HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 366
  • 2 470

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicans kuuluu ehdottomasti divarijengeihin. Nimikin on niin hölmö, että pelkästään sen takia pitäisi pudottaa suoraan Suomisarjaan. Eikös Kalpakin palannut liigaan kabinettikikkailulla? Eikös siellä pelattu Mestistä silloin kun Kapanen ja Timonen pelailivat siellä jonkun NHL-sulun aikana. Kun liiga suljettiin oli joukkueita 12. Sen jälkeen Jokerit ja Blues ovat hävinneet kartalta ja nyt on jengejä 15, eli viisi uutta on nostettu liigaan. Mun muistaakseni ne ovat nuo viisi seuraa.

Mutta eihän se ole niiden seurojen vika, vaan kiekkopäättäjien. Kärppien TJ oli oikeassa, oikea joukkuemäärä olisi 12. Yksi putoaisi suoraan ja yksi joutuisi karsimaan ja hölmöäkin hölmömmät säälipleijarit heitettäisiin roskakoppaan. Silloin kabinettiseuroillakin olisi mahdolllisuus ansaita paikkansa liigassa, eikä jokakeväisiä tyhjennysmyyntejä enää nähtäisi.
Ongelma näissä ns "nousukarsinnoissa" on kuitenkin siinä, että tilalle nousisi kuitenkin aina se "divarijoukkue", joten mikäpä tuossa juurikaan muuttuisi, kun mukana olisi aina se yksi heitopussi kuitenkin, ja samalla saattaisi tuhoutua totaalisesti sellainen seura joka muuten resursseiltaan sinne liigaan kuuluisi, mutta ajautuisi taloudelliseen kurimukseen riskin realisoituessa putoamiseen.

Joten niin ihanaa kuin se olisikin -ja erityisesti IFK:n pitäisi ihanasti varpaillaan- että liigaan voisi nousta ja sieltä pudota, niin taidan sittennkin kallistua siihen, että Mestiksestä (joka voisi vaihtaa kyllä nimeä tuosta typerästä nykyisestään) pitäisi vain kehittää oma sarjansa jossa nuo ns "pienemmät" paikkakunnat (niin kaaun kuin sellaisia ovat) pelaavat omasta mestaruudestaan ja pyrkivät kehittämään sarjaa ammattimaisempaan suuntaan mikäli mahdollista. Jos ei onnistu, niin eikö se kerro ettei näille seuroille sitten ole tilausta ja pitäisikin mieittä että voisiko kehittää noita kilpailevia seuroja isoille paikkakunnille, mitään lisäarvoa ne kuitenkaan eivät liigaankaan toisi noiden nousu- ja laskukarsintojen kauttakaan.

Mutta esim. Karhu-Kissojen paluuta tervehtisin ilolla jos sellainen mahdollisuus voitaisiin jotenkin toteuttaa. Se toisi todella väriä pääkaupunkiseudulle ja aina tämä aina sata kertaa mieluummin kuin narrien paluu. Vaatisi tosin jonkun isomman sponssin löytämistä ja innostumista, sekä sitä kabinettipeliä ögeen, mutta takuulla hyödyttäisi koko liigagenreä pääkaupunkiseudunkin hegemonian paluu tässä muodossa.

Samoin pitää tietenkin espoo saada takaisin liigakartalle.

En siis itse kuitenkaan kallistu tähän putoamis/nousemis hässäköintiin, vaikka se olisikin kovin urheilullisista.

Sen kuitenkin estäisin, että liigan sisällä voitaiin näitä tyhjennysmyyntejä harrastaa, koska se nyt vaan on ihan vi..saakelin tyhmää touhua.

EDIT:

Eli, kyllä siellä liigatasolla olisi sijaa ainakin neljälletoista joukkueelle, mutta osan ainakin nykysisitä voisi sieltä yllä mainittuihin pariin vaihtaa, tai sitten laajentaa entisestään noilla esim 16:sta joukkueen sarjaksi ja jakaa taas vaikka kahteen lohkoon ottelumäärien hillitsemiseksi, koska mm IFK:han usein tykkää kunnostautua juuri sillä saralla, että saa runkosarjan näyttämään ihan turhalta touhulta.
No toisaalta, jos aivokuolleet säälipleijarit jäisivät pois kokonaan, ja runkosaran merkitystä nostettaiisn silkan rahankeräämisen ja shown:n sijaan takaisin arvoonsa, voisi sielläkin alkaa kiinostamaan se menestyminen senkin aikana, tai saa äkkiä unohtaa puheet eurooppalaisesta suurseurasta.
 
Viimeksi muokattu:

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Sä tuut tänne puhumaan pahanolon purkamisesta, mutta samalla itse saavut aina paikalle vittuilemaan, kun IFK pelaa huonosti. Kukahan täällä sitä pahaa oloaan purkaa?
Ei mulla ole paha olo. Lukolla on käynyt tuuri ja pisteitä ropisee.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin juuri krapulaspäissäni pelin jälkilähetyksenä...




Hyi hitto mitä paskakuraa oli tuo IFK:n eilinen peli!! Ei riitä että ollaan puoliksi mukana matkassa...
Jukureille ansaittu voitto ja diggasin kun Partanen teki siistin maalin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tämänpäiväinen (ja Ilves-peli) antoi mulle tosi paljon toivoa. Sarjan kuumimpia jengejä vastaan todella kypsää kotipeliä.

Tää päivä mua jännitti. Odotin jotain pohjanoteerauksen ja ”oli lähellä” pelin väliltä ja sain taktista dominointia ja tiivistä puolustamista. Kookoo on oikeasti kova jengi. Moni noista kavereista siirtyy pian koheloon ja Sveitsiin.

Jengi osoitti viimeistään nyt, että halutessaan ja sitoutuessaan se pystyy pelaamaan todella järkevää playoff-kiekkoa.

Kärppien materiaalia vastaan melkein 10 jätkän puuttuminen näkyi, mutta jos jengi on terveenä, niin väitän meidän todella haastavan näädät mahdollisessa seitsemän pelin sarjassa.

Tästä on todellakin hyvä jatkaa.

Mulla oli aika identtiset fiilikset. Ensin erittäin lupaava Ilves-peli, dominointia Kookoota vastaan ja sitten vielä päälle Tappara-peli, jossa toki oli paljon klassisia pusketaan päätä seinään -elementtejä ja lopulta vaadittiin tsägääkin että päästiin lopussa tasoihin ja ohi. Noiden kolmen pelin jälkeen oli fiilis katossa ja siitä oli hyvä jatkaa.

Nyt on vastakkaiset fiilikset. Jos Ässiä vastaan ei saa 3 pistettä ja etenkin jos jotain Jukureita vastaan menee heittämään pois 2 pistettä, ei kyllä ansaitse yhtään mitään. Ei mestaruutta, ei arvostusta, ei fanien tukea, eikä hyvää jatkouraa.

Tästä ei ole hyvä jatkaa. Olen pettynyt.

Samalla tapani mukaan odotan sitä, kun alkkisfaija hakee huomenna sen lauantaiflindan ja hävitään kolme seuraavaa peliä.

Näin taisi käydä, ja voi helvetti että vituttaa tuo ainainen heikommille häviäminen, kun ei riittävästi haluta panostaa. IFK ei taida ikinä oppia tuota kurinalaisuutta ja työnteon tärkeyttä heikompia vastaan, joka väistämättä johtaa huonompaan runkosarjasijoitukseen, vaikeampaan pudotuspeli-reittiin ja sitä kautta tippumisiin aikaisemmassa vaiheessa kun muutoin olisi mahdollisuuksia. Aivan varmasti paremmilla runkosarjasijoituksilla pari 2000-luvun kolmos- ja nelossijaa saattaisivat olla mestaruuksia. Ja sama paska taitaa taas käydä tänäkin keväänä. Eikä tuo alkkisteinipoika mikään faija ole, ihan kokematon amatööripoju joka dokaa potentiaalinsa viemäristä alas.

Voi sanoa että tänään pelaaminen alkoi näyttämään siltä, kun sen pitääkin tähän aikaan vuodesta. Se, miltä se näytti marraskuussa Jukureita vastaan, on aika sama.

Jees. Mutta se miltä näyttää helmi-maaliskuussa samaisia Jukureita vastaan, ei ole aika sama. Surullista paskaa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Olisi muuten aivan loistava sarja jo ensimmäiselle kierrokselle näillä sijoituksilla: 3. Lukko - 6. IFK

Näin sivustaseuraajan näkökulmasta tietenkin.

Viimeistään jostain tammikuusta lähtien on ollut melko selvää, että Lukko ajaa lopussa Tapparan ohi, siitäkin huolimatta että keskenäinen peli meni jatkoajalla Tapparalle, ja siitäkin huolimatta että esim. nyt lauantaina Lukon lisäksi myös Tappara otti vakuuttavan vierasvoiton.

Kyllä mä pidän kiinni siitä, että top3 on Kärpät-Lukko-Tappara, vaikka sijat 4-6 veikkasinkin luultavasti vituralleen. Tappara sieltä tullee vastaan eikä Lukko, mutta tällä menolla kumpaakin vastaan leikki päättyy itkuun. Toivo oli vahvasti kytköksissä siihen, että IFK saavuttaisi 4-5. sijan ja vastustajaksi puolivälieriin Kookoon, jolla kokemuksen ja rutiinin puute olisivat olleet se ratkaiseva tekijä, joka olisi siivittänyt IFK:n semeihin. Lisäksi kun olisi ollut mahdollista tiputtaa Ilves kuudenneksi ja laittaa tamperelaiset vastakkain, olisi sieltä voinut Ipan voiton myötä tulla Lukko, eikä Kärpät, semeihin. Kookoo+Lukko olisi ollut mielestäni se ainoa mahdollinen reitti finaaleihin, Tappara+Kärpät on mahdoton tehtävä (edit: ja yhtälailla sitä olisi Lukko+Kärpät).

Taitaa käydä aivan samalla tavalla kuin niin monena keväänä, eli näyttää periaatteessa mahdolliselta, hävitään ikään kuin muka saappaat jalassa, ehkä peräti 7. pelissä, ja jatkoajan keskustelupalsta on täynnä hehkutusta ja nothing is overia ja jälkeenpäin kiitetään että loistavasti taisteltu ja niin lähellä oli.. Vaan kun ei ollut. Se voi näyttää siltä, mutta ei se finaalipaikka ole ollut lähelläkään sitten 2016. Ei Tapparaa, eikä Kärppiä vastaan.

Jos tässä nyt vielä jotenkin ihmeen kaupalla nuo kaksi suurinta pystyy välttämään semeissä (ja mieluiten myös Lukon puolivälierissä), eli käytännössä saamalla vastaan puolivälierissä Kookoon ja sen jälkeen Lukon tai Ilveksen), on ne samat saumat finaaliin vielä olemassa. Mutta tuon skenaarion todennäköisyys on nyt kertaluokkaa pienempi kuin ennen näitä viimeisen kahden pelin 3p menestystä.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä HIFK:n kannattaminen kyllä yksi saatanan savotta. Ihan sama, mikä kausi on kysymyksessä, miten hyvä tai huono joukkue on kasattu ja kuka seisoo penkin takana, joukkue häviää ne pelit, mitkä sen pitäisi voittaa lähtökohtaisesti aivan mennen tullen. Sitten se kuitenkin voittaa siipirikkoisena ja junnuilla höystettynä vuodesta toiseen vastoin kaikkia ennakko-odotuksia jonkun yläpuolellaan olevan jengin tai muuten vain lähtökohtaisesti ennakkosuosikin. Joukkue saa siis noin 10 ylläripinnaa kaudessa, mutta menettää vastaavasti noin 30 pinnaa. Melko paska diili.

Johtajuutta kopista on pääsääntöisesti löytynyt aina, mutta 2010-luvulla varsinainen edariuskaan ei ole ollut enää huipussaan. Ja silti tämä sama kuvio toistuu joka vuosi. Tämän ei pitäisi enää yllättää, mutta kyllä se perkele sentään aina vain yllättää. Lauantainen Jukurit-peli oli aivan paska eikä siinä toiminut yhtään mikään. Matsi olisi pitänyt pystyä paketoimaan ylivoimilla, mutta sellaista ylimielistä ja huolimatonta sinnepäin läpsyttelyä saivat parhaalla kokoonpanolla aikaiseksi, että varmaan minäkin olisin pystynyt vastustajan alivoimapelaajana sankarillisiin suorituksiin.

Kerron salaisuuden: harvemmin toimii sellainen lähestmistapa, että tulet paikalle, vähän pellailet 95%:lla uskomattomia onnistumisia odottaen ja yhtäkkiä vain päätät kääntää nappulat kaakkoon ja peli menee uomiinsa. Se ei jumalauta toimi sillä tavalla! Tai yksittäinen ihminen voi hyvinkin toimia. Mutta, että 19 pelaajaa + veskari saisivat synkattua kaikki samaan aikaan itsensä 95 -> 100? Ei vain yleensä toimi ja se on kyllä sen verran harvinaista herkkua, että parempi olisi, kun kaikki tulisivat suoraan 110-lasissa kentälle. Yksittäisellä pelaajalla on toki aina hienolla yksilösuorituksella mahdollisuus kääntää pelin kulku, mutta sen varaan ei kannata laskea yhtään mitään.

Valmennukselta voi tietysti kysyä, että pitäisikö jotain tehdä toisella tavalla, mutta kyllä mä laitan suurimman vastuun ehdottomasti pelaajille itselleen. Koutsi voi heitellä roskiksia tai voidaan yhdessä laulaa Kumbayaa ennen peliä, mutta on aivan yhdentekevää, kuka sanoo ja mitä sanoo, jos pelaaja ei ole henkilökohtaisesti hereillä ja täydellä sielullaan mukana. Jos nämä pelaajien henkilökohtaiset sitoutumisasiat ynnämuut-luokan peleihin olisi helposti korjattavissa ulkopuolelta (=valmennus), ne olisi korjattu jo ajat sitten. Valmennus voi olla tässä tukena ja avuksi, mutta kenenkään puolesta se ei voi pelata eikä asennoitua.

Huomenna vastaan tulee KalPa, joka on aina vaikea vastus muutenkin ja alla HIFK:n edellinen perseily lauantaisella mahaplätsillä höystettynä. Pakko voittaa pinnojen takia ja pakko voittaa lähimenneisyyden alisuorittamisen takia. Kivat lähtökohdat. Minä ennustan, että huomenna kaikkien silmiin sattuu pelin alusta loppuun ja kaikki ovat loppuillasta pettyneitä. Kaikille vaaditaan kenkää ja tuskin ihan aiheetta. Nyt jos koskaan sieltä pitää huippuyksilöiden nousta esiin ja kaikkien taitorajoitteisten pelaajien pitää ymmärtää pelata yksinkertaisesti ja vaikka sitten vain sitä nollanollaa, kuitenkaan yhtään epäonnistumisia pelkäämättä. Kaikki osaa halutessaan antaa helpon syötön ja puolustaa oikein. Joukkueessa on riittävän monta huippupelaajaa, jotka kykenevät tekemään paikoista maalin ja sen pitäisi ihan oikeasti riittää voittoon. Mutta riittääkö se kaikille pelaajille vai haluaako siellä a) väärät ihmiset sankarinviittaa tiukassa paikassa, b) halutaanko tehdä liian hienoja maaleja vai c) onko painetila nyt muka tässä vaiheessa niin kova, että vastuu siirretään jollekin muulle?

Tuomarilinja tulee huomenna olemaan taas epäilemättä vastustajaa suosivaa, koska altavastaajan puolella on aina kivempi olla, joten suosittelen, että pelataan heti alussa niin, ettei tuomareille jää muuta vaihtoehtoa kuin viheltää jäähyjä. Ja sitten ei muuta kuin paikoista sisään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sanonpa vain, että jos tuolla olisi yksi Ville Peltonen vuosimallia 2011 hyökkäyksessä ja yksi Toni Söderholm vuosimallia 2011 puolustuksessa niin tuo joukkue olisi top-3 sijoituksessa vahvasti kiinni. Tuommoiset johtavat pelaajat joille seura HIFK merkitsee enemmän kuin vain palkanmaksajaa niin puuttuvat täysin tuolta. Kärpillä näitä tämmöisiä pelaajia on useampia ja Tapparalla myös vaikka Kuusela ja sitten myös Rautakorpi valmennuksesta täysin Tapparan mies.

Toki ilman tämmöisiäkin nimiä voi pärjätä kuten nyt vaikka Lukko pärjää, mutta ei tuommoiset nimet ainakaan hommaa väärään suuntaan veisi.

Valmennus ja johtavat pelaajat voisivat astua huomenna esiin ja asettaa sen riman niin korkealle nyt loppukaudesta, että sinne finaaleihin saakka mennään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Luulis että IFK on saanut kauden mittaan jo riittävästi muistutuksia vajaasta asenteesta ja läpsyttelystä hakea jotain täydellistä klap-klap-klap urheiluruutumaalia. Mutta ei näköjään ole. Vain pari viikkoa ennen poffeja vedetään kahden ohipelin tupla surkeilla esityksillä yhden hyvän pelin jälkeen.

Näitä nyt on kuitenkin nähty ihan riittävästi jo tähän kauteen, joten voisiko nyt jo vihdoin nähdä sitten vähän tasaisemmin niitä hyviä esityksiä, kun kokoonpanokin parempi jo.

Voisko muuten Peltosen palkata vaikka ihan vaan tuijottamaan noita meidän pelaajia vaihtoaitioon sillä vaativalla katseellaan?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On tämä HIFK:n kannattaminen kyllä yksi saatanan savotta.

Valmennukselta voi tietysti kysyä, että pitäisikö jotain tehdä toisella tavalla, mutta kyllä mä laitan suurimman vastuun ehdottomasti pelaajille itselleen. Koutsi voi heitellä roskiksia tai voidaan yhdessä laulaa Kumbayaa ennen peliä, mutta on aivan yhdentekevää, kuka sanoo ja mitä sanoo, jos pelaaja ei ole henkilökohtaisesti hereillä ja täydellä sielullaan mukana. Jos nämä pelaajien henkilökohtaiset sitoutumisasiat ynnämuut-luokan peleihin olisi helposti korjattavissa ulkopuolelta (=valmennus), ne olisi korjattu jo ajat sitten. Valmennus voi olla tässä tukena ja avuksi, mutta kenenkään puolesta se ei voi pelata eikä asennoitua.

Hyvää tekstiä, siinä tuli läpileikkaus IFK:n fanin sielunelämästä ja joukkueen ongelmista. Mutta yllä olevasta asiasta on pakko olla eri mieltä. Yksittäisissä otteluissa vika voi olla pelaajien, jopa jonkun yksittäisen pelaajan. Mutta kun puhutaan koko kauden kestävästä alisuorittamisesta on kyseessä johtamisongelma. Kausitasolla kysymys on enemmänkin siitä onko ongelma valmennuksessa vai ylempänä. Ja kun puhutaan 10 vuoden alisuoriutumisjaksoista, kuten IFK:ssa yleensä puhutaan, on kysessä johtamisongelma ylimmällä tasolla. Hyvin johdetussa organisaatiossa hyvät yksilöt suorittavat hyvin. IFK:ssa on pitkäaikainen johtamisongelma, jonka juuret ulottuvat 80-90- luvun vaihteeseen, jolloin Stubbin ja Mobergin valtataistelu johti ensimmäisen lähtöön. Siitä lähtien IFK:ta on johdettu korkeintaan keskinkertaisesti, ja sitä samaa on tarjottu yleisöllekin. Keskinkertaista suorittamista pelistä toiseen, kaudesta seuraavaan. Joskus tulee hienoja otteluja ja hienoja suorituksia, ja kerran 10-15 vuoteen tulee se unelmakausi. Muuten ”pellaillaan” menemään.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Hyvää tekstiä, siinä tuli läpileikkaus IFK:n fanin sielunelämästä ja joukkueen ongelmista. Mutta yllä olevasta asiasta on pakko olla eri mieltä. Yksittäisissä otteluissa vika voi olla pelaajien, jopa jonkun yksittäisen pelaajan. Mutta kun puhutaan koko kauden kestävästä alisuorittamisesta on kyseessä johtamisongelma. Kausitasolla kysymys on enemmänkin siitä onko ongelma valmennuksessa vai ylempänä. Ja kun puhutaan 10 vuoden alisuoriutumisjaksoista, kuten IFK:ssa yleensä puhutaan, on kysessä johtamisongelma ylimmällä tasolla. Hyvin johdetussa organisaatiossa hyvät yksilöt suorittavat hyvin. IFK:ssa on pitkäaikainen johtamisongelma, jonka juuret ulottuvat 80-90- luvun vaihteeseen, jolloin Stubbin ja Mobergin valtataistelu johti ensimmäisen lähtöön. Siitä lähtien IFK:ta on johdettu korkeintaan keskinkertaisesti, ja sitä samaa on tarjottu yleisöllekin. Keskinkertaista suorittamista pelistä toiseen, kaudesta seuraavaan. Joskus tulee hienoja otteluja ja hienoja suorituksia, ja kerran 10-15 vuoteen tulee se unelmakausi. Muuten ”pellaillaan” menemään.

Ovatko HIFK Hockey Oy:n nykyinen hallitus, tomitusjohtaja Valtanen ja urheilujohtaja Salmelainen mielestäsi keskinkertaisia johtajia?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ovatko HIFK Hockey Oy:n nykyinen hallitus, tomitusjohtaja Valtanen ja urheilujohtaja Salmelainen mielestäsi keskinkertaisia johtajia?

Kyllä ovat. Tosin Salmelaisen tuloksen mittaaminen näin aikaisessa vaiheessa uraa on ehkä vähän epäreilua. Muilla on onnistumisia muilta aloilta ja IFK:n kohdalla myös talouden ja kehittämisen puolelta. Mutta jääkiekkojohtaminen heillä on aika kehnoa. Itse päätuotteen laatu (IFK:n jääkiekkojoukkue) on ollut varsin keskinkertainen viimeiset 12 vuotta, jolloin Valtanen nousi TJ:ksi. Yksi mestaruus ja yksi hopea, sehän on sama saldo, kun Frankin vuosina 1990-2000, Stubbin lähdettyä ja ennen Penaa. Itse asiassa Frank sai myös yhden pronssin vuonna 1992, eli Moberg saavutti urheilupuolella 10 vuodessa enemmän, kuin Valtanen vuoden 2008 jälkeen. Penan aikakausi oli sitten pelkkää kuraa eikä Valtasenkaan kausi mitään riemujuhlaa ole ollut. Keskinkertaista sanoisin.

Edit. Moberg oli tj 1987-2001, ja parin vuoden takainen pronssi unohtui. Mutta ei se viestin pointtia juurikaan muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
@PPK

Ei aavistustakaan, paljonko Valtanen osallistui IFK-uransa alkuaikoina jääkiekkojoukkueen johtamiseen. Oma käsitykseni on ollut, että hän on keskittynyt talouteen, ja hallituksen hänelle asettamiin tehtäviin, joista niistäkään minulla ei ole hajua.

Kaiken kaikkiaan pidän vuosikymmentenkin takaisten virheitten kaatamista nykyisten toimijoiden niskaan aika outona näkemyksenä. Mulle tämä nykyinen IFK on versio IFK x,0 ja mun silmään monellakin osa-alueella meno näyttää paljon terveemmältä, kuin kymmenen vuotta sitten. Onko se parasta mahdollista suomalaista lätkäduunia, niin siihen en ota kantaa, koska en muita seuroja seuraa yhtään.

Pelin osalta kausi on sen verran vielä kesken, että siitä en lopullista arviota tietenkään kykene antamaan. Potentionaalia on vaikka päätyyn asti. Sairastelut ja muut poissaolot on olleet niin isossa osassa kokoonpanojen muokkaamisessa tällä kaudella, että mun on pakko hyväksyä se yhdeksi syyksi pelitason ailahteluihin. Munattomiakin pelejä on nähty, ja niiden anteeksiantaminen on tietysti vaikeaa, kun pisteistä on nyt huutava pula.

Seuran tämän hetken meno on kumminkin oikean suuntaista. Talous on vihdoin tolallaan, ellei korona suista taas ongelmiin. Joukkue on muutamaa alisuorittajaa lukuunottamatta taatusti kilpailukykyinen sarjaan. Uskon viime kevään ja alkusyksyn pelien perusteella, että joukkue parhaimmillaan riittää haastamaan kenet tahansa. Valmennusta myöten. Hallihanke etenee. Mä näen valoa.
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
@PPK

Ei aavistustakaan, paljonko Valtanen osallistui IFK-uransa alkuaikoina jääkiekkojoukkueen johtamiseen. Oma käsitykseni on ollut, että hän on keskittynyt talouteen, ja hallituksen hänelle asettamiin tehtäviin, joista niistäkään minulla ei ole hajua.

Kaiken kaikkiaan pidän vuosikymmentenkin takaisten virheitten kaatamista nykyisten toimijoiden niskaan aika outona näkemyksenä. Mulle tämä nykyinen IFK on versio IFK x,0 ja mun silmään monellakin osa-alueella meno näyttää paljon terveemmältä, kuin kymmenen vuotta sitten. Onko se parasta mahdollista suomalaista lätkäduunia, niin siihen en ota kantaa, koska en muita seuroja seuraa yhtään.

Pelin osalta kausi on sen verran vielä kesken, että siitä en lopullista arviota tietenkään kykene antamaan. Potentionaalia on vaikka päätyyn asti. Sairastelut ja muut poissaolot on olleet niin isossa osassa kokoonpanojen muokkaamisessa tällä kaudella, että mun on pakko hyväksyä se yhdeksi syyksi pelitason ailahteluihin. Munattomiakin pelejä on nähty, ja niiden anteeksiantaminen on tietysti vaikeaa, kun pisteistä on nyt huutava pula.

Seuran tämän hetken meno on kumminkin oikean suuntaista. Talous on vihdoin tolallaan, ellei korona suista taas ongelmiin. Joukkue on muutamaa alisuorittajaa lukuunottamatta taatusti kilpailukykyinen sarjaan. Uskon viime kevään ja alkusyksyn pelien perusteella, että joukkue parhaimmillaan riittää haastamaan kenet tahansa. Valmennusta myöten. Hallihanke etenee. Mä näen valoa.

Kun toimialana on jääkiekko ei pelkän talouden hoitaminen valitettavasti riitä. Ja kun tässä nyt Valtasen toimintaa ruoditaan, ei yksittäisen kauden (kuluva kausi) urheilullinen menestys merkkaa kokonaiskuvassa juuri ollenkaan. Valtanen on kuitenkin olkut tj:nä vuodesta 2008 lähtien ja talouspuoli pelastettiin käsittääkseni jo ensimmäisten vuosien aikana, jolloin tuli myös se ainoa mestaruus. Sen jälkeen hän kuitenkin katsoi vierestä Nybarin sekoilua kaudesta toiseen puuttumatta asiaan mitenkään. Sitäkään en varmaksi osaa sanoa, että oliko hänellä todellinen päätösvalta Nybaria koskien vai oliko dinot tai muut vielä mukana siinä hommassa. Oli miten oli, niin ylimpään johtoon kuuluvat siis kaikki henkilöt, jotka päättävät urheilullisen johtamisen vastuuhenkilöiden palkkaamisista ja erottamisista. Siinä ylimmässä johdossa on selvästi jääkiekkojohtamisen osaamisvaje.

Ja todettakoon vielä, ettei 90-luvun ja Penan virheet tietenkään ole nykyjohodon syytä. Mutta jos vertaa nykyisen johdon suorituimista esim. Mobergin TJ-aikakauteen ei mitään merkittävää parannusta ole tullut. Moberg osasi myös talouspuolen, mutta kentällä meno oli samankaltaista kuin nykyään. Pena oli katastrofi, sekä urheilullisesti ja taloudellisti katsottuna ja hänen palkkaamisestaan iso miinus menee tietenkin Mobergin ja Heinon plakkariin. Valtasen aikakaudella meno on muistuttanut Mobergin aikakautta. Talous on vahvalla pohjalla, mutta kentällä alisuoritetaan, mutta yksi muutos trendiin on tullut. Aiemmin IFK:lle oli leimallista alisuoriutua play offeissa, myös hyvien runkosarjojen jälkeen. Viimeisten vuosien aikana tilanne on ollut päinvastainen, eli runkosarjassa ollaan epäonnistuttu ja play offeissa ollaankin sitten pärjätty paremmin. Hukattuja mahdollisuuksia ne ovat kaikki yhtä lailla.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hyvää tekstiä, siinä tuli läpileikkaus IFK:n fanin sielunelämästä ja joukkueen ongelmista. Mutta yllä olevasta asiasta on pakko olla eri mieltä. Yksittäisissä otteluissa vika voi olla pelaajien, jopa jonkun yksittäisen pelaajan. Mutta kun puhutaan koko kauden kestävästä alisuorittamisesta on kyseessä johtamisongelma. Kausitasolla kysymys on enemmänkin siitä onko ongelma valmennuksessa vai ylempänä. Ja kun puhutaan 10 vuoden alisuoriutumisjaksoista, kuten IFK:ssa yleensä puhutaan, on kysessä johtamisongelma ylimmällä tasolla. Hyvin johdetussa organisaatiossa hyvät yksilöt suorittavat hyvin. IFK:ssa on pitkäaikainen johtamisongelma, jonka juuret ulottuvat 80-90- luvun vaihteeseen, jolloin Stubbin ja Mobergin valtataistelu johti ensimmäisen lähtöön. Siitä lähtien IFK:ta on johdettu korkeintaan keskinkertaisesti, ja sitä samaa on tarjottu yleisöllekin. Keskinkertaista suorittamista pelistä toiseen, kaudesta seuraavaan. Joskus tulee hienoja otteluja ja hienoja suorituksia, ja kerran 10-15 vuoteen tulee se unelmakausi. Muuten ”pellaillaan” menemään.

Hyvää ajattelua. Ironista kyllä potkimalla esimerkiksi Pikkarainen pois, ei tätä ongelmaa korjata. Niin kauan kun joukkueessa on pelaajia, jotka uskovat olevansa enemmän kuin valmentaja, ongelma on läsnä.

Törmäsen ulossavustaminen kertoo siitä, että näin on. En sitten tiedä kuka on jäljellä tuosta ryhmästä, mutta pitää olla selkeä peli, että jos pelaajaa ei nappaa valkku, niin pelaaja saa lähteä. Silloin syntyy auktoriteettia.

Koirankopista vitsaillaan, mutta eikös KJ käyttänyt sitä oikein Ramun kohdalla? Osoittaa kaapin paikan.

Osittain oingelma taitaa löytyä tuolta meidän ikijunnuosastosta. Lennu saa aikalailla suorittaa päin helvettiä ennen kuin joutuu filaan. Tuollainen heijastuu koko joukkueeseen. Suoritustason vaatimus ei ole 110% vaan 95%. Ja tässä katseet kääntyy Pikkaraiseen. Uskaltaako Pikkarainen laittaa isoja pelaajia koirankoppiin? Kokeeko hän, että hänellä on seuran tuki siinä vai kokeeko hän, että se olisi hänelle tie potkuihin? Ja jos hän saisi potkut, kuten aina edeltäjänsä, niin olisiko seuraavalla valmentajalla sitä valtaa? Tuleeko HIFKssa valmentaja oikeasti johtamaan vai olemaan eräänlainen fanien ja johdon sylkykuppi? Jos tämä on keissi, niin siitä varmaan tiedetään yleisesti huippuvalmentajien joukossa ja kuka tänne edes silloin haluaa tulla?

Koen, että tähän organisaatioon voisi tuoda kaksi valmentajaa, joilla on sellainen auktoriteetti tullessaan, ettei sitä kyseenalaisteta: KJ ja Peltonen. Ja kummatkin taitavat jäädä Sveitsiin vuolemaan säästettyjä verofrangejaan.

Kaikilla muilla valmentajilla olisi sama tilanne: Pitäisi ottaa valta-asema vanhoihin kaavoihin pinttyneessä organisaatiossa. Mua kiinnostaa Ahokas, mutta olisiko se itseasiassa samassa tilanteessa? Sepäs vasta olisikin hauskaa, että Pikkarainen menisi 21-23 KooKoohon valmentamaan ja Ahokas tulisi tänne. Pike johdattaisi KooKoon mitalipeleihin ja Ahokas taistelisi täällä samalla tavalla säälipleijarien välttämisestä.

Eli onko ongelma tosiaan suurempi kuin vain yksi valmentaja? Jos ja kun Pikkaraisen ympärille saataisiin luotua työrauha ja selkeä valta-asema, haluan uskoa hänenkin ottavan sitä valtaa ja pistävän näitä 95% suorittavia ukkoja pihalle. Iikka taisi jo joutua lähtemään. Lähteekö Lennu kesällä "kultaisella kädenpuristuksella"..?

Jos tämä on tilanne, niin eikö siis paras teko mitä Salmelainen voi tehdä on antaa Pikkaraisen jatkaa? Viestiä joukkueelle, että toi ukko ei muuten lähde mihinkään, mutta jos te pelaajat suoritatte 95% arvoisesti, niin lähetän teidät maakuntiin tai Allsvenskaniin.

Pikkaraista taas syytän siitä, ettei ole ollut joko uskallusta tai näkemystä pistää noita alisuorittavia pelaajia katsomoon ja tuoda noita yritteliäitä junnuja tilalle. Toki hän teki näin Iikan kohdalla ja musta koko jengin peli parani silloin. Kyllä se pistää miettimään jos joku Terry And viilettää sun pelipaikalla.

Samalla, kun mennään aiheeseen eli peliesityksiin: joku saattaa näyttäytyä 95% suorituksena, mutta on itseasiassa vain kuntoutumisprosessia. Kuten Pikkarainenkin sanoo: "Moni pelaaja aloittaa kautensa uudelleen noiden loukkaantumisten jälkeen."

Silloin tulee välillä huonoja pelejä, kun ei ole vielä rytmiä.

Edit: Jukka Jalosella olisi tottakai auktoriteettia, mutta aika kauan saataneen odottaa, ennen kuin mies palaa seurajoukkuetasolle SM-liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eli onko ongelma tosiaan suurempi kuin vain yksi valmentaja?

Edit: Jukka Jalosella olisi tottakai auktoriteettia, mutta aika kauan saataneen odottaa, ennen kuin mies palaa seurajoukkuetasolle SM-liigaan.

Pahoin pelkään, et ongelma on suurempi kuin yksi valmentaja. Silti näen Pikkaraisen osana tätä ongelmaa, en ratkaisuna. Kuvailet yllä niskoittelevaa pelaajryhmää, josta itselläni ei ole sisäpiiritietoa, mutta en myöskään yllättyisi jos näin olisi. Siihen ei mielestäni oikea lääke ole rangaistukset ja kova kuri. Hyvin johdetussa organisaatiossa joukkue pelaa valmentajalleen ja siotoutuu joukkueen yhteisiin tavoitteisiin. Siellä kollektiivi hoitaa tällaiset niskottelijat kuriin. Jos nykyisessä jengissä edelleen on Nybarin aikakaudelta perittyä edariasennetta, niin kyllä sekin alkaa kohta menemään Salmelaisen ja valmennuksen piikkiin. Aikaa olisi ollut puhdistaa jengi näistä tyypeistä.

Ja mitä J Jaloseen tulee, niin en usko että tulee koskaan IFK:hon. Ainakaan nykyisen kaltaiseen IFK:hon.Olen itse kuullut hänen sanovan, että organisaation menestys lähtee hyvästä johtamisesta ylimmällä tasolla. Sen jälkeen hän luetteli ne kotimaiset seurat, joita hänen mielestään johdetaan ammattimaisesti. IFK ei kuulunut niihin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
Jos tämä on tilanne, niin eikö siis paras teko mitä Salmelainen voi tehdä on antaa Pikkaraisen jatkaa? Viestiä joukkueelle, että toi ukko ei muuten lähde mihinkään, mutta jos te pelaajat suoritatte 95% arvoisesti, niin lähetän teidät maakuntiin tai Allsvenskaniin.

Pikkaraista taas syytän siitä, ettei ole ollut joko uskallusta tai näkemystä pistää noita alisuorittavia pelaajia katsomoon ja tuoda noita yritteliäitä junnuja tilalle. Toki hän teki näin Iikan kohdalla ja musta koko jengin peli parani silloin. Kyllä se pistää miettimään jos joku Terry And viilettää sun pelipaikalla.

Olen 100% samaa mieltä, että uj joko seisoo 100% päävalmentajan takana, ja tekee joukkueeseen kaikki tarvittavat muutokset menestymisen eteen, tai kenkii valmentajan.

Mutta junnujen peluutuksesta olen eri mieltä kanssasi, ja oletettavasti samaa mieltä Pikkaraisen kanssa. Valmentajan on oltava se viimeinen portti päästettäessä keskenkasvuisia aikuisten kanssa samaan kaukaloon. Ja se portti on pidettävä pääsääntöisesti kiinni.

Aiheesta lisää:

Nyt on hieman luettavaa, katsottavaa, mietittävää ja syvällisesti pohdittavaa niille, joiden mielestä junnuja pitäisi kiirehtia Liigaan pelaamaan.


Tätäkö halutaan nähdä?
Jos itse ei ole omasta terveydestään, eikä muiden terveydestä huolissaan eikä vastuussa millään tavalla, niin antaako se oikeuden vaatia peliaikaa sellaisille junnuille, jotka eivät yhdellä kaikkein tärkeimmällä pelin osa-alueella ole lähelläkään Liigaan riittävää tasoa?

Tarkoitan itsensä suojelemista.

Tässä on malliesimerkki siitä, kun taklattavalta tuo taito ja avut täysin puuttuvat.
Mitä mahdollisuuksia itsensä suojaamiseen antaa lähtökohta 175/62 kun vastassa on 195/94?
Tilanteesta olisi pelastanut vain taklattavan oma tietoisuus tilanteen riskistä, ja päätös olla joutumatta tilanteeseen.
Syytä on turha vierittää taklaajalle. Tilanne on normaali pelitilanne, jossa puolustavan pelaajan kuuluu taklata vastustajaa, ja estää hänen etenemisensä. Selittely taklaajan vastuusta taklata nuoria pelaajia hellemmin tai kunnioittavammin, johtaa siihen, että pelissä pitäisi olla useampia eriarvoistavia sääntöjä. Hurskastelu taklaajan vastustajan kunnioittamisen puutteesta on typerää, sillä pelissä toimitaan kukin omilla vahvuuksillaan niitä parhaiten hyödyntämällä. Jos on kyky taklata kovaa, niin sitä kykyä käytetään. Aivan samoin kuin nopeampi luistelee kovempaa, tai kynäilijä harhauttaa vastustajansa.

Nordiksella nähtiin aivan vastaava tilanne, kun Engberg taklattiin vaihtoaition päätypleksiin. Siinä oli kaikki ainekset erittäin vakavaan loukkaantumiseen. Pelastaisiko tässäkään tilanteessa mikään muu, kuin taklattavan kyky suojata itseään, ainoana keinonaan olla joutumatta tuohon tilanteeseen, koska Engbergillä ei ole mitään mahdollisuuksia muuten itseään suojata?


Pitäisikö junnujen antaa pelata junnujen pelejä, oppivatko he siellä kumminkaan suojelemaan itseään?
Onko Mestis oikeampi oppimisympäristö?
Onko valmennuksella mitään keinoja opettaa itsensä suojaamisen tärkeyttä nuorelle näyttöhaluiselle kuolemattomana itseään pitävälle kuumapäälle?

Kuka kantaa vastuun siitä, jos junnun ura tai henki menee siksi, että peluutetaan liian aikaisin liian kovissa peleissä?






.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kyllä ovat. Tosin Salmelaisen tuloksen mittaaminen näin aikaisessa vaiheessa uraa on ehkä vähän epäreilua. Muilla on onnistumisia muilta aloilta ja IFK:n kohdalla myös talouden ja kehittämisen puolelta. Mutta jääkiekkojohtaminen heillä on aika kehnoa. Itse päätuotteen laatu (IFK:n jääkiekkojoukkue) on ollut varsin keskinkertainen viimeiset 12 vuotta, jolloin Valtanen nousi TJ:ksi. Yksi mestaruus ja yksi hopea, sehän on sama saldo, kun Frankin vuosina 1990-2000, Stubbin lähdettyä ja ennen Penaa. Itse asiassa Frank sai myös yhden pronssin vuonna 1992, eli Moberg saavutti urheilupuolella 10 vuodessa enemmän, kuin Valtanen vuoden 2008 jälkeen. Penan aikakausi oli sitten pelkkää kuraa eikä Valtasenkaan kausi mitään riemujuhlaa ole ollut. Keskinkertaista sanoisin.

Edit. Moberg oli tj 1987-2001, ja parin vuoden takainen pronssi unohtui. Mutta ei se viestin pointtia juurikaan muuta.
Näin on, sillä erotuksella, että Valtanen on päättänyt pitää näppinsä erossa urheilullisesta puolesta, kun nuo aiemmat herrat olivat aktiivisesti mukana. Tämä Valtasen puolustukseksi, joskaan se ehkä ei ole ihanteellinen tilanne.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pahoin pelkään, et ongelma on suurempi kuin yksi valmentaja. Silti näen Pikkaraisen osana tätä ongelmaa, en ratkaisuna. Kuvailet yllä niskoittelevaa pelaajryhmää, josta itselläni ei ole sisäpiiritietoa, mutta en myöskään yllättyisi jos näin olisi. Siihen ei mielestäni oikea lääke ole rangaistukset ja kova kuri. Hyvin johdetussa organisaatiossa joukkue pelaa valmentajalleen ja siotoutuu joukkueen yhteisiin tavoitteisiin. Siellä kollektiivi hoitaa tällaiset niskottelijat kuriin. Jos nykyisessä jengissä edelleen on Nybarin aikakaudelta perittyä edariasennetta, niin kyllä sekin alkaa kohta menemään Salmelaisen ja valmennuksen piikkiin. Aikaa olisi ollut puhdistaa jengi näistä tyypeistä.

Ja mitä J Jaloseen tulee, niin en usko että tulee koskaan IFK:hon. Ainakaan nykyisen kaltaiseen IFK:hon.Olen itse kuullut hänen sanovan, että organisaation menestys lähtee hyvästä johtamisesta ylimmällä tasolla. Sen jälkeen hän luetteli ne kotimaiset seurat, joita hänen mielestään johdetaan ammattimaisesti. IFK ei kuulunut niihin.

Mä en usko, että kukaan varsinaisesti ”niskoittelee” ja itseasiassa uskon pelaajien (ainakin enemmistön) tykkäävän Pikkaraisesta. Kehonkieli penkillä on ainakin sitä.

Mutta 95% suorittaminen on alitajuntaista ja jos sulla ei ole pelkoa työpaikan menetyksestä niin et sä kyllä joka peliin puristakaan 110%. Pelaaja ei aina välttämättä edes itse osaa huomata sitä. Tuollaisen 80% suorituksen Mikkelissä varmaan huomasi jälkikäteen kaikki. Mutta tuskin pelaajat itse tajusi ekassa erässä, että suorittaminen on vajavaista. Valkun tehtävä on muistuttaa siitä laittamalla ukkoja vilttiin. Pikkaraisen iso heikkous on musta peluutus ja se saattaa maksaa hänelle HIFK-uran. Parhaimmillaanhan toi peli on helvetin hienoa ja vastustajia aseista riisuvaa.

Ja olet varmasti oikeassa J.Jalosesta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Lisätään vielä, että mä en usko HIFKn peliesityksien epätasaisuuteen olevan yhtä syytä. Uskoisin sen olevan yhdistelmä vaihtelevaa taistelutahtoa, pelisysteemin puutteita ja loukkaantumisista aiheutuvaa tasaisuuden puutosta.

Osa on varmasti Pikkaraisen vastuulla, mutta en myöskään usko, että Salmelainen sysää kutossijaa täysin Pikkaraisen vastuulle. Kokonaisuudessa on varmasti enemmän säröjä ja korjattavaa kuin keskiverto-Jatkoaika kirjoittaja näkee.

Ja en myöskään usko, että Pikkarainen on huono valmentaja. Tuskin me Jatkoajan kirjoittajat osataan nähdä peliä samalla tavalla kuin ammatikseen kiekkoa harrastavat. On syy miksi Pikkarainen on pikkuhiljaa noussut noissa valmentajalistauksissa ensin Mestis-mestariksi ja sitten päävalmentajaksi liigaan. Jotain osaamista siellä on. Onko se sopivaa HIFKiin? Sen uskoisin meidän näkevän tänä keväänä tai sitten viimeistään ensi kaudella.

Jolloin toivottavasti Pikkarainen korjaa virheitään kesän aikana. Jos ei korjaa, niin eiköhän sieltä ole tulossa uutta ukkoa sisään viimeistään kaudelle 21-22.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@PPK , hyvä pohdintaa, vaikka olenkin kanssasi joistain asioista eri mieltä. Nyt on nyt ja Mobergin, Matikaisen ja Nybondaksen ajat ovat taakse jäänyttä elämää. Kuten aiemmin kirjoitin, Salmelainen ei ole niistä vastuussa ja on epäreilua laittaa hänelle edeltäjiensä taakkaa. Mikäli Salmelainen oikeasti haluaa olla vahva urheilujohtaja, hänen pitää ihan oikeasti seistä omien valintojensa takana. Hän on palkannut Pikkaraisen valmentajaksi ja jos nyt mono heiluu yksittäisen kauden sarjasijoituksen perusteella, hän ei todellakaan osoita olevansa vahva, vaan edeltäjiensä kaltainen heikko nopiden pikavoittojen metsästäjä. Jos Pikkaraisen sitoutumisessa on parannettavaa niissä muissa asioissa, miten hänen tavoitteisiinsa on kirjattu, tilanne on tietenkin toinen ja tällöin edellytyksiä jatkolle ei varmaankaan ole. Mutta yksi kausi on aivan liian lyhyt aika mitata kenenkään kohdalla yhtään mitään. Niin ikävää kuin se epätoivoisesti menestystä janoaville faneille onkin, nyt on kysymys pitkän tähtäimen asioista, missä yksittäinen kausi ei saisi keikuttaa laivaa isossa kuvassa mihinkään suuntaan. Jos halutaan, että edustusjoukkueen valmentajat ovat kehittämässä junnuihin liittyviä asioita, tällöin näiden asioiden tavoitteiden saavuttamisen on painettava vaakakupissa. Jos ne ovat lopulta yhdentekeviä ja ainoa merkittävä asia on edustusjoukkueen menestys, tällöin valmennuksen on keskityttävä vain siihen duuniin eikä esim. junnujen sisäänajolla ja seuran pitkän tähtäimen suunnitelmilla voi olla mitään tekemistä heidän duuninsa kanssa. Mutta ymmärtääkseni HIFK:ssa edustusjoukkueen valmennuksella on varsin tärkeä rooli kehitystöidenkin osalta, jolloin menestyksen tai tavoitteiden saavuttamisen mittaaminen ei voi olla riippuvainen vain liigajengin menestyksestä. Varsinkaan tällaisen kauden jälkeen, kun joukkueen tilanne on loukkaantumisten osalta elänyt koko helvetin kauden.

En ole aiemmin oikein löytänyt hyviä sanoja ajatuksilleni ja olen kirjoittanut vähän asian vierestäkin kirjoittaessani siitä, että joukkueen asenne ei ole aina 100%. Työasioiden vähemmän napatessa sain omasta ajatuksestani kiinni ja näköjään @Postinjakaja olikin ehtinyt pukea osan ajatuksistani jo sanoiksi. Korostan, että en ole kertaakaan tällä kaudella nähnyt kentällä leijuvaa ja asennenvammaista HIFK:ta, mikä on kyllä tullut tutuksi aikojen saatossa. Joukkue on hyvinkin tervepäinen ja siellä on upeita joukkuepelaajia, jotka antavat kyllä kaikkensa kentällä ihan jokaisessa pelissä. Marmatuksessani ei siis ole kysymys siitä, että joukkue ei yritä ja tulee rotsi auki, vaan kuten Postinjakajakin kirjoitti, että alitajuntaisesti jotain jää liian usein vajaaksi, kun vastustaja on lähtökohtaisesti heikompi. Ja kun viittaan siihen, että jos tämä lukko olisi helposti avattavissa se olisi avattu jo, tarkoitan sitä, että tällaisia alitajunnan asioita varten on olemassa ammattilaisia, jotka työskentelevät näiden asioiden kanssa.

Siihen ei todellakaan auta mikään "kuuri", kun jengillä menee huonosti, vaan tapaamiset on aloitettava ennen kuin mitään negatiivista on edes tapahtunut. Parhaassa tapauksessa, mitään negatiivisia henkimaailman asioita ei edes tule, kun asioita käydään säännöllisesti läpi. Tarkoitus on siis kehittää pelaajien henkisiä voimavaroja, jotta he voivat olla omia parhaita itsejään niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Jääkiekkovalmentajat voivat tiettyyn pisteeseen asti psyykata, avata lukkoja, paijata ja raivota henkisen vireen maksimoimiseksi, mutta kun mennään niihin aivan pieniin yksityiskohtiin, joista ne ratkaisevat erot lopulta tulevat, ne ovat ihmismielen kanssa työskentelevien ammattilaisten asioita. Näitä asioita opiskellaan vuosia ja senkin jälkeen vielä vuosikymmeniä käytännön töissä ja omaa osaamista päivittämällä, miten ihmeessä jääkiekkovalmentaja pystyisi siihen omien muiden duuniensa ohella? Ei yhtään mitenkään. Joukkue käyttää fysiikkavalmentajia, ravintovalmentajia, fyssareita, jne., mutta henkinen valmennus loistaa edelleen poissaolollaan. Samalla logiikallahan noista em. erityisosaajista voitaisi luopua, koska kyllähän koutsit nyt osaa ohjata fysiikkatreenit ja sanoa, että muistakaa syödä terveellisesti ja venytellä treenien jälkeen.

Ja kun tämä sama asia on ollut vuosikymmeniä tässä seurassa ongelmana, olisi korkea aika palkata se henkisen hyvinvoinnin ammattilainen, jonka avulla pelaajat oppivat työstämään niitä asioita, joissa on nyt puutteita tai missä tarvitaan vahvistusta ja mitkä käyvät seuralle kalliiksi sarjapisteiden menetyksen muodossa. Tämä olisi sitä ihan oikeaa eteenpäinmenoa ja askelien ottamista kohti eurooppalaista huippuseuraa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain osaamista siellä on. Onko se sopivaa HIFKiin? Sen uskoisin meidän näkevän tänä keväänä tai sitten viimeistään ensi kaudella.

Jolloin toivottavasti Pikkarainen korjaa virheitään kesän aikana. Jos ei korjaa, niin eiköhän sieltä ole tulossa uutta ukkoa sisään viimeistään kaudelle 21-22.

En nyt saa tästä ajatusmallista oikein kiinni, koska HIFK:lla on mestaruuteen kykenevä joukkue tässä ja nyt ja silti meidän pitäisi kärsivällisesti odotella kaudelle 2021-22, eli ensi kaudella vielä mennä kokeilemaan, että lähtisikö se Pikkaraisen kanssa? Mehän emme tiedä mistä nämä HIFK:n ongelmat johtuvat. Puhun nyt ongelmista monikossa, koska faktisesti HIFK:lla on pelillisiä (asenne) ongelmia ollut koko kauden. Lisäksi joukkueen valmennuksen sekä pelaajien välillä tuntuu olevan erimielisyyksiä ja tällä viittaan Kangasniemeen sekä nyt ehkä Leskiseen. En ala Salmelaista neuvomaan mitä pitäisi tehdä, kun ei ole faktoja käsillä, mutta jos Pikkaraisen kanssa on ongelmia, niin eroon pitää päästä. Nämä ovat huonoja merkkejä, mutta edelleen toivon Pikkarasien jatkoa ja että tämä toimii.

Tällä hetkellä tuntuu vain siltä, että mikäli HIFK jatkaa Pikkaraisen kanssa, niin tietyn tyyppiset pelaajat pitää unohtaa kokonaan ensi kauden joukkueesta, eli niin sanotut mieliala- tai flow-pelaajat, Juhamatin opetuslapset. Jokaisen pelaajan pitää omata ihan älytön työmoraali, joka rajoittaa joukkueen kasaamista toden teolla. Turunenhan on tässä suhteessa ihanteellinen pelaaja, eli on taitoa ja asennetta samassa paketissa. Pelkona tässä on se, että meillä on taas käsissä melkoinen paskansyöjäjengi. Haluan HIFK:ssa nähdä ääripäitä, eli ärsyttävän taitavia persoonia ja Liigan kovinta fyysisyyttä. Osaava valmennus saa homman toimimaan niin, että yksilöt saadaan pelaamaan joukkueelle ja fyysiset pelaajat pysymään pöksyissään niin, että tarpeettomia ylilyöntejä ei tule.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Hyvää pohdintaa tuossa ylempänä yhdeltä jos toiselta. Vähän alkaa meno maistua kieltämättä oksennukselta (ainakin kertaalleen jokaisena vuodenaikana). Seuran operoidessa suurimmilla resursseilla keskellä suurinta markkina-aluetta on saavutetut urheilulliset tulokset suorastaan naurettavat / säälittävät. En jaksa tehdä tutkimusta, mutta veikkaan, että pieni ja piskuinen HPK on kaikilla mahdollisilla urheilullisilla mittareilla meidän edellä kuluvan vuosituhannen statseissa.

Mikäli Hifk:n osaava rekryosasto olisi ollut aikanaa haalimassa erityisosaajia Manhattan-projektiin, niin yksin luoja tietää mihin ryminäpronssi olisi tuossa kilpajuoksussa johtanut.

Hukattua potentiaalia...paljon, niin paljon...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
@BOL , en viitsi koko tekstiäsi lainata, mutta iso virtuaalinen peukku tekstillesi. Haluaisin kuitenkin kuulla hiukan jalostettuja ajatuksiasi tuosta ensimmäisestä kappaleesta koskien Salmelaisen vahvuutta urheilujohtajana. Jos nyt ajatellaan worst-case-skenaario tältä kaudelta, että tulee täysi floppi = IFK putoaa puolivälierissä niin onko IFKlla varaa tuhota myös ensi kausi Pikkarainen puikoissa, eli katsotaan syksyyn, ja jos sama alisuorittaminen jatkuu, vasta silloin reagoidaan? Eikö sekin ole urheilujohtajan vahvuutta, että näkee oman virherekrytointinsa (Pikkarainen), ja ryhtyy toimenpiteisiin mielummin aikaisin kuin liian myöhään? Henkilökohtaisesti minun on ihan helvetin vaikea uskoa, että Pikkarainen keksisi kesän aikana graalin maljan, jolla yhtäkkiä oltaisiin Liigan kärjessä ja nähdyt jatkuvat pelin ongelmakohdat häviäisivät, jos ei sitä nytkään pysty tekemään tällaisella materiaalilla? Toki, kaikki edellä mainittu on pessimistin spekulaatiota, ja enemmän kuin mielelläni syön hattuni.
 
Suosikkijoukkue
IFK
IFK:n pelaajabudjettia käytetään paljon mittarina Pikkaraisen epäonnistumiselle. Mutta jos se pudjetti jaetaan/pää, mitä joukkueessa on tälläkin kaudella jouduttu pelaajia muihin TOP6-joukkueisiin nähden käyttämään, niin tilanne tasoittuu aika tavalla. Ennen kuin ensimmäinen tulee kouluttamaan, että eihän nuo junnut mitään maksa, niin se saikuttava nimimies maksaa edelleen, eikä yksikään junnu ole todistanut olevansa tuloksen teossa nimimiesten veroinen. IFK:ssa ei tarvitse hävetä yhtään yli 10 maalia tehneitten tehokkuutta käytettyyn peliaikaan nähden, ongelma on se, että aivan liikaa pelejä on jäänyt tehokkaimmilta pelaamatta.

Syksyn ensimmäiset pelit olivat taatusti parasta lätkää, mitä Liiga-tasolla Nordiksella on nähty hemmetin pitkään aikaan. Tulos jäi syntymättä, eli pelit hävittiin, mutta ne hävittiin hemmetin hienolla pelillä, mikä varmaan viivytti ratkaisujen tekoa, ja siksi päästi Kärpät ja Tapparan karkuun heidän suvereenin suorittamisensa ansiosta. Nyt nuo ovat tulleet hieman selkä edellä vastaan, mutta joulukuun ja tammikuun junnujoukkueet eivät ole saaneet eroa supistettua riittävästi. Jokaisen on helppo käydä Liigan sivuilta katselemassa, että miltä Liigan kallein nippu voi pahimmillaan näyttää.

Syksy saattoi hyvinkin lukita pelaajien menttaalipuolelta jotain. Kaikki lätkää pelanneet tietää sen kollektiivisen tunteen, kun tiedetään joukkueena olevan vastustajaa parempi. Takaiskumaali ei silloin tunnu yhtään missään, vaan kake tai pena hoitaa, kun mä vaan teen oman työni ja hoidan ruutuni. Syksyn peleistä en voi nimetä yhtäkään, jossa olisi hävitty alisuorittamiseen. Monia hämmentyneitä ilmeitä pelaajien kasvoilla kylläkin, että miten sellaisella ylivoimalla voi hävitä pelin.

@BOL pohti taas erittäin ansiokkaasti asiaa omalta kantiltaan. Pistän tuonne loppuun listan siitä, mitä Tappara ilmoittaa vahvuudekseen valmennuskaksikon lisäksi. Oleellista on, että tukijoukon työsuhteet näyttäisivät olevan määräaikaisia, mutta pääsääntöisesti todella pitkiäkin. Kukaan ei voi olla vajaasuorittajana mukana aikaansa enempää, mutta hyvin tehty duuni palkitaan luottamuksella, joka kantaa huonommankin kauden yli. Olisiko tuosta jotain opittavaa, tai vielä parempi, hyvä pohja kehittää vielä jotain tuotakin parempaa.

Valmennus ja huolto
NimiSyntymäaikaTehtäväKaudetSopimus
17.12.1963
Päävalmentaja
13. kausi
2020
27.3.1973
Valmentaja
9. kausi
2020
17.7.1973
Valmentaja
3. kausi
2020
16.9.1978
Videovalmentaja
2. kausi
2020
16.10.1981
Mv-valm / J-joht.
1. kausi
2020
1.7.1941
Voimavalmentaja
21. kausi
2020
28.6.1986
Voimavalmentaja
3. kausi
2020
23.10.1962
Henkinen valmentaja
5. kausi
2020
21.10.1978
Fysioterapeutti
12. kausi
2020
6.1.1974
Fysioterapeutti
4. kausi
2020
27.10.1982Huoltaja
4. kausi
2020
21.5.1953
Huoltaja
17. kausi
2020
29.11.1981
Huoltaja
2. kausi
2020
11.10.1963
Hieroja
24. kausi
2020
29.11.1989
Hieroja
3. kausi
2020
28.12.1968
Lääkäri
17. kausi
2020
12.10.1963
Lääkäri
13. kausi
2020
2.11.1978
Kiropraktikko
6. kausi
2020
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osataan sitä meilläkin: Joonas Tanska

HIFK:n ongelma tuntuu ennemminkin olemaan se, että ei uskalleta päästää irti siitä huonosta. Salmelainen tuonut paljon uutta, mutta jotenkin tuntuu, että siinä kuitenkin painaa se, että tietyistä menneisyyden rasitteista halutaan väkisin pitää kiinni. Mielessä on käynyt se, että onko Salmelainen joutunut tekemään kompromissejä kuitenkin? Enkä nyt puhu tässä pelkästään Joonas Tanskasta.

TEAM STAFF HISTORY


STEAMLEAGUEROLE ON TEAMNOTES
2002-03 HIFK U20Jr. A SM-liigaAsst. Coach
2003-04 HIFK U20Jr. A SM-liigaAsst. Coach
2004-05 HIFK U20Jr. A SM-liigaAsst. Coach
2005-06 HIFK U20Jr. A SM-liigaHead Coach
2006-07 HIFK U20Jr. A SM-liigaHead Coach
2007-08 HIFK U20Jr. A SM-liigaHead Coach
2008-09 HIFK U20Jr. A SM-liigaHead Coach
2012-13 HIFK U16Jr. C SM-sarjaAsst. Coach
HIFKLiigaAsst. CoachReplaced Antti Pennanen midseason
2013-14 HIFKLiigaAsst. Coach
2014-15 HIFKLiigaAsst. Coach
2015-16 HIFKLiigaAsst. Coach
2016-17 HIFKLiigaAsst. Coach
2017-18 HIFKLiigaAsst. Coach
2018-19 HIFKLiigaAsst. Coach
2019-20 HIFKLiigaAsst. Coach
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös