HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 338
  • 2 470

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On IFK kertakaikkisen hassunhauska joukkue tällä kaudella. Kun se pelasi vauhdiksta ja sitä "kivannäköistä" jääkiekkoa, se ei saanut yhtään mitään aikaan, ja nyt kun peli näyttää jotakuinkin kertakaikkiselta kuralta, niin sitten se kyllä tekee maalit. IFK ei viissiin koskaan voi täysin "tasapainossa".
Kai tää nyt sitten on taas niitä "pakko voitaa, joten ei mitään väliä milät peli näyttää" pelejä. Propsit kuitnekin erittäin nopeasti tehdystä maalista, mutta iso lampaanperse kokonaisesityksestä ensimmäisessä erässä, ja kyllä jo vähän kävi sääliski (joo on sairautta) Ässiä joilla ei taas mikään uponnut, jost toki sitten ne toiset propsit Tuohimaalle, joka on kyllä parantanut kuin sika juoksuaan.

Toivottavasti ei seuraava erä ole pelillisesti yhtä paska IFK:lta, sillä olisi ihan kiva katsoa hitusen korkeampitasoista pelaamista.

Ja pahoittelen jo etukäteen, jos joku vetää taas herneet, mutta ei kai kukaan voi väittä että IFK:n peli olisi ollut mitenkään näyttävää, tai edes erityisen hyvää saati kaunista katsottavaa tuoaa ensimmäisessä erässä, ja 0-2 ei tosiaankaan vastaa pelitapahtumia lainkaan. Tosin ilolla otan vastaan toki IFK:n tehokkuuden lisääntymisen. Alkaa uhde kääntymään sikäli "paremmaksi" että nyt IFK käyttää paikkansa isommalla teholla. Samoilla tehoilla jos olisi alkukäusi pelattu, niin melkoisesti olisi tehtyjä maaleja plakkarissa.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Ja pahoittelen jo etukäteen, jos joku vetää taas herneet, mutta ei kai kukaan voi väittä että IFK:n peli olisi ollut mitenkään näyttävää, tai edes erityisen hyvää saati kaunista katsottavaa tuoaa ensimmäisessä erässä, ja 0-2 ei tosiaankaan vastaa pelitapahtumia lainkaan.

Juu ei. Maalit oli hienoja, mutta muuten saatiin Ässät näyttämään jopa hyvältä joukkueelta.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tuossa HIFK:n jäähyssä penkiltä peliin tullut pelaaja (olikohan Jääskä) saa kiekon haltuunsa keskialueella niin, että vaihtoon tuleva pelaaja on vielä reilusti kentän puolella. Ei kahta sanaa.

Kousan syötön vastaanotti keskialueella Keränen. Ihan selvähän se oli, mutta niin oli myös Kärppien vastaava.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan järkyttävä peli, mutta pisteet himaan. Tuohimaalta kova peli ja voiton takuumies. Järvisen tekemisestä tykkään myös paljon, paljon muita plussia ei oikein voi jakaa kenellekään. Turunen väläytteli välillä taitotasoaan, mutta ei oikein tuokaan ketju tänään saanut pelistä kiinni.

Meidän alemmat ketjut on kyllä surullisella tasolla, hitto miten heikosti noi voivatkaan vetää pelistä toiseen...
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Vedän vähän enemmän posin kautta eli lähdetään nyt ihan siitä, että kliffaa katsella taas voittoja pitkästä aikaa.

Tuohimaan ja Turusen lisäksi nostaisin vielä Dykin tältä illalta plussan puolelle, oikeastaan tänään ehkä ekaa kertaa vasta nousi esiin kunnolla omalle kartalleni. Hyvä suojaamaan kulmissa, lopussa työteliästä karvausta ja olihan tuo eka maali Saarisen syötöstö aika kylmänviileä. Alemmista ketjuista myös Åsten on toteuttanut minusta rooliaan ihan odotetulla semi hyvällä tasolla, mutta ilman Nykoppia menee aika epätoivoiseksi tuo koostumus. Ja Åsten ja Nykopp sen nelosen hyvän pätkän pitkälti muodostivatkin, Lennu roikkuu sitten perässä ja tekee Lennun juttuja.

Liian purjeissa kyllä oltiin välillä, onneksi pisteet himaan ja itseluottamusta rupeaa kertymään.

Yksi sentteri olisi tähän jengiin vielä tärkeä viimeinen pala. Sallinen ei ykkösen keskelle riitä ja Nykopp on veks.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan järkyttävä peli, mutta pisteet himaan. Tuohimaalta kova peli ja voiton takuumies. Järvisen tekemisestä tykkään myös paljon, paljon muita plussia ei oikein voi jakaa kenellekään. Turunen väläytteli välillä taitotasoaan, mutta ei oikein tuokaan ketju tänään saanut pelistä kiinni.

Meidän alemmat ketjut on kyllä surullisella tasolla, hitto miten heikosti noi voivatkaan vetää pelistä toiseen...
Pakko tosiaan myöntää että Turunen oli kyllä lottovoitto että jäi vielä Suomeen pelailemaan täksi kaudeksi. Uskomattoman rauhalinen kaveri ja tuntuu harkitsevan jokaista tekoaan tarkasti, joten pelin hahmottaminen kyllä hyvällä tasolla.

Yksi Turunen ei kuitenkaan kevättä tee, ja jos pelin "evoluutio" tällä kaudella on tällaista, niin tee mikään muukaan, joten helvetinmoinen vuori on kyllä kiivettävä ennenkuin oikeasti voidaan edes kuvitella haastavamme Kärpät saati Tappara tällä kaudella pitkässä sarjassa.

Nyt ei voida mennä loukkantumisienkaan taakse, joten mitä jää selitykseksi?


Ässät pelasi ihan hyvää peliä ajoittain, joten vilpittömästit ovon sine kärsivällisyyttä Selinin suhteen, ettei ihan heti mono heiluisi.

IFK:lle voitosta huolimatta iso lampaanperse päivän peli-ilmeestä, joka oli sanalla sanoen (no ok kahdella sanalla) luokattoman paska. Tosin muutama pelaaja kyllä osoitti olevansa oikea "ammatimies" (mm Järvinen), ja ehdottomasti pakko antaa isoin tunnustus tänään Tuohimaalle, jonka voi sanoa tänään olleen ison tekijä IFK:n voitolle, jota ei kyllä napsua huonommalla maalivahdilla olisi tänään välttämättä tullut.
Mutta sen verran vielä Järvisestä, että kaveri toi kyllä nopeasti ryhtiä tuohon maalineduspelaamiseen. Toivotaan että taso pysyy, ja miksi ei pysyisi.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin hävitään väärin, milloin voitetaan väärin. Ei ole helppo miellyttää joitain ihmisiä. Eikä tosiaan ollut loistokas esitys IFK:lta tänään, mutta juuri näitä voittoja IFK kaipaa tällä hetkellä. Voittoja oikeastaan tyylillä millä tahansa, että joukkue alkaa saada itseluottamustaan takaisin. Kyllä niitä oikeasti hyvällä pelillä otettuja voittojakin alkaa sieltä sitten tippua. IFK on napannut nyt kolme todella isoa voittoa putkeen, vaikka ainoa vastassa ollut kärkijoukkue kaatuikin vasta jatkoajalla. Isoja voitot ovat olleet juuri henkisellä puolella, kun ovat nousseet voittoon kolmessa tiukassa yhden maalin pelissä – vaikka peleissä onkin ollut pitkiäkin hankalia pätkiä, niin silti joukkue on voitot sieltä vain kairanneet.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Yes! Voitto! Kolmen voiton putki tuntuu jätkillä varmasti helpottavalta. Alkaa apinat tippumaan selästä.

NEGAT:

Taidettiin tulla hieman ylimielisesti Kärpät-voiton jälkeen ja helppo maali unohditti työnteon. Isomäki on aina ollut HIFKlle vaikea paikka ja siellä voittaa tekemällä duunia. Ässät oli paremmalla jalalla (eli asenteella) liikkeellä ja kerkesi kiekkoihin ja pystyi prässäämään kiekon meiltä pois.

Lennu ja Keränen kuuluu tällä hetkellä katsomoon ja Tallberg neloseen. Tallberg sentään pelaa aika virheettömästi vaikka ei mihinkään kerkiäkään.

Lennu ja Kertsi mokaa, ottaa tyhmiä jäähyjä ja ei saa siis kiekkoa omille. Jos ei riitä usko junnuihin isolla rintamalla niin voisivat vaikka vuorotella pelit kunnes Nypsi paranee.

Pikkarainen kaivaa omaa hautaansa peluuttamalla itsepäisesti kavereita, jotka häviää jokaiselle vastustajalle. Ihan senkin takia, että noi meidän potentiaaliset junnut lähtee muualle. Sitten on ensi vuonna taas keskinkertaisuutta rosterissa, kun on pakko ostaa kaikki.

Laakso ylivoimassa... Åstenin maskipelaamisen ymmärrän, mutta mitä hyötyä siitä on kun viivalla on kaveri, joka joko menettää kiekon siellä, jolla ei ole oveluutta syöttää kiekkoa niin että saisi vetoa tai ei saa vetoa itse aikaiseksi.

Ei siinä. 1. ylivoima oli yhtä surkea. Hieman ylimielisesti siinäkin siirreltiin eikä ajatus ollut mukana.

Lunkka. Nyt tarvitsis Lunkka vierelleen jonkun joka jeesaisi sitä kiekollisessa pelissä. Aivan lukossa. Kangasniemi tai sitten Myllylä/Heljanko. Joka joka osaa lukea peliä. Engberg/Tallberg ei vain riitä ton nuoren tietokoneen viereen.

POSIT:
Tuohimaa voitti meille pisteet. Kiva näin päin. Tässä on meille potentiaalinen 1.veska pitkäksi aikaa.

Turunen on kova. Perkele. Ihanaa katsoa tota meininkiä!

Engberg. Odotukset oli alhaalla, mutta pelasi kauden parhaan pelinsä. Ja jos nyt ajattelee, että siellä junnuissa on tätäkin kaveria kuumempia pelaajia... Engbergin iso ero Petrelliin ja Keräseen on, että se saa syötettyä välillä myös omille.

Se, että Selin ei valmenna meitä. Se on tosiaan hyvä koutsi tuolla maakunnissa, mutta miksei se saanut tuollaista pelin rakennetta tehtyä meille viime syksynä? Ei vain tainnut Stadin valot sopia kaverille. Tsemppiä kuitenkin herrasmiehelle ja hienoa, että on saanut Ässät hyvään liikkeeseen. Liiga tarvitsee hyvinvoivia Ässiä.

Se, että voitettiin oli isoin posi. Oli koko ajan sellainen fiilis, että tää hävitään vielä minuutti ennen loppua...mutta ei. Hienoa, että voidaan voittaa näitä tiukkoja taistelupelejä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on tällä hetkellä Kangasniemi ainoa sellainen pisteodottamaltaan kovan tason hyökkääjä pois. Tämän jälkeen HIFK:lle jää seitsemän (7) hyökkääjää, joilla on enemmän, kuin yksi tehopiste. Nyt on kuitenkin jo 12 peliä runkosarjaakin veivattu, eli jotain suuntaa se antaa. HIFK:lla on lopuista pelaajista peräti (5) hyökkääjää, jotka ovat pelannet 9-12 peliä tekemättä maaliakaan. Käytännössä siis kaksi HIFK:n kentällistä pelaa parhaimmillaankin 0-0:llaa. Itse odotin ja olin jopa toiveikas, että Petrell, Åsten, Nykopp, Keränen, Tallberg osastosta jopa kaikki nostaisivat pelillistä tasoaan viime kaudesta, mutta näin ei ole käynyt. Lisäksi HIFK ei voi odottaa, että loukkaantumistilanne pysyy näin hyvänä.

HIFK:n ongelma on se, että kolmen kiekollisen kentän sijaan HIFK:lla on vaikeuksia rakentaa kahta, koska seitsemän pelaajaa ei anna kauheata rotaatiovaihtoehtoa. Oikeastaan vain Turunen-Paajanen ja Saarinen-Dyk kaksikot toimivat. Tänään HIFK:n kaksi kiekolliseen peliin pystyvää kentällistä teki tulosta. Näissä kolmessa perättäisessä voitossakin näiden kahden kentällisen pelaajat ovat vastanneet kaikista tehoista. Edes kolmoskentältä ei saada mitään tukea nyt, kun Kangasniemi on poissa. Ongelma alkaa olemaan vähän myös se, että valmennus ei kummemmin edes peluuta näitä pelaajia alivoimalla, joten roolitus on pahasti pielessä. Järjestään sinne menee Paajanen ja Turunen. Kysymys kuuluukin, että mikä rooli näillä alempien ketjujen pelaajilla sitten on? En itse ainakaan edes erityisen fyysistä pelaamista havaitse. Viisi 0-0 miestä on liikaa kärkiseuralle.

Näistä viidestä tehopisteitä tekemättömästä pelaajasta + Nykopp kokoonpanoon pitäisi mahtua kolme, eli neloskenttä. HIFK tarvitsee siis 2-3 tehopisteitä tekeviä pelaajia lisää joukkueeseensa. Yksi hankinta ja loput junnuista. Junnuja kehiin rohkeasti jo nyt. Pitkässä juoksussa HIFK voittaa varmasti ja tämänkin kauden tähtäimellä varmasti saadaa enemmän irti. Rohkeasti siellä muutkin joukkueet nuoria lupauksiaan peluuttaa. Heljankokin on jo 19. Tämä tuo sellaista positiivista energiaa sinne. Enbergkin sentään toi energiaa, vaikka hyvin vähän aikaan sai. Sentteriä tuo HIFK:n rosteri kyllä huutaa. HIFK tarvitsee Sallisen laidalle, että saa kentälliset tasapainoon.

Katsotaan runkosarjajärjestyksessä kuinka monta yli 1 pisteen hyökkääjää muilla joukkueilla on:

Tappara 10, Kärpät 13, Lukko 12, JYP 10, HPK 11, Kookoo 9, Pelicans 11, Jukurit 12, Saipa 13, HIFK 8, Ässät 9, Ilves 12, Kalpa 11, TPS 13, Jukurit 12.

HIFK on tässä ihan omassa luokassaan. Sen minkä HIFK voittaa kärkipelaajien laadussa suurimpia seuroja vs, niin se häviää alempien kenttien tasossa. Sitä ei ole uskallettu rohkeasti lähteä uusimaan eikä antamaan nuorille mahdollisuuksia. Tietyillä pelaajilla on kiintiöpaikkoja ja jatkosopimuksia lähes ikuisesti. Toki HIFK on pelannut 1-2 peliä muita vähemmän, mutta pitää muistaa tämän olleen HIFK:n ongelma myös viime kaudella. Lisäksi toki myös pakkien laatu vaikuttaa hyökkääjien pisteisiin, mutta onhan HIFK:n pakisto kaikilla mittareilla monia seuroja laadukkaampi. HIFK ei saa yhtään tukea alempien ketjujen pelaajilta, eli jos kärkijätkät eivät tee pisteitä, niin HIFK ei voita oikeastaan ikinä. HIFK:n pitäisi ehdottomasti alkaa uusimaan tuota mainitsemaani 0-0 osastoa nuorempiin, nälkäisempiin ja urallaan eteenpäin meneviin pelaajiin. Mielestäni jo tällä kaudella. Maksimissaan kolmelle sieltä riittää rooli.
 
Viimeksi muokattu:

16.32.9

Jäsen
Suosikkijoukkue
En kong
En tiedä näkikö muut samaa, mutta silmiinpistävää oli se kuinka usein meidän äijät oli kontillaa kun Ässien ukot laitto jatkuvasti miestä seinälle. Ei oikein mitään vastausta kovuuteen.

Järvinen hyvä ja todella tärkeä kaveri alakertaan, mutta kyllä olisi tilausta myös voimahyökkääjälle. Sellainen kaveri, joka pistää Niemeläiset seinälle eikä anna saatana heitellä meidän ukkoja ihan miten sattuu. Keränen mielusti antaa tilaa kokoonpanossa tälle kaverille.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma tämän hetkinen isoin kritiikki osuu myös samaan asiaan, mikä montaa muutakin ihmetyttää, eli että miksei vaikka jo paljon liputettuja Heljankoa ja Myllylää edes kokeilla Liiga-peleissä. Engberg oli tänään kauden ensimmäisessä pelissä jo ihan ok lisä kentällä. Varsinkin nyt Nykoppin loukkaannuttua antaisin rohkeasti Heljangolle jonkun pelin/pelejä näyttää, että saako jatkettua Nuorten SM-liigan hyvää flowtaan myös Edarissa. Myllylän kohdalla jotenkin vielä ymmärrän sen, että Engberg saattaa olla riskittömämpi vaihtoehto, kuin Myllylä, mutta en nyt koe, että Myllyläkään mikään niin iso riski olisi, etteikö voisi antaa näyttöpaikan Liigankin puolella. Olisi mielenkiintoista kuulla Pikkaraisen vastaavan kysymykseen, että miksei noiden kolmos- ja nelosketjujen 0+0-ukkojen tilalle edes kokeilla jotain nuorempaa kundia. Vai onko tosiaan pisteiden valossa vaisu alkukausi laittanut suunnitelmat uusiksi ja nyt halutaan raapia joukkueen itseluottamus ylös kokeneempien ukkojen voimin?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko tosiaan myöntää että Turunen oli kyllä lottovoitto että jäi vielä Suomeen pelailemaan täksi kaudeksi. Uskomattoman rauhalinen kaveri ja tuntuu harkitsevan jokaista tekoaan tarkasti, joten pelin hahmottaminen kyllä hyvällä tasolla.
Turunen on loistava pelaaja. Keväällä 2019 hän jäi mieleen ällöttävänä kaatuilijana, jäähyjen kalastajana, siis häikäisevän taituruuden lisäksi. Torstaisessa pelissä Kärppiä vastaan Turunen osoitti toki olevansa huikea pelimies edelleen, mutta toisaalta polvet olivat tutun notkeat. Tuo notkopolvisuus lyö Turusen otsaan ällötysleiman. Paajanen on tuossa suhteessa samaa laatua, ikävä kyllä.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heikolla pelillä tuli kolme pistettä. Kyllä tuo nyt alkukauden jälkeen paremmin maistuu kuin hyvällä pelillä 0 pistettä.

Ässillä oli kova yritys ja tunnetila pelissä ja HIFK ei ihan pystynyt siihen vastaamaan. Koko ajan oli vähän kiire ja kiekot poltteli lavassa kun Ässien kaveria tuli päälle. Onneksi siellä oli viimeistely aika heikkoa ja tietysti Tuohimaa pelasi hyvin.

Turunen tosiaan todella kovassa vedossa nyt. Upeasti järjesti toisen maalin ja kolmannessa erässä järjesti melkein identtisesti Laakosolle samanlaisen paikan mutta siitä Laakso ei osunut.

Dykiltä ihan mukava peli myös. 2 maalia ja ihan hyvää karvauspeliä siihen päälle. Saariselle tarjoili yhden hyvän paikan riistolla (kerrankin näin päin).

Lundell tarvitsisi jonkun piristysruiskeen. Välillä väläyttelee mutta nyt viimeiset ratkaisut tulee vähän pakottamalla. Jos nyt vaikka saisi sen Kangasniemen takaisin saikulta ja vaikkapa Tallberg - Lundell - Kangasniemi ketjun kasaan, niin josko se siitä. Taidot ei mihinkään ole kadonnut mutta nyt kaipaisi onnistumisia.

Näistä 0+0 miehistä Keränen on minulle suurin mysteeri. Viime kaudella kuitenkin painoi pleijareissa useita tärkeitä maaleja. Tällä kaudella ei olla oikein nähty jälkeäkään siitä viime kevään Keräsestä. En nyt haluaisi hanskoja tiskiin heittää kun sieltä viime keväältä on oikeasti kovat näytöt mutta vähitellen pitäisi alkaa tapahtumaan.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ässät jätti kyllä tänään kaiken kentälle. Mun mielestä Ässät ei pelannut erityisen hyvää peliä, mutta kuitenkin IFK:lta otettiin tila ja vauhti todella tehokkaasti pois ja Ässien puolustus oli todella aggressiivista. IFK:n peli oli mun mielestä kauden surkein, mutta en ole ihan varma mitä mieltä olisin, oliko Ässien hyvyyttä vai meidän huonoutta. Tai sitten Pikkarainen lähti puolustuspelin kautta. Olisin odottanut IFK:lta sitä alkukauden hurlumheitä ja 4-6 maalia tänään.

Kontrastit on kyllä suuret, osa pelaajista suorittaa hyvällä tasolla ja osa ei suorita. Mitenhän mäkin olen jaksanut uskoa että IFK:n nelonen jossain vaiheessa nostaa tasoa. No ei helvetti nosta. Tyhmiä jäähyjä ja sekoilua. Engbergin voisi vaihtaa Lennuun, varmasti saataisiin enemmän aikaan kentällä. Ihan kuin Lennu olisi robotti joka on ohjelmoitu pää alhaalla katsomaan luistimiin ja heittämään kiekkoa päätyyn. Ja aika noloa että Paajasen täytyy käydä ottamassa Åstenin aloituksia. En tiedä onko Heljanko millainen aloittaja, mutta ihmettelen tuota Keräsen (joka tänään tosin aloitti ne harvat aloitukset hyvin) ja Åstenin sentterinä peluuttamista, kun aloituksia pääasiassa hävitään jatkuvasti.

Jotta kentälliset saadaan kuntoon, on saatava jostain se 1-3 kentän sentteri joka pystyy tekemään tulosta. Ihan sama missä järjestyksessä herra X, Lundell ja Paajanen sitten pelaavat. Nyt Lundell menee hukkaan Tallbergin ja Engbergin kanssa ja Saarinen ja Dyk Sallisen kanssa. Odotan että päästään vertailemaan Sallisen suoritusta laiturin tontilta, sillä vahva mutu että hyötyisi itsekin siitä että saisi pelata laidalla.

Sallinen - X / Lundell - Kangasniemi olisi varmasti parempi kentällinen kokonaisuuden kannalta.

Nelonen voisi olla mun mielestä ihan hyvin Tallberg - Heljanko - Åsten tai Tallberg - X - Åsten tai sitten Tallberg - X - Enberg ja Keränen ja Lennu jakamassa nimmareita. Mun poika ainakin haluaisi tavata Lennun, saisin sitten itsekin rahoille vastinetta.

Tuohimaalle ja Dykille, Laaksolle ja Järviselle sekä Turuselle parit leijonat, Lennulle ja Keräselle ja Salliselle lampaan perseet ja Salliselle itseasiassa 4 persettä, sillä sai syöttöpisteen hävitystä aloituksesta. Åstenille myös yksi takapuoli siitä typerästä loppuhetken jäähystä (toki dumarin olisi pitänyt se korkeamaila viheltää ensin, mutta silti).
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin hävitään väärin, milloin voitetaan väärin. Ei ole helppo miellyttää joitain ihmisiä. Eikä tosiaan ollut loistokas esitys IFK:lta tänään, mutta juuri näitä voittoja IFK kaipaa tällä hetkellä. Voittoja oikeastaan tyylillä millä tahansa, että joukkue alkaa saada itseluottamustaan takaisin. Kyllä niitä oikeasti hyvällä pelillä otettuja voittojakin alkaa sieltä sitten tippua. IFK on napannut nyt kolme todella isoa voittoa putkeen, vaikka ainoa vastassa ollut kärkijoukkue kaatuikin vasta jatkoajalla. Isoja voitot ovat olleet juuri henkisellä puolella, kun ovat nousseet voittoon kolmessa tiukassa yhden maalin pelissä – vaikka peleissä onkin ollut pitkiäkin hankalia pätkiä, niin silti joukkue on voitot sieltä vain kairanneet.
En minä sitä kistä. Voittojaj tarvitaan, mutta myös edes jonkinlainen punainen lanka siinä tekemisessä. Nyt mennään näemmä ihan äärilaidasta toiseen. Kentällä ei suju oikein mikään, mutta maalinteko (onneksi) onnistuu kuin myös maalivahtipelikin. Äsken oli jotakuinkin päinvastoin. Olisi siis kiva saada kiinni edes jostakin että mitä helvettiä siellä oikein tapahtuu.
Ei siitä nyt taas pitänyt kenenkään sieraimiin mitään vetää, että en jaa ajatuksianne IFK:n loistokkuudesta.
Eikö se nyt jo pitäisi olla kohtuu selvää kaikille, että mitään yhtä tapaa fanittaa ja tarkastella IFK:n touhua, ei vaan ole.

Pidä toki siis näkemyksesi, ja vaikka itsekin nautin toki voitosta -juurikin koska niitä tarvitaan- niin itse pelsitä ei voi sanoa samaa, ja jos jonkinlaista oikeudnmukaisuutta maailmassa olisi, niin kyllä Ässät olisi parempaa ansainnut, koska niin saatanan sekavaa tekemistä IFK kyllä esitti.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei siitä nyt taas pitänyt kenenkään sieraimiin mitään vetää, että en jaa ajatuksianne IFK:n loistokkuudesta.
Ei täältä ainakaan löydy mitään vihanneksia nenästä, Mietin, että olisin tuon toisen pisteen jälkeen laittanut hymiön, mutta kun vähän vierastan niiden käyttämistä, niin jätin laittamatta. Ja jos luit vielä tuota toista pistettä pidemmälle, niin en pitänyt tänään(kään) IFK:n esitystä loisteliaana, vain oikeastaan päin vastoin. Mutta todella iso voitto tämän iltainen kuitenkin oli jälleen IFK:lle, vaikka se vaikeuksien kautta tulikin – tai ehkä ne vaikeudet siitä voitosta juuri ison tekevätkin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei täältä ainakaan löydy mitään vihanneksia nenästä, Mietin, että olisin tuon toisen pisteen jälkeen laittanut hymiön, mutta kun vähän vierastan niiden käyttämistä, niin jätin laittamatta. Ja jos luit vielä tuota toista pistettä pidemmälle, niin en pitänyt tänään(kään) IFK:n esitystä loisteliaana, vain oikeastaan päin vastoin. Mutta todella iso voitto tämän iltainen kuitenkin oli jälleen IFK:lle, vaikka se vaikeuksien kautta tulikin – tai ehkä ne vaikeudet siitä voitosta juuri ison tekevätkin.
Joo, luin tarkemmin toisella kertaa, joten jäin toki liikaa kiinni tuohon avaukseesi joka hienovaraisesti vihjaisi että olisi tänään(kin) pitänyt nähdä vain positiivisia asioita. Voitto toki oli sellainen, koska niitä tosiaankin IFK tarvitsee nyt isosti, mutta ei tosiaankaan saa sen tuottanutta tapaa näyttämään yhtään paremmalta. En siis tiedä että mitä hemmettiä siellä IFK.n harjoituksissa tapahtuu, mutta ihme sekoilua on kyllä kun touhu menee ihan laidasta toiseen. Tällaisella esityksellä -vaikka tulikin hieno taisteluvoitto kärpistä- ei pitkää kevättä voi povata, ja kyllä alkaa tulemaan vahavsti esiin se kuilu, joka IFK:lla kahden ensimmäisne kentän jälkeen on tasossa. Juurikin kolmosen ja nelosen kyvyssä tuotaa peliä ja varsinkaan tuloksellista sellaista, IFK häviää hyvinkin vahvasti useammallekin joukkueelle kuin vain kahdelle kärki sellaiselle.

Kyllä se tasapainottomuus ainakin tänään näkyi erittäin vahvasti.

Kiitos kuitenkin vastauksestasi, niin ei jää kelleen mitään kasveja mihinkään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ässät jätti kyllä tänään kaiken kentälle. Mun mielestä Ässät ei pelannut erityisen hyvää peliä, mutta kuitenkin IFK:lta otettiin tila ja vauhti todella tehokkaasti pois ja Ässien puolustus oli todella aggressiivista.

Ikävä kyllä ei HIFK ilmaisia pelejä Liigassa saa koskaan, Kaskinen sanoi TPS:n pelanneen kuin seiskapeliä IFK:ta vastaan, Kärpät Mannerin johdolla virittäytyvät aina meitä vastaan täydellä teholla ja tänään Ässät pisti myös aikalailla kaiken likoon ja vähän enemmänkin. IFK sytyttää, niin se vain menee. Sitähän kaikki pelaajatkin jotka meille siirtyvät niin toteavat, että aina IFK:ta vastaan joukkueet pistävät kaiken likoon eikä tarvitse valmentajien erikseen pumpata joukkueita.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En siis tiedä että mitä hemmettiä siellä IFK.n harjoituksissa tapahtuu, mutta ihme sekoilua on kyllä kun touhu menee ihan laidasta toiseen. Tällaisella esityksellä -vaikka tulikin hieno taisteluvoitto kärpistä- ei pitkää kevättä voi povata, ja kyllä alkaa tulemaan vahavsti esiin se kuilu, joka IFK:lla kahden ensimmäisne kentän jälkeen on tasossa. Juurikin kolmosen ja nelosen kyvyssä tuotaa peliä ja varsinkaan tuloksellista sellaista, IFK häviää hyvinkin vahvasti useammallekin joukkueelle kuin vain kahdelle kärki sellaiselle.
Vähän luulen, että tänään IFK lähti ihan tarkoituksella enemmän puolustuksen kautta. Lauantai ja Isomäki on kenelle tahansa hankala paikka, mutta ehkä ennen kaikkea IFK:lle, joka Porissa sytyttää lähes yhtä paljon kuin Lukko. En toki usko, että ihan noin telineissä Pikkaranenkaan olisi joukkueensa halunnut olevan, mutta aika hyvin IFK:lla pysyi paketti kasassa puolustussuuntaan, eikä Ässille juurikaan mitään tuhannen taalan paikkoja avautunut. Ja onneksi itse sitten tehtiin toista peliä putkeen suhteellisen hyvällä prosentilla paikoista maalit ja Tuohimaa oli hyvä maalilla, niin jollain tavalla aika kliininenkin vierasvoitto tuli tänään sitten loppujen lopuksi.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ikävä kyllä ei HIFK ilmaisia pelejä Liigassa saa koskaan, Kaskinen sanoi TPS:n pelanneen kuin seiskapeliä IFK:ta vastaan, Kärpät Mannerin johdolla virittäytyvät aina meitä vastaan täydellä teholla ja tänään Ässät pisti myös aikalailla kaiken likoon ja vähän enemmänkin. IFK sytyttää, niin se vain menee. Sitähän kaikki pelaajatkin jotka meille siirtyvät niin toteavat, että aina IFK:ta vastaan joukkueet pistävät kaiken likoon eikä tarvitse valmentajien erikseen pumpata joukkueita.

Niinhän se menee. Ja siihen kun vielä lisää, sen että IFK pystyy aina kääntämään varmankin voiton lopulta jännittäväksi.

Olisi silti pitänyt pelata snadisti paremmin. Järkyttävä 6 päivän kuoleman flunssa päällä ja sitten pitää vielä ns. "varmaa" matsiakin jännittää. Hitto.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jokainen peli on yksilöllinen. On Tapparallakin ollut vaikeita matseja tällä kaudella ja hyvä joukkue oppii klaaraamaan ne pisteet huonollakin pelillä. HIFK voi jopa saada itseluottamusta tälläisestä voitosta.

Koska Isomäki lauantaina ei ole helppo paikka kenellekkään ja varsinkin tänään, kun tuntui, että Ässät oli tosissaan lähtenyt katkaisemaan nolla -putkeaan.

Varmaan taas opitaan tän pelin virheistä. Ja ehkä Pikkairainen jossain vaiheessa luottaa myös junnuihin. Seuraavaksi pisteet Saipalta ja jatketaan nousua!
 
Suosikkijoukkue
IFK
Olin paikan päällä tsiigaamassa kulttuurimatkalla Isonmäen hallissa. Ehkä ihan snadisti simoissa, mutta ei se nyt ihan niin hirveältä koko aikaa näyttänyt. Ei Ässillä ekaan puoleen tuntiin mitään erityisen vaarallisia paikkoja ollut.

Dykiltä tosiaan hyvä ilta, 2 häkkiä ja yksi tolppa. Turunen painaa hienosti duunia molempiin suuntiin, itseasiassa olen yllättynyt siitä miten paljon tekee myös puolustussuuntaan. Järvinen on hieno hankinta. Engberg pelasi pirteästi ja hyvällä jalalla, vois ottaa rosteriin useamminkin. Tuohimaa alkaa löytää tasonsa, aika eleetöntä työskentelyä tänäänkin.
 

drownikufecin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina tulee vastaan se ensimmäinen kerta ja omalla kohdallani se tulee vastaan nyt. Eli taustalta sisällöntuottajaksi.

En ota paremmin kantaa milloin on oikein voitettu tai hävitty, mutta kauden alussa tuli turpaan hyvällä ja painostavalla pelillä, nyt taas voitto vähemmän ansaitusti. Sekä Tappara että Kärpät ovat alkukaudesta olleet useasti mankelissa mutta silti voittaneet ottelun. Tätä suoritusvarmuutta myös me kaipaamme. Emme pelkkää iloa ja tehotonta pörräystä.

Nakit jäissä, vielä voidaan parantaa, varsinkin alempien kenttien osalta, mutta kaikki ei ole paskaa paitsi kusi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös