HIFK:n playoffit, kevät 2013

  • 192 674
  • 648

AnotherBrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canadiens
Ennen kauden alkua tokaisin muutamille, että jos joskus löisin vetoa muiden kuin HIFK:n puolesta, laittaisin lanttini sille, että Tappara nostaa kannua keväällä. Nyt kuitenkin asetelma on semmoinen että uskon, toivon ja odotan että HIFK laittaa kahvaran todella ahtaalle ja kumpi tahansa voi tästä edetä. Sen verran tiukkoja vääntöjä nuo hävityt runkosarjamatsitkin olivat. Mielestäni puolivälieräsarjoista mielenkiintoisin jopa ilman punalaseja ja voittajalla on väistämättä huikea draivi päällä välierissä.

Vähintään kuutta peliä ennustan minäkin. Jutut siitä, miten playoff-historia on Tapparan puolella, ovat vähintäänkin erkoisia sikäli että suurin osa edellisistä kohtaamisista on 80-luvulta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään tullut lueskeltua erinnäisiä ennakoita tuosta alkavasta sarjasta ja nyt on oikeasti ekaa kertaa moneen, moneen vuoteen sellainen tilanne, jossa IFK pääsee lähtemään täysin altavastaajana sarjaan. Lähes joka media ja ns. kiekkojätkät ovat suorastaan nauraneet IFK:n mahdollisuuksille. Siinä on nyt näytönpaikka jätkillä. Kaikki likoon ja Tappara lomille.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Vielä eilen illalla olin realistisena odottelemassa ottelusarjan menevän helpohkosti Tappuralle, mutta eikös se vanha kunnon toivon kipinä iskenyt taas aamulla herätessä. Kelasin koko playoff-kevään 2011 hienoimmat hetket tietokonepäätteeltäni ja huipensin elämyksen siihen Janne Makkosen väsäämään Playoof-tribute 2011 videoon. Kylmät väreet ja vittu, meitä ei Rautakorpi kahtena keväänä pysäytä! SPARTAAAAA... Eiku. DIAPAAAAAAM!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Se on 1-1 ja ihan hyvin HIFK toistaiseksi pysynyt kuvassa mukana ottaen huomioon, että kyseessä on vierasmatsi. Runkosarjasijoitusten ero näkyy mielestäni eniten siinä, että HIFK tekee ikävä kyllä enemmän virheitä kuin Tappara.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Huh, meinaa vähän pumppu hakata tässä. Onneks kestettiin toi 2.erä näillä numeroilla. Kolmannessa pitää ratkaista! Kibe ja kumppanit, nyt voitto kotiin sieltä, kiitos!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:han tuli peliin ihan hyvin, eli ensimmäinen 10 min. jopa HIFK:n ja muutama maukas maalipaikka, joista toisesta tuli avausmaali ja HIFK sai haluamansa alun. Tappara teki myös ensimmäisestä maalipaikastaan maalin ja se oli HIFK:n jatkon kannalta huono asia.

Enimmäisen 10 minuutin jälkeen peli alkoi lipsumaan hiljalleen Tapparalle ja toinen 20 minuuttinen olikin sitten aivan täyttä Tapparan hallintaa. HIFK:lla ei ollut mitään palaa...ei mitään. Tappara liikuttaa kiekkoa hienosti ja siellä ei tapahdu paljoakaan sattumanvaraisia asioita. HIFK:lla on ihmeellinen sählääminen päällä koko ajan ja jopa vastustajan yhden pelaajan paine saa aikaiseksi kummallisen sekoilun omassa päässä, vaikka HIFK:lla olisi selkeä 3-1 tilanne omista lähdettäessä. On ihme, että taululla on 1-1 tässä vaiheessa peliä ja nyt ei kyse edes ole pelkästään Ortiosta vaan Tapparan huonosta tuurista. HIFK ei saa pelaamistaan edes siihen kuosiin, että pystyisi heittämään päätykiekkoja ja painimaan sitä kautta muutamia maalipaikkoja ja tätä pidän aika huolestuttavana, eli ei kiekon kanssa päästä punaviivan yli kontrolloidusti. Ylivoimista ei varmaan tarvitse sanoa yhtään mitään.

No 1-1 ja yksi erä jäljellä. Kun tähän asti on sinnitelty, niin ei voi kun toivoa, että HIFK saisi jotain ryhtiä pelaamiseensa tai sitten jonkun onnenkantamoisen. Kyllähän pelaajat yrittävät ja antavat kaikkensa, mutta ainakin tällä hetkellä viisikkopelaamisen tasoero on isät vs pojat tasolla. Tai sitten isät ovat meidän puolella, mutta ikä jo painaa.

No tämän kevään suhteen ollaan jo plussan puolella, kun Saipa meni nurin. Tästä eteenpäin kaikki on positiivisen puolella. Ei jaksa tästä sarjasta stressata... ainakaan vielä, koska niin paljon perässä ollaan.
 

20 steps

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei tämä ihan mahdottomalta vaikuta josjakun kolmanteen erään vielä rauhallisuutta riittää.

Silloin kun hyökkäämään ollaan päästy niin ihan hyvin on toimitettu kiekkoa maalille ja puolittaisia paikkoja on tullut.

Veikkaus: IFK tekee alivoimamaalin tässä sarjassa katkaisemalla tuon Tapparan "laidasta keskelle josta yhdellä kosketuksella viivamiehelle" -ylivoimakuvion ja läpiajoon. Siim Liivik.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No kyllä se koko pieni pelivire katosi taas noihin jäähyihin. Jos koko ajan mennään vajaalla niin pääseehän se vastustaja niskan päälle. Siinä tasatilanteessa sen olisi vielä voinut kääntää meidän eduksi ilman niitä jäähyjä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Turpaan tuli ihan ansaitusti, mutta huomenna jatketaan ja tasoitetaan sarja. Jos voitetaan kotipelit, niin sarja alkaa aina ns. alusta, kun Tampereelle siirrytään. Paljon pitää parantaa ja jatkossa pitää hyökätä enemmän myös vierasmatsissa. Ei se toimi, että tehdään maalin parin minuutin jälkeen ja sitten toivotaan, ettei vastustaja tee ainuttakaan. Toki jäähyt sekottivat tänään paljon IFK:n peliä, mutta mutta.. Ei kai siinä sen kummempaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt kävi mun mielestä vähän niin, että faija mokasi - mutta oli silti selvinpäin. Erikoinen kaveri. Näennäisen tasaista, mutta ero tulee tässä: runkosarjassa ylemmäs sijoittunut Tappara tekee selvästi vähemmän virheitä. Summanen lähti odotetusti nihkeällä prosenttikiekolla. Rehellisesti sanoen HIFK:lla oli yksi paikka ja siitä tehtiin maali. Tappara veti 2 kertaa tolppaan. Kyllä tästä tulee vaikea taival, mutta hei - ei mua huimaa!
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siitä pidetään kiinni, että sarja pannaan tasoihin huomenna himassa. Tänään ihan ok puolustuskamppailu, mutta niin kuin yllä mainitttiin, hyökkäyspeli jäi liian vajaavaiseksi, eikä YV:llä saatu kunnon tontteja. Keihäänkärkien tulee olla teräviä: Hannula, Granlund, Somervuori, Pakarinen etc. taas huomenna, että voittoon on mahdollisuus. Puolustusrotaation puitteissa Kurvinen korvatkoon Melartin - IFK:n heikoin lenkki tänä iltana. Ei Mansessa mahdotonta ole voittaa, lauantai saunat saattaisi olla oikeinkin oiva paikkaa ottaa kotietu Stadiin. Tuskin tämä tulos ketään yllätti, uutta matoa.
 

Antib

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, old time hockey, Florida Panthers
Nihkeä peli, toivottavasti huomenna paranee. En tiedä sattuiko muiden silmään, mutta mun mielestä Klubertanz oli todella raskaalla jalalla liikenteessä. No Kurvista tilalle tekemään maalit, jos ei pysty huomenna pelaamaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vanha kunnon IFK-vitutus on täällä taas. Maalipaikat vastustajalle reiluhkosti, mutta fakta oli kuitenkin se, että 52min kohdalla peli oli tasan!!! Eli kaikki mahdollisuudet oli voittoon, mutta kun ei niin ei. Tämänpäiväisellä voitolla olisi ollut valtava merkitys.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuten totesin, faija mokasi mutta ei ollut kännissä. Tässä on nyt sellainen tilanne, että en keksi mitään jääkiekkoilullista juttua, jota pitäisi tästä illasta radikaalisti muuttaa. Summanen pelasi nihkeää prosenttilätkää ja se on mun mielestäni ikävä kyllä ainoa mahdollisuus lyödä kampoihin Tapparalle. Nyt ei kyllä jäänyt juuri mitään jossiteltavaa. Tappara loi huomattavasti enemmän paikkoja ja teki vähemmän virheitä. Tilanne on....öh.....hyvin haastava. En kyllä löytänyt Tapparasta sellaista heikkoa aluetta minne kannattaisi iskeä. Siksi olo on aika hämmentynyt, ei oikein pysty haukkumaankaan omia pystyyn. Tasoero on tuo. Muilla samanlaista suhteellisen turhautunutta tunnelmaa? Sehän on kuitenkin vain väliaikaista, huomenna uusi peli.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko pihalla, mutta aina kun Melart tai MaG jäähyilee, omissa soi. Tätä pelkäsin kun Ilari sai jäähyn ja niinhän siinä kävi.

Pappara kävelee HIFK yli robottimaisesti, jollei jotain keksitä. Painimalla tasaisesti ja tarkalla pelillä ei voiteta. Kuten runkkarissa, voi jokainen peli mennä robottijengille maalilla, kahdella. Näennäisesti niukat numerot, muttei silti mahiksia. 4-0.

Jotain on tehtävä, mutta mitä. Robottimainen kone pitäisi saada sekoamaan: hiillostamalla ratkaisupelaajia, ajelemalla maalille, aiheuttamalla hämminkiä ja sekaannusta. Kliinisesti kisaamalla voidaan pysyä kannoilla, mutta voittoja ei tule. 100 lasiin, täysiä päälle, tunnetta. Tapparan perusvarma peli on saatava rakoilemaan!
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Melart saikulle. Varakas vilttiin. Tilalle Salmi ja Kurvinen. Hannula ja Eriksonni vilttiin. Leinonen jaa Nyykoppi (jos vaan terve) takas. Leinosen luisteluvoimaa tarvitaan. Lisää taklauksia ja ärsyttämistä. Nyt pitäis mennä sääntöjen rajamailla ja ottaa luulot pois voimalla ja vittumaisuudella, jos taidot ei riitä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Vaikka tätä käännellään miten päin tahansa niin ei IFK:lla ole mitään toivoa voittaa Hakametsässä. IFK:n pelitapaa pystytään toteuttamaan kotona huomattavasti paremmin kun etäisyydet pysyy kasassa. Hakametsän lentokentällä siitä ei tule yksinkertaisesti mitään vai kuinka monta maalipaikkaa IFK rakensi? Itsellä riitti yhden käden sormet. Jos tämä sarja halutaan voittaa täytyy Metsolaa haastaa enemmän koska vaikutti tänään hieman hermostuneelta, mutta vaikea se on haastaa jos ei edes päästä sektorille. Kuhta ja Somervuori olivat ainoat joilla pelinopeus riittää vastaisku pelaamiseen, muiden kanssa Tappara kerkeää organisoitua joka kerta.

Tässä oma +/- tilasto

+Elkins ,maali ja muutenkin välillä hyvää yritystä.
+Kuhta, ainut kenellä tuntui löytyvän jalkoja.
+Ortio, maaginen ja tolpat avitti.
+Alivoima, huolimatta yhdestä yv maalista kokonaisuutena toimi hyvin.

ISO - Melart, ei mitään edellytyksiä kokoonpanoon seuraavaan otteluun. Kyllä oli EHT taso kaukana
- Hannula, en vaan huomannut kaveria kentällä ollenkaan.
- Ylivoima, ei vaan voi jättää näitä paikkoja käyttämättä. Varsinkaan niin, että saadaan paine viimeiseksi 10 sekunniksi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Melart saikulle. Varakas vilttiin. Tilalle Salmi ja Kurvinen. Hannula ja Eriksonni vilttiin. Leinonen jaa Nyykoppi (jos vaan terve) takas. Leinosen luisteluvoimaa tarvitaan. Lisää taklauksia ja ärsyttämistä. Nyt pitäis mennä sääntöjen rajamailla ja ottaa luulot pois voimalla ja vittumaisuudella, jos taidot ei riitä.

Allekirjoitan tämän. Tätä sarjaa ei taidolla tulla kääntämään, joten jalkoja ja asennetta kentälle. Melart oli tänään HUONO, Kurvinen kehiin.

Ensimmäisten minuuttien esityksen perusteella hetken ajattelin, että IFK:lla on mahdollisuuksia pistää kunnolla kampoihin, mutta lopulta peli kääntyi siihen odotettuun muottiin. Yksi ryöstö täytyy toteuttaa ja kotimatsit hoitaa, siitä lähdetään. Tappara oli kyllä ihan perhanan hyvä tänään, joten vaikeaa tulee, mutta mahdotonta se ei ole.
 

Stigu

Jäsen
IFK esiintyi aivan samaan tapaan kuin SaiPa-matsissa. IFK oli kuin 2013-luvun Muhammed Ali: Parikymmentä vuotta liian vanha, parikymmentä kiloa liian painava ja pari askelta liian hidas nykypäivän otteluihin. Itse seurasin ottelua epätoivon ja säälin tuntemuksissa. Säälistä seuraava tuntemus olisi eräänlainen camp-huumorin mukanaantuoma hysteerinen riemu. Ihan vielä ei päästy siihen, mutta kun meidän eläkeläisiltä jalka hyytyy sen tarvittavat 20%, niin ollaan jo camp-huumorin puolella. Veikkaan, että jo huomenna päästään tälle tasolle.

Tappara vie sarjan 4-0 tai 4-1, ainoa vitutus oli oikeastaan se havainto, että Tappara ei ole ainakaan vielä valmis pistämään Jokereille kampoihin. Toivotaan, että selviävät IFK-matsista mahdollisimman pienellä rasituksella.

Sananen Ramista: Eihän tuolla jerngillä, jonka sentterit ovat Eriksson-Elkins-Piiparinen-Töykkälä päästä kuuhun, mutta tuo prosenttikiekko on aivan turhaa. Onnistui SaiPaa vastaan, mutta nyt on vastassa hieman eri tason vastustaja. Missä on fyysisyys? Missä on pelirohkeus? Missä ovat pystysuunnan avaukset?. Saatana Soppakin osaisi peluuttaa tuota kiekkoa, mitä tänään nähtiin. Olen erittäin pettynyt, jos Rami ei muuta keksi, kuin hirvittävän kilpikonnapuolustuksen ja Ortioon luottamisen.

Vittu, kun tämä kausi loppuisi ja pian!
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Sananen Ramista: Eihän tuolla jerngillä, jonka sentterit ovat Eriksson-Elkins-Piiparinen-Töykkälä päästä kuuhun, mutta tuo prosenttikiekko on aivan turhaa. Onnistui SaiPaa vastaan, mutta nyt on vastassa hieman eri tason vastustaja. Missä on fyysisyys? Missä on pelirohkeus? Missä ovat pystysuunnan avaukset?. Saatana Soppakin osaisi peluuttaa tuota kiekkoa, mitä tänään nähtiin. Olen erittäin pettynyt, jos Rami ei muuta keksi, kuin hirvittävän kilpikonnapuolustuksen ja Ortioon luottamisen.

Jengi, joka joutuu yhdeksän päivän sisällä skulaamaan kuusi liigamatsia, ei millään voi jaksaa pelata kovinkaan fyysistä peliä. Tai ehkä yksi matsi jaksettaisi, mutta sitten olisi dieselpapoista puhti lopullisesti pois. Mun näkemyksen mukaan tuo Ramin tapa on oikeastaan ainoa, miten tällä materiaalilla olisi edes teoriassa mahdollisuus voittaa. Täytyy korostaa, että tänäänkään ei kovin kaukana oltu jatkoajasta, jolloin yksikin onnekas pomppu voi ratkaista.

Uskoisin, että tässä matsissa luotettiin Ortioon ja puolustukseen pääfokuksen ollessa torstain kotimatsissa. Harmi, sillä "Big Steal" olisi ollut nähdäkseni tänään "helpoiten" otettavissa. Jatkossakin uskoisin, että vierasmatseissa tullaan näkemään tuota täysin samaa prosenttikiekkoa, jossa luotetaan niihin muutamaan maalipaikkaan, jotka joka matsissa välttämättä siunaantuu. Puolustus hoitaa sitten loput. Tätä olisi helppo kutsua narrien playoff-kiekoksi vuosimallia 2011. Se, mikä erottaa nyky-IFK:n ja 2011-narrit, on kärkihyökkääjä. Narreilla oli Janne Lahti, meillä paras hyökkääjä on joku joukosta Kuhta, Somervuori, Elkins, Pakarinen. Villen loukkaantuminen vituttaa entistä enemmän.

Yllättäen kuitenkaan tappio ei juuri harmittanut. IFK pelasi, niin kuin odotin. IFK tulee jatkossa pelaamaan aika identtisellä tyylillä (koti- ja vierasmatseissa toki lienee seitinohutta eroa). Paljon suotuisia asioita pitäisi tapahtua, että Tappara Hakametsässä voitettaisiin. Se ei ole mahdotonta (Ortio nollapeli), mutta ihan helvetin ehjän suorituksen se vaatii.

ps. Mua pelottaa, että huomenna on #4 kaukalossa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu, kun tämä kausi loppuisi ja pian!

Itselläni on vähän samat fiilikset, vaikka tietysti aina omalle joukkueelleen pelkkää hyvää toivoo, mutta ei vain jaksa enää katsoa tuota etäisesti jääkiekkoa mustuttavaa punnertamista. Oma fanittaminen kuitenkin vuosien mittaan muuttunut enemmän ja enemmän pelitavan seuraamiseen ja hyvin vaikea mitään positiivista HIFK:n pelissä nähdä.

Tänään ennen peliä pieni kutina oli, että josko HIFK olisi saanut Saipa voitosta itseluottamusta ja nähtäisiin ehjä suoritus ja jopa ryöstö. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen vain tapitti sitä ruutua, että miten näin suuri tasoero voi olla mahdollinen. Joku voi sanoa, että ei Tappara ollu edes hyvä ja peli olisi ehkä ollut voitettavissa. En käsitä tätä näkökulmaa lainkaan. HIFK:n voitto olisi ollut suuri vääryys 3-5 maalipaikkaa koko pelissä. Tappara oli täysin keskittynyt siihen mitä se tekee. Focus oli täysin siinä, että he voittavat pelin ja mitään hermostumista/tuskastumista ei esityksessä näkynyt, vaikka peli oli pitkään 1-1 ja seuraava maali ratkaisee pelin. Se oli 95/5 suhteella, että Tappara sen tekee.

Kyllä vähän Summasenkin suuntaan kritiikkiä lähtee siitä, että edes alkeellisinta hyökkäyksiin lähtöä ei ole hänen aikaaan saatu rakennettua. Ihan samalla tavalla ollaan kusessa omista lähdöistä, kun Sopankin aikana. Raato on nostanut vaatimustasoa ja terävöittänyt tiettyjä juttuja, mutta iso kuva on edelleenkin haussa. Silti olen iloinen, että Summanen ensi kaudella jatkaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
ps. Mua pelottaa, että huomenna on #4 kaukalossa.

Eiköhän Rami yritä saada edes vähän jalkoja mukaan kierrättämällä pelaajia, joten tuskin Pörrö on vielä viimeistä peliään HIFK:ssa pelannut. Ja vaikka paska onkin, niin ei se nyt niin ratkaisevaa ole, pelaako Piiparinen vai #4.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös