HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 950 518
  • 3 888

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
”Neuvottelut sopimusteknisistä syistä” —> jätetään vuoden vuokrat maksamatta? Nyt täytyy ihan ääneen todeta, että oletteko näissä tosissanne vai mitä helvettiä? Ethän sä nyt vedä sopimukseen nimeä alle, ja totea jälkikäteen että enpä maksa.
Samaa naureskellut. Alkaa olemaan ihan KHL-Jokerien tasoisia letkautuksia.

Se on ollut tiedossa, että IFK on täysin sekaisin urheilullisella puolella, mutta tämä talouden tilanne tuli itselleni nyt kyllä ihan puskista.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
”Neuvottelut sopimusteknisistä syistä” —> jätetään vuoden vuokrat maksamatta? Nyt täytyy ihan ääneen todeta, että oletteko näissä tosissanne vai mitä helvettiä? Ethän sä nyt vedä sopimukseen nimeä alle, ja totea jälkikäteen että enpä maksa.
Niin, ainoa tän kategorian selitys joka voi olla, että nimenomaan ei ole vedetty nimeä alle, mutta on yhdessä sovittu että käytetään hallia kuitenkin ja neuvotellaan vuokrarasosta/hyvityksistä, eikä ole sitten neuvotteluissa päästy yksimielisyyteen. Silloin luulis että fygyt on jemmassa. Oudolta kuulostaa tämäkin. Ja sitä suuremmalla syyllä olisi pitänyt sellaisesta tiedottaa.

Oudompaa melkein olisi, että olisi jätetty maksamatta koko kauden ajalta. Joku maalis-huhtikuun rästi olisi ymmärrettävämpi, vaan ei tietty hyväksyttävämpi.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä hallivuokrien kanssa HIFK:n johto otti mallia Tobbarin takapainoitteisista maksuista. Pelaajat pelaavat ekan vuoden ilmaiseksi, seuraavalla kuittaavat 2v liksan ja snadisti päälle. Ehkä hallivuokrassakin otettiin tämmönen käytäntö.

Maksamatta se silti on. Jo se, että kenttäsäätiö on antanut MTV:lle kommenttia aiheeseen on hälyttävä. Eiköhän HIFK delegoi kommentoinnin Pesoselle ja laitetaan varpaat jo bussin alle. "Välkommen Jussi".
 
Jääkenttäsäätiön tärkein rahavirta tulee Jäähallin vuokralaisilta ja käytetään mm. eri puolilla kaupunkia olevien lähinnä juniorien käytössä olevien jäiden subventoimiseen. Vuokria ei ole maksettu, miten Jääkenttäsäätiö on järjestänyt toimintansa?

Normaalisti kerran vuodessa annettavaa ajankohtaiskatsausta Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaostolle 2023/2024 ei ole löydettävissä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselle jäi sellainen kuva, että ihan pelissä kuin pelissä oli häkki täynnä Nordiksella. Vaikea käsittää, että mihin ne rahat on mennyt? Jotain selitystä tämä nyt huutaisi.
Ei kait tätä nyt ole vaikea käsittää jos komaroveja on jengi täynnä? Yhden tai useammankin tilikauden muutaman satkun voitot on äkkiä poltettu.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Nyt jonkun pitäisi nopeasti tulla avaamaan tilanne HIFK:n puolelta.
Ja tullaankin. Välittömästi. Pitää vaan jaksaa odottaa syksyyn.
Koko kauden mittaiset vuokrarästit kuulostaa uutisankalta. Asialle on pakko olla selitys ilman dramatiikkaa. Ei maailma toimi niin että vuokran voi maksaa kerran vuodessa eikä vuokranantajan kanssa asiasta oltaisi niin sovittu. Tuskin mikään Liigajoukkue maksaa vuokran kauden jälkeen yhdessä erässä, (jos massia on jäänyt fikkaan).
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BOL koskaan ei ole liian myöhäistä lunastaa kuukauden negasiiven-jäsenyyttä, joka jäi keväällä hiukan vaiheeseen. Toki, jos et nytkään näe IFKn yleistilanteessa mitään huolestuttavia piirteitä niin kunnioitan sitäkin näkemystä, kuten kunnioitin kevään ratkaisuasi.

Faktat kuntoon, se oli kaksi viikkoa. Ja reputin haasteen osittain. Sorit siitä.

Hämmentäviä uutisia, joista herää useita kysymyksiä:
- Miksi vuokrat olisivat maksamatta? Vaikka HIFK:lla ja Jääkenttäsäätiöllä on pitkä yhteinen historia taustalla, vuokrat ovat sen verran merkittäviä, että kyllä Jääkenttäsäätiön olisi pitänyt ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.
- Mistä tai keneltä tieto vuokrien maksamattomuudesta on peräisin? Ja miksi nyt? Miksei aiemmin? Onko sovittu maksuaikataulusta, eikä se ole pitänyt?
- Kuinka usein vuokrat olisi pitänyt maksaa? Jos esim. kerran vuodessa, milloin on ollut eräpäivä? Kuinka paljon vuokrat ovat myöhässä?
- Onko mahdollista, että vuokrat ovat oikeasti myöhässä, mutta niistä on tehty maksusuunnitelma ja HIFK on ne maksamassa, mutta joku on silti halunnut vuotaa asian ulos? Eli, tavallaan uutinen on oikein, mutta asiaan ei liity mitään draamaa? Yritysten kanssa tehdään maksusuunnitelmia joka päivä Suomessa ja omakohtaisena kokemuksena voin kertoa, että todella moni yritys maksaa laskunsa vasta eräpäivän jälkeen.
- Kuinka paljon tarkalleen ottaen on kuusinumeroinen summa? 100 302€ vai 999 997€ vai jotain siltä väliltä?
- Onko inhmillisen erehdyksen mahdollisuus olemassa? Esim., että maksujen olisi pitänyt mennä maksuun, eli laskut on hyväksytty, mutta jostain syystä itse maksatusta ei ole tehty? Eli, rahaa on tilillä, mutta maksuaineistoa ei ole lähetetty pankkiin? Voin omakohtaisesta kokemuksesta jälleen kertoa, että tällainenhan ei ole lainkaan mahdotonta, jättää vain yhden klikkauksen vahingossa tekemättä ja se on siinä.
- Olisiko kassassa oikeasti rahaa vuokrat maksaa?
- Onko sattumaa, että tieto HIFK:n maksamattomista vuokrista vuotaa ulos vain pari päivää sen jälkeen, kun Paavo Arhinmäki torppaa Garden-hankkeen?

Viimeinen kysymys on osittain foliohattuilua, mutta toisaalta myös täysin mahdollinen skenaario. Tässä Garden-asiassa on Arhinmäelle kyse jostain ihan muusta kuin suurhallihankkeesta ja sen vastustamisesta, joten jos ja kun palautetta meikäläisiltä on sankoin joukoin tullut, ei ole isokaan duuni laittaa tällainen huhu pyörimään ihan vain vittuillakseen. Ja kuten hyvin tiedämme, toisinaan medialle riittää se, että riittävän moni "nimetön lähde" tukee tarinaa. Eikä se ole medialle niin justiinsa, vaikka juttu olisikin vähän sinnepäin, koska he olivat tällaisen tiedon luotettavana pitämästään lähteestä saaneet. Enkä siis väitä, että tämä olisi Arhinmäen tekosia, mutta ajoitus on kieltämättä vähintäänkin mielenkiintoinen.

En mä oikein osaa muuta tähän sanoa, koska Maikkarin tiedot olivat hyvin pintapuoliset ja vajavaiset. Itse kaipaisin enemmän taustatietoja, kuten nyt vaikkapa, kuinka paljon myöhässä vuokrat oikeasti ovat ja mitä on sovittu tai mikä on ollut aiempi käytäntö? Siis ihan perusasioita, kun juttuja kirjoitellaan. Vai onko ollut vain niin kiire saada äkkiä skuuppi eetteriin, että jotain asioita on jäänyt tarkastamatta? Tai onko niillä ylipäätään edes väliä, koska HIFK kiinnostaa nyt kaikkia? Tai toimittaja ei ole edes ymmärtänyt tiettyjä kysymyksiä kysyä?

HIFK:lla on nyt kyllä todellinen skarppauksen paikka oman viestintänsä kanssa. Juuri nyt HIFK:sta on aivan liian helppo kirjoittaa ihan mitä tahansa, kun linja on se, ettei seurasta kukaan kommentoi mitään. Mun on kuitenkin hyvin vaikea kuvitella, että hallitus olisi antanut asian mennä näin pitkälle, jos kyse olisi siitä, että rahaa ei oikeasti ole. Silloin olisi menty pankkiin, vaikka sitten hattu kourassa. Ja kyllä sitä lainaa olisi pankista myös annettu. Tai ehkä vuokrarahat olisi jopa otettu sieltä omasta kassasta? Tällaiset jutut ovat HIFK:lle niin iso mainehaitta, että mun ihan aidosti vaikea uskoa, että seurassa vain ummistettaisiin silmiä tosiasioilta ja toivottaisiin, että joku keijukainen maksaa maksamattomat laskut.

Toinen juttu on sitten se, jos joku on oikeasti syyllistynyt johonkin väärinkäytöksiin ja hallitusta on suorastaan harhautettu. Mutta kai siellä nyt joku olisi asian jo aiemmin huomannut? Kuinka monen duunissa voi vain jättää laskut maksamatta, jos vastaa laskujen maksamisesta? Meidän duunissa siitä saisi kenkää.

Mun tarkoitus ei nyt ole kehua toimistoa erinomaisesta työstä, mutta en mä näillä hyvin vajavaisilla tiedoilla voi ketään vielä täysin dumatakaan. Mun oma järkeni sanoo, että koska hallivuokrien maksamisella on olennainen merkitys ylipäätään koko liiketoiminnan harjoittamiselle, niitä ei jätetä koskaan maksamatta. Jos HIFK:ssa tosiaan sitten on noin daijua jengiä duunissa, ettei ymmärrä perusasioita, hiljaiseksi vetää. Oikeanlaisella viestinnällä voisi kuitenkin pelastaa paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Waluigi

Jäsen
Jotenkin kuulostaa ulkopuolisin korvin, että todella moni asia on pettänyt. Toimari ja seurajohto tietenkin antanut vapaat kädet "et kai sää mitään tyhmää tekisi" -hengessä, jonka Tobbe kruunannut laittamalla UTJ-uransa ruletissa punaiselle. Jos tulee menestystä, voi lähteä mestarikasaajana kohti seuraavia haasteita. Kyllä seuraavat sitten korjaavat vahingot ja saavat motkotusta, kuinka Salmelaisen aikaan tuli mestaruus. Oli eri kaliiberin mies. Mestaria ei huimaa. Olisi siinä moni perusfani unohtanut aiemmat oppirahat vaikka täällä muisteltaisiin.

Nyt sitten lopputuloksena finaalitason joukkueella tuloksellinen ja taloudellinen farssi. Honkalehtokin katsoisi tällaista suorittamista kunnioittavasti.

Huumorilla loppuun, että selittää toki Peltosen kommentit kauden jälkeen. Tosifanit olisivat tervetulleita mestaruusjuhlaan eli käytännössä ilmaisliput kiitoksena sinisilmäisyydestä. Muuten budjetti laskettu sen varaan, että kyllä siitä torille tulosta sen satkun voi laskuttaa per negapetteri. Sillä se hallikin maksettaisiin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
”Neuvottelut sopimusteknisistä syistä” —> jätetään vuoden vuokrat maksamatta? Nyt täytyy ihan ääneen todeta, että oletteko näissä tosissanne vai mitä helvettiä? Ethän sä nyt vedä sopimukseen nimeä alle, ja totea jälkikäteen että enpä maksa.

Sinne on tullut uusi vuokralainen niin olisko kysymys juoksevien kulujen kattamisesta myös toisen osapuolen osalta. No odottelen mielenkiinnolla.
 

Liito-Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
El brändi
Hienoja uutisia tosiaan tippuu nyt viikosta toiseen. Tähän olisi nyt syytä saada vähän nopeasti selitys.
Itselleni ei mene läpi mitkään "sopimus epäselvyydet ym." ihan noiden Sneen kommenttien perusteella.
Kun se ovat tasoa "emmä mitään tiedä, vasta 2vkoa tehnyt hommia" niin kai siellä nyt jumalauta joku olisi maininnut että meillä on muuten tälläinen keissi menossa.

Kommentoinnin olisi voinut sitten perustaa siihen, sen mukaan mitä asiasta voisi kertoa. Nyt tuo kuulostaa vaan siltä että tyyppi on yllätetty housut nilkoissa Koko asian kanssa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sinne on tullut uusi vuokralainen niin olisko kysymys juoksevien kulujen kattamisesta myös toisen osapuolen osalta. No odottelen mielenkiinnolla.

No ei sitä siinäkään tapauksessa minkään maailman sääntökirjan mukaan hoideta niin, että jätetään vain laskut maksamatta. Tätä voidaan kompensoida myöhemmin esim. hyvitysten kautta, mutta maksujen yksipuolinen laiminlyönti ei kyllä pitkälle johda.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Sinne on tullut uusi vuokralainen niin olisko kysymys juoksevien kulujen kattamisesta myös toisen osapuolen osalta. No odottelen mielenkiinnolla.

Hyviä pohdintoja mahdollisista syistä. Mietityttää vain, ettei Eskola tai Sneen halunnut kommentoida asiaa mitenkään.
Luulisi, että jos kyse on vuokrantarkistuksen pyytämisestä toisen vuokralaisen myötä yms. olisi IFK-johto mainita, että tilanteesta neuvotellaan tai asia on työn alla.

Vastuun pallottelu Eskolan ja Sneenin välillä ja "En osaa sanoa enkä ottaa kantaa" -kommentti viittaa, että löysät on pöksyissä toimistolla asian suhteen.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Itselle herää kysymys, MIKSI hallivuokrat on maksamatta?

Rahojen loppumiseen en usko, koska 2023 loppuneella tilikaudella tilipäätöksessä on lyhytaikaisin saamisia, rahoitusarvopapereita sekä rahoja ja pankkisaamisia lähes neljä miljoonaa. Vastaavasti lyhytaikaista velkaa 2,2 miljoonaa. Noiden erotuksellakin makselee laskuja ja palkkoja hyvän aikaa, vaikka uutta rahaa ei tulisi sisään ollenkaan.

Toisekseen, pitää ottaa huomioon se, että vuokrien maksamattomuus ei ole sama asia kuin kyseisen summan näkyminen tuloslaskelmassa. Toisin sanoen, kirjanpidossa vuokrat voivat näkyä, vaikka niitä ei olisi maksettu. Katselen juuri HIFK:n 2023 päättyneen tilikauden tilinpäätöstä, ja harmillisesti siitä puuttuu kokonaan kassavirtalaskelma. Siitä olisi ehkä voinut saada jotain selvennystä asiaan. HIFK joutuu tekemään kirjanpidon kuukausitasolla, joten oletettavaa on, että siellä myös vuokrat on otettu huomioon.

Sen sijaan pari mielenkiintoista kohtaa tuolta tilinpäätöksen toimintakertomuksesta löytyy. Olennaista tilikauden päättymisen jälkeen-kohdassa mainitaan ravintolatoiminnan aloitus syyskuussa 2023. Suora lainaus:

"Tällä tulee olemaan merkittävä vaikutus yrityksen liiketoiminnan volyymiin ja kannattavuuteen."

Lisäksi Arvio alkaneen tilikauden kehityksestä-kohdassa mainitaan:

"Budjetti on rakennettu maltillisesti, tilikauden tavoitteena on selvästi positiivinen tulos."

Kansa löysi hyvin hallille viime kaudella, ravintolatoiminta näytti myös toimivan hyvällä tasolla ja lisäksi kolme loppuunmyytyä play off-peliä, joiden kaikki tuotto suoraan HIFK:n kassaan. Joku tässä nyt ei täsmää.
Samaa mieltä. Kuullessani tuon uutisen, ensimmäinen reaktioni oli:
- eihän HIFK voi olla niin vanhanaikainen, että hoitaisi itse oman kirjanpitonsa, ts. tuon maksamattomuuden olisi pitänyt tulla aikoja sitten esiin.
- vastaavasti, mahtaako HIFK itse edes hoitaa ko. laskuja? Tässäkin tapauksessa kellojen olisi pitänyt soida jo aikaa sitten. Kyllä nykypäivänä maksumuistutuksia lentelee aika nopeasti sähköpostissa.
En kuitenkaan sano, että koko uutinen on ankka, mutta tieto saattaa olla ainakin jonkinverran vääristynyt.

Sinänsä outoa, ettei HIFK edes yritä oikaista asiaa.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Vastuun pallottelu Eskolan ja Sneenin välillä ja "En osaa sanoa enkä ottaa kantaa" -kommentti viittaa, että löysät on pöksyissä toimistolla asian suhteen.
Koska kyseessä on IFK, syynä saattaa olla myös se, että kumpikin herroista on tunari. Toivottavasti olen väärässä, mutta alku ei kyllä paljon lupaa.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Sneen satut lukemaan palstaa, niin mulle voi laittaa viestiä, voin laatia valmiit vuorosanat ja analyysin menneestä tilikaudesta, olivat kirjat jo kiinni tai eivät.

Toi on sen verran pientä ja yksinkertaista bisnestä, ettei siellä voi olla isoja kysymyksiä enää auki.

Olen monesti miettinyt ja ihmetellyt, että miljardibisnestä tekevät kioskit tietävät käytännössä eurolleen koko konserninsa tuloksen ja taseen muutamia päiviä tilikauden päättymisen jälkeen, mutta HIFK:n kokoinen puulaaki ei osaa sanoa juuta eikä jaata yli kuukausi tilikauden päättymisen jälkeen, missä mennään.

Tiedottamisen ymmärrän, että se on tarkkaan saneltua pörssiyhtiöiden osalta (sama tieto kaikilla samaa aikaa), mutta HIFK:n tapauksessa ei tästäkään ole kyse.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Sinänsä outoa, ettei HIFK edes yritä oikaista asiaa.
Ehkä hpjlla ja tjlla ei ole riittävästi näkyvyyttä yrityksen talouden hoitoon.

Vakavissaan - omituinen juttu ja myös se ettei toimari kommentoi ylätasoisesti ettei urheilullisesti kausi ollut menestys, mutta liiketoiminta on vakaalla pohjalla eikä maksuvaikeuksia ole tjsp.

Kiitokset @Vaakuna kommenteista!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Voisiko vuokrat olla rästissä siksi, että ifk on ajatellut jatkossa Red Eventsin kuittaavan nuo? Ja se ei olekkaan ollut niin tuottava pulju, kuin on budjetoitu?
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksittäiset uutiset voivat olla huteja, ja vaikka faktoja ei kukaan täällä palstalla tiedä, niin olisihan tässä aika paljon savua ilman tulta.

On uutisoitu:
- takapainotteisista sopinuksista
- laskevasta pelaajabudjetista
- negatiivisesta taloudellisesta tuloksesta
- maksamattomista hallivuokrista

Faktana Pesosen kommentti että runko on tässä, vaikka samaan aikaan hyökkäyksestä lähtenyt Nättinen, Koivistoinen, Jääskä, Vesalainen nelikko ja sisään tullut pelkkä Kodytek.

Sanontoja jatkaakseni, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, niin kai se ankka on.

Tällä hetkellä näyttää kyllä ulospäin paskalta, ja usko on koetuksella että tästä saadaan konvehtia leivottua millään takataskussa olevilla sopimuksilla. Mielelläni olen väärässä.
 

ilu

Jäsen
No ei sitä siinäkään tapauksessa minkään maailman sääntökirjan mukaan hoideta niin, että jätetään vain laskut maksamatta. Tätä voidaan kompensoida myöhemmin esim. hyvitysten kautta, mutta maksujen yksipuolinen laiminlyönti ei kyllä pitkälle johda.

No onko ne yksipuolisesti jätetty maksamatta? Jääkenttäsäätiö ei ainakaan toistaiseksi ole kai kommentoinut asiaa mitenkään.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Naisten joukkueen rahoituksen lopettaminen kuulostaa nyt siltä ettei ole rahaa ollenkaan jolloin saa nähdä millainen joukkue on jäällä miehissä seuraavalla kaudella. Ehkä pelaajat hankkii omat sponsorit pienten F1 teamien tapaan.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
”Neuvottelut sopimusteknisistä syistä” —> jätetään vuoden vuokrat maksamatta? Nyt täytyy ihan ääneen todeta, että oletteko näissä tosissanne vai mitä helvettiä? Ethän sä nyt vedä sopimukseen nimeä alle, ja totea jälkikäteen että enpä maksa.

Kyllä ainakin minä olen tosissani. Olen itse todistanut summaltaan suurempien yksittäisten laskujen, kuin mitä HIFK:n vuoden liikevaihto on, "jäädyttämistä" maksatukselta, ennen kuin tietyt ehdot on täytetty. Toki siitä on tieto mennyt vastapuolelle etukäteen. Ja kas kummaa, eipä ole tullut maksumuistutuksia eikä perintää.

No ei sitä siinäkään tapauksessa minkään maailman sääntökirjan mukaan hoideta niin, että jätetään vain laskut maksamatta. Tätä voidaan kompensoida myöhemmin esim. hyvitysten kautta, mutta maksujen yksipuolinen laiminlyönti ei kyllä pitkälle johda.

Niin luulisi, mutta asia ei ole näin yksinkertainen. Kuinka helppoa luulet olevan vaikkapa mainitsemiesi hyvitysten neuvottelu, jos sinulla ei ole enää vipuvartta käydä neuvotteluja? Tästä on kyse.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä pohdintoja mahdollisista syistä. Mietityttää vain, ettei Eskola tai Sneen halunnut kommentoida asiaa mitenkään.
Luulisi, että jos kyse on vuokrantarkistuksen pyytämisestä toisen vuokralaisen myötä yms. olisi IFK-johto mainita, että tilanteesta neuvotellaan tai asia on työn alla.

Vastuun pallottelu Eskolan ja Sneenin välillä ja "En osaa sanoa enkä ottaa kantaa" -kommentti viittaa, että löysät on pöksyissä toimistolla asian suhteen.

HIFK ja viestintä sopivat hyvin huonosti yhteen. Jos yhdistelmäksi otetaan HIFK ja kriisiviestintä, niin silloin mennään metsään ja rajusti. HIFK:n pitäisi palkata itselleen ihan oikea viestinnän ammattilainen. Tai ostaa palvelu ulkopuoliselta. Tehdä asialle jotain.

Tämän lisäksi HIFK:n tulisi ehdottomasti selkeyttää roolijakoa johdon osalta, kuka viestii mitäkin. Nyt tuosta uutisesta jäi kuva, että kukaan ei tiedä, kenen pitää sanoa ja mitä. Hallituksen puheenjohtaja vierittää vastuuta toimitusjohtajalle, joka taas antaa itsestään täysin amatöörimäisen kuvan toteamalla, että on ollut hommissa vasta pari viikkoa. Sinänsä Eskola toimii oikein kyllä, koska juoksevia asioita varten se toimari sinne on hommattu. Mutta näin isosta asiasta Eskolan täytyy olla tietoinen. Jos ei ole ollut, en ihmettele, että Lindström sai lähteä. Yhtä lailla Sneenin täytyy olla tietoinen tästä, vaikka olisi ollut vasta kaksi viikkoa töissä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihailen kyllä tiettyjen kirjoittajien optimistisuutta.

Hallituksen PJ Eskola itse kommentoi, että ”eiväthän ne luvut nyt hyvältä näytä”. Samanaikaisesti uutisoidaan takapainotteisista sopimuksista ja hallivuokrien rästissä olemisesta. Rosteri on levällään kuin Suskin jalat ja viestintä ulos on että kärki alkaa siihen olla jo kiinnitetty. Silti tilannetta jaksetaan vähätellä täällä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselle jäi sellainen kuva, että ihan pelissä kuin pelissä oli häkki täynnä Nordiksella. Vaikea käsittää, että mihin ne rahat on mennyt? Jotain selitystä tämä nyt huutaisi.

Olihan tuo jengi aivan helvetin kallis. Lehterä, Komarov, Rask, Lindbohm kaikki varmaan ihan liigan palkkakärkeä. Lisäksi jos Salmelaisen pitkien sopimusten palkkapainotus pitää paikkansa oli Koivistoisella, Nättisellä, Jääskällä ja Vesalaisella kalleimmat kaudet menossa. Eivät ne mestaruuspuheet tuulesta temmattuja olleet. Pudotuspeleistä jäi rahaa saamatta, kun piti mennä vähintään finaaliin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisiko vuokrat olla rästissä siksi, että ifk on ajatellut jatkossa Red Eventsin kuittaavan nuo? Ja se ei olekkaan ollut niin tuottava pulju, kuin on budjetoitu?

Ehkä ei ihan täysin noinkaan, mutta jospa siellä on Jääkenttäsäätiön "laskutusosaston Maija" osoittanutkin koko pytingin laskut HIFK:lle, vaikka sille kuuluu ainoastaan jää-, koppi- ja toimitilavuokrat ja ravintolayhtiölle taas ravintoloiden vuokrat? Eihän Oy HIFK Hockey Oy voi maksaa toisen yrityksen vuokria, vaikka samaan konserniin kuuluvatkin. Ja sitten laskusta on reklamoitu asianmukaisesti, "Maija" ei ole vielä päässyt lukemattomissa sähköposteissaan kyseiseen viestiin, eikä näin ollen laatinut hyvityslaskuakaan. HIFK on laittanut alkuperäisen laskun maksukieltoon ja odottaa sille hyvityslaskua ja kokonaan uutta oikeilla tiedoilla olevaa laskua? Joku on saanut vihiä, että HIFK:lla on vuokrat maksamatta tietämättä, mistä on oikeasti kysymys ja päättänyt yhdessä jonkun toisen "huolestuneen" kansalaisen kanssa vuotaa tiedot Maikkarille?

Ja se, miksei hallituksen pj tai edes toimari välttämättä tiedä asiasta, johtuu siitä, että asiasta vastuullinen henkilö kuvittelee homman olevan toisessa päässä hoidossa. En mä ainakaan ilmoittele omassa duunissani edes toimarille, että joku homma on vaiheessa, jos oletus on se, että asiassa ei ole mitään ongelmaa. Teoriassa tällainen kuvio on mahdollinen. Toki sekin on mahdollista, että kukaan HIFK:ssa ei vain välitä mistään. Ainakin, jos tätä palstaa on uskominen. Itse kuitenkin ihmettelen, että miksi sitten Salmelainen ja Lindström saivat lähteä, jos ketään ei oikeasti kiinnostele.

Mutta toistan, HIFK voisi nyt skarpata viestintänsä kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös