Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Mellunmäestä menee myös bussi lentoasemalle.

  Nopein tapa tosin ottaa bussi, jolla pääsee Malmille ja sieltä tosiaan I-junalla kuten yllä ohjeistettiin.
   
 2. 1stApril Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NYR
  Ensi viikolla tullee käytyä Suomenlinnassa. Siellä näkyy nettisivujen mukaan olevan useampikin ruokapaikka. Onko millaisia suosituksia paikoista? Lounas ainakin tullee tuolla nautittua.
  Liikkeellä olemme kuuden hengen ryhmällä ikähaitarilla 5-70v.
   
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Suomenlinnan panimo on ainakin ihan jees. Pari kertaa siellä tullut syötyä ja ruoka oli oikein maittavaa. Lafkan oluet myös maistuvia ja ainakin paikallisesti tehtyjä kun seinän takana ne valmistavat.
   
 4. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Cafe Chapmanissa on perushyvä seisova pöytä ja sen muutaman kerran mitä siellä tullut käytyä, niin ei ole ollut valittamista ruuasta. Hinta nyt ei halvimmasta päästä laatuun nähden, mutta se nyt taitaa olla kategorinen ongelma Suokissa kesäaikana.

  Valhallasta sai ainakin ennen hyviä pitsoja, mutta nyt ei ole siellä lähemmäs kymmeneen vuoteen tullut käytyä. Siellä jos on sopivaan aikaan syömässä, niin on lyhyt matka piipahtaa valleille katsomaan, kun ruotsinlaivat puskee läpi Kustaanmiekasta.
   
 5. 1stApril Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NYR
  Lainaus:
  Kiitos @Tadu ja @Dennis
  Tuota Walhallaa mietein itsekin.
   
 6. scholl Jäsen

  Roskaavat mulkut vituttavat. Eilen esim. juoksin Mustikkamaalla ja näin, että jotkut (todennäköisesti Kallion hipit lauantai-iltana) olivat jättäneet Lidlin muovikassin lojumaan sellaisen vihreän minikokoisen roskiksen viereen sillä seurauksella, että linnut olivat levitelleet ne roskat ympäriinsä. Siinä oli varmaan 30 metrin alueella jo kaikenlaisia kertakäyttöastioita ja pakkauskääreitä. Eli olivat kyllä keränneet roskat muovikassiin ja sulkeneet sen, mutta eivät olleet laittaneet roskikseen, niin varikset ja lokit kiittivät. Tuulessa osa niistä roskista päätyy mereen. Ei voi käsittää, etteivät voi viedä roskia mukanaan tai etsiä sellaista isompaa roska-astiaa niille. Vaikka muovipussi olisi pienempikin, niin sitä ei silti pidä laittaa sellaiseen vihreään roskikseen. Ensinnäkin ne menevät helposti täyteen, jolloin roskat pursuavat minne sattuu ja ne tyhjennetään kenties vain kerran viikossa. Toiseksi varikset esim. osaavat mennä sinne roskiksen sisään ja repiä ne roskat sieltä ulos etsiessään ruoantähteitä.

  Ei ole muuten täysin helsinkiläisten yksinoikeus tuo roskaaminen, vaan maalaiset taitavat olla vielä pahempia. Kuuntelin jonkun perheen juttua muutama viikko sitten ja he puhuivat keskenään siitä, että olivat ajomatkalla syöneet vauhdissa pizzat ja heittäneet sitten ne Kotipizzan laatikot auton ikkunasta ajon aikana metsään. Kuulemma maatuvat sinne. Heittivät sen takia, kun ne laatikot eivät voineet olla penkeillä. Jumakauta mitä porukkaa!
   
 7. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  @scholl

  Helppo yhtyä kirjoittamaasi, roskaaminen vituttaa monissa Helsingin kohteissa joka kesä vain enemmän. Kalliossa ei asu kuin aivovammaisia, joten he ovat todennäköisesti ovat kyseisen teon takana.
   
 8. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Kallio-oletus johtuu siitä, että se uusi silta on tuonut Mustikkamaan jotenkin sopivasti hollille. Siellä on monesti kaikenmaailman hörhöä istumassa kallioilla.

  Pakko kertoa sellainen hauska tapaus, että joku kuukausi sitten jonain iltana siellä oli uimarannan päädyn terassilla istuskelemassa sellaisia röökiä polttavia teinityttöjä. Juoksin siitä ohitse, niin yksi sanoi: "näillä on joku vitun kilpailu täällä menossa". Juoksin ihan normaalia vauhtia ja kilpailuksi luultiin. He tosin saattoivat olla jotain kulosaarelaisnuorisoakin. Kallion hipit jäävät istumaan varmaan pääsääntöisesti lähelle siltaa. He ovat niin huonossa kunnossa, että jokainen ylimääräinen askel on liikaa.
   
 9. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Ai että kun mä nautin teidän katkeruudesta meitä Kalliolaisia kohtaan. Aivovammaa, huonoa kuntoa.. lisää solvauksia, kiitos! <3
   
 10. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Mun työpaikka on Kalliossa ja melkein joka päivä työmatkalla haisee kusi jossain vaiheessa työmatkaa Kallion päässä. Mut on se varmaan kiva paikka asua
   
 11. kamrat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  urheiluseura HIFK
  Huvittavimpia kuitenkin ovat muualla asuvat tai hiljattain Kallioon muuttaneet, jotka puolustelevat kusenhajua sanomalla, että se kuuluu Kallioon. Ei kuulu.
   
 12. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Lainaus:
  Joo, rappioromantiikka on jännä ilmiö. Kuka osaisi tämän minulle selittää? Kukaan, joka oikeasti on kärsinyt alkoholismista, köyhyydestä, mielenterveysongelmista, puukotuksistatai, laukauksista yössä tai kissan kusen psykoosiin ajavasta hajusta, ei ihaile minkään sortin rappiota. Onkohan tässä taas kyse jostain saakelin hipstereistä? Siistiä olla silloin rappion ja "menon ja meiningin" eli pahoinvoinnin keskellä, kun ite voi tarkastella tätä ikkunasta Macin läppäri sylissä samalla, kun keksii uusimpaan mainokseen sloganin? Voi taas kertoa kavereille miten oli keskellä ja "osallisena" siinä ja siinäkin uutisiin päätyneessä surullisuudessa.
   
 13. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Kuka nyt kusenhajua puolustelisi? Se että jos jossain piritorilla haisee kusi kun vantaalaiset eksyy tänne viikonloppuisin ei tarkoita sitä että koko Kallio haisisi kuselle. Itse asun täällä kirkon kupeessa ja täällä on ainakin kovin siistiä ja raikasta elää.
   
 14. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Kalliohan on tilastollisesti nykyään hyvinkin keskiluokkainen asuinseutu. Toki asunnot niin pieniä, ettei monilapsisia perheitä ihan Kallion ytimessä paljon asu.
   
 15. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Se on "boheemia", "elämänmakuista" ja "rosoista", kun kusi haisee ja narkkarit pyörii nurkissa. Valitettavasti on myös niin, että kun riittävän moni pieksämäkeläinen keskiluokan lapsi muuttaa Kallioon tuon boheemin rosoisuuden perässä, kohta niillä rosoisilla ihmisillä ei ole enää varaa asua Kalliossa. Sitä sanotaan gentrifikaatioksi.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:

  Ehkä Kallion asukki Emma Kari voi auttaa sinua ymmärtämään, mikä narkkareissa viehättää:

  Synnyin Espoossa, kasvoin omakotitalossa, kahden auton perheessä. Bussipysäkille oli lähes puolen tunnin kävelymatka, juna-asemalle käveli tunnin. Isäni käytti aikansa kokoomukseen ja Lions clubiin, äitini meditoi, hoiti yrttitarhaa ja teki savitöitä. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olen looginen tulos tästä yhdistelmästä.

  Viisivuotiaana perustin leikkikavereiden kanssa ryhmän taistelemaan roskanheittäjiä vastaan. Leikkimökissäni oli sairaala katkenneille madoille ja jalkansa menettäneille hämähäkeille. Myöhemmin löysin punkrockin, värjäsin hiukseni vihreiksi, lopetin lihansyönnin ja lähdin vuodeksi Englantiin tekemään ympäristötaidetta.

  En halunnut ajaa ajokorttia, en halunnut omakotitaloa, en halunnut diplomi-insinööriksi enkä halunnut äänestää kokoomusta. Pakenin autokaupungista Helsinkiin. Järjestin sodanvastaisia mielenosoituksia, työskentelin tehtaassa ja itkin kuullessani balladin toveri Viljasesta.
   
 17. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Kalliossa 15 vuotta aikanaan asuneena mua alkoi vituttamaan muutama asia. Yksi oli se, että jengi tuli jostain Keravalta sinne mölyämään ja kusekselemaan nurkkiin. Toinen kun harmitti oli väestön vaihtuminen. Ennen enemmistön muodostivat tavalliset duunarit, lapset ja eläkeläiset. Nyt taas opiskelijat ja hipit tuntuvat valloittaneet Kallion. Yhteistä heille on kova halu olla niin kalliolaista että ai hurja! Ja hurja into määritellä mikä kuuluu Kallioon, mikä ei.
  Kallio on mulle tärkeä mesta, jossa asuin nuorena aikuisena pitkään. Mutta aikansa kutakin. Nyt tykkään asua muualla, mutta kyllä Kalliossa on aina välillä käytävä verestämässä muistoja ja moikkaamassa tuttuja.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samalla tavalla on käynyt Tampereella seudulle, jossa itse vartuin. Kyllä se vähän vituttaa katsella niitä vegekahviloita ja ironisia viiksivalluja, kun itsellä ei enää ole varaa asua noilla nurkilla.

  Gentrifikaatio (engl. gentrification < engl.gentry 'herrasväki') eli keskiluokkaistuminen tarkoittaa kaupunginosan muutosta keskiluokkaisen väestön muuttaessa aiemmin työväenluokkaiselle alueelle. Ilmiö kohdistuu yleensä kaupungin kaupallisen keskustan välittömässä tuntumassa oleviin kaupunginosiin ja saattaa kestää vuosikymmeniä. Gentrifikaation seurauksena alueen asuntojen ja vuokrien hintataso nousee ja kotitalouksien koko pienenee. Vastaavasti alueen rikollisuus yleensä vähenee.

  Käsitteen otti käyttöön sosiologi Ruth Glass vuonna 1964 kuvatessaan Lontoon Islingtonin kaupunginosassa tapahtuneita muutoksia. Lähes kaikissa Euroopan ja Pohjois-Amerikan suurkaupungeissa on havaittavissa jatkuvasti etenevää gentrifikaatiota. Suomessa esimerkkeinä gentrifikaation läpikäyneistä alueista on mainittu muun muassa Helsingin Kallio, Turun Port Arthur ja Tampereen Pispala.
   
 19. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta mikä alue on Tampereella niin kallis että sinun kaltaisen kosmopoliitin ja maailmankansalaisen ei ole vara asua siellä? Vai tarkoitatko että sulla ei ole varaa asua siellä JA käydä kiertämässä ympäri maailmaa eri urheilutapahtumissa ja konserteissa.
   
 20. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  33500. Siellä sijaitsee Suomen ensimmäinen kissakahvila. Aattele. Ei edes Stadissa ehditty keksiä moista ensin. Käy ihmeessä tsekkaamassa.

  Murokahvilaa ei taida vielä löytyä sen paremmin Hesasta kuin Tampereeltakaan mutta eiköhän sellainenkin ole vielä tulossa. Kallioonhan tuollainen sopisi kuin nenä päähän:

  Shoreditch Cereal Killer Cafe targeted in anti-gentrification protests | UK news | The Guardian
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2018 klo 02.41
 21. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Lainaus:
  Tuoltahan saa vuokraluukkuja jollain viidelläsadalla kuussa. Kalliosta taitaa saada joku soluasunnon tuolla rahalla. Ihan hauskaa köyhyyslarppia taas, mutta ei se nyt oikein muuten.
   
 22. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Kallion kehitystä on edesauttanut se, että ydinkeskustan ulkopuolella se on ainoita kaupuginosia, jossa on yksiöitä mitä nuoret ovat saaneet vuokrattua tai ostettua "edullisesti" nyt viime vuosikymmeninä. Ydinkeskustassa yksiötkin ovat kalliita. Lähiöistähän ei löydy kuin yksittäisiä yksiöitä, koska kiitos poliitikkojen pienten asuntojen rakentamisesta tehtiin kannattamatonta 60-luvulla.
   
 23. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Olin työreissulla keväällä Helsingissä ja majoituin Kalliossa viikon ajan. Joka päivä kävelin sen läpi ja kertaakaan ei kusi haissut. Ne rappioalkoholistitko sinne sitten kuseksii? Niitä meinaan näkyi useampi.

  Mutta noin muuten ihan siistiä seutuahan tuo oli.
   
 24. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Todennäköisesti. Saattoi toki olla, että punaviherkuplassa oli juotu liikaa punaviiniä eikä jaksettu kävellä kotiin asti. Siisti ei ole kyllä ensimmäinen adjektiivi mikä Kalliosta tulee mieleen.
   
 25. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Sen verran tarkennan, että ei mua muualta tulleet Kalliossa härinneet, vaan niiden käytös. Kalliolla on maine jonkinlaisena aikuisten huvipuistona ja se on johtanut siihen, että osa jengistä riehaantuu täysin kun pääsee sinne. Huutavat, roskaavat ja vaikka sontivat siihen paikkaan jos siltä tuntuu. Kun kerran ovat Kalliossa, jihuu! Ja tätä jengiä vaeltaa ihan matkojenkin päästä nimenomaan Kallioon sekoilemaan.
   
  MegaForce tykkää tästä.