HIFK kaudella 2019–2020

  • 748 812
  • 3 319

Bengt

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mihin tämä Turusen NHL siirto perustuu? Arposen twiittiin? Jos tälläinen uhka on päällä niin miksi edes julkaista pelaajan sopimusta? Turusella jää myös yksi oleellinen näyttö antamatta kun ei pelaa MM-kisoissa.

Tottakai se julkaistaan, koska Turusella on sopimus IFKoon kanssa kunnes mahdollisesti tekee NHL sopimuksen. Kunnes muuta tapahtuu, niin hän on IFKoon pelaaja. Moni fanikin voisi olla vihainen jos tälläisiä sopimuksia pimitettäisiin sen perusteella, että ehkä on mahdollisuus NHL soppariin
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Itse uskon, että Turunen pelaa meillä ensi kaudella. NHL-peikko on tietenkin olemassa, mutta ehkä se yksi huippukausi ei kuitenkaan ole trapeeksi hyvä meriitti varsinkin, kun maajoukkuekomennusta mömmöm-kisoihin ei tullut.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovia hankintoja, ei voi kieltää. Mutta onneksi täällä jo negasiipikin kertoo huolensa, miten puuttuu vielä noin kuusi sentteriä ja kahdeksan pakkia. Koska kyllähän joukkueen, josta poistui iso nippu profiilipelaajia, täytyy olla täysin valmis ensi kauteen jo ennen toukokuun puoliväliä.

Ja kyllä, pari täsmähankintaa tarvitaan vielä. Mutta jos nimet eivät ole paperissa 7.5., niin ehkä silti voi vähän höllätä pipoa ja koittaa nauttia siitä, että kova runko on IFK:lla kasassa ensi kaudeksi.
No no, ei nyt kannata taas alkaa leijumaan ja mollata "negatiivisia" (lue=realisteja). Joukkueen kannattaa kyllä mahdollisimman aikaisin olla valmis, joten ei sitä kannata ollenkaan vähätellä sellaisilla "juhannuksena ei ole pelejä" argumenteilla tahi ajatuksilla. Varmastikin kaikki ovat tyytyväisiä siihen "runkoon", eli näihin hankintoihin, mutta kokemus puhuu sen puolesta, että homma vaan aina jää jotenkin kesken -puolitiehen, ja siten hyöty hankinnoista valuu viemäriin, ja taas aloitetaan alusta seuraavalla kaudella.
Täällä on ainoastaan todettu- ei siis vaadittu satoja senttereitä ja tuhanisa pakkeja- että tämä ei vaan riitä. Eikä joukkue ole näilllä hankinnoilla vielä viime kaudesta juurikaan - jos ollenkaan- vahvistunut, joten kyllä se vielä niitä paria vahvistusta huutaa että voidaan sanoa edes lähtijät paikatun ja niitä jääneitä "lovia" paikatun. Ja tämä olettaen, ettei näistä hankinnoista kukaan karkaa ennen kauden alkua.

Minä itse siis olen nyt samanaikaisesti varovaisen tyytyväinen, mutta myös vähän pettynyt. Hankinnat ovat jokainen hyviä, mutta jotakin jäi siis jälleen uupumaan ja pelkään että perinteiden mukaisesti se jää vallitsevaksi olotilaksi. Mutta jos ne palaset julkaistaan risteilyllä-kuten mm @BOL vähän ajatusta viritteli (esim. se Wärn ja Rantakari), niin ei voine enää muuta toivoa kuin vaikka sitä "Jasua/Wirtasta" , niin voidaan jo todeta olevan kyseessä rungoltaan varsin kovan oloinen joukkue. Ja jos valmennus jatkaa siitä, mihin se loppukaudesta jäi, niin voi olla pirun vaikeasti voitettava joukkue kasassa kyllä.

Onko tietoa muuten, että kumman optiot sopimuksissa on, koska muuten alkaa taas kauden jälkeen uusi "projekti"?
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
"– Sisäistä kasvua odotetaan myös hyökkäyksessä, jossa Anton Lundell ja Juha Jääskä tekivät viime kaudella läpimurtonsa keskushyökkääjinä."

https://hifk.fi/liiga/2019/tiedote-ifkhon-kahdeksan-uutta-pelaajaa/

Taisi lyödä lukkoon ettei sentteriä ole tulossa ainakaan syksyyn.
Eiköhän sieltä joku tule vielä.
Top 6 hyökkääjät alkaa olla koossa varmasti, mutta 3-4 kentän keskelle varmaan vielä etsitään miestä. ( toivottavasti)
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Luulisi että tähän jengiin on imua. Loistava rosteri jo nyt ja siihen varmasti halukkaita löytyy täydentämään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotetut julkistukset, tosin pidän erikoisena, että Turunen julkistettiin myös. Yleisesti ottaen hyviä sopimuksia ja optioiden kanssa on nyt vain elettävä, ikävä kyllä.

Sinänsä ihan ”mielenkiintoista”, että sentteristö näyttää olevan taas vähän vajaa. Joku risteilylle menijä voisi jututtaa Pikkaraista ja kysyä hänen näkemyksiään keskikaistasta ja ennen kaikkea siitä, kuinka tärkeänä hän pitää perinteistä roolitusta. Aloitukset on tietenkin yksi tekijä, mutta mikäänhän ei estä laitureita olemasta hyviä aloittajia. Uskon, että Salmelainen ja Pikkarainen eivät ole niin uunoja, etteivät ole osanneet tätäkin seikkaa kokonaisuudessa huomioida. Luotan siihen, että ymmärtävät lätkästä enemmän kuin fanit ja tietävät, mitä ovat tekemässä.

Onhan kokoonpanossa vielä kysymysmerkkejä, mutta suhtaudun luottavaisesti tulevaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oliko näin, että Salmelainen ilmoitti vielä yhden pelaajan olevan vielä etsinnässä?

En usko, että kyseessä on puoluistaja tai ainakin vähän näin voisi päätellä tiedotteesta: "Puolustukseen saimme paluumuuttajat Mikko Kousan ja Rony Ahosen ja kalusto on jo nyt vahva ja kiekollisessa pelissä taitava. Puolustukseen on haluttu myös jättää tilaa sisäiselle kasvulle, sillä meillä on kourallinen nuoria lupaavia puolustajia peliajasta taistelemassa."

Ahonen - Kousa
Lyytinen - Varakas
Motin - Laakso
Kankaanperä
+ Teräväinen/Ulander/Seppälä

Myös laitureita tuntuu olevan ihan riittävästi, etenkin jos Turunen saadaan pidettyä, joten sentteriä kai tuolla puuttuvalla pelaajalla tarkoitetaan?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oliko näin, että Salmelainen ilmoitti vielä yhden pelaajan olevan vielä etsinnässä?

En usko, että kyseessä on puoluistaja tai ainakin vähän näin voisi päätellä tiedotteesta: "Puolustukseen saimme paluumuuttajat Mikko Kousan ja Rony Ahosen ja kalusto on jo nyt vahva ja kiekollisessa pelissä taitava. Puolustukseen on haluttu myös jättää tilaa sisäiselle kasvulle, sillä meillä on kourallinen nuoria lupaavia puolustajia peliajasta taistelemassa."

Ahonen - Kousa
Lyytinen - Varakas
Motin - Laakso
Kankaanperä
+ Teräväinen/Ulander/Seppälä

Myös laitureita tuntuu olevan ihan riittävästi, etenkin jos Turunen saadaan pidettyä, joten sentteriä kai tuolla puuttuvalla pelaajalla tarkoitetaan?
No, miten tuo puolustus mielestäsi vertautuu Tapparan ja Kärppien puolustukseen, jotka rällästävät samansuuntaisella budjetilla vuodesta toiseen? Kolmikosta Motin, Laakso, Kankaanperä saisi olla maksimissaan kaksi samaan aikaan pelaavassa seitsikossa. Tuosta on lähtenyt Eronen, Quincey ja O'Connor, ja sisään on tullut vain Ahonen ja Kousa. Massiivinen heikennys puolustukseen, joka jo muutenkin kalpeni kilpakumppaneilleen, mikäli yhtä kärkipakkia ei vielä hankita.

Ja sanottiinhan myös, että keskuskaistalle on tehty läpimurtoa Lundellin ja Jääskän muodossa, ja että sielläkin odotetaan sisäistä kasvua.

Toivoisin sekä pakkia että sentteriä, mutta jos vain toinen pitäisi hankkia, niin vaikeahan valinta olisi. Molemmilla pelipaikoilla on selkeä tarve. Ehkä kuitenkin lähtisin Jääskä kolmosen keskellä kauteen ja hankkisin "Lindbohmin" mieluummin kuin "Ramun". Mutta mutta, tiedä häntä. Ei tässä helppoja valintoja olisi. Siksi sisään Ramu + Lindbohm ja nakit pakkaseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta on lähtenyt Eronen, Quincey ja O'Connor, ja sisään on tullut vain Ahonen ja Kousa. Massiivinen heikennys puolustukseen, joka jo muutenkin kalpeni kilpakumppaneilleen, mikäli yhtä kärkipakkia ei vielä hankita.
Itse olen tästä kyllä vahvasti eri mieltä. Yhdistelmä Kousa & Ahonen on mielestäni selkeä parannus verrattuna kaksikkoon Eronen & Quincey ja O'Connorin suht pirteästä keväästä huolimatta pidin tätä melkoisena turhakkeena, jonka tontin kyllä klaaraa jo nyt joku rosterissa olevista syvyyspakeista, esim. Laakso.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kumpi on kalliimpi jengi, viimevuotinen vai tämä? Näistä tuskin kukaan seuran ulkopuolinen tietää totuutta, edes siitä, että ilmoittavatko kaikki joukkueet pelaajabudjetin kulut samalla tavalla? Sisältyykö kaikilla palkan sivukulut, vakuutusmaksut, asunto/auto/muut edut/kulut palkkabudjettiin samalla tavalla? Sekin kiinnostaisi, mikä on budjetoidun ja toteutuneen palkkabudjetin erotus? Tätäkään joukkueet eivät ilmoita. Itselläni on tuntemus, että viimevuotinen joukkueemme oli halvempi kombo tähän nykynippuun verrattuna, tai sitten Kyle oli _todella_ kallis ukko. Siirettiinkö mahdollinen erotus tulokseen, vai rahastoitiin tätä kautta varten?

Omaan silmään nippu näyttää jo nyt ylivoimaiselta vaikkapa siihen verrattuna miltä HPK näytti viime kauden alussa. Joukkuepeleissä omasta mielestäni se Joukkue on se avainsana, eikä budjetti. Narrila ja åboriginaalit ovat todistaneet tarpeeksi pitävästi sen, että pelkällä fyrkalla kasattu nippu ei tee autuaaksi. Ja siitä, että miten tuo nyt kasattu orkesteri pelaa yhteen, en usko faktatietoa olevan vielä kellään. Toivon parasta.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kyllä täytyy ihmetellä osan kannattajista mentaliteettiä "täysin riittävä/kyllä tällä taistellaan" Eli käytännössä, kun verrataan HPK:n kevääseen voidaan tyytyä ns keskinkertaisuuteen, koska silläkin voi pärjätä. Jumalauta ei voi IFK:lla lähes kaksinkertainen pelaajabudjetti ja kyllä täältä pitää löytyä kirkkaimpia tähtiä, ketä mennään katsomaan. Keskikaista on määrällisestikin jo vähintään yhtä pelaajaa vajaa! Vai jätetäänkö Santala paikkaamatta ja ollaan siinä toivossa, että junnut breikkaa?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Aika odotettu pelaajajulkistus. Sinänsä ihan onnistunut, jos huomioi ketkä kaikki lähti joukkueesta. Kuitenkin heikompi ainakin määrällisesti. Meidän suurin ongelma eli maalinteko saattaa jopa parantua. Maalivahdit aivan ok ja liigan huipputasoa ja varalla varmaankin Taponen.
Pakistossa ainakin yhden vajaus. Olisin toivonut yhtä kädellistä ja yhtä kahden suunnan, liikkuvaa voimapakkia.
No, sen kädellisen ehkä saa Ulanderista tai Teräväisestä.
Poistuneista Eronen, Finley, O'Connor, Quincey jäi ainakin yksi korvaamatta määrällisesti ja rahaa siis jäi.
Hyökkäyksessä edelleen se suurin vaje on senttereissä. Nyt meillä on niitä tasan kolme, kun edellisinä kausina on ollut 6,5 ja 4. Paajanen, Lundell ja paljon loukkaantuneena ollut Nykopp. En laske laitahyökkääjiä senttereiksi. Mielestäni viime kaudella nähdyn perusteella on aivan naivia uskotella, että Jääskästä koulutetaan sentteri. Hän on erittäin työteliäs, raastava, nopeajalkainen ja hyvä laitahyökkääjä, joka vielä kehittyy. Ei kuitenkaan mikään syöttökone eikä aloittaja.
Me tarvitsemme vähintään 5 sentteriä, ts. 2 lisää. Näistä yksi taitava pelinrakentaja ja toinen nelosketjun työmyyrä. Toki jälkimmäinen voidaan hankkia myöhemmin ja vaikka kokeilla ensin Jääskän kanssa. Nykyisellä ajatellulla sentteristöllä täällä moni (minä mukaanlukien) taas itkee kun 1-2 on poissa loukkaantumisen, sairastelun tai maajoukkueen takia.
Ja niin, lähtijät olivat: Koivisto, Pitkänen, Ikonen, Santala, Tyrväinen, Thorell, Rask, Kulmala, Salminen eli 9. Muistanko oikein?
Tulijoita taisi olla 5.
Ylimääräiset rahat menevät hyväntekeväisyyteen tai ainakin jonkun taskuun.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itse olen tästä kyllä vahvasti eri mieltä. Yhdistelmä Kousa & Ahonen on mielestäni selkeä parannus verrattuna kaksikkoon Eronen & Quincey ja O'Connorin suht pirteästä keväästä huolimatta pidin tätä melkoisena turhakkeena, jonka tontin kyllä klaaraa jo nyt joku rosterissa olevista syvyyspakeista, esim. Laakso.
Kousa on Eroselle täydellinen paikko, hieman monipuolisempi mutta ei yhtä räjähtävä. Jos Ahosta verrataan Quinceyn koko kauteen, eikä vain kevääseen, niin pelaajat ovat melko tasoissa (Ahosella reilu motivaatioetu), mutta Rony ei tule kyllä missään tilanteessa nousemaan Kylen kevään tasolle. Puhutaan ihan eri tason pelaajista, vaikka Ronysta kovasti pidänkin. Toinen vetää puolivaloilla ainakin lähes yhtä hyvin kuin toinen antaessaan 110 prosenttia. Ja kuinka usein pelaaja pystyy tuon itsestään antamaan?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Ahosta verrataan Quinceyn koko kauteen, eikä vain kevääseen, niin pelaajat ovat melko tasoissa (Ahosella reilu motivaatioetu), mutta Rony ei tule kyllä missään tilanteessa nousemaan Kylen kevään tasolle. Puhutaan ihan eri tason pelaajista, vaikka Ronysta kovasti pidänkin. Toinen vetää puolivaloilla ainakin lähes yhtä hyvin kuin toinen antaessaan 110 prosenttia. Ja kuinka usein pelaaja pystyy tuon itsestään antamaan?
Puhtaasti pelitaidollisesti Ahonen jää Quinceysta, se lienee itsestäänselvää, mutta siinäkään ero ei mikään järkyttävän suuri ole, kun muistelee Quinceyn loistavan (playoff)pelaamisen vastapainoksi tekemiä munauksia ja ruotsinlaivakäännöksiä. Lisäksi juuri tuo sitoutuminen ja sen vaikutus joukkueen dynamiikkaan nostaa Quinceyn "korvaamisen" Ahosella mielestäni plussan puolelle.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallitsevan mestarin takalinjoilla luuti säännöllisiä minuutteja mm. Miro Karjalainen ja Niclas Almari. Mitään em. herroilta pois ottamatta, niin onhan se nyt kumma, jos HIFKn nykyisee pakistoon pitää hankkia vielä lisäksi "kiekollinen jäbä" sekä EHT-tason luuta. Toki aina saa vaatia ja haaveilla, mutta kyllä nyt joku realiteetti ja suhteellisuudentaju pitää olla mukana.

Näissä on vaan se, että jos ihmettä odottaa, niin sitten voi luottaa HPK:n pakiston riittävyyteen. Edelliset ihmeethän tais olla Ässät ja Suikkasen TPS (ja me).
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No, miten tuo puolustus mielestäsi vertautuu Tapparan ja Kärppien puolustukseen, jotka rällästävät samansuuntaisella budjetilla vuodesta toiseen? Kolmikosta Motin, Laakso, Kankaanperä saisi olla maksimissaan kaksi samaan aikaan pelaavassa seitsikossa. Tuosta on lähtenyt Eronen, Quincey ja O'Connor, ja sisään on tullut vain Ahonen ja Kousa. Massiivinen heikennys puolustukseen, joka jo muutenkin kalpeni kilpakumppaneilleen, mikäli yhtä kärkipakkia ei vielä hankita.

Olisin itsekin hankkinut Laakson + Kankaanperän sijaan yhden kovemman tason puolustajan, mutta pointti oli siinä, että tuossa alkaa olla jo määrällisesti niin paljon nimiä, että mikäli vielä yksi uusi pakki tulisi, niin vaikea näille nuorille on antaa näyttöpaikkoja jostain 9. pakin tontilta. Ainakin Teräväisen kohdalla kannattaa ehdottomasti katsoa, että mihin rahkeet riittävät. Eli kyllä tuo alakerta on mielestäni sellainen, jolla kauteen voidaan lähteä, mutta sitten pitää tietenkin kyetä reagoimaan mikäli tarvetta ilmenee. Eli esimerkiksi jos vaikkapa Teräväinen ei kykene ottamaan ratkaisevia steppejä liigatasolle tai jos Motin ei saa nostettua riittävästi suoritustasoaan.

Turha IFK:n ensi kauden alakertaa on muutenkaan verrata yhdenkään viime kauden joukkueen alakertaan vaan enemmänkin ennakoida, että minkälaisia nippuja tulevan kauden vastustajat ovat kasaamassa. Eihän IFK tule pelaamaan kaudella 19-20 kauden 18-19 Kärppiä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en kyllä usko, että sinne on enää mitään kärkisentteriä tulossa. Eiköhän se kärkikolmikko ole Paajanen-Lundell-Jääskä, niin kuin nyt joka paikasta on saanut rivien välistä lukea. Meillä on laidoilla ihan tarpeeksi huippuunsa vietyä kiekollista osaamista ja pelintekopotentiaalia Saarisen ja Turusen muodossa, jota kautta sitten lähdetään sitä vähintään 25%:n ylivoimaa ensi kaudella pyörittämään.

Paajanen ja Jääskä ovat molemmat potentiaalisia 35:n pisteen miehiä ensi kaudelle. Jos nyt joku on ihan kusi sukassa Jääskän aloitusprosenteista, niin vähän playoff -tilastoja lueskelemalla ja kehityskäyrää seuraamalla voi ymmärtää, että tuskin meillä sen suhteen mitään hätää tulee olemaan. Lundell taasen on sen luokan prospekti, että kun katsoo näitä herroja, joita on aikasemmin draftissa uumoiltu menevän näillä sijoilla (em. Barkov, joka aika saman profiilin pelaaja), niin kyllä sellainen 40-45 pojoa on täydellä kaudella ihan täysin realistinen tavoite. Eihän sitä tiedä vaikka vetäisi piste per peli, jos sattuu tähdet kohdalleen.

Näissä kolmessa äijässä on myös se hieno juttu, että kaikki ovat viimeisen pelatun pelinsä perusteella myös vähintään kelvollisia puolustussuuntaan, Paajanen varmasti kärkisenttereistä Liigan paras. En siis lähtisi pakolla vääntämään ja hakemaan mitään supersentteriä, toki sellainen kelpaa jos on tulossa. Siihen en kuitenkaan usko.

Toki sitä mieltä olen, että neloseen tarvitaan vielä joku varma ukko keskelle (”Jasu”). Puolustuspelin ja aloitustyöskentelyn herra ja hidalgo.
Itse lähtisin kuitenkin vahvistamaan tällä hetkellä etunenässä puolustusta, joka huutaa vielä yhtä ”mörköä”.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turha IFK:n ensi kauden alakertaa on muutenkaan verrata yhdenkään viime kauden joukkueen alakertaan vaan enemmänkin ennakoida, että minkälaisia nippuja tulevan kauden vastustajat ovat kasaamassa. Eihän IFK tule pelaamaan kaudella 19-20 kauden 18-19 Kärppiä vastaan.

Niin että meinaat että esimerkiksi Kärpät ja Tappara tulee heikentymään ensi kaudeksi, ajamaan alas toimintaansa? Kun on mennyt taloudellisesti niinkin heikosti viime kausilla. En usko että markkinoillakaan on suurta murrosta tapahtunut just nyt, samanlaista kun on muutaman kerran viimeisen 20 vuoden aikana koettu - joten älä huoli: valitettavasti taistellaan Kärppien ja Tapparan 19-20-kauden jengejä vastaan. Tulevat olemaan kovempia kuin tämän kautinen.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta on lähtenyt Eronen, Quincey ja O'Connor, ja sisään on tullut vain Ahonen ja Kousa. Massiivinen heikennys puolustukseen, joka jo muutenkin kalpeni kilpakumppaneilleen, mikäli yhtä kärkipakkia ei vielä hankita.

Tässä kun vertaillaan viime kauden pakistoon, niin kannattaa muistaa se että kauden alussa Lyytinen ei vielä pelannut meillä. Eli viime kauden alkuun nähden sisään ovat tulleet Lyytinen, Kousa ja Ahonen. Tämä kolmikko kyllä mielestäni korvaa oikein hyvin tuon mainitsemasi eli omasta mielestäni ollaan edellä viime kauden alun tilannetta. Quinceykin tuli vasta viime elokuussa joten viime toukokuuhun nähden tilanne on pakiston osalta jopa massiivisesti parempi.

Ei siinä kyllähän tuonne mielellään yhden laatupuolustajan sisään ottaisi jo ennen kauden alkua, mutta kyllä tällä porukalla voidaan kauteen ihan hyvin mielin lähteä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin että meinaat että esimerkiksi Kärpät ja Tappara tulee heikentymään ensi kaudeksi, ajamaan alas toimintaansa?
Uskaltaisin väittää, että Kärpät tulee ainakin pakiston osalta heikentymään, jos siis nyt puhtaasti stigaukkoillaan. Kivihalme, Hakanpää ja Ohtamaa on sen verran kova kolmikko, että melkoinen savotta on Aholla sen paikkaamisessa. Lisäksi Lasse on taas vuoden vanhempi, jos kohta tullee olemaan ensi kaudellakin luotettava työhevonen Kärppien pakistossa. Hyvän joukkueen sekä Kärpät että Tappara saa ensi kaudella kasaan, mutta en usko, että Kärpät saa samanlaista betonipakistoa kasaan mitä menneellä kaudella saati että Tapparalla olisi parin kauden takainen ”6 EHT-pakkia” alakerta. Jos joku osa-alue tulevan kauden osalta on hyvällä tolalla suhteessa vastustajiin, niin nimenomaan pakisto plus laitahyökkääjistö, sikälimikäli Turunen jää Suomeen.

Edit. Arvelisin, että Joonas Järvinen päätyy ensi kaudeksi Kärppiin, Tapparaan tai Tepsiin ja tuo siirto tulee aiheuttamaan voimakkaan ”mikseitullutmeillekaikillekenkää”-reaktion Jatkoajassa.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hyvä startti. Jotenkin on kutina, että sieltä vielä joku ukko ennen kautta tulee sekä yläkertaan että alakertaan. Turusen paikko sitten erikseen jos lähtee.

Mutta kovia ja kiinnostavia hankintoja.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niin että meinaat että esimerkiksi Kärpät ja Tappara tulee heikentymään ensi kaudeksi, ajamaan alas toimintaansa? Kun on mennyt taloudellisesti niinkin heikosti viime kausilla. En usko että markkinoillakaan on suurta murrosta tapahtunut just nyt, samanlaista kun on muutaman kerran viimeisen 20 vuoden aikana koettu - joten älä huoli: valitettavasti taistellaan Kärppien ja Tapparan 19-20-kauden jengejä vastaan. Tulevat olemaan kovempia kuin tämän kautinen.

Oletko jotenkin eri mieltä siitä, ettei ensi kauden IFK:n ensisijainen kilpailija ole viime kauden Kärpät tai Tappara? Esimerkiksi Kärppien alakerrasta on poistumassa Hakanpää, Kivihalme ja Ohtamaa. Tähän päälle Kukkoslasse on taas vuoden vanhempi ja hitaampi. Kyllä aika saatananmoinen työsarka on paikata pelkästään nuo lähtijät eikä se nyt muutenkaan mene niin edes Kärpissä, että seuraavan kauden joukkue olisi aina automattisesti jokaiselta osa-alueeltaan vähintään yhtä nimekäs kuin edelliskauden joukkue. Kyllä näissä laatikkoleikeissä pitää huomioida myös sellaiset tekijät kuin jatkuvuus, roolitukset sekä nuorten pelaajien kehitys.

Mielestäni pakiston runko on oikein hyvällä mallilla Kousan, Ahosen ja Lyytisen myötä. Tähän päälle Varakkaan pitää kyetä säilyttämään viime kauden tasonsa, Motinin pitää saada merkittävästi lisää tasaisuutta otteisiinsa ja sitten 6. ja 7. paikoista jää kilpailemaan Laakso, Kankaanperä, Seppälä, Teräväinen sekä Ulander. En minäkään ymmärrä, että miksi Kankaanperän ja Laakson sopimuksia jatkettiin, mutta jos tuossa nyt esimerkiksi Teräväiselle halutaan antaa edes pieni näyttöpaikka, niin ihan taatusti ei ole uutta pakkia tulossa ennen kuin on nähty, että mihin rahkeet tällä tasolla riittävät.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ennen kuin lähden muiden viesteihin tarkemmin uppoamaan niin myönnän, että pieni pettymys on päällä. Ihan ensimmäisenä toivon todella, että laivalla julkaistaa vielä ainakin Rantakarin sopimus, tuo pakisto on kertaheitolla hyvä jos tuonne saadaan Rantakari, mutta muuten vain menettelevä jos ei saada, ja itse en henkilökohtaisesti vain enää jaksaisi tätä ikuista keskinkertaisuutta. Pakisto kuntoon Rantakarin muodossa kiitos! Turunen julkaistiin, toivottavasti myös sitten pelaa meillä, mutta epäilen. Miksi sopimuksien pituuksia ei voitu sivuilla kertoa? Miinus!

Kokoonpano näyttää omaan silmään nyt tältä:

Turunen/XXX - Paajanen - Sallinen/Kangasniemi
Saarinen - XXX - Kangasniemi/Sallinen
Jääskä - Lundell - Dyk/Nordgren
Tallberg - Nykopp - Keränen
Petrell, Åsten, Engberg

Ahonen - Kousa
Lyytinen - Motin
Varakas - XXX/Rantakari
Laakso - Kankaanperä
+ Junnut

Tuohimaa
Engren

Jos Wärn tulee niin kyllä tämä kielii siitä, että myös toimistolla tiedetään ettei Turunen tule täällä ensi kaudella pelaamaan, tai sitten laituriosastolla rupeaa olemaan kivasti tunkua (ellei joku neropatti halua väkisin peluuttaa Jääskää keskellä). Nykopp ei pysy kasassa ollenkaan niin nelosketjuun tarvitaan luotettava sentteri. Yksi paranneltu versio ROC:stä tarvitaan, Rantakari olisi just sitä. Tällöin pakisto olisi yhtä A-luokan lihanuijaa mallia Melart/Järvinen vaille täydellinen suorastaan. Jos Rantakari tulee niin sanoisin kouluarvosanoin ysin puolustuksen olevan kasassa.

Toivottavasti laivalla saadaan vielä uusia nimiä lisää. Oma ykköstoive on nyt Rantakari, muuten pakisto on liian ohkainen jälleen kerran.

E: @Hattu, käsi pystyyn virheen merkiksi täältä, olikin nuo sopimusten pituudet siellä.
 
Viimeksi muokattu:

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi sopimuksien pituuksia ei voitu sivuilla kertoa? Miinus!

Miten niin ei?

Hyökkääjistä Turusen, Paajasen, Sallisen ja Dykin sopimukset ovat 1+1-vuotisia ja Saarisen kaksivuotinen.

Kousan sopimus on kaksivuotinen ja Ahosen 3+1-vuotinen. Tuohimaan sopimus ulottuu kevääseen 2021.

Suoraan uutisesta.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotetut julkistukset, tosin pidän erikoisena, että Turunen julkistettiin myös. Yleisesti ottaen hyviä sopimuksia ja optioiden kanssa on nyt vain elettävä, ikävä kyllä.

Sinänsä ihan ”mielenkiintoista”, että sentteristö näyttää olevan taas vähän vajaa. Joku risteilylle menijä voisi jututtaa Pikkaraista ja kysyä hänen näkemyksiään keskikaistasta ja ennen kaikkea siitä, kuinka tärkeänä hän pitää perinteistä roolitusta. Aloitukset on tietenkin yksi tekijä, mutta mikäänhän ei estä laitureita olemasta hyviä aloittajia. Uskon, että Salmelainen ja Pikkarainen eivät ole niin uunoja, etteivät ole osanneet tätäkin seikkaa kokonaisuudessa huomioida. Luotan siihen, että ymmärtävät lätkästä enemmän kuin fanit ja tietävät, mitä ovat tekemässä.

Onhan kokoonpanossa vielä kysymysmerkkejä, mutta suhtaudun luottavaisesti tulevaan.
Tätä olen myös pähkinyt, että jos Pikkarainen oikeastikin haluaa joukkueeseen vain näitä jokapaikan höyliä, koska tykkää peluuttaa peliä jossa paikat hyvinkin nopeasti vaihtuvat, ja voi olla ettei siihen sabluunaan sovi umpisentterit. Se onkin ihan mielenkiinotinen ajatus kyllä, ja tukisi hyvinkin tätä hankintapolitiikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös