Suosikkijoukkue
HIFK, Musan Salama, Ulvilan Pesä-veikot, Arsenal
Ihan järkyttävä peli, mutta pisteet himaan. Tuohimaalta kova peli ja voiton takuumies. Järvisen tekemisestä tykkään myös paljon, paljon muita plussia ei oikein voi jakaa kenellekään. Turunen väläytteli välillä taitotasoaan, mutta ei oikein tuokaan ketju tänään saanut pelistä kiinni.

Meidän alemmat ketjut on kyllä surullisella tasolla, hitto miten heikosti noi voivatkaan vetää pelistä toiseen...
Itse katsoin äsken uusintana viimeisen erän, enkä todellakaan allekirjoita, että olisi ollut kaikenkaikkiaan järkyttävää pelaamista, tuskin eka eräkään mistä katsoin vain tehdyt maalit.,...

Järkyttävää oli korkeintaan ainoastaan Petrellin pelaaminen (taas?) tai ainakin se, että hänellä on kapteeninnauha.,..myös Keräsen heppoinen pelaaminen oli varsinkin lopussa järkyttävää, taisiis se, mistä Micke sai jäähyn...sanoisin, että jos tuo on tuomarilinja, niin siinä maalin edessä (hyökkäyspäässä)KIN pitää pelata kovempaa, eikä heti luuhistua maahan, jos joku maila hiuka kasvoa hipaisee.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
IFK on nyt ollut kahdessa pelissä komanteen erään mennessä johdossa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vastustaja joutuu aktivoitumaan enemmän kuin joukkue puolustaa johtoaan. Tämä asetelma ei ole edes pelkästänn IFK:n otteluissa vaan jääkiekko ottelun luonteessa yleisesti. Toinen ottaa riskejä ja toinen yrittää niitä välttää. Näissä kahdessa ottelussa, en pidän IFK:n suoritusta kolmannessa erässä heikoksi vaan aika solidiksi puolustuspeliksi. Kärpätkän ei olisi 5v5 pelissä tasoitusta todennäköisesti aikaiseksi saanut. Samasta syystä kun IFK on jahdannut kavennusta/tasoitusta on IFK saanut vastustajan näyttämään heikolta. 60 pelin runkosarjalla on siinä merkityksensä, että pikkuhiljaa saadaan sitä pelin tasoa kasvatettua ettei keväällä enää tarvitse vetäytyä poteroihin puolustamaan.

Joonas Järvinen on ihan top hankinta. Aivan erinäkinen pelaaja kuin viime kaudella Tapparassa niissä otteluissa mitä näin. Ehkä pätkä pesti pistää varovaiseksi tai sitten Järvisen pelillinen luonne on enemmän IFK:n näköinen. Järvinen taklaa, tukee hyökkäyksiä, pitää maalinedustan puhtaana. Todella valmis ollut pelaamaan joka itselle on ollut kyllä yllätys, ajattelin hakevan hieman rauhallisemmin rytmejä, mutta tämä taso kelpaa oikein hyvin.

Joukkue tarvitsee edelleen vahvistusta, mutta ennen sitä tarkastaisin mitä Heljanko tai Myllylä pystyy joukkueelle tuomaan. Ehkä nämä kaverit saisi sitä potkua myös Lundellin tekemiseen.

Joukkue tarvitsee hienosäätöä niin pelin kuin kokoonpanon osalta. Ne kehityskohteet on kumminkin hyvin pieniä verrattuna aikaisempiin vuosiin joten kyllä tästä hyvä kausi vielä saadaan.

EDIT: korjailtu virheitä
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä kahdessa ottelussa, en pidän IFK:n suoritusta kolmannessa erässä heikoksi vaan aika solidiksi puolustuspeliksi. Kärpätkän ei olisi 5v5 pelissä tasoitusta todennäköisesti aikiaseksi saanut. Samasta syystä kun IFK on jahdannut kavennusta/tasoitusta on IFK saanut vastustajan näyttämään heikolta.
Kolmas erä Ässiä vastaan alkoi aika heikosti. Jossain 7 minuutin kohdalla alkoi sitten parempi jakso, jossa HIFK alkoi pelkän puolustamisen sijaan ottamaan kiekkokontrollia itselleen, eli alaspäin tiputtelemalla rauhallista kiekon hallintaa. Siinä tuli mm. 2 vs 1 hyökkäys, kun Ässät alkoi prässäämisessään ottaa tarpeettomia riskejä. Kyllä tuollainen pelin nollaaminen on paljon parempi tapa, kuin Kärpät pelissä nähty kiekon jatkuva dumppaaminen keskialueelle ja pitkäksi. Se on sitä viimeisen kahden minuutin pelaamista. Väkisin siellä aina se jonkunlainen paine tulee viimeistään sitten, kun vastustaja ottaa maalivahdin pois, mutta siihen asti pitäisi mahdollisimman paljon pyrkiä pelaamaan kellosta pois pitämällä kiekko omalla joukkueella. Kärppien paineen alla HIFK ei tähän pystynyt. Silloin huomattavasti helpommin tulee se tasoitus. HIFK:n hyvän pelaamisen eilen viimeisessä erässä katkaisi Åstenin jäähy. Liian paljon muutenkin nämä nelosen pelaajat Åsten, Petrell, Keränen ottaneet yhteensä liikaa typeriä jäähyjä huonoissa paikoissa. Siinä mielestäni sitä ennen nelosketju pelasi sellaista peliä, jota sen pitäisi pitkin peliä pelata, eli raastaa kiekon kanssa vastustajan alueella pitkää vaihtoa.

Niin monta kertaa nähnyt noita hyvän pelitavan joukkueita vastaan sen, että miten vaikeaa se kiekon prässääminen sieltä on, kuten huomattavasti keveämmällä materiaalilla pelaavalta HPK:lta. Vaikka kuinka kovan paineen antaa, niin yleensä löytyy syöttösuuntia purkaa se paine vähintään keskialueelle ja monesti myös lähteä hyökkäykseen. En halua HIFK:ta nähdä tuota edes Kärppien paineen alla, että menee koko erä ihan roiskimiseksi. Sitten on väärät pelaajat tai väärä valmentaja tai molemmat. Ei pelin vielä pidä olla valmista, mutta sitä kohti pitäisi päästä. Vähän olen huolissani siitä, että mihin suuntaan tuo HIFK:n pelaaminen on menossa. Haluaisin paljon palasia siitä corsitilastoja hallinneesta pelaamisesta, jossa kiekko oli suurimman osan ajasta HIFK:lla.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on tällä hetkellä Kangasniemi ainoa sellainen pisteodottamaltaan kovan tason hyökkääjä pois. Tämän jälkeen HIFK:lle jää seitsemän (7) hyökkääjää, joilla on enemmän, kuin yksi tehopiste. Nyt on kuitenkin jo 12 peliä runkosarjaakin veivattu, eli jotain suuntaa se antaa. HIFK:lla on lopuista pelaajista peräti (5) hyökkääjää, jotka ovat pelannet 9-12 peliä tekemättä maaliakaan. Käytännössä siis kaksi HIFK:n kentällistä pelaa parhaimmillaankin 0-0:llaa. Itse odotin ja olin jopa toiveikas, että Petrell, Åsten, Nykopp, Keränen, Tallberg osastosta jopa kaikki nostaisivat pelillistä tasoaan viime kaudesta, mutta näin ei ole käynyt. Lisäksi HIFK ei voi odottaa, että loukkaantumistilanne pysyy näin hyvänä.

HIFK:n ongelma on se, että kolmen kiekollisen kentän sijaan HIFK:lla on vaikeuksia rakentaa kahta, koska seitsemän pelaajaa ei anna kauheata rotaatiovaihtoehtoa. Oikeastaan vain Turunen-Paajanen ja Saarinen-Dyk kaksikot toimivat. Tänään HIFK:n kaksi kiekolliseen peliin pystyvää kentällistä teki tulosta. Näissä kolmessa perättäisessä voitossakin näiden kahden kentällisen pelaajat ovat vastanneet kaikista tehoista. Edes kolmoskentältä ei saada mitään tukea nyt, kun Kangasniemi on poissa. Ongelma alkaa olemaan vähän myös se, että valmennus ei kummemmin edes peluuta näitä pelaajia alivoimalla, joten roolitus on pahasti pielessä. Järjestään sinne menee Paajanen ja Turunen. Kysymys kuuluukin, että mikä rooli näillä alempien ketjujen pelaajilla sitten on? En itse ainakaan edes erityisen fyysistä pelaamista havaitse. Viisi 0-0 miestä on liikaa kärkiseuralle.

Näistä viidestä tehopisteitä tekemättömästä pelaajasta + Nykopp kokoonpanoon pitäisi mahtua kolme, eli neloskenttä. HIFK tarvitsee siis 2-3 tehopisteitä tekeviä pelaajia lisää joukkueeseensa. Yksi hankinta ja loput junnuista. Junnuja kehiin rohkeasti jo nyt. Pitkässä juoksussa HIFK voittaa varmasti ja tämänkin kauden tähtäimellä varmasti saadaa enemmän irti. Rohkeasti siellä muutkin joukkueet nuoria lupauksiaan peluuttaa. Heljankokin on jo 19. Tämä tuo sellaista positiivista energiaa sinne. Enbergkin sentään toi energiaa, vaikka hyvin vähän aikaan sai. Sentteriä tuo HIFK:n rosteri kyllä huutaa. HIFK tarvitsee Sallisen laidalle, että saa kentälliset tasapainoon.

Katsotaan runkosarjajärjestyksessä kuinka monta yli 1 pisteen hyökkääjää muilla joukkueilla on:

Tappara 10, Kärpät 13, Lukko 12, JYP 10, HPK 11, Kookoo 9, Pelicans 11, Jukurit 12, Saipa 13, HIFK 8, Ässät 9, Ilves 12, Kalpa 11, TPS 13, Jukurit 12.

HIFK on tässä ihan omassa luokassaan. Sen minkä HIFK voittaa kärkipelaajien laadussa suurimpia seuroja vs, niin se häviää alempien kenttien tasossa. Sitä ei ole uskallettu rohkeasti lähteä uusimaan eikä antamaan nuorille mahdollisuuksia. Tietyillä pelaajilla on kiintiöpaikkoja ja jatkosopimuksia lähes ikuisesti. Toki HIFK on pelannut 1-2 peliä muita vähemmän, mutta pitää muistaa tämän olleen HIFK:n ongelma myös viime kaudella. Lisäksi toki myös pakkien laatu vaikuttaa hyökkääjien pisteisiin, mutta onhan HIFK:n pakisto kaikilla mittareilla monia seuroja laadukkaampi. HIFK ei saa yhtään tukea alempien ketjujen pelaajilta, eli jos kärkijätkät eivät tee pisteitä, niin HIFK ei voita oikeastaan ikinä. HIFK:n pitäisi ehdottomasti alkaa uusimaan tuota mainitsemaani 0-0 osastoa nuorempiin, nälkäisempiin ja urallaan eteenpäin meneviin pelaajiin. Mielestäni jo tällä kaudella. Maksimissaan kolmelle sieltä riittää rooli.
Nyt oli pirun hyvä viesti! Tätä juuri olen itsekin katsellut, että IFK:lla on järisyttävä kuilu tuossa kahden ensimmäisen kentän jälkeen, mitä tulee pelin ja sen voittamisen edistämiseen, eikä ne kaksi ensimmäistäkään ole täysin tasapainoisia, joten hemmetisti antaa IFK tasoitusta tuolla rintamalla.

Ja voisi tosiaankin vielä hyväksyä sen "optimaalisen" neloskentän saatavan kasaan tuolta, mutta IFK:lla ei tällä hetkellä ole lainkaan toimivaa kolmoskenttää, ja se tulee olemana pitkässä juoksussa huono asia.

Jos ei siis haluta ostoksillekaan mennä, niin olisi jo vähintäänkin aika alkaa lunastamaan niitä puheita junnujen "reilusta" mahdollisuudesta näyttää osaamistaan, ja ennen kaikkea kasvaa liigaan. Vaikka tosiaankin edes sillä rotaatiolla.

Menee vielä hukkaan nuo junnuhankinnat joista niin kohistiin, kun ensi kaudella mättävät meitä vastaan maaleja maakunnissa, pujotellen noita meillä edelleen kentällä pönöttäviä merimerkkejä, kuten Petrelliä.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse katsoin äsken uusintana viimeisen erän, enkä todellakaan allekirjoita, että olisi ollut kaikenkaikkiaan järkyttävää pelaamista, tuskin eka eräkään mistä katsoin vain tehdyt maalit.,...

Järkyttävää oli korkeintaan ainoastaan Petrellin pelaaminen (taas?) tai ainakin se, että hänellä on kapteeninnauha.,..myös Keräsen heppoinen pelaaminen oli varsinkin lopussa järkyttävää, taisiis se, mistä Micke sai jäähyn...sanoisin, että jos tuo on tuomarilinja, niin siinä maalin edessä (hyökkäyspäässä)KIN pitää pelata kovempaa, eikä heti luuhistua maahan, jos joku maila hiuka kasvoa hipaisee.
No juu, sinä näit noin, ja joku muu näki toisella tavalla. Liekö kukaan varsinaisesti väärässä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Musan Salama, Ulvilan Pesä-veikot, Arsenal
No juu, sinä näit noin, ja joku muu näki toisella tavalla. Liekö kukaan varsinaisesti väärässä.
Tuskin kukaan täysin väärässä, pääasia nuo pisteet, vaikka ne juuri sellaiset väkisin väännetyt olivatkin...

Nyt jotenkin sellainen fiilis, että tästä sijoitus tulee tällä pelillä ainakin nousemaan. Tosiaan itsekin vähän mietityttää tuo nelosketju, mutta aikalailla muuten hyvät fiilikset, myös eilisestä...
Varmasti tässä vielä pelaajapolitiikkakin elää, mutta jotenkin nyt hyvä sauma muutama ottelu vähemmän pelanneena lähteä
jatkamaan vieraspisteputkea, Zaborskyn kenttä se oli myös ainoita joita heiltäkin (Saimaa) Porissa onnistui.

Keskiviikkona toki taas eri peli ja kisapuiston "hurmos"...kuitenkin jotenkin nyt levollinen mieli, kun jotenkin Järvinen tullut hyvin sisään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jp60

Jp60

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näyttää taas hyvältä, silloin kun huonolla pelillä voitetaan +enemmän kuin yks maali niin lupailee hyvää..... maistuu taas heinz ketsup.... seuraava otsikko olkoon.... HIFK hävisi 3kk jälkeen..
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kiinnostavaa, että kaikki rakenteelliset ongelmat tuntuu olevan etukäteen kehutussa hyökkäyksessä. Toki siksi, että (eri syistä) Nordgren, Tallberg ja Keränen ovat nyt vähemmän hyödyksi kuin mitä alunperin oli varmasti Salmelaisen ja Pikkaraisen suunnitelma.

Pakisto sen sijaan on hyvä - jos vain Lyytinen ja Ahonen löytää viime kauden tason. Siten oltaisiin viime vuoden lokakuun pakistoa edellä.

Eronen->Kousa (Aika tasan menee)
Motin->Motin (Taso on hieman parempi)

Quincey-> Järvinen (Tasaisuuden takia parempi)
O’Connor->Lyytinen (Taso laskenut juuri nyt)

Varakas->Varakas (nostanut tasoaan)
Laakso->Laakso (nostanut tasoaan)
Finley->Ahonen

Kankaanperä->Kankaanperä (maskotti)
Ulander->Ulander
Winberg->Winberg
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Odotan innolla, kun tänne tullaan taas linkkaamaan Telian momentum-tilastoja ja kertomaan, miten hävittiin pelaamalla puolet pelistä tosi hyvin. Tuollaista tekstiä ja selittelyä näkee yleensä saipojen/sporttien yms. faneilta. YLE Puheella haastateltiin tänään ennen kierroksen alkamista Hannu Jortikkaa, joka osuvasti totesi Taikaviitta Jalosen mantran: ”jääkiekossa on kyse voittamisesta, vaan ja ainostaan voittamisesta”, ja tässä Jarno Pikkaraisen koutsaama IFK on aivan vitun huono. Kauan pitää tulosta odottaa IFKn materiaalilla?
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Avauserä oli todella huono ja hengetön, mutta tuon jälkeen hyvää peliä ja neljä maalia pariin erään eikä se tasoituskaan ollut kuin yläriman päässä. Alivoima ei toiminut kyllä yhtään, hyvin pelasi SaiPa ylivoimansa. Tuohimaalta suoraan sanottuna paska ilta, maalivahtiongelma on todellinen ollaan hävitty ihan helvetisti pisteitä surkeaan maalivahtipeliin Fränän toimesta.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin ykköset -> HIFK
Jos Fränä ois saanu muutakin kiinni kun silmänsä ja jos kapteeni olisi tehnyt paikoistaan niin 2-6 olisi päättynyt vieraiden voittoon.
 
Life sucks then you die.

Jacobsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Puolustus peli ja maalivahti peli on syöpää. Onneksi Keränen aloittaa ensi viikolla, koska jos hävitään tällä viikolla kaikki, on jotain jota odottaa ja innolla. Jyvä ja Sport ja kuusi pistettä, sen pituinen se.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Avauserä oli todella huono ja hengetön, mutta tuon jälkeen hyvää peliä ja neljä maalia pariin erään eikä se tasoituskaan ollut kuin yläriman päässä. Alivoima ei toiminut kyllä yhtään, hyvin pelasi SaiPa ylivoimansa. Tuohimaalta suoraan sanottuna paska ilta, msslivahtiongelma on todellinen ollaan hävitty ihan helvetisti pisteitä surkeaan maalivahtipeliin Fränän toimesta.
No, hienoa että teki maaleja, ja että oli lähellä tasoituskin, mutta ei mun mielestä minkään huippujoukkueen pidä olla tilanteessa, jossa se tekee neljä, ja silti hakee vielä tasoitusta ottelussa. Ja ei varsinkaan jos operoi selkeästi isommilla resursseilla kuin vastustaja. Mutta tää on IFK. Ei vaan voi -vaikka miten selittäisi- maalivahti päästää kuutta jos tarkoitus on pelata vakavissaan mestaruudesta.

IFK:n mokeille on viimekausina mennyt aivan liikaa ns "helppoja" vs kulloisenkin vastustajansa maalivahti.

IFK:n pelin evoluutiokin tuntuu olevan (jälleen) nyt ihan perseestä, jos itse tehtyjen maalien hinta on se, että vastustajakin mättää niitä.
Tämä jos mikä kertoo siitä, että siellä ei ole tasapainossa joukkue, jos maalitekemiseksi kusee puolustus, tai toisaalta sen hyvin puolustamisen hintana on maalittomuus.
Vaihtoehtoisesti on sitten valmennuksella homma sekaisin. Saa ihan jokainen valita että miten asian itse kukin näkee.

IFK onkin vissiin vaan vakiintunut tähän saatanalliseen ja kenties ikuiseen keskinkertaisuuteensa, jossa se häviää ja voittaa jotakuinkin yhtä paljon, maaliero on melko tarkkaan nollissa (+/- jokunen maali sinne tänne) ja sarjasijoituskin keskikastissa.

Ei tässä siten paljoakaan pikku venyminen jossain poffeissa lohduta, jos sieltäkin aina päädytään sinne pakkopronssista vääntämään.

Mulla ei vaan mene jakeluun tää IFK:n touhuaminen, jossa joka perkeleen vuosi opetellaan pelaamaan, eikä vissiin koskaan opita.

No, nyt on taas vitutus päällä koko touhuun, mutta ehkä se tästä taas iloksi muuttuu...kai.
 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
No, nyt on taas vitutus päällä koko touhuun, mutta kai se tästä taas iloksi muuttuu...kai.
Tätä touhua jo yli 30 vuotta seuranneena, niin ei tule muuttumaan. Ainakaan kuin yhdeksi suonenvetokaudeksi kerran kymmenessä vuodessa...
 
"Ei tästä tuu taaskaan mitään"

Stigu

Jäsen
Tulipa taas katsottua pitkästä aikaa kokonainen matsi Lumoa. IFK:n matsit ATK:hon tilanneena olen tällä kaudella aloittanut katsomaan varmaan 90% matseista, mutta useimmiten ATK menee kiinni ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. Tänään siis nöyryytin itseäni oikein kunnolla ja katsoin koko Lumon.

IFK.n joukkuehan on mielestäni kolmen ensimmäisen ketjun + pakiston osalta koottu tälle kaudelle helvetin hyvin. Otteet kentällä kertovat, että Lumon suurin yksittäinen kokki on päävalmentaja Pikkarainen. Jarno on tainnut nyt haukata liian ison haasteen itselleen. Jos IFK tuolla materiaalilla on esim. Jukureiden takana sarjataulukossa, niin valmennuksessa on jotain pielessä ja tosi pahasti. Ainoa vaihtoehto Jarnon pestin jatkamiselle on, että Jarno on todella hyvä pukukoppivalmentaja, ja me katsojat emme vain tajua hänen arvokkuuttaan, koska se näkyy vain pukukopissa . Vähän samaan tapaan kuin nelosen kahden ikijunnun panos, jotka eivät taidoillaan mahtuisi jengiin, mutta ovat kuulemma todella arvokaita pukukoppipelaajia. Onko muuten sattumaa, että meidän nelonen on mestaruuskauden 2011 jälkeen ollut kahdeksan kautta muodossa Pukukoppi-Nykoppi-Pukukoppi?

Pikkaraistahan ei tulla erottamaan, mutta itse näkisin että ainoa tie nostaa IFK edes kohtuulliselle tasolle, on antaa kaikille mahdollisille junnuille (pl. ikijunnut) peliaikaa. Tuo jengi on aika pahasti umpisolmussa, mutta Järvisen ja Keräsen sainaamisen myötä potentiaali on aika hirveä. Uskon, että fressit pelaajat, jotka tulevat jengiin hieman pukukopin ulkopuolelta, saisivat umpisolmun aukaistua. Tuollaisella materiaalilla ei hirveän ihmeellisä pelikirjoja tarvita.

Ja Tuohimaahan on ilmetty Lundell: Helvetin hyviä koppeja, mutta pari helppoa lirahtaa sisään aina silloin tällöin.
 
" A fine mess you got us into "

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulipa taas katsottua pitkästä aikaa kokonainen matsi Lumoa. IFK:n matsit ATK:hon tilanneena olen tällä kaudella aloittanut katsomaan varmaan 90% matseista, mutta useimmiten ATK menee kiinni ensimmäisen 20 minuutin jälkeen. Tänään siis nöyryytin itseäni oikein kunnolla ja katsoin koko Lumon.

IFK.n joukkuehan on mielestäni kolmen ensimmäisen ketjun + pakiston osalta koottu tälle kaudelle helvetin hyvin. Otteet kentällä kertovat, että Lumon suurin yksittäinen kokki on päävalmentaja Pikkarainen. Jarno on tainnut nyt haukata liian ison haasteen itselleen. Jos IFK tuolla materiaalilla on esim. Jukureiden takana sarjataulukossa, niin valmennuksessa on jotain pielessä ja tosi pahasti. Ainoa vaihtoehto Jarnon pestin jatkamiselle on, että Jarno on todella hyvä pukukoppivalmentaja, ja me katsojat emme vain tajua hänen arvokkuuttaan, koska se näkyy vain pukukopissa . Vähän samaan tapaan kuin nelosen kahden ikijunnun panos, jotka eivät taidoillaan mahtuisi jengiin, mutta ovat kuulemma todella arvokaita pukukoppipelaajia. Onko muuten sattumaa, että meidän nelonen on mestaruuskauden 2011 jälkeen ollut kahdeksan kautta muodossa Pukukoppi-Nykoppi-Pukukoppi?

Pikkaraistahan ei tulla erottamaan, mutta itse näkisin että ainoa tie nostaa IFK edes kohtuulliselle tasolle, on antaa kaikille mahdollisille junnuille (pl. ikijunnut) peliaikaa. Tuo jengi on aika pahasti umpisolmussa, mutta Järvisen ja Keräsen sainaamisen myötä potentiaali on aika hirveä. Uskon, että fressit pelaajat, jotka tulevat jengiin hieman pukukopin ulkopuolelta, saisivat umpisolmun aukaistua. Tuollaisella materiaalilla ei hirveän ihmeellisä pelikirjoja tarvita.

Ja Tuohimaahan on ilmetty Lundell: Helvetin hyviä koppeja, mutta pari helppoa lirahtaa sisään aina silloin tällöin.
Kyllä joutuu nyt nöyrtymään ja toteamaan, että käy perskule kateeksi toi tapparan meno. Ei ole täällä ihan hetkeen (jos koskaan) näkynyt. Olisikin paljon virkistävempää jos sielläkin välillä edes hyydyttäisiin tähän ihanaan keskikertaisuuden "hauskuuteen".
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Pelissä epäonnistui ihan kaikki. Heti alussa telineissä, aloitteet Saipalle ja siinähän oltiin. Kauden paskin peli. Tällaisen pelin jälkeen katse siirtyy aina valmennukseen, onko kenties annettu liikaa löysää?

En nosta yksittäisiä pelaajia vaan koko joukkue saa ison lampaanperseen.

EDIT: Tässä vielä maaliodottama, sen perusteella oli kyllä ehdottomasti kauden paskin peli.

@Liigaplot: SaiPa - HIFK
Vielä yks taitaa olla
 
Viimeksi muokattu:

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joka matsissa on liian monta pelaajaa, jotka epäonnistuvat henkilökohtaisella tasolla. On ikään kuin kolmen kerroksen väkeä.

Kohtuullisen tai jopa hyvän suorituksen, SUHTEESSA OMAAN OLETETTUUN ROOLIINSA, ovat tasaisesti pystyneet tekemään Turunen, Kousa, Jääskä, Laakso (tosin tänään heikko), Varakas, Nykopp ja Paajanen.

Toisinaan onnistuvat Saarinen, Lundell (tänään surkea), Dyk, Åsten, Sallinen, Kangasniemi ja Tuohimaa.

Jatkuvasti tuntuvat floppaavan Ahonen, Motin, Lyytinen, Petrell ja Keränen.

Joku saattoi unohtua. Tällainen variaatio ei ole merkki hyvin valmennetusta ja kootusta huippujoukkueesta, jossa roolit ja pelitapa helpottaisivat yksilöiden onnistumista.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden alussa, kun HIFK hävisi pelejä kiekonhallinnasta ja laukaisuhallinnasta huolimatta, olin silti todella tyytyväinen siihen pelitapaan. Siinä oli ihan järkyttävän kova potentiaalia kehittää ja varioida sitä pelaamista. HIFK syötteli omalla alueella sellaisia pienä jättösyöttöjä, teki keskialueelta palautuksia hyökkääjiltä takaisin puolustajille ja hyökkäsi vasta, kun se sai rytmin kuntoon ja kaistan auki mennä. HIFK pääsi useamman pelaajan voimin rintamana keskialueen yli ja loi kokonaisia eriä kestäviä paineistusjaksoja, koska vastustajan saadessa kiekon se oli yleensä liian väsynyt tekemään sillä mitään. Kritiikistä huolimatta HIFK loi riittävät määrät maalipaikkoja pelien voittoon. Silloista peliä kritisoineilta kysyn, että onko nyt parempi? Tuli erittäin heikolla pelillä pari voittoa ja maailma näytti valoisammalta. Sarjaa johtava Tappara oli esim. Helsingissä aivan köysissä. Kärpät voitto tuon lyhyen voittoputken aikana tuli huomattavasti heikommalla esityksellä. Voitto Porissa oli kauheaa kuraa ja tämä jatkumoa siihen. Sanoin silloin, että toivottavasti HIFK:n valmennus ei tee vääriä analyyseja ja lähde muuttamaan pelaamista. HIFK alkukaudesta piti itsellään totaalisesti kiekonhallinnan. Se hävisi käytännössä pelinsä sen pelitavan ulkopuolella oleviin asioihin, kuten heikkoon maalivahtipeliin ja heikkoon viimeistelyyn sekä kyseisestä pelitavasta johtuvaan tosiasiaan, että tuollaisella kiekottelulla puolustajille tulee välillä kiekonmenetyksiä, kun pelataan rohkeasti. Lisäksi tuli kovasta paineistamisesta tulleita ylipelaamisia, jotka kostautuivat takaiskuina. Minä väitän, että jos HIFK olisi jatkanut rohkeasti tuolla tiellä, niin nyt peli ei olisi tämän näköistä. Jossain vaiheessa maalihanat olisivat auenneet ja pelaajat olisivat oppineet, että koska riskejä voi kiekollisena ottaa ja koska pitää luopua paineesta.

HIFK on nyt muuttanut pelaamistaan mukamas riskittömämmäksi, eli paineen alla kiekkoa helpommin heitetään ulos alueelta. Hyökkäyksiin lähdöt ovat sellaisia, että annetaan pakki-pakki ja sitten lähdetäänkin jo pystyyn riippumatta siitä, että tuleeko sieltä laadukas rintamahyökkäys vai ei. Peli rullaa tämän takia limbossa eteenpäin ilman, että HIFK saa siihen mitään otetta missään vaiheessa kunnolla. Hyökkäys runtataan väkisin päätyyn vaikka yhden pelaajan toimesta ja lopputulos on nyt nähdynlainen. Kiekkokontrolli ei ole HIFK:lla, koska puolustajia on ilmeisesti ohjeistettu olemaan menettämättä kiekkoa. Tämä uskaltamattomuus on nyt johtanut siihen, että HIFK ei oikein saa hyökkäyksiään käyntiin lainkaan. HIFK on nyt se joukkue, joka hyökkää huonolla rytmillä ja väsyneenä. Tänäänkin annettiin 3-0 vastustajalle eteen. Se on ihan sivuseikka isossa kuvassa, että tultiin melkein tasoihin. Se oli loppujen lopuksi enemmän kiinni siitä, että Saipa antoi passivoitumalla sen tapahtua. HIFK:n pitäisi olla rohkea pelin alusta lähtien ja viemään peliä. Moni kritisoi nyt sitä, että tuolla hyökkäysmateriaalilla pitäisi dominoida ja suurin vahvuus on heikkous. Itse käännän sen näin, että HIFK:n pelaaminen ei nyt anna työkaluja noille hyökkääjille pelata paljoakaan tuota paremmin. Moni noista hyökkääjistä on kärkipelaajia Liigassa ihan missä vaan seurassa. Ei se ole mihinkään muuttunut, mutta esimerkiksi Turusen ja Paajasen Suomen mestareiksi ja Liigan parhaiksi pelaajiksi mahdollisti pelitapa. Luulin jo HIFK:lla olevan uskallusta lähteä oikealle tielle, mutta nyt vedetään sellaista pökkelölätkää, että oksennus meinaa tulla.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulin jo HIFK:lla olevan uskallusta lähteä oikealle tielle, mutta nyt vedetään sellaista pökkelölätkää, että oksennus meinaa tulla.
Tämä. Niin kauan kun IFK:n pelitapa on näin vanhanaikainen, ennalta-arvattava, yksiulotteinen ja soveltamiskyvytön, niin aivan sama vaikka hankittaisiin rosteri täyteen NHL-pelaajia. Olen todella pettynyt valmennusjohtoon. Ei nykylätkässä pärjää jos ainoa keino päästä hyökkäysalueelle on roiskia kiekkoa vastustajan päätyyn.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Joka matsissa on liian monta pelaajaa, jotka epäonnistuvat henkilökohtaisella tasolla. On ikään kuin kolmen kerroksen väkeä.

Kohtuullisen tai jopa hyvän suorituksen, SUHTEESSA OMAAN OLETETTUUN ROOLIINSA, ovat tasaisesti pystyneet tekemään Turunen, Kousa, Jääskä, Laakso (tosin tänään heikko), Varakas, Nykopp ja Paajanen.

Toisinaan onnistuvat Saarinen, Lundell (tänään surkea), Dyk, Åsten, Sallinen, Kangasniemi ja Tuohimaa.

Jatkuvasti tuntuvat floppaavan Ahonen, Motin, Lyytinen, Petrell ja Keränen.

Joku saattoi unohtua. Tällainen variaatio ei ole merkki hyvin valmennetusta ja kootusta huippujoukkueesta, jossa roolit ja pelitapa helpottaisivat yksilöiden onnistumista.
Tallberg nyt ainakin!
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Avauserää lukuunottamatta 2 ja 3 erät pelattiin hyvin. Vaikutti että asenne tai lataus ei ollut kohdillaan suhteessa Saipan lataukseen.

Tuohimaa imuroi 2-3 sellaista jotka olisi pitänyt ottaa. Oli toki tarkkoja laukauksia mutta oli kyllä tuuriakin.

Saipalla taas 2 ja 3 erässä jäähyjen osalta melkoinen immuniteetti. Jäi todella monta selvää jäähyä viheltämättä.

Nelonen oli tänään parempi pitkästä aikaa ja Lennunkin tekeminen näytti hyvältä. Toivottavasti pitävät tason.

Lundellin pelaaminen näyttää siltä, että joutuu tekemään liikaa töitä. Ei oikein ole 3 ekaa kenttää tasapainossa, mutta hyvä kun Keränen pääsee ensi viikolla mukaan, niin ehkä se tasapaino alkaa löytyä.

Tänään jo kokeiltiinkin Dykiä Paajasen ja Turusen kanssa ja se oli musta hyvä kokeilu.

Kangasniemelle ja Salliselle tärkeät onnistumiset. Vielä kun Jääskä ja Lundell saisi onnistumisia niin peli varmasti vapautuisi.

Noh, paska eka erä ja vähän huolimatonta peliä, mutta toisaalta ehkä nämä on hyviä herätyksiä ja kun näistä päästään yli, niin joukkue hitsautuu paremmin yhteen.

Saipa tänään snadisti parempi, mutta uutta matoa koukkuun ylihuomenna.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden alussa, kun HIFK hävisi pelejä kiekonhallinnasta ja laukaisuhallinnasta huolimatta, olin silti todella tyytyväinen siihen pelitapaan. Siinä oli ihan järkyttävän kova potentiaalia kehittää ja varioida sitä pelaamista. HIFK syötteli omalla alueella sellaisia pienä jättösyöttöjä, teki keskialueelta palautuksia hyökkääjiltä takaisin puolustajille ja hyökkäsi vasta, kun se sai rytmin kuntoon ja kaistan auki mennä. HIFK pääsi useamman pelaajan voimin rintamana keskialueen yli ja loi kokonaisia eriä kestäviä paineistusjaksoja, koska vastustajan saadessa kiekon se oli yleensä liian väsynyt tekemään sillä mitään. Kritiikistä huolimatta HIFK loi riittävät määrät maalipaikkoja pelien voittoon. Silloista peliä kritisoineilta kysyn, että onko nyt parempi? Tuli erittäin heikolla pelillä pari voittoa ja maailma näytti valoisammalta. Sarjaa johtava Tappara oli esim. Helsingissä aivan köysissä. Kärpät voitto tuon lyhyen voittoputken aikana tuli huomattavasti heikommalla esityksellä. Voitto Porissa oli kauheaa kuraa ja tämä jatkumoa siihen. Sanoin silloin, että toivottavasti HIFK:n valmennus ei tee vääriä analyyseja ja lähde muuttamaan pelaamista. HIFK alkukaudesta piti itsellään totaalisesti kiekonhallinnan. Se hävisi käytännössä pelinsä sen pelitavan ulkopuolella oleviin asioihin, kuten heikkoon maalivahtipeliin ja heikkoon viimeistelyyn sekä kyseisestä pelitavasta johtuvaan tosiasiaan, että tuollaisella kiekottelulla puolustajille tulee välillä kiekonmenetyksiä, kun pelataan rohkeasti. Lisäksi tuli kovasta paineistamisesta tulleita ylipelaamisia, jotka kostautuivat takaiskuina. Minä väitän, että jos HIFK olisi jatkanut rohkeasti tuolla tiellä, niin nyt peli ei olisi tämän näköistä. Jossain vaiheessa maalihanat olisivat auenneet ja pelaajat olisivat oppineet, että koska riskejä voi kiekollisena ottaa ja koska pitää luopua paineesta.

HIFK on nyt muuttanut pelaamistaan mukamas riskittömämmäksi, eli paineen alla kiekkoa helpommin heitetään ulos alueelta. Hyökkäyksiin lähdöt ovat sellaisia, että annetaan pakki-pakki ja sitten lähdetäänkin jo pystyyn riippumatta siitä, että tuleeko sieltä laadukas rintamahyökkäys vai ei. Peli rullaa tämän takia limbossa eteenpäin ilman, että HIFK saa siihen mitään otetta missään vaiheessa kunnolla. Hyökkäys runtataan väkisin päätyyn vaikka yhden pelaajan toimesta ja lopputulos on nyt nähdynlainen. Kiekkokontrolli ei ole HIFK:lla, koska puolustajia on ilmeisesti ohjeistettu olemaan menettämättä kiekkoa. Tämä uskaltamattomuus on nyt johtanut siihen, että HIFK ei oikein saa hyökkäyksiään käyntiin lainkaan. HIFK on nyt se joukkue, joka hyökkää huonolla rytmillä ja väsyneenä. Tänäänkin annettiin 3-0 vastustajalle eteen. Se on ihan sivuseikka isossa kuvassa, että tultiin melkein tasoihin. Se oli loppujen lopuksi enemmän kiinni siitä, että Saipa antoi passivoitumalla sen tapahtua. HIFK:n pitäisi olla rohkea pelin alusta lähtien ja viemään peliä. Moni kritisoi nyt sitä, että tuolla hyökkäysmateriaalilla pitäisi dominoida ja suurin vahvuus on heikkous. Itse käännän sen näin, että HIFK:n pelaaminen ei nyt anna työkaluja noille hyökkääjille pelata paljoakaan tuota paremmin. Moni noista hyökkääjistä on kärkipelaajia Liigassa ihan missä vaan seurassa. Ei se ole mihinkään muuttunut, mutta esimerkiksi Turusen ja Paajasen Suomen mestareiksi ja Liigan parhaiksi pelaajiksi mahdollisti pelitapa. Luulin jo HIFK:lla olevan uskallusta lähteä oikealle tielle, mutta nyt vedetään sellaista pökkelölätkää, että oksennus meinaa tulla.
Täsmälleen samaa miettinyt. Eikä Pikkarainen luota itseensä, liikaa paineita ja kun peli ei kulkenut niin aletaan tekemään ihan ihme muutoksia pelitapaan. Tota jengiä ei ole tehty pelaamaan tollaista peliä. Lisäksi Tuohimaalle voisi antaa huilia pelin siellä täällä kun luukkuvahtina kuitenkin ihan kelpo pelaajaksi havaittu tapaus. En vaan tajua tätä touhua taas yhtään.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäköhän siinä ekassa erässä oikein tapahtui? Jokainen syöttö tuntui menvän vähän eteen tai taakse tai sitten kiekot pomppi lapojen yli. Huonoa keskittymistä/valmistatumista?

Hyvää oli se, että tuosta noustiin jopa kamppailemaan voitosta. Harmi vaan että umpisurkean puolustus- ja maalivahtipelin takia maalin päähän kun päästiin, niin pian SaiPa iski eron kahteen. 5-4 tilanteessa oli paikat iskeä homma tasoihin: Lennun paikka ja se ylärima/tolppa. Ei tällä kertaa..

Alivoima oli todella huonoa. Siellä näytti SaiPan ylivoima siltä kuin siellä olisi Punakone pyörittämässä. Siinä vikassa ylivoimassa maali oikein roikkui ilmassa ja sieltähän se tuli.

Plussaa, että Sallinen ja Kangasniemi sai onnistumiset. Viikonloppuna isot pelit. HIFK:lla on neljän joukkoon matkaa 7 pinnaa, mutta suurimmalla osalla edellä olevista on 2 matsia HIFK:ta enemmän pelattuna. Voitot viikonloppuna niin ollaan ihan siinä TOP4-tahdissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy