emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Pidän projektia tässä vaiheessa varsin kaukaisena haaveena, mutta ainahan sitä voi spekuloida.

Parasta olisi että eri segmenteille voisi suunnitella alusta loppuun omat katsomolohkot, esim.:
- iso seisomakatsomo päätyyn, ”oranssi seinä”
- lapsiperheille helpot paikat jossa lapsiparkki ja palvelut lähellä
- iso anniskelukatsomo
- tilavammat aitiot tai ylipäätään erityyppisiä aitiota (ns. riisutumpia ja edullisia kaveriporukoiden käyttöön sekä sitten vähän prameampaa firmoille jne.)
- vierasfaneille oma sektori (jossa myös helppo käyttää palveluita sillä yleensä suuriosa porukasta on sen verran maistissa että märkää menee)
- ns. peruskivien kausarikatsomo jonka lähettyvillä on helppo järjestää kausikorttilaisten tapahtumia ennen peliä tai sen jälkeen

Samalla saataisiin äänentoisto, valot, projisoinnit ja videokuutio uudelle tasolle. Pitäisin myös tärkeänä että areena suunniteltaisiin ”kattilamaiseksi”, jotta joka paikasta tuntuisi siltä että on lähellä jäätä. Eli semijyrkällä profiililla. Se olisi varmasti hyvä asia tunnelman kannalta.

Ulkoisesti olisi hienoa että kompleksi voitaisiin valaista Kerhon pelipäivinä oranssiksi. Olisihan se hienoa että jo motarilta näkyisi hehkuva oranssi pallo-areena ”jaa Kerholla onkin tänään peli”. :)

Ja tietty oranssit penkit ja kaikki muut tilpehöörit viimeisen päälle seuran värin mukaan.

Ja sit mä heräsin.
 
Pig Steal

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Koska ketjun avaus oli aavistuksen pelkistetty, niin laitetaanpa nyt nämä asiaa käsittelevät linkitkin tähän:

Hämeenlinnan kaupunki kertoo uuden Areenan valmistelusta – Lisätietoa luvassa ensi maanantaina (Hämeen Sanomat)

HPK:lle uusi areenahanke? Hämeenlinna tiedottaa areenan valmistelusta maanantaina (Jatkoaika)


Ko. malli olisi tietysti hyvä, mutta onko tuollaiselle kompleksille tarvetta ja/tai kysyntää Hämeenlinnassa?

Kauppaliikkeiden ja palvelujen osalta ydinkeskusta on autioitunut todella dramaattisesti viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana (varsinkin Goodmanin valmistuttua), kun taas Tiiriö vetää kaiketi hyvin edelleen. Entä mikä on suureellisesti promotun Engelinrannan tilanne: miten projekti etenee, ja olisiko areena osa sitä jonkinlaisena viihdekeskuksena, vai miten? Ja sitten voi kysyä, millainen olisi esim. Verkatehtaan alueen rooli tässä kuviossa.

Kaupunkehittämisen näkökulmasta Hämeenlinnan toiminta on ollut jo pitkään jokseenkin poukkoilevan, puolittaisen ja päämäärättömän oloista.
Lainasin nimim. @Ikävänkantaja viestiä toisesta ketjusta, kun tälle hankkeelle on nyt asiaankuuluvasti perustettu oma ketjunsa.

Jos tätä hanketta ajattelee Hämeenlinnan kaupungin ja sen kaupunkikehittämisen näkökulmasta, niin mielestäni jonkinlainen asunto-, yritystila-, hotelli- ja viihdekokonaisuus olisi juuri semmoinen asia, jota kaupunki tarvitsisi.

Olet oikeassa, että kaupunkikehittäminen on ollut viime ajat jotenkin jämähtänyttä. Hämeenlinnassa ja koko Kanta-Hämeessä on kuviteltu, että pelkkä sijainti ja idyllisyys pitää seudun ja maakunnan kasvupolulla, kun Pk-seudulta muuttaa perheitä Hämeenlinnaan edullisempien ja viihtyisien asuinmahdollisuuksien perässä. Ei se mene niin - siihen Hämeenlinna on liian kaukana, ja tilavammasta ja edullisemmasta asumisesta kiinnostuneet perheet muuttavat etupäässä johonkin Hyvinkäälle ja Järvenpäähän. Ja niistä käsin käyttävät Helsingin viihde-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluita.

Hämeenlinnan pitää viihtyisyyden ja idyllisyyden lisäksi tarjota paljon muutakin houkutellakseen asukkaita ja ennen kaikkea yrityksiä (koska ilman uusien työpaikkojen syntymistä merkittävät muuttovirrat kiertävät Hämeenlinnan jatkossakin). Tarvitaan siis hyviä yrityspalveluita ja -tiloja sekä nykyistä parempia kulttuuri-, viihde- ja vapaa-ajan palveluita niiden hienojen tonttien ja asuntojen lisäksi. Onhan Hämeenlinnan vapaa-ajanpalvelut jo nyt aivan toisella tasolla, kuin muisssa radanvarsikaupungeissa (Kerava, Tuusula, Jäke, Hyvinkää, Riksu), mutta ei vielä riittävästi siihen nähden, että suurempi osa yrityksistä ja asukkaista sijoittuisi Hämeeseen sen sijaan, että sijoittuisivat johonkin kehyskuntaan ja pomisivat rusinat pullasta Helsingin palveluiden osalta.

Sijainti Helsingin ja Tampereen välissä hyödyttää kyllä Hämeenlinnaa, mutta ei pelkästään niiden siivellä voi ajatella kasvua ja kehitystä. Niitä vastaan pitää joissakin asioissa asukkaiden ja yritysten palveluiden osalta myös uskaltaa kilpailla.

Eli sen sijaan, että ajateltasiin keskustan autioitumisen olevan peruste jättää kehittämishankkeet sinne tekemättä, pitäisi ennemminkin ajatella, että keskustaa pitää kehittää ennakkoluulottomasti out-of-the-box -ajattelulla, jotta sen ja siten koko kaupungin elinvoimaisuus saataisiin taas kääntymään toiseen suuntaan.

Ainahan voi tietysti myös argumentoida, että ainakaan kaupungin ei pidä investoida mitään yritys-, asukas- tai vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen, koska resurssit pitää suunnata ikääntyvän väestön hoivapalveluiden parantamiseen tai homekoulujen remontteihin. Kyllä, nuo ovat kuntien tärkeimpiä tehtäviä, mutta ongelma on se, että jos kaupunkikehittäminen laiminlyödään, asukasluvun vähentymisen kautta kaupungin ja maakunnan huoltosuhde on 10-15 vuoden päästä niin perseellään, että sote-, vanhustenhuolto- tai koulutuspalveluita ei edes pystytä riittävällä tasolla ylläpitämään.

Mitä tulee sitten tuohon areenaan, niin se kokoluokkansa takia (ehkä 5 000 - 6 500 katsojaa) ei kilpaile suoraan Areenan, tulevan Gardenin tai Tampereen uuden areenan kanssa. Siellä ei järjestettäisi Metallican tai jonkun GaGan konsertteja, vaan astetta pienemmän kokoluokan konsertteja ja tapahtumia. Sama koskee urheilutapahtumia: suuremmissa tapahtumissa tämän tyyppinen halli voisi toimia ennemminkin kakkos-, kolmos- tai neloshallina edellämainituille, minkä myötä se itse asiassa parantaisi Etelä-Suomen urheiluinfraa ja siten Suomen mahdollisuuksia suurempien tapahtumisen saamiseksi. Pienemmissä urheilutapahtumissa, vaikka nyt esimerkiksi joidenkin lajien naisten ja nuorten MM- / EM-kisoissa tuon kokoluokan halli voi toimia myös pääpaikkana.
 
Arancionero
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kiitos kommenteista, @BitterX - erinomaisen hyvä analyysi!
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers, Haka
Yleisesti ottaen pidän areenaa positiivisena hankkeena, jolla on oma paikkansa kaupunkikeskustan elävöittämisessä. Nimimerkki BitterX tuossa kävikin jo ansiokkaasti asiaa läpi, joten paljon ei lisättävää ole.

Toivon ennen kaikkea, että areenahanke pakottaisi myös miettimään keskustan liikenneratkaisuja. Kaupungin julkinen liikennehän on tällä hetkellä ihan perseestä ja areenan yhteydessä tätäkin voitaisiin miettiä uudelleen. Vaikka kauheita ruuhkia kaupungissa ei olekaan, Kerhon peli voisi olla yksi tekijä joka saisi keskustan aivan tukkoon pari-kolme kertaa viikossa. Kun nyt jo Liigakin miettii ympäristönäkökulmia ottelutapahtumien kannalta, olisi kaupungilla myös pakottava tarve järjestää paremmat edellytykset ihmisille tulla julkisilla peliin. Eli sekä yleisen sujuvuuden että vihreämmän kaupunkisuunnittelun osalta areenan rakentamisella keskustaan on tähänkin suuntaan positiivinen vaikutus,
 
Mutta Sten-herraa ei tarvitse tappaa!

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Oikein hyvää pohdintaa yllä! Tohon liikennepuoleen vielä sekin, että jos ei autolla tarvisi tulla peliin, niin olisi varmasti paljon todennäköisempää, että sitä otettaisiin vaikka pari kaljaa ja kenties käytettäisiin muutakin keskustan palvelua, ravintolaa tms. eli sellaisia legendaarisia synergioita saisi sijainnilla luotua. Nythän se menee niin, että jengi vaan käy hallilla ja thats it. Varmasti olisi varsinkin viikonloppuisin positiivinen vaikutus keskustan elävöittämiseen, vaikkei ne keskustassa asuvat eläkeläiset ehkä siitä niin välitäkkään.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Hämeensaari on loistava paikka areenalle jos et tule sinne autolla. Lyhyt matka pelin/konsertin jälkeen keskustaan joka varmasti toisi elämää tähän valojenkin hylkäämään keskustaan.
Se että liikenne saadaan toimimaan Hämeensaaren lähellä tapahtumien aikaan vaatii ihan oikean julkisen liikenteen sillä tällä hetkellä se on vitsi. Eikä hiljattain tehty uudistus muuttanut mitään.
 
Oranssi hehkuu ja leimuaa kohden mestaruutta meidät vei!! 2019

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Hämeensaari on paras mahdollinen paikka uudelle areenalle. Tai jos joku tietää paremman, niin kertoo - suhtaudun hyvin avoimin mielin vaihtoehtoihin. Toteutuksessa kannattaa apinoida häikäilemättä Tampereen areenan rakennustapaa ja hallin konseptia muutenkin, eli jotakuinkin näin:

- kaupunki rakentaa infran
- kilpailutuksen voittanut urakoitsija rakentaa rakennukset ja myy sen mitä haluaa myydä
- ei tehdä pelkkää hallia, vaan koknaisuus, johon kuuluu myös liiketiloja, asuntoja ja mahdollisesti hotelli
- tavoitteena on alue, jossa on ihmisiä ja elämää myös silloin, kun hallissa ei tapahdu mitään
- alueen on oltava helposti saavutettavissa myös julkisilla kulkuvälineillä (Hämeensaari, check!)
- hallin operoinnista vastuun ottava taho valitaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa, jotta myös se on mukana suunnitelmia tekemässä
- rakentaminen hoidetaan allianssimallilla, jolloin todennäköisyys pysyä budjetissa ja aikataulussa nousee dramaattisesti

Jos meinataan rakentaa pelkkä halli, niin pieleen menee. Kysykää vaikka Ilmalasta tai Turusta. Tampere lähti rohkeasti rakentamaan uutta konseptia alueelle, jota ei oikeastaan ole, jolloin hallista ja muusta toiminnasta saadaan olennainen uusi osa ydinkeskustaa. Hämeensaari on muutaman sadan metrin päässä linja-autoasemasta ja noin puolentoista kilometrin päässä rautatieasemasta.

Odotetaan maanantain infoa innolla.
 
20042006
04052019

Palisades

Jäsen
Hämeensaari on paras mahdollinen paikka uudelle areenalle.
Hämeensaari ja Kantola, mutta aivan eri vahvuuksilla. Hämeensaaren etuja täällä onkin jo hyvin listattu, mutta kuten jotkut jo todenneet, vaatii melkoista mylläystä liikennejärjestelyihin, ettei matsi-ilta vedä keskustaa tukkoon. Jos Kantolasta saisi areenalle hyvän tontin, niin samanlaista ruuhka- tai parkkiongelmaa ei olisi. Mutta areena Hämeensaaressa houkuttelisi useampia ihmisiä tulemaan matsiin jalan tai julkisilla. Kantolassa areena (ja mahdollisesti sen yhteydessä oleva hotelli + muut tilat) palvelisi hyvin myös Kantolan tapahtumapuiston konsertteja, vaikka niitä harvakseltaan onkin. Kummassakin vaihtoehdossa voisi olla mahdollista saada HPK hyvin näkymään motarille. Hämeensaaren areenaan pyörivä HPK-valo katolle tai jos Kantolan korkeimman rakennuksen saisi maalata Kerhon väreihin. :D
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hämeensaari ja Kantola, mutta aivan eri vahvuuksilla.
Kantolan ongelma on sama kuin noiden megakeikkojenkin kanssa. Sinne ei pääse ja sieltä ei pääse pois, eikä siellä ole mitään. Sikälihän tuolla suunnalla olisi potentiaalia, mutta vähän tuntuu, että Hämeenlinna on yksinkertaisesti liian pieni ja vähäväkinen paikka että tuollaisesta hieman syrjässä olevasta pläntistä saataisiin tarpeeksi irti. Tällaisista "lähiöön" rakennetuista areenoista on kokemuksia maailmalta ihan jenkkejä myöten ja järjestäen ne on todettu olevan melkoisen perseestä. Juuri siitä syystä, että jengi vaan ajaa autolla sinne (jos edes tulee) ja ajaa sitten autolla pois eikä kanna massia muuhun tarjontaan läheskään samalla tavalla kuin jos palvelut ovat siinä vieressä ja helposti saavutettavissa. Ja lisäksi järjestävälle taholle on helpompaa kun kaikki keskustan palvelut on siinä ihan hollilla - silloin voi vähän pienempääkin messua ryhtyä pitämään, kun ei tarvi huolehtia aivan jokaisesta kasvisruokailijasta tai pyörätuoliasiakkaasta erikseen.

Tietenkin Hämeensaareen rakentaessa kaupungin infraan pitää tehdä monenlaisia muutoksia, liikennejärjestelyjen ja julkisten osalta varsinkin, mutta mä en usko että "keskustan liikenteen tukkiutuminen" kerran pari viikossa on mikään todellinen ongelma.

Nyt kun tässä vähän visioi niin olisihan tuo oikeastaan aika siististi järjestelty, kun siinä alle 2km säteellä olisi Goodman shoppailuun, Hämeensaari huippu-urheiluun ja Verkatehtaan alue sitten erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kaupunki järjestää ilmaiset (eli ottaa provikat hyötyjiltä) bussit kiertämään rautatieasema-verkatehdas-goodman-hämeensaari-verkatehdas-rautatieasema reittiä tasaisin väliajoin ja isompien tapahtumien aikaan, eli ennen ja jälkeen Kerhon pelejä, vähintään tuplasti vuoroja. Tai sitten semmonen maglev-monorail.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Kantolaan ei kannata tehdä mitään yleisölle tarkoitettua lisää, ennen kuin pläntti on yhdistetty kevyen liikenteen sillalla keskustaan.
 
#hallitseva

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kantolahan on jokin teollisuusslummi, jossa yhdistyy iloisella tavalla 1910 ja 2000-luku...? Vai onko siellä tapahtunut jotakin muutoksia viimeiseen 10 vuoteen? Ei sinne voi huippu-urheilua viedä. Jokin Mega-konsertti vielä menettelee, kun infra rakennetaan ja puitteet lavastetaan hetkeksi.
 
On mulle Suomi suloisin, vaan Häme siitäi kallehin, sen tuskin tiedän vertaista, niin kaunista, niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa!

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Koska Hämeen Sanomissa puhuttiin Hämeensaaren kehittämisestä ja areena-hankkeesta, niin miten olis areena, kauppakeskus, viihdemaailma ja päälle asuin-/toimistokompleksi ykköskortteliin? Toriparkkille ja kaivoparkille tulisi vihdoin oikeata tarvetta ja käyttöä. Varmasti moinen kompleksi uudelleen elävöittäisi koko keskustan ja minun mielestä tuo olisi liikenteellisesti helpompi ratkaista kuin Hämeensaari. Vielä vähän kun heittää vettä myllyyn, niin tuo korttelin suurimaksi osaksi omistaa urheilumies Sarajärvi...

Ei siinä mitään, kyllähän oranssi areena olisi paljon komeampi Hämeensaaressa.
 
– Järjestelmä on paras, jonka olen urani aikana nähnyt, Loikkanen jatkaa.

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Koska Hämeen Sanomissa puhuttiin Hämeensaaren kehittämisestä ja areena-hankkeesta, niin miten olis areena, kauppakeskus, viihdemaailma ja päälle asuin-/toimistokompleksi ykköskortteliin?
Missä tuo ykköskortteli on? En tunne Hämeenlinnaa kovin hyvin... Kantolan ongelma tosiaan on sijainti. Siellä ei olisi mitään muuta kuin se halli. Uuden areenan tulee olla ihan aidosti keskeisellä paikalla, ja sen yhteyteen tarvitaan sitä muutakin. Mitenkäs tuo Varikonniemen alue? Siinä Vaakunan lähellä olisi tilaa ja rautatieasema olisi vieressä, mutta en tiedä yhtään alueen omistusoikeuksista tai kaavoituksesta.
 
20042006
04052019

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Missä tuo ykköskortteli on? En tunne Hämeenlinnaa kovin hyvin... Kantolan ongelma tosiaan on sijainti. Siellä ei olisi mitään muuta kuin se halli. Uuden areenan tulee olla ihan aidosti keskeisellä paikalla, ja sen yhteyteen tarvitaan sitä muutakin. Mitenkäs tuo Varikonniemen alue? Siinä Vaakunan lähellä olisi tilaa ja rautatieasema olisi vieressä, mutta en tiedä yhtään alueen omistusoikeuksista tai kaavoituksesta.
Ykköskortteli on torin viereinen kortteli kävelykadun varrella. Siis missä oli ennen kauppakeskus Linna.

Et taida olla vähään aikaa käyneen Varikonniemessä? Siellä ei ole enää niin tyhjää ja muutenkin kaava- ja rakennussuunnitelma lukkoon lyöty.
 
– Järjestelmä on paras, jonka olen urani aikana nähnyt, Loikkanen jatkaa.

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ykköskortteli on torin viereinen kortteli kävelykadun varrella. Siis missä oli ennen kauppakeskus Linna.

Et taida olla vähään aikaa käyneen Varikonniemessä? Siellä ei ole enää niin tyhjää ja muutenkin kaava- ja rakennussuunnitelma lukkoon lyöty.
Ok, kiitos. Eihän se areena sinne ykköskortteliin mahdu. Torille se ehkä mahtuisi, mutta ei siihen voi rakentaa, koska se tarvitaan mestaruusjuhlia varten.
En muista, minä vuonna olisin käynyt Hämeenlinnan keskustassa, saati Varikonniemessä. Goodmannissa pysähdyn välillä työmatkalla syömään sushia, ja Tiiriöstä haetaan syötävää ja juotavaa mökkireissuilla. Siinä se.
 
20042006
04052019
Hämeensaarestahan olisi tarkoitus lanata mm. suunnilleen kaikki muu paitsi vanha Raketin rakennus ja uimahalli. Nämähän on esitetty siinä Engelinrannan kaavassa. Mitenkähän vanha pesiskenttä mahtaa kestää niinkin massiivisen rakennelman kuin iso areena? Sehän on vanhaa joutomaata.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ok, kiitos. Eihän se areena sinne ykköskortteliin mahdu. .
Nykyhalli menisi google maps mittaustyökalullla juuri siihen kauppakeskus Linnan paikalle. Ja omana visionani olisi puoliksi maahan kaivettu halli tyyliin Helsinki Garden, jolloin maan pinnalle ei tarvita itse areenalle niin paljoa tilaa. No joo tarkoittaisihan tuo vielä Sibeliuskodin siirtoa. Parempi odotella maanantaita, ettei ajatus juokse liikaa laukalle.
 
Viimeksi muokattu:
– Järjestelmä on paras, jonka olen urani aikana nähnyt, Loikkanen jatkaa.

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En mahtanut itselleni mitään, ja lähdin tutkimaan asiaa tarkkojen tieteellisten metodien avulla.

Ensin googletin pohjois-amerikkalaisia jäähalleja, joiden katsomokapasiteetti on noin 6000 jääkiekkopeleissä. Löysin 1st Bank Centerin Coloradosta, joka kuvien perusteella vaikuttaa kivalta hallilta sisältä, ja ulkoa Hämeenlinnan hallia ei tarvitse tehdä noin rumaksi. Se sai siis toimia mallinukkena, koska on oikean kokoinen. Mittasin sen ulkomitat, ja se on noin 100 kertaa 85 metriä. Piirsin tämän kokoisen alueen Google Mapsin satelliittikuvaan Hämeensaaresta uimahallin viereen. Kuva on liitteenä, jos osaan laittaa sen. Se on siinä! Saa käyttää vapaasti, kunhan maksaa tuotoista kymmenykset minulle.
 

Liitteet

20042006
04052019

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
En mahtanut itselleni mitään, ja lähdin tutkimaan asiaa tarkkojen tieteellisten metodien avulla.

Ensin googletin pohjois-amerikkalaisia jäähalleja, joiden katsomokapasiteetti on noin 6000 jääkiekkopeleissä. Löysin 1st Bank Centerin Coloradosta, joka kuvien perusteella vaikuttaa kivalta hallilta sisältä, ja ulkoa Hämeenlinnan hallia ei tarvitse tehdä noin rumaksi. Se sai siis toimia mallinukkena, koska on oikean kokoinen. Mittasin sen ulkomitat, ja se on noin 100 kertaa 85 metriä. Piirsin tämän kokoisen alueen Google Mapsin satelliittikuvaan Hämeensaaresta uimahallin viereen. Kuva on liitteenä, jos osaan laittaa sen. Se on siinä! Saa käyttää vapaasti, kunhan maksaa tuotoista kymmenykset minulle.
Ei tee edes tiukkaa. Hotellit ja kylpylät vielä kylkeen niin se on siinä!
 
2006 2019

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Mielenkiintoinen on kyllä tämä projekti mikäli tosissaan lähtee liikkeelle. Voisi elävöittä Hämeenlinnan keskustaakin kun pelit vetäisivät massat liikkeelle. Tosiasiassa kaupungin keskustan näivettyminen ei ole mielestäni täysin Goodmanin syy vaan keskustan yrittäjien oma syy, mitäs eivät pidä liikkeitään auki silloinkun ihmiset ovat vapaalla. Monella on tilanne se, että keskustaan ei yksinkertaisesti ehdi ennen kello 19 ja tällöin menevät lähes poikkeuksetta kaikkien ovat säppiin. Sama homma sunnuntaisin, perjantaina jos käy illalla jossain ravintelissa jää lauantai vähän pois ja sitten sunnuntaina kaupoille. Eikun ei ne ole auki sunnuntaisin. Monesti tulee viikolla kolkuteltua suljettua ovea seiskan aikaan ja sama homma sunnuntaisin. Ja samat yrittäjät ovat jo vuosia ruikuttaneet että ei käy asiakkaita, on kyllä perkeleen ihmeellistä sakkia.

Mutta itse uuteen halliin.. Tälle on oikeasti tarvetta, mutta mielestäni näissä keskusta alueille kaavailtavissa halleissa piilee harrastajien kannalta pieni riski. Riskihän on siinä, että areenasta kaavaillaan monitoimiareenaa, joka voi tarkoittaa lähes mitä vaan. Nykyisellään esimerkiksi Rinkelinmäki on siinä ihanteellisella paikalla, että kaupungin kaikki jäähallit ovat samalla tontilla. Jos areenasta tulee monitoimiareena, miten tullaan turvaamaan jäiden riittävyys kaikille?

Yleisesti ottaen uusi halli on pakko saatava ja on erittäin hienoa, että keskustelu on avattu! Uudessa hallissa kyllä olisi potentiaalia tehdä HPK:n ja kaupungin näköinen huolellisella suunnittelulla. Toisaalta keskeinen sijainti voisi tuoda myös Hämeenlinnaan niitä kuuluisia jäähallikeikkoja ja muita tapahtumia jääkiekon lisäksi. Areenahanke keskustaan voisi myös olla ns ekoteko jos julkinen suunniteltaisiin tukemaan esim peleihin pääsyä ja ihmiset tulisivat keskeisen sijainnin takia myös jalan. Tosin julkisen suunnitteluun tarvitsisi kenkiä nykyiset ummehtuneet tunarit kaupungin viroista pois ja palkata osaamista.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Olin jo alunperin sitä mieltä, että Kuivansillan matala parkkitalo oli typerä ajatus. Siinä olisi ollut mainio paikka uudelle Areenalle, kun olisi rakennettu moottoritien yli. Samalla olisi jääkiekko palannut juurilleen. Samaan kompleksin olisi voinut laittaa bussiterminaalin ja parkkihallin. Lähes kaikki Hämeenlinnan paikallisbussitkin kulkevat vierestä ohi.
 
- Tolppa, maalivahtien ystävä

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Olin jo alunperin sitä mieltä, että Kuivansillan matala parkkitalo oli typerä ajatus. Siinä olisi ollut mainio paikka uudelle Areenalle, kun olisi rakennettu moottoritien yli.
Tästähän me on puhuttu, jo silloin 10v sitten ja viimeksi tossa joskus syksyllä. Halli remontoitiin juuri kun Goodmania alettiin tekemään, ehdottomasti olisi sen sijaan pitänyt rakentaa uusi halli parkkitalon yhteyteen. Olisi mennyt saman syssyyn kaikki, ei olisi NCC edes huomannut muutaman miljoonan lisäinvestointia.
 
O-man, Hämpton Cityn suojelija
palstan mustakeltaisimmat lasit

kannustan Kerhoa vain vittuillakseni, paska on aina parempi ku semi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy