Helsinkiin rakennettava uudisasuntotuotanto on päinvastoin pääasiassa aivan liian suurta. Kysyntä 20 neliön koirankopeille tällaisessa sinkkukaupungissa on aivan jumalaton,...
Jeps, ymmärrän kyllä pointtisi, joskin lähestyimme sitä hiukan eri vinkkelistä. Minun pointti oli enemmän taivaanrantaa maalaileva, että kun rakentamista (kantakaupungin läheisyydessä) hiukan tiivistettäisiin ja kiihdytettäisiin, asuntojen hinnat eivät karkaisi liian korkeiksi, jolloin noita 20 neliön koirankoppeja ei edes tarvitsisi rakentaa.
Tarkoitatko tosiaan 1/3 bruttopalkasta, ei siis nettopalkasta? Mielestäni se on kohtuuttoman paljon, mutta hyvä että selviät. Aikanaan, kun Taka-Töölöstä asunnon ostimme, muut kulmilla asuneet lapsiperheet sinnittelivät kuukaudesta toiseen aivan käsittämättömillä kengännauhabudjeteilla, koska olivat ostaneet liian ison ja kalliin asunnon. Me asuimme hiukan ahtaammin, vaikka kyllä siihen vajaaseen 80 neliöön nyt kohtuudella mahtui kahden pienen lapsen kanssa. Hinnat ovat kuitenkin tuosta, 2000 luvun alkuouolesta, pompanneet lähes puolella ylöspäin ja olenkin monesti miettinyt, että miten ihmeessä ne uudet lapsiperheet enää selviytyvät, kun jo tuolloin elivät ihan kipurajoilla? Varsinkin kun palkat eivät kuitenkaan ole Suomessa kehittyneet samassa tahdissa. Vai eikö lapsia/lapsiperheitä enää ole Töölössä? Anyway.. tämä jaarittelu taitaa olla jo toisen ketjun kamaa...
Ehkä sellainen aasinsilta, että jos asumiskustannukset olisivat kohtuullisemmat, niin Helsinkiä/pääkaupunkiseutua kohtaisi vielä nykyistä suurempikin muuttopaine. Joku näkee tämän tietysti huonona asiana... ainakin Kepu. Mielestäni pääkaupunkiseutu tarvitsisi kipeästi 300-500 tuhatta ihnmistä lisää, jotta se säilyy kilpailukykyisenä ja vetovoimaisena. Helsinki kun ei kilpaile Turun tai Tampereen kanssa, vaan Tukholman, Kööpenhaminan jne.. Helsinkiläisten päättäjien olisi syytä seurata tarkasti, mitä Euroopan muissa pääkaupungeissa tapahtuu. .
Tähän Helsinki, Turku, Tampere vääntöön totean ainoastaan, että kun jo nyt tilanne on se, että Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen muodostavan "kolmion" sisällä asuu puolet Suomen väkiluvusta, niin pian se voi olla jo 2/3. Tampereella näyttäisi luetun perusteella olevan ihan hyvä kehitys päällä. Turun pitäisi nyt tsempata, että pysyisi kyydissä mukana. Tästä irrallaan pohjoisen keskukseksi näyttäisi muodostuvan Oulu.