HIFK:n valmentajat kaudella 2005-2006

  • 312 542
  • 1 534

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Ei Kuitusta kiitos. Kyllä nyt täytyy saada nimekkäämpi äijä puikkoihin. Kuitunen ei ole ollut kuin A-junnujen puikoissa koko ajan. Ainoa liigapesti oli 90-luvun puolella kerhon koutsina. En muista kyllä millaisella tuloksella. Jos tuo meidän pajatso tyhjenee täysin ensi kautta silmällä pitäen, kyllä palettia täytyy saada vetämään erittäin kokenut koutsi. Minä ei ainakaan henk.koht halua kokea samanlaista aikaa mitä Mälkiän aikaan tapahtui, kun nippu oli täynnä junnuja höystettynä Salmisilla ja Vauhkosilla.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Heitetään tällainen _ajatusleikki_:

Pena lähtee ja Tom Nybondas on uusi tj. Tässä tapauksessa valmentaja on Kuitunen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Viestin lähetti Svante
Heitetään tällainen _ajatusleikki_:

Pena lähtee ja Tom Nybondas on uusi tj. Tässä tapauksessa valmentaja on Kuitunen.

Vai että Nybondasin Tomppa olisi uusi Tj:mme. Kelpaisi ainoastaan siinä tapauksessa, että Pena olisi ja aloittaisi meidän UTJ:na. Jotenkin tuo skenaario kuulostaisi vielä kaukaiselta. Jollei Pena ole sitten lähtenyt Saken kanssa vaan muuten lomailemaan Tsekkeihin. Tuskin hän muuten pelaajia sinne lähtisi etsimään, jollei jatkaisi meillä puikoissa. Vai oliko tämä Svante puhdasta spekulointia ilman minkäänlaista totuuspohjaa? Tomppa on kyllä ollut jo tovin organisaatiossamme junioripuolella, mutta en tiedä miten Tompalla olisi valmiuksia ruveta vastaamaan liigajoukkueen toiminnasta.
 

MaV

Jäsen
Viestin lähetti ruoska
Vai oliko tämä Svante puhdasta spekulointia ilman minkäänlaista totuuspohjaa? Tomppa on kyllä ollut jo tovin organisaatiossamme junioripuolella, mutta en tiedä miten Tompalla olisi valmiuksia ruveta vastaamaan liigajoukkueen toiminnasta.

Minun puoleltani tämä on ainakin aivan spekulaatiota, jota tosin on jatkunut jo jonkin aikaa. Suoraviivaisesti ajateltuna Nybondas olisi luonnollinen vaihtoehto tuohon tehtävään jossain vaiheessa. Kyllä ainakin itse pitäisin seuran hallituksessa 13 vuotta istunuttta KTM:ää, entistä juniorikiekkoilijaa ja valmentajaa ja seurassa vuosia päätoimisena toiminutta henkilöä periaateessa meriiteiltään pätevänä virkaan.

Ensi kaudesta nyt on aika turha mitään puhua, minne se Pena nyt yhtäkkiä olisi lähdössä. Toinen este tälle voisi tietysti olla yksinkertaisesti se, että halua tuohon tehtävään ei välttämättä löydy. Tietäisiköhän joku asiasta tarkemmin?
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
maville

Periaatteesshan Tompalla on päällisin puolin kaikki kunnossa. Eli kokemusta on varmasti karttunut sitä kautta myös tietoa miten organisaatiomme toimii. Ainoa asia mikä epäilyttää ovat herran suhteen kiekkomaailmaan. Penan tuntevat lähes kaikki kiekosssa vähänkään mukana olleet. Tomppaa tuskin tuntee kovinkaan moni Stadin reviirin alueen ulkopuolelta. Silläkin kuitenkin on merkitystä ruvettaessa neuvottelemaan ja aloittelemaan paletin kasaamista. Ei siinä mitään. Kaveri hommiin ja Pena UTJ:ksi. Tai sitten, jos Penan näin haluessaan (tai hallituksen). Tomppa puikkoihin ja Pena pitelemään sapattia.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti ruoska
Kuitunen ei ole ollut kuin A-junnujen puikoissa koko ajan. Ainoa liigapesti oli 90-luvun puolella kerhon koutsina. En muista kyllä millaisella tuloksella.

Huonolla.
Siksi on käsittämätöntä että jotkut haikailevat tälläisen liigavalmentajana kokemattoman koutsin perään. On ihan eri asia valmentaa paineettomasti junnuja kuin hypätä liigan seuratuimman joukkueen vastuuvalmentajan puikkoihin jossa on valtavat paineet. Varsinkin jos joukkue uudistuu rajusti tarvitaan kokenut ja ansioitunut valmentaja. Kyllä ne Mälkiät ja Kuula-lehkoset nähty. Ei kannata tehdä samoja virheitä uudelleen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Viestin lähetti Metukka
Huonolla.
Siksi on käsittämätöntä että jotkut haikailevat tälläisen liigavalmentajana kokemattoman koutsin perään. On ihan eri asia valmentaa paineettomasti junnuja kuin hypätä liigan seuratuimman joukkueen vastuuvalmentajan puikkoihin jossa on valtavat paineet. Varsinkin jos joukkue uudistuu rajusti tarvitaan kokenut ja ansioitunut valmentaja. Kyllä ne Mälkiät ja Kuula-lehkoset nähty. Ei kannata tehdä samoja virheitä uudelleen.

Kakkosena Kuitunen saattaisi toimiakin, mutta ykkösen pestiin suhtaudun erittäin kriittisesti. Kyseessä on kuitenkin sen tason tehtävä ja projekti, että ei ole varaa lähteä vaan kokeilemaan millaista tulosta saataisiin aikaiseksi. Vieläpä, jos suurin osa runkopelaajista kaikkoaa muualle. Pistämällä suht kokematon äijä puikkoihin epävarmuus ainakin minulla ja muillakin kasvaisi. Varmaahan tuloksen tekeminen ei ole kenelläkään koutsilla. Mutta palkkaamalla kokenut ja hyviä meriittejä hankkinut koutsi. Hyvien tuloksien saaminen ainakin helpottuisi osaltaan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Samu Kuitusesta

Huonosti?!
44 Ottelua 18 voittoa, 4 tasapeliä 22 häviötä. HPK 8 liigassa.
Aloin vaan miettimään että kukaan ei ole tuonut esille Kuitusen tilastoja, eikä muutakaan. Metukan huonolla tuloksella on kuitenkin mielestäni hiukan väärä sana. Ei noi tilastot nyt ihan paskoja ole!

Välttämättä ei ole ihan ykkösainesta, mut jos jotain projektia aloitetaan, voi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. HPK:n aikana teki pelimiehet Janne Laukkasesta, Jarkko Varviosta, Tony Virrasta ja Juha Ylösestä. Kerho muutti hieman suuntaa 1991 pronssin jälkeen kun joukkueesta lähti Kuznetsov, Summanen, Siren ym. ja he hakkivatkin tilalle nuoria prospekteja liigarinkiin, jotka sitten seuraavalla kaudella nostivat kerhon hopealla, kun Kivelä, Peltola ja muut pelasivat muualla. (Tähänkin voi joku Kerhon kannattaja tehdä korjauksia, jos jostain syystä asia ei ollutkaan ihan näin!?)

Mutta toisaalta, eipä Kerho päässy Kuitusen kauden aikana Playoffseihin, joten siinä mielessä kuitenkin, ei se kausi ihan nappiin mennyt.

Ja on sekin muistettava, että HPK on eria asia kuin IFK ja siitä pestistäkin on kohta melkein 15 vuotta aikaa. En kuitenkaan olisi ihan raivona, jos Kuitunen olisi ensi kauden valmentaja, mutta kokeneempi ja tunnetumpi vetäisi kyllä pelaajia eri lailla joukkueeseen.
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuitunen on hyvä kuntovalmentaja mut peluuttaminen tuo ongelmia. Kun kollit voitti 03 oli se jätkien hyvänkunnon ja henk.koht.taidon ansiota.
Peluuttaminen oli usein ihan pers...
Tätä mieltä oli ainakin silloin "moni" junnun vanhempi ja pelinkatsoja.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulla on ainakin sellainen kuva, että Kuitusella oli Kerho-aikoina ongelmia joukkueen erinomaisten tsekkivahvistusten, (Jelinek ja Toupal) kanssa. Tosin saatan olla väärässäkin. Toisaalta, mitä tämä kertoo Kuitusesta? No, ei yhtään mitään.
 

Pojka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"IFK palaa juurilleen"

Tämä lause on tulkittu niin, että ehdokkaina perinteisen IFK-ilmeen palauttajaksi ovat joko Mestiksen Noutajat Surenkin&Lähteenmäki, tai sitten A-junnuissa kymmenkuntaa nykyistä soturiamme koutsannut Kuitunen.

Olisiko tuo "paluu juurille"? Mielestäni ei.

Itse tulkitsen paluun juurille hieman historiallisemmassa valossa. HIFK:n juurethan ovat siellä 60-luvun lopussa, ensimmäisten jäähallien aikakaudella. Tuolloin luotiin Brändi, joka kantaa vielä tänäkin päivänä. VM-kypärät takaraivolla luotiin käsite Iso Paha IFK, pelätty ja kunnioitettu, vihattu ja rakastettu. Iso Punainen.

Kuka tuon maineen loi?
Valmentaja Carl Brewer (Kanada).

Oma johtopäätökseni on, että (keneltä tämä ilmaisu "paluu juurille" muuten on peräisin?) nyt lähdetään hakemaan paluuta todellisille juurille, jotka eivät todellakaan ole lähivuosien A-junioreissa, eikä edes 80-90 -lukujen kahdessa "isossa pahassa pojassa", vaan jossain paljon syvemmällä. Ajassa, jolloin pelattiin kovaa mutta rehdisti.

Todellisen Ison Punaisen paluu olisi mieluisaa niin faneille, punaiselle yhteistyökumppanille kuin mediallekin.

Tällaisen projektin tekijäksi on vaikea löytää edes pätevää saati sitten sopivaa suomalaista. Mutta sieltä, missä jääkiekkoa on pelattu tuolla tyylillä sata vuotta, olisi "uusi Brewer" löydettävissä. Jo kv-kiekkoa nähnyt, eurooppalaisen ja p-amerikkalaisen kiekon erot tunteva ja ymmärtävä kovan luokan ammattilainen sopisi penkin päähän kuin nyrkki silmään.

Mihinkään huhupuheisiin perustumaton (Klotenin jäähallissa ei asiasta ole käytäväkeskusteluissa paljoa mainittu..) näkemykseni on, että ensi kauden valmentaja puhuu äidinkielenään englantia (tai ranskaa).

Perustelut:
-NHL-työsulku saattaa jatkua ensi kaudenkin. Kun isosta liigasta on työttömänä 30 päävalmentajaa ja toista sataa apukoutsia, siirtyvät he alempiin liigoihin. AHL:ssä ja muissa sikäläisissä sarjoissa ei ole tarjolla töitä kuin rajalliselle määrälle huippuvalmentajia. Jotkut tulevat varmasti Eurooppaan työn perässä ennen pitkää.
-Eavesin kaudessa oli paljon positiivista. Joukkueen pelaajamateriaali ei vain ollut valmis uuteen toimintakulttuuriin. Silloisista virheistä on otettu opiksi.
-Nimi voi olla paperissa, mutta kukaan suomalainen pikkulintu ei asiasta tiedä ja viserrä. Siksi huhurintama pyörii pelkillä spekulaatioilla.
-Toimiva johto ei pidä kiirettä asian julkistamisessa, eikä Aran lähdön vuotaminen ollut ongelma. Nyt on mahdollisuus julkistaa ensi kauden kuviot silloin, kun osapuolet sen parhaaksi näkevät.
-Ara mainitsi IFK:ssa alkavan "uuden projektin".

Ei muuta.

-pojka-

PS. Siinä se. Nykyisen ulkomaalaisvahvistuksen comeback palstalle pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen.. =)
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Viestin lähetti Pojka
Jo kv-kiekkoa nähnyt, eurooppalaisen ja p-amerikkalaisen kiekon erot tunteva ja ymmärtävä kovan luokan ammattilainen sopisi penkin päähän kuin nyrkki silmään.

Mihinkään huhupuheisiin perustumaton (Klotenin jäähallissa ei asiasta ole käytäväkeskusteluissa paljoa mainittu..) näkemykseni on, että ensi kauden valmentaja puhuu äidinkielenään englantia (tai ranskaa).
Ape puhuu kyllä äidinkielenään ihan vaan suomea.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pojka
Ara mainitsi IFK:ssa alkavan "uuden projektin".


Ja Kimmo Heino sanoi, että "IFK on aika palauttaa IFK:n näköiseksi joukkueeksi". Ja kun Kife näin sanoo, sitä on syytä uskoa. Kife on kuitenkin se herra, joka tässä seurassa viime kädessä päättää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
onkos "omat pojat- projekti ohi, kun ollaan aloittamassa uutta projektia ?

tekisin vienon lisäyksen, kun puhutaan 70 -luvusta:

" vaan jossain paljon syvemmällä. Ajassa, jolloin pelattiin kovaa mutta rehdisti ja taidolla".

HIFK. 70-luvun mestarijoukkueet olivat, sen ihannoidun fyysisyyden ja kovuuden lisäksi taitojoukkueita. Otetaan esimerkiki ketju Tamminen-hagman- peltonen, Linnonmaa (!)-Murto-Kapanen jne...

Kädettömät 4-ketjun laiturit olivat todella kädettömiä 4-ketjun laitureita.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kontulan Ottawa

Kädettömät 4-ketjun laiturit olivat todella kädettömiä 4-ketjun laitureita.

Aikana, johon Pojka viittaa - 70-luvun alkuun - ei nelosketjuja ollut olemassakaan, ei kädettömiä eikä kädellisiä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Isaksson
Ja Kimmo Heino sanoi, että "IFK on aika palauttaa IFK:n näköiseksi joukkueeksi". Ja kun Kife näin sanoo, sitä on syytä uskoa. Kife on kuitenkin se herra, joka tässä seurassa viime kädessä päättää.

Tämä on aivan totta. Joten keskustelu valmentajien henkilöllisyydestä ei sinällään vaikuta HIFKin omaan näkemykseen siitä, kuinka HIFK jatkossa(kin) esiintyy. Kife & co valitsevat valmentajan, joka tekee duunia heille tämän lupauksen pohjalta. Jos Raimolla on ollut munaa sanoa heille, että minä pelaan puolustusvoittoista maalinestämispeliä, niin hatunnosto hänelle siitä. Mutta tämä jo pitäisi sisällään sen, että Rami ei ole koutsimme. Oli tai ei, se kuka lopulta ilmoitetaan, on käynyt työpaikkaneuvottelunsa Kifen, Penan ja muun hallituksen kanssa tältä pohjalta. Kaikki kunnia Aralle, mutta väistyvä valmentaja ei koskaan ole se eniten kartalla oleva taho siitä, mitä hänen jälkeensä tulee tapahtumaan. Ennustan HIFKille hyviä aikoja jatkossa. Mutta sitä ennen hoidellaan tämä kevät kunnialla himaan.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli Kimmo Heino ja muut "koukkupolvet" valitsevat valmentajan ja sanelevat koutsille ehdot, millä tyylillä liigajoukkue pelaa? Ei helvetti sentään! Eli käytännössähän valmentaja on juoksupojan asemassa, joka tekee, niin kuin isot pojat sanoo. En usko tähän, tuskin moni muukaan uskoo!
 

punainen#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, A.C.MILAN, PHILADELPHIA FLYERS
Viestin lähetti Viltsu
Eli Kimmo Heino ja muut "koukkupolvet" valitsevat valmentajan ja sanelevat koutsille ehdot, millä tyylillä liigajoukkue pelaa? Ei helvetti sentään! Eli käytännössähän valmentaja on juoksupojan asemassa, joka tekee, niin kuin isot pojat sanoo. En usko tähän, tuskin moni muukaan uskoo!

HIFK nyt sattuu olemaan se joukkue, jossa valmentajat joutuvat muuttamaan ajatuksiaan ja totuttuja kuvioitaan enemmän HIFK:in näköiseksi.....
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Viltsu
Eli Kimmo Heino ja muut "koukkupolvet" valitsevat valmentajan ja sanelevat koutsille ehdot, millä tyylillä liigajoukkue pelaa? Ei helvetti sentään! Eli käytännössähän valmentaja on juoksupojan asemassa, joka tekee, niin kuin isot pojat sanoo. En usko tähän, tuskin moni muukaan uskoo!

Mutta kun ei ole uskon tai kiroilun asia van täysin selvää ja ainoa oikea tapa toimia. Tästä ei kai yksikään IFK:n kannattaja ole eri mieltä. Niin tai siis Viltsua lukuunottamatta. Johan tässä joku aika sitten todettiin, että IFK lienee ainoa seura, missä joukkue ja sen pelityyli ei ole vapaasti muutettavissa valmentajansa näköiseksi, vaan vamentajan on kyettävä toimimaan johdon haluamalla tavalla. Se jos mikä vaatii ammattitaitoa. Apella sitä ei ollut, Aralta on löytynyt kohtuullisesti, mutta vaikeaa se on hänellekin joskus ollut. Katsos Viltsu, se on sellainen juttu, että valmentajat tulee ja menee, mutta joukkue pysyy. Jotenkin noinhan sen veli Senior viisaasti määritteli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
Tästä syystä HIFK:n mahdollisuudet mestaruuksiin ovat rajalliset. Muut joukkueet pyrkivät menestymään ja tekemään sen mukaisen pelityylin.

HIFK taas pyrkii olemaan "HIFK:n näköinen" mitä se sitten tarkoittaakin...
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Tästä syystä HIFK:n mahdollisuudet mestaruuksiin ovat rajalliset. Muut joukkueet pyrkivät menestymään ja tekemään sen mukaisen pelityylin.

Niinpä, huoraamalla pääsee usein tuloksiin, mutta se ei ole meidän tyyli ja kelpaa minulle ja käsittääkseni valtaosalle kannattajista ja mikä tärkeintä ei ainoastaan kelpaa vaan on suorastaan ehdoton vaatimus joukkueen johdolle.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Samaa mieltä Isaksonin kanssa siitä että valmentajat tulee ja menee mutta pelityyli pitää säilyä mahdollisimman samana ja tämä juur on se tärkeä osa Hifkin brändiä.Menestyksenkin uhalla.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Esim. tuon Isakssonin viestin IFK-tyylistä, voisi myös IFK-johto tulla sanomaan ihan avoimesti. Että ei se mestaruus niin oleellista, tyyli ennen kaikkea. Tai kyllähän se Heino jotain tämänsuuntaista taisi syksyllä todetakin.

Minä tapaan sanoa omista suosikkijoukkueistani, että mielestäni joukkue pelaa kauniisti silloin kun se voittaa. Minulle merkitsee VAIN JA AINOASTAAN VOITTO. Se, millä tyylillä voitto tulee, ei ole mitään merkitystä. Jos voitto vaatii esim. paria vastustajan pelaajan ajamista seinälle, se on ok. Jos taas jotain muuta, sekin on ok. Vain voitto ja mestaruus merkitsee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös