Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Pistetään ketju pystyyn, tänne peliesityksiä koskevat keskustelut.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olihan se... Välillä hyvää tekemistä ja sitten aikamoista mokailua. Ei uutta ekaks peliks.

Karhusella huikea ilta ja eiköhän se tämän ratkaissut lopulta. Tosin vedoissa olisi ollut toivomisen varaa parhaimmissa paikoissa, mutta silti. Ja mokailua sitten muualla josta Pelicans pääsi ylivoimahyökkäysiin monta kertaa 3.erässä.

Kyllä ainakin se peitto vielä heiluu, kunhan paikkoja luodaan tarpeeks.
 
7-6, 106-105, 3-0

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kyllä mä ainakin tykkäsin tämän iltaisesta peli-ilmeestä sekä muutenkin tuosta pelaamisen tasosta. Paljon hyviä taklauksia meiltä, paljon pitkiä ralleja Pelsujen päässä ja paljon maalintekopaikkoja. Tota meidän tosi raikasta karvaamista on myös nastaa katsoa, mutta myönnetään sen myös tänään maksaneen nuo Pelsujen maalit. Mutta kyllä tänään voitto olisi ilman muuta pitänyt tuolla esityksellä tulla, ikävä kyllä Karhunen oli illan ihan ehdoton hahmo ja nappasi kaiken kiinni.

Attea en kyllä syyttäisi tämän iltaisesta, kolme 2vs1 hyökkäystä, mutta olisihan se kiva kuulla joltain maalivahtiexpertiltä, että miten hänen silmiin Atte noissa tilanteissa oikein pelasi? Ikävä kyllä torjuntaprosentti oli tänään taas jotain ihan muuta kuin mitä pitäisi.

Tallberg, Nykopp, Laakso ja Motin, siinä pelaajat joilla oli tänään eniten vaikeuksia. Positiivisena puolena mainittakoon Saarinen joka kyllä järjesti tukun mielettömän hyviä maalipaikkoja muille, tuommoisen ilman jälkeen 0+0 miehelle on kyllä todellinen vääryys. Lundellin ketju ei ollut tänään kovinkaan hyvä, mutta kyllä hekin järjestivät maalipaikkoja, harmi vain kun nämä siunaantuivat Keräselle joka latoi toisesta paikasta plekseihin ja toisessa suti one-timerilla kiekosta kokonaan ohi.

Lennu oli raikkaalla jalalla tänäänkin, hyvä kausi miehelle tulossa.

Huomenna pakko voitta, mietin vain jo ihan senkin vuoksi näin ettei se perinteinen syöksykierre pääse alkamaan. Ja jos mielii kotiedun saada itselleen niin kyllä niin voittoja on kaudessa aika paljon otettava, paskaan syksyyn ei ole varaa.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Huh! Mun mielestä tämä oli yksi kaikkien aikojen parhaista avausmatseista, vaikka taululla 3-0 tappio. Pelicansin veskari vaikutti siltä, että harjoituksissakaan ei ole mennyt yhtään maalia selän taakse. Mun laskujen mukaan 5 gamesaveriä, joita yhtäkään ei olisi tarvinnut saada kiinni.

Mulla ei ole yhdestäkään hyökkääjästä mitään huonoa sanottavaa, kukaan ei erottunut negatiivisesti vaan mun mielestä itseasiassa kaikki erottui positiivisesti. Kaikki kentälliset pelasi hyvin. Pelicans oli hetkittäin todella pahasti sillassa, mutta kun ei saatu avausmaalia tai tasoitusta heti 1-1 jälkeen, niin aukesi sitten vielä noi 2 paikkaa mistä Pelsut rokotti. Mun mielestä IFK pääsi hyvin maalipaikoille ja oli monta tilannetta, joissa olisi ollut maali lähellä, jos ei olisi kiekko hukkunut.

Hyökkäys ja viisikkopeli rullasi hyvin, oltiin kiekossa, liikuttiin ja jaettiin kiekkoa ja tehtiin ennen kaikkea oikeita ratkaisuita. Jos ei lasketa noita maaleja, niin puolustusalueella tehtiin myös oikeita ratkaisuita. Karvauksella saatii todella paljon riistoja ja oli painavia taklauksia ja pelotetta silläkin osastolla. Turunen, Kangasniemi, Dyk, Saarinen hetkittäin todella liekeissä. Jääskä myös hyvä ja koko 4. kenttä teki oman duunin nöyrästi ja hienosti. Engrenkin pelasi ihan ok. Sanoisin että jos oltaisin pelattu nyt 10 matsia samaa vastustajaa vastaan, niin voisi olla että samalla pelillä voitot meille 9-2. Niin hyvin oli koko paketti kasassa! Puolustusmoraali ja työ myös puolustussuuntaan oli hienoa katsottavaa, varsinkin kun kaikki osallistui peliin joka alueella. Ainut miinus Lyytiselle siitä avausmaalin haahuilusta, sen tilanteen olisi voinut lukea paremmin eikä ole ainut kerta kun vastustaja karkaa noin hyvää 2-1 hyökkäykseen ja Lyytinen polkee perässä puolustukseen.

Joku joskus täällä mainitsi että ei ole taklaavia pelaajia muita kuin Lennu. Tänään ainakin oli Vito, Motin, Keränen jotka jakeli ihan painavia taklauksia. Kun katsoi miten Turunen ja Dyk meni tilanteisiin sekä Jääskä ja Lundell myös, ei ole ikävä Thorellia ja Salmista.

Ja kyllä! @Walkin todella raikkaan näköistä karvausta!
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika tyypillinen esitys Lahdessa. Peli oli hallussa ja toi korkeelta karvaaminen on kyllä sellasta mitä itse tykkään katella. Siinä vaan pitää vielä oppia tunnistamaan ne harvat kerrat, milloin kannattaakin jäädäkkin alemmas puolustamaan träppiä. Viime kaudella tämä saatiin toimimaan aika hyvin niin eiköhän se luonnistu nytkin.

Jotenkin näytti että viimeisen ylivoiman ja Karhusen unelmakopin jälkeen tunnetaso ja suorittaminen lopahti hetkeksi ja se oli siinä.

Pelaajista ehkä ei mitään suurempia yllätyksiä ja hyökkäys on kyllä laadukas. Motin pelasi nyt omalla tasollaan, mutta kun kaveria ei ole luotu maalintekijäksi niin ei. Ehkä se yllättää, että kaverit Petrell-Nykopp-Tallberg ovat aika lapasia ja kiekolliset ratkaisut suorissa hyökkäyksissä aivan sysipaskoja. Puolustuksesta voisi tuon Laakson heivata heti helvettiin. Kousasta puolestaan paistaa ehkä pieni yliyrittäminen ja on selvästi liikaa paineita tuosta johtavasta roolista. Lyytinen-Ahonen ihan ok mutta Lyytiseltä aika paha moka Pelsujen maalissa.

Jalkeilla oli paras yhdistelmä mitä mielestäni nyt voisi kuvitella mutta varmaan niitä A-junnuja on pakko ryhtyä vaihtamaan tuonne kun eräillä kehitystä ei näköjään enää tapahdu. Huomenna varmaan Åsten ja 1-2 junnua kehissä. Mielenkiintoista nähdä miten homma toimii Kuopion lentokentällä:)

Hyvä tästä tulee mutta ehkä tuohon vielä tarvitaan yksi ammattilainen puolustukseen = Kyle Quincey!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pari huomiota. Meillä pelaa kentällä todella monta ukkoa, jotka pelaa ns. ”väärässä sarjassa”. Ikävä kyllä tänään vastustajalla oli maalissa sellainen ja se oikeastaan ratkaisi yksinään.

Jos Dyk olisi iskenyt jostain niistä ekoista avopaikoistaan niin oltaisiin voitettu. Karhuselta olisi hävinnyt se jumalmoodi ja oltaisin varmaan tehty parikin lisää. Niin selkeästi se oli meidän peli. Nyt peli hävittiin ylipelaamisesta johtuneisiin vastahyökkäyksiin ja ylipelaaminen johtui siitä ”eikö me nyt saada sitä maalia aikaiseksi”.


Hyökkäyksessä katsoisin hieman tota Kerästä ja nelosketjun paskuutta. Musta Keräsellä ei ikinä kulje Lundellin kanssa. Laittaisin Kuopiossa Keräsen nelosen keskelle ja Nykoppin poppareille. Tallbergia voisi kokeilla tossa Lunkan vierellä. Teemulla on sentään joku peliäly vaikka kunnossa ei olekaan.

Puolustuksessa Kousa halusi näyttää Lahdessa ja se maksoi maaleja omaan päähän. Oli aika yliyrittämistä ja huonoja ratkaisuja.

Motin pelasi musta parhaan pelinsä HIFKssa. Toki ottaen huomioon, kuinka huono se ajoittain on ollut, niin se ei ole paljon vaadittu.

Mutta on tota peliä nasta katsoa. Vähän puuttui sellainen sota-alueelle meno. Maskiin jätkää.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Se on totta että hienosti runsaat pari erää pyöritettiin mutta oliko voitto lähelläkään? No ei ollut ei. Neljä maalia siihen olisi tarvittu ja hyvistä paikoista huolimatta ei ainuttakaan saatu. Ja kannattaa muistaa että Karhunen ei millään tuurilla torjunut ja tavallaan maali ei ollut edes lähellä koska hän torjui ne kaikki eleettömästi. Ei mitään hapuilua.

Tuo pelityyli tulee kyllä tuottamaan paljon vastaisku maaleja meidän päähän ainakin syksyllä. Toivottavasti se on keväällä kunnossa. Meillä on näitä pakkeja jotka pelaa kovemmalla itseluottamuksella mitä pitäisi. Lyytinen pahimpana esimerkkinä. Noustaan liian syvälle eikä varmistajaa ole. Kolme kertaa rokotettiin vastaiskulla.
No nyt ollaan viimeisenä että on vain yksi tie eli ylöspäin:)
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Paljon hyviä asioita vaikka turpaan tuli.

- koko kentän paine on kyllä ihanaa katsottavaa.
- myös sijoittumiset on hyvällä mallilla. Silloin kun lähdetään niin syöttölinjoja on useampi. IFK kyllä edelleen pitää siitä kiinni, että kiekolla tullaan ylös.
- tykkään myös kun aktiivinen pinchaus tullut myös mukaan

Nyt vaan pitää saada maaleja. Muuten on vaikea voittaa.

Ps. Laittaisin Nykoppin katsomoon huomenna. Näytti itselle, että on nelosen heikoin lenkki ja se ei tuolla pelipaikalla ole kovin hyvä asia. Keränen siihen tai Åsten. Jos Keränen siirtyy siihen niin sitten joku nuorista Lunkan laitaan.

Kollit kyllä pelaa huomenna Stadissa juuri Kalpaa vastaan. Tuskin sieltä on ketään tulossa huomiseen peliin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaan silmään tässä kävi niin, että HIFK:lla käytännössä peli ihan hyvin hallussa, mutta kun maaleja ei sitten tullut millään, niin HIFK alkoi tarpeettomasti nostaa riskitasoaan 0-0 tilanteessa. Katsoin ennen sitä 1-0 maalia, että mitä vittua Lyytinen nyt tekee. Olisi pitänyt pään vaan kestää jatkaa omaa jauhamista.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Nelonen oli ainut kenttä joka ei ollut kurinalainen. Stiplut ei silti tulleet heille.

Turusesta on vielä paljon iloa. Lyytinen, hmm...

Motin pelasi hyvin. Muistetaan että on PUOLUSTAJA, oikea sellainen. Siihen nähden toi aika nätisti kiekkoa paikoille joista olis tehty kelle tahansa muille kuin päivän hannuhanhelle. Mielestäni ei hajonnut peli missään vaiheessa, hyvä suoritus.

Sääli että meillä ei taaskaan ollut sankaria maalissa vaan oli se toinen engren.
 
Pelataan...
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Muutamia havaintoja pelistä:

-Viisikkopelaaminen erittäin hyvällä tasolla kauden aluksi
-Koko kentällisen paineistaminen todella eroottisen näköistä! Toisaalta ehkä juuri se maksoi tänään pari maalia, kun Pelsu pääsi iskemään vastaan, mutta mielummin vähän liiankin aktiivinen kuin flegupaska!
-Hyökkääjistä ei oikein mitään negatiivista sanottavaa.
-Puolustuksesta sen sijaan vähän: Laakson ei pitäisi olla pelaavassa kokoonpanossa, jos koko joukkue on terveenä. Kousa pelasi ihan hyvin, mutta taisi mennä yliyrittämisen puolelle kun kasvattajaseura vastassa.
-Atte Engren hävisi Karhuselle 0-6, mutta tappion kaataminen hänen niskaansa olisi väärin. IFK oli parempi jääkiekkojoukkue eilen, mutta Pelsujen Karhunen löysi jumalmoodin, sen asiassa pääasiassa hävittiin.

-Heittäisin Nykoppin katsomoon huomiseksi ja vaikka jopa Åsten sisään. (mutta eiköhän se Nykopp kuitenkin saanut jonkun pienen vamman, joten ei edes virallisesti tarvitse penkittää, heh).

-HIFK:lla on pirun hyvä joukkue, mutta ehkä tonne nyt ihan ensimmäiseksi hankkisin yhden kovan luokan pakin lisää, hyökkäyksestä ei jää näillä miehillä kiinni tällä kaudella, vaikka toki yhtäkään maalia ei tänään tehty.

. Ja kannattaa muistaa että Karhunen ei millään tuurilla torjunut ja tavallaan maali ei ollut edes lähellä koska hän torjui ne kaikki eleettömästi. Ei mitään hapuilua.
Menenkö nyt miinaan, mutta mitä ihmettä sä selität? Karhunen otti omien laskujeni mukaan about 5 game saveria ja niitä ei yleensä tehdä "eleettömästi". Kyllä se Karhunen joutui siellä aikamoisilla eleillä venyttämään tänään kiekkojen eteen. Jos Pelsujen veskari olisi ollut tänään tuumankin huonompi, niin IFK olisi voittanut tuon pelin 4-0/4-1.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Menenkö nyt miinaan, mutta mitä ihmettä sä selität? Karhunen otti omien laskujeni mukaan about 5 game saveria ja niitä ei yleensä tehdä "eleettömästi". Kyllä se Karhunen joutui siellä aikamoisilla eleillä venyttämään tänään kiekkojen eteen. Jos Pelsujen veskari olisi ollut tänään tuumankin huonompi, niin IFK olisi voittanut tuon pelin 4-0/4-1.
Peli ei ollut Karhuselle mitään selviytymistä, eikä kiekot pomppineet eteen tai tolppiin. Erittäin tyylikäs ilta. En muista vastaavaa pitkään aikaan. Kun Atelle meni eka maali niin heti alkoi tutina. Epävarmuuden näki kotikatsomoon asti.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Peli ei ollut Karhuselle mitään selviytymistä, eikä kiekot pomppineet eteen tai tolppiin. Erittäin tyylikäs ilta.
Tästä ollaan toki samaa mieltä, mutta tosta sun viestistä sai sellaisen kuvan, ettei Karhunen olisi joutunut venymään yhtään ja sehän ei todellakaan pidä paikkaansa. Aika ison duunin sai tehdä nollapelin eteen.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Se on totta että hienosti runsaat pari erää pyöritettiin mutta oliko voitto lähelläkään? No ei ollut ei. Neljä maalia siihen olisi tarvittu ja hyvistä paikoista huolimatta ei ainuttakaan saatu.
No aivan varmasti se pelin kuva olisi muuttunut jos vaikka siitä ensimmäisestä huipputontista Dyk olisi saanut sisään, nyt se ikävä kyllä meni karhusen räpsään eikä räpsän yli tai räpsän ja patjan välistä. Aika vähissä Pelsun tilanteet oli ennen kuin tuli ensimmäinen maali, siihen sattui sitten synkkä minuutti HIFK:lla ja tuli perään vastavaanlainen maali. Kolmas maali tulikin lopussa kun IFK haki sitä kavennusta jo tietenkin riskillä.

Tappiosta huolimatta näin pelissä paljon hyvää, mutta toki tiedostan tämän organisaation haamut ja siksi peli KalPaa vastaan on jo mielestäni tärkeä, siitä tappio niin negatiivinen kierre pääsee jo hyvään vauhtiin...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Ehkä se yllättää, että kaverit Petrell-Nykopp-Tallberg ovat aika lapasia ja mielenkiintoista nähdä miten homma toimii Kuopion lentokentällä:)
Jaa millä lentokentällä? Ei Rissalassa ole jäätä, vielä. Niiralan montun (Olvi-Areenan) kaukalo on 60*28 metriä eli kutakuinkin samaa luokkaa kuin teidän hallissa.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Jaa millä lentokentällä? Ei Rissalassa ole jäätä, vielä. Niiralan montun (Olvi-Areenan) kaukalo on 60*28 metriä eli kutakuinkin samaa luokkaa kuin teidän hallissa.
Onko tuota pienennetty? Otteluennakossa Turunen puhui Kuopion isosta jäästä, kun ennakoi Pelicans ja Kalpa pelejä. Toki tuo Pelicansin hallin kaukalo taitaa olla liigan pienimpiä – joten olisiko vain vertaillut?
 
"Spora kaulaan ja skragalla Nordikselle"

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No aivan varmasti se pelin kuva olisi muuttunut jos vaikka siitä ensimmäisestä huipputontista Dyk olisi saanut sisään, nyt se ikävä kyllä meni karhusen räpsään eikä räpsän yli tai räpsän ja patjan välistä. Aika vähissä Pelsun tilanteet oli ennen kuin tuli ensimmäinen maali, siihen sattui sitten synkkä minuutti HIFK:lla ja tuli perään vastavaanlainen maali. Kolmas maali tulikin lopussa kun IFK haki sitä kavennusta jo tietenkin riskillä.

Tappiosta huolimatta näin pelissä paljon hyvää, mutta toki tiedostan tämän organisaation haamut ja siksi peli KalPaa vastaan on jo mielestäni tärkeä, siitä tappio niin negatiivinen kierre pääsee jo hyvään vauhtiin...
No toki tämä oli vain yksi pieni pätkä sillä "maratonilla" eikä varmastikaan hirveän merkityksellinen muutoin kuin että jo nyt on selvä ettei IFK voi ensimmäisenä joukkueena voittaa kaikkia runkosarjan otteluitaan, joka siis pitää ehdottomasti aina olla - sen ylivoimaisen mestaruuden lisäksi - joukkueen tavoitteena. IFK päätti jo heti ensimmäisessä pelissään heittää tavoitteet romukoppaan.

Pelissä varmastikin oli mukavia elementtejä, mutta kyllä se selkeästi oli jatkumoa sille tehottomuudelle joka on joukkueen helmasyntejä ollut jo hyvin oitkään, ja oli täysin nähtävissä jo harjoituspeleissä.

Ei toteutunut myöskään se, että IFK olisi oppinut voittamaan etukäteen "helpommat" vastustajat. IFK osaa edelleen tehdä - siis joukkueena, ja jopa hyvin mystisesti - jokikisestä ottelusta itselleen vaikean.

Lisäksi joutuu miettimään, että oelasiko IFK maalivahtikorttinsakaan oikein, mutta toki siihen on vielä vaikeaa täysin vastata.

Mustat hetket taas syntyvät pääosin joukkueen omasta tekemisestä, ja jälleen se maalientekeminen IFK:n maaliin on hitokseen helpompaa kuin IFK:lla sen tekeminen vastustajan maaliin.

Tämä voi toki muuttua äkkiäkin - ainahan siitä ketsuppipullosta ja aoinoista niskassa puhellaan - vaan kauhea ei (vielä) ole luotto sen kestävyyteen.

Ihan omista ongelmistaan johtuen IFK kuitenkin hävisi, vastustajan pystyessä tekemään täsmälleen sen mitä voittamiseen tarvittiin.

Maalintekijä tekee maalin kun on paikka, ja jos ei tee, niin sitä ei sitten isommin tarvitse jossitella siltä osin mikä pelinkuva olisi ollut jos sitä ja tätä olisi tapahtunut.

Nyt se oli se, että vastustaja osasi tehdä maalit, ja IFK:n superjoukku ei, eikä se lisäksi osannut puolustakaan. No tästä ei siis voi mennä kuin parempaan, koska tyhjänpäiväiselle pörräämiselle ilman tulosta en anna mitäön arvoa, sullä maalintekopelihän tämä on, ja toisaalta juurikin niuden estäminen vastustajan toimesta. IFK ei onnistunut nyt lummassakaan, ja on ihan semantiikkaa miksi ne maalit tulivat.

Nyt IFK:ssa joko osataan heti korjata asia, tai sitten ei. Se jää nyt nähtäväksi.

Jokatapauksessa kaikkeen hypetykseen nähden suhteellisen paska esitys ja se muuksi muutu vaikka haluaisikin olla positiivinen.

Nyt sitten nähdään osataanko asiat korjata ja mitä sen korjaaminen vaatii pitkässä juoksussa. Eilen ei näistä "liigan kovimmista" hyötyä ollut, tai jokin muu osa-alue petti.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajattelin kyllä, et jengi osais nähdä tuloksen taakse, mutta eihän Jatkoaika ikinä petä. Osa on toki sen hopeareunuksen nähnyt eilesestä. Pelicans pelasi mahtavan vieraspelin kotijäällään ja rikkominen on tunnetusti helpompaa kuin rakentaminen. Se ei ole ainaista bullshittiä ja kiekkojargonia se ensimmäisen maalin merkitys, eilen se kongretisoitui kunnolla. Mun mielestä on aivan mahtavaa nähdä noin ylivertainen pelaaja kuin Karhunen kantällä, vaikka nyt kärsijänä olikin se oma ja rakas joukkue. Lisäksi nuo hyökkäyssinisen virheet varmasti korjataan kauden kestäessä. Nythän siellä paineli niitylle päästetty orilauma ja koko 60 minuuttia ei pysynyt lapasessa. Lisäksi siinä 1-0 maalissa on Pelsuilta todella hyvä prässinpurku.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
@tommy36, joo maalintekijä tekee kyllä maalin kun on paikka ja jossittelu on turhaa jne. mutta jääkiekko on oikeasti monen sattuman peli. Tässä lajissa tuurilla on isompi osuus lopputulokseen kuin monessa muussa lajissa. Maalivahdin osuus on myös ihan valtava. Todennäköisesti tuolla pelillä IFK voittaisi Pelsut kahdeksan kertaa kymmenestä. Mielestäni tuossa pelissä oli niin paljon hyviä elementtejä näkyvissä etten osaa vielä huolestua vaikka tehtiin pyöreät nolla maalia

Tänään haetaan voitto eikä päästetä negatiivista kierrettä vauhtiin ollenkaan!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Onko tuota pienennetty? Otteluennakossa Turunen puhui Kuopion isosta jäästä, kun ennakoi Pelicans ja Kalpa pelejä. Toki tuo Pelicansin hallin kaukalo taitaa olla liigan pienimpiä – joten olisiko vain vertaillut?
On pienennetty jo vuosi sitten. Silti vaan median "asiantuntijat" edelleen puhuu Kuopion lentokentästä.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Ajattelin kyllä, et jengi osais nähdä tuloksen taakse, mutta eihän Jatkoaika ikinä petä. Osa on toki sen hopeareunuksen nähnyt eilesestä. Pelicans pelasi mahtavan vieraspelin kotijäällään ja rikkominen on tunnetusti helpompaa kuin rakentaminen. Se ei ole ainaista bullshittiä ja kiekkojargonia se ensimmäisen maalin merkitys, eilen se kongretisoitui kunnolla. Mun mielestä on aivan mahtavaa nähdä noin ylivertainen pelaaja kuin Karhunen kantällä, vaikka nyt kärsijänä olikin se oma ja rakas joukkue. Lisäksi nuo hyökkäyssinisen virheet varmasti korjataan kauden kestäessä. Nythän siellä paineli niitylle päästetty orilauma ja koko 60 minuuttia ei pysynyt lapasessa. Lisäksi siinä 1-0 maalissa on Pelsuilta todella hyvä prässinpurku.
Joo, fanit on ihan tyhmiä pyllypäitä, kun kehtaavat elää tunteella. Itse ainakin kaipaan etenkin katsomoon sellaisia kylmän analyyttisiä faneja, jotka suosikkijoukkueensa tehdessä maalin kääntävät katseensa vierustoveria kohti ja katseiden kohdatessa molemmat nyökkäävät hyväksyvästi tilanteelle. Kun vierasjoukkue tekee maalin, diskuteerataan hetki ja avataan tilannetta, kuinka vastustaja toteutti siinä hetkessä taktiikkaansa ja kuinka omalla suosikkijoukkueella ei vain ollut mitään tehtävissä ko. tilanteessa. Ottelun jälkeen katsotaan tulostaululle ja mahdollisen voiton riemun hetkellä näytetään varovasti vähän littipeukkua kentän suuntaan. Mikäli ottelu kuitenkin päättyi tappioon (vastustajan hyvyyttä), niin mahdollinen harmistus pyritään peittämään kaikin keinoin ja lakonisesti todetaan, kuinka 99 kertaa sadasta tuollaisella pelillä voitetaan ja nyt kävi vain vähän huono tuuri. Seuraavaan peliin saavutaan kuitenkin paikalle Excel kourassa, jotta voidaan taas avata näkemäänsä numeroiden valossa. Ja samalla paheksutaan sitä, että joku kehtasi osoittaa tunnetta pelin aikana. Tai, taivas varjele, pelin jälkeen! Täysin edesvastuutonta toimintaa.

Itse menen nyt pukeutumaan säkkiin ja tuhkaan ja häpeämään käytöstäni.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistelin että Kuopiossa ja Oulussa on aina ollut enemmän tilaa. Samapa tuo nykyään IFK :lle. Ehkä vähän viihdyttävämpää peliä pienemmässä askissa...
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hyviä pointteja @Walkin ja @StevieY

Monesti unohtuu se, että maalipaikoille pääsy on pitkässä juoksussa todella tärkeää kuten myös se, että mitä enemmän ja useammin tekee kentällä asioita oikein, sitä todennäköisemmin voittaa. Harmillisen usein muutama virhe nousee esille ja hyvät asiat unohtuu.

Eilisen matsin osalta yksi tärkeä nyanssi, mistä jäi myös hyvä fiilis, oli se, että IFK näytti oikeasti joukkueelta ja siltä että kaikki ovat sitoutuneita yhteiseen tekemiseen. Tämä on monena vuotena antanut vastustajille etua, varsinkin kun tiedossa on että vastustajat tekevät kaikkensa voittaakseen IFK:n.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy