HIFK kaudella 2019–2020

  • 747 287
  • 3 319

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Täytyy ottaa huomioon myös se, ettei sinne maalin eteen ole vapaata kulkua mitään joukkuetta vastaan. Yksi merkitys tuolla on pakottamaan puolustavan alakolmion tekemään virheen, esimerkiksi irtaantumaan liikaa laidalle.

Se on kyllä tota, että siihen prässiin voisi alussa laittaa paukkuja. Siinäkin on kyllä se seikka, että peli kestää sen 60 minuuttia ja varmasti mielummin hakevat koko ottelun aikaista laadukasta painetta kuin sen ettei siihen enää kolmannessa riitä paukut.
Totta, mut tolla rosterilla pitää saada enemmän. Ei nämä ole toivotaan miehiä vaan oikeesti pitäs tulosta tulla. Aika näyttää mut kato Kärppiä ja Tapparaa. Siellä pitäs olla, on rahat mut ei taaskaan. Mahdollisuudet on ni pitää rapaa antaa jos joku vaikka heräis.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Totta, mut tolla rosterilla pitää saada enemmän. Ei nämä ole toivotaan miehiä vaan oikeesti pitäs tulosta tulla. Aika näyttää mut kato Kärppiä ja Tapparaa. Siellä pitäs olla, on rahat mut ei taaskaan. Mahdollisuudet on ni pitää rapaa antaa jos joku vaikka heräis.

Ei sinne rahalla pääsekään. Päivittäinen tekeminen pitää olla näiden tasolla. IFK on siinä suhteessa aika takamatkalla, mutta pienin askelin kuromassa eroa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Vartiainen kävisi itselle kyllä, mutta ei kai nyt sentään A.Tyrväinen. Jotain rajaa sentään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joku jyrä alempiin kenttiin, mutta joka osaa hyvin ottaa aloituksia kans. Sellasen jos löytäisivät.

Ja sit se pakki, eli kyllähän täs kaupoille pitäis lähteä. Ois hyvä jos kohta tapahtuisi jotain siirtoja.
 
J

Just-Ice-Hockey

Itse ottaisin. Olen tavannut Antin kerran ja hemmetin fiksun oloinen, antaa 100% jengilleen ja osaa tehdä maaleja toisin kuin meidän ”voimahyökkääjät”.

Itsekin olisin valmis A. Tyrväisen ottamaan jengiin. Spedehän se on kentällä, mutta silti laadukas jääkiekkoilija. Jos ihan suoraan sanotaan, niin en pidä hänestä vastustajan riveissä, siksi mielummin pelaisi omassa jengissä.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Mä olin miettinyt samaa, mutta eilisen jälkeen jättäisin Ainalin pois laskuista. Talaja olisi mun mielestä hyvä haku 3. laitaan. Pystyy pelaamaan myös yv:tä ja ilmeisesti edelleen hyvä av:lla. Taklaaminen ja rouhiminen sujuu ja käsittääkseni on nopea luistelijakin. Laukaus Talajalla tuntuu viime vuosien aikana kehittyneen. Toki eilen ei saatu tästä näyttöjä.

4. sentteriksi näyttää Nykopp riittävän ja Jääskä voi myös pelata sitä postia. Ja toki mieluiten niin vähän muutoksia ja lisäukkoja kuin on tarpeen. Lennu, Åsten ja J. Keränen voi olla keväällä todella arvokas rotaatio.

Kyllä mä ottaisin edelleen kaikki kolme loppukaudeksi Helsinkiin. Nykopp on loukkaantumisherkkä ja vielähän tässä on n. 15 ottelua runkosarjaa jäljellä, joten pyysyykö kasassa loput runkosarjan pelit. Tähän vielä pudotuspelit päälle. Nykopp on myös pari kertaa loukkaantunut playoffeissa ja tämä on johtanut siihen, että meillä on pelannut sitten Åsten tai Jääskä sentterinä. Ja heistä kumpikaan ei ole ns. oikea sentteri. Ainali taas on ns. oikea sentteri ja toisi syvyyttä sentteriosastolle. Väitän, että miestä voisi peluuttaa jopa kolmossentterinä, jolloin meillä olisi kolmossentterinä aikalailla samantasoinen sentteri kuin mestaruuskeväänä 2011 (Töykkälä). Lisäksi tällöin meillä olisi kaikkien ollessa terveenä kokoonpanossa neljä oikeaa sentteriä, Paajanen, Lundell, Ainali, Nykopp sekä vielä sentterilaiturit Sallinen, M. Keränen päälle. Tämä antaisi mahdollisuuksia erilaisiin kokoonpanovaihtoehtoihin kevään pudotuspeleihin.

Talajan ohella voimalaituriksi kevään pudotuspeleihin kelpuuttaisin Pelicansista Vartiaisen tai A. Tyrväisen. Jälkimmäinen on näistä kiekollisempi ja lähempänä sitä toivottua Pakarista, mutta kyllä tuo Vartiainenkin kelpaisi. Nyt kun Ulander on loppukauden lainalla Lahdessa, niin irtoaisikohan sieltä vaihtarina jompi kuin edellä mainituista.

Olen samaa mieltä siitä, että Lennu, Åsten ja J. Keränen voi olla arvokas rotaatio keväällä tai oikeastaan uskon, että näin on. Veikkaan, että varsinkin J. Keränen parantaa peliään pudotuspeleissä ja nousee samalle tasolle kuin viime keväänä.

Itse toivoisin tällaista kokoonpanoa kevään tosipeleihin:

Turunen-Paajanen-Dyk

Saarinen-Lundell-Leskinen

M. Keränen-Sallinen-Jääskä/Talaja/Tyrväinen

Tallberg-Nykopp/Ainali-Åsten/Vartiainen
Rotaatio: Petrell, J. Keränen, Nordgren

Kangasniemi Ruotsiin ja Engberg Vaasaan vastineeksi hyökkääjästä/hyökkääjistä sekä korkoa kasvamaan ensi kaudeksi.

Järvinen-Lyytinen

Varakas-Kousa

Viljanen-Motin

Ahonen
Rotaatio: Kankaanperä, Winberg

Laakso Vaasaan vastineeksi Viljasesta

Tuohimaa
Engren
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt olisi Tobias tarvetta myös sille kuuluisalle urheilujohtamiselle, eli kääri hihat ja hommiin. Itse ainakin laskin Kangasniemen pelaavaan kokoonpanon, jossei Pikkarainen näe käyttöä niin silloin pitäisi korvaaja myös löytää, ja vinkkinä näin kotisohvalta J.Keränen, Åsten, eikä Nordgren korvaa Iikkaa. Lisäksi se yksi puolustaja olisi edelleen tilauksessa.

Itse lähtisin ongelmaa ratkaisemaan niin, että Kangasniemestä sisään tuleva pelaaja olisi puhdas sentteri ja Sallinen vapautettaisiin laidalle. Väittäisin ketjujen harmonian parantuvan aivan älyttömästi. Esimerkiksi tällä hetkellä meidän ykkönen Tallberg-Sallinen-Leskinen. En näe oikein sitä, että tämä edes voisi toimia. Tässähän on jo kaksi pelaajaa ihan väärässä roolissa. Lisäksi muutenkin tällä hetkellä ihan liikaa pelaaja väärillä positioilla, eli väärällä pelipaikalla ja/tai väärässä roolissa. Pikkarainen voisi toki rakentaa paremmat kokonaisuudet jo pelkästään siirtämällä M.Keräsen ykköseen. En ole ikinä ymmärtänyt tuota taidon ja pelikäsityksen ripottelua eri kentällisiin ja tehottomien pelaajien siirtämistä pelimiesten rinnalle toivoen, että jonkun ihmeen kaupalla vaikka Tallbergista kasvaisi tehomies, kun laitetaan Leskisen rinnalle tai M.Keränen saisi Nykoppista ja J.Keräsestä tehoja irti. Pikkarainen, voin kertoa sinulle, että ei saa. Yleensä tällä vain saadaan pelimiestenkin lento katkeamaan.

Salmelaisella taas on kokonaisuuden hahmottamisessa ne suurimmat puutteet. Aika paljon kuitenkin asioita jätetty taas puolitiehen: nelosen puolustus erikoisosaaminen, pakiston kiekollisuus, senttereiden määrä, laitahyökkääjien liian samankaltainen profiili, eli missä ovat fyysiset pelaajat, jotka osaavat ja haluavat tehdä maaleja? Lisäksi Salmelainen takertuu huonolla tavalla menneeseen. Siellä on liikaa maskotteja, kun on pidetty huonolla tavalla jatkuvuudesta kiinni.

Eilen esimerkiksi käänteen tekevässä 3-2 kavennuksessa Varakas teki sen virheen alivoimapurussa. Noita on nähty tällä kaudella aivan karmeat määrät ihan yleisellä tasolla. Miten sitäkään ei ole saatu korjattua? Siitä pitää purkaa 99/100. No mitä tapahtuu sen jälkeen. Kyllähän meidän muka "alivoiman erikoismiesten" Åsten ja Nykopp toiminta on, kuin jostain jääkiekon komedialeffasta. Paljon on kauden aikana puhuttu tuosta Kärppien alivoimasta. Mitä eroa jo lähtökohtaisesti siinä on meidän alivoimaan? Siellä on alivoimaan keskittyvät erikoismiehet sitä hoitamassa, kuten Lasse Kukkonen. HIFK varmaan yrittää Kangesta saada saman roolin miestä. Näen eron aika isona. Siellä on itse pelaajaurallaan paljon alivomaa hoidellut valmentaja Toni Sihvonen, jonka vastuulla se on. Meillä se kai kuuluu erään suolapatsaan toimenkuvaan. Voin olla väärässä, mutta sen näköistä se on, että voi olla hyvin mahdollista. Ketkä ovat HIFK:n parhaat alivoimapelaajat. Ne ovat samat pelaajat, jotka ovat meidän avainpelaajia hyökkäyssuuntaan ja jotka pelaavat myös ylivoimaa. Näen aika ison ristiriidan tässä. HIFK:lla on kaikissa asioissa vielä ihan älytön matka noihin kärkijoukkueisiin. Materiaali HIFK:lla on omalla tavallaan Liigan paras, mutta sellaisessa kokonaisuuden hallinnassa ollaan valtameren verran perässä.

Itse tekisin Salmelaisen asemassa tällä hetkellä lähes mitä tahansa, että hän saapuisi takaisin punanuttuun: Corey Elkins at eliteprospects.com

Ratkaisisi ongelmia ketjujen harmoniassa ja alivoimassa.

Alkaa jo vituttaa niin paljon, että ei edes vituta. En näe eilistä esitystä irrallisena vahinkona vaan jatkumona siitä missä tässä kokonaisuudessa mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mikäs Nieminen on nykyään miehiään? Eikö tosissaan pelaaminen nappaa vai miksi Suomi-sarjaa tahkoo?
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Mikäs Nieminen on nykyään miehiään? Eikö tosissaan pelaaminen nappaa vai miksi Suomi-sarjaa tahkoo?
Perhe asuu Espoossa ja haluaa olla heidän kanssaan. Pääkaupunki seudulla muita pelipaikkoja ei hirveästi ole hänelle jotka sopivat. Ymmärtäneeksi sai työkuviot sovittua kanssa samalla helposti niin pelaaminen Kiekko-Espoon kanssa onnistuu. Tietysti varmasti vaikuttaa, että urheilutomenjohtaja Hirso ja Nieminen ovat kavereita myös. Helposti olisi hyvää Mestis-tasoa vähintääkin.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Itse lähtisin ongelmaa ratkaisemaan niin, että Kangasniemestä sisään tuleva pelaaja olisi puhdas sentteri ja Sallinen vapautettaisiin laidalle. Väittäisin ketjujen harmonian parantuvan aivan älyttömästi. Esimerkiksi tällä hetkellä meidän ykkönen Tallberg-Sallinen-Leskinen. En näe oikein sitä, että tämä edes voisi toimia. Tässähän on jo kaksi pelaajaa ihan väärässä roolissa. Lisäksi muutenkin tällä hetkellä ihan liikaa pelaaja väärillä positioilla, eli väärällä pelipaikalla ja/tai väärässä roolissa. Pikkarainen voisi toki rakentaa paremmat kokonaisuudet jo pelkästään siirtämällä M.Keräsen ykköseen. En ole ikinä ymmärtänyt tuota taidon ja pelikäsityksen ripottelua eri kentällisiin ja tehottomien pelaajien siirtämistä pelimiesten rinnalle toivoen, että jonkun ihmeen kaupalla vaikka Tallbergista kasvaisi tehomies, kun laitetaan Leskisen rinnalle tai M.Keränen saisi Nykoppista ja J.Keräsestä tehoja irti. Pikkarainen, voin kertoa sinulle, että ei saa. Yleensä tällä vain saadaan pelimiestenkin lento katkeamaan.

Salmelaisella taas on kokonaisuuden hahmottamisessa ne suurimmat puutteet. Aika paljon kuitenkin asioita jätetty taas puolitiehen: nelosen puolustus erikoisosaaminen, pakiston kiekollisuus, senttereiden määrä, laitahyökkääjien liian samankaltainen profiili, eli missä ovat fyysiset pelaajat, jotka osaavat ja haluavat tehdä maaleja? Lisäksi Salmelainen takertuu huonolla tavalla menneeseen. Siellä on liikaa maskotteja, kun on pidetty huonolla tavalla jatkuvuudesta kiinni.

Eilen esimerkiksi käänteen tekevässä 3-2 kavennuksessa Varakas teki sen virheen alivoimapurussa. Noita on nähty tällä kaudella aivan karmeat määrät ihan yleisellä tasolla. Miten sitäkään ei ole saatu korjattua? Siitä pitää purkaa 99/100. No mitä tapahtuu sen jälkeen. Kyllähän meidän muka "alivoiman erikoismiesten" Åsten ja Nykopp toiminta on, kuin jostain jääkiekon komedialeffasta. Paljon on kauden aikana puhuttu tuosta Kärppien alivoimasta. Mitä eroa jo lähtökohtaisesti siinä on meidän alivoimaan? Siellä on alivoimaan keskittyvät erikoismiehet sitä hoitamassa, kuten Lasse Kukkonen. HIFK varmaan yrittää Kangesta saada saman roolin miestä. Näen eron aika isona. Siellä on itse pelaajaurallaan paljon alivomaa hoidellut valmentaja Toni Sihvonen, jonka vastuulla se on. Meillä se kai kuuluu erään suolapatsaan toimenkuvaan. Voin olla väärässä, mutta sen näköistä se on, että voi olla hyvin mahdollista. Ketkä ovat HIFK:n parhaat alivoimapelaajat. Ne ovat samat pelaajat, jotka ovat meidän avainpelaajia hyökkäyssuuntaan ja jotka pelaavat myös ylivoimaa. Näen aika ison ristiriidan tässä. HIFK:lla on kaikissa asioissa vielä ihan älytön matka noihin kärkijoukkueisiin. Materiaali HIFK:lla on omalla tavallaan Liigan paras, mutta sellaisessa kokonaisuuden hallinnassa ollaan valtameren verran perässä.

Itse tekisin Salmelaisen asemassa tällä hetkellä lähes mitä tahansa, että hän saapuisi takaisin punanuttuun: Corey Elkins at eliteprospects.com

Ratkaisisi ongelmia ketjujen harmoniassa ja alivoimassa.

Alkaa jo vituttaa niin paljon, että ei edes vituta. En näe eilistä esitystä irrallisena vahinkona vaan jatkumona siitä missä tässä kokonaisuudessa mennään.

Elkins oli IFK:ssa loistava. Mutta 17-18 vaisu kausi AHL:ssä, seuraava kausi kokonaan pelaamatta louki vuoksi ja tällä kaudella Norjan pääsarjassa 19 pistettä.

Onko tämä sitä, mitä IFK oikeasti tarvitsee?

Urheilujohtamisessa on tärkeää, ettei tunteet sekoita liikaa. Ja juuri sitä Elkinsin paluu olisi.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse lähtisin ongelmaa ratkaisemaan niin, että Kangasniemestä sisään tuleva pelaaja olisi puhdas sentteri ja Sallinen vapautettaisiin laidalle. Väittäisin ketjujen harmonian parantuvan aivan älyttömästi.
.
.
.
.
Alkaa jo vituttaa niin paljon, että ei edes vituta. En näe eilistä esitystä irrallisena vahinkona vaan jatkumona siitä missä tässä kokonaisuudessa mennään.

Tuossa oli paljon hyvää pohdintaa ja monessa asiasta olisin muuten samaa mieltä, mutta en enää usko, että IFK ongelmia saadaan ratkaistua pelaajia kierrättämällä. Ongelma on valmennuksessa, ja se pitää korjata ensin ja sitten vasta pelaajistossa olevat puutteet.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kyse ilmeisesti Bernard-tyylisestä lainasta? Eli siinä saa olla perselihakset kunnossa kun istuu sen pari matsia. Vai kuinka monta tossa majutauolla tulee?

Jos tarkoitus olisi peluuttaa, tuskin Hatun puoleen käännyttäisi.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
tällä kaudella Norjan pääsarjassa 19 pistettä.

Toki pelattuja pelejäkin on vain 20.

Mutta vaikka Corey hieno mies onkin, olen samaa mieltä, että IFK:n tulisi katsoa eteenpäin, ei taaksepäin.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Toki pelattuja pelejäkin on vain 20.

Mutta vaikka Corey hieno mies onkin, olen samaa mieltä, että IFK:n tulisi katsoa eteenpäin, ei taaksepäin.

Pitää paikkaansa. Mutta Norjan pääsarja on sen tasoinen, että siellä 20 peliin 19 pistettä ei ole sellainen noteeraus, jolla Liigaan pitäisi tulla.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää paikkaansa. Mutta Norjan pääsarja on sen tasoinen, että siellä 20 peliin 19 pistettä ei ole sellainen noteeraus, jolla Liigaan pitäisi tulla.

Mä luulen että mikäli Nykopp menisi Norjan pääsarjaan, niin 20 pelin saldo olisi 1+0. Elkinsiä lähinnä on ikävä aloitustaitojen ja av-pelaamisen saralla. Lisäksi aina keväällä taso vielä nousi. Ei pelkää ajaa maalille. Väittäisin Elkinsin olevan vahvistus lähinnä Nykoppiin ja vieläkin hyvä 3-4 sentteri. Pelaa muuten Elkins ihan häntäpään rimpuilujengissä, jonka pistepörssin kärkisijoille on noussut. Kärkimies tehnyt 39 peliin 27 pistettä. Kaikki on aina suhteessa. Bonuksena joukkueensa paras +/-. Joukkueen parhaalla pistemiehellä -8. Elkinsillä +6. Se on kuulkaas sellainen juttu, että antaisin hänestä vaihdossa heti Kankaanperä, Laakson, J. Keräsen ja Nykoppin. Petrellin pitäisin statussyistä.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Mä luulen että mikäli Nykopp menisi Norjan pääsarjaan, niin 20 pelin saldo olisi 1+0. Elkinsiä lähinnä on ikävä aloitustaitojen ja av-pelaamisen saralla. Lisäksi aina keväällä taso vielä nousi. Ei pelkää ajaa maalille. Väittäisin Elkinsin olevan vahvistus lähinnä Nykoppiin ja vieläkin hyvä 3-4 sentteri. Pelaa muuten Elkins ihan häntäpään rimpuilujengissä, jonka pistepörssin kärkisijoille on noussut. Kärkimies tehnyt 39 peliin 27 pistettä. Kaikki on aina suhteessa. Bonuksena joukkueensa paras +/-. Joukkueen parhaalla pistemiehellä -8. Elkinsillä +6. Se on kuulkaas sellainen juttu, että antaisin hänestä vaihdossa heti Kankaanperä, Laakson, J. Keräsen ja Nykoppin. Petrellin pitäisin statussyistä.

Tai mitä jos hankittaisiin ihan oikea vahvistus, jos joku hankitaan? Se, että Elkins olisi upgrade Nykoppiin ei tarkoita, että hänet kannattaisi hankkia. Pidetään ne kultaiset muistot Elkinsistä, eikä oteta miestä takaisin tuhrimaan niitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK
J

Just-Ice-Hockey

Tai mitä jos hankittaisiin ihan oikea vahvistus, jos joku hankitaan? Se, että Elkins olisi upgrade Nykoppiin ei tarkoita, että hänet kannattaisi hankkia. Pidetään ne kultaiset muistot Elkinsistä, eikä oteta miestä takaisin tuhrimaan niitä.

Aina jos joku on upgrade suhteessa nykyiseen, hankinta on sinänsä kannattava. Nyt vaan pitäisi löytää isompi upgrade ja se ei näillä markkinoilla välttämättä olekaan ihan helppo tehtävä. Elkins kun sattuu vielä olemaan profiililtaan melkolailla täydellinen nelosen sentteri. Bonarina vielä se, että tuntee seuran ja sen tavat, sarjan sekä kaupungin. Kaikki seikkoja mitkä helpottaisivat sopeutumista melkolailla.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Aina jos joku on upgrade suhteessa nykyiseen, hankinta on sinänsä kannattava. Nyt vaan pitäisi löytää isompi upgrade ja se ei näillä markkinoilla välttämättä olekaan ihan helppo tehtävä. Elkins kun sattuu vielä olemaan profiililtaan melkolailla täydellinen nelosen sentteri. Bonarina vielä se, että tuntee seuran ja sen tavat, sarjan sekä kaupungin. Kaikki seikkoja mitkä helpottaisivat sopeutumista melkolailla.

Ottaisin Elkinsin milloin vain. Ihan sama mikä Norjan sarjan taso on. Ukko on johtaja, esimerkillinen joukkueen eteen töitä tekevä ja se kaveri jonka voi heittää tuollaisiin Kalpa-pelin 3-1 alivoimatilanteisiin ilman, että menee se yksi turha omiin.

Juuri sitä mitä HIFK tarvitsee tuonne nelosen keskelle varsinkin, kun näyttää siltä ettei Jääskäkään pysy ehjänä.
 

F#21

Jäsen

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
HIFK piste keskiarvo / 5 peliä:

Kaikki pisteetKa.
811,80
Pelit 1-5Ka.
81,60
Pelit 6-10Ka.
51,00
Pelit 11-15Ka.
112,20
Pelit 16-20Ka.
102,00
Pelit 21-25Ka.
102,00
Pelit 26-30Ka.
91,80
Pelit 31-35Ka.
81,60
Pelit 36-40Ka.
81,60
Pelit 41-45Ka.
122,40

Parempaan päin menossa, mutta kyllähän tästäkin tilastosta näkee sen minkä kaikki näkevät myös katsomosta, IFK pelaa hemmetin epätasaisesti. 15 peliä vielä aikaa saada peli kuosiin. Sen jälkeen ei voida mennä enää minkään meriselityksen taakse.
 

Liitteet

  • hifk ka.PNG
    hifk ka.PNG
    18 KB · kertaa luettu: 180
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös