HIFK kaudella 2020–2021

  • 643 935
  • 3 248

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Tässä maailmantilanteessa ajattelen samalla tavalla. Suomen talous tulee parhaiden skenaarioiden mukaan supistumaan 5-6 %, mutta monissa arvioissa puhutaan 10-15 % supistumisesta. Ei liiga, eikä IFK ole näille ilmiöille immuuneja. Jos tämä nykyinen rosteri pystytään pitämään olisin erittäin tyytyväinen, ihan riippumatta siitä minkälaiset rosterit Kärpillä ja muilla on paperilla tällä hetkellä. Eivät hekään elä omassa kuplassaan, vaan ihan samassa reaalimaailmassa. Itselläni on tällä hetkellä vaikeaa nähdä, että syyskuussa pelattaisi täysille katsomoille. Vaikka yleisötapahtumat sallittaisi jälleen, niin olen melko varma, ettei ryntäys halleihin olisi samanlainen, kuin ennen. Moni on ollut työttömänä tai lomautettuna, eikä taloudellinen tilanne kaikissa perheissä varmaankaan ole entisellään. Siinä suomen kalleimpien lippujen ostaminen saattaa jäädä tekemättä, kun pitää pohtia mihin niitä rahoja käytetään. Lisäksi moni riskiryhmässä oleva varmasti välttelee kaikenlaisia kokoontumisia, jos virus vielä elää joukossamme. Lisäksi veikkaan, etteivät sponsoritulot tule olemaan entisellään. Jos yritykset joutuvat miettimään lomautuksia/irtisanomisia/konkurssiuhkaa, niin siinä jää lätkäjoukkue aika nopeasti kakkoseksi. Jos nykyinen rosteri on palkattu entisen kaltaisilla sopimuksilla niin voi tulla aika katastrofalista jälkeä taloudellisella puolella. Ensi kauden rostereita ei mielestäni kannata verrata edellisten kausien vastaaviin. Tilanne on muuttunut, ehkä jopa pysyvästi.

Tässä juuri yksi niistä pointeista, miksi on turha odottaa, että maaliskuussa lähteneet tähdet olisi korvattu huhtikuussa. Ei se normaaliolosuhteissakaan mene niin, että välittömästi kauden päättymisen jälkeen julkaistaan lähtijöiden listassa myös kaikki ensi kauden uudet ja korvaavat pelaajat. Nyt se vielä korostuu, kun korona vaikuttaa reippasti talouspuoleen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tässä juuri yksi niistä pointeista, miksi on turha odottaa, että maaliskuussa lähteneet tähdet olisi korvattu huhtikuussa. Ei se normaaliolosuhteissakaan mene niin, että välittömästi kauden päättymisen jälkeen julkaistaan lähtijöiden listassa myös kaikki ensi kauden uudet ja korvaavat pelaajat. Nyt se vielä korostuu, kun korona vaikuttaa reippasti talouspuoleen.

Totta. Salmelaisen puheista tuli kuitenkin itselleni mieleen, että verkot olisivat vesillä vain sen sentterin suhteen. Toki eiväthän nämä puheet ikinä täyttä totuutta kerro mitä siellä toimistolla puuhataan. Itse näkisin ehdottomasti peräti kolmelle hyökkääjälle tilausta, perusteet olen jo antanut tässä ketjussa useampaan kertaan, että miksi. Periaatteessahan sillä ei ole mitään väliä missä vaiheessa nämä hankkii, mutta mitä aiemmin niin sen parempi nähdäkseni. Niin kauan kuin Enlund ja Pakarinen ovat vapaina niin elättelen toivetta näiden suhteen. Realistisia hankintoja, mutta voi olla etteivät silti haaviin tartu vaikka toinen on meidän kasvatti ja toinen löi meillä läpi. Uskoisin, että nämä kaksi kaveria toisivat kuitenkin taitojensa lisäksi sydäntä peliin eivätkä olisi meillä vain neppailemassa ja nostamassa palkkaa. Puolestaan puhtaita senttereitä ei tule edes oikeen mieleen, tai no tulee nuorempi Granlund ja meiltä yliopistosarjaan lähtenyt Borgström sekä Suomela, mutta kuinka realistisia nimiä nämä ovat? Ei nähdäkseni kovin realistisia.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ihmettelen välillä sitä, että aika usein verrataan tulevan kauden joukkuetta edellisen kauden joukkueeseen. Jokainen kerta kun joukkue kasataan, eletään aina erilaisessa tilanteessa. Vierastan ajatusta että aina pitäisi paikata yksi yhteen jokainen lähtijä.

Oli koronaa tai ei, niin nythän ensi kaudelle on tilanne, jossa on kannattavaa jättää tilaa Teräväisen, Winbergin, Lambertin ja Nordgrenin sekä jopa Heljangon breikkaamiselle. Kaikki ei breikkaa, mutta toisaalta kukaan ei breikkaa jos ei ole tilaa ja mahdollisuutta.

Jos hetki sitten oli hyökkäyksen osalta tilanne, että lähtijöitä oli vain M. Keränen, mutta meillä jääviä pelaajia Turunen, Leskinen, Paajanen, Saarinen, Lundell, Dyk, Sallinen, Jääskä, niin kyllähän tuossa tilanteessa pitää jättää 2-3 kenttään tilaa omalle junnulle.

Mä uskon että kun kiekko putoaa jäähän, IFK:lla on ihan riittävän hyvä jengi kasassa ja syksyn aikana saadaan vielä täydennystä, vaikka kaikkia puuttujia ei paikattaisi. Yhdellä yläkenttien sentterillä ja yhdellä laadukkaalla laiturilla hyökkäyksen pitäisi olla iskukyvyltään jo riittävän hyvä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Viimeksi meillä oli tällainen tilanne kaudella 1997-1998. Oi niitä aikoja...
Oi todellakin niitä aikoja, silloin oli myös huippujätkiä seisomassa puku päällä vaihtoaitossakin, sekä UTJ:n pallilla...
 
J

Just-Ice-Hockey

En yritä vaientaa keskustelua, vaan pikemminkin jatkaa sitä. En tarkoita, ettei pelaajia saisi listailla - itsekin teen sitä. Jos luet ketjua ymmärryksellä niin pitäisi aueta, mitä tarkotin. Mutta tässä se vielä rautalangasta: kausi on vasta päättynyt ja lähtevät pelaajat ovat tiedossa, mutta kaikki uudet pelaajat eivät vielä ole tiedossa, eli joukkue ei ole vielä valmis.

Eli siis on melko turha vielä tässä vaiheessa listata listaan A lähteneet pelaajat ja listaan B toistaiseksi tulleet pelaajat ja todeta, että korvaajia ei ole riittävää määrää. No ei tietenkään ole, koska elämme a) vasta huhtikuuta ja b) korona-aikaa. Listauksia voidaan tehdä, mutta niiden välistä vertailua ei ole hedelmällistä tehdä, ennen kuin kausi alkaa ja joukkue on formussaan.

Boldasin vielä alla olevasta viestistä kohdan, jossa se ongelma mielestäni piilee. Pelaajat lähtevät maaliskuussa ja korvaajat hankitaan suunnilleen akselilla huhtikuu-syyskuu. Ei ole siis mitenkään realistista tai järkevää odottaa, että maaliskuussa lähteneet Turunen, Paajanen ja kumppanit olisi korvattu jo huhtikuussa.

Joko aukeaa?

Ei todellakaan aukea. Mikä sinä olet määrittämään mitä kenenkin kannattaa tälle palstalle kulloinkin kirjoittamaan. Minä jopa jaan näkemyksesi siitä, että kauden aloittavaa joukkuetta ei pidä verrata edellisen kauden lopettaneeseen joukkueeseen. Samoin joukkue ei vielä ole valmis, siitä puuttuu 1-2 keskushyökkääjää. Silti on silkkaa typeryyttä todeta toisen kirjoittajan lista vääräaikaiseksi, kun se ei sitä ole jo pelkästään sillä perusteella, että toinen nimimerkki on sen halunnut tänne kirjoittaa. Sinun viestisi oli täysin turha, päinvastoin kuin veli @Bad Bob #42 viesti, joka selkeästi kuitenkin osallistui keskusteluun tai toimi jopa keskustelun avaajana pienen hiljaiselon jälkeen. Siinä sinulle sitä rautalankaa.

Toinen kysymys on, että onko realistista odottaa, että Turusta ja kumppaneita ollaan korvaamassa? Meillä on uj melko selvällä suomenkielellä ilmoittanut, että haussa on yksi, mahdollisesti kaksi, keskushyökkääjää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihmettelen välillä sitä, että aika usein verrataan tulevan kauden joukkuetta edellisen kauden joukkueeseen. Jokainen kerta kun joukkue kasataan, eletään aina erilaisessa tilanteessa. Vierastan ajatusta että aina pitäisi paikata yksi yhteen jokainen lähtijä.

Menneen kauden joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle kuusi. Mahdollisesti olisi päätöskierroksen jälkeen ollut sijalla seitsemän. Aika perkeleen paljon pitää parantaa siis, että päästäisiin sijoille 1-4. Nyt pois on lähtenyt joukkueen paras pelaaja Turunen, tämän lisäksi luottosentteri Paajanen. Myös M.Keränen ja Järvinen ovat mainitsemisen arvoisia nimiä tässä kohdin.

Oleellisimmat kysymykset ovat, että pystyykö valmennus parantamaan omaa suoritustaan kuinka paljon? Entä miten maalivahdit suorittavat? Pysyykö joukkue kasassa mennyttä kautta paremmin? Tuossa on kolme semmoista asiaa mitkä voivat ensi kaudella olla huomattavan paljon paremmassa kuosissa vaikka joukkueesta on poistunut nimimiehiä eikä hankintoja tehtäisiin enää ollenkaan.

Sen sijaan olen aivan varma ettei ensi kaudellakaan nimistä Petrell, Tallberg, Keränen ja Åsten ole yhtään mitään iloa ns. tulosyksikössä. Ei mitään. Se on nähty jo monen kauden ajan + en kyllä rakentaisi noiden varaan edes nelosketjua kokonaan, toivottavasti Väänänen tuo nelosketjuun jotain muutakin kuin täysin päätöntä omissa pyörimistä, samoin And.

Tällä hetkellä meidän tulosyksikössä on kuitenkin nähdäkseni yhdeksän pelaajaa: Sallinen, Leskinen, Dyk, Jääskä, Lundell, Saarinen, Heljanko, Nordgren ja Lambert. Kolme näistä ovat ns. junnuja siis. Yksikin loukkaantuminen niin joku nimistä Petrell, Tallberg, Keränen ja Åsten nousee tulosyksikköön. Yksikin (1!) poissaolo siis riittää tuohon. Ja mitä jos Nordgren hyvin vaikean viime kauden jälkeen ei pysty pelaamaan Liigassa vaaditulla tasolla? Silloin tuonne tulosyksikköön nousisi jo kaksi nimeä näistä turhakkeista.

Pointti on se, että tällä hetkellä laajuus ei riitä yhtään mihinkään. Aikaa on vielä hankkia palasia tuonne eikä tässä Salmelaista ole mestattu yhtään mihinkään vielä, mutta ne hankinnat pitää kuitenkin tehdä. Pari hankintaa on aivan minimi, itse näkisin kolmelle hankinnalle tilausta ja tällöinkin jäisi junnuille tilaa lyödä itsensä läpi.

Sitten revin pelihousuni jos taas joudun näkemään nimiä Åsten, Petrell, Tallberg ja Keränen tulosyksiköissä, tai jopa Keräsen ylivoimalla!? Liian tuttu näky, miksi? Nämä nimet eivät riitä kuin nelosketjuun/rotaatioon. Oma toive on, että Väänänen ja And pelaavat itsensä nelosketjuun vakiopelaajiksi.

Kolme hankintaa tulosyksikköön, tällöin poissaoloja olisivat ensimmäisinä kärkkymässä nuoret Heljanko, Nordgren ja Lambert. Nämä kaikki voisivat pelata ketjuna vaikka Kolleissa tai Mestistä. Olisi loistava tilanne siis. Ainahan poissaoloja on joten niitä paikkoja kyllä aukeaisi ja mikään ei estä pelaamasta niin hyvin, että syrjäyttää jonkun edeltä pois.

Nelosketjussa/rotaatiossa pyörisivät nimet Väänänen, And, Keränen, Åsten, Tallberg ja Petrell.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ei todellakaan aukea. Mikä sinä olet määrittämään mitä kenenkin kannattaa tälle palstalle kulloinkin kirjoittamaan. Minä jopa jaan näkemyksesi siitä, että kauden aloittavaa joukkuetta ei pidä verrata edellisen kauden lopettaneeseen joukkueeseen. Samoin joukkue ei vielä ole valmis, siitä puuttuu 1-2 keskushyökkääjää. Silti on silkkaa typeryyttä todeta toisen kirjoittajan lista vääräaikaiseksi, kun se ei sitä ole jo pelkästään sillä perusteella, että toinen nimimerkki on sen halunnut tänne kirjoittaa. Sinun viestisi oli täysin turha, päinvastoin kuin veli @Bad Bob #42 viesti, joka selkeästi kuitenkin osallistui keskusteluun tai toimi jopa keskustelun avaajana pienen hiljaiselon jälkeen. Siinä sinulle sitä rautalankaa.

Toinen kysymys on, että onko realistista odottaa, että Turusta ja kumppaneita ollaan korvaamassa? Meillä on uj melko selvällä suomenkielellä ilmoittanut, että haussa on yksi, mahdollisesti kaksi, keskushyökkääjää.

Luetun ymmärtäminen takkuaa? Kirjoitin itse viestiini "Listauksia voidaan tehdä, mutta niiden välistä vertailua ei ole hedelmällistä tehdä, ennen kuin kausi alkaa ja joukkue on formussaan." ja totesin, että teen myös itse listauksia. En sanonut, ettei niitä saa tai pidä tehdä, vaan vastasin lähinnä siihen, kun @Bad Bob #42 kävi "kuumana" kun pelaajia ei olla korvattu ja koitin havainnollistaa, miksi ei ole syytä tässä vaiheessa hermostua.

Mikäs Pohjois-Korea tästä on tullut, kun esittää eriävää mielipidettä ja avaa vielä tarkalleen sen, niin ammutaan välittömästi alas :D
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
...Salmelaisen puheista tuli kuitenkin itselleni mieleen, että verkot olisivat vesillä vain sen sentterin suhteen. Toki eiväthän nämä puheet ikinä täyttä totuutta kerro mitä siellä toimistolla puuhataan. Itse näkisin ehdottomasti peräti kolmelle hyökkääjälle tilausta, perusteet olen jo antanut tässä ketjussa useampaan kertaan, että miksi...

...Toinen kysymys on, että onko realistista odottaa, että Turusta ja kumppaneita ollaan korvaamassa? Meillä on uj melko selvällä suomenkielellä ilmoittanut, että haussa on yksi, mahdollisesti kaksi, keskushyökkääjää.

Tähän taas on ollut mulla pointtini, jota olen yrittänyt useassa viestissä välittää. Vielä muutama viikko sitten joukkueessa oli sekä Turunen että Leskinen ja vielä Paajanen ja Salmelainen puhui "Käytännössä valmiista joukkueesta". Sen lisäksi joitakin keskusteluja oli käynnissä. Eli Salmelaisen ajatuksissa tuohon joukkueeseen kuuluu vielä Turusen tasoinen laituri, Paajanen ja mikä tahansa se keskustelu onkaan ollut. Ehkä alaketjusentteri, koska Salmelainen puhui 1-2 sentteristä. Eli silloin se olisi tuo 3 hyökkääjää lisää.

En siis hetkeäkään usko, että joukkue olisi tämä +1 sentteri kun sarjan ratkaisupelejä pelataan ellei tule superlamaa. Voi olla, että talouden takia syyskuussa on vain se +1 sentteri, mutta joukkuetta tullaan ihan varmasti täydentämään. Ihan varmasti jos vain yleisö löytää lehtereille.

Joka tapauksessa tämä laajuus ei riitä. Siitäkin laitoin numeraalisen laskennan tuossa aikaisemmin. Viimeisen 7 vuoden aikana HIFKssa on pelannut 32-39 kenttäpelaajaa per kausi. Juuri nyt on soppari 26 kenttäpelaajan kanssa, joissa iso osa on noita junnuja. Eli jos laskisi edellisten vuosien veteraanisopparit, niin niitä yksinään on ollut varmaan 25 per kausi. Ja eiköhän Salmelainen tiedä nämä numerot vielä paremmin kuin me. Taisi mainita, että ideaali on 10+15 ja 5, jotka on käytännössä junnujen 1.kenttä. Toki joku "Nordgren" voi olla samalla junnujen 1.kentässä ja melkein liigapelaaja. Eli tuo ideaali sopimusnumero on sitten vuosikohtaisesti jotain 25 ja 30 pelaajan välillä.

Ja kuten Walkin kirjoittaa. On hieman eri asia aina se mitä toimistossa oikeasti tapahtuu kuin mitä julkisuuteen sanotaan. Tuskin HIFK vielä edes tietää ensi kauden budjettia tämän poikkeuksellisen tilanteen takia. Turusen ja Paajasen myöhäiset lähdöt ja se että "Janne Pesosmaisesti" ei tehtykkään sitä diiliä jonkun muun keskustelun kanssa, saattoi pelastaa HIFKn taloutta todella paljon. Kärpät reagoi siis täysin samoin kuin HIFK. Eli muutkin joukkueet on nyt samassa veneessä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mä olen aina ihmetellyt tällaista tarvetta vaientaa keskustelua. Totta helvetissä jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla kannattaa tehdä listauksia ja spekuloida, sikäli mikäli intoa riittää. Jos turhasta puhutaan, lainaamani viesti ja kaikki sen kanssa samansisältöiset menevät siihen kastiin.
Olen aivan samaa mieltä kanssasi. Täällä jotkut itkevät, kun vertaillaan kuluneen kauden koko joukkuetta (syksyn jälkeen tulleet ja menneet) tämän hetkiseen.
Joukkue on kuitenkin kauden aikana alttiina muutoksille.

Esim. syksyn ykköspelaaja saattaa jo lokakuussa saada vamman, jonka paraneminen vie 8 kk. Korvaajaa ei siis voisi ottaa vertailuun.
Viime kauden pelaajista lähtijät tekivät 149 pistettä, mm. Kangasniemi ja Kankaanperä, joka ei tehnyt yhtään. Tulijat ovat tehneet 6 Liiga- ja oliko se 41 Mestis-pistettä. Jos tätä vertailua ei voi tehdä, ehkä pitäisi laskea jäljelle jääneiden pisteet. Siellä on paljon äijiä, muutama kiikareilla ehkä eikä molarit vastaa monestakaan pisteestä. Ketkä niitä sitten ensi kaudella tekevät?

Joo, pitää ehkä odottaa syksyyn, mutta vaikka UTJ:n mukaan markkinat ovat kiinni on jo esim. SaiPa, Lukko ja Kärpät vahvistanut enemmän kuin me ja myös kriisin alettua. Siellä on sekä ulkkareita, että tasokkaita kotimaisia ja myös Mestiksestä pelaajia sekä uusia junnusoppareita. Meillä taitaa olla junnuja jo sopivasti.
 
J

Just-Ice-Hockey

Luetun ymmärtäminen takkuaa? Kirjoitin itse viestiini "Listauksia voidaan tehdä, mutta niiden välistä vertailua ei ole hedelmällistä tehdä, ennen kuin kausi alkaa ja joukkue on formussaan." ja totesin, että teen myös itse listauksia. En sanonut, ettei niitä saa tai pidä tehdä, vaan vastasin lähinnä siihen, kun @Bad Bob #42 kävi "kuumana" kun pelaajia ei olla korvattu ja koitin havainnollistaa, miksi ei ole syytä tässä vaiheessa hermostua.

Mikäs Pohjois-Korea tästä on tullut, kun esittää eriävää mielipidettä ja avaa vielä tarkalleen sen, niin ammutaan välittömästi alas :D

Ei, ei todella takkua myöskään luetunymmärtäminen. Minä nimenomaisesti kritisoin viestiä, jossa kirjoitettiin "[m]itä jos vertailut tehdään vasta, kun kiekko putoaa jäähän? Sitä ennen ei kannata sanoa, että ketä korvattiin ja ketä ei. Turhia listauksia tehdä tässä vaiheessa vuotta." Missä tuossa kirjoitetaan, että listauksia voidaan tehdä? Väännä nyt vaan sitä rautalankaa itsellesi, ettet raukka parka täysin sekoa ajatuksissasi.

Sinähän nimenomaan et esittänyt eriävää mielipidettä, vaan pyrit viemään tämän oikeuden toiselta kirjoittajalta. Ehkä tämä palsta siis todella on muuttumassa Pohjois-Koreaksi
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskoisin, sen perusteella miltä Valtasen taloudenpito on aiemmin näyttänyt, että nyt pelataan varman päälle ja ketään ei palkata, ennen kuin kauden alku näyttää vahvistuvan - ellei tule Micke/Make Granlund sanomaan, että nyt pitäis tehdä (olen toiveikas, että nykyisin omat oikeat tähdet pyritään kotiuttamaan kurantilla liksalla). Aiankin aiemmin Valtanen/Tobbe-akselilla on ollut näin, että poikkeuksellisen pelaajan tullessa kukkaronnyöriä on etuajassa raotettu.

Koska puskuria on Gardenin valmistelua varten kerätty ja sitä kai vieläkin on, tälläiseen voi lähteä, mutta näkisin, että Valasen parusasenne on varovaisuus, jota koristellaan perusteellisesti harkitulla riskillä, jos pakko.
 
J

Just-Ice-Hockey

Tähän taas on ollut mulla pointtini, jota olen yrittänyt useassa viestissä välittää. Vielä muutama viikko sitten joukkueessa oli sekä Turunen että Leskinen ja vielä Paajanen ja Salmelainen puhui "Käytännössä valmiista joukkueesta". Sen lisäksi joitakin keskusteluja oli käynnissä. Eli Salmelaisen ajatuksissa tuohon joukkueeseen kuuluu vielä Turusen tasoinen laituri, Paajanen ja mikä tahansa se keskustelu onkaan ollut. Ehkä alaketjusentteri, koska Salmelainen puhui 1-2 sentteristä. Eli silloin se olisi tuo 3 hyökkääjää lisää.

En siis hetkeäkään usko, että joukkue olisi tämä +1 sentteri kun sarjan ratkaisupelejä pelataan ellei tule superlamaa. Voi olla, että talouden takia syyskuussa on vain se +1 sentteri, mutta joukkuetta tullaan ihan varmasti täydentämään. Ihan varmasti jos vain yleisö löytää lehtereille.

Joka tapauksessa tämä laajuus ei riitä. Siitäkin laitoin numeraalisen laskennan tuossa aikaisemmin. Viimeisen 7 vuoden aikana HIFKssa on pelannut 32-39 kenttäpelaajaa per kausi. Juuri nyt on soppari 26 kenttäpelaajan kanssa, joissa iso osa on noita junnuja. Eli jos laskisi edellisten vuosien veteraanisopparit, niin niitä yksinään on ollut varmaan 25 per kausi. Ja eiköhän Salmelainen tiedä nämä numerot vielä paremmin kuin me. Taisi mainita, että ideaali on 10+15 ja 5, jotka on käytännössä junnujen 1.kenttä. Toki joku "Nordgren" voi olla samalla junnujen 1.kentässä ja melkein liigapelaaja. Eli tuo ideaali sopimusnumero on sitten vuosikohtaisesti jotain 25 ja 30 pelaajan välillä.

Ja kuten Walkin kirjoittaa. On hieman eri asia aina se mitä toimistossa oikeasti tapahtuu kuin mitä julkisuuteen sanotaan. Tuskin HIFK vielä edes tietää ensi kauden budjettia tämän poikkeuksellisen tilanteen takia. Turusen ja Paajasen myöhäiset lähdöt ja se että "Janne Pesosmaisesti" ei tehtykkään sitä diiliä jonkun muun keskustelun kanssa, saattoi pelastaa HIFKn taloutta todella paljon. Kärpät reagoi siis täysin samoin kuin HIFK. Eli muutkin joukkueet on nyt samassa veneessä.

Kaikki sinänsä pelkkää asiaa, ja allekirjoitan itsekin tuon, että office voi puhua mitä haluaa, todellisuus usein on kovin erilainen. Silti tässä ja nyt Salmelaisen mukaan joukkue on 1-2 sentteriä vaille valmis. En mä näe oikein mitään perustetta sille, miksi meidän pitäisi jotenkin lähteä tuolta osin epäilemään miehen sanan paikkansa pitävyyttä. Se mitä ensimmäisessä kappaleessasi kirjoitat ei pidä vettä ihan jo sillä perusteella, että Salmelaisen lausunto on annettu Turusen lähdön jälkeen.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan sivuhuomiona - onko Kukka vielä suunnitelmissa? Eli jatkaako junnuissa ja nousee sitten kauden aikana junnunostona, sillä ainakaan vielä ei saanut suoraa liigadiiliä. Käsittääkseni potentiaalinen kaveri.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ei, ei todella takkua myöskään luetunymmärtäminen. Minä nimenomaisesti kritisoin viestiä, jossa kirjoitettiin "[m]itä jos vertailut tehdään vasta, kun kiekko putoaa jäähän? Sitä ennen ei kannata sanoa, että ketä korvattiin ja ketä ei. Turhia listauksia tehdä tässä vaiheessa vuotta." Missä tuossa kirjoitetaan, että listauksia voidaan tehdä? Väännä nyt vaan sitä rautalankaa itsellesi, ettet raukka parka täysin sekoa ajatuksissasi.

Sinähän nimenomaan et esittänyt eriävää mielipidettä, vaan pyrit viemään tämän oikeuden toiselta kirjoittajalta. Ehkä tämä palsta siis todella on muuttumassa Pohjois-Koreaksi

Boldaatko vielä sen kohdan, jossa kielsin tekemästä listauksia? Sanoin, että tuollaista listausta on turha tehdä tässä vaiheessa vuotta (koska joukkue ei ole valmis). Se, että sanon tuollaista listausta turhaksi, on luonnollisesti minun mielipiteeni. Enkä tiennyt, että suomen kielessä "tämä listaus on turha" tarkoittaa "tätä listausta ei saa tai pidä tehdä". Siinä tapauksessa pahoittelut, etten osaa kotimaista kieltä käyttää.

Lainaan tähän alle vielä kohdan, jossa sanoin, että niitä voi tehdä ja itsekin teen ja boldaan vielä oikeat kohdat, jotta uppoaa myös sinne.

*minun mielipiteeni ei ole sama asia kuin fakta tai käsky.

EDIT: en koe itseäni mitenkään raukaksi tai sen kummemmin paraksikaan. Kiitos kuitenkin tsempeistä, tulee näin karanteenin aikana tarpeeseen!

En yritä vaientaa keskustelua, vaan pikemminkin jatkaa sitä. En tarkoita, ettei pelaajia saisi listailla - itsekin teen sitä. Jos luet ketjua ymmärryksellä niin pitäisi aueta, mitä tarkotin. Mutta tässä se vielä rautalangasta: kausi on vasta päättynyt ja lähtevät pelaajat ovat tiedossa, mutta kaikki uudet pelaajat eivät vielä ole tiedossa, eli joukkue ei ole vielä valmis.

Eli siis on melko turha vielä tässä vaiheessa listata listaan A lähteneet pelaajat ja listaan B toistaiseksi tulleet pelaajat ja todeta, että korvaajia ei ole riittävää määrää. No ei tietenkään ole, koska elämme a) vasta huhtikuuta ja b) korona-aikaa. Listauksia voidaan tehdä, mutta niiden välistä vertailua ei ole hedelmällistä tehdä, ennen kuin kausi alkaa ja joukkue on formussaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kaikki sinänsä pelkkää asiaa, ja allekirjoitan itsekin tuon, että office voi puhua mitä haluaa, todellisuus usein on kovin erilainen. Silti tässä ja nyt Salmelaisen mukaan joukkue on 1-2 sentteriä vaille valmis. En mä näe oikein mitään perustetta sille, miksi meidän pitäisi jotenkin lähteä tuolta osin epäilemään miehen sanan paikkansa pitävyyttä. Se mitä ensimmäisessä kappaleessasi kirjoitat ei pidä vettä ihan jo sillä perusteella, että Salmelaisen lausunto on annettu Turusen lähdön jälkeen.

Kyllä ja tilannehan voi elää tässä taloustilanteessa päivittäin. Jos Turunen on ilmoittanut lähtevänsä vaikka maaliskuun tokalla viikolla Davosiin (Googlasin ja 18.3 lehdistö julkaisi, että Turunen on lähellä siirtoa ja sopimuksen allekirjoittamista), niin HIFKlla on voinut olla vielä suunnitelmissa tehdä diili M.Keräsen kanssa, joka ei ole vielä saanut sitä haluamaansa ulkomaandiiliä. Sitten Valtanen onkin laskeskellut, että perkele, tässä voi käydä syksyllä kylmät, eli: "Eipä paikata Turusta vielä.".

Salmelainen suojaa sitten firman osakkaita ja Valtasen työtä sanomalla julkisuuteen, että 1-2 sentteriä on vielä tulossa. Mutta huom. Salmelainen on myös useassa haastattelussa sanonut, että koronalla on eniten vaikutusta "kauden aikaiseen toimintaan". Eli koko ajan HIFKssa pidetään kassaa ja silmiä auki. Eritoten näille tippuville Leskisille. Siksi laskin numeraalisesti, että edellisten kauden mukaisesti niitä veteraanipelaajia on varmasti tulossa.

Me emme siis tiedä. Tää on kaikki spekulaatiota. Ja onhan spekuloiminen kivaa. Siksi minäkin tykkään Jatkiksen kirjoittajista, jotka osaavat olla myös eri mieltä kanssani. Se on hyvä. Näinhän tämä karanteeniaika kuluu.


...Joo, pitää ehkä odottaa syksyyn, mutta vaikka UTJ:n mukaan markkinat ovat kiinni on jo esim. SaiPa, Lukko ja Kärpät vahvistanut enemmän kuin me ja myös kriisin alettua. Siellä on sekä ulkkareita, että tasokkaita kotimaisia ja myös Mestiksestä pelaajia sekä uusia junnusoppareita. Meillä taitaa olla junnuja jo sopivasti.

Olen ihaillut Lukon toimintaa pitkään. Ei potkittu pois keväisin alisuorittavaa Pekka Virtaa vaikka Rauman torilla ja kahviloissa sitä on kuulemma vaadittu ihan kasvotusten seurajohdolta. Annettiin Pekan kehittää peliä ja kasvattaa se "oma joukkue". Ja olisi ne varmaan sen mestaruuden tänä vuonna kairanneet. Ja viime vuoden joukkue olikin loistavasti rakennettu Pekan peliin sopivaksi ja hieno yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta ja tähän sarjaan ylivertaisia pelaajia.

Samalla en vielä juhlisi tänä keväänä Saipan ja Lukon hankintoja. Lukko ei ole ymmärtääkseni vielä paikannut Danforthia ja jo nyt jengillä on YT:t ja palaajien palkanalennukset päällä (Kun meillä ei ole). Saa nähdä miten heillä raha tulee riittämään jos pääsponsoriin osuu lama. Ja Saipalla on YT:t. Voi olla, että nämä kaksi on mestisjengejä taas pian jos lama iskee pahasti.

Kärpät ja HIFK taas toimii just nyt ihan samalla tavalla ja arvostan Kärppien ja HIFKn fiksua rauhallista suunnitelmaa. Eli "nyt hissukseen ja syksyllä sitten lisää". Siksi en ymmärtänyt tuota verrokkiasi?

Me toimitaan siis ihan samalla lailla. Kärpiltä lähti yli 200 pistettä ja tilalle on varmana pistelinkona tullut Kunyk ja Mustonen, joka ei meillä mahtuisi kahteen ekaan pelaavaan. Toki Mustosella on iso breikkauspotentiaali, mutta niin on Lundellilla, Lambertilla ja Jääskälläkin. Ja Kärppäfanien toimesta Mustosta on kuitenkin sommiteltu heillä kakkosketjuun. Kalevan mukaan toki jättivät tekemättä sopimuksia koronan takia. Eli varmaan samalla tavoin kuin HIFK teki. En siis mitenkään näe Kärppien tilannetta tänä keväänä erilaisena kuin meidän.

Ja vielä on täysin mysteeri miten lama osuus Ouluun tai Helsinkiin. Voi olla, että Oulussa homma porskuttaa ja täällä ei. Tai toistepäin.
 
J

Just-Ice-Hockey

Boldaatko vielä sen kohdan, jossa kielsin tekemästä listauksia? Sanoin, että tuollaista listausta on turha tehdä tässä vaiheessa vuotta (koska joukkue ei ole valmis). Se, että sanon tuollaista listausta turhaksi, on luonnollisesti minun mielipiteeni. Enkä tiennyt, että suomen kielessä "tämä listaus on turha" tarkoittaa "tätä listausta ei saa tai pidä tehdä". Siinä tapauksessa pahoittelut, etten osaa kotimaista kieltä käyttää.

Lainaan tähän alle vielä kohdan, jossa sanoin, että niitä voi tehdä ja itsekin teen ja boldaan vielä oikeat kohdat, jotta uppoaa myös sinne.

*minun mielipiteeni ei ole sama asia kuin fakta tai käsky.

EDIT: en koe itseäni mitenkään raukaksi tai sen kummemmin paraksikaan. Kiitos kuitenkin tsempeistä, tulee näin karanteenin aikana tarpeeseen!

Boldaan heti, kun osoitat minun jossain väittäneen sinun kieltäneen jotain. Sanatarkka lainaus siitä mitä kirjoit löytyy edellisestä viestistäni. Sinä et tuonut keskusteluun mitään, sen sijaan pyrit vaientamaan toisen nimimerkin avaaman keskustelun. Marttyrointisi on huvittavaa mutta turhaa, en ole missään kohtaa kirjoittanut, että olisit ketään millään tavalla kieltänyt mitään tekemästä. Pyrkiminen ja tekeminen tai onnistuminen ovat täysin eri asioita. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, joten saat anteeksi sen, ette osaa suomea käyttää.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Menneen kauden joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle kuusi. Mahdollisesti olisi päätöskierroksen jälkeen ollut sijalla seitsemän. Aika perkeleen paljon pitää parantaa siis, että päästäisiin sijoille 1-4. Nyt pois on lähtenyt joukkueen paras pelaaja Turunen, tämän lisäksi luottosentteri Paajanen. Myös M.Keränen ja Järvinen ovat mainitsemisen arvoisia nimiä tässä kohdin.

Oleellisimmat kysymykset ovat, että pystyykö valmennus parantamaan omaa suoritustaan kuinka paljon? Entä miten maalivahdit suorittavat? Pysyykö joukkue kasassa mennyttä kautta paremmin? Tuossa on kolme semmoista asiaa mitkä voivat ensi kaudella olla huomattavan paljon paremmassa kuosissa vaikka joukkueesta on poistunut nimimiehiä eikä hankintoja tehtäisiin enää ollenkaan.

Sen sijaan olen aivan varma ettei ensi kaudellakaan nimistä Petrell, Tallberg, Keränen ja Åsten ole yhtään mitään iloa ns. tulosyksikössä. Ei mitään. Se on nähty jo monen kauden ajan + en kyllä rakentaisi noiden varaan edes nelosketjua kokonaan, toivottavasti Väänänen tuo nelosketjuun jotain muutakin kuin täysin päätöntä omissa pyörimistä, samoin And.

Tällä hetkellä meidän tulosyksikössä on kuitenkin nähdäkseni yhdeksän pelaajaa: Sallinen, Leskinen, Dyk, Jääskä, Lundell, Saarinen, Heljanko, Nordgren ja Lambert. Kolme näistä ovat ns. junnuja siis. Yksikin loukkaantuminen niin joku nimistä Petrell, Tallberg, Keränen ja Åsten nousee tulosyksikköön. Yksikin (1!) poissaolo siis riittää tuohon. Ja mitä jos Nordgren hyvin vaikean viime kauden jälkeen ei pysty pelaamaan Liigassa vaaditulla tasolla? Silloin tuonne tulosyksikköön nousisi jo kaksi nimeä näistä turhakkeista.

Pointti on se, että tällä hetkellä laajuus ei riitä yhtään mihinkään. Aikaa on vielä hankkia palasia tuonne eikä tässä Salmelaista ole mestattu yhtään mihinkään vielä, mutta ne hankinnat pitää kuitenkin tehdä. Pari hankintaa on aivan minimi, itse näkisin kolmelle hankinnalle tilausta ja tällöinkin jäisi junnuille tilaa lyödä itsensä läpi.

Sitten revin pelihousuni jos taas joudun näkemään nimiä Åsten, Petrell, Tallberg ja Keränen tulosyksiköissä, tai jopa Keräsen ylivoimalla!? Liian tuttu näky, miksi? Nämä nimet eivät riitä kuin nelosketjuun/rotaatioon. Oma toive on, että Väänänen ja And pelaavat itsensä nelosketjuun vakiopelaajiksi.

Kolme hankintaa tulosyksikköön, tällöin poissaoloja olisivat ensimmäisinä kärkkymässä nuoret Heljanko, Nordgren ja Lambert. Nämä kaikki voisivat pelata ketjuna vaikka Kolleissa tai Mestistä. Olisi loistava tilanne siis. Ainahan poissaoloja on joten niitä paikkoja kyllä aukeaisi ja mikään ei estä pelaamasta niin hyvin, että syrjäyttää jonkun edeltä pois.

Nelosketjussa/rotaatiossa pyörisivät nimet Väänänen, And, Keränen, Åsten, Tallberg ja Petrell.
Hyvin kiteytetty. Itse unelmoin, että viimeistään kaudella 21/22 meillä ei ole joukkueessa enää nk. vapaamatkustajia, tyyliin Laakso, Kankaanperä, Petrell, J Keränen, Tallberg ja Åsten. Olkoonkin, että jotkut heistä joskus ovat osanneet jotain.

En haluaisi myöskään uusia tyhjiä arpoja vaikka se ei välttämättä aina ole mahdollista, mutta hyvällä scouttauksella se ainakin on minimoitavissa.

Jatkuvuus on vaikea asia, The Liigan ollessa Euroopan pikkuisten joukossa, samoin Eurooppalainen suurseura on vaikea toteuttaa.

Mutta täällä mainittu Saarinen, Lundell, Dyk, Leskinen, Sallinen, Jääskä, Lambert, Heljanko, Nordgren ja lisäksi vielä And ja Väänänen + ehkä Kukka ja Myllylä on hyvä runko. Siitä edelleen rakentaminen edellyttää, että UTJ:n viimeaikaiset puheet on puppua, sillä tuohon tarvitaan vähintään 2 sentteriä (ehkä jopa 3) ja mielellään laitahyökkääjiä tyyliin Pakarinen ja ehkä Enlund sekä pari osaavaa voimahyökkääjää.

Pakisto on sitten toinen ongelma. Kädellisyys on määrällisesti puutteellinen.

Kyllä niitä pelaajia varmaan tulee enemmän kuin 1-2, mutta toivoisin että se tapahtuisi ajoissa. Täällä on jo spekuloitu sillä, että löytääkö yleisö takaisin. Vaikka osa peleistä pelattaisi tyhjillä katsomoilla, on uskottavuuden ja kannattajien pysyvyyden kannalta tärkeää olla ajoissa liikkeellä. Ei Teliakaan saa myytyä ohjelmaa, jos jengit on surkeita.

Ja mitä Turuseen tulee, kyllä hänen lähtönsä oli ajoissa tiedossa eikä tullut minään viime hetken yllätyksenä. Sen verran häntä on scoutattu.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen sijaan olen aivan varma ettei ensi kaudellakaan nimistä Petrell, Tallberg, Keränen ja Åsten ole yhtään mitään iloa ns. tulosyksikössä. Ei mitään. Se on nähty jo monen kauden ajan + en kyllä rakentaisi noiden varaan edes nelosketjua kokonaan, toivottavasti Väänänen tuo nelosketjuun jotain muutakin kuin täysin päätöntä omissa pyörimistä, samoin And.

Tallbergin osalta olen jossain määrin eri mieltä. Teki kuitenkin viime kaudella sentään tehot 8+7. Eihän tuo mikään huippunoteeraus ole, mutta mahtuu kuitenkin maalien määrällä HIFK:n viime kauden Top 9 hyökkääjiin. Monia muita isompi pelimäärä toki auttaa siinä. Mutta kuitenkin, omasta mielestä on Tallbergin kohdalla liioiteltua sanoa, ettei ole mitään hyötyä kolmessa ensimmäisessä kentässä.

Näkisin Tallbergin ihannetilanteessa siinä kolmos- ja nelosketjujen välissä. Eli kaikkien ollessa terveenä nelosessa, mutta koska tuollaista tilannetta harvoin on, niin pelejä kertyisi kolmosessa mallia 20-30. En repisi tuosta tilanteesta pelihousuja.

Muiden mainittujen nimien osalta samoilla linjoilla.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tähän taas on ollut mulla pointtini, jota olen yrittänyt useassa viestissä välittää. Vielä muutama viikko sitten joukkueessa oli sekä Turunen että Leskinen ja vielä Paajanen ja Salmelainen puhui "Käytännössä valmiista joukkueesta". Sen lisäksi joitakin keskusteluja oli käynnissä. Eli Salmelaisen ajatuksissa tuohon joukkueeseen kuuluu vielä Turusen tasoinen laituri, Paajanen ja mikä tahansa se keskustelu onkaan ollut. Ehkä alaketjusentteri, koska Salmelainen puhui 1-2 sentteristä. Eli silloin se olisi tuo 3 hyökkääjää lisää.

En siis hetkeäkään usko, että joukkue olisi tämä +1 sentteri kun sarjan ratkaisupelejä pelataan ellei tule superlamaa. Voi olla, että talouden takia syyskuussa on vain se +1 sentteri, mutta joukkuetta tullaan ihan varmasti täydentämään. Ihan varmasti jos vain yleisö löytää lehtereille.

Joka tapauksessa tämä laajuus ei riitä. Siitäkin laitoin numeraalisen laskennan tuossa aikaisemmin. Viimeisen 7 vuoden aikana HIFKssa on pelannut 32-39 kenttäpelaajaa per kausi. Juuri nyt on soppari 26 kenttäpelaajan kanssa, joissa iso osa on noita junnuja. Eli jos laskisi edellisten vuosien veteraanisopparit, niin niitä yksinään on ollut varmaan 25 per kausi. Ja eiköhän Salmelainen tiedä nämä numerot vielä paremmin kuin me. Taisi mainita, että ideaali on 10+15 ja 5, jotka on käytännössä junnujen 1.kenttä. Toki joku "Nordgren" voi olla samalla junnujen 1.kentässä ja melkein liigapelaaja. Eli tuo ideaali sopimusnumero on sitten vuosikohtaisesti jotain 25 ja 30 pelaajan välillä.

Ja kuten Walkin kirjoittaa. On hieman eri asia aina se mitä toimistossa oikeasti tapahtuu kuin mitä julkisuuteen sanotaan. Tuskin HIFK vielä edes tietää ensi kauden budjettia tämän poikkeuksellisen tilanteen takia. Turusen ja Paajasen myöhäiset lähdöt ja se että "Janne Pesosmaisesti" ei tehtykkään sitä diiliä jonkun muun keskustelun kanssa, saattoi pelastaa HIFKn taloutta todella paljon. Kärpät reagoi siis täysin samoin kuin HIFK. Eli muutkin joukkueet on nyt samassa veneessä.

Paajasen ja Turusen lähdöt voivat oikeasti olla IFK:n pelastus, talousnäkökulmasta katsottuna. He olivat varmasti joukkueen kalleimmat pelaajat, yhteenlaskettu palkkaa varmaan 400 000-500 000 euroa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Paajasen ja Turusen lähdöt voivat oikeasti olla IFK:n pelastus, talousnäkökulmasta katsottuna. He olivat varmasti joukkueen kalleimmat pelaajat, yhteenlaskettu palkkaa varmaan 400 000-500 000 euroa.
Ei huono pointti, silti jäljelle jää karsitun budjetin joukkueessa Sallinen ja Leskinen ykkösnyrkiksi. Dyk - Lundell -Saarinen jne.
Vielä Järvisen mottipäinen huomioiden IFK:lla on jo koronabudjetin joukkue kasassa ja ihan kelpo sellainen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Paajasen ja Turusen lähdöt voivat oikeasti olla IFK:n pelastus, talousnäkökulmasta katsottuna. He olivat varmasti joukkueen kalleimmat pelaajat, yhteenlaskettu palkkaa varmaan 400 000-500 000 euroa.

Ja oikeasti ei tiedä mitkä ne viime hetken säästöt on olleet. On saattanut olla keskustelut pitkälläkin jonkun M.Keräsen ja Järvisen kanssa. Molemmista kuulin, että "ensisijaisesti tähtäväät ulkomaille", mutta onhan niidenkin kanssa voinut olla jotain alustavaa keskustelua tai jopa soppari melkein allekirjoitusta vaille kasassa. Sitten on jouduttu perääntymään tilanteen takia.

On ihan selvää, että Salmelainen ei näistä julkisuuteen puhu.

Minkälaista se on ollut Kärpissä, missä Kaleva sai jo jotain vihiä näistä "kriisitoimenpiteistä". On nimittäin toi Kärppienkin lähtijöiden lista aika siitä hintavasta päästä:

Krejcik
Aaltonen
Pesonen
Puljujärvi
Lammikko
Junttila
Ehkä Kukkonen

Ja tilalle on tullut Kunyk ja Mustonen.

Toki Puljulle ja Kukkoselle pidetään rahoja kuulemma sivussa. Mutta emme tietenkään tiedä mitä rahoja "pidetään sivussa" HIFKssa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Boldaan heti, kun osoitat minun jossain väittäneen sinun kieltäneen jotain. Sanatarkka lainaus siitä mitä kirjoit löytyy edellisestä viestistäni. Sinä et tuonut keskusteluun mitään, sen sijaan pyrit vaientamaan toisen nimimerkin avaaman keskustelun. Marttyrointisi on huvittavaa mutta turhaa, en ole missään kohtaa kirjoittanut, että olisit ketään millään tavalla kieltänyt mitään tekemästä. Pyrkiminen ja tekeminen tai onnistuminen ovat täysin eri asioita. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, joten saat anteeksi sen, ette osaa suomea käyttää.

En kyllä edes pyrkinyt kieltämään. Kuten sanoin, kommentoin tuollaisen listaamisen olevan tässä vaiheessa vuotta turhaa. Se on minun mielipiteeni, eikä käsky, kielto tai edes yritys kieltää. Se on vastakkainen mielipide, jonka toin esiin. Ei mitään muuta.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ei todellakaan aukea. Mikä sinä olet määrittämään mitä kenenkin kannattaa tälle palstalle kulloinkin kirjoittamaan. Minä jopa jaan näkemyksesi siitä, että kauden aloittavaa joukkuetta ei pidä verrata edellisen kauden lopettaneeseen joukkueeseen. Samoin joukkue ei vielä ole valmis, siitä puuttuu 1-2 keskushyökkääjää. Silti on silkkaa typeryyttä todeta toisen kirjoittajan lista vääräaikaiseksi, kun se ei sitä ole jo pelkästään sillä perusteella, että toinen nimimerkki on sen halunnut tänne kirjoittaa. Sinun viestisi oli täysin turha, päinvastoin kuin veli @Bad Bob #42 viesti, joka selkeästi kuitenkin osallistui keskusteluun tai toimi jopa keskustelun avaajana pienen hiljaiselon jälkeen. Siinä sinulle sitä rautalankaa.

Toinen kysymys on, että onko realistista odottaa, että Turusta ja kumppaneita ollaan korvaamassa? Meillä on uj melko selvällä suomenkielellä ilmoittanut, että haussa on yksi, mahdollisesti kaksi, keskushyökkääjää.

Huomaatko ristiriitaa boldatuissa kohdissa?

Ja jottei nyt kokonaan luisuta OT:n puolelle, niin sanotaan sen verran, että ensi kauden jengiin tarvittaisiin hyökkäyksen osalta ennen kauden alkua mielestäni Paajasen korvaaja sekä yksi laituri. Väänänen aloittakoon nelosen keskellä, katsotaan sitten kauden edetessä, jos Mirolla ei riitä. Mutta uskon riittävän mainiosti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tallbergin osalta olen jossain määrin eri mieltä. Teki kuitenkin viime kaudella sentään tehot 8+7. Eihän tuo mikään huippunoteeraus ole, mutta mahtuu kuitenkin maalien määrällä HIFK:n viime kauden Top 9 hyökkääjiin. Monia muita isompi pelimäärä toki auttaa siinä. Mutta kuitenkin, omasta mielestä on Tallbergin kohdalla liioiteltua sanoa, ettei ole mitään hyötyä kolmessa ensimmäisessä kentässä.

Tallberg on uskomattoman epätasainen pelaaja nähdäkseni. Parhaimmillaan Tallberg on oikeasti lähellä jopa ns. top-6 tasoa, mutta huonoimmillaan miestä ei näy positiivisessa mielessä koko pelissä kertaakaan. Tallbergin peliäly ei ole kummoinen, tästä syystä mielestäni hän on epäsopiva palanen tulosyksikköön kun hänen vahvuutensa ovat suorat nopeat hyökkäykset ja niissäkin jonkun muun täytyy se hyökkäys rakentaa hänen toimiessa enemmänkin päättäjänä tai hyvän luistelunsa sekä ison kokonsa ansiosta ns. tilan luojana muille. Tallberg on todella vahva jässikkä, mutta ikävä kyllä voimahyökkääjän vikaakaan hänessä ei ole kuin ihan ajoittain, pystyy kyllä taklaamaan kovaa jos haluaa, mutta harvoin taklaa vaikka paikka olisi. Tuommoinen fyysinen pelaaminen ei tule mieheltä selkärangasta. Luistelu on kovin kulmikasta, siksi Tallberg ei ole kulmapelissä kovinkaan kaksinen voimatasostaan huolimatta.

Paajasen ja Turusen lähdöt voivat oikeasti olla IFK:n pelastus, talousnäkökulmasta katsottuna. He olivat varmasti joukkueen kalleimmat pelaajat, yhteenlaskettu palkkaa varmaan 400 000-500 000 euroa.

Miten niin varmasti (boldaus oma)? Turusen kanssa oltiin tehty sopimus jo reilusti ennen vuodenvaihdetta kaudella 2018-19, ei Turunen ollut tuolloin vielä lyönyt tauluun mitään semmoista mitä oli sitten kauden jälkeen saanut aikaan. Paajanen toki luotettava sentteri ollut Liiga-tasolla jo pitkään, mutta silti vähän siellä ns. kakkoskorissa aina. Turusen kohdalla raha muutenkaan oli tuskin se syy miksi meille saapui, eiköhän Turusella ollut omaan kehitykseen luotto kova ja tiesi HIFK:n toimivan hyvänä steppinä isompiin liksoihin. Ensi kaudella Davosissa rahastaa ja sitten rapakon taakse olettaisin.

Oma veikkaus on, että Kousa ja Tuohimaa olivat menneellä kaudella kalliimpia kuin Turunen ja Paajanen. Toki jos sinulla on varmaa tietoa asiasta niin ok, mutta mututuntumalla en sanoisi, että varmasti olivat joukkueen kalleimmat pelaajat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös