Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kiinnitin juuri huomiota, että vaihtoehto B:ssä on merkittävän kokoinen aurinkovoimalaitos hallin katolla, mutta A:ssa ei (ainakaan näissä havainnekuvissa ei näkynyt). Kiinteistökohtaisesti katsoen aurinkoenergia on Suomessakin erittäin hyvä lisä energiapalettiin ja kannattaisin lämpimästi sen hyödyntämistä hallihankkeessa.
Lisäksi jään jäähdyttämisen hukkalämmöllä lämmittää uimahallin tai niitä kiinteistökompleksin muita tiloja.
 
On mulle Suomi suloisin, vaan Häme siitäi kallehin, sen tuskin tiedän vertaista, niin kaunista, niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa!

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Kyllä jos uutta areenaa lähdetään puuheilemaan, täytyisi olla itsestäänselvyys edes pieni kapasiteetin nostaminen nykytilanteesta. Sellainen 6000-6500 olisi sopiva. Täytyy kuitenkin osata katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Halli tulisi kuitenkin olemaan käytössä kymmeniä vuosia. Suomi kaupungistuu kiihtyvällä tahdilla jolloin potentiaalisia kävijöitä muuttaa koko ajan Hämeenlinnaan ja myös lähikaupunkeihin. Joku 4000 ”viihtyisästi” (mitä ikinä tarkoittaakaan) olisi kyllä melkö hölmöilyä. Onkohan itse areenaa tässä vaiheessa pohdittu yhtään tarkemmin jos kyselyiden jälkeen on sitten venytetty mahdollista kapasiteettia noin 5500:een? Onneksi nämä ovat tosiaan vain alustavia lukuja..

Noin muuten ehdottomasti littipeukkua täältä suunnalta. Toivottavasti yksityistä rahaa saadaan hyvin kasaan ja hanke liikkeelle.

Ja ehdottomasti vaihtoehto A ja se Cittarin hirvitys maan tasalle siitä kaupungin ykköspaikalta. Siirtykööt siihen samaan kompleksiin, Keskon osallistuen hankkeeseen myös rahallisesti mikäli vaan mahdollista.
 
2006 2019

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Ehdottomasti liian pieni tuo 5500 maksimikapasiteetti. Areena olisi kuitenkin huomattavasti paremmalla paikalla kuin tuo nykyinen. Ei pitäisi olla mitään rakettitiedettä houkutella sinne tarvittaessa vaikka 6000 katsojaa. Johan tuo nykyinenkin täyttyy HIFK:n vierailuista. Ja jos tuonne halutaan jotain maajoukkuepelejä joskus, niin kapasiteetin nyt vain täytyy olla hiukan isompi kuin liigan minimi.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Mielenkiintoinen näkökulma kun Hippos2020 on mennyt kokoajan lähes aikataulussaan, rakentaminen pitäisi alkaa tämän vuoden syksyllä.

Mutta se offtopicista, hienoa että hämptonissa myös ajatellaan tulevaisuutta!
No joo, kiitos korjauksesta: Hippos tosiaan on projektina sen verran tuore (julkaistu huhtikuussa 2016), ettei se - hiukan karrikoiden - ole vielä ehtinytkään jäädä aikataulustaan. Jossakin viimevuotisissa jutuissa arvioitiin silti "rakennustöiden voivan alkaa jo tammikuussa 2019", mutta nyt arvio töiden alkamisajankohdasta on siirtynyt syksyyn.

Garden Helsinki (ent. Helsinki Garden) on siis Hippoksen ohella toinen Hämeenlinnan rantakompleksin takana olevan GSP Group Oy:n merkittävistä vastaavanlaisista hankkeista. Vuonna 2012 julkaistun Garden-hankkeen alkuperäinen valmistumisajankohta oli vuonna 2016, nyt 2022 (alkuperäinen suunnittelualuevaraus päättyi 31.12.2018). Sinänsä erittäin hienoja ja kunnianhimoisia kokonaisuuksia ja hyviä suunnitelmareferenssejä molemmat, mutta kumpaankaan ei ole vielä muurattu edes peruskiveä.
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Noista vaihtoehdoista jos valitaan niin A sen pitää olla! Itseäni kaupungin uudisrakentamisessa on ärsyttänyt että lähes kaikissa on menty tylsimmän kautta ja rakennettu samanlaisia laatikoita joita Suomi on täynnä.. B edustaa tuota roskaa, ja A mielestäni sitä yritystä jota pitäisi lähtökohtaisesti olla kun merkittäville paikoille rakennetaan! Ja erityisesti pidän molemmissa suunnitelmissa siitä että rannassa pysyy kevyenliikenteen väylä/lenkkipolku. Ainoastaan rantaan voisi lisätä rantasaunan niin olisi mahtavaa, sillä ranta oli jo viime kesänä ehostuksen jälkeen varteenotettava kilpailija Apparalle noin uimisen saralta.

On myös mielenkiintoisen matala kyllä tuo katsojamäärä, mutta luotan siihen että sitä fiksattanee ylöspäin. Toisaalta toivon myös että uudessa hallissa ei unohdeta seisomapaikkoja, sillä ne tuovat mielestäni merkittävän lisän tunnelmaan vs istumapaikat.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Iso seisomakatsomo on ihan perusteltua lätkäpeleihin, mutta muihin areenan tapahtumiin ongelmallinen. Vaihtoehto A on kyllä hieno, sijainti loistava ja tuohon kun yhdistää uudistetun linja-auto aseman ja muun ranta-alueen kehittämisen niin Hämeenlinna kyllä saisi ihan uuden elämää sykkivän keskuksen.
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers, Haka
Eihän sitä seisomakatsomoa tarvitse fyysisesti rakentaa, katsomolohkoja huputtamalla saadaan seisomakatsomo vaikkapa päätyyn. Vaikka toki olen itsekin lähtökohtaisesti "oikean" seisomakatsomon kannalla.

Erittäin paljon niitä juttuja suunnitelmissa on, mistä täälläkin on puhuttu. Hyvältä näyttää tässä vaiheessa, etenkin tuo A havainnekuva.
 
Mutta Sten-herraa ei tarvitse tappaa!

vilho

Jäsen
Kiinnitin juuri huomiota, että vaihtoehto B:ssä on merkittävän kokoinen aurinkovoimalaitos hallin katolla, mutta A:ssa ei (ainakaan näissä havainnekuvissa ei näkynyt). Kiinteistökohtaisesti katsoen aurinkoenergia on Suomessakin erittäin hyvä lisä energiapalettiin ja kannattaisin lämpimästi sen hyödyntämistä hallihankkeessa.
Lähtisköhän Siemens tukemaan tota, jos saisi voimalansa tuonne.
Ehdottomasti tässä tulee käyttää aurinkoenergiaa. Energiaomavaraisuuteen pyrkiminen on aina viisasta, niin ekologisesti kuin taloudellisestikin.

Tämä tukee myös jo aiemmin hallille kaavailtua, lähestulkoon valittua nimeä - Sunny Hockey Center.

Nimimerkki Robin Big Snaken viesti Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut -ketjussa
Nimimerkki Tattarin viesti Rinkelinmäki ja HPK:n palvelut -ketjussa
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eihän sitä seisomakatsomoa tarvitse fyysisesti rakentaa, katsomolohkoja huputtamalla saadaan seisomakatsomo vaikkapa päätyyn. Vaikka toki olen itsekin lähtökohtaisesti "oikean" seisomakatsomon kannalla.
Minusta juurikin pitää olla kunnollinen, ei huputussysteemi. Ja eikös se pääty toimi vallan mainiosti, kun lavan voi sitten muihin tapahtumiin laittaa siihen eteen ja seisomakatsomo jää lavasteiden taakse. Kun uutta tehdään, niin silloin luulisi tämmöiset asiat olevan hienosti suunniteltavissa. Ja koko areenan toivoisi olevan tiivis ja korkeakatsomoinen, että saataisiin peleissä ja tapahtumissa oikeasti olla iholla.
 
Kultaa 2006 - tätä ei vie meiltä kukaan koskaan pois!
Kultaa 2019 - unelma, urheilu & veljeys
#hallitsevamestari

Palisades

Jäsen
Jos areena Hämeensaareen saadaan, niin kyllä siitä pitää sitten tehdä näyttävä, melkein maamerkki. Vaihtoehto A on upea, B taas ankea ja ruma. On vain usko vähissä, että tässä kaupungissa saataisiin jotain noin hienoa aikaiseksi. Vaikka sitten tarkemmat suunnitelmat olisivat kuinka erinomaiset tahansa, haluaa joku paikallispoliitikko kuitenkin sormenjälkensä hankkeeseen ja nimensä historiaan pilaamalla kokonaisuutta jollain ihme änkyröinnillä. Esimerkiksi katsomokapasiteetin vaatiminen selvästi suuremmaksi tai pienemmäksi olisi juuri sellainen asia, tai halu tunkea samaan yhteyteen jotain todella huonosti sinne sopivaa. Tänään jo Hämeen Sanomien mielipidepalstalla joku ehdotti, että kaukalon ympärille tulisi juoksurata. Nyt vain odottelemaan, että joku poliitikko tarttuu tähän. Katsomoiden tulisi olla - niin kuin täällä joku jo mainitsikin - sopivan jyrkät, että kaukalo olisi mahdollisimman lähellä. Toki liikuntarajoitteiset pitää sitten huomioida erikseen. Yleisökapasiteetiksi 5500 on aika ok ja 6500 ehdoton maksimi. Välillä on hyvä joutua myymään ei-oota ja kuitenkin jos kapasiteetti on 6500, niin riskinä on että iso osa kaudesta pelataan puolityhjässä hallissa. Vielä jos areenan toteutus on kehno, niin se voi puolityhjänä vaikuttaa vielä tyhjemmältä, kuin puolityhjä Rinkelinmäki. Mikäli yleisökapasiteetti olisi noinkin suuri, soisi seisomapaikkojen osuuuden olevan hieman suurempi kuin Rinkelinmäellä, esim istumaan 4300 ja seisomaan 2200. Kuitenkin pahaa pelkään, että uusi areena näyttää reilusti persettä seisomakatsomoille. En muista, että HPK olisi teettänyt ainakaan viime vuosina kyselyä, jossa ihmisiltä tiedusteltaisiin mistä päin kaupunkia he otteluihin tulevat ja millä. Tämä antaisi hieman käsitystä siitä, onko yleisömäärien kasvua uudessa sijainnissa odotettavissa ja paljonko parkkitilaa ihan oikeasti ehkä tarvitaan.

Areenan suhteen on muitakin toiveita. Olisi toivottavaa (ja esitetyt suunnitelmat antaa tästä toivoa), että areena olisi epäsymmetrinen, eli areenan käytävillä ihmisille olisi hyvin selkeää, missä he ovat esim suhteessa kaukaloon, eikä oltaisi vain oviaukkojen numerointien tai maamerkkinä toimivien nakkikioskien varassa. Kerroksetkin olisi hyvä värikoodata. Jos ne eivät sentään voi olla esim. oranssi kerros, musta kerros ja valkoinen kerros, niin toivottavasti edes punertava puu, tumma puu, vaalea puu. Vaihtehto A:n seinämateriaaliksihan oli ehdotettu puuta. Ja ihan apinointina Tampereelta: mikäli areenan yhteyteen sattuisi tulemaan hotelli, niin olisi ihan jees, jos muutamista huoneista olisi näkymä jäälle.

Rahoituksen löytyminen tulee varmasti olemaan haastavaa, mutta jotain pikkuhiluja voisi saada matkimalla Helsingin Olympiastadionin remppaa. Jos lahjoitat sen ja sen summan projektiin, saat nimesi pienellä näkyviin johonkin päin areenaa.

Toivottavasti areenan rakentuminen aiheuttaisi myös sen, että kaupunkiin viimeinkin (joko areenaan itseensä tai lähistölle keskustaan) saadaan ihan aito sporttibaari. Enkä nyt tarkoita mitään kusista Voudin kellaria, vaan ihan aitoa sporttibaaria. Sellaisessa on pienten loossikohtaisten telkkujen lisäksi isoja valkokankaita ja tilat suunniteltu niin, että kankaalle näkee mahdollisiman laajalta. Ja jos paikka on oikein kunnollinen, niin matsin näkeminen ei katkea edes vessassa, sillä siellä on kopeissa ja pisuaarien yläpuolella pienet ruudut myös.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Tänään jo Hämeen Sanomien mielipidepalstalla joku ehdotti, että kaukalon ympärille tulisi juoksurata. Nyt vain odottelemaan, että joku poliitikko tarttuu tähän. Katsomoiden tulisi olla - niin kuin täällä joku jo mainitsikin - sopivan jyrkät, että kaukalo olisi mahdollisimman lähellä.
Voisihan nuo juoksuradat toteuttaa siten että katsomoiden alimmat rivit olisi sisään vedettäviä (mallia esim. Hartwall) jolloin alta paljastuisi juoksuradat ja saisi lisää pinta-alaa muille tapahtumille, esim. messuille tms. "Kiinteänä" ratkaisuna moisessa ei olisi järjen hiventä, jos areenan pääkäyttäjänä olisi kuitenkin Liiga-tason jääkiekkojoukkue.

Kouvolassa on mielestäni fiksusti toteutettu juoksurata koko katsomon ympäri ylhäällä, joka toimii leveänä käytävänä jääkiekko-otteluissa hallin ympäri. Tarvittaessa lisäkapasiteettia saadaan vetämällä lisäkatsomoita tämän juoksuradan päälle ns. yläkatsomoksi. Tällaiset liikuteltavuudet mahdollistaa kapasiteetin muuttamisen erilaisiin tarpeisiin jolloin myös muita tapahtumia olisi helpompi järjestää. Näitä tosin luulisi otettavankin huomioon kun puhutaan nimenomaan monitoimiareenasta.
 
2006 2019

Äimänkäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HelmiPalloKerttu
Toivottavasti areenan rakentuminen aiheuttaisi myös sen, että kaupunkiin viimeinkin (joko areenaan itseensä tai lähistölle keskustaan) saadaan ihan aito sporttibaari. Enkä nyt tarkoita mitään kusista Voudin kellaria, vaan ihan aitoa sporttibaaria. Sellaisessa on pienten loossikohtaisten telkkujen lisäksi isoja valkokankaita ja tilat suunniteltu niin, että kankaalle näkee mahdollisiman laajalta. Ja jos paikka on oikein kunnollinen, niin matsin näkeminen ei katkea edes vessassa, sillä siellä on kopeissa ja pisuaarien yläpuolella pienet ruudut myös.
Menee vähän aiheen ohitse, mutta kun nyt tuli puheeksi; Olisihan kunnollinen sporttibaari hieno asia, mutta taitaa tulla realiteetit vastaan Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa. En väitä tietäväni tarkkoja lukuja, mutta mutulla ja toisen käden tiedoilla osaan sanoa, että sen lisäksi että moisen paikan ylläpitokustannukset (siis ruutujen ym. tekniikan) on jo iso satsaus, niin maksukanavien katseluoikeudet on aika kovissa hinnoissa (ja toki hinta kasvaa suhteessa asiakaspaikkoihin). Viimeksi kun olen Hämeenlinnassa käynyt jonain ns. parempana sesonkiaikana, niin ei sielä riittänyt kävijöitä kuin muutamaan nykyiseenkään kuppilaan. Onhan sen todennut aika moni yökerhokin, että ei vaan riitä ilman jotain sivubisnestä (hys hys). En toki vertaa suoraan yökerhokävijöitä sporttibaarikävijöihin, mutta jos lauantaina ei ole kylän ainoa yökerho täysi niin on hankala kuvitella, että sporttibaari vetäisi edes ns. nollatulosta, kun sekin vaatii jo tuvallisen väkeä useampana iltana - ja toki kohtuullisilla juoma- ja ruokatilauksilla. Tuollaisen uskottavan sporttibaarin kannattavuus on Hämeenlinnan kävijämäärillä aika riski, mutta eihän sitä tietysti tiedä ennen kuin joku sen kokeilee. Ehtiköhän kukaan käydä sielä keskustalon sisäpihalla olevassa sporttibaarissa(?) ennen kuin se palo?

Voihan se olla että siinä vaiheessa kun areena on valmis niin Hämeenlinnalaiset jostain syystä innostuu kulttuurista niin, että käyvät kattomassa satapäittäin kaikki ampumahiihdon päiväkisoista lähtien. Myyntikatteetkin tietysti noissa paikoissa on pidettävä korkeana, että on varaa näyttää niistä telkuista sitten muutakin kun Ylen kanavat. Eli vedetään yläfemmat kun jonotetaan 8 euron lapparia (joka on vuoden 2030 tasoonkin nähden lapparista 5 euroa liikaa).

Eipä noita vakavasti otettavia sporttibaareja Helsingissäkään kauheasti ole, vaikka kuitenkin kävijämäärissä puhutaan täysin ylivertaisista luvuista Suomen mittakaavassa. Ilmeisesti siis jotain Sports Academyn kaltaista settiä tuossa kuvailit? Pienempiä toki on enempikin, mutta kriteereistä riippuen ei voida puhua niinkään aidoista sporttibaareista, jos sieltä näkee IFK-pelit, formulat ja ilmaiskanavien lähetykset. Enemmänkin kusisia Voudin kellareita!

Aiheeseen liittyen muuten ihan hyvä uutisartikkeli tässä.
 

Palisades

Jäsen
Kouvolassa on mielestäni fiksusti toteutettu juoksurata koko katsomon ympäri ylhäällä, joka toimii leveänä käytävänä jääkiekko-otteluissa hallin ympäri. Tarvittaessa lisäkapasiteettia saadaan vetämällä lisäkatsomoita tämän juoksuradan päälle ns. yläkatsomoksi. Tällaiset liikuteltavuudet mahdollistaa kapasiteetin muuttamisen erilaisiin tarpeisiin jolloin myös muita tapahtumia olisi helpompi järjestää. Näitä tosin luulisi otettavankin huomioon kun puhutaan nimenomaan monitoimiareenasta.
Tämä voisikin olla ihan hyvä systeemi. Sen voisi jo laskea suureksi onnistumiseksi, jos katsomoissa on tiivis tunnelma, mutta käytävillä reilusti tilaa. Rinkelinmäkeä on pystytty kehittämään paljon vastaamaan erilaisiin tarpeisiin, mutta tukkeutuvat käytävät ovat olleet hallin ikuisuusongelma.
 

Palisades

Jäsen
Ehtiköhän kukaan käydä sielä keskustalon sisäpihalla olevassa sporttibaarissa(?) ennen kuin se palo?
--
Eipä noita vakavasti otettavia sporttibaareja Helsingissäkään kauheasti ole, vaikka kuitenkin kävijämäärissä puhutaan täysin ylivertaisista luvuista Suomen mittakaavassa. Ilmeisesti siis jotain Sports Academyn kaltaista settiä tuossa kuvailit? Pienempiä toki on enempikin, mutta kriteereistä riippuen ei voida puhua niinkään aidoista sporttibaareista, jos sieltä näkee IFK-pelit, formulat ja ilmaiskanavien lähetykset. Enemmänkin kusisia Voudin kellareita!
Minä ehdin käydä. Olihan siinä jotain yritystä, mutta lopputulos jäi hieman heikoksi. Valkokangasta ei ollut, muutama vähän kehnosti suunnattu televisio, jotka kaikki näyttivät samaa lähetystä. Tähän kyllä vaikuttaa juuri mainitsemasi urheilukanavapakettien kovat hinnat.
Suomessa parhaita näkemiäni tapauksia ovat olleet Elmo (ei taida enää olla pystyssä) ja Sports Academy Helsingissä ja Office Vaasassa. Ulkomailla Walkabout-baarit totuttaneet liian hyvään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Hämppylinnan päättäjät, vaadin, että emiliooolle perustetaan virka hallinsuunnitteludelegaatioon! Vaikka edullista kausaria, edullisia kaljoja, nimikyltti hallin seinään tms. niin veikkaan ettei paljoa suurempia korvauksia tarvitse...
Ilmaiset lihapiirakat ja always-on häppäri, niin mä oon mukana!

Ensimmäisen info-tilaisuuden perusteella ainakin kunnianhimoa on, joten toivottavasti projekti etenee myötätuulessa. Itse areenasta ei vielä tihkunut kovin tarkkaa suunnitelmaa, mutta sitä ei varmaan kukaan odottanutkaan tässä vaiheessa. Jos ja toivottavasti kun itse areenaa päästään kunnolla suunnittelemaan, niin toivottavasti ideoita otetaan vastaan.

Parkkeeramiseen liittyen kulmakarvat nousivat hieman, kun alustava arvio parkkipaikkojen määrästä oli 400 (vaikuttaa melko pieneltä?). Muutenkin liikennejärjestelyt on varmasti asia mikä aiheuttaa paljon parranpärinää.

Goodmanin 3h kiekkoparkki olisi monelle areena-kävijälle houkutteleva (oletan että areenan parkki olisi maksullinen), mutta epäilen että GM:n parkkiaika tippuisi tuntiin/kahteen jos areena valmistuu. Täältä on helppo huudella, mutta toivoisin noin puolet isompaa parkkia areenan alle. Ja bonarina vielä HPK:n kausikorttilaisille parkkikortti kylkeen (tulisi yksi syy lisää ostaa kausikortti).
 
Pig Steal

Lilleman

Jäsen
Parkkeeramiseen liittyen kulmakarvat nousivat hieman, kun alustava arvio parkkipaikkojen määrästä oli 400 (vaikuttaa melko pieneltä?). Muutenkin liikennejärjestelyt on varmasti asia mikä aiheuttaa paljon parranpärinää.
Noin keskeisellä sijainnilla en usko, että parkkipaikkoja tullaan tarvimaan lähellekään niin paljon kuin nyt. Toki 400 kuulostaa todella vähäiseltä. Mutta jos joukkoliikenne saataisiin kuntoon ja dösällä pääsisi suoraan hallin pääovelle... Ehdotuksena: kausikorttia näyttämällä saisi kyydin ottelubussilla hallin ovelle, busseja olisi useampi ja ne kiertäisivät laajasti ympäri Hämeenlinnaa.
 
Oranssi Dynastia

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noin keskeisellä sijainnilla en usko, että parkkipaikkoja tullaan tarvimaan lähellekään niin paljon kuin nyt. Toki 400 kuulostaa todella vähäiseltä. Mutta jos joukkoliikenne saataisiin kuntoon ja dösällä pääsisi suoraan hallin pääovelle... Ehdotuksena: kausikorttia näyttämällä saisi kyydin ottelubussilla hallin ovelle, busseja olisi useampi ja ne kiertäisivät laajasti ympäri Hämeenlinnaa.
Tervakoski, Turenki, Riihimäki, Tuulos, Lammi, Renko, Tammela, Forssa, Parola, Hattula, Valkeakoski jne. Sieltäkin tulee aika paljonkin porukkaa peleihin, osa jopa jokaiseen peliin. Perstuntumalla sanoisin että 400 autoa per peli, jos oletetaan että peleihin tulisi n. 5000 henkeä, on jo siinä. Sen lisäksi ei kukaan, jossa koko perhe (3-5 henkeä) Hämeenlinnasta, tule peleihin joukkoliikenteellä, jos vaan auto talopudesta löytyy.
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Noin keskeisellä sijainnilla en usko, että parkkipaikkoja tullaan tarvimaan lähellekään niin paljon kuin nyt. Toki 400 kuulostaa todella vähäiseltä. Mutta jos joukkoliikenne saataisiin kuntoon ja dösällä pääsisi suoraan hallin pääovelle... Ehdotuksena: kausikorttia näyttämällä saisi kyydin ottelubussilla hallin ovelle, busseja olisi useampi ja ne kiertäisivät laajasti ympäri Hämeenlinnaa.
Jep. Usealla futisseuralla Euroopassa on käytössä tuo systeemi, että ottelulipulla ja kausarilla saa käyttää maksutta julkisia ottelupäivänä. Massiiviset stadionpysäköinnit alkavat olla etenkin Euroopassa menneen talven lumia, kun stadionit ja areenat siirtyvät lähiöistä ja pelloilta takaisin keskustoihin. Se on vain nykypäivää ja tulevaisuutta, joka saapuu myös pieniin kaupunkeihin.

Kaupungin vastuulla on toki saattaa se joukkoliikenne verkoston, selkeyden ja intervallien osalta semmoiseen kuntoon, että sitä pystyy jouhevasti käyttämään.
 
Arancionero

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ja noista suurista tapahtumista apinoiden (vaikka heitän esimerkin Seinäjoen maatalousnäyttely) parkki oli järjestetty hetken matkan päähän lentokentälle, oli muuten tilaa autoille! Ja sieltä ehtymätön virta linja-autoa itse "pelipaikoille". Tätä samaa tekniikkaa voisi käyttää myös kiekkopeli-iltana. Kausaria/lippua vasten ajaisi sieltä jostain isolta parkkikselta linja-auto min/parin välein hallille, ennen peliä johonkin puoleen väliin ekaa erää ja kolmannen puolesta välistä pelin jälkeen johonkin asti toiseen suuntaan parkkikselle. Kai siellä jossain on jo olemassa olevaa lääniä, ei tarvis kallista parkkihallia tehdä niin paljoa?

Noin niinkuin idea, jos sitä haluttaisiin välttää, mutta kuitenkin paljon omilla autoilla tulevia on/olisi.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
@AaTee kyllähän lääniä olisi varmaankin, mutta tässä taitaa olla projekti joka tuo Hämeenlinnaan myös kauan kiistellyn toriparkin torin alle. Järkevähän toriparkki tuskin on varsinkaan kun on tälläkin hetkellä pari puolityhjää parkkihallia entuudestaan. Mutta kun valtuustoon on valittu näitä hyvä veli kerhojen jäseniä niin eiköhän Toriparkki nuijita tämän projektin siivellä Hämeenlinnaan. Piiri pieni pyörii ja rahaa kavereille. Ihmettelisin jos näin ei kävisi.
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka, HIFK
Asiaan löyhästi liittyen, ihan kohtuullinen parkkihallikiima läänin pääkaupungissa. En ole päässyt vielä vierailemaan siinä gm:n vieressä olevassa ison näköisessa parkkikompleksissa mutta se on varmaan aika heikosti käytössä?

Sitten tarvitaan toriparkki vaikka keskustassa on enää apteekki ja yks optikko, muissa liikehuoneistoissa ei vierailla selvin päin eli ei tulla autollakaan. Sit tarvitaan Hämeensaareen (300-400m gm:stä?) toki parkkitilaa.

Edelleen olen sitä mieltä että tämä monitoimiareena on paras idea mitä siellä on pitkään aikaan saatu. Käsittääkseni julkistuksen perusteella mukana ei ole lainkaan realistisia rahoittajia, mikä on se isoin juttu ja puute.
 
Rinkelillä paikalla vuodesta 1976
-
Ootellaan niin kohta se on jälleen maalissa.

Janpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mahdollisimman paljon muuttuvat katsomorakenteet olisivat kyllä paikallaan, varsinkin jos halutaan järjestää muutakin kuin jääkiekko-otteluita? Onko kenelläkään tietoa paljonko Elenia-areenan katsomokapasiteetti on konserttikäytössä, paljonko taas Verkatehtaan?

Pysäköinti-ideana paras oli täällä jo mainittu bussikuljetus parkkialue -> halli. Kantolassahan on ainakin lääniä toistaiseksi.


Asiaan löyhästi liittyen, ihan kohtuullinen parkkihallikiima läänin pääkaupungissa. En ole päässyt vielä vierailemaan siinä gm:n vieressä olevassa ison näköisessa parkkikompleksissa mutta se on varmaan aika heikosti käytössä?

Sitten tarvitaan toriparkki vaikka keskustassa on enää apteekki ja yks optikko, muissa liikehuoneistoissa ei vierailla selvin päin eli ei tulla autollakaan. Sit tarvitaan Hämeensaareen (300-400m gm:stä?) toki parkkitilaa.

Edelleen olen sitä mieltä että tämä monitoimiareena on paras idea mitä siellä on pitkään aikaan saatu. Käsittääkseni julkistuksen perusteella mukana ei ole lainkaan realistisia rahoittajia, mikä on se isoin juttu ja puute.
Toriparkissa ei ole mitään järkeä nykytilanteessa, se muuttuuko tilanne seuraavan 10-15 vuoden aikana ei kukaan tiedä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
4 sivua ja muutama sivulause rahoituksesta. Koko hankeinfossa vähemmän yllättäen ei sanaakaan. Muuttotappiomaakunta ja rakennetaan asuintaloja, tosta noin vaan jyräillään toimivia kauppoja, rakennellaan jäähalleja synergiaeduitta, yhtään asiakasta ja asikasvirtaa ei ole laskelmissa näytetty, koska kaikki kävelee keskustasta ja lähtee autoilevasta Tiiriöstä sinne uimahallille, koska?

VMP, toivottavasti pysyy kuntisät tästä hommasta kaukana, yksityistä rahaa ei tämä tule ainakaan näkemään. Nakkikiskat sai mediahuomiota piirtelemällä muutaman kuvan ja keksimällä pari lukua päästään. No tälle voi nauraa 2050 tyyliin "muistatteko Sunny Car Centerin ja sen hullun areena ehdotuksen". Minä nauran jo nyt.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
4 sivua ja muutama sivulause rahoituksesta. Koko hankeinfossa vähemmän yllättäen ei sanaakaan. Muuttotappiokunta ja rakennetaan asuintaloja, tosta noin vaan jyräillään toimivia kauppoja.
Keskustelunavaukset ovat kiellettyjä, sillä @BlackWolf ei hyväksy?

Aika kylmästi Engelinrannan suunnitelmassakin on jyrätty jo olemassa olevia toimijoita. Molemmistahan sitten se kysymys ilmassa, että kuka rahoittaa ja kuinka paljon ja toteutuuko edes. Mutta ehkä muuttotappiokunnan pitääkin tehdä mielenkiintoisia avauksia, jotta kiinnostus kuntaa kohtaan herää, vaikkakin sitten päättäjien keskustelut pyörisikin eläkeläisvaippojen ja toriparkin rahoituksen vääntämisessä.

Että silleen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy