HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 548 932
  • 5 631

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
nedomansky kirjoitti:
Näin Espoon fanin näkökulmasta voisi HIFK-areena Rautatientorilla olla vielä parempi vaihtoehto. Voisiko Bogo auttaa tässä?

Tarkemmin ajateltuna tietty KOFF-areena voisi olla siellä Hietalahden torilla vai mikä sen syrjäisen satamapaikan nimi olikaan. Siinähän vieressä säilynee jonkun aikaa ainakin KOFFin museo.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos mä menen matsiin niin en mä pelkästään hifkiä mene katsomaan. Se halli on mulle sellainen paikka että sisälle kun astuu niin tuntuu kuin kotiin olisi tullut. Siellä aistii historian. Mahtava fiilis. Jos hifki joskus pelaa uudessa hallissa niin se voisi olla yksi syy vähemmän mennä matsiin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ultrar kirjoitti:
Yksi vaihtoehto voisi olla, että kaupunki ja HIFK voisivat neuvotella niin, että HIFK voisi myydä hallin nimen pääsponsorille ja muuten toiminta jatkuisi normaalisti. Kaupunki saisi normaalit vuokratulonsa kaikesta hallin toiminnasta ja HIFK sponsorituloja vaikka "KOFF Gardenista", jolloin toteutuisi WIN-WIN periaate varsin hyvin.
Tällaisessa neuvottelussa voisin kuvitteellisesti toimia kaupungin/jääkenttäsäätiön edustajana. En usko kovinkaan pitkiin neuvotteluihin asian suhteen, ei käy sillä koko homma pohjaa Hifk WIN ja kyykyttää, me stadin puolella tyydytään muruihin, joita armollisesti meille Hifk:lta tippuu.

Tuossa lähtötilanteessa on jo asioita, jotka mättävät. Siis Hifk voisi myydä meidän/stadi omistavan hallin nimen ? Miksei me myydä sitä itse ? Ymmärtäisin ultrarin/Hifk:n tässä vaiheessa vetoavan siihen, että Hifk:n lähtö hallista olisi stadille iso tappio. Eli stadin pitäisi huomioida Hifk:n hyvinvointi ja siihen perustuen lahjoittaa Hifk:lle oikeus myydä stadin omistaman hallin nimi. Ei perkele, ei kerta kaikkiaan kovasta uhkauksesta huolimatta käy. Tässä samalla ihan mielenkiinnosta kysäisen, että kun stadi ei diilin suostu, niin mihin Hifk nyt sitten muuttaa ? Niinpä.

nedomansky kirjoitti:
HIFK:n halli voisi näyttää hieman Cow Palacelta, onhan viereinen talo Makkaratalo nimeltään.
;) Cow Palace on legenda, sinne oli kausarit Sharksien ensimmäisellä kaudella. Naurattaa vieläkin kun pohtii koko hökötystä. Ei karjanäyttelyihin suunnitellusta tilasta ihan heti kiekkoareenaa saa tehtyä. Nykyinen San Josen areena on sitten jo perkeleen hyvä ja mukava.

Pete2004 kirjoitti:
Jos mä menen matsiin niin en mä pelkästään hifkiä mene katsomaan. Se halli on mulle sellainen paikka että sisälle kun astuu niin tuntuu kuin kotiin olisi tullut. Siellä aistii historian. Mahtava fiilis. Jos hifki joskus pelaa uudessa hallissa niin se voisi olla yksi syy vähemmän mennä matsiin.
Erinomainen pointti ja nordiksen yksi iso valtti. Siellä on tapahtunut ja koko paikka henkii stadilaisen kiekon lähihistoriaa. Ymmärrän/jaan tuon hallin fiiliksen täysin.

Ehkä tästä kaikesta voisi vetää johtopäätöksen (jonka Hifk ilmeisesti on vetänyt), että suutari pysyköön lestissään ja Hifk nordiksella. Ei varmasti kenellekään huono vaihtoehto.
 

botto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllä uusii halli on saatava

Mielestäni uusi halli on välttämätön Hifk:on tulevaisuuden kannalta. Se tarjoaa niin suuret kehitysmahdollisuudet seuralle ja sen kannattajille. On selvää, että nykyisessä hallissa HIFK tulee jäämään selväksi kakkoseksi jokereille ja myös muille liigaseuroille. Jo nyt on nähtävissä tappion merkkejä. Esimerkiksi HIFK fanit ovat jakautuneet kahteen osaan ja tunnelma on katoamassa hallista. Samaan aikaan narrifanit pitävät uskomatonta tunnelmaa jaffalassa. Myös taloudellisesti HIFK on hallin takia paljon narreja jäljessä. Jokerit pystyvät vetämään valtavaa voittoa tai ainakin suuria tuloja hallin takia. Tämä mahdollistaa valtavat panostukset. Uusi halli on saatava stadiin keinolla millä hyvänsä ja pian.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nykyisellä omistuspohjalla HIFK:lla ei ole mitään mahdollisuutta rakennuttaa uutta hallia, se vaatii aivan erinäköisen omistajajoukon. Ei silti, sellaiset omistajat olisivat varsin helposti saatavissa jos nykyinen omistajajoukko malttaisi päästää vallan kahvasta.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Ihka uudesta hallista on turha uneksia. Eikä siinä mielestäni olisi mitään järkeäkään, koska hallin sijoituspaikakka tulisi olemaan kaukana keskustasta ja Helsingin kokoinen kaupunki ei yksinkertaisesti tarvitse kahta "megahallia". Nordis on juuri sopivan kokoinen liigahalliksi ja parhaimmillaan tarjoaa loistavan fiiliksen.

HIFK:n pitäisi ehdottomasti yrittää saada omistukseensa Nordis, jolloin hallista voidaan tehdä museoviraston antamissa rajoissa omannäköinen ja hallin vuokraamisesta tulevat tulot tulisivat omaan taskuun samoin kuin osa hodari ja kalja kaupasta.

Seikka, jonka Botto otti esiin, että B2 ja Stadin Kingit istuvat eri paikoissa on myös mielestäni hyvä asia. On mahtavan kuuloista kun kilpahuudanta käy kuumana.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä olen sitä mieltä, että tuskin on kannattavaa rakentaa uutta. Ja syy on se, että ei riitä kysyntää. Koska oikea areena ei todellakaan elä jääkiekolla. Se on nähty esim. Espoossa ja Turussa. Toki Hifk:n uudella hallilla olisi se etu, mikäli se olisi yhtä keskustassa kuin nykyään, että pienemmät tapahtumat ja konsertit sopisivat sinne todella hyvin, joten se ei myöskään suoraan kilpailisi samoilla markkinoilla kuin Jaffala, ja ehkä voisi silti saada pari pienempää tapahtumaa kaapattua sieltä itselleen.

Eli mä lähtisin siitä, että parempi olisi lähteä vanhan muokkauksesta. Puhtaasti jääkiekon kannalta ja parantaa samalla noita pienempien konserttien ja tapahtumien järjestömismahdollisuuksia. Ei ole mitään järkeä lähteä kilpailemaan Hartwallin kanssa. Markkinat ovat liian pienet. Sen pitäisi jokaisen tajuta.

Toki nykyiselläkin hallilla on rajoitteensa. Sitä ei voi varmaan ainankaan helposti laajentaa ulospäin tai muuten on museoviraston pölypäät kimpussa ja armoton valituskierre edessä. Eikä sitä hallia kovin vapaasti varmaan saa laajentaa, eikä ehkä kannata laajentaa, jos se ei ole oma. Miksi tuhlata rahaa jonkun toisen omaisuuteen.

Helpoin keino olisi ehkä vetää katsomo suurilta osin uusiksi. Nythän se perus-Neukkula tyylillä tehty eikä sitä perusrakenetta ole summittaisilla ja yksittäisillä remonteilla kyetty muuttamaan. Sillä perusrakenteella tarkoitn sitä , ainakin Suomessa yleistä, mallia, jossa katsomon eri osat ovat toisistaan erillään ja tunnelma ei väity kaikkiin osiin eikä tunnelma välity myöskään mahdollisimman hyvin kaukalosta katsomoon.

Hartwall-Areenalla taitaa olla Suomen ainoa oikean tyyppinen katsomorakenne, jos ajattelee siis sitä tunnelman kannalta. Tosin katsomot saisivat olla sielläkin jyrkempiä ja tunnelmaa syö hallin tyhjyys, joka hämäävästi tekee hallista huonomman kuin se oikeasti on. Niin, ja seisomakatsomo puutuu.

Eli Nordiksellakin voisi olla mahdollista vetää eri katsomot tiivimmin yhteen ja kaukalon reunaan kiinni joka puolelta. Sitä en tiedä olisiko mahdollista jopa "kaivaa" kaukalo syvemmälle ja jyrkentää katsomoja vielä vähän lisää. Näin voisi saada vähän lisää paikkoja ja ennen kaikkea vielä parantaa tunnelmaa.

Ravintoloiden ym. osalta tilanne onkin vaikeampi, koska se vaatisi ainakin omasta mielestäni hallin laajentamista joltain sivulta.
 

botto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jos ei uutta hallia niin sitten ainakin iso remontti

Jos uutta hallia nyt sitten ei saada aikaan niin ainakin stadin hallia pitäisi remontoida kovalla kädellä. Tietenkin on hienoa jos HIFK voi jäädä stadin halliin. Kyllä uuteen monitoimihalliin olisi konsertteja saatu. Pena olisi vaikka itse mennyt laulamaan dirlandaata. Mielestäni ainakin muutama tuhat paikkaa olisi saatava nykyiseen halliin ja fanit samaan päätyyn ja seisomaan. Kyllähän fanit on samaan katsomoon saatava ja lähelle jäätä. Tämä fanijuttu sopisi enemmän b2 sivuille, mutta kaipa siitä voidaan täälläkin puida.Yksi suurin ongelma tällä hetkellä on aitioiden ja raflojen vähyys. HIFK häviää valtavasti rahaa tämän asian takia, on myös tärkeää, että raflojen tuotto saadaan seuralle.
Eli siis lyhyesti:

-ainakin muutama tuhat paikkaa lisää, jotta saadaan kausarien hinnat alas
-fanit samaan katsomoon ja seisomaan
-rafloja ja aitioita paljon lisää
 

Idänihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uutta hallia vaan Kehä 3:n ulkopuolelle, sinnehän sitä jonkun ojan/pellon laitaan taitaa sopivan pientä korvausta vastaan Uuden ja Upean 15.000 henkeä vetävän monitoimiareenan saada.. Tosin peleissä käy n.6.500 henkeä jne.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Darius kirjoitti:
Miksi fanit on saatava seisomaan?
Koska monet fanit haluaisivat seisomakatsomon. Lisäksi seisomakatsomoilla on osoitettavissa olevan todella suuri vaikutus hallin tunnelmaan. Oletkohan koskaan huomannut miköä ero silläkin on kun Jokereiden fanit seisovat päätykatsomossaan istumiseen verrattuna.

Seisominen istumakatsomossa on vain halpa kopio, koska oikeassa seisomakatsomossa tunnelma on vielä huomattavasti parempi, koska porukka on tiiviimmin ja katsomo muutenkin parempi.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Idänihme kirjoitti:
Uutta hallia vaan Kehä 3:n ulkopuolelle, sinnehän sitä jonkun ojan/pellon laitaan taitaa sopivan pientä korvausta vastaan Uuden ja Upean 15.000 henkeä vetävän monitoimiareenan saada.. Tosin peleissä käy n.6.500 henkeä jne.

Helsingillä kun ei vaan ole kauhean suuria plänttejä maata Kehä III;sen nurkilla saati sen ulkopuolella. Ei kait me nyt Espooseen tai Vantaalle ruveta halliamme byggaamaan?? Tai Sipooseen??

Tosiasia on se että Helsinki kärsii jo nyt tonttimaan pulasta, siksi yritetään pakkonaittaa mm. Sipoo, joten en usko että tarvittava tontti järjestyisi Helsingin alueelta.

Seisomakatsomo olisi poikaa! Porissa oli toimiva seisomokatsomo ainakin!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tkks kirjoitti:
Koska monet fanit haluaisivat seisomakatsomon. Lisäksi seisomakatsomoilla on osoitettavissa olevan todella suuri vaikutus hallin tunnelmaan. Oletkohan koskaan huomannut miköä ero silläkin on kun Jokereiden fanit seisovat päätykatsomossaan istumiseen verrattuna.

Ah, tässä tulee Wanhat kultaiset hyvät ajat mieleen. Itse muistelen kaiholla Nordiksen seisomakatsomoita, enkä ole vieläkään päässyt täysin pettymyksestäni niiden joutuessa jyrän alle. Tunnelmaa tulisi satavarmasti lisää esim. Nordikselle, jos palautettaisiin jo pelkästään E9 seisomakatsomoksi. Lisäksi voisi lapsille myydä erityisen halpoja flapoja juuri seisomakatsomoihin. Itsekin olen juurtunut HIFK-faniksi juuri seisomakatsomoissa, ja jo ala-asteikäisestä natiaisesta lähtien, kun oli varaa käydä useastikin matseissa hintojen antaessa periksi. Jos olisi nykyhinnat ollut voimassa tuolloin, en olisi luultavasti HIFK-faniksi ajautunut. Business on businessta, mutta pitkän tähtäimen ajattelu olisi poikaa myös lätkäbisneksessä. Ketkä kansoittavat lehtereitä yhtä huolella kuin nyt kymmenen vuoden päästä?
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyynikko kirjoitti:
Seisomakatsomo olisi poikaa! Porissa oli toimiva seisomokatsomo ainakin!

Just näin, mä diggaan Porin meininkiä.

Porissa ja useassa paikassa sveduissa on tajuttu seisomakatsomon merkitys tunnelman luomisessa. Ja seisomakatsomon pitäisi ehdottomasti olla hyvässä mestassa, esim. koko B-pääty tyhjäksi istuimista ja hinnat puolitetaan.

Hallin kapasiteetti nousisi helposti yli 9000 tällä yksinkertaisella toimenpiteellä. Istuimet hevon kuuseen, ja koko B-pääty punaiseksi mereksi.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Niin hullulta, kuin se kuulostaakin niin jos te haluatte uuden hallin te tarvitsette Hjalliksen ja buumin. Hartwall-areenaa tuskin olisi ilman että Hjallis olisi tajunnut jääkiekkohuuman 90-luvulla ja käyttänyt sitä hyväkseen. Joka kruunautui -95 sekä odotuksiin jotka kohdistuivat omiin MM-kisoihin. Lupa-asiat yms moisessa nosteessa hoituivat suhteellisen helposti ja nopeasti. Eihän kukaan tervepäinen poliitikko uskaltanut julkisesti ilmoittaa eriävää mielipidettään asiasta.

Harjoitushalli olikin oma episodinsa. Areenan valmistuttua maanalaiseen harjoitushalliin ei tullut rakennuslupaa. Mitä teki Hjalmari. Otti yhteyttä taitoluisteluliittoon, opetusministeriöön yms tahoihin, joille voi tarjota Areenaa esim taitoluistelun MM-kisojen pitopaikaksi ja jotka ovat mukana kansainvälisten urheilukilpailujen hakemisessa sekä sen järjestämisessä.
Kukkahattukansa oli tohkeissaan moisista kilpailuista, mutta mutta. Kansainvälinen liitto ilmoitti, että kisat siirretään ellei Areenan yhteyteen rakenneta harjoitushallia. Pim, ja näin sai Hjallis leiman paperiin ja kaikilla oli hyvä mieli. Paitsi muutamalla kateellisella....

Ja IFK:n imagoon ei oikei sovi Koff Garden Kodin Anttilan kupeessa. Ytimen alueella tonttimaan hinta on todella arvokasta ja hallin rakennusluvan saaminen vain jääkiekolle ovat hatarat. Kirpputori, seksimessut ja tietenkin Toton vuotuinen konsertti eivät tarjoa mitään kultakaivosta. Uudella hallilla olisi liikaa kilpailijoita, mukaanlukien tyhjäksi jäänyt kaupungin omistama vanha halli.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokeri23 kirjoitti:
Kyllähän seisomakatsomo tekee tunnelmalle hallissa hyvää ja mielestäni kuuluu jääkiekkoon olennaisesti. Ongelma on siinä, että kun nykyään rakennetaan uusi halli/areena, ei sitä voida pystyttää taloudellisen kannattavuuden takia pelkästään lätkää varten. Helsingissäkin molemmat hallit ovat jatkuvasti varattuina kaikenlaisten kissanristiäisten johdosta. Näihin tapahtumiin taas seisomakatsomot eivät sovi. Jos Hartwallille hommataan isolla rahalla maailman tähdet esiintymään, ei ole varaa menettää myytäviä paikkoja seisomaktasomon takia. Itse olen miettinyt jonkinnäköisiä irroitettavia tuoleja, jotka saisi otettua irti lätkämatsien ajaksi ja laitettua paikoilleen muihin tilaisuuksiin. Luulisi, ettei tämä olisi kovin vaikea toteuttaa.
Ilmalassakin olisi fiksu mies laittanut lavan ja seisomakatsomon samaan päätyyn. Nythän esiintymislava peittää aina toisen päädyn, joten eipä se juuri haittaisi, jos peittyvässä päädyssä olisi seisomakatsomo. Irrotettavat penkit voisivat tietysti olla toinen keino. En mikään insinööri ole, mutta ei se ainkaan kovin vaikealta systeemiltä kuuloosta.
 

Pluto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyynikko kirjoitti:
Tosiasia on se että Helsinki kärsii jo nyt tonttimaan pulasta, siksi yritetään pakkonaittaa mm. Sipoo, joten en usko että tarvittava tontti järjestyisi Helsingin alueelta.
Sopivat tontit ovat kyllä kiven alla, jos uusi halli nyt ylipäänsä olisi jotenkin mahdollista rakentaa. Itselleni tulee ainoana mieleen Wärtsilän/Masan vanha telakka. Eikös se ole lopettamassa toimintansa jossain vaiheessa? En tiedä kuka tontin omistaa ja se on varmasti aivan törkeän hintainen, mutta sijainniltaan sopisi minulle. Bonuksena olisi se, että hallilta voisi lähteä kisajuna suoraan Turkuun.

Ikävä kyllä minulla on sellainen tunne, että jossain vaiheessa HIFK joutuu taipumaan siirtymään Ilmalaan. Omaa hallia ei vain ole mahdollista yksinkertaisesti rakentaa. En tiedä parantaisiko se mahdollisuuksia, jos lyöttäytyisi yhteen toisten lajien kanssa ja tekisi yhteisen monitoimihallin, jossa HIFK olisi "pääosakas". Harmi vain, että koris/salibandyjengit ovat niin pieniä, että tuskin niillä on mitään resursseja lähteä kimppaan. Helsingin pitäisi saada kesäolympialaiset, niin hankkeella voisi olla jotain realiteetteja.

Vanha halli on ikävä kyllä todella wanhanaikainen. Yleisötilojen kannalta tilanne ei ole niin paha, vaikka puutteita toki on ja aitiot ovat varmaan pahin niistä. Suurimmat ongelmat ovat mielestäni niin sanotusti kaikki taustalla tapahtuvat toimintatilat. Niiden osalta tilat ovat täysin riittämättömät ja vanhanaikaiset. Pahaa tekee esimerkiksi katsoa, kun tytöt raahaavat käsin itsensä kokoisia ruokaastioita yläkerran aitiohin rappusia pitkin ja niin edelleen. Kaikki halliin enemmän tutustuneet varmasti tietävät kuinka askeettisia ja riittämättömiä nämä taustatilat ovat. Tästä johtuen esim. WJC-kisoja tullaan enää koskaan järjestämään Nordiksella, aika on ajanut yksinkertaisesti hallista ohi.

Vanhan hallin tunnelma on silti jotain, mitä uuteen halliin ei voi kukaan järjestää. Se on kuin toinen koti. Sääli jos tosiaan Kollit siirtävät pelinsä harjoitushalliin, siitä loukusta en ole oppinut ikinä pitämään. Rahaa se varmasti säästää, mutta imagotappio on myös melkoinen. Vähentyneet yleisömäärät olen itsekkin pannut merkille, mikä on todella ikävää.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Asiaa Plutolta! Näinhän se on että tuo Nordiksen "vanha" rohjake on kuin kotiin tulisi. Ihmekö tuo, 32v katsottu 95% lätkämatseista siellä.
Muistan lukeneeni tai kuulleeni jostain että Hifk+ryhmä jotkut muut olisivat
tiedustelleet Helsingin Kaupungilta ja Museovirastolta mahdollisuutta kasvattaa Nordiksen kokoa lähinnä "ylöspäin", eli katonrajaa olisi nostettu, jolloin olisi saatu lisää penkkirivejä sekä muuta mukavaa. Itse julkisivuihin ei kuulemma saa kajota millään lailla, joten leventäminen tai pituuden kasvattaminen ei tule kysymykseenkään. Ja kun Museoviraston jäärät kielsivät sisätilojen muutokset muutoin kuin aitioiden kohdalta, niin eipä ole paljon tehtävissä yleisen viihtyvyyden lisäämiseksi.

Telakka-alue olisi mielenkiintoinen ja sijainniltaan helvetin hyvä, mutta veikkaan että kaupunki on kaavoittanut sen jo täyteen asuinrakentamista. Niistä asunnoista kun tullaan maksamaan miljoonia euroja.

Länsisatama konttikasoineen olisi toinen mielenkiintoinen paikka. Siirtyyhän Helsingin Satama Vuosaareen jollain aikavälillä. Sieltä pääsisi sitten suoraan hallista M/S Romantikalle jatkamaan kupittelua!
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pluto kirjoitti:
Ikävä kyllä minulla on sellainen tunne, että jossain vaiheessa HIFK joutuu taipumaan siirtymään Ilmalaan.
Toivottavasti näin ei tule tulevaisuudessa käymään. Se olisi paha arvovaltatappio IFK:lle ja luultavasti IFK tulisi olemaan aina Areenan ns. 2.joukkue.
Pluto kirjoitti:
Omaa hallia ei vain ole mahdollista yksinkertaisesti rakentaa. En tiedä parantaisiko se mahdollisuuksia, jos lyöttäytyisi yhteen toisten lajien kanssa ja tekisi yhteisen monitoimihallin, jossa HIFK olisi "pääosakas". Harmi vain, että koris/salibandyjengit ovat niin pieniä, että tuskin niillä on mitään resursseja lähteä kimppaan.
En usko, että uuden hallin rakentamisessa on mitään järkeä. Pääkaupunkiseudulla on jo kolme isoa jäähallia/monitoimiareenaa, joten uudella hallilla olisi todella suuri työ saada tilaisuuksia ja konsertteja järjestettäväksi varsinkin, jos halli rakennettaisiin kauemmas keskustasta. Nytkin Länsiauto-Areenalla on vaikeuksia saada haalittua konsertteja juurikin tuon huonon sijainnin ja kovan kilpailun vuoksi, vaikka on uusin ja modernein halleista.
Pluto kirjoitti:
Vanha halli on ikävä kyllä todella wanhanaikainen. Yleisötilojen kannalta tilanne ei ole niin paha, vaikka puutteita toki on ja aitiot ovat varmaan pahin niistä. Suurimmat ongelmat ovat mielestäni niin sanotusti kaikki taustalla tapahtuvat toimintatilat. Niiden osalta tilat ovat täysin riittämättömät ja vanhanaikaiset.
Mielestäni vanhaan halliin jääminen ja sen kunnostaminen on realistisin ja paras vaihtoehto. Tietysti hallin kunnostaminen vaatii sekä paljon työtä että investointeja. Jääkenttäsäätiöhän lupasi IFK-johdolle nykyaikaistaa hallin, kun IFK lupautui jäämään sinne Hartwallin valmistuessa. Näin ollaankin tehty (katsomot, aitiot, videotaulu jne.), mutta onko uudistuksissa edetty tarpeeksi nopeasti ja ovatko ne olleet riittäviä? Pluto tietää kertoa, etteivät ole. Mutta onko näitä epäkohtia edes mahdollista korjata vai onko todellakin niin, että tulee halvemmaksi rakentaa kokonaan uusi halli?

IFK:lle vanhassa hallissa toimiminen käy tietysti tällä hetkellä vallan mainiosti, koska vuokra on varmaankin suht matala, ja kaupunki (Jääkenttäsäätiö) rahoittaa pääasiassa hallin remontin. Täällä on ollut puhetta IFK:n halusta ostaa halli itselleen, mutta onko IFK:lla kuitenkaan intressejä ostaa hallia itselleen. Tietysti ravintolatoiminnasta tulevat tulot ovat suuret, ja näihin IFK ei tällä hetkellä vuokralaisena pääse käsiksi ainakaan kokonaan. Ja toisaalta onko IFK:lla intressejä alkaa pyörittää hallibisnestä? Ja suurin probleemahan on pääoma, jota IFK:lla ei tällä hetkellä liiemmin ole, niin kuin hyvin tiedämme.

Jotta IFK voisi siis tulevaisuudessa vanhassa jäähallissa toimia, sitä pitäisi edelleen kunnostaa nykyaikaisemmaksi. Jos kaupunki tekee sitä liian hitaasti, IFK:n kannattaa ottaa ohjat omiin käsiin ja alkaa etsiä tietä hankkia halli itselleen. Tämä vaatii sitä paljon puhuttua lisärahoitusta, mutta sehän ei ole mikään ongelma, jos siihen vain seuran johdossa suostutaan. Miksei vaikka hallin nimi voitaisi myydä suurelle panimoyritykselle ketjun otsikon tyyliin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En usko että uusi halli saisi rakennuslupaa mihinkään järkevälle alueelle vaikka rahaakin olisi.Eikä mielestäni ole uudelle hallille tarvettakaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Näin se kyllä on kuten Jake sen toteaa. Onko mitään järkeä ottaa niin valtavaa riskiä kun rakentaa kolmas suuri jäähalli-spektaakkeli pääkaupunki-seudulle? Ei ole!

Ei muuta kuin kaupungin päättäjät seinää vasten ja eikun parantelemaan vanhaa pyhättöä!

Hjartwall-areenalle ei mennä eikä päästäkään niin kauan kuin Koff on pääsponssorimme, se on varma! Enkä sinne hevosenpaskan hajun sekaan haluakaan!:)
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyynikko kirjoitti:
Näin se kyllä on kuten Jake sen toteaa. Onko mitään järkeä ottaa niin valtavaa riskiä kun rakentaa kolmas suuri jäähalli-spektaakkeli pääkaupunki-seudulle? Ei ole!
Se on jo mahdotonta siksi, että kukaan ei niin idioottimaista hanketta rahoittaisi.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyynikko kirjoitti:
Ja kun Museoviraston jäärät kielsivät sisätilojen muutokset muutoin kuin aitioiden kohdalta, niin eipä ole paljon tehtävissä yleisen viihtyvyyden lisäämiseksi.
Jos näin on niin tervemenoa helvettiin. Niin museovirasto, kuin Hifk:kin, koska tuon pitäessä paikkansa toimintaa ei voi kehittää paskan vertaa ja kilpailussa mukana pysyminen tulee todella vaikeaksi.

Täysremontilla sisätiloissa olisi saany vielä jotain aikaiseksi, mutta jos DDR-tyyppinen katsomo ja muut esteet pitää säilyttää niin on ihan turha luulla saavutettavan mitään.
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyynikko kirjoitti:
Ja kun Museoviraston jäärät kielsivät sisätilojen muutokset muutoin kuin aitioiden kohdalta, niin eipä ole paljon tehtävissä yleisen viihtyvyyden lisäämiseksi.
Tietääkseni tämä ei pidä paikkaansa, koska onhan esim. A-aulasta revitty pari portaikkoa pois. Ja olen kuullut, että suunnitelmissa on mm. E-katsomon takana olevan alueen kansittaminen Mainstreetin tapaan, jolloin sinne saisi lisää anniskelu- / klubitiloja. Kyllä hallin sisälle saa muutoksia tehdä.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jake74 kirjoitti:
Ja olen kuullut, että suunnitelmissa on mm. E-katsomon takana olevan alueen kansittaminen Mainstreetin tapaan, jolloin sinne saisi lisää anniskelu- / klubitiloja. Kyllä hallin sisälle saa muutoksia tehdä.

Toivottavasti toteutuu, monesti olen pienessä mielessäni miettinyt että miksi tuotakin puolta ei voi kattaa. Varsinkin perjantai- ja lauantai-peleissä armoton ryysis kerroksen ainoaan anniskelupaikkaan, ja kerrosta alempanakin aika häslinki kun sinne asti ehtii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös