HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 736
  • 2 470

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa kyllä menemään hermo itselläkin:

1. HIFK:n valmennuksessa tehtiin ilmeisesti täysin väärät johtopäätökset ja päätettiin suoraviivaistaa peliä. Lopputuloksena oli pelillisesti kauden paskin peli, vaikka voitossa oltiin kiinni vielä pari minuuttia ennen loppua. Hyökkäyksiinlähdöissä ei enää rytmitetty peliä, vaan pelattiin pitkillä avauksilla, joista suurin osa täyttä paskaa. Kauden aikaisemmissa peleissä sentään peliä rytmittämällä päästiin laadukkaasti alueelle sisään. Hyökkäysalueella oli sitten ilmeisesti tullut ohjeistusta toimittaa kiekkoa maalille. Toimitettiinhan sitä ja täysin luokattomista paikoista, joissa ei ollut mitään jatkokiekon mahdollisuuksia. Kyllä niiden maalille ammuttujen kiekkojen pitää tulla uhkaavista tilanteista, jolloin ne ovat 10x vaarallisempia. Nyt hyökkäysalueen pelaaminen oli kapteenimme Lennart Petrellin näköistä kiekon sutimista maalille täysin toivottomista tilanteista.

2. Ylivoima: Mikä siinä ylivoimapelaamisessa on niin helvetin vaikeaa? Ei tarvitse katsoa, kuin Tapparan ylivoimaa tai KooKoon tasoitusta. Takakolmiossa kätisyydet kohdilleen, eli laukaisu-uhkaa molemmille siiville ja siinä nopeaa kiekon liikuttamista ja onetimeriä maalille. HIFK yrittää hitaalla syöttelyllä aina pelata siihen maalin kulmalle kiekkoa ja välillä siihen keskelle, jolloin kiekko menetetään aina. Nopeaa kiekon liikuttelua takakolmiossa ja sieltä vetoja, jos ja kun vs alkaa juoksemaan kiekon perässä, niin sitten siihen maalin kulmalle ja keskustaan. Ihan hirveäksi paskaksi muuttunut tämäkin.

3, Rankkarit. En ikinä ymmärrä tuota, että kaverit pelaa ammatikseen jääkiekkoa ja treenaavat sitä lähes elämänsä joka päivä. Sitten koko joukkueesta ei löydy yhtään pelaajaa, joka osaisi tehdä mitään muuta, kuin vittu ampua päin. Mistä tuli ainoa maali? Veskari poikittaisliikkeeseen ja kiekko maaliin. Odotin nyt vähintään meidän tulevalta NHL-staralta jotain vähän enemmän.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oon rehellisesti sitä mieltä, että koko pakka pitää tämän kauden jälkeen räjäyttää. Nyt ollaan puhuttu jatkuvuuden perään, mutta onko Lennu, Kankaanperä ja kumppanit sitä jatkuvuutta jota me haluamme? Ei ole. Koko mätä kulttuuri pitää saada pois tuolta.

Juuri näin. Lennulta tosin voisi ottaa natsat samantien pois. Tuo ylimielisen oloisesti naureskeleva vässykkä suorastaan huokuu kaikkea sitä mikä tässä organisaatiossa on pielessä. Ja lisäksi tietenkin se, ettei ole edes liigatason pelaaja.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tallbergin laittaminen kiertoon olisi osoitus huonosta pelaajapolitiikasta ja erittäin epäonnistuneesta pelaajahankinnasta Salmelaiselta. Tallberg ostettiin pari vuotta sitten ulos Jukurit-sopimuksestaan ja jokainen varmasti ymmärtää, että Jukurit ei luovu 1-2 ketjun sopimuspelaajastaan ilman rahallista korvausta. Nyt sitten samasta kaverista oltaisiin hankkiutumassa eroon, koska hän ei mahdu meillä kokoonpanoon. Kaiken huippu tässä olisi tietysti se, että Tallberg laitettaisiin meiltä ulos ja hän menisi takaisin Jukureihin.

Olen aivan samaa mieltä siitä, että joukkue ei ole vielä täysin valmis. Omasta mielestä joukkueesta puuttuu taitosentteri (tyyliin Tomasek), fyysiseen peliin kykenevä puolustaja (tyyliin Järvinen, Melart) sekä voimalaituri (tyyliin Wärn). Lisäksi omasta mielestä Lyytisen voisi lähettää takaisin Kuopioon ja ottaa tilalle Auvituun. Mutta jos tähän nykyisen joukkueen vajavaisuuteen tosiaan on syynä rahakysymys, niin joudun kyllä vakavasti kyseenalaistamaan Salmelaisen kyvyt kokonaisen jääkiekkojoukkueen rakentamiseen. Voiko tosiaan olla, että fyrkat on jo tässä vaiheessa kautta loppu ja joukkueen rakentamiseen on saatu käytettyä yli 3 miljoonaa, mutta silti on saatu rakennettua joukkue, joka on vajaa kaikilta muilta pelipaikoilta paitsi maalinsuulta.
Aika samaa mieltä tarpeista, mutta ne taitavat olla toiveunia. Siis minulle kelpaisi pelinrakentajaksi sentteri, yksi varalle nelosketjuun, jos joku loukkaantuu, yksi vahva laituri (JPH:sta nuorempi versio), yksi kädellinen pakki ja yksi "Grillfors".
Ja sitten päästin kissan ulos kuselle.
Mutta jos edes puolet tuosta ja välkky-valkku Ässiin sekä uusi tilalle ja taas maksetaan kahdelle palkkaa.
 

Stigu

Jäsen
Taisin viime kaudella ihmetellä ääneen sitä, että jos IFK R.Y. päättäisi ostaa esim. Kärpät tai Tapparan kokonaisuudessaan ja tuo koko seura tuotaisiin junalla Helsinkiin, niin missä kohtaa tuo potentiaalinen mestaruusseura kokisi suurkaupungin valot-kirouksen?

Veikkaan että Riihimäen kohdalla kaikki olisi vielä hyvin. Keravan kohdalla ehkä muutaman pelaajan pääkoppaan sikiäsi ajatus että perkele mähän olen menossa Stadiin, kaikki mahdollinen Liigassa on saavutettu, nyt voi relata. Korson kohdalla valmentaja alkaisi miettiä jo tulevaa maajoukkuepestiä ja miten kaikki pitää pelata varman päälle. Ja kun juna vihdoin saapuisi Rautatieasemalle ja vastassa olisivat meidän ikijunnut Lennun johdolla toivottamassa seuran tervetulleeksi Stadiin, luhistuisi viimeisenkin pelaajan moraali.

Pikkarainen ja Paajanen ovat tällä hetkellä räikeimmät esimerkit siitä, miten Stadi/IFK seurana voi tukahduttaa urheilijan/valmentajan sisäisen palon ja raikkauden. Pikkaraisenhan piti peluuttaa jengiä agressiivisella ja fressillä otteella. Paajasenhan piti olla työteliäs duunari, joka kantaa jengiä selässään sen vaikeilla hetkillä. Nyt nuo molemmat voisivat virkamiesmäisyytensä perusteella saada johtavan paikan esim. Helsingin Verovirastosta.

Kaikesta huolimatta uskon, että IFK tulee pleijareissa menestymään kohtuullisesti, Pikkarainen luultavasti johdattaa jengin neljän parhaan joukkoon. Tämän hetken isoin ongelma on, että hän peluutaa jengiä ihan liian varovaisesti. Viisikkopeli toimii kyllä, mutta esim. ylivoimahyökkäyksiä on helvetin vähän. Vastustaja ehtii 95% tilanteista saada oman viisikkonsa kuntoon ennen IFK:n hyökkäystä. Ja tuollainen nollan maalin rusettiluistelu on viihdervoltaan vähän sama kuin katsoisi saunan lauteilla sitä Lumousta, jota ei ilmeisesti ole pyyhitty edellisen pöntölläistumisen jälkeen hirveän hyvin.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Seuraava matsi viikon päästä (TPS ) ja sitten taas lähes viikon tauko (Kärpät). Riippuu siitä miten muut keräävät pisteitä, mutta en ihmettelisi ihan hirveesti, jos noiden matsien jälkeen ollaan viimeisenä. Laiva on ajelehtimassa karille ja vaikeaa sitä on navigoida reitille, jos pelejä on viikon välein. Sekä joukkueen peliesitykset että otteluohjelma ovat yhtä syvältä repusta.

Illan matsin ainoat plussat menee Tuohimaalle.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Analyytikko_ , ymmärrän näkökulmasi koskien Tallbergia. En minäkään hänestä eroon halua. Perustan oma mielipiteeni sille, että pitää olla realisti: Tallberg on aivan varmasti parempi pelaaja kuin miltä nyt näyttää ja miten suoriutuu. Jostain syystä HIFK:ssa nyt ei vain lähde kulkemaan. Tallberg on kutakuinkin ainoa pelaaja, josta voidaan periaatteessa hankkiutua eroon ja josta joku maksaa jotain. Ei siis mitään siirtokorvausta, mutta ihan ilmaiseksi ei tarvitsisi dumpata muualle. Ja tällä rahalla joukkueeseen voitaisi hankkia joku, joka mahtuu kokoonpanoon ja josta olisi enemmän hyötyä kuin mitä Tallberg nyt pystyy antamaan. Ilman pelaajan lupaahan mitään seurasiirtoa ei edes tapahdu ja Tallbergkin haluaa varmasti pelata. Mutta ei mulla ole tarvetta asiasta vängätä ja toivon, ettei mitään radikaaleja muutoksia nykykokoonpanoon tarvitsisi edes tehdä.

@Erkka Lapanen , en puhunut mistään asetelmien hakemisesta mitalipeleihin, vaan siitä, että kaiken paskan keskellä tätä kautta ei ole vielä hävitty. Ei tämä loputtomiin voi tietenkään näin jatkua ja voittoja pitää alkaa tulla. Mutta niin kauan kuin suurin osa jengeistä on suurin piirtein samoissa pisteissä, kaikki on mahdollista. Muistat varmasti itsekin viime kevään, jolloin otettiin Pelicansilta ihan huolella turpaan, mutta niin vain voitettiin yksi peli niitä enemmän ja mentiin jatkoon. Ja nyt on kenenkään turha tulla vinkumaan, että mun mestaruus on puolivälieristä jatkoon meneminen. Ei ole, mutta pleijarit on oma maailmansa ja maalierolla ei ole väliä.

Muakin vituttaa tää tilanne. En olis ikinä harkkamatsien perusteellauskonut, että pelit Liigassa menee näin. Mutta, jos mä en uskoisi, että tämä kääntyy vielä, lopettaisin seuraamisen kokonaan. Mä en tarvitse mitään ylimääräistä skeidaa elämääni. Mutta jostain syystä uskon edelleen, että laiva tulee kääntymään. Voittaako HIFK mestaruuden? En tiedä, tuskinpa vaan. Mutta sehän on jokavuotinen juttu. Mutta mahdollista se on vieläkin.

Olisi helpompaa, jos olisi joku yksittäinen syyllinen. Mutta, kun ei ole. UJ on varmaankin tehnyt virheitä. Samoin valmennus. Pakit, hyökkäjät ja veskarit myös. Mutta mitä sitten? Ei ole vain yhtä syyllistä tai yhtä isoa virhettä, vaan monia asioita, joista lopputuloksena on iso pettymys. Jos voisin, ottaisin omaan piikkiini tämän sukelluksen, mutta sekään ei nyt taida auttaa.

Kun en tiedä, mitä valmennus on tehnyt, en voi ottaa kantaa, onko oikein vai väärin. Mä vapauttaisin nyt ajatuksista kaikki pelillisten asioiden läpikäynnin ja pyytäisin henkisen valmentajan avaamaan solmut. Niin kauan, kun jätkät on lukossa, on ihan sama, mitä käydään läpi, kun ne opitut asiat ei jalostaudu kentälle asti.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraava matsi viikon päästä (TPS ) ja sitten taas lähes viikon tauko (Kärpät). Riippuu siitä miten muut keräävät pisteitä, mutta en ihmettelisi ihan hirveesti, jos noiden matsien jälkeen ollaan viimeisenä. Laiva on ajelehtimassa karille ja vaikeaa sitä on navigoida reitille, jos pelejä on viikon välein. Sekä joukkueen peliesitykset että otteluohjelma ovat yhtä syvältä repusta.

Illan matsin ainoat plussat menee Tuohimaalle.

Eipä tämä tilanne ole vallan ennenkuulumaton. Tämäkin kausi voisi mennä normikaavalla. Ekat 15 peliä aivan päin vittua, sitten kova 15 matsin voitto/pisteputki, sitten 15 peliä päin vittua ja lopulta räpiköimällä sijalle 5.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mun mielestä nyt oli enemmän yritystä mennä maalille ja jäi vähän fiilis, että mentiinkö sinne jonkin kustannuksella? Se ei ehkä tullut ihan selkäytimestä, sillä näytti että peli meni sekaisin, kun fokuksena oli mennä maalille.

Harmi ettei sitä ekaa maalia hyväksytty. Mun mielestä oli hyvä maali. Veska ei ehtinyt laittaa kiekkoa rällään ennen kun Laakso löi se eteenpäin. Se maali olisi antanut itseluottamusta kyllä jatkon kannalta.

Lyytinen ilmeisesti laitettiin lopussa penkille ja ihan ansaitusti.

Mikä helvetti tuossa on että Kangasniemestä ja Paajasesta ei juuri saa enempää irti? Mun mielestä muut oli ihan hyvin pelin sisällä ja tekemässä hyviä juttuja. Paajanen todella näkymätön.

Mutta joo.. kyllähän pakkihanki tulee tarpeeseen ja pudottaa Lyytisen peliaikaa. Samalla kyllä hyökkäykseen pitää vauhdin lisäksi (sitä on mutta se ei saa vähentyä) saada lisää suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä ja pelaaja joka antaa välillä sitten Kangasniemelle lepoa.

Mun mielestä Tallberg oli tänään hyvä ja meni kolmosen paikkona ihan hyvin. Laakso myös hyvä, kuten Winberg.

Outoa kyllä miten tuo maalinteko on noin helvetin hankalaa tuollaisilla ukoilla? Vai onko pelaajat keskenään jotenkin huonoja matchejä?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Yksi kysymys; mitä hittoa IFK? Tollasella rosterilla pelataan unettavan tylsä matsi jotain Kouvolan muukalaislegioonaa vastaan ja lopulta voittokin vielä onnistutaan tietysti päästämään käsistä. Nyt vaan tylysti äijää poppareille ja junnuja kehiin, mitään hävittävää ei ole. Ainoastaan aniharva pelaaja pelaa nyt omalla tasollaan tuolla; Turunen, Saarinen, Lundell. Haluaisin sanoa Kousa mutta eihän sekään pidä paikkaansa...

Ihme tilanne kyllä; onko paineet vaan näin kovat kun piti olla mestarijengi kasassa ennen kauden alkua vai mistä kiikastaa? Tällä rosterilla EI VOI pelata näin huonoa lätkää ja kaikki puheet jostain "pelin dominoinnista" ja "kyllä tää vielä tästä lähtee rullaamaan" voidaan viimeistään nyt unohtaa. Tälle surkeudelle pitää tehdä jotain NYT HETI, ei joulutauolla tms.

Toistan itseäni, mutta edelleen katseet kääntyvät vahvasti valmennukseen. Onko Pikkarainen sittenkään kelpo valmentaja vai oliko viime kevät vain jotain lumetta?

Aina tää on tätä, on se kumma.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Juuri näin. Lennulta tosin voisi ottaa natsat samantien pois. Tuo ylimielisen oloisesti naureskeleva vässykkä suorastaan huokuu kaikkea sitä mikä tässä organisaatiossa on pielessä. Ja lisäksi tietenkin se, ettei ole edes liigatason pelaaja.

Tämä muuten ärsytti tänään ihan helvetisti itseäni myös. Vittuako siellä virnuilemaan, tappamisen katse silmään ja töihin! Ehdottomasti poppareille, tervemenoa. Sama paska Lennunkin kohdalla jatkuu näemmä taas kuin viime kaudellakin. Hyi.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Nyt alkaa kyllä menemään hermo itselläkin:

1. HIFK:n valmennuksessa tehtiin ilmeisesti täysin väärät johtopäätökset ja päätettiin suoraviivaistaa peliä. Lopputuloksena oli pelillisesti kauden paskin peli, vaikka voitossa oltiin kiinni vielä pari minuuttia ennen loppua. Hyökkäyksiinlähdöissä ei enää rytmitetty peliä, vaan pelattiin pitkillä avauksilla, joista suurin osa täyttä paskaa. Kauden aikaisemmissa peleissä sentään peliä rytmittämällä päästiin laadukkaasti alueelle sisään. Hyökkäysalueella oli sitten ilmeisesti tullut ohjeistusta toimittaa kiekkoa maalille. Toimitettiinhan sitä ja täysin luokattomista paikoista, joissa ei ollut mitään jatkokiekon mahdollisuuksia. Kyllä niiden maalille ammuttujen kiekkojen pitää tulla uhkaavista tilanteista, jolloin ne ovat 10x vaarallisempia. Nyt hyökkäysalueen pelaaminen oli kapteenimme Lennart Petrellin näköistä kiekon sutimista maalille täysin toivottomista tilanteista.

2. Ylivoima: Mikä siinä ylivoimapelaamisessa on niin helvetin vaikeaa? Ei tarvitse katsoa, kuin Tapparan ylivoimaa tai KooKoon tasoitusta. Takakolmiossa kätisyydet kohdilleen, eli laukaisu-uhkaa molemmille siiville ja siinä nopeaa kiekon liikuttamista ja onetimeriä maalille. HIFK yrittää hitaalla syöttelyllä aina pelata siihen maalin kulmalle kiekkoa ja välillä siihen keskelle, jolloin kiekko menetetään aina. Nopeaa kiekon liikuttelua takakolmiossa ja sieltä vetoja, jos ja kun vs alkaa juoksemaan kiekon perässä, niin sitten siihen maalin kulmalle ja keskustaan. Ihan hirveäksi paskaksi muuttunut tämäkin.

Juurikin näin, ja mm. nämä huomiot saavat itseni todella kyseenalaistamaan nykyistä valmennusta. Selvää on että jengi alisuorittaa monella rintamalla mutta valmennuksen vastuullahan se on saada tämä syöksykierre loppumaan. Nyt ei tunnu olevan mitään kykyä muuttaa asioita toimiviksi. Silti en todellakaan haluaisi että IFK:ssa jälleen kerran päädyttäisiin päävalmentajan erottamiseen, enkä kyllä usko että siihen myöskään ryhdytään koska menisi loputkin uskottavuuden rippeet organisaatiosta. Mutta jotain pitää nyt ton porukan yhdessä keksiä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Siellä on aikalailla johtajuutta kopissa.

Yhtälailla kuin mitataan sitä, että osaako valmennus nyt tehdä ratkaisevia peliliikkeitä taktiikan ja peluutuksen suhteen, niin eiköhän pelaajat pidä siellä MA treenien jälkeen saisi pitää pitkän keskinäisen palaverin. Ikävä kyllä Lennu varmaan kapteenina johtaa puhetta, kun sen pelinymmärrys on luokkaa nolla. Siellä pitäisi Sallisten, Saaristen, Paajasten ja Turusten puhua ja jengin kaivaa sisältä se nyt saatana mustelmia perkele asenne.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tänään pelinrakenne hajosi. Etäisyydet oli perseellään ja oikeastaan ensimmäisen kerran oli kun kentällä vedettiin missä sattuu. Tämä on kyllä tuhon tie jos aletaan peliä "yksinkertaistamaan." Toivottavasti tämä ei ollut tietoinen valinta. Toisesta erästä eteenpäin Ahonen pystyi viilamaan peliään niin, että tuo stipluilu käytettiin hyväksi. Oltiin nämä kaksi erää Kookoota koko ajan jäljessä.

Tällä hetkellä minä myös laittaisin Petrellin, Tallbergin ja Keräsen katsomoon. Nämä ei ole omien töidensä tasalla. Tuli tässä taas mieleen ne jargonit kun Kanki hankittiin, kuinka antaa tukea johtamisessa Petrellille. Ehkä on aika tehdä niin kuin 98 ja ojentaa natsat jollekin muulle.

Ottaisin myös näiden pelaajien tilalle Myllylää ja co. Toisivat varmasti ihan eri energian tuohon pelaamiseen.

Sellainen yksilön innovaatio tuosta joukkueen pelistä puuttuu. Nyt mennään samoilla raameilla vaihdosta toiseen. Mitään yllättävää ei siellä hyökkäyspäässä tapahdu.

Tänään oli liigalive360 erätauolla esimerkki kun maalin edessä oli 4! Lukon pelaajaa yrittämässä maalia. Bäckström siihen tokaisi, että tuo on se paikka minne mennä jos maaleja haluaa tehdä. Ika siihen komppasi ettei ole mikään pelitavallinen asia vaan ihan perusasia mikä pitää olla kunnossa. Se ei ole tällä hetkellä.

Viime kevääseen verrattuna aihio oli ainakin ensimmäisissä peleissä sama. Karvaamisen aggressiivisuuden taso on laskenut tasaisesti, tiedä sitten vaikuttiko Varakkaan punainen kortti tähän. Se viime kevään tunnetaso pitäisi löytää takaisin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta HIFK:n pelissä on paljon hyviä aihioita, mutta peli ei nyt vain aukea. Tässä on nähdäkseni riski, että jengi menettää uskon itseensä, jos ketsuppipullo ei kohta aukea. Se taas voi johtaa syöksykierteeseen.

Peltonen olisi napannut jengin tässä kohtaa reppuselkään ja avannut sen ketsuppipullon omin käsin. Kuka ottaisi tämän kauden joukkueen reppuselkäänsä?

Lundell teki juuri maalin. Antonko sen tekee?

E: ketsuppipullo on auki! Hienoa!
Näin kirjoitin aiemmin ja nyt ollaan, jos ei nyt syöksikierteessä, niin ainakin syöksykierteen kuilulla. HIFK:n pelaaminen on ollut pääsääntöisesti erinomaista, mutta nyt vastoinkäymisten aikaan se tietynlainen rutiini ja vastuunkanto ovat loistaneet poissaoloillaan.

Mikäli HIFK ei olisi kehittänyt itselleen maalinteko-ongelmaa, veikkaan, että HIFK olisi sarjataulukossa kolmen parhaan joukossa. Voitot olisivat mahdollistaneet helpomman tien yhteen hitsautumiseen ja johtavien pelaajien kehittymiseen. Näin tappioiden keskellä se on todella vaikeaa.

Pienestä se on kiinni. "Pomppu sinne, pomppu tänne" ja tilanteemme olisi varsin erilainen.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
@Vpiiroi olet oikeassa, että fanit on hyvästä ja pahasta, mutta on se aika kovaa se ikifanien hoilotus ajoittain meidän johdolle tuolla klubilla. Saa olla aika kovapäinen johto, ettei anna sen vaikuttaa. Meillähän tuo johto ei tunnetusti ole kovin kovapäistä...

En siis yksinään ole syyllistämässä faneja siitä, että käytännössä jokainen koutsi on viimeisen 10 vuoden aikana lähtenyt täältä ennenaikaisesti. Jos siis laskee myös nuo Kojollekin tehdyt oharit.

Mutta siitä kierteestä on päästävä pois. Olisin siis itse jatkanut Atun kanssa kevään ihan vain seurauskottavuuden kannalta. Toki sillä erottamisella nähtiin (mitä on viestitettykin maakunnista), että Pikkarainen on hyvä playoff koutsi.

Mutta pitkäjänteisyys ei ole tämän seuran vahvuus. Pitkäjänteisyys on taas näköjään Kärppien ja Tapparan vahvuus. Olisiko kuitenkin siinä tuo ratkaiseva ero eikä stadin valot.
Joo samaa mieltä, IFK:n pitäisi rekrytoida kunnolla ja sitten kun valinta on tehty, niin koko organisaation tehtävä on auttaa valmentajaa/ pelaajaa menestymään maksimaalisen hyvin sopimuksensa aikana täällä.
Nyt tuntuu että viimeisen 20 v aikana on pelaajat ja valmentajat heitetty syntipukkeina susille tosi heppoisesti.
Joukkueen johto ei kanna vastuuta menestymättömyydestä, vaan syynä on aina joku huono valmentaja, Hirso, Loppi, Karalahti, Perreault, Suomela....
No eilen peli meni samaa rataa kuin aiemmin.
Lepsuja virheitä ja IFK tuntuu osaavan hävitä pelin ratkaisuhetkillä. Nyt oli jo kuitenkin lähellä kauden kolmas suora voitto.
Toivottavasti ei kohta ole taas uusi valmentaja, Salmelaisella on 2 kautta takana ja tubulenssi elää vielä.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Ikävä sanoa ääneen vanha totuus, mutta mestaruuteen vaaditaan yleensä jatkuvuutta kokoonpanossa. HIFK:saa vaihtuu aivan liian monta pelaajaa joka kevät. Joukkue ei ole hitsaantunut yhteen. ja paineet kasvavat.

Yhtään peliä ei voiteta nimillä paidan selässä, vaan henkisellä yliotteella. Vaikuttaa siltä, että valmennukseen on iskenyt epävarmuus siitä, pitäisikö kokoonpanot rauhoittaa, vai sotkea ja herätellä.

Ehkä kannattaisi ottaa se herättely A-junioreista, kuten keväällä 1983. Tämä taaperrus on laskenut omaa kiinnostusta seurata otteluita - kaksi 3 pisteen voittoa yhdeksästä pelistä. Joukkue on 67 pisteen vauhdissa, kun viime kaudella suoraan play off paikkaan tarvittiin 97 pistettä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Sellainen yksilön innovaatio tuosta joukkueen pelistä puuttuu. Nyt mennään samoilla raameilla vaihdosta toiseen. Mitään yllättävää ei siellä hyökkäyspäässä tapahdu.

Viime kevääseen verrattuna aihio oli ainakin ensimmäisissä peleissä sama. Karvaamisen aggressiivisuuden taso on laskenut tasaisesti, tiedä sitten vaikuttiko Varakkaan punainen kortti tähän. Se viime kevään tunnetaso pitäisi löytää takaisin.

Samaa olen ihmetellyt myös, hyökkäyspeli vaikuttaa tosi kaavamaiselta. Ratkaisut poikkeuksetta hyvin samankaltaisia vaihdosta toiseen, ja tähän lasken myös mm. Kangasniemen henk. koht. rallit ympäri maalia. Nämä kun eivät lopulta oikein nekään johda mihinkään muuhun kuin kiekonmenetykseen. Räikeintä tämä kaavamaisuus on tietysti yv:llä kun viisikko seisoo käytännössä paikallaan ja syöttelee samoja ratoja pitkin hyvin ennalta-arvattavasti. Kaikki luovuus ja ratkaisukeinot puuttuvat. Ja tietysti se maalineduspeli. Kai se puristaminen tuota sitten teettää...

Varakkaan pelikiellon jälkeen mun mielestä on peli muuttunut muuten ihan totaalisesti, jotain isompaa siinä on tapahtunut vai onko Viton henkilössä sitten jotain sellaista tärkeää jonka puuttuminen näkyy jengissä 2 ekan matsin jälkeen nähdyllä tavalla. Mene ja tiedä, mutta ton jälkeen jotain tapahtui nimenomaan nähdäkseni henkisellä puolella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

444

Jäsen
Ikävä sanoa ääneen vanha totuus, mutta mestaruuteen vaaditaan yleensä jatkuvuutta kokoonpanossa. HIFK:saa vaihtuu aivan liian monta pelaajaa joka kevät. Joukkue ei ole hitsaantunut yhteen. ja paineet kasvavat.

Yhtään peliä ei voiteta nimillä paidan selässä, vaan henkisellä yliotteella. Vaikuttaa siltä, että valmennukseen on iskenyt epävarmuus siitä, pitäisikö kokoonpanot rauhoittaa, vai sotkea ja herätellä.

Ehkä kannattaisi ottaa se herättely A-junioreista, kuten keväällä 1983. Tämä taaperrus on laskenut omaa kiinnostusta seurata otteluita - kaksi 3 pisteen voittoa yhdeksästä pelistä. Joukkue on 67 pisteen vauhdissa, kun viime kaudella suoraan play off paikkaan tarvittiin 97 pistettä.
Sellainen välihuomio tässä vaiheessa, että ei tuo vaihtuvuus voi olla mikään autuaaksi tekevä selitys, kun katsoo esimerkiksi Kärppien ja Tapparan menoa. Siellä on vedetty pakkaa uusiksi vielä isommalla kädellä, ja variksetkin nauroivat kokoonpanolle vielä kesällä, kun puuttui ykkösveskan lisäksi tyyliin koko 1-ketju. Sitten hankkivat puuttuvat palaset samalla kun meillä grillailtiin jo valmiiksi mestaruusnakkeja ja naureskeltiin paskaisesti. Tappara on kerännyt 2,90 p/o; Kärpät 2,44 p/o ja IFK tavoilleen uskollisesti 1,11 p/o. Mutta vaihtuvuus se toki on ongelma tässä, ei esim. valmennus, kapteenit tms.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sellainen välihuomio tässä vaiheessa, että ei tuo vaihtuvuus voi olla mikään autuaaksi tekevä selitys, kun katsoo esimerkiksi Kärppien ja Tapparan menoa. Siellä on vedetty pakkaa uusiksi vielä isommalla kädellä, ja variksetkin nauroivat kokoonpanolle vielä kesällä, kun puuttui ykkösveskan lisäksi tyyliin koko 1-ketju. Sitten hankkivat puuttuvat palaset samalla kun meillä grillailtiin jo valmiiksi mestaruusnakkeja ja naureskeltiin paskaisesti. Tappara on kerännyt 2,90 p/o; Kärpät 2,44 p/o ja IFK tavoilleen uskollisesti 1,11 p/o. Mutta vaihtuvuus se toki on ongelma tässä, ei esim. valmennus, kapteenit tms.

Kärpillä oli vaihtuvuutta, mutta Tapparan 14 parhaasta pistemiehestä 11 pelasi viime vuonna Tapparassa.

Ja onko Rautakorvella nyt kuinka mones valmennuskausi?

Kärpillä myös pelisysteemi ja valmentaja on aika ”jatkuva”.

Edit. Kyllä jatkuvuus auttaa. Siitä on lukuisia esimerkkejä ja melkein jokainen ”dynastia” on perustunut siihen, että ydinpelaajat on pysyneet samana ja usein koutsikim. Ihan turha väitellä siitä vastaan, muttei sen puute ole ainoa syy noin surulliseen pistemäärään mitä HIFKlla nyt on.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kyllä jatkuvuus auttaa.
Jatkuvuus auttaa silloin kun on oikeat miehet oikeilla tonteilla. Jos taas avain paikoilla on heikommat lenkit kun pahimmilla kilpailijoilla, jatkuvuus vain pidentää kärsimystä. Jatkuvuus on sellaista voittajien jälkiviisastelua, johan meidän ei ole kompetenssia yhtyä. Huono valmentaja ulos, parempi sisään; Sellainen parantaa joukkueen kuin joukkueen mahdollisuuksia. Esimerkkinä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkuvuus auttaa silloin kun on oikeat miehet oikeilla tonteilla. Jos taas avain paikoilla on heikommat lenkit kun pahimmilla kilpailijoilla, jatkuvuus vain pidentää kärsimystä. Jatkuvuus on sellaista voittajien jälkiviisastelua, johan meidän ei ole kompetenssia yhtyä. Huono valmentaja ulos, parempi sisään; Sellainen parantaa joukkueen kuin joukkueen mahdollisuuksia. Esimerkkinä.

Kun sulla näyttää nää hommat olevan niin hyvin lapasessa, niin kerro toki, miten muutos parempaan tapahtuu. Kuka UTJ:ksi, kuka valmennukseen, ketkä pelaajat ulos ja ketkä sisään, paljonko maksaa ja mistä rahat otetaan? Kerro myös, millä päivämäärällä peli on valmista ja voittavaa. Varmaan kuitenkin ennen joulua?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Meillä ei jatkuvuus sinänsä mitään auta kun sitä edustavat pääosin joukkueen huonoimmat pelaajat. Se voi olla jopa päinvastoin tälläisessä tapauksessa.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Meillä ei jatkuvuus sinänsä mitään auta kun sitä edustavat pääosin joukkueen huonoimmat pelaajat. Se voi olla jopa päinvastoin tälläisessä tapauksessa.

Tästä täysin samaa mieltä. Petrell, Kankaanperä yms vs Kuusela, Vittasmäki jne. Kärpillä Pyörälä, Kukkonen ja kaverit. Oikeastaan naurattaa kun tarkemmin ajattelee, ihan järkyttävästi tolla osastolla annetaan tasoitusta. Toi osasto pitää rakentaa kuntoon tulevaisuudessa. Siihen ei auta nyt kenkää kaikille mentaliteetti vaan pitää vain malttaa.

Uskon että ollaan keväällä edelleen vahvoilla mut kyllä toi nyt alkaa näyttää siltä ettei kannusta tosissaan tälläkään kaudella taistella vaikka itsellä usko onkin pysynyt vahvana tähän asti. Pitää muistaa että viime kaudella otettiin historian suurin tappioputki ja kengittiin koutsit sun muuta, silti haastettiin finaalipaikasta tosissaan.

Itse en jaksa hermojani menettää tän touhun kanssa, niin kauan kun jengi tarjoaa kuitenkin viihdyttävää lätkää (poislukien eilinen), niin saan tästä enemmän kuin seinää tuijottamalla, kyllä ne voitotkin sieltä alkaa tipahdella.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun sulla näyttää nää hommat olevan niin hyvin lapasessa, niin kerro toki, miten muutos parempaan tapahtuu. Kuka UTJ:ksi, kuka valmennukseen, ketkä pelaajat ulos ja ketkä sisään, paljonko maksaa ja mistä rahat otetaan? Kerro myös, millä päivämäärällä peli on valmista ja voittavaa. Varmaan kuitenkin ennen joulua?
No en mä tiedä että kellä ne on lapasessa, mutta selkeästi ei ainakaan siellä missä pitäisi ja missä palkkaa siitä nostetaan.

Mä olen niinikään sanonut että en olisi nyt valmis potkimaan valkkua ulos, ellei siis oikeasti tule tarjousta ja vaihtoehtoa josta nyt ei vaan voi kieltäytyä.
Jatkuvuutta on toki IFK:nkin touhuun tultava, mutta kyllä tosiasia on se, että se tuntuu tulevan ihan väärien miesten osalta.

ehdottomasti on myös luitava/löydettävä se oma pelillinen identiteetti joka vastaa tätä päivää, perinteitä kuitenkaan kokonaan unohtamatta, mutta sen on tultava sieltä johdosta käsin, ja sille on löydettävä tekijät joilla on referenssiä se luoda ja muillekin opettaa.

Onko Pikkarainen sellainen, niin ei juuri nyt siltä näytä kuin ei myöskään siltä että Tobiaksesta olisi rakentamaan menenstyvää ja jatkuvuudeltaan oikeanlaista joukkuetta.

Ei siis kengitä ketään, koska ei ole vaihtoehtojakaan juuri nyt, mutta ellei homma muutu, niin onhan siellä jonkun vastattava tästäkin, ja kenties jopa työpaikallaan, sillä jos ei pätevyyttä löydy, niin sinnekään ei kannata sitä jatkuvuutta väkisin tehdä ennenkuin oikeat miehet ovat puikoissa.

En kuitenkaan ymmärrä että miksi jonkun fanin pitäisi se tässä nyt ratkaista, ja se on väsynyt kommentti kaikin tavoin. On kuitenkin hiton hyvä että IFK:lla on tiedostavia ja vaativia faneja, koska muuten ei mikään olisi koskaan muuttunut tässä yhtälössä.

Tämä kausi toki edelleen on jollakin muotoa pelastettavissa, mutta kyllä se vaati melkoisen muutoksen valmennuksen ja UTJ:n toiminnassa. En kuitenkaan kiellä pelaajienkaan vastuuta, mutta hehän vain noudattavat mitä on tilattu. No joistakin nyt ei aina voi olla ihan varma, mutta pääosin kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös