Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. Arsu79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils
  Tässä oma selostajaranking: A) Matti Härkönen, Tuomas Virkkunen, Kaj kunnas, Tero Karhu, Anssi Ritari B) Antti Mäkinen, Antero Mertaranta, Tapio Suominen, Niki Juusela C) Jani Alkio, Juha Taivainen D) Mika Saukkonen
   
 2. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä kaikkein surkein selostaja, jopa Mika Saukkosta huonompi, on tuo Eurosportilla tälläkin hetkellä jalkapalloa selostava äijä, joku Furuholm taisi olla nimeltään.
   
 3. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Tapio "Timon isä" Furuholm varmaan kyseessä.
   
 4. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Oma listani näyttää aika erilaiselta:

  A-kategoriaan kuuluvat selostajat, jotka pystyvät tarjoamaan miellyttävän äänen lisäksi vankkaa asiantuntemusta ja keskittyvät olennaiseen, eli itse pelin selostamiseen. Sebastian Waheeb, Jani Alkio, Niki Juusela, Tuomas Virkkunen. Waheebilla on erittäin miellyttävä ääni, jonka lisäksi hän eläytyy peliin sopivissa mitoissa. Ei hassuttele, ei yliyritä, ei puhu paskaa. Alkio, miellyttävä ääni ja persoona ja omaa ihan mukavasti myös asiantuntemusta. Juusela osaa luoda mestarillisesti tunnelmaa ja eläytyy peliin joka solulla. Virkkunen on tosiaan ykkönen mitä tulee futisselostajiin. Eläytyy peliin kuin Antti Mäkinen ja tietotaso on sangen korkealla tasolla.

  B-kategoriasta löytyvät selostajat, jotka eivät oikein säväytä suuntaan tai toiseen, tai Mertarannan ja Mäkisen tapauksissa plussia ja miinuksia ynnäillessä tulos oli kategoria B. Antero Mertaranta, J-P Jalo, Antti Mäkinen, Kimmo Porttila, Matti Härkönen, Tero Karhu. Mertarannasta nyt kaikki tietävät kaiken. Jalosta ei mitään varsinaista mielipidettä ole, ei säväytä suuntaan eikä toiseen. Kuitenkaan ei sorru samanlaiseen hassutteluun ja yliyrittämiseen kuin muut ja omaa siihen päälle kokemusta ja miellyttävän äänen. Mäkinen, vihaajat vihaa. Minä en vihaa enkä rakasta. Tykkään kyllä miehen tyylistä selostaa, vaikka välillä homma meneekin överiksi. Porttilan ääni on erittäin miellyttävä, mutta asiantuntemus ei pääse ihan samalle tasolle. Härkönen on peruskamaa, vaikka vaikuttaakin vähän joltain futisfooruminörtiltä niinkuin joku jossain sanoi. Karhu on aika hauska äijä. Minua ei R-vika haittaa, vaikka vähän naurattaakin, mutta puhetyyli on vähän omalaatuinen ja se kuiskaileva tyyli on vähän ärsyttävä. Paistaa läpi fanipoikamainen asenne.

  C-kategoriasta eli kaikkein alhaissimmasta sellaisesta löytyvät selostajat, joista en itse vain yksinkertaisesti pidä. Kaj Kunnas, Juha Taivainen, Anssi Ritari, Jari Haapala. En edes jaksa perustella.

  EDIT: @tuketuksu jalanjäljissä avasin vähän valintojani. :) Lisäksi lisäsin Virkkusen A-kategoriaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2016 klo 01.13
 5. tuketuksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Tähän tyyliin kategorioiden oma listani:
  A: Jani Alkio, Tuomas Virkkunen, Sebastian Waheeb, Tero Karhu. Alkio on selostajien ykkönen, selostaa tunteella, omaa asiantuntemusta ja omaa myös miellyttävän kuuloisen äänen, Virkkunen on ylivoimaisesti paras jalkapallon selostaja. Myös Waheebista ja Karhusta pidän koska he vaikuttavat selostavan aidosti tunteella.

  B: Antero Mertaranta, Anssi Ritari, Matti Härkönen, Antti Mäkinen. Mertarannasta pidän hänen legendaarisen äänensä takia, hassuttelee kyllä liikaa. Ritarista jälleen pidän koska hän eläytyy mielestäni jokaiseen tapahtumaan tunteella. Härkönen ja Mäkinen peruspullaa, Mäkinen mielestäni "yrittää liikaa".

  C: Juha Taivainen, Niki Juusela, J-P Jalo, Kimmo Porttila, Kaj Kunnas. Tämä kategoria on sitten se ylijäämät. J-P Jalo selostaa mielestäni jopa törkeän teennäisesti, hänen äänestänsä huomaa sen, tämä siis oma mielipiteeni tietty, sillä tiedän useiden myös pitävän hänestä. Juusela yrittää esittää liikaa. Esimerkiksi yleisurheilua selostaessa sen huomaa helposti, ja hän myös seuraa harmittavasti Mertarannan jalanjälkiä ja alkaa keksiä liikaa hassunhauskoja sanontoja. Taivainen on tylsä. Porttila ja Kunnas... miksi ees listasin heidät.

  Eli oma selostajien top-10:
  1. Jani Alkio
  2. Tuomas Virkkunen
  3. Sebastian Waheeb
  4. Tero Karhu
  5. Antero Mertaranta
  6. Anssi Ritari
  7. Matti Härkönen
  8. Antti Mäkinen
  9. Juha Taivainen
  10. Niki Juusela
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Selostajan hommat lopettanut Juha Taivainen latailee Iltasanomissa aika suoraa tekstiä:
  Alaa vaihtanut suomalaisselostaja lyttää huippu-urheilun: ”Aivopesun ja steroidien kyllästämää toimintaa” - Muut lajit - Ilta-Sanomat
  36 kiloa laihtunut suosikkiselostaja kyllästyi urheiluun ja vaihtoi ammattia – ”Teen jäsenkorjausta ja sisäelinhierontaa” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

  Kivihoitajaksi ryhtynyt entinen jalkapallo- ja jääkiekkoselostaja Juha Taivainen pitää nykyään urheilumediaa täysin turhana.

  – Sen voisi lakkauttaa kokonaan. Meille on kasvanut sohvaurheilijasukupolvi, joka seuraa urheilua kaukosäätimen avulla. Senkin ajan voisi käyttää vaikkapa siivoamiseen tai kissan rapsuttamiseen. Valtamedia on yhtä luotettava kuin poliitikot.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2016 klo 04.49
 7. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Lainaus:
  Aika pahasti on naamasta kulahtanut tuon kuvan perusteella. Näytti paljon terveemmältä vähän potrempana poikana. Eihän ne Taivaisen viimeset futisselostuksetkaan mitään riemua olleet. Keskittyi kyttäämään tiettyjen pelaajien rikkeitä ja tuomarin tekemisiä. Julisti yksikantaan miten missäkin tilanteessa homma meni ja kohta hidastuksesta nähtiin, ettei sinne päinkään. Oli jotenkin äkäisen oloinen.
   
 8. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Saati sitten viimeiset lätkäselostukset. Kuka muistaa tämän vuoden MM-kisat, niissä keskittyi lähinnä haukkumaan otteluiden tasoa eikä muuta tehnyt kuin valittanut.
   
 9. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  Ihan kamalia oli viimeiset lätkäselostuksen ja ukko tosiaan piti itseään kaiken yläpuolella tiäteän miten paskaa peli oli, mutta itse tietäen kaiken.
  Kuitenkin Taivainen oli 2012? MM-kisojen paras selostaja, kun kisat siirtyivät maikkarille. Veti ilmaispuolella todella hyvin, eli pelissä mukana, mutta oli kuitenkin asiantunteva.

  Ilmeisesti ei kuuppa kestänyt tuota hommaa. Aika kajahtaneeltahan tuo vaikuttaa ja luonut jonkun todellisuuden itselleen, miten asiat ovat. Tästä kuitenkin vähän vaikea enää koppiin hypätä, vaikka joskus polte vielä nousisikin.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Oletko eri mieltä siitä, että meillä on Suomessa(kin) valtava määrä kotisohvaurheilijoita, joille olisi paljon terveellisempää kuntoilla itse sen sijaan, että tuijotetaan toisten urheilemista tuntitolkulla?
   
 11. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  En toki ja tuossahan on pointtia. Kuitenkaan en ymmärrä sitä, että huippu-urheilua siitä syyllistetään tai ajatellaan jonkun mieltymysten olevan vääriä, joten niitä ei pitäisi olla. Epäilen, että huippu-urheilu antaa liikuntapoltteen paljon useammin, kuin passivoi sohvalle. Monet sohvalla paljon aikaa viettävät liikkuvatkin paljon.
   
 12. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Oli mennyt ohi Taivaisen lopettaminen. Muistan joskus kun mies haukkui rajusti Man Cityssa pelanneen brassipelaajan nimeltä Jo, kun kyseinen herra filmasi ja pelleili eräässä matsissa koko ajan. Ehkä mitta tuli täyteen.
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ääniraita löytyy YouTubesta kuvakoosteella ryyditettynä: "Kantakaa nyt hyvät ihmiset mies pois paareilta. Kaverihan on vaginaa vaille valmis nainen. Tuttipullo suuhun ja menoksi."
  Selostaja kiihtyy Jo:n filmistä - YouTube
   
 14. Leijonamieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 15. heavylutaa18 Jäsen

  Saukkonen ja Niinimaa helvettiin näiltä kanavilta joista maksan. NYT eikä ensi kaudella. Niinimaa siis tarkoittaen jos jatkaa nelonen pro kommentaattorina tällä kaudella (mitä onneksi kovasta epäilen)
   
 16. Elmox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Nykyisistä lätkäselostajista Jani Alkio on ehdottomasti paras, mutta kaikkien aikojen paras
  lätkäselostaja on "sinivalkoinen ääni" Antero Mertaranta. Sitä ei ylitä mikään eikä koskaan,
  kelpaa vielä tänäkin päivänä. Mitä yleensä selostajiin tulee niin eniten ärsyttää Tero Karhu.
  Jopa kulmapotku on Terolle elämää suurempi juttu. Dramatiikan taju puuttuu täysin
   
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Antsa "VAARALLINEN" Mertaranta. Negatiivisuuden multihuipentuma.
   
 18. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Listaanpa näitä viimeksi esiintyneitä nimiä omaan järjestykseeni.

  1-kori:
  Matti Härkönen, Antti Mäkinen
  Bubbling under: Niki Juusela

  2-kori:
  JP Jalo, Jani Alkio, Tero Karhu

  3-kori:
  Sebastian Waheeb, Tuomas Virkkunen

  4-kori, pitäisi vangita tavattaessa mikin äärestä:
  Mertaranta, Saukkonen, Kunnas

  Bonus:
  5-Kori
  Asko Tauru, Vaasan "Joonas"
   
 19. Poropaimen Jäsen

  Kaudesta toiseen olen toivonut ruutuun mahdollisuutta sulkea selostus ja katsoa pelkillä hallin äänillä. Teknisesti ei voi olla millään muotoa hankala toteuttaa.

  Nykyään tuntuu jokainen olevan AIJAIJAIJAIJAI MIKÄ MAHTAVA MAALINTEKOYRITYS-Mertsejä ja itse en pidä tyylistä lainkaan. Kaiholla katsoo jotain 80-luvun pätkiä jossa selostaja lähes lakoniseen tyyliin toteaa pelin kulkua. Jollain nykyselostajalla on vähän samanlainen tyyli "modernisoituna", mutten muista hänen nimeään. Ne kuivat läpätkin ovat lakonisen selostuksen ohessa ihan loistavia.
   
 20. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Olisiko kyseessä joku näistä:

  - Tuomas Heikkilä
  - Jukka Loukio
  - Toni Lönnroos?
   
 21. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Hyvin mahdollisesti, täytyy yrittää yhdistää ääni nimeen kauden aikana mikäli enää edes selostaa.
   
 22. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Lainaus:
  Tätä samaa mietin taannoisessa seurantaketjussa. On erikoista, että nykyselostajat seuraavat (pitkälti Mertarannan aloittamaa) trendiä, jossa tv-katsojalle selostetaan kuin radioon se, mitä pelaaja tekee (tuo kiekon yli sinisen, heittää keskialueelle, Laine laukoo) ja korostetaan äänellä tilannetta, jonka jännittävyys olisi radion kautta muuten vaikea havaita.

  Luulisi, että kehitys veisi toiseen suuntaan, ja hetken se tuntui vievänkin. Jos TV olisi nyt uusi keksintö eikä radiota olisi koskaan ollut, luulisin, että olisi päädytty toisenlaiseen ratkaisuun. Selostaja pyrkisi ehkäpä kertomaan sen, kenellä kiekko kulloinkin on (mikä on vaikeaa havaita ruudusta) ja muuten keskitttyisi tekemään huomioita pelistä tai esittelemään pelaajien taustoja, eli selostaja olisi ikään kuin alan asiantuntija.

  Nyt tuntuu, että ollaan menossa päinvastaiseen suuntaan ja hoidetaan vielä innostuminenkin katsojan puolesta - luulisi, että katsoja innostuisi itsekin, jos lajia seuraa
   
 23. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
 24. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Urheilulehti julkaisi oman top-kymppinsä tämän hetken kiekkoselostajista. Lehden mukaan

  1. Juusela
  2. Ritari
  3. Jalo
  4. Kuusinen
  5. Alkio
  6. Härkönen
  7. Mertaranta
  8. Mäkinen
  9. Waheeb
  10. Porttila

  Makuasioita, mutta samaan suuntaan menee omirnkin mieltymysteni kanssa
   
 25. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Hyvin näköjään selosti Matti Härkönen salibandynkin finaalit. Eläytyy hyvin mutta maltillisesti ja miehen äänikin on miellyttävä. Tykkään.