HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 868 391
  • 3 279

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mehän emme tiedä, mitä IFK:n ja yhteistyökumppaneiden sopimuksissa sanotaan, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että suurimmille sponsoreille ei ole missään vaiheessa puhuttu paskaa esim. IFK:n tämän hetkisen reagointikyvyn tilasta. Voisin kuvitella, että ne yhteistyökumppanit, jotka ovat neuvotelleet sopimuksensa ehdoista juuri Valtasen aikakaudella, ovat olleet hyvinkin tietoisia käsillä olevasta ja tulevasta heikosta taloustilanteesta. Tai ainakin olisi pitänyt olla. Ei tämän tilanteen olisi pitänyt ihan oikeasti tulla kenellekään yllätyksenä. Mulle ei ainakaan tullut ja mä sentään pyörittelen ainoastaan omia pieniä roposiani. Ja eiköhän IFK:n taloudellinenkin tilanne ole kaikille selvä. Pitäisi ainakin, sen verran kai yhteistyökumppaneidenkin päättävät elimet seuraavat mediaa. Jatkoajassakin kannattaa vierailla, täältä se totuus löytyy. Asiassa kuin asiassa ;). Tilinpäätöstiedot saa kuka tahansa PRH:sta ja kyllä minä ainakin niihin tutustuisin, jos miettisin suurta sijoitusta joko yrityksenä tai yksityishenkilönä. Ja olen niihin tutustunutkin ja siksipä kausarin ostankin. Hinnasta huolimatta, rakkaudesta seuraan.

Uskon, että Valtanen on ollut ajan hermolla ja kyennyt neuvottelemaan sellaisia sopimuksia, jotka eivät ole myöskään yhteistyökumppaneille mitään "turha-osastoon" meneviä. Markkinointia tarvitaan aina, ja jostain kumman syystä yritykset supistavat usein ensiksi juuri sieltä, vaikka näin ei nimenomaan pitäisi tehdä. IFK:n uudet yhteistyökumppanit, siis ne suurimmat, eivät ole mitään nappikauppoja. Joukossa on pankkeja ja rahoituslaitoksia, Elisaa ja kumppaneita, jotka jatkossakin laittavat rahaa kiinni näkyvyyteensä. Jos IFK kykenee vastaamaan heidän tarpeisiinsa, ei heillä ole syytä jättäytyä pois, vaan pikemminkin sitoutua pidempään yhteistyöhön. Ja vaikka IFK:n peliesityksilläkin on merkitystä, ei ne usein ole ne kaikkein ratkaisevimmat seikat yhteistyön arvoa sponsorille mitattaessa. Tokihan se vaikuttaa hallin tunnelmaan ja aina on mukavampi olla voittajan jengissä, mutta varsinkin suurilla yrityksillä tuotto mitataan jossain muualla kuin suoraan siellä kaukalossa.

Näkisinkin, että tavallaan tämä taloudellinen lama voi kääntyä IFK:n eduksi suhteessa muihin seuroihin. Jos hommat hoidetaan toimiston puolella Valtasen toimesta hyvin, IFK:lla ei pitäisi olla suurta hätää. Ja tavallaan on hyvä, että tällaisia heikkoja talousaikoja tulee, koska se pakottaa seurankin tehostamaan toimintojaan, uudistumaan ja keskittymään olennaiseen. Turhat paskat putoo myös rattailta. Tässäkin mielessä Valtanen tuli juuri oikeaan aikaan taloon, koska Valtsu on muutosjohtaja eikä näin ollen mene sormi suuhun.

Nybondaksen tehtävä on sitten kasata sellainen jengi, joka kykenee kilpailukykyisesti pelaamaan nakkikattilasta joka vuosi. Valtanen antaa raamit, joiden puitteissa Nybondas työskentelee. On Nybondaksen päätösvallassa, kuinka paljon pelimerkkejä ollaan yksittäiseen pelaajaan valmiita satsaamaan. Ensi kausi on Nybondakselle todellisten näyttöjen aikaa. Katsotaan, mihin ukko pystyy. Toivon, että oppirahat maksetaan tällä kaudella eikä suuria huteja ensi kauden jengiä kasattaessa tapahdu. Mutta ei se Nybondaskaan kaukalon sisäisiin asioihin pysty vaikuttamaan, joten toivon, että rahaa jätetään sukan varten mahdollisia kaudenaikaisia hankintoja varten.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
BOL tutkii tilinpäätöstiedot ennen kuin hankkii kausarin, rispektiä, ihan oikeasti, aaltoja ja tuuletuksia. Minä ostan kausikortin HIFK:n peleihin, koska kannatan lätkäseuraa, pidän jääkiekosta ja haluan nähdä HIFK:n pelaavan jäällä voittavaa lätkää. Oletan, että rahani sijoitetaan niin, että niillä osana suurta kokonaisuutta kasataan HIFK:lle mestaruudesta taisteleva joukkue, en muuta. Nyt näin ei ole käynyt, syitä lienee monia ja osa on isoja virheitä kasaajalta.

Kuka on väittänyt, että HIFK:n sponsorit katoavat tai he eivät olisi sitoutuneita HIFK:hon. Epäilen vaan, että jos nyt haluttaisiin lisäpanostuksia kauden 08-09 kääntämiseksi mestaruustaistoon, niin siihen ei fyrkkaa heruisi lisää, kuten joskus ennen on käynyt. Jos ei tietysti tunne HIFK:n historiaa, niin kyllä aiemmin tähän ketjuun kirjoittamani teksti voi tuntua vieraalta, esim. case-"Calounin paluu". Mutta se siitä, kivaa keskustelua.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Johanneksen sunnuntai-aamun hartaustilaisuus

Lukekaa HS 18.1.2009, sivu B6, Harkimon "aikalisä"-pakina. Siinä kerrotaan paljon oikeaa asiaa sm-liigaseurojen taloustilanteesta. Tekstin lukemisen jälkeen kannattaa miettia asioita seurojen suunnasta, ei pelkän kannattajan näkökulmasta. Annatte aivosolujen raksuttaa ihan rauhassa. Lopulta käytätte tulostimena omaa suutanne ja toteatte ääneen: "Mitä minä voin tehdä sen asian eteen, että HIFK:lla on mestaruudesta taisteleva joukkue jäällä kaudella 09-10." Vastaus on meille kausikorttikatsojille selkeä. "Jatkan kausikortin ostamista". Irtolippukatsojat tekevät mitä haluavat rahoillaan, mutta toivon heidänkin tiedostavan oman osuutensa siitä miten HIFK:n lätkäjengi nousee talouskurimuksesta vahvempana verrattuna muihin seuroihin, eikä päinvastoin. Tämä ei ole HIFK:n lätkäjengin minulta tilaama kirjoitus, vaan yksinkertaisesti nimimerkki Johanneksen vetoomus palstan kautta HIFK:n kannattajille, ennen kevään kausikorttimyynnin alkua. Ostetaan se uusi kortti ja pidetään omalta pieneltä osaltamme HIFK ylpeänä, stadilaisena, periksiantamattomana jenginä. Seuran urheilupuolen iso vastuu on sitten käyttää rahat ensi kaudeksi oikein ja palauttaa HIFK taas voittavaksi joukkueeksi. Nyt on aika lopettaa sössiminen urheilupuolella, menikö perille. Piste.

PS. Jos rahat on tiukoilla nyt ja lähitulevaisuudessa, niin skaffatkaa halvempi tsetti kuin nykyinen. Tehdään nyt osuutemme kannattajina. Ok sovittu. Kiva, että kaikki ovat mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Rahaa on aina

Seuraavaksi ihan faktaa.

HIFKlla on aina hyvä sponsoritilanne, koska sillä on brändi ja se on sekä rakastettu että vihattu median keskuudessa.

Sponsorit mittaavat osallistumistaan kahdella tavalla: Hallituksen rakkaudesta jääkiekkoon:) Eli ollaan ylpeänä mukana jossain jutussa ja saadaan kestittyä vieraita ja yhteistyökumppaneita "Oman jengin" peleissä. HIFKilla on maine ja tietty arvo. On siistimpää olla HIFKn pelissä kestittävänä kuin Blegin peleissä. Ihan sen tradition vuoksi. Pomotkin on pikkumaisia, ne on pienenä ollu HIFKn matseissa iskän kanssa ja yhtäkkiä oletkin aitiossa ja joku Valtanen+pelaaja tulee vielä moikkaamaan. Olet huipulla...

Siellä aitioissa ei paljon maaleja juhlita. Se on punaviiniä ja Carnea eri mausteilla ja puhdasta ajanviettoa. Menestymisellä ei ole niin merkitystä, kunhan kentällä tapahtuu edes jotain, mistä jauhaa busineksen teon ohella.

Jos joku firma on mukana tästä syystä, niin silloin yleensä taantuman aikana myös tämä kestitysosasto ensimmäisenä vähennetään kuluista pois.

Se toinen painavampi syy on juuri se mediahuomio. Jokainen SM-liiga jengi ja myös SM-liiga laskee jatkuvasti näkyvyys minuutteja ja kontakteja eri medioissa. Miten paljon kukin joukkue näkyy siis lehdessä.

HIFK on aina ollut ja aina tulee olemaan 3 kärkijengin joukossa tässä osastossa vaikka ei olisi edes playoffeissa mukana.

Jos peli ei kulje: HIFK on kriisissä. Siitä tehdään juttu. Jos mukana on Karalahti / Tibbets / Brennan tyyppinen pelaaja, siitä tehdään juttua. HIFKn uudesta kapteenista tehdään juttua joka vuosi isoimmissa medioissa. Ei hesari tee isoa juttua siitä, että Saipa vaihtoi kapua.

Ja tämän takia taantumassakin jääkiekon sponssiosuudet HIFKlla laskevat hitaammin kuin muilla jengeillä.

Valtasella ja hänen edeltäjillään on aina ollut mahdollisuus näyttää mustaa valkoisella. "Teidän mainosmarkat näkyy. Piste."

Taantuma osuu siten, että HIFK joutuu varmaan jossain vaiheessa vähentämään paitapaikan tai katkomainoksen hintaa, mutta se laskee silti hitaammin suhteessa muihin jengeihin. Ei tässä hätää ole sen suhteen ole. Kunhan ei tiputa divariin.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavaksi ihan faktaa.

Jos peli ei kulje: HIFK on kriisissä. Siitä tehdään juttu.

Eipä ole näkynyt juttuja.

Seuraavaksi ihan faktaa.
Jos mukana on Karalahti / Tibbets / Brennan tyyppinen pelaaja, siitä tehdään juttua.

Ei ole yhtään tuollaista pelaajaa, eikä myöskään juttuja.

Seuraavaksi ihan faktaa.
HIFKn uudesta kapteenista tehdään juttua joka vuosi isoimmissa medioissa.

Eipä ole näkynyt tätäkään, ei isoissa eikä pienemmissäkään medioissa.

Muuutenkin on faktat kyllä melkoisesti hakusessa.
 

Stigu

Jäsen
Lopulta käytätte tulostimena omaa suutanne ja toteatte ääneen: "Mitä minä voin tehdä sen asian eteen, että HIFK:lla on mestaruudesta taisteleva joukkue jäällä kaudella 09-10." Vastaus on meille kausikorttikatsojille selkeä. "Jatkan kausikortin ostamista". Irtolippukatsojat tekevät mitä haluavat rahoillaan, mutta toivon heidänkin tiedostavan oman osuutensa siitä miten HIFK:n lätkäjengi nousee talouskurimuksesta vahvempana verrattuna muihin seuroihin, eikä päinvastoin.
No jopa on Johanneksellakin- tai siis nimimerkki Johanneksella- kelkka kääntynyt nopeasti. Vielä viime viikolla kritisoit, että IFK ei tiedota pelaajahankinnoista, ja kyseenalaistit kausikortin ostamisen :)

Itse luin tuon artikkelin ja se ei itsessäni herättänyt mitään ahaa-elämystä. Lama on täällä, se koskettaa jokaista, mutta:
1. Lama koskettaa myös meitä katsojia. Minkä helvetin takia minun pitäisi käyttää mahdollisesti vähentynyt ostovoimani tuotteeseen, joka ei aiheuta minulle elämyksiä tai nautintoa?
2.Markkintalouden lakien mukaan odotan, että näin laman aikana IFK "tarkistaa" lippujensa hinnat ja laskee niitä ns. markkinatasolle. Miksei näin ole vielä käynyt?
3. IFK ei ole mikään pikkukylän saha, jossa me kyläläiset olisimme velvoitettuja - yhteisen hyvän nimissä- tukemaan tätä sahaa.
4. IFK on ennemminkin tuote, verrattavisa vaikka rokkibändiin. Jos esim. Red Hot Chili Peppers ryhtyy suoltamaan levyjä, jotak kuulostavat Ari Koivuselta tai Celin Dionilta, jätän seuraavan levyn/konsertin mieluummin väliin, kuin sponsoroisin bändiä siinä toivossa, että bändin seuraava levy on parempi.
5. IFK:ssa on pelattu yli 10 vuotta tällä talous/urheilullinen menestys- kaksinaisperiaatteella, ja taloudellinen menestys on aina tuntunut riittävän, tai ainakin ollut korvike urheilulliselle menestymättömyydelle. En oikein usko, että IFK nousee varteenotettavaksi joukkueeksi pelkästään rahan voimalla, seurassa on uudelleentarkistettava nuo arvot: Kuinka paljon halutaan urheilullista menestystä, ja onko se tärkeämpää kuin taloudellinen menestys?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
No jopa on Johanneksellakin- tai siis nimimerkki Johanneksella- kelkka kääntynyt nopeasti. Vielä viime viikolla kritisoit, että IFK ei tiedota pelaajahankinnoista, ja kyseenalaistit kausikortin ostamisen :)

Itse luin tuon artikkelin ja se ei itsessäni herättänyt mitään ahaa-elämystä. Lama on täällä, se koskettaa jokaista, mutta:
1. Lama koskettaa myös meitä katsojia. Minkä helvetin takia minun pitäisi käyttää mahdollisesti vähentynyt ostovoimani tuotteeseen, joka ei aiheuta minulle elämyksiä tai nautintoa?
2.Markkintalouden lakien mukaan odotan, että näin laman aikana IFK "tarkistaa" lippujensa hinnat ja laskee niitä ns. markkinatasolle. Miksei näin ole vielä käynyt?
3. IFK ei ole mikään pikkukylän saha, jossa me kyläläiset olisimme velvoitettuja - yhteisen hyvän nimissä- tukemaan tätä sahaa.
4. IFK on ennemminkin tuote, verrattavisa vaikka rokkibändiin. Jos esim. Red Hot Chili Peppers ryhtyy suoltamaan levyjä, jotak kuulostavat Ari Koivuselta tai Celin Dionilta, jätän seuraavan levyn/konsertin mieluummin väliin, kuin sponsoroisin bändiä siinä toivossa, että bändin seuraava levy on parempi.
5. IFK:ssa on pelattu yli 10 vuotta tällä talous/urheilullinen menestys- kaksinaisperiaatteella, ja taloudellinen menestys on aina tuntunut riittävän, tai ainakin ollut korvike urheilulliselle menestymättömyydelle. En oikein usko, että IFK nousee varteenotettavaksi joukkueeksi pelkästään rahan voimalla, seurassa on uudelleentarkistettava nuo arvot: Kuinka paljon halutaan urheilullista menestystä, ja onko se tärkeämpää kuin taloudellinen menestys?

Kritisoin vieläkin sitä, että HIFK ei tiedota pelaajien jatkosopimuksista heti. Ei pelaajahankintoja kaudelle 09-10 saa vielä tiedottaa, ymmärtääkseni. Kausikortin hankinta on harkinnassa vieläkin, mutta jos haluan tehdä oman osuuteni siihen asiaan, että HIFK:lla on kilpailukykyinen joukkue kaudella 09-10, niin hankin kortin. Haluanko vai enko halua, se on vielä harkinnassa, mutta suurella todennäköisyydellä jatkan harrastustani käydä lätkäpeleissä, seuraten lajia HIFK:n kotipelien välityksellä ja kausikortin ostaen. Tämä ratkaisu on osaltani todennäköinen, mutta ei varma ratkaisu.

Älkää ihmiset ainoastaan vaatiko HIFK:n lätkäjengiltä jotain. Jos olette kunnon lätkäpersoonia, niin jatkatte kausikortin hankkimista myös helmikuussa 2009.

Vastauksia Stigulle:

1. Ei kannatakaan. Jos et saa mitään irti HIFK:n peleistä, niin jää kotiin tai skaffaa joku toinen tsetti.

2. Ei hinnat laske Suomessa, meillä on vielä inflaatiota ja tämä on taantuma, eikä lama. Lamaan on vielä pitkä matka, että tunnusmerkit täyttyvät.

3. Ei ole saha, mutta etkö tunnista yhteisöllisyytä käydessäsi peleissä. Jos et, niin menetät osan kokonaisuudesta. Lätkämatsin kausikortti muistuttaa kirkossa käymistä ja sen hinta on kolehti/kirkollisvero toiminnan pyörittämiseen, jos halutaan parempi vertauskuva kuin saha, lätkän kausikortille. Voi kirkostakin erota ja silloin ei maksa kirkollisveroa ja ei varmaan tule usein käytyä kirkosssa, ainakaan jumalanpalveluksia kuuntelemassa, sama pätee kausikorttiin ja lätkämatseihin.

4. Vertaisin HIFK:n pelejä ennemmin rock-konsertteihin kuin levyihin, jossa saatan mennä Lenny Kravitzin keikalle, vaikka uusin levy olisikin sitä ihteään.
Hittejä (hit=taklaus) saatan odottaa näkeväni myös HIFK:lta, vaikka peli olisikin Jalosen HIFKiä kehnoimmillaan ja onhan kaudella 08-09 osa kotipeleistä ollut sietämättömän surkeita esityksiä kotijoukkueelta.

5. HIFK:ssa on menossa iso muutos toiminnassa ja se ottaa aikaa, että muutos on viety loppuun saakka. Urheilupuolella uskon, että muutos näyttää toimivuutensa jo kaudella 09-10. Voin tietysti olla väärässä, mutta aion olla muutoksessa parempaan menestykseen mukana, kausikorttikatsojan roolissa ja toivon samaa periksiantamattomuutta muiltakin kausikorttikatsojilta, ellen sitten muuta mieltäni. Tulevaisuuden ennustaminen on aina niin vaikeaa, että siksi pieni jos, omallekin kausikortin jatkosopimukselle HIFK:n kanssa. En tiedota asiaa vielä HIFK:lle, siitäs saitte senkin kökkötiedottajat.

Mutta, jos haluaa tehdä oman pienen osuutensa HIFK:n muutoksen onnistumisessa, joka ei onnistu ilman rahaa, niin skaffataan edelleen se HIFK:n tsetti, mutta tehdään tietysti jokainen ihan itsenäinen päätös....
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Johannekselle: Kuten sanoit, jokainen tekee päätöksensä lipun maksamisesta ihan itse, ja omiin päätöksiin nojaten. Itse istuin aikoinaan yli 10 v kausaripaikoilla, mutta nykyään teen päätöksen matsiinmenemisestä (tietysti käytettävissä olevan ajan lisäksi) sillä perusteella, mitä odotan n. 30 eurolla saavani. Scholl mainitsikin aikaisemmin, että tänä vuonna ei todellakaan tiedä, minkä vastineen IFK:n otteluissa rahoillensa saa: IFK:n peli saattaa olla kaikkea välillä scheisse- wunderbar. Se tekee tuon päätöksenteon entistä vaikeammaksi. Joka tapauksessa, päätöksentekooni ei vaikuta yhtään se, että kokisin tukevani jotenkin IFK:n tulevaisuutta, kun tuon lipun ostan. Eli en siinä mielessä ole "uskovainen", joka antaa kiltisti kolehdin seurakunnalle ilman takuuta siitä, että saa kolehdille vastinetta. Ja vaikka teen päätöksen ns. tuotteenomaisesti, mitään "skaffaa toinen tsetti"-vaihtoehtoa ei ole: se on en gång IFK-alltid IFK. Vuodesta 1969 lähtien.

Asiaan liittyen, olisi kiva tietää a) kuinka paljon IFK:n tuloista tulee pääsyliipputuloista, b) kuinka paljon noista pääsylipputuloista on kausaripaikkoja ja c) kuinka paljon kausaripaikoista on sponsorien kausaripaikkoja ja d) mikä on vuosittain yksityisten kausareiden vaihtuvuus ?Itse veikkaan/pelkään, että jatkossa IFK on yhä vähemmän riippuvainen ns. normaaleista (yksityisistä) kausarilaisista tai irtolippujen ostajista. Ja lisäksi veikkaan, että yksityisten kausareiden vaihtuvuus on pieni: Ihmiset käyvät hallilla, kuen kirkossa: ei pelkästään ottelun takia vaan sen takia, että siellä on aina käyty ja siellä on tuttuja, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia.

Tuosta toiminnan positiivisesta muutoksesta olen samaa mieltä. Merkit ovat jo aistittavissa talouspuolella. Toivon vain, että se heijastuu myös urheilupuolen menestykseen jollain aikavälillä.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juttelin taannoin erään suuren operaattorin sponsoroinnista vastaavan johtajan kanssa. He ovat panostaneet täksi kaudeksi useisiin halleihin ja nimenomaan laitamainoksiin. Ei paitoihin. Myös Suomessa lasketaan erittäin tarkasti pay back -lukuja ja niihin liittyen muun muassa jokaisen SM-liigaseuran media- ja livekatsomissekunnit tutkitaan ja niistä koostetaan konkreettiset luvut. (Se yllätti, että myös Suomessa jokainen sekunti televisiossa ja jokainen kuva lehdissä lasketaan ja tutkitaan mm F1:n tapaan)

Kyseisen firman tietojen mukaan (useita kymmeniä miljoonia sponsorointiin tilikaudessa) Suomessa joukkueurheilussa HIFK:lla on ylivoimaisesti paras huomioarvo. Varsinkin mediassa näkyvyys on omaa luokkaansa...

...

Olisivat näin muodoin ensisijaisesti halunneet Nordenskiöldinkadun hallin laitoihin, mikä ei ollut kuitenkaan mahdollista koska kilpailijansa on HIFK:n paidassa ja näin muodoin kieltänyt muiden samana alan toimijoiden näkymisen hallissa.

Kokonaan toinen asia on sitten pay back, jossa jääkiekko tulee suurista lajeista vasta viidentenä yleisurheilun, pesäpallon, hiihdon ja rallin jälkeen. Siis hinta, jonka kontaktista joutuu maksamaan.


Näin kirjoitin aiemmin, eli ei tilastotiedon mukaan ole kolmen parhaan joukossa, vaan selvä ykkönen Isaksonille, joka kyseli faktaa.

Mediaa työni puolesta aika lailla seuraavana olen kyllä huomannut, että ne perusjutut on tälläkin kaudella tullut: kapteenihaastis ja valmentajahaastis ennen kauden alkua Hesarissa ja ip-lehdissä, Kauppalehdessä joku bisnesjuttu ja tappelijajuttu silloin kun Brennan oli vielä mukana, mutta kyllä muuten HIFK:n medianäkyvyys on tällä hetkellä pudonnut törkeästi aiempaan.

Penasta ja Mobergista oli säännöllisesti särmikkäitä henkilökuvia yleislehdissä, Nybondaksesta ei ensimmäistäkään, Valtasesta on sentään ollut bisneslehdissä kait kaksi skidimpää henkilökuvaa, Everistä M&M:ssä laaja juttu. Kauppalehdessä oli viihdeosiossa alkukaudesta joku juttu, mutta siinä ne melkein ovat, sellaiset jotka on tehty pelkästään HIFK:sta, ei kokoomajuttuna kaikista. Uutiset menevät tietysti läpi edelleen, mutta isompia juttuja varten puuttuu persoonia niin kabinetista kuin kentältäkin, sillä esimerkiksi parhaista pistemiehistä tai valovoimaisista staroista on aina silloin tällöin ns. ennakkojutun muodossa joku henkilökuva ollut, nyt Hirso eikä Luttinen eikä - vähän yllättäenkin - edes pikkarainen kelpaa toimittajille.

Tosin - koko SM-liigan näkyvyys tuntuu tippuneen, nyt kun asiaa mietin - eipä Jokereistakaan esimerkiksi ole juuri kirjoiteltu. Tosin Heleniuksesta on ollut, lähes samaan aikaan vielä, sekä Iltalehdessä, hesarissa että Kauppalehden kolmossivulla isot jutut, eli se vanha myy: showtappelut (mediat julkaisee listaa katsotuimmista nettisivujensa urheiluvideoistaan ja vuosi toisensa jälkeen siellä on samat top kympissä, HIFK-Jokerit show-tappelut osa 1-4 sijoilla 1-8, loput neljä Jere Karalahti oikeudessa -pätkiä. Kaksi muuta on sitten jotain muuta.)

Ja kyllä: mua nämä otteluiden ulkopuoliset asiat kiinnostavat myös, toki matsitkin ja niiden voittaminen...
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
HIFKn media-aika

Tämän vuoden saldoa on tietenkin vielä paha sanoa. Syksyllä oltiin varmasti ylivoimaisia ykkösiä Kipin ja KJ:n "joukkue petti Jalosen!" -juttujen kanssa.

Mutta HIFK on heikkoinakin vuosina ollut silti aina vähintään kolmen sakissa media-kontakteissa.

Tämä siis erään HIFK:ta ajoittain sponsoroineen panimon markkinointiosaston ihmisen suusta ja samassa seurueessa SM-liigan Upi Helkovaaran suusta tuettuna.

Näkeehän sen tosiaan tutkimattakin. Se missä muiden seurojen päivittäismedia on Aamulehti, Turun Sanomat tai Kaleva, on meillä Hesari. Eli pienimmästäkin HIFK-Saipa matsista on yleensä kuva miljoonalevikin lehdessä.

Siihen päälle Iltikset, jotka pitkään säästi toimittajakuluissa ja niillä oli juttu vain stadin matseista. Niin ne varmaan säästää taantumankin aikana. Bussilippu espooseen on kallis pala.

Se on totta, että nykyjohto verrattuna Penaan on hieman hajuton. Niistä ei saa juttua tarpeeksi, ellei Nybari saa siirtoajan täyttyesssä sydäriä stressistä.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näkeehän sen tosiaan tutkimattakin. Se missä muiden seurojen päivittäismedia on Aamulehti, Turun Sanomat tai Kaleva, on meillä Hesari. Eli pienimmästäkin HIFK-Saipa matsista on yleensä kuva miljoonalevikin lehdessä.

On joo Hesari, mutta IFK on Hesarin listalla Jokereiden ja Bluesin jälkeen kolmantena vähän siinä Kiekko-Vantaan yläpuolella. Tilannetta ei auta se, että Blues on kovassa nosteessa urheilullisesti ja ollut paljon esillä CHL:n takia. Viime keväällä Jokerit ja Blues pelasivat ratkaisupelejä, kun Sakke raportoi kesän treenisuunnitelmista. Tänäänkin oli lehdessä iso juttu siitä, että Jokerit treenaa nyt pari viikkoa Myllypurossa(!).
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisää faktaa - IL HIFK-magazine!

Hain huvikseni duunissa kaikki maininnat ALMAN ja Sanomien arkistoista HIFK, Jokerit ja Kärpät -hakusanoilla, tosin analyysiä haittaa vuosirajaus, joka ei noudata kausirajausta.

ALMAssa Hifk pesi kaikki ylivoimaiseen tyyliin (Kärpät tietysti vahvoilal pohjoisen lehdissä, muttei niin paljoa kuin kuvittelisi), Iltalehdessä mainintoja lähes sata enemmän kuin Jokereilla, mikä yllättää. Mainostajat tavoittavassa Kauppalehdessäkin tasan kaksinkertaisesti HIFK:ta.

Sanomissa tilanne onkin jo tasaisempi, mutta siellä Jokerit niskan päällä. Hesarissa käytännössä saman verran mainintoja, mutta IS:ssä taas sata enemmän, mutta nyt Jokereille, mikä jälleen käsittämätöntä. Taloussanomissa sama juttu, nyt Jokereilla kaksinkertaisesti mainintoja.

Erikoisia painotuksia. Noi taloussanomien ja Kauppalehden painotukset voivat mennä pienuudessaan yksittäisten toimittajien/uutispäälliköiden mieltymysten piikkiin, mutta että IL on HIFK-lehti ja IS Jokereiden, on outoa. Milläköhän perusteilla journalistiset painotukset on tehty?

Alla listat.


HIFK Alman lehdissä:

(436) Iltalehti 2008-2009
(239) Aamulehti 2008-2009
(199) Satakunnan Kansa 2008-2009
(150) Kainuun Sanomat 2008-2009
(148) Pohjolan Sanomat 2008-2009
(103) Lapin Kansa 2008-2009
(26) Kauppalehti 2008-2009

Jokerit Alman lehdissä
Osumia Lähde
(356) Iltalehti 2008-2009
(162) Aamulehti 2008-2009
(144) Satakunnan Kansa 2008-2009
(122) Kainuun Sanomat 2008-2009
(96) Pohjolan Sanomat 2008-2009
(75) Lapin Kansa 2008-2009
(13) Kauppalehti 2008-2009

Kärpät Alman lehdissä
Osumia Lähde
(366) Iltalehti 2008-2009
(248) Kainuun Sanomat 2008-2009
(222) Aamulehti 2008-2009
(206) Pohjolan Sanomat 2008-2009
(183) Satakunnan Kansa 2008-2009
(155) Lapin Kansa 2008-2009
(12) Kauppalehti 2008-2009

HIFK Sanomien arkistossa
HS: 651 kpl
IS: 409 kpl
Taloussanomat: 9 kpl

Jokerit Sanomien arkistossa
HS: 654 kpl
IS: 511 kpl
Taloussanomat: 18 kpl

Kärpät Sanomien arkistossa
Kärpät: 517 kpl
IS: 486 kpl
Taloussanomat: 16 kpl
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Se on muuten totta, että CHL voi hyvinkin muuttaa valtasuhteita mediassa. Se on ollut yllättävän paljon esillä mediassa + otteluiden televisiointi.

Hesarissa oli myös aikoja, jolloin yli puolet urheilun toimittajista oli HIFKn kannattajia lapsuudesta asti.

Tälläiset valtasuhteet luonnollisesti vaihtuvat ajoittain + Sanoman omat intressit.

Mutta lähtökohtaisesti tämä on dadaa, jos ei osaa käyttää sitä pelinappulaa mitä brändi tuo, niin ei paljon auta että sitä nappulaa on.

Loistava R.P.M:n tutkielma. Näinhän se menee. Isot ovat isoja ja muut tulevat perässä. Kärpät ja Blegi saavat nostetta CHL:ässä.

Ennenhän HIFK:n media-aikaa nosti se, että usein kymppiuutisten toimittaja kävin vain Helsingissä katsomassa matsit, siitä rupesivat maakunta jengit valittamaan, johon Maikkarin pomot vastasivat: Jos maksatte matkakulut, niin tottakai tullaan. Luonnollisesti Maikkari rupesi huomioimaan näitä jengejä enemmän, mutta isompi tasapainotus tässä tulee siitä, että nykyäänhän kaikki SM-liiga matsit televisioidaan, jolloin tarvittaessa Mika Saukkonen pystyy selostamaan maalit studiosta.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tämän vuoden saldoa on tietenkin vielä paha sanoa. Syksyllä oltiin varmasti ylivoimaisia ykkösiä Kipin ja KJ:n "joukkue petti Jalosen!" -juttujen kanssa.
Jotenkin haluaisin uskoa, että syksyn, kuten koko viime kauden, ykkönen olisi Blues. CHL-menestys, jatkuvat loukkaantumiset ja Aamulehden uutisoima omistajakohu johtivat tähän.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistaakseni jokunen kausi sitten Jokereiden keskusteluissa (?) oli aiheena medianäkyvyys ja ellen väärin muista nimimerkki cobol kovasti hehkutti Jokereiden näkyvyyttä joka hänen mukaansa oli ylivoimasta luokkaa muihin verrattuna. Oisko mittarina käytetty palstamillimetrejä. Tämä siis puhtaasti ulkomuistista, ehkä joku muu muistaa tarkemmin.

Olisi tietysti mielenkiintoista saada viimeisimmät tilastot nykyisistä voimasuhteista...
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Bleg

Kyllä Blegin menestys poikii noita minuutteja ja on selvää, että jos IFKn taaperrus jatkuu, niin kyllä se mediatilakin vähenee.

Mielenkiintoista onkin, että HIFKn kirous: Menestystä odotetaan, tuottaa fanien surujen lisäksi aina sitä palstatilaa. Tai on vielä tuottanut.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Blegin menestys poikii noita minuutteja ja on selvää, että jos IFKn taaperrus jatkuu, niin kyllä se mediatilakin vähenee.

Mielenkiintoista onkin, että HIFKn kirous: Menestystä odotetaan, tuottaa fanien surujen lisäksi aina sitä palstatilaa. Tai on vielä tuottanut.

"JOS taaperrus jatkuu"... IFK on valehtelematta lähes kymmenen vuotta elänyt mediassa ja otsikoissa pelin ulkopuolisten asioiden, eikä todellakaan urheilullisen menestyksen takia. IFK:n viime kausi muistetaan Karalahti -huumejupakasta(Jere ei enää edes pelannut IFK:ssa), Penan terveyskuurista sekä potkuista ja IFK-pelaajien känniörveltelystä suorassa radiolähetyksessä. Myös Libor Ustrnul oli viikon ajan yksi urheilevan Suomen kuumimmista nimistä ja jo tuon takia toivoisin, että siirtorajan kynnyksellä klo. 23.58 räjähtäisi. Silloin on aina pientä jännitettä ja toivoa ilmassa, kun jostain syystä eri jengien kannattajat odottavat uuden pelastajan saapuvan joukkueeseen. Toimitusjohtaja Valtanen ja hallituksen jäsen Timo Everi ovat olleet positiivisesti näkyvissä alkukauden aikana, etenkin Valtanen. Pena oli legendaarinen ja karismaattinen lätkäjätkä, mutta eipä häntä kovin usein nähty uutisissa talousasioita koskien. Nybondas ei puhunut paskaa, kun sanoi, ettei hän tule pyörimään mediassa höpöttämässä brändistä sun muusta. Mieshän on kadonnut. Toivottavasti Bluesin nopea nousu IFK:n ohi herättäisi IFK-päättäjät. Ennen Espoossa ravasi pelaajia sinne sun tänne ilman mitään tietoa, nyt Ben Eavesin lähdöstä oli muutaman minuutin koskettava pätkä urkkaruudussa(?), jossa pelaaja, valkku ja pelaajakoordinaattori kertoivat tilanteesta. IFK:n Brennan oli jo lentokoneessa, kun seuran sivuille tuli kylmä tiedote miehen lähdöstä.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Blegin menestys poikii noita minuutteja ja on selvää, että jos IFKn taaperrus jatkuu, niin kyllä se mediatilakin vähenee.

Oman käsitykseni mukaan minuutteja tulee mukavasti lähetetyistä otteluista, joita Bluesilla on tietenkin CHL-osallistumisen ansiosta tällä kaudella reippaasti enemmän kuin muilla. Näin ainakin muistan, että Korisliitossa näkyvyys laskettiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Julkistan jatkosopimukseni HIFK:n kanssa eli hankin kevään playoff-kausikortin, josta HIFK saa pienen puron rahaa eli tuen osaltani HIFK:n taloudellista tilannetta keväällä 2009.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiken uhallakin palaan vielä finanssiasioihin, kuten markkinointiin, joka itseäni kiinnostaa (ja varmuuden vuoksi toim. huom.: pelin ohella).

Oli aiemmin kirjoituksia siitä, että nyt markkinointi näyttää ensimmäistä kertaa lätkän puolella siltä miltä oikea markkinointi parhaimmillaan näyttää. Tän päivän IL:ää lukiessa tämä saa jälleen vahvistuksen. Kaarina Hazardin kolumni on otsikoitu Böndetön tammikuu, eikä tekstissä kertaakaan mainita HIFK:ta, jäähalli-sana pääsee lähimmäs. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Juuri näin toimii top of mind -mainonta, kuten vaikka DNA:n elämä on ja Eniron miten voin auttaa. Ja HIFK:n markkinointi ei edes suoraan ole massoille suunnattua "mielen ensisijaisuuksien" hakemista, sillä se pyrkii mielestäni tavoittamaan lähinnä sitä jengiä, joka on kiinnostunut HIFK:sta mutta joka ei käy katsomassa matseja hallissa. Ja sitä jengiä nimenomaan HIFK:lta löytyy.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heitetäänpä tähän ketjuun tämä uutinen. Tämän päivän UL:ssä oli heti iso juttu HIFK:n toisesta uudesta omistajasta, Oy Anglo-Nordic Ab:n mukaan tulosta. Itse kiinnitin silmäni kolmeen viimeiseen kappaleeseen. Tässä suora lainaus, toiv. modesedät ei revi housujaan.

Eli otetta jutusta:

Kun HIFK tiedotti osakeannista ja uusista omistajista, puheenjohtaja Harri Tuohimaa sanoi, että uudet omistajat mahdollistavat seuralle askeleen eteenpäin - ja, että kyse on kehitysprojekteihin varattavasta pääomasta eikä kassaruiskeesta.

Valtanen sanoo, että kehitysprojekteja ei ole yksilöity julkisuuteen, mutta kyse on liiketoiminnan ja hallitoiminnan kehittämisestä ja jollain aikavälillä kansainvälisestä jääkiekosta Euroopan tasolla.

Uusien omistajien osakekaupoilla tuomat summat ovat Valtasen mukaan HIFK:n näkökulmasta merkittäviä. HIFK:ssa saatetaan olla tekemässä uusien omistajienkin mahdollistamana sellaista jääkiekkotoimintaa, mitä Suomessa ei vielä aiemmin ole nähty.
Janne Eerikäinen Urheilulehti 4 22.1.2009

Siinäpä se. Mielenkiintoisia aikoja elämme, joku sanoisi. Liiketoiminnan ja hallitoiminnan kehittäminen yms.

Heittäkääpä palstaveljet ja siskot kommenttia..

e. nyt pitäs olla oikein wrapattu, tattis Norly.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Näinhän se menee kun johdossa on sellaisia ihmisiä jotka ymmärtävät jotain liiketoiminnasta. Alkaa vanha seurakin pikku hiljaa taipumaan nykypäivän bisnesideoihin, mikä on erittäin hyvä. Tämä pitää tehdä tietysti sillä edellytyksellä että ei pilata statusta mikä Hifkille on muodostunut vuosien saatossa.

Aika hyvin, että vajaan vuoden sisällä on loppujen lopuksi tapahtunut kulissien takana näinkin paljon.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulevaisuus...

Lindforsin mukaan CHL on tuonut hyvän piristysruiskeen Euroopan jääkiekkoon.

– Kyllä pelejä on tullut seurattua. Hyviä ja tasaisia pelejä on ollut paljon. CHL on erittäin hieno uudistus eurooppalaiselle jääkiekolle. Kyllä me IFK:ssa haluamme jatkossa mukaan tähän hienoon sarjaan.
mtv3


Onhan tämä jo lähes ennenkuulumatonta, että joku IFK:sta puhuu näin kunnianhimoisesti seuran halusta menestyä(!). Sanoista ja puheista on pitkä matka tekoihin, mutta lasken tämänkin ehdottomasti edistykseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös