EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kuluvaa kautta ei ole toki taputeltu vielä, mutta toimistolla tehdään duunia ja pelaaja-arvioita ensi kautta varten. Edustuksen sekä Kollien mukana on tällä hetkellä useita potentiaalisia/laadukkaita junnuja ja mun mielestä on jo tässä vaiheessa mielenkiintoista käydä spekulaatiota siitä, miltä ensi kauden jengi näyttää.

Sopimustilanne 2020 ->

Hyökkäys:

Sallinen +21
Turunen +21
Dyk +21
Paajanen +21
Keränen +21
Jääskä +21
Nordgren +21
Hämäläinen +21

Lambert +22

Saarinen 21
Lundell 21
Tallberg 21
Petrell 21
Åsten 21
And 21 (+22)
Myllylä 21

Puolustus:

Kousa 21
Ahonen 21 (+23)
Lyytinen 21
Varakas 21
Winberg 21
Seppälä 21

Veskarit:

Tuohimaa 21
Halonen 21

Useilla pelaajilla on optio vuodesta 2021. Mielenkiintoista nähdä, ketkä kaikki pidetään. Itselläni olisi toiveena, että kaikki, paitsi ehkä Kangasniemi pidettäisiin. Kolleista on nousemassa Myllylä ja Lambert edustukseen varmaan ensi vuonna ja Nordgrenin tilanne on mielestäni se, että ensi kausi pitäisi mennä putkeen IFK:ssa, jotta pääsisi jatkamaan änäriin. Ensi kaudeksi en usko että siirtyy minnekään. En myöskään usko, että Lundell lähtisi. Muiden junnujen lisäksi mun mielestä Eetu Kukka olisi kokeilemisen arvoinen, esim. 4. laitaan ja Rasmus Heljanko 2-3 kentän keskelle tai laitaan. NÄMÄ ARVIOT SIIS HUOM! TÄMÄN HETKEN NÄYTTÖJEN JA TILANTEIDEN PERUSTEELLLA. Lundellista sen verran, että jos ei täysin dominoi tällä kaudella, niin uskon että pelaa vielä yhden kauden meillä ennen änäriin siirtymistä.

Turunen - Paajanen - Nordgren
Saarinen - Lundell - Dyk
Jääskä - Sallinen - Myllylä
Petrell - Nykopp - Kukka

+ Lambert, Tallberg, Keränen, Åsten, And, Hämäläinen

Jos siis tämä ydinporukka jatkaa ja Myllylä/Nordgren korvaa Kangasniemen, niin silti aloittavaan kokoonpanoon voi olla hankala saada Lambertia mahtumaan, mikäli joku muukin ei lähde. Jos taas lähtee huipputason pelaaja, niin niitä ei toisaalta yksi yhteen voi junnuilla korvata. Tuo ylläoleva kokoonpano vaikuttaa mielestäni hyvältä. Positiivinen ongelma on kuitenkin se, että jos nuo junnut halutaan pitää, heidät pitäisi nostaa kokoonpanoon jo ensi kaudelle, muuten menevät muualle. Toisaalta siellä olisi ehkä tulossa junioripolulle vastinetta ja hyökkäyksen osalta tuon toteutuessa, hyökkäys ei olisi edes mikään äärimmäisen kallis. Olisi aika kova juttu, jos rotaatiossa olisi Lambertin, Tallbergin ja Keräsen tasoista ukkoa.

Puolustus on myös mielenkiintoinen. Teräväisen sopimus on katkolla, miten käy hänen kanssa. Entä nouseeko Luhanka, Rannisto, Seppälä pelaavaan kokoonpanoon. Nyt siellä olisi puolustus mallia:

X - Kousa
Ahonen - Lyytinen
Varakas - Winberg
Seppälä

Odotan mielenkiinnolla mitä lähdetään rakentamaan seuraavaa kautta ajatellen.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt varmaan eletään niitä aikoja, kun ensimmäisiä jatkosopimuksia sekä uusia sopimuksia suunnitellaan tai tehdään, joten pientä spekulaatiota:

Jos Salmelainen aloitti IFK:ssa marraskuussa 2017 ja Motin pelasi meillä syksystä 2018 alkaen, niin voisiko olla, että Motinin 2 vuotinen soppari oli Nybondaksen tekemä? Mä jotenkin näkisin että Salmelainen on ehkäpä vasta tammikuussa päässyt tekemään soppareita ja aloittamaan neuvottelut. Varmaan siinä marras-joulukuu on kartoitettu joukkueen tilannetta ja perehdytetty taloon. Nybondas olisi hyvin voinut jo syys-lokakuussa tehdä tarjouksen Motinille. Jos Motin kertaa 170ke tienaa, niin ei jotenkin tuoksu yhtään Salmelaisen diililtä. Ehkä toi edellisen kauden jengi jäi pelkästään palojen sammutteluksi Salmelaiselta. Jos Nybondas laitettiin pihalle kesken kaiken ja siellä oli monta isoa aukkoa. Sitten kun ei takamatkalta enää päästy ajoissa neuvottelemaan, niin palkattiin Lessiota, Pitkästä ja Koivistoa. Ehkä Salmelainen tiesi riskit mutta oli pakko toivoa onnistumisia. Tuo Koulesinkin ottaminen mukaan viittaisi siihen, että oltiin tosi myöhässä. Santalakaan ei vaikuta ihan sellaiselta pelaajalta, joita Salmelainen haluaa, mutta ehkä se oli siinä hetkessä diili joka vaan piti tehdä.

Samana kautena tuli Kangasniemi, mutta hänen tuloista vaikea ottaa selkoa, kun ei tiedä onko rahastoinut. Hän voi olla myös Nybondaksen hakuja. Palkkahan voi olla 120-200ke.

Varakkaan, Petrellin, Nykoppin ja Kankaanperän palkat on varmaan laskeneet jatkosoppareiden myötä, sillä jatkot on Salmelaisen tekemiä ja sopimuksen tekohetkellä ei varmaan ollut paljoa ottajia muualla.

Mulla on sellainen fiilis, että tämä ei vielä ole täysin Salmelaisen kasaama jengi vaan ensi kaudella nähdään mahdollisesti jopa parempi tai sitten vaan edullisempi jengi. Mä uskon että Motin ja Kangasniemi eivät jatka eli jatkoja ei tehdä, mutta toisaalta mulla on sellainen fiilis, että M. Keränen voi olla pelaaja joka jatkaa jos pelaa marraskuun riittävän hyvin. Veikkaan myös että Nordgren siirtyy muualle, vai halutaanko sitten kuitenkin antaa vielä mahdollisuus, en tiedä kenen optiovuosi on seuraava. Liksa tulee olemaan pieni joka tapauksessa.

Turunen ei jatka meillä ja varmaan ei ole optiossa kyse seuran optiossa, mutta veikkaisin että Lundell ja Paajanen vielä jatkavat. Vaikka Lundell ottaisi ison stepin, ei välttämättä ole vuoden päästä vielä valmis pelaamaan NHL tasolla. Ei varmaan haittaisi pelata lisävuotta vielä IFK:ssa ja siirtyä sitten. Paajanen vaikuttaa hyvältä liigaan, mutta ei liian hyvältä.

Sallinen, Dyk, J. Keränen, Jääskä on myös optioukkoja. Jos jollain oli tietoa kenen optiosta on kyse, niin olisi kiva kuulla. Toivon että kaikki paitsi J.Keränen jatkaa. Joku taisi mainita että Dykillä olisi seuran optio..

Petrell sekä Åsten jatkavat ensi kaudella ja koska Heljanko ja Eetu Kukka ovat mahdollisesti nousemassa ensi kaudeksi liigaan, tuntuisi J. Keräsen jatko oudolta, mikäli ei ole pelaajan optio. Hän voi olla myös Nybondaksen palkkaama ja palkka voi olla liian kova suhteessa tasoon. Myös Julius Janhonen voi olla yksi vaihtoehto alempiin kenttiin. Nykoppin sopimus loppuu ja kukaan ei varmaan usko että jatketaan, vaikka täyttääkin 4. kentän sentterin roolin ihan ok tasolla.

Pakeista Laakson sopimus loppuu, mutta veikkaan että tulee jatkumaan ja varmaan on edullinen 7 pakki, vaikka välillä voi hyvin paikatakin puuttujia. Seppälästä vähän sellainen fiilis, että olisiko kasvamassa korkoa Tutossa. Seppälän lisäksi Kolleista pienellä stepillä voisi Rannisto tai Luhanka nousta Winbergin ja Seppälän lisäksi. Heistä kuitenkin korkeitaan 2. Ulander varmaan jatkaa muualla ja Teräväinen siirtynee myös muualle, sillä näytönpaikkoja ei ole saanut vaikka pakistossa onkin ollut tilaa tulla kokeilemaan.

Koska Heljanko, Myllylä ja Kukka suorittavat hyvällä tasolla tällä hetkellä ja ovat ottaneet askeleita eteenpäin koko ajan, voisi odottaa, että he nousevat mukaan ensi kaudeksi ja tästä johtuen jää rahaa ihan eri tavalla kasata kärkirooleja.

Ehkä ensi kaudella voisi näyttää tältä:

"Turunen" - Paajanen - Dyk
M.Keränen - Lundell - Sallinen
Saarinen - "Björninen" - Jääskä
Tallberg - Heljanko - Kukka
+ Petrell, Åsten, Myllylä, Nordgren, Janhonen

Tuossa olisi heti saumaa siirtää sentterin puuttuessa Sallinen, Jääskä, M.Keränen keskelle ja ottaa nelosesta Tallberg tai rotaatiosta Nordgren tai Myllylä, kuten myös Heljanko 1-2 kenttää ylemmäs. Saisi paremman keskikaistankin. Ja toki jos rahaa jää siitä että saadaan omia junnuja mukaan, niin varmaan olisi rahaa Danfortin kaltaiseenkin sentteriin. Yv:tä ajatellen; nyt olisi rightin paikalla Dykin lisäksi laittaa myös Myllylää sekä Heljankoa. Ja Kukka sekä Heljanko paikkasivat varmaan Nykoppin ja J. Keräsen, erotuksena se, että palkka olisi pienempi.

Puolustus voisi olla:

Varakas - Kousa
"Melart" - "Auvitu"
Ahonen - Lyytinen
X
+ Laakso, Winberg, Rannisto

Jos Winberg ja yksi muu junnu pystyy ottamaan isoja steppejä, jää rahaa hankkia "Auvitun" kaltainen pakki ja heti top 6 näyttää paremmalta kuin tällä kaudella.

Yhteenvetona; jos ei tällä kaudella voiteta mestaruutta, niin ensi kaudella Lennu mukaan vikaan peliin, kannu himaan, Lennulle IFK sormus ja toimistolla kirjoitetaan sopimus, että näiden ikonien jatkosopparit käytetään 100:lla ulkopuolisella asiantuntijalla, ettei tämän kauden kaltainen "kapteenin taso ei riitäkään" tilanne tule toistumaan.

Pitäisi vaan malttaa ja nauttia tästä kaudesta, mutta jostain syystä ensimmäistä kertaa tämän kuluneen 15 IFK kauden jälkeen kiinnostaa tuleva kausi niin helvetisti..
 

Offensiveside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, La Vecchia Signora
Minkäs tyylinen pelaaja teidän Terry And on? Ei varmaan asiaa ensikaudella teidän kahteen ensimmäiseen ketjuun ( eikä meidän) mutta onko potentiaalia kolmanteen? Osui vaan mestiskierroksella silmään että on hatun painanut ja katsoin niin ihan ok junnupolku.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Minkäs tyylinen pelaaja teidän Terry And on? Ei varmaan asiaa ensikaudella teidän kahteen ensimmäiseen ketjuun ( eikä meidän) mutta onko potentiaalia kolmanteen? Osui vaan mestiskierroksella silmään että on hatun painanut ja katsoin niin ihan ok junnupolku.
Itse näen sellaisena Miro-Pekka Saarelaisena. Eli potentiaali on nimenomaan sellaiseksi liigajoukkueen kolmosketjun n.30 pisteen työteliääksi laituriksi, mutta kaipaa juuri nyt voimaa kroppaan ja itsevarmuutta. Molempia saa tällä systeemillä missä treenaa kesät liigan kanssa ja talvet takoo pisteitä Mestiksessä.

Sitten kauden parin päästä onnistuminen riippuu todella paljon siitä mihin rooliin/ketjuun, minkälaiseen valmennukseen ja minkälaisen joukkueen hurmokseen tai kriisiin tulee sisään. Siis kun ne liigapelit koittaa.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse näen sellaisena Miro-Pekka Saarelaisena. Eli potentiaali on nimenomaan sellaiseksi liigajoukkueen kolmosketjun n.30 pisteen työteliääksi laituriksi, mutta kaipaa juuri nyt voimaa kroppaan ja itsevarmuutta. Molempia saa tällä systeemillä missä treenaa kesät liigan kanssa ja talvet takoo pisteitä Mestiksessä.

Sitten kauden parin päästä onnistuminen riippuu todella paljon siitä mihin rooliin/ketjuun, minkälaiseen valmennukseen ja minkälaisen joukkueen hurmokseen tai kriisiin tulee sisään. Siis kun ne liigapelit koittaa.
Veikkaan että jos Myllylä breikkaa niin And ei mahdu ensi kaudeksi kokoonpanoon. Sen lisäksi Heljanko voi olla saman paikan pelaaja, kuten myös Nordgren. And jatkaessaan olisi varmaan rotaatiossa.
 

Offensiveside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, La Vecchia Signora
Itse näen sellaisena Miro-Pekka Saarelaisena. Eli potentiaali on nimenomaan sellaiseksi liigajoukkueen kolmosketjun n.30 pisteen työteliääksi laituriksi, mutta kaipaa juuri nyt voimaa kroppaan ja itsevarmuutta. Molempia saa tällä systeemillä missä treenaa kesät liigan kanssa ja talvet takoo pisteitä Mestiksessä.

Sitten kauden parin päästä onnistuminen riippuu todella paljon siitä mihin rooliin/ketjuun, minkälaiseen valmennukseen ja minkälaisen joukkueen hurmokseen tai kriisiin tulee sisään. Siis kun ne liigapelit koittaa.
Näin vähän ajattelinkin. Tämän tyylisiä pelaajia tykkään seurata, lupaava junioripolku haistelemassa liigatunnelmaa mutta se breikki vielä tekemättä ja vauhtia haetaan, meillä samaan kastiin Matias Lainio melkeinpä dominoiva A junnuihin asti mutta paikkaa valoissa ei tullut nyt mestistä pari kautta piste per peli, yhdistävä tekijä Andin kanssa myös se että ovat kahvipaketin kokoisia.
Toki myös meillä vielä se yhdistävä seikka että operoidaan melko isolla rahalla ja rosteriin tulee tullista kovempia ja saa aika timanttinen kasvatti olla että roolin saa tulosyksiköstä, te johdatte ihan parilla pisteellä siinä vastuun antamisessa talenteille Heiskanen, Husso, Lundell yms me taas potkitaan ne Poriin voittamaan mestaruuksia.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Tuli vähän tutkittua seurojen sopimustilanteita ensi kauden osalta ja pakko kyllä nostaa hattua IFK:n toimistolle. Lähes jokaisella joukkueen tärkeimmällä pelaajalla on joko sopimus tai vähintään optio ensi kaudesta. Etenkin hyökkäyksen osalta IFK:n tilanne on sellainen, että sinne ei välttämättä tarvitsisi yhtään hankintaa, jos kaikki optiopelaajat vain jatkavat. Minulla on vain vähän sellainen fiilis, että Teemu Turunen ei pelaa enää ensi kaudella Liigassa. Lundell on myös sellainen pelaaja, joka voi mahdollisesti kehittyä tämän kauden ja ensi kesän aikana niin paljon, että hän pelaa jo Pohjois-Amerikassa ensi kaudella.

Maalivahtiosastolla IFK on kuitenkin kiinnittänyt jo Frans Tuohimaan, joka on vähän vaikeasta alkukaudesta huolimatta mielestäni edelleen yksi Liigan parhaista maalivahdeista ja ehdottomasti riittävän hyvä maalivahti mestaruutta taistelevalle joukkueelle. Puolustuksessa IFK:lla on vielä tällä hetkellä vähän aukkoja, mutta Kousa, Lyytinen ja Ahonen ovat sellaisia pelaajia, joita voi suunnitella isoon rooliin. Winberg ja Seppälä ovat sitten hyviä leveyspelaajia, jotka voivat parhaassa tapauksessa nousta ensi kaudella jo isompaan rooliin.

Sentteriosaston suhteen IFK:lla on pullat erittäin hyvin uunissa, mikäli he lähtevät ensi kauteen nelikolla Paajanen-Lundell-Sallinen-Keränen. Paajanen on ihan Liigan parhaita senttereitä ja Lundell on sen tason lahjakkuus, että jos hän pelaa vielä ensi kaudella Suomessa, niin kaiken järjen mukaan hänen pitäisi olla ihan Liigan parhaita pelaajia. Sallisella on ollut vähän hankala syksy, mutta onhan hänkin ihan eliittipelaaja Liigaan.

Laituriosastolla Turunen, Dyk ja Saarinen ovat ihan huippupelaajia Liigaan. Nordgren voi olla ensi vuonna jo todella kova, jos hän vain pääsee eroon loukkaantumisista. Jääskäkin kehittyy edelleen ja hän on jo nyt erinomainen kakkos- tai kolmosketjun pelaaja. Nelosketjuun IFK:lla on Tallberg, Petrell ja Åsten. Siihen kun lisätään päälle vielä nuoret Heljanko, And, Hämäläinen, Myllylä, Kukka ja Lambert, niin paketti on todella hyvin kasassa ensi kauden suhteen. Jos IFK saa pitää Turusen ja Lundellin, niin mielestäni hyökkäykseen se tarvitsee korkeintaan yhden hankinnan.

Turunen - Paajanen - Dyk
Saarinen - Lundell - X
Jääskä - Sallinen - Nordgren
Tallberg - Keränen - Åsten
(+Petrell, Myllylä, Heljanko, And, Hämäläinen, Kukka, Lambert...)

X - Kousa
Ahonen - Lyytinen
X - X
Winberg
(+Seppälä...)

Tuohimaa
X
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuli vähän tutkittua seurojen sopimustilanteita ensi kauden osalta ja pakko kyllä nostaa hattua IFK:n toimistolle. Lähes jokaisella joukkueen tärkeimmällä pelaajalla on joko sopimus tai vähintään optio ensi kaudesta. Etenkin hyökkäyksen osalta IFK:n tilanne on sellainen, että sinne ei välttämättä tarvitsisi yhtään hankintaa, jos kaikki optiopelaajat vain jatkavat. Minulla on vain vähän sellainen fiilis, että Teemu Turunen ei pelaa enää ensi kaudella Liigassa. Lundell on myös sellainen pelaaja, joka voi mahdollisesti kehittyä tämän kauden ja ensi kesän aikana niin paljon, että hän pelaa jo Pohjois-Amerikassa ensi kaudella.

Maalivahtiosastolla IFK on kuitenkin kiinnittänyt jo Frans Tuohimaan, joka on vähän vaikeasta alkukaudesta huolimatta mielestäni edelleen yksi Liigan parhaista maalivahdeista ja ehdottomasti riittävän hyvä maalivahti mestaruutta taistelevalle joukkueelle. Puolustuksessa IFK:lla on vielä tällä hetkellä vähän aukkoja, mutta Kousa, Lyytinen ja Ahonen ovat sellaisia pelaajia, joita voi suunnitella isoon rooliin. Winberg ja Seppälä ovat sitten hyviä leveyspelaajia, jotka voivat parhaassa tapauksessa nousta ensi kaudella jo isompaan rooliin.

Sentteriosaston suhteen IFK:lla on pullat erittäin hyvin uunissa, mikäli he lähtevät ensi kauteen nelikolla Paajanen-Lundell-Sallinen-Keränen. Paajanen on ihan Liigan parhaita senttereitä ja Lundell on sen tason lahjakkuus, että jos hän pelaa vielä ensi kaudella Suomessa, niin kaiken järjen mukaan hänen pitäisi olla ihan Liigan parhaita pelaajia. Sallisella on ollut vähän hankala syksy, mutta onhan hänkin ihan eliittipelaaja Liigaan.

Laituriosastolla Turunen, Dyk ja Saarinen ovat ihan huippupelaajia Liigaan. Nordgren voi olla ensi vuonna jo todella kova, jos hän vain pääsee eroon loukkaantumisista. Jääskäkin kehittyy edelleen ja hän on jo nyt erinomainen kakkos- tai kolmosketjun pelaaja. Nelosketjuun IFK:lla on Tallberg, Petrell ja Åsten. Siihen kun lisätään päälle vielä nuoret Heljanko, And, Hämäläinen, Myllylä, Kukka ja Lambert, niin paketti on todella hyvin kasassa ensi kauden suhteen. Jos IFK saa pitää Turusen ja Lundellin, niin mielestäni hyökkäykseen se tarvitsee korkeintaan yhden hankinnan.

Turunen - Paajanen - Dyk
Saarinen - Lundell - X
Jääskä - Sallinen - Nordgren
Tallberg - Keränen - Åsten
(+Petrell, Myllylä, Heljanko, And, Hämäläinen, Kukka, Lambert...)

X - Kousa
Ahonen - Lyytinen
X - X
Winberg
(+Seppälä...)

Tuohimaa
X
+ Varakkaalla vielä soppari kevääseen 21.

Mulla on sellainen fiilis että joukkue on tammikuussa jo sillä mallilla että 2-3 pelaajaa enää puuttuu.

Tietääkö muuten kukaan miten noiden optioiden kanssa toimitaan. Milloin sen kenen optio on, pitää ilmoittaa käytetäänkö optio? Ja jos on seuran optio niin onko niissä tapana neuvotella palkkaa ylös tai alaspäin?
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Koska maju tauko kestää ja kestää niin omaa mutua / toivetta ensi kaudesta

Kangasniemi -> Talaja
Turunen -> Jere Karjalainen
J. Keränen -> Kukka
M. Keränen -> jatkaa
Nykopp -> Heljanko

Motin -> Jűrgens
Järvinen -> Lindbohm

Puolustuksen skenariot pelkkää toivetta. Kun Motin ja Kanki lähtee niin sillä saadaan rahaa hankkia Lindbohm. Toki ehkä tämä toive ei ole kaukainen, sillä Lindbohm on tainnut olla parina kesänä lähellä sopimusta meille. Tuossa kuitenkin puolustuksen taso nousisi vähän.

Hyökkäyksestä Talajaa ja Karjalaista on "kevyesti" huhuttu. Talaja toisi lisää röyhkeyttä ja saataisiin yksi high risk - low reward Kangasniemi vaihdettua tehoiluun kykenevään työukkoon. Karjalainen ei korvaa Turusta mutta olisi yksi rightin laituri lisää.

Muiden optioiden odotan jatkavan sekä Lundellin jäävän ensi kaudeksi. Laakso puolustukseen myös ja Rannistolle 1-2 vuoden soppari. Jos ei pärjää liigassa niin sitten Jokipoikiin. Teräväinen rotaatioon kyttäämään paikkaa.

Kun Nykopp ja J. Keränen lopettaa meillä ja korvataan Kukalla ja Heljangolla niin saadaan junnuja sisään ja palkkakuluja sitäkin kautta pienemmiksi.

Terry And myös rotaatioon Myllylän kanssa kyttäämään paikkaa 2-3 oikealta laidalta kun saikkuja tulee.

Tässä olisi sitten 3 kovaa hyökkäyskenttää ja vielä Myllylää ja Tallbergia paikkaamaan poissaoloja ylemmissä kentissä. Ai että..
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Koska maju tauko kestää ja kestää niin omaa mutua / toivetta ensi kaudesta

Kangasniemi -> Talaja
Turunen -> Jere Karjalainen
J. Keränen -> Kukka
M. Keränen -> jatkaa
Nykopp -> Heljanko

Motin -> Jűrgens
Järvinen -> Lindbohm

Puolustuksen skenariot pelkkää toivetta. Kun Motin ja Kanki lähtee niin sillä saadaan rahaa hankkia Lindbohm. Toki ehkä tämä toive ei ole kaukainen, sillä Lindbohm on tainnut olla parina kesänä lähellä sopimusta meille. Tuossa kuitenkin puolustuksen taso nousisi vähän.

Hyökkäyksestä Talajaa ja Karjalaista on "kevyesti" huhuttu. Talaja toisi lisää röyhkeyttä ja saataisiin yksi high risk - low reward Kangasniemi vaihdettua tehoiluun kykenevään työukkoon. Karjalainen ei korvaa Turusta mutta olisi yksi rightin laituri lisää.

Muiden optioiden odotan jatkavan sekä Lundellin jäävän ensi kaudeksi. Laakso puolustukseen myös ja Rannistolle 1-2 vuoden soppari. Jos ei pärjää liigassa niin sitten Jokipoikiin. Teräväinen rotaatioon kyttäämään paikkaa.

Kun Nykopp ja J. Keränen lopettaa meillä ja korvataan Kukalla ja Heljangolla niin saadaan junnuja sisään ja palkkakuluja sitäkin kautta pienemmiksi.

Terry And myös rotaatioon Myllylän kanssa kyttäämään paikkaa 2-3 oikealta laidalta kun saikkuja tulee.

Tässä olisi sitten 3 kovaa hyökkäyskenttää ja vielä Myllylää ja Tallbergia paikkaamaan poissaoloja ylemmissä kentissä. Ai että..
Casimirilla soppari 20/21,eli ei kannata haaveilla ensi kaudeksi ellei sitten sopparia pureta.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Sopimustilanne 2020 ->

Hyökkäys:

Sallinen +21
Turunen +21
Dyk +21
Paajanen +21
Keränen +21
Jääskä +21
Nordgren +21
Hämäläinen +21

Lambert +22
Tuo on kyllä hieman huolestuttavaa, että niin monella tärkeällä pelaajalla on ainoastaan optio. Hämäläisellä on itse asiassa suora soppari ensi kaudesta, ainakin ep:n mukaan, mutta hän on ainoita noista jonka en välttämättä toivo jatkavan (J.Keräsestä aika neutraali fiilis). Kyllä Hämäläinen kai rotaatiossa menee, mutta vielä ei ole ainakaan minun silmiini näkynyt juuri potentiaalia.

Turusta ei varmasti saa pidettyä, mutta Sallinen, Dyk, Paajanen, Jääskä ja Nordgren olisi kyllä tärkeitä saada pidettyä, jokainen. Ja toki Lambert myös.

Saarinen 21
Lundell 21
Tallberg 21
Petrell 21
Åsten 21
And 21 (+22)
Myllylä 21
Etenkin Saariselle ja Myllylälle soisi pidempiäkin diilejä, miksei myös Andille, Tallbergille ja ehkä Åstenillekin. Lundell saattaa jäädä vielä yhdeksi vuodeksi, joka helpottaisi Salmelaisen duunia äärettömän paljon. Petrellin sopimus on ongelma.

Puolustus:

Kousa 21
Ahonen 21 (+23)
Lyytinen 21
Varakas 21
Winberg 21
Seppälä 21

Veskarit:

Tuohimaa 21
Halonen 21
Tässäkin on pari ongelmaa. Ahosen diili on pitkä (ep:n mukaan muuten suoraan 2022 asti +1 eikä 2021+2), eikä hän ole lunastanut odotuksia. Myös Lyytisen diili ensi kaudesta on rasite. Muut ovat hyviä diilejä, ja pidempiäkin soisi etenkin Kousalle, Winnerbergille, ehkä Varakkaalle (tällä jatkolla ei ole tosin suurempaa kiirettä) sekä molemmille maalivahdeille. Toivottavasti myös Taponen saa liigadiilin, mutta mitä jos pitää valita Halosen ja Taposen välillä, ja Salmelainen valitsee väärin? Voikohan kaikki kolme pitää..?

Useilla pelaajilla on optio vuodesta 2021. Mielenkiintoista nähdä, ketkä kaikki pidetään. Itselläni olisi toiveena, että kaikki, paitsi ehkä Kangasniemi pidettäisiin.
Ei kai Kangasniemellä ole optiota ensi kaudesta? Ei ainakaan ep:n mukaan.

Kolleista on nousemassa Myllylä ja Lambert edustukseen varmaan ensi vuonna ja Nordgrenin tilanne on mielestäni se, että ensi kausi pitäisi mennä putkeen IFK:ssa, jotta pääsisi jatkamaan änäriin. Ensi kaudeksi en usko että siirtyy minnekään. En myöskään usko, että Lundell lähtisi. Muiden junnujen lisäksi mun mielestä Eetu Kukka olisi kokeilemisen arvoinen, esim. 4. laitaan ja Rasmus Heljanko 2-3 kentän keskelle tai laitaan. NÄMÄ ARVIOT SIIS HUOM! TÄMÄN HETKEN NÄYTTÖJEN JA TILANTEIDEN PERUSTEELLLA. Lundellista sen verran, että jos ei täysin dominoi tällä kaudella, niin uskon että pelaa vielä yhden kauden meillä ennen änäriin siirtymistä.
Myllylän ja Lambertin esityksiä on lupa odottaa toiveikkaana. Nordgren saa toivottavasti paljon pelejä kolleissa nyt talvella, ja riittävästi näytönpaikkoja kevään mittaan edustuksessa, jotta hänelle voi mahdollisesti suunnitella pysyvää 2-3 ketjun laiturin paikkaa ensi kaudelle. Itse ehkä laittaisin kaikki kolme kisaamaan samasta lokerosta, ja jos kaksi tai kolme heistä sattuu onnistumaan, on se vain positiivinen ongelma. Ykkösketjuun yhtäkään heistä ei voi lähtökohtaisesti sijoittaa. Kukkaa sopii kokeilla nelosen laitaan ja Heljankoa kolmosen keskelle, mutta rotaatiossakin pitää olla 3-4 pätevää kaveria.

Turunen - Paajanen - Nordgren
Saarinen - Lundell - Dyk
Jääskä - Sallinen - Myllylä
Petrell - Nykopp - Kukka

+ Lambert, Tallberg, Keränen, Åsten, And, Hämäläinen

Jos siis tämä ydinporukka jatkaa ja Myllylä/Nordgren korvaa Kangasniemen, niin silti aloittavaan kokoonpanoon voi olla hankala saada Lambertia mahtumaan, mikäli joku muukin ei lähde. Jos taas lähtee huipputason pelaaja, niin niitä ei toisaalta yksi yhteen voi junnuilla korvata. Tuo ylläoleva kokoonpano vaikuttaa mielestäni hyvältä. Positiivinen ongelma on kuitenkin se, että jos nuo junnut halutaan pitää, heidät pitäisi nostaa kokoonpanoon jo ensi kaudelle, muuten menevät muualle. Toisaalta siellä olisi ehkä tulossa junioripolulle vastinetta ja hyökkäyksen osalta tuon toteutuessa, hyökkäys ei olisi edes mikään äärimmäisen kallis. Olisi aika kova juttu, jos rotaatiossa olisi Lambertin, Tallbergin ja Keräsen tasoista ukkoa.

Puolustus on myös mielenkiintoinen. Teräväisen sopimus on katkolla, miten käy hänen kanssa. Entä nouseeko Luhanka, Rannisto, Seppälä pelaavaan kokoonpanoon. Nyt siellä olisi puolustus mallia:

X - Kousa
Ahonen - Lyytinen
Varakas - Winberg
Seppälä

Odotan mielenkiinnolla mitä lähdetään rakentamaan seuraavaa kautta ajatellen.
Myllylä/Nordgren ei korvaa Kangasniemen upsideä mitenkään, mutta etenkin Myllylä voisi parhaassa tapauksessa olla terveiden kirjoissa useammin ja siten tuoda tasaisemmin hyötyä joukkueelle. Samaa ei välttämättä uskalla Nikestä sanoa. Kaikkein vaikein korvattava on tietenkin joukkueen paras pelaaja Turunen. Häntä on turha kokoonpanoihin sovitella, mutta onko Salmelaisella ideaa korvaajasta?
 
You miss 100% of the shots you don't take​

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
@Lemieaux tuo Kangasniemen optio on joku moga. Ei pitäisi olla optiota. Muuten on otettu IFK:n uutisesta sopparit joten ne pitäisi pitää kutinsa.

Tuo lainaamasi hahmotelma oli syyskuulta ja tässä ajassa on aika paljon hahmotelmat muuttuneet kun nähty miten joukkuetta on rakennettu ja miten kukakin suoriutunut.

Ensi kaudesta toivoisin jotakuinkin alla olevaa. Uskon että optiosopparit jatkuu, paitsi Turunen. Toki tässä alla on myös realismia mukana. Toivoisin että Sallinen ei pelaisi keskellä.

X - Lundell - X
M.Keränen - Paajanen - Dyk
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Tallberg - X / Heljanko - Kukka

+ 1-2 kentän rotaatio; Myllylä, Lambert
+ 3-4 kentän rotaatio; And, Engberg, Åsten, Petrell, Janhonen


X paikoilla voisi olla Talaja ja Karjalainen.

Ensi kausi on entistä mielenkiintoisempi. Ketkä jatkaa / pidetään alla olevista 3-4 kentän junnuista??

And, Engberg, Kukka, Heljanko, Janhonen, Hämäläinen

Ja entä 1-2 kentän tulevaisuuden lupaukset?

Nordgren, Myllylä, Lambert?

Tuossa on 9 kundia ja kaikki ei tule mahtumaan edes rotaatioon.

Mä veikkaan että Nordgren ei jatka vaan Myllylä ja/tai Lambert ajaa ohi.

Veikkaan myös että Hämäläinen ja Engberg ei jatka vaan Heljanko ja Kukka sekä And jatkaa. Engberg saanee jonnekin muualle sopparin. Hämäläinen voisi hyvin hakea vauhtia mestiksestä, kuten myös Janhonenkin.

Toinen mikä kiinnostaa jo nyt ensi kautta ajatelleen, on Teräväisen tilanne.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
X paikoilla voisi olla Talaja ja Karjalainen.
Kyllä tuon Turusen hyvin todennäköisesti jättämän X:n tilalle täytyy hakea IFKn resursseilla ihan saman kaliberin kaveria, eli Liigan TOP3 pelaajaa, ja sitä eivät Talaja ja Karjalainen ole. Olen myöskin täysin vakuuttunut, että Talajan tehot eivät siirry Vaasasta tänne, joten ykköskenttään hakisin hiukan kovempaa nimeä, jos Iikka jatkaa matkaa (?). Molemmat mainitsemasi herrat toki toivotan tervetulleeksi IFKhon, jos ovat tullakseen, muttei ykköskenttään.
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä tuon Turusen hyvin todennäköisesti jättämän X:n tilalle täytyy hakea IFKn resursseilla ihan saman kaliberin kaveria, eli Liigan TOP3 pelaajaa, ja sitä eivät Talaja ja Karjalainen ole. Olen myöskin täysin vakuuttunut, että Talajan tehot eivät siirry Vaasasta tänne, joten ykköskenttään hakisin hiukan kovempaa nimeä, jos Iikka jatkaa matkaa (?). Molemmat mainitsemasi herrat toki toivotan tervetulleeksi IFKhon, jos ovat tullakseen, muttei ykköskenttään.
Näin voi hyvikin olla. Toki kun Turusen sopimus tehtiin niin ei ollut noin kovassa vireessä. Joku Danfortin kaltainen sentteri olisi toki hyvä haku ja Sallinen voisi siirtyä laitaan ja samalla voitaisiin laittaa sentterihierarkia uusiksi. Mutta kyllä mä Kangasniemen vaihtaisin Talajaan. Uskon että Talaja on kehittynyt pelaajana ja se on varmaan ollut kovan työn takana. M. Keräsen jatkaessa ja muiden optioukkojen jäädessä hyökkäys olisi lähtökohtaisesti hyvä. Vo i toki olla että Kangasniemi paikataan Myllylällä, Lambertilla tai Nordgrenilla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
X - Lundell - X
M.Keränen - Paajanen - Dyk
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Tallberg - X / Heljanko - Kukka

+ 1-2 kentän rotaatio; Myllylä, Lambert
+ 3-4 kentän rotaatio; And, Engberg, Åsten, Petrell, Janhonen
Lambert on yksi lahjakkaimmista suomalaiskiekkoilijoista koskaan. Olen jokseenkin varma, ettei hän kuulu ensi kautta koskevissa suunnitelmissa rotaatio-osastolle. Varmasti ainakin aloittaa ylhäällä ja vasta tämän jälkeen jos todetaan, ettei esim. fysiikka riitä (mihin en usko), niin sitten arvioidaan tilanne uudestaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Lambert on yksi lahjakkaimmista suomalaiskiekkoilijoista koskaan. Olen jokseenkin varma, ettei hän kuulu ensi kautta koskevissa suunnitelmissa rotaatio-osastolle. Varmasti ainakin aloittaa ylhäällä ja vasta tämän jälkeen jos todetaan, ettei esim. fysiikka riitä (mihin en usko), niin sitten arvioidaan tilanne uudestaan.
Lambertillahan on sopimuksessa se henkilökohtainen optio, eli mikäli ei paikkaa varmuudella tule edareista, niin todennäköisesti 14 muuta seuraa yrittää kynsin hampain saada hänet itselleen, lupaamalla sen pelipaikan.

Mitä minä itse luulen, niin Lambert kyllä pelannee tulevan kauden ylhäällä HIFK:ssa. Jos ei, niin menee vähän penailuksi joka on mukavasti loistanut nyt poissaolollaan.
 
1963

JD #17

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tuon Turusen hyvin todennäköisesti jättämän X:n tilalle täytyy hakea IFKn resursseilla ihan saman kaliberin kaveria, eli Liigan TOP3 pelaajaa, ja sitä eivät Talaja ja Karjalainen ole.
Se on jännä ilmiö, että HIFK:n täytyy aina hankkia joku. Eihän HPK:kaan hankkinut valmista Turusta mistään, vaan hankki raakileen, jolta analysoitiin puutteet ja alettiin kehittämään. Hyvin harvoin HIFK jalostaa kenestäkään raakileesta tähtistatuksen pelaajaa, ellei pelaajalla itsellään ole ihan älytöntä kunnianhimoa mennä eteenpäin. Yleensä HIFK pystyy ulosmittaamaan pelaajasta maksimit ulos sillä ensimmäisellä kaudella, kun punanuttuun saapuu ja siitä sitten hiljalleen alkaa hiipumaan, kuten kävi Puustiselle. Nytkin tuolla olisi muutamia potentiaalisia nimiä omassa rosterissa, joista voisi ulosmitata ihan muuta, kuten Kangasniemi ja M. Keränen sekä miksi ei myös Nordgren. Jotenkin tuntuu käsittämättömältä nämä Iikankin jatkuvat poissaolot sekä myös Nordgrenin. Mikä siinä on, että ei saada näitä pelaajia kuntoon? Ei noita Turusen tasoisia kavereita ihan joka kausi tipahtele käsiin. Itselleni oli yllätys, että Thorell oli niinkin kallis pelaaja. Hyvä esimerkki siitä, että joudutaan maksamaan ylihintaa. Thorell oli hyvä pelaaja, mutta ei Liigan kovimman palkan arvoinen. Nyt HIFK maksaa Turuselle vähemmän. Jotain on siis alettu tekemään oikein.

HIFK:lla voisi käydä kerrankin tuuri ja MG tippuisi käsiin. Yleensä Granlund on kyllä loppukautta kohti parantanut ja on selkeästi kyllä NHL-tason pelaaja edelleen, että aika haihattelua on. Lisätään tämä vielä, ettei tule näsäviisastelua.

Heittoina sellaisia mielenkiintoisia nimiä:

Julius Nättinen
Eemeli Suomi
Hannes Björninen

Nimettömimmistä:

Joonas Oden
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Turusen ja Dykin soppareiden ja heidän onnistumisen jälkeen olen kyllä valmis luovuttamaan Salmelaiselle kaiken vastuun Turusen ja Kangasniemen korvaajien etsimisestä. Uskon että ketä saavatkaan noille tonteille, niin varmasti taustatyö tehdään hyvin.

Olisi toisaalta huikea juttu jos Nordgren / Myllylä / Lambert pystyisi tuon roolin ensi kaudella täyttämään.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Turusen ja Dykin soppareiden ja heidän onnistumisen jälkeen olen kyllä valmis luovuttamaan Salmelaiselle kaiken vastuun Turusen ja Kangasniemen korvaajien etsimisestä. Uskon että ketä saavatkaan noille tonteille, niin varmasti taustatyö tehdään hyvin.

Olisi toisaalta huikea juttu jos Nordgren / Myllylä / Lambert pystyisi tuon roolin ensi kaudella täyttämään.
Kyllä joku noista saattaa Kangasniemen korvata, mutta ei edes Lambert ole vielä ensi kaudella Turusen tasoa, etenkään fysiikaltaan.
 
You miss 100% of the shots you don't take​

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lambert on ensi kauden alkaessa 16-vuotias. Varmasti lahjakas kaveri, mutta vähän jarrua, veljet ja siskot.
Barkov oli juuri täyttänyt 16 vuotta aloittaessaan ensimmäisen kautensa Liigassa. Lambert tulee täyttämään 17 vuotta ensi syyskauden aikana kun pelaa tällä tasolla.

Moni ei tunnu ymmärtävän, että tässä puhutaan oikeasti yhdestä lupaavimmista suomalaispelaajista koskaan ja kun hänet IFK:hon houkuteltiin, niin pöydällä tuskin pyöriteltiin vaihtoehtoa, jossa hän aloittaisi kauden 2020-2021 A-junniossa / rotaatiossa.

Turha häntä mihinkään Turusen saappaisiin on istuttaa ja miksi pitäisikään, mutta aivan varmasti se pelipaikka löytyy kolmesta ensimmäisestä ketjusta.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Miten noi sopimus asiat liigassa menee? Onko Lambertin palkalle ylärajaa hänen ollessaan esim alle 18 tai 20- vuotias? Kun jonkin aikaa pyörittelin niin onhan se totta että monet lahjakkaat pelaajat ovat sinä vuonna kun 17 täyttävät, valmiita liigaan. Lambertin kohdalla tätä puoltaa se, että kehitys ekoista Kolli matseista nyt viimeksi pelatuihin, oli taso noussut, liike ja vauhti sekä pelisilmä ja laukaus on jo nyt hyvällä tasolla. Kangasniemen paikatessaan toisi kyllä taas lisää fyrkkaa esim. Turusen paikkaajaan jota ei varmaan saada Turusen hinnalla.

Lambertin ollessa vakikokoonpanossa, voisi Myllylä olla rotastiossa tai Mestiksessä hakemassa vauhtia. Olisihan tuo hienoa nähdä jokaisessa kentässä Kollitien käynyt junnu, joka pystyisi hoitamaan hyvin oman tonttinsa.

X - Lundell - Dyk
M.Keränen - Paajanen - Lambert
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Tallberg - Heljanko - Kukka/And/Engberg
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy