Helsinki

  • 571 860
  • 3 516
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jaa, no enpä tiedä. Asun Helsingin kokoluokan kaupungissa, 50 metriä keskusaukiolta. Ei täällä mitään luontoa missään ole. Pieniä puistoja on toki joka nurkassa, mutta jos oikeata luontoa haluaa, niin autolla saa rymytä ties minne ja miten kauas.

En tiedä miten oikean luonnon määrittelet mutta meren lisäksi tarjolla on myös Keskuspuisto. Ei se nyt hirveän pieni ainakaan ole.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kun nyt puhut eurooppalaisesta perinteestä, niin mainitse yksi muu eurooppalainen pääkaupunki, jonka on päättänyt ns. vihollisvaltio. Yksikin, joka on valittu vieraan vallan intressien vuoksi. Tuskin löydät seuraa Helsingille tässä.
Historia ei ihan toimi noin. Ensinnäkin Suomi on monella tapaa ainutlaatuinen esimerkki siinä, että se todellakin valtiollistettiin ja nuo valtiolliset ominaisuudet säilyivät itsenäistymisen jälkeen. Toisekseen, esimerkiksi Lontoo, Praha, Pariisi, Berliini, Rooma, Madrid, Lissabon, Ateena, Tukholma, Oslo, Belgrad, Skopje ja moni muu pääkaupunki on ottanut vallatun alueen pääkaupungin vallan itselleen alueliitosten yhteydessä. Edit. Siten siis vallattujen alueiden pääkaupunki on päätetty "vihollisen" toimesta.

Mutta kun nyt vaadit vastaavia esimerkkejä:
Krakova, Varsova, Bratislava ja Edinburgh. Tavallaan myös Itä-Berliini sopisi tähän varsin hyvin. Balkaniltakin taatusti löytyisi esimerkkejä!

Jos väität, ettei pääkaupungin puolustaminen olisi huomattavasti helpompaa sisämaassa ja kohtuullisen välimatkan päästä Kaliningradista sekä itärajasta, joko tiedät sotimisesta minua enemmän tai valehtelet itsellesi. Mahdollisesti molempia.
Ei, kun sanon vain ettei sillä olisi mitään merkitystä.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
...Luonto on lähellä. Ja muissahan Suomen kaupungeissa se luonto onkin niin helvetin kaukana? En oikein ymmärrä tätä etua Helsingissä asumisesta. Itselläni tulee mieleen ainakin sellaiset 312 kuntaa, joissa luonto on vähintäänkin yhtä lähellä kuin Helsingissä...

Jos et ymmärrä, niin minä toki perustelen...

Ensinnäkin, kuten sinua jo korjattiinkiin, en verrannut Helsinkiä Suomen muihin asuinkuntiin tai kaupunkeihin, vaan muiden maiden pääkaupunkeihin.

Olen matkustanut ja/tai tehnyt töitä 80+ maassa ja asunut pidempiä tai lyhyempiä pätkiä yli kymmenen maan pääkaupungissa ja kyllä ainakin siinä vertailujoukossa Helsinki on - selkeästikin - se kaikkein luonnonläheisin. Kun nyt hyppään kotiovelta maastopyörän selkään, niin jollain tavalla "luonnonhelmaan" pääsen reilun tunnin - puolentoista - polkemisen jälkeen, Siksi maastopyöräily vaatii nykyisessä asuinpaikassani ensin vajaan tunnin autoilua kaupungin ulkopuolelle, jossa pääsee sitten pyöräilemään maastoon. Tämän vuoksi maastopyörälenkit ovat vähentyneet kerta viikosta kerta kuukauteen... aika ei tahdo yksinkertaisesti riittää. Helsingissä siihen meni noin kolmisen minuuttia, (mitä nyt Taka-Töölöstä (joka on allekirjoittaneen suosikki-kaupunginosa Helsingissä) Keskuspuistoon aikaa meni pyörän selässä) ja Keskuspuistosta pääsin tarvittaessa vaikka Suomen toiseen päähän metsiä pitkin... ainakin niin pitkälle kuin halua, tarvetta ja voimia riitti. Tai vastaavasti alle puolessa tunnissa ajelin prätkällä tai autolla esimerkiksi Nuuksioon, Sipoonkorpeen tai muuallekin. Kun myös melontaa ja purjehdusta harrastan, niin Helsingin edustalla avautuu aika mahtavat mahdollisuudet myös näille harrasteille, edelleen muiden maiden pääkaupunkeihin verrattuna.

Koska allekirjoittaneen vapaa-ajan harrasteet ovat voimakkaan luontopainotteisia, niin näihin asioihin tulee kiinnitettyä tavallista enemmän huomiota ja annettua niille siten suurempi painoarvo. Vastaavaa mahdollisuutta ei ole tähänastisista asuinpaikoista tarjonnut minkään muun maan pääkaupunki. En väitä, etteikö niitäkin löytyisi, mutta kyllä Helsinki on varmasti siellä ihan kärkipäässä ihan globaalissakin vertailussa.

Yhtä kaikki, mielestäni Helsinki on varsin toimiva ja kompakti sekoitus urbaania elämää ja siihen liittyviä palveluja yhdistettynä luontoon.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Sitä tahtoa ei ole eikä tule, sillä kantakaupungin asuntojen arvon kannalta on hyvä, että Hesaa ei rakenneta tiiviisti. Ja niiden asuntojen omistajilla on jonkin verran valtaa.

Näinhän se valitettavasti taitaa olla! Voisi sitä (kaupunkirakentamista) silti hiljalleen tehdä ilman kantakaupungin asuntojen arvon romuttamamista. Josta tulikin mieleeni toinen valituksen aihe... Helsingissä asutaan keskimäärin aivan älyttömän ahtaasti, ei siis pelkästään ydinkeskustassa. Kun uudisrakentamista katsoo, niin aikamoisia koirankoppeja suurin osa tarjonnasta on. Ja sitten niissä vähänkin "isommissa" hinta kohoaa reilusti yli puolen miljoonan ilman, että edes puhutaan prime-sijainnista.

Ihan vilpitön kysymys...? Miten nykypäivän ensiasunnon ostajilla (Helsingissä) on varaa mihinkään muuhun, kun asuntolainan takaisinmaksuun?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Minulle Helsinki on koti. Työ on keskustassa, elämä lähiössä. Keskustassa en ole koskaan sen enempää viihtynyt, työn ulkopuolella yritän välttää sinne menemistä viimeiseen asti. Nykyistä, pitkäaikaista asuinpaikkaani Herttoniemeä en vaihtaisi vapaaehtoisesti pois, löytyy kaikkea mitä elämältäni haluan: luontoa, meri, palvelut, naapuruston hyvä pöhinä ja ennenkaikkea rauhaa. Muuallakin olen elämässäni asunut, mutta tänne taidan jäädä.
Hertsikka on kyllä kivaa seutua, tykkään käydessäsi siellä tuttavillani. Hyvät liikenneyhteydet on sieltä lähes kaikkialle ja tosiaan luontoa. Kiinnostais. :D
 

Fordél

Jäsen
Nykyistä, pitkäaikaista asuinpaikkaani Herttoniemeä en vaihtaisi vapaaehtoisesti pois, löytyy kaikkea mitä elämältäni haluan: luontoa, meri, palvelut, naapuruston hyvä pöhinä ja ennenkaikkea rauhaa. Muuallakin olen elämässäni asunut, mutta tänne taidan jäädä.

Tuleva viikonloppu lienee poikkeus lihavoimaani kohtaan, kun Herttoniemessä järjestetään block party? Onkohan paikka ihan tukossa lauantaina?
 

Fordél

Jäsen
Luulisin, vaikka Block Partyt sijoittuvatkin käsittääkseni enemmän teollisuusalueen puolelle. Joitakin katuja lienee suljettu autoliikenteeltä, joten sen kulkupelin jättäisin ainakin suosiolla pois laskuista. Kävijämäärää en osaa kyllä yhtään arvioida, mutta yleisen näppituntuman perusteella arvioin Herttoniemessä asustavan paljon tämän tyylisestä, talkooporukalla järjestetystä tapahtumasta innostuvia. Pihakirppis on saanut joka vuosi ihmiset ulos ja liikkeelle joten uskon niin käyvän nytkin mikäli sää yhtään suosii. Täytyyhän tuonne lähteä kävellen haistelemaan tunnelmaa, tiedä vaikka tulisi @pettter reppuineen vastaan.

Jep, jos paikalle saapuu niin täytyy siis varmastikin tulla suosiolla julkisilla. Mutta taas yksi plussa Helsingille tällaiset Block Partyt.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Tästä ketjusta on jotenkin tullut Helsinki-Turku vastakkainasettelu ketju, joten kannanpa omankin korteni kekoon. Kummassakaan kaupungissa en ole koskaan virallisesti asunut, mutta molemmissa olen ollut töissä +10 vuotta. Täysin subjektiivisen kokemuksen perusteella annan pisteeni Turulle.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Enemmän tulee mieleen plussia, kuin mitä miinuksia. En jaksa niitä tässä luetella.
Tämä oma asuinalue, Sörnäinen, on kyllä menevälle miehenlopulle varsin asiallinen paikka kaikkine outouksineen. Paljon on 16 vuoden aikana nähty ja viimeisimmät vuodet ovat tuoneet boheemimpaa fiilistä tähän kaupunginosaan. Köyhän oma Punavuori. <3
Bar Bronco muuten avaa ovensa huomenna, jos en aivan väärin vihjettä ymmärtänyt. Mahtavaa!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En nyt ymmärrä helsinkiläisten omalaatuista Turku-kammoa, kumpikaan paikka ei ole Etelä-Pohjanmaalla eli siis olennaisesti hmv-alueita, kuten vaikka Chicago, Shanghai tai Melbourne ja mitä kaikkia näitä maailmassa onkaan. Ihan lapsellista vieroksua käytännössä lähes täysin identtistä kaupunkia, joka on myös miellyttävä kesällä ja vastenmielinen lokakuun lopusta huhtikuun alkuun.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Köyhän oma Punavuori. <3
Mutta mitä hittoa sitä rikkaanakaan jossain Punavuoressa tekisi kun kaikki meininki on siellä Kallion suunnalla. Keskustassa nyt tietty kanssa, mutta eri tavalla.

Ihan lapsellista vieroksua käytännössä lähes täysin identtistä kaupunkia, joka on myös miellyttävä kesällä ja vastenmielinen lokakuun lopusta huhtikuun alkuun.
Ei kait Helsinki nyt sentään vastenmielinen ole ja tuskin Turkukaan. Kadutkin on keskustassa suht sulia kun alla menee mitä lie putkia ja tunneleita ja muutenkin kun metrolla liikuskelet isojen kauppakeskusten alle (tai ratikalla viereen) niin mikäs siinä. Tai lähijunalla, mutta se on hitusen tylsempi ja bussit tietty vielä enemmän.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei kait Helsinki nyt sentään vastenmielinen ole ja tuskin Turkukaan. Kadutkin on keskustassa suht sulia kun alla menee mitä lie putkia ja tunneleita ja muutenkin kun metrolla liikuskelet isojen kauppakeskusten alle (tai ratikalla viereen) niin mikäs siinä. Tai lähijunalla, mutta se on hitusen tylsempi ja bussit tietty vielä enemmän.

Vanhuus ei kai tule yksinään, mutta vuosien kuluessa pimeys ja märkyys ovat alkaneet vaikuttaa yhä pirullisimmilta - ihmiset myös ovat jossain omissa koteloissaan, yrmeitä ja väsyneitä. Syvältä on tämä subarktinen vuosi eteläisessä Suomessa lähes kolmelta neljännekseltään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En nyt ymmärrä helsinkiläisten omalaatuista Turku-kammoa, kumpikaan paikka ei ole Etelä-Pohjanmaalla eli siis olennaisesti hmv-alueita, kuten vaikka Chicago, Shanghai tai Melbourne ja mitä kaikkia näitä maailmassa onkaan.

Nyt on pakko hieman ihmetellä tätä vastakkainasettelua taas. Kaksi ensimmäistä on mitä on, mutta Melbourne on kuitenkin eteläisen pallonpuoliskon hienoin kaupunki.

Turkua vastaan minulla ei ole mitään ja olenkin yrittänyt saada selville miksi minun pitäisi olla jotenkin sitä vastaan. Eipä ole selvinnyt, mutta en kyllä todellakaan siellä asuisi. Tietenkään.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
... Larusta vanhaa siltaa pitkin Ruoholahteen ja Suomen parhaaseen ruokakauppaan Cittariin.

Kävin juuri deittaamassa vaimoani stadissa. Tämän viestin vuoksi menimme ruokakauppaan Ruoholahteen. Cittari sinällään on vuosien takaa tuttu kauppa kun työskentelin samassa kiinteistössä.

En tiedä, millä perusteella rankkaat kaupat, mutta nyt tuli huti. Kaura+leipä kuulostaa aika perusyhdistelmältä, eikö? Ainoa kauraleipä ilman muita viljoja mitä Cittarin hyllystä löytyi oli Uotilan bulkkituote. Koska kello oli jo kohtalaisen paljon, en jäänyt selvittämään väitteen muuta totuuspohjaa. Voin kuitenkin julistaa omana tuomiona (käynti heinäkuussa 2016) että Lauttasaaren K-Supermarketin valikoima hakkaa mennen tullen tämän Cittarin (itseasiassa kesäkuussa kävin Cittarissa, ja silloinkin jäi jotain perustarvetta löytymättä. Olisikohan ollut 90% suklaa?)

Jotta asiat saadaan tältäkin osin mittasuhteisiin, nostan esille Lauttasaaren Supparin rinnalle Nekalan tai Viinikan vastaavan Tampereelta. Lahdessa ykköspaikasta kilpailevat Sokoksen alakerta ja Launeen Citymarket.

Tässäkään asiassa Tampere ei häviä Helsingille. @Kirjoittelija voi ostaa raakamaitoa ainakin Kauppahallista tai Ruohonjuuresta. Ei ole pakko mennä Berliiniin saakka. Myö maalaistollukat tykätään justiinsa semmosesta maijosta ja eipä se muun lainen maito mittään maetoo ookkaan. Kaapunnissa juovat kurria.

Tägään muuten vaan @david

Ja parasta kauraleipää myy muuten Lidl paistopisteeltään.
 
Tässäkään asiassa Tampere ei häviä Helsingille. @Kirjoittelija voi ostaa raakamaitoa ainakin Kauppahallista tai Ruohonjuuresta. Ei ole pakko mennä Berliiniin saakka.

Voi kai sitä joo ostaa mutta ei se ole taivaallista raakamaitoa kuten Berliinissä. Onhan Tampereella baarejakin mutta eivät ne baarit edusta sellaista ainutlaatuisen boheemia ja elämyksellistä itseohjautuvaa kaupunkikulttuuria kuin Berliinissä.
 
Näinhän se valitettavasti taitaa olla! Voisi sitä (kaupunkirakentamista) silti hiljalleen tehdä ilman kantakaupungin asuntojen arvon romuttamamista. Josta tulikin mieleeni toinen valituksen aihe... Helsingissä asutaan keskimäärin aivan älyttömän ahtaasti, ei siis pelkästään ydinkeskustassa. Kun uudisrakentamista katsoo, niin aikamoisia koirankoppeja suurin osa tarjonnasta on. Ja sitten niissä vähänkin "isommissa" hinta kohoaa reilusti yli puolen miljoonan ilman, että edes puhutaan prime-sijainnista.

Ihan vilpitön kysymys...? Miten nykypäivän ensiasunnon ostajilla (Helsingissä) on varaa mihinkään muuhun, kun asuntolainan takaisinmaksuun?

Helsinkiin rakennettava uudisasuntotuotanto on päinvastoin pääasiassa aivan liian suurta. Kysyntä 20 neliön koirankopeille tällaisessa sinkkukaupungissa on aivan jumalaton, eikä valtuusto näytä edelläänkään tekevän asialle mitään. Kysymys on hyvä. Minäkin ihmettelen, millaisella ensiasunnon ostajalla on varaa siihen 180 000 euron kalliolaisyksiöön... tai niihin Kalasataman REDIn 260 000 euron yksiöihin.

Asun yksiössä Kalliossa ja asumiskustannukseni on noin 1/3 bruttopalkasta, joka on 2k ja rapiat. Kun ei ole kuluja esim. autosta, niin ei tuo mielestäni paha ole. Ihan hyvin jää rahaa esim. hurvitteluun ja ulkona syömiseen. Säästäväisemmällä ihmisellä jäisi varmasti rahaa jopa fikkaan.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Helsinkiin rakennettava uudisasuntotuotanto on päinvastoin pääasiassa aivan liian suurta. Kysyntä 20 neliön koirankopeille tällaisessa sinkkukaupungissa on aivan jumalaton,...

Jeps, ymmärrän kyllä pointtisi, joskin lähestyimme sitä hiukan eri vinkkelistä. Minun pointti oli enemmän taivaanrantaa maalaileva, että kun rakentamista (kantakaupungin läheisyydessä) hiukan tiivistettäisiin ja kiihdytettäisiin, asuntojen hinnat eivät karkaisi liian korkeiksi, jolloin noita 20 neliön koirankoppeja ei edes tarvitsisi rakentaa.

Tarkoitatko tosiaan 1/3 bruttopalkasta, ei siis nettopalkasta? Mielestäni se on kohtuuttoman paljon, mutta hyvä että selviät. Aikanaan, kun Taka-Töölöstä asunnon ostimme, muut kulmilla asuneet lapsiperheet sinnittelivät kuukaudesta toiseen aivan käsittämättömillä kengännauhabudjeteilla, koska olivat ostaneet liian ison ja kalliin asunnon. Me asuimme hiukan ahtaammin, vaikka kyllä siihen vajaaseen 80 neliöön nyt kohtuudella mahtui kahden pienen lapsen kanssa. Hinnat ovat kuitenkin tuosta, 2000 luvun alkuouolesta, pompanneet lähes puolella ylöspäin ja olenkin monesti miettinyt, että miten ihmeessä ne uudet lapsiperheet enää selviytyvät, kun jo tuolloin elivät ihan kipurajoilla? Varsinkin kun palkat eivät kuitenkaan ole Suomessa kehittyneet samassa tahdissa. Vai eikö lapsia/lapsiperheitä enää ole Töölössä? Anyway.. tämä jaarittelu taitaa olla jo toisen ketjun kamaa...

Ehkä sellainen aasinsilta, että jos asumiskustannukset olisivat kohtuullisemmat, niin Helsinkiä/pääkaupunkiseutua kohtaisi vielä nykyistä suurempikin muuttopaine. Joku näkee tämän tietysti huonona asiana... ainakin Kepu. Mielestäni pääkaupunkiseutu tarvitsisi kipeästi 300-500 tuhatta ihnmistä lisää, jotta se säilyy kilpailukykyisenä ja vetovoimaisena. Helsinki kun ei kilpaile Turun tai Tampereen kanssa, vaan Tukholman, Kööpenhaminan jne.. Helsinkiläisten päättäjien olisi syytä seurata tarkasti, mitä Euroopan muissa pääkaupungeissa tapahtuu. .

Tähän Helsinki, Turku, Tampere vääntöön totean ainoastaan, että kun jo nyt tilanne on se, että Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen muodostavan "kolmion" sisällä asuu puolet Suomen väkiluvusta, niin pian se voi olla jo 2/3. Tampereella näyttäisi luetun perusteella olevan ihan hyvä kehitys päällä. Turun pitäisi nyt tsempata, että pysyisi kyydissä mukana. Tästä irrallaan pohjoisen keskukseksi näyttäisi muodostuvan Oulu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Voi kai sitä joo ostaa mutta ei se ole taivaallista raakamaitoa kuten Berliinissä. Onhan Tampereella baarejakin mutta eivät ne baarit edusta sellaista ainutlaatuisen boheemia ja elämyksellistä itseohjautuvaa kaupunkikulttuuria kuin Berliinissä.

Ai että siis käsittelemätön lehmän maito poikkeaa hyvinkin paljon? No kiistää en voi kun en ole käynyt maistamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös