Ensinnäkin kiitoksia kaikille, jotka vastasivat esittämiini kysymyksiin. Mukavaa, että aiheesta voidaan keskustella asiallisestikin.
Tätyy heti tarttua tuohon Andrejin esittämään huomioon oikeusvaltion periaatteista. Niinhän sen pitäisi toimia. Ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan, mutta homokeskustelussa näyttää olevan vallalla lähtökohta, että homojen pitää todistaa olevansa "normaaleja" kasvattajia. Siis syyllisiä, kunnes toisin todistetaan.
Jos joku väittää, että yksikään lapsi ei saa kärsiä, jos homoille annetaan adoptio-oikeus, hän on mielestäni periaatteessa koko adoptioinstituutiota vastaan. Vai väitättekö, että yksikään lapsi ei ole kärsinyt nykyadoptiolain ollessa voimassa? Lapsia on takuulla annettu huonolle vanhemmille jo nykyehdoilla. Miksi hyväksytte sitten adoption yleensä? En yritä tässä sanoa, että "koska on tehty jo yksi 'virhe', tehdään toinekin". Minua kiinnostavat vain perustelut.
Vielä tuosta kolukiusaamisesta. Yhteiskuntahan ei ole homogeeninen (sanaleikki tahallinen). Suomesta löytyy varmasti paikkakuntia ja kouluja, joissa suvaitaan erilaisuutta paljon paremmin kuin muualla. Näin ollen mikään raaka tosiasia ei ole se, että lasta kiusataan automaattisesti homovanhempiensa vuoksi. Onhan päivän selvä asia, että jos lapsi viedään jonnekin Pohjanmaan sydänmaalle homovanhempien kasvattamaksi, ympäristön voidaan olettaa olevan vihamielinen. Vaan tuskinpa homopareja siellä muutenkaan näkyy. Käsittääkseni nykyadoptiolaissakin jo otetaan huomioon, millaisessa ympäristössä lasta on tarkoitus kasvattaa. Ei heitä tarkoituksella vihamieliseen ympäristöön laiteta. Tässähän ongelmaksi jää esim. se, että vanhemmat voivat aina muuttaa.
Koska adoptiolaki on jo siis sellainen, että se tutkii jokaisen tapauksen yksittäistapauksena, en ymmärrä, miksi homoilta pitäisi kokonaisena ihmisryhmänä lastenkasvatusoikeus kieltää.
On myös vaarallista alkaa määritellä, mistä asiasta kiusaaminen on lapsen kannalta tuhoisampaa. Silloinhan aletaan asettaa hyväksytymmän kiusaamisen rajoja. Kaikki kiusaaminen on väärin.
Jos homoudesta olisi itsessään jotain merkittävää haittaa lapsen kehitykselle, luulisi, että näytöt siitä olisivat kiistattomia. Näinhän ei kuitenkaan ole. Homoperheiden kasvattamia (lähinnä lesboja) lapsia on tutkittu jo kohta 30 vuotta, ja tulokset eivät ole osoittaneet mitään kiistatonta. Mainittakoon tähän väliin, että en luota varauksetta sen kummemmin homoadoption vastustajien kuin niitä puolustavienkaan tutkimuksiin, elleivät taustat ole selvillä. Jos lasten kehitykselle kohdistuva haitta olisi kuitenkin niin suuri, kuin usein väitetään, tuloksissa ei pitäisi olla mitään epäselvää.
Joskus nämä tutkimukset suoritetaan vielä siten, että homoperheiden kasvattamien lapsien haitalliset ominaisuudet lasketaan automaattisesti vanhempien homouden piikkiin, kun taas heterolapsen vanhemmista eritellään yksilölliset erot. Homovanhempien välillä on yksilöllisiä eroja siinä, missä heterojenkin.
Useista tutkimuksista on käynyt ilmi, että ainakaan lesboparien kasvattamista lapsista ei kasva sen enempää homoseksuaalisia ihmisiä kuin heteroperheidenkään. Lisätietoja saa Sari Charpentierin kirjasta "Sukupuolikas".
Kirjasta käy muuten hyvin ilmi myös se, että monet homot ja lesbot eivät edes osaa samaistua yhteiskunnan määrittämään homo- tai lesbokuvaan. He eivät tunne siis olevansa homoja tai lesboja sillä tavalla, kuin yhteiskunta nämä ihmisryhmät yleensä käsittävät. Tämä on sinänsä ihan ymmärrettävää, sillä enhän itsekään tunne olevani aina mies sillä tavalla, kuin mitä yhteiskunta yleensä sen määrittelee. Jokaisella täytyy olla oikeus määritellä nämä asiat itse.
Minusta kummallisin kysymys, joka tässä ketjussa on esitetty, on se, että miksi homojen pitää ylipäänsä haluta lapsia. Minusta on sama kysyä, miksi ihmiset ylipäänsä haluavat lapsia. Homot ovat ihmisiä.
Ihmetyttää myös se, miksi nimenomaan tätä aihetta käsiteltäessä esiin tulevat nämä "yhteiskunta on liian yksilökeskeinen" tai "johonkin se raja on vedettävä" -kommentit. Hyväksyttekö minkä tahansa yksilönoikeuden rajoituksen perusteetta (tai vain johonkin mielipiteeseen perustuen) tai minkä tahansa mielivaltaisen rajanvedon?
Vaan taitaa varjo olla oikessa: tämä taitaa menna saman kertaamiseksi.