneen hitaisiin lähtöihin!

  Kunniamaininta vielä siitä kun siteerasi jotakin kauneudesta kertovaa runoa kun Tapparan cheerleadereita näytettiin.

  Voin sanoa jopa olevani Waheeb-fani. Jo sen takia harmittaa se, että Nelonen luopuu Liiga-oikeuksista ensi kauden jälkeen. Eiköhän maikkari osta oikeudet ja sitten saadaan sitä taattua makkarihuttua. Ja tietysti saadaan lisäksi maksaa itsemme kipeäksi jostain vitun totalmaxultracmore-paketista formuloiden ja juhanitammisten kera ruotsalaisille veronkiertäjille.
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Waheebbihan oli ennen Maikkarin miehiä, siirtyi muistaakseni juurikin kaudelle 2013-14 Neloselle kun yksinoikeus liigapeleihin siirtyi sinne. Eiköhän tuo freelance-pohjalta hommia tee, joten olettaisin että Waheeb löytää kyllä töitä sieltä missä SM-Liiga näkyy. Sama pätee varmasti myös Alkioon joka on Nelosen pääselostajana ollut kohta 10 vuotta liigakiekossa, ja Anssi Ritari oli puolestaan Urho TV:n ajoilla jo liigaselostuksissa mukana.

  Yksi asia on myös varmaa, eli Kölli Kortelainen on aivan varmasti remmissä mukana asiantuntijana. Kölli on ollut Canal+:n ajoista asiantuntijana liigakiekossa, välissä oli parin vuoden tauko kun Kölli oli Maikkarin tiimissä kotikisojen aikana mutta eiköhän tuo seuraa Liigaa sinne missä sitä näytetään.
   
 19. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  No joo, oikeassa olet. Freelancereina kai noi lähes kaikki hommiansa tekee, että sikäli toki on toivoa. Toinen asia taas on se, että makkari on viimeinen jolle haluan mistään maksaa, mutta se ei enää taida tähän ketjuun kuulua.
   
 20. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Waheeb on aika hyvä lätkäselostaja. Ja mainio pesismies.

  Alkio...tykkään, mutta sen käsikirjotetun komiikan ajotuksen onnistuminen on häilyvä raja. Hassuttelee Vallinin kanssa, ja mikäs siinä.

  Kölli Kortelainen on muuten 'asiantuntijana' nostanu helvetisti osakkeitaan parin vuoden aikana. On entisen pelaajan näkemys, on jääkiekon yleisnäkemys. Ennenkaikkea, uskaltaa olla oma ittensä ja sanoa mielipiteensä.

  Vallin taitaa olla vielä liian lähellä aktiivivuosiaan, joutuu pitää käsijarrua päällä ettei juhannuksen saunakaverit pahota mieliään.
   
 21. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Alkio on mun mielestä hyvä. Joitakin ärsyttäviä mameereja on, esim: "kumauttaa", "lähtee haastohommiin" jne. Ne pelleilyt Vallinin kanssa on ihan hauskoja, muutenkin hyvä pari. Waheeb myös hyvä.
   
 22. penalalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Nostetaas tätä.....

  Olin jo unohtanut miten helvetin huono selostaja Mika Saukkonen onkaan.
  Sillä täytyy olla kopissa mukana "Suuri fraasisanakirja".
   
 23. Slobo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
  Maikkarin Julius Sorjonen vakuutti kyllä minut. Aiemmin selostellut Radio Cityllä KooKoon pelejä, mutta erittäin hyvää tekemistä myös MM-kisoissa. Ja samaa mieltä edellisen kanssa, Saukkonen on ihan umpisurkea.
   
 24. Swift Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
  Saukkonen niinkin pitkän linjan kiekkomiehenä on uskomattoman pihalla pelitapahtumista tai tulossa olevista jäähyistä jne. Ei voi sanoa, että nauttisi katseluelämyksestä tällä hetkellä kun Suomen pelikikn on mitä on.
   
 25. MM kisojen aikaan olen taas havahtunut siihen miten uskomattoman surkea selostaja Mika Saukkonen on. Hävettää koko tuotannon puolesta että tuollaista miestä pitää roikottaa mukana vuodesta toiseen, en ole kuullut koskaan yhtään positiivista palautetta hänen selostamisestaan.

  Tämä uusi "hehkutettu" kaveri Sorjonen on ihan ok, selvästi tuon kisaryhmän paras. Kertoo silti ehkä enemmän muista kuin Sorjosen hyvyydestä. Mertaranta aika neutraali, ei hyvä tai huono. Laaksonen myös aika neutraali, silti enemmän vituttaa kuunnella. Saukkonen huonoudessaan ihan omassa kastissaan.

  Mukava olisi saada näihinkin kinkereihin joskus ammattitaitoisia selostajia kuten nelosen Waheeb,Alkio tai Ritari.