HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 369 075
  • 2 470

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Flunssassa himassa. Niin selailin eilen hieman Telialta noita alkukauden pelin alkuja. Aivan törkeätä dominointia. Vastustajat järjestättäin vain roikkuu perässä ja odottaa meidän virhettä.

Voidaan analysoida ties mitä viivelähtöjä ja The Petteri ”Olen voittanut Liigassa 6 peliä valmentajana” Sihvosen oppeja, mutta tosiasia on, että tuossa kauden alussa ruuti oli märkää niillä pelaajilla joiden se peli piti ratkaista. Sellaisesta paikasta joista nyt Turunen, Dyk, Paajanen, Sallinen, Kangasniemi yms. pistää kiekon takayläpeltiin niin lauottiin alkukaudesta logoon tai ohi.

Luulen, että siitä lähti vähän sellaista epäonnistumisen ja jännittämisen kierrettä, joka pilasi ton kauden alun. Siellä oli läpiajoja, Karhusen haamuja. Voi selittää, ettei ollut oikea-aikaista maskia sit siinä läpiajossa tai siinä tyhjässä maalissa...

Sitten taisi iskeä vähän isompi jännitys puseroon, veskarin loukkaantuminen ja homma puuroutui. Pari lisäloukkia ja tässä on nyt menossa joku murroskausi, jossa keksitään pyörää uudelleen.

Väitän, että jos alkukaudella noi meidän nyt onnistujat olisi latoneet sen 1-2 ekaan erään (johon mahkut oli), niin peliin olisi tullut rentoutta ja onnistumisia olisi tullut laajalla rintamalla.

Mitä tahansa Pike tiimeineen yrittikään rakentaa, se olisi onnistunut ihan eri tavalla ja oltaisiin ihan eri sijoilla.

Nyt meni tälleen ja ollaan uuden äärellä. Katsotaan saadaanko kevääksi uusi suunta ja uudet kujeet.

Aika pienestä on lopulta kiinni. Voitaisiin hyvin olla nytkin jaetulla 3. sijalla Ilveksen kanssa 76 pisteessä. Siihen olisi riittänyt 2 voittoa enemmän varsinaisella peliajalla eli pottiin lisää 6 pistettä. Sen lisäksi jos kerran olisi maalintappio käännetty rankkaritappioksi, olisi saatu vielä tuohon 1 lisäpiste ja sitten 2 pistettä yhdestä jatkoaika- tai rankkarivoitosta. Ja samalla voisi olla isompi ero takana oleviin. Tavallaan turhaa jossittelua, mutta siellä oli niin monta matsia, joista oltaisiin voitu lähteä 2-0 johdossa 2. erään ja olisi näin ollen pakotettu vastustaja avaamaan enemmän peliään. Liian usein oltiin maalin tappiolla tai tasoissa.

Mutta nyt kun napataan seuraavasta kolmesta matsista 9/9 niin hyvältähän tuo taas näyttää. Saipa matsista on hyvä jatkaa!
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Katsoin erän verran Tapparan edellistä peliä (Kärppiä vastaan?) ja pitää sanoa että tykkäsin heidän uudesta pakkivahvistuksesta Polasekista. Oli pienellä otannalla isohko ja ilkeä, osaa luistella jopa tosi hyvin ja näytti olevan ihan kädetkin.

Tänään nähdään sitten tämän miehen todellinen taso.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hävittiin syksyllä tapparalle 1-2, torjunnat oli jotain 10-40. Nyt tuli enää 6 torjuntaa, 3-4.

Onko kukaan hävinnyt koskaan liigassa 6:lla torjunnalla? Nyt on.
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Nyt viimeistään kotietu on taputeltu. Joku kuudes sija vielä jollain tasolla mahdollinen. Veikkaus on, että toi sija 8 on se mihin homma lukittuu. Koko kausi ollut sellaista taaperrusta, että en jaksa uskoa parempiin aikoihin. Harvoin se enään tässä vaiheessa lähtee futaa. Väärässä toki olisi kiva olla.

Tänään joo vaan 6 torjuntaa, Tapparan yv hoiti homman himaan. Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka noi laukaukset voitettiin selvästi, niin onhan toi peli tuollaista näennäistä paskaa.

Hitto tätä taaperrusta taas kerran!
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Tänään joo vaan 6 torjuntaa, Tapparan yv hoiti homman himaan. Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka noi laukaukset voitettiin selvästi, niin onhan toi peli tuollaista näennäistä paskaa.

Näennäinen on tämän illan osalta hyvä sana kyllä. A-luokan maalipaikat lähes nollissa. Mikäli jotain hyvää haluaa hakea niin kuusi (6) omaa torjuntaa mestarikanditaattia vastaan on ihan hyvä suoritus joukkueelta jolla ei kuulemma ole pelitapaa.

Tapparalta irvokas jääkiekkopeli jonka toki ymmärtää levännyttä vastaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja päiväni murmelina.

HIFK häviää pelistä toiseen samalla kaavalla, johon nykyinen valmennusjohto ei tunnu saavan mitään muutosta aikaan. Päästetään helppoja maaleja karmeista virheistä, hyökkäyspelaaminen on pääosin näennäistä kiekonhallintaa sota-alueen ulkopuolelta, joka tuottaa lähinnä harmittomia vetoja. Laukaukset voitetaan näytöstyyliin, mutta tosiasiassa laadukkaat maalipaikat hävitään. Lähes jokainen vastustajan hyökkäys päätyy laatupaikkaan. Vasta kun huomataan tappioasemassa, että ei tällä neppailulla pärjätä, niin aletaan nostamaan röyhkeystasoa. Se yleensä johtaa tänäänkin nähtyyn näennäiseen takaa-ajoon. Seuraavaan peliin lähdetään kuitenkin samanlaisella täysin turhanpäiväisellä mihinkään johtamattomalla kiekonhallinnalla, kunnes vastustaja iskee ensimmäisestä paikastaan maalin.

Yksi tämän valmennuksen aivopieruja on tämä peluutus. Tästä malliesimerkki on Laakso. Tarkoitus ei ole mitenkään haukkua Laaksoa. Edelleen 7-8 pakkina OK pelaaja. Laakso pelannut ykkösparissa Kousan loukkaannuttua. Laakso pelaa huonosti ja virheistä seuraa maalipaikkoja ja maaleja omiin. Laakson rooli pienenee pelin aikana. Seuraavassa pelissä Laakso pelaa taas ykkösparissa. Tänään aloitti pelin ykkösparissa ja lopulta jääaika 2:29, kun käytännössä jokainen herran vaihto oli katastrofi. Aloittaa kuitenkin seuraavan pelin ykkösparissa. Valmennuksen tarkoitus olisi saada joukkueen vahvuudet esiin ja heikkoudet piiloon. Nyt Pikkarainen peluuttaa joukkuetta niin, että joukkue on yhtä heikko, kuin sen heikoin lenkki. Muutenkin ei peliesityksillä tunnu kauhean suurta merkitystä kokoonpanoihin olevan. Peliesitykset resetoituvat joka peliin, kuten pelitapa kausien välissä.

Pikkaraisen kannalta huolestuttavinta on se, että peliesitykset menevät rajusti alamäkeen sekä pelillisesti, että tuloksellisesti. Edes voittopelit eivät kauheasti ole vakuuttaneet eikä niitä kauheasti viime aikoina ole tullut. Lisäksi peliesityksiin on tullut turhautumisen ja haluttomuuden piirteitä, jotka yleensä johtuvat siitä, että pelaajat eivät koe saavansa pelitavasta tukea omaan tekemmiseensä.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiken surkeuden keskellä joitakin valonpilkahduksia kuitenkin. Winberg kasvamassa hyväksi liigapakiksi, Lyytinen, Järvinen, Motin ja Ahonen petranneet (tosin lähtötaso mitä sattuu). Varakas suorittaa kohtuu tasaisesti. Tuon Laakson tilalle kun saataisiin huippu niin pakiston taso voisi olla ”riittävä”. Ongelmana tässä tosin se, että ko. pelurin pitäisi olla sekä fyysinen että kädellinen (a la Krejcik) ja sellaisia ei kaiketi joka mättäältä löydy.

Hyökkäykseen tarvittaisiin laadukas voimahyökkääjä Iikan paikalle. Nyt liikaa sinänsä taitavia hyökkääjiä ja Iikan fysiikka ei vaan riitä kärkijengejä vastaan. Keränen (J), Åsten ja Tallberg olivat tänään hyviä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vitutus alkaa muuttua apatiaksi tämän joukkueen osalta - nyt tekisi sellainen about kuukauden maajoukkuetauko hyvää IFK-fanin näkökulmasta.

Puolustuksen kiekollinen osaamattomuus on masentavaa.

Tapparan ja IFK:n välillä oli tänään todella silmiinpistävä ero pelaamisen ns. dynaamisuudessa ja tehokkuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsoin erän verran Tapparan edellistä peliä (Kärppiä vastaan?) ja pitää sanoa että tykkäsin heidän uudesta pakkivahvistuksesta Polasekista. Oli pienellä otannalla isohko ja ilkeä, osaa luistella jopa tosi hyvin ja näytti olevan ihan kädetkin.
Polasek on yksi kovimmista pakkihankinnoista liigaan. Aivan käsittämätön naaraus Sparta Prahasta, jossa oli nakuttanut tällä kaudella tehoja 3+12=15. 34 ottelussa. Siihen päälle fyysisyys ja hyvä liike, niin voi sanoa, että kun totuttelee liigaan runkosarjan lopun, niin on täyttä kultaa pleijareissa. Polasek ja Sulak on juuri niitä pelaajia, joita HIFK:n puolustus kaipaisi kipeäati.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Enkä myös tiedä kenen piikkiin toi meidän alivoima, mutta onhan se nyt selvää, että ne pelaa Karjalaiselle. Siinä ekassa Motin pelaa ihan saamarin huonosti. Vähän katselee sitä maalinedusäijää, muttei oikein lue MIHIN se kiekko on menossa. Heiluttee vaan mailaa edestakaisin. Helppoa vielä Tapparan pakille lukea se mailan liike, että milloin syöttää Karjalaiselle lapaan.

Ihan paskaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sekametelisoppa tuo yhä vain on. En mä osaa tuolta edes nimeä mitään tutkapareja muuta kuin Paajanen ja Turunen joista toinen on sivussa tyyliin loppukauden. Kertokaa kenen kanssa Sallinen on onnistunut parhaiten, väitän ettei tule yhtenäistä linjaa vaan jokainen heittelee omia nimiä. Salliselle ei ole löytynyt omaa ketjua ja kolmannes enää runkkaria jäljellä. Sama koskee lähestulkoon jokaista pelaajaa, omaa paikkaa joukkueesta ei vain ole löytynyt. Pakiston kanssa samat ongelmat, Kousa-Järvinen kuulostaa hyvältä, mutta ei ole ollut kovinkaan kaksinen. Järvinen vuosimallia 2020 ei ole sama kuin 2016.

Hajuton, mauton, väritön, sitä Helsingin IFK on vuosimallia 2019-20. Kyllä omakin katse kääntyy nyt Piken ja valmennuksen suuntaan ei mahda mitään. Myös Salmelaisen on epäonnistunut, voidaan miettiä tuota hyökkäyksen roolitusta niin ei se helppoa ole kun käytössä on pelkästään tuommoisia taitavia mikkihiiriä joista pitäisi kasata sitten balanssissa olevat ketjut ja kyllä mun täytyy ihmetellä Nykoppin jatkosopimusta, sekä Motinin ja Kankaanperän. Löytyisikö joukkueeseen ensi vuonna se kauan kaivattu nelosketjun sentteri?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sekametelisoppa tuo yhä vain on. En mä osaa tuolta edes nimeä mitään tutkapareja muuta kuin Paajanen ja Turunen joista toinen on sivussa tyyliin loppukauden. Kertokaa kenen kanssa Sallinen on onnistunut parhaiten, väitän ettei tule yhtenäistä linjaa vaan jokainen heittelee omia nimiä. Salliselle ei ole löytynyt omaa ketjua ja kolmannes enää runkkaria jäljellä. Sama koskee lähestulkoon jokaista pelaajaa, omaa paikkaa joukkueesta ei vain ole löytynyt. Pakiston kanssa samat ongelmat, Kousa-Järvinen kuulostaa hyvältä, mutta ei ole ollut kovinkaan kaksinen.

Samaa olen miettinyt. Joukkueessa on helvetin laadukkaita pelaajia jonoksi asti, mutta silti tämä on huonosti rakennettu kokonaisuus. Joukkueessa on liian vähän senttereitä, jolloin kentällisten kasaaminen vaikeutuu, joukkueessa on liian homogeeninen hyökkäys, kai se on pakko vain myöntää, pakistossa on liian rajallisesti kiekollista taitoa ja nyt kun Kousa on poissa, niin tämä läjähtää näpeille, kuten myös ainoan hyökkäystutkaparin puuttuminen.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa olen miettinyt. Joukkueessa on helvetin laadukkaita pelaajia jonoksi asti, mutta silti tämä on huonosti rakennettu kokonaisuus. Joukkueessa on liian vähän senttereitä, jolloin kentällisten kasaaminen vaikeutuu, joukkueessa on liian homogeeninen hyökkäys, kai se on pakko vain myöntää, pakistossa on liian rajallisesti kiekollista taitoa ja nyt kun Kousa on poissa, niin tämä läjähtää näpeille, kuten myös ainoan hyökkäystutkaparin puuttuminen.
Mielenkiintoiseksihan tämän tekee se tosiasia, että siellä on merkittävästi joukkueita joilla on niitä vähemmän "laadukkaita" pelaajia joukkueessaan, mutta pelaavat vaan pirun paljon parempaa ja tehokkaampaa lätkää kuitenkin.
No, onhan IFK sentään edistyneiden tilastojen kruunamaton kunkku, joten kaikki hyvin valtakunnassa.

Nyt juuri on tunne, että yksikään osa-alue kentällä ei ole IFK:lla täysin terävintä kärkeä, jos ei Turusta oteta laiturina huomioon, sillä saattaa olla sillä tontilla liigan parhaimmistoa, jos ei jopa se paras, tällä kaudella.

Jos siis unohtaa ne edistyneet tilastoto edes hetkeksi, ja katsoo ihan vaan sitä peliä ja sarjataulukkoa kaikkineen, niin jälleen kerran kaikessa haisee perinteinen keskinkertaisuus, ja tällä joukkueella se on käsittämätön suoritus.
Eli joko se balanssi (senttereistähän puheltiin kovastikin enen kauden alkua täällä) on jälleen viturallaan, ja/tai valmennus ei vaan ole ajantasalla, eikä osaa johtaa joukkuetta.

Onhan toki edelleen kaikki mahdollista, ja olisihan se melkoinen tuhkimotarina tulla täältä liigan voittoon lopulta, mutta juuri nyt se ei kyllä ole kovinkaan vahvasti näköpiirissä, eikä ole juurikaan olllut koko kauden aikana. Liigaa kun ei voiteta pelkillä edistyneiden tilastojen hallinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Eiköhän tästä pelistä ole kaikki mahdollinen sanottu. Tallbergin peliä oli taas ilo katsoa ja J. Keränen sekä Åsten ansaitsevat peukut edes siitä vähäisestä fyysisyydestä, jota IFK:lta on tottunut odottamaan. Miinukset Laaksolle koheltamisesta sekä M. Keräselle ja Kangasniemelle pelistä toiseen jatkuvasta surffailusta - jälkimmäiselle vielä huudot typerääkin typerämmästä jäähystä, joka koitui sitten pelin ratkaisuksi.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Enkä myös tiedä kenen piikkiin toi meidän alivoima, mutta onhan se nyt selvää, että ne pelaa Karjalaiselle. Siinä ekassa Motin pelaa ihan saamarin huonosti. Vähän katselee sitä maalinedusäijää, muttei oikein lue MIHIN se kiekko on menossa. Heiluttee vaan mailaa edestakaisin. Helppoa vielä Tapparan pakille lukea se mailan liike, että milloin syöttää Karjalaiselle lapaan.

Ihan paskaa.
Tätä alivoimaa en pysty ymättämään.
Liigan PARAS/TEHOKKAIN ylivoimatykki Karjalainen päivystää B-pisteellä, eikä mies saa mitään erityishuomiota vaan saa laukoa vapaasti. Antais vaikka Kemiläisen laukoa vapaasti viivalta, niin maalivahdilla olisi jotain saumaa torjuntaan. Sama ongelma oli aikaisemmin Tepsiä vastaan kuuman Pajuniemen kanssa. Käsittämätöntä.

Ei IFKssa Leskinen/M.Keränen (Keränen oli joo alkukaudestaan vapaana muutamassa pelissä) ole koskaan vapaana lapa pystyssä, omituisesti vaan heikommatkin joukkueet osaavat peittää IFKn B-pisteen vetäjät.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Yksi tämän valmennuksen aivopieruja on tämä peluutus. Tästä malliesimerkki on Laakso. Tarkoitus ei ole mitenkään haukkua Laaksoa. Edelleen 7-8 pakkina OK pelaaja. Laakso pelannut ykkösparissa Kousan loukkaannuttua. Laakso pelaa huonosti ja virheistä seuraa maalipaikkoja ja maaleja omiin. Laakson rooli pienenee pelin aikana. Seuraavassa pelissä Laakso pelaa taas ykkösparissa. Tänään aloitti pelin ykkösparissa ja lopulta jääaika 2:29, kun käytännössä jokainen herran vaihto oli katastrofi
Laaksoa kävi tänään sääliksi, kun yhden maaliin johtaneen virheen jälkeen Laakso istui viltissä koko toisen ja kolmennen erän. Kyllä näitä jättösyöttöjä harrastetaan niin paljon omassa päässä, että luulisi omissa kolisevan useamminkin. Laakson +- -tilasto näyttää rumalta, mutta Kousalla näyttää paljon pahemmalta. Toisaalta Laakso on pelin avaamisessa mielestäni kehittynyt pikku hiljaa huomaamatta.
Valmennus vetää näköjään Laakson kohdalla kylmää peluutuslinjaa. Väitän, että joku tähtistatuksen pelaaja saa pelata pelin päin persettä ilman penkkikomennusta. Lyhyellä (60 min) tähtäimellä peluutusratkaisu saattoi olla oikeansuuntainen, mutta Laakson henkisen kantin tukeminen ei näytä kuuluvan temppuvalikoimaan.

Kolmannessa erässä IFK:n ketjuja muuten sekoitettiin melko lailla, ja se johtikin jonkinlaiseen kiriin.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tässä vaiheessa kautta kyllä pakko todeta, että sarjan top 7 on tekemisessä meitä edellä, vaikka onkin pelejä hallittu ja paikkoja ollut. Tänään toki peli alkoi vasta 2. erässä ja sitten olikin jo myöhäistä.

Iikka ansaitusti penkillä matsin lopun ja toivottavasti ei jatka enää ensi kaudella.

Winberg hyvä ja jos tuolla tasolla jatkaa niin ensi kaudeksi Lyytinen ulos, laadukas pakki tilalle ja Winberg 3. pariin Motinin kanssa. Ahonen voi hyvin jatkaa 7. pakkina.

Vaikka vituttaakin niin hyvä fiilis siitä että yritys ei taaskaan loppunut ja tultiin vielä 3-4 tilanteeseen. Harmittaa vaan miten paljon annetaan noilla mogailuilla ja sekoiluilla vastustajalle etumatkaa ja se että maalinteko, paikoille pääseminen ja siellä pysyminen on niin vaikeaa. Toki 2. ja 3. erä oli parempia ja vastustajaan nähden suoritettiin hyvin. Matsi olisi toki ollut toisenlainen jos Tappara ei olisi alkuun saanut 0-3 johtoa. Varmaan se loppu olisi ollut tasaisempaa siinä vaiheessa.

Nyt kyllä testataan Pikkaraista ja koko jengiä. Pystytäänkö esim. seuraavasta 5 matsista ottamaan 11/15 pts ja seuraavasta 5 matsista taas sama. Kyllä vähintään 22-23/30 pistettä pitäisi ottaa että voisi uskoa että suunta kääntyy oikeasti.

Tuo Tapparan lyhyt lepoaika olisi pitänyt käyttää hyväksi.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Winberg on kyllä tehnyt hienon esiintulon ja tykkään kaverin pelieesityksistä. Pelasi mielestäni virheettömän pelin. Uskalsi tehdä kiekolla oikeita ratkaisuja ja puolusti jämäkästi Tapparan kokeneita hyökkääjiä vastaan.
Vähän jäi kyllä kaivelemaan muun joukkueen esitys vaikka olikin selvää että pelituntuma on kateissa. Eikö tuossa tilanteessa joukkue kuitenkin ymmärrä tilannetta ja lähde pelaamaan varman päälle ekaa kymppiä. Voisi kuvitella, että siinä olisi sitten kaksi ja puoli erää aikaa polkea edellisenä päivänä pelannut vastustaja kuntokiekolla kumoon. Leskinen, Sallinen, Kangasniemi Olisiko herroilta lupa odottaa vähän parempaa kiekollista peliä hyökkäyspäässä. Vaikka kyse on nyt selvästi IFK:n valmennuksen puutteista ja osittain Tapparan hyvästä viisikkopuolustamisesta, niin jotain pitäisi tapahtua näissä huippupeleissä tuollaisten pelaajien korvien välissä että asioita tapahtuisi esim. maalien muodossa.
Joukkue kaipaa kyllä Turusta, Kousaa ja esim. Jääskää... Ehkä ripauksen viimevuosikymmenen alun Petrelliäkin.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laaksoa kävi tänään sääliksi, kun yhden maaliin johtaneen virheen jälkeen Laakso istui viltissä koko toisen ja kolmennen erän. Kyllä näitä jättösyöttöjä harrastetaan niin paljon omassa päässä, että luulisi omissa kolisevan useamminkin. Laakson +- -tilasto näyttää rumalta, mutta Kousalla näyttää paljon pahemmalta. Toisaalta Laakso on pelin avaamisessa mielestäni kehittynyt pikku hiljaa huomaamatta.
Valmennus vetää näköjään Laakson kohdalla kylmää peluutuslinjaa. Väitän, että joku tähtistatuksen pelaaja saa pelata pelin päin persettä ilman penkkikomennusta. Lyhyellä (60 min) tähtäimellä peluutusratkaisu saattoi olla oikeansuuntainen, mutta Laakson henkisen kantin tukeminen ei näytä kuuluvan temppuvalikoimaan.

Kolmannessa erässä IFK:n ketjuja muuten sekoitettiin melko lailla, ja se johtikin jonkinlaiseen kiriin.
Laakso töppäili tuon avausmaalin jälkeen vielä puolenkymmentä kertaa ennen fillaamista. Seurasin pelaamista vaihtopenkin takaa aitiopaikalta. Pikkarainen kävi tukistamassa penkillä, mutta vapina vain jatkui ja penkitys ihan oikea ratkaisu.

Laakso on saanut ihmeen paljon minuuttejs viimeaikoina. Tais jossain matsissa kellottaa jengin suurimmat minuutitkin. Esitykset heikentyneet peluutuksen kasvun myötä ja oli alkukaudesta varmempi pienemmällä vastuulla.

Jos tuolla ryhdyttäisiin penkittämään kaikki perseilijät, oli tähti tai ei, jouduttas luovuttamaan matsit kesken ottelua. Tosin pistesarakkeeseen sillä ei olisi vaikutusta verrattuna nykyiseen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara voitti vain maalitilaston, Hifk:n viedessä kiekonhallinnan, laukaisu-, corsi- ja maaliodottama- sekä paras valmentaja pukukopissa ever -tilastot. Eikö täällä mikään riitä?
No, kohta teitä vääräuskoisia tulee ojentamaan Äiti Aurinkoinen, tätä komppaamaan Mr Kuntopuntari kertoen kuinka Hifk vei kolmannen erän suvereenisti 2-0 sekä tilasto-Petteri oljencorsineen.
Valtakunnassa kaikki hyvin.
 

Raisa S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja kaikki suomalaiset Änärissä
HIFK vei peliä aivan joka tasolla. Tappara pelkää meitä joka solulla, eikä halua meitä enää koskaan kohdata. HIFK:n pelissä on onneksi sellaisia elementtejä, joilla voidaan aivan hyvin voittaa mestaruus. Kotietua ei taida tällä jengillä kuitenkaan olla, sillä niin parempi maaliero toteutuu vieraspeleissä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, nyt ollaan saatu taas yksi entinen kilpahiihtäjäkin takaisin palstalle...
 
Viimeksi muokattu:

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Tappara voitti vain maalitilaston, Hifk:n viedessä kiekonhallinnan, laukaisu-, corsi- ja maaliodottama- sekä paras valmentaja pukukopissa ever -tilastot. Eikö täällä mikään riitä?
No, kohta teitä vääräuskoisia tulee ojentamaan Äiti Aurinkoinen, tätä komppaamaan Mr Kuntopuntari kertoen kuinka Hifk vei kolmannen erän suvereenisti 2-0 sekä tilasto-Petteri oljencorsineen.
Valtakunnassa kaikki hyvin.
Ja sekös sua vituttaa?

Mä vaan jätän tän tähän, ihan vaan sua varten: torjunnat 26 - 6.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja sekös sua vituttaa?

Mä vaan jätän tän tähän, ihan vaan sua varten: torjunnat 26 - 6.
Kumpi sitten mahtoi mennä pieleen tämän kauden joukkueessa, huonommat maalivahdit kuin vastustajilla vai huonommat hyökkääjät, vai sekä että? Tai ehkä se valmennus vaan on luonut taktikan jossa pyöritään, mutta vältellään maalintekoa.

Eipä näitä siis näemmä juurikaan sitten tilastoilla voiteta vai mitä mahdoit tarkoittaa viestilläsi?

Kyllä jäi jotenkin fiilis, että IFK on luettu todella hyvin, tehdään vain se mikä on pakko, ja sen annetaankin pyöriä ihan rauhassa pitäen poissa pahoilta paikoilta, tai -jos pääsee- niin hyvin paineistaen, kun taas IFK:lla tulee omaan päähän näitä "kuollut mummukin tekisi siitä maalin" tilanteita, joista huonompikin vastustaja tekee sen tarvittavan, eli maalin.

Mut hei, ne tilastot. Jeee. Toivotaan toki ettö kauden lopuksi jaetaan pokaali myös tilastovoittajalle, jonka siis kuluuisi olla vähintäänkin se moraalinen mestari.

Mutta jos nyt vaikka hyväksyisinkin näkemyksesi siitä, että IFK on aina parasta kentällä, niin mitähän helvettiä siellä pitäisi tehdä oikein? Huonon tuurin taakse meneminenkin alkaa olemaan jo huono selitys. Kyllähän tossa IFK:n pelissä jokin paha rakenteellinen ongelma alkaa olemaan, ellei sitä ole saatu tällä pelimäärälläkään vielä kuntoon. Jos kokeiltaisiin vaikka lopettaa se "oljencorsi"-tilaston kaunisteleminen ja alettaisiin sen sijaan tekemään vaan niitä maaleja.

Ei ehkä yhtä kaunista, mutta ei taida enää mihinkään kiekoillulliseen missikisaan kohta olla varaa, vaan pitäisi alkaa olemaan lähinnä vain tehokasta. Onhan toikin karu tilasto -kun niistä tykkäät (joka on sis ihan ok)- että IFK:n päähän on kymmenen vetoa joista neljä menee maaliin.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Jos kokeiltaisiin vaikka lopettaa se "oljencorsi"-tilaston kaunisteleminen ja alettaisiin sen sijaan tekemään vaan niitä maaleja.

Tässä ollaan mun mielestä tämän kauden kylmässä ytimessä. Tämä on se syy, miksi ei voiteta.
Pelissä ei tarvita lisää volttilähtöjä, toisteisuuksia tai avaavia syöttöjä. Riittää, kun tehdään paikoista maali. Ja niitä paikkoja on ollut aivan riittävästi yhtä lukuunottamatta kaikissa peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös