Helminen

  • 15 407
  • 175

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan, Raipen läpimurto kaatui osaksi selkävaivoihin. Ja huomatkaa Raipen tehot ekalta kaudelta 66 ottelua jossa 10+30=40 pistettä! Pistekeskiarvo 0,61 eli aika kova tulokkaalta! Tuskin moni Suomalainen on samoihin pisteisiin ekalla kaudella pystynyt, joskaan en väitä ettäkö pisteet merkkaisivat kaikkea, mutta kuitenkin....
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Re: Sieltä se tuli...

Viestin lähetti ipa rules


...nimittäin modanon täydellinen tietämättömyys jääkiekosta. Jos sinun mielestäsi yksi arvostetuimmista puolustajista Teppo Numminen (Tappara) ei ole menestynyt rapakon takana, niin ilmeisesti sitten turkulaisen Nurmisen floppaus siellä oli kunnioitettavampaa?

Myös Jyrki Lumme (Ilves) on menestynyt vähintäänkin hyvin.

-ipa rules

Muistetaan että modanon ihannoimassa NHL:ssä Stanley Cupin on suomalaisista voittanut:
Jari Kurri (Helsinki)
Esa Tikkanen(Helsinki)
Jere Lehtinen(Espoo)
Reijo Ruotsalainen (Oulu)
Ville Nieminen (Tampere)

Että ei Tamperelaiset ole menestyneet? Vaan missä luuraa se Turkulainen Stanley cup voittaja?

Niinpä... Yksilöiden arvottaminen joukkepelissähän on yksinkertaista, koska muut joukkeen pelaajat ei tähän vaikuta, niikuin ei vaikuta myöskään henkilökohtaisiin pisteisiin tahi rooliin joukkueessa (tämä siis sarkasmia, tiedoksi sitä taitamattomille)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti Raimo
Aivan, Raipen läpimurto kaatui osaksi selkävaivoihin. Ja huomatkaa Raipen tehot ekalta kaudelta 66 ottelua jossa 10+30=40 pistettä! Pistekeskiarvo 0,61 eli aika kova tulokkaalta! Tuskin moni Suomalainen on samoihin pisteisiin ekalla kaudella pystynyt, joskaan en väitä ettäkö pisteet merkkaisivat kaikkea, mutta kuitenkin....

Oisko 6. paras tulokaskausi Suamalaisista, jos en väärin muista...? Joku tarkistakoon
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Edellisessä viestissä jo mainitsin, seitsemänneksi paras pistekeskiarvo tulokaskaudella Suomen jääkiekkohistoriassa.
 

modano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistava tulos Helmiseltä. Omiin ei yhtään ja kaikki vaarallisimmat tilanteet tulivat hänen ketjuaan vastaan.

Onneksi Ilveksen kannattajilla oli kännyköitä, jotta näimme senkin ihmeen että katsojien mielestä Helminen oli kentän toisiksi paras pelaaja.

:D
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Oli huono ottelu Helmiseltä. Harhasyöttöjä tuli useampia ja pari vaarallista vastahyökkäystäkin niistä. Toivottavasti parempaa seuraa kun kovat pelit alkaa. Leijonaäänestykset ja "faninurkka" kuuluu tähän YLEn konseptiin, valitettavasti - mieluummin sitä katselis vaikka koosteita muista otteluista tai järjellistä pelianalyysiä.
 

lennox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Olipa huono ottelu Raipelta. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Puolan joukkue vastaa jotain Mestiksen keskitason jengiä. Ei voi sanoa muuta, kun että kyllä SM-Liigan taso on todella heikko, jos Helminen on sarjan ykkössentteri!!!

Ei yhtään omiin Puolaa vastaan.. HYVÄ RAIMO!!!

Sen sijaan lukuisia harhasyöttöjä, en aivan alusta edes laskenut, mutta silti niitä oli yli kymmenen.

Kaikista vaarallisimmat tilanteet tulivat Helmisiä vastaan.

Viitakoski ja Lind kärsivät Raipen pelaamisesta, se on fakta. Raipe hävisi lähes kaikki kaksinkamppailut hyökkäysalueella ja puolalaiset ottivat häneltä helposti tilan pois. Ainoastaan yksi merkkausvirhe punapaidoille sattui ja Helminen unohdettiin yksin, siitä tuli tämän Lindin tilanne.

Muitten kentällisten, varsinkin Kapasten hieno peli perustui siihen, että liikettä riitti etsiä vapaita paikkoja ja kaksinkamppailut voitettiin lähes järestään.

Mutta tämähän on vain sellaisen amatöörin näkemys, joka ei ymmärrä mitään kiekosta. Raipehan oli äänestyksessä ottelun toiseksi paras pelaaja kansan syvien rivien mielestä. On se uskomatonta, että yksi syöttö, josta ei tullut edes maalia, riittää ipa-faneille Raimon hehkutukseen!!!

Ja tänään alkaa ne kovat pelit.. Ikävä kyllä veikkaan, että Raipella on tulossa vaikeat ajat, jos liike ja pelinluku eivät parane tähän asti nähdystä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
re: Lennox

Joo, voin vaan kuvitella minkälaista jälkeä tulisi jos tuo vaivaisukko joutuisi koheltamaan vaikka Kanadan parasta joukkuetta vastaan. Ei sellaista rääkkäystä haluaisi edes nähdä... Tai pelkkä mielikuva Venäjän parhaista NHL-pelaajista samanlaisissa kiekonriistoissa kuin puolalaiset eilen, ei herra varjele, näky olisi tragi-koominen kun eläkeläinen yrittäisi köpötellä Buren vauhdissa.

Tai sitten oli huono päivä merkityksettömässä ottelussa, mene ja tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, Raipe oli vaisu. Samoin Jokinenkin, eikä Ojasen ketjukaan toimi vielä. Nyt tuo paljon kehuttu sentteriosasto on ollut Kapasta lukuunottamatta heikossa pelivireessä. Toivottavasti Slovakia motivoi jo muuhunkin kuin leikkimiseen.
 

toniy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,
San Jose Sharks.
Eipä se suuri ja mahtava Ojasen Jannekaan mitään erikoista osaamista ole väläytellyt.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Turha vielä on mistään paremmuudesta näissä kisoissa kiistellä. Vastustajina ovat olleet kaksi jääkiekon kääpiovaltiota. Ensimmäisten tosipelien jälkeen voi tehdä jo jonkinlaisia johtopäätöksiä. Vaikka Slovakia-pelin jälkeen. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että esimerkiksi Puolaa vastaan Raipelle sattui muutama kohtalokas kiekonmenetys. Puolalaisten surkeus hyökkäyspäässä oli kuitenkin kaikkien nähtävillä. Mutta jos esim. tänään Bondra ja kumppanit pääsevät ylivoimahyökkäyksiin, niin ei hyvää seuraa....
 

modano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulatasti Raipen kenytän vastustajana on Slovakin nelosketju ja tavoitteenahan on nolla tehtyä ja nolla päästettyä. Tuskin Raipen ketjua vastustajan ykköstä vastaan laitetaan.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Us-ko-ma-ton-ta!!!!!!111

Viestin lähetti lennox
On se uskomatonta, että yksi syöttö, josta ei tullut edes maalia, riittää ipa-faneille Raimon hehkutukseen!!!

Hmm... Meniköhän minulta jotain ohi? Ainoa, joka täällä on hehkuttanut tuota syöttöä, olet sinä, lennox.

Ja vielä oikein kolme huutomerkkiä. Hyvä lennox! Teinit ruleexssssss!!!!!!11 ................ No ei vaan. Anteeksi yleistys! Teinit ovat ihan hauskoja.. joskus. Lennox kavereineen (mm. modano) sen sijaan on lähinnä naurettava. Tosin vain tässä ketjussa (tietääkseni); muuten varmasti ihan kelpo ihmisiä.

Raipe ei ollut eilen parhaimmillaan. Ainakaan hän ei ollut niin hyvässä vireessä kuin Ukraina-pelissä, jonka hän ketjuineen pelasi pirteästi. Ei ole minulle mitenkään vaikea myöntää tätä, kuten ei varmasti kovan itsetarkastelukyvyn omaavan Helmisellekään. Raipe näyttäköön kykynsä tosipeleissä. Itse olen nimittäin niin laiska etten jaksa toistaa kaikkea, minkä lennox on tulkinnut "uskomattomaksi Raimon hehkutukseksi"!!! (Huomaa huutomerkit :D)

On se MERKILLISTÄ, että Aravirta valitsee joukkueeseensa jo hyväksi havaitsemiaan pelaajia. Kieltämättä. En vain ymmärrä, miksi kukaan huippujääkiekon parissa työskentelevä ei kritisoi Raipea. No, eiväthän he mitään tiedä! Onneksi meillä on todelliset asiantuntijat lennox ja modano! :rolleyes:

Tiedättekö, lennox ja modano, miksi sellaiset nimimerkit kuin Baritoni tai HN eivät ole lähteneet väittelemään kanssanne (kuten en lähde muuten minäkään)? Miettikääs sitä!
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Olihan tuo Helmiseltä kieltämättä heikko peli. Oivaan paikkaan voisi joku sanoa. Aloitukset oli ainoa osa-alue mikä tällä kertaa sujui. Silläkin alueella Raipe jäi Jokisen varjoon (tosin johtuen Jokisen tason noususta, Helminenkin kuritti Puolaa hiukan rankemmalla kädellä kuin Ukrainaa) ja voitti nähtävästi selvästi tätä osa-aluetta Pohjois-Amerikassa petranneen Kapasen vain niukasti, Ojasen toki selvästi. Syötöt eivät napsahdelleet kohdalleen, kulmaväännöistä toki useimmiten kaivoi helmisetkin kiekon Suomelle, mutta eipä ihmekään kun vastustaja oli divaritasoa. Yksi syöttö Lindille varmaan maalipaikkaan, jonka Lind kohelsi on pelkkä kuriositeetti kokonaiskuvassa. 8-0 on käytännössä sama kuin 9-0 ja tässä Puola-ottelussa napatut tehopisteet ovat täysin arvottomia. Viime vuonna Helminen sai japseja vastaan 1+2, haistapaskapisteitä tuollaiset.

Merkityksetön siis oli ottelukin. Se nyt toki on häränpaskaa, että Puolan kaikki vaarallisimmat tilanteet olisivat muka tulleet Helmisen ketjua vastaan. Yksi 2-1-hyökkäys, joka käynnistyi pakin koheltamisesta. Kyllä siellä yleensä oli Kapasen tai Ojasen ketju niitä Puolan harvoja lähentelyjä vastaanottamassa. Tämäkin on täysin ymmärrettävää. Maaliahneella Kapasen ketjulla toimi maalinteko niin hyvin, että miksei sitä yrittäisi näin heikkoa vastustajaa vastaan vähän puolustuksenkin kustannuksella. Ojasen ketjun peli taas ei ole vielä ollenkaan lähtenyt käyntiin, maali tuli Ojasen hienolla henkilökohtaisella taidolla, mutta Aalto ja Rintanen vaelsivat täysin varjojen mailla.

Pärssinen, Kapanen, Miettinen keräsivät muuten kaikki tehopisteensä 5-0, 6-0, 7-0 ja 8-0-maaleissa. Eli niillä tehopisteillä ei varsinkaan ollut yhtään mitään merkitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Neljä peliä pitäisi Raimon vielä jaksaa, jotta ennätyskirjan ensimmäiselle riville saadaan legendan nimi: HELMINEN 321.

Ps. optimisti lue mitä se lennox siellä kirjoitti ettei tarvitse ihmetellä ja moittia muita. Sulta tosiaan meni ohi se että leijonaäänestyksessä Raipe sai toiseksi eniten (ipa)ääniä. Näin ollen kansan mielestä Raipe oli eilisessä pelissä toiseksi paras leijona...:rolleyes:
 

ranttikiituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipahan se on
Raipe oli Puolaa vastaan surkeuden perikuva!
Onneksi pian alkavat oikeat jääkiekkopelit , jolloin neloskentällisen peliaika tippuu radikaalisesti.
Turhaan Ilvesläiset jaaksaa hehkuttaa sitä miestä vanhojen meriittien perusteella. Säälittää vaan Veskun tilanne siinä ketjussa kahden tumpelon kanssa.

Että silviisii pisti kiukuttamaan.....
 

lennox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HIFK
Teiniajoista on jo vierähtänyt kymmenisen vuotta, mutta olenkin aina halunnut säilyttää nuorekkuuteni, että kiitos vaan Sinulle Optimisti.

En vaan ymmärrä vanhoilla meriiteillä ratsastusta. Raipe ei missään nimessä tämän kauden näytöillään olisi ansainnut pelata MM-kisoissa toisin kuin vaikka Ojanen.

Jannekin on ollut kisoissa vaisu, mutta hänen valintansa sentään oli täysin perusteltua.

Minun mielestäni pelaaja on juuri niin hyvä kuin, no sanotaan nyt vaikka kymmenen viimeistä peliään. Eli Raipe on tällä hetkellä minun mittapuussani luvattoman huono.

Toistan vielä itseäni: Jos Raimo tekee maaleja tai antaa ratkaisevia syöttöjä, niin olen valmis tarkistamaan kantaani uudemman kerran. Siitä ei kyllä viimepelien näytöillä taida valitettavasti olla pelkoa.

HN ja Baritoni.. jaa olen kyllä lukenut kyseisten "gurujen" tekstejä eivätpä ole millään muotoa mullistaneet elämääni:)

Ilvesläisten kanssa on aivan mahdotonta saada asiallista keskustelua Raipesta, ellei sitten ole myöskin itse nostamassa Helmistä ikiomaan norsuunluutorniinsa.

Voisivatko esim. Juhani Tamminen tai Sakke Pietilä sanoa suorassa TV-lähetyksessä, että Raipe ei ansaitse pelipaikkaa, EPÄILEN vahvasti.

Toinen asia onkin, että nähtäisiinkö Raipe joukkueessa kyseisten herrojen alaisuudessa. Jotenkin veikkaan, että tilalla olisi Pakaslahden tyylisiä nuoria kavereita.

Syöttöhehkutuksella tarkoitin niitä henkilöitä, jotka ovat kännykällään äänestäneet Raipea. Mitään muuta näyttöä, kun tuo syöttö ei ainakaan allekirjoittaneen silmiin osunut. No ilvesläiseille sekin näköjään riittänee.
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä häikäissyt tosiaan Raimo kahdessa viimeisessä erässä, mutta mitä sitten? Pelihän muistutti jotain pihahöntsyä, paitsi että pihahöntsyissä on usein peli-iloa, jota tuossa pelissä ei ollut kuin pelillisesti toisensa löytäneillä Kapasilla.

Itse asiassa huvittavinta pelissä oli nimenomaan viimeisen erän tilanteet, joissa suomalaiset eivät enää tavoitelleet kiekkoa laidan vierestä laisinkaan. Varsinkin Rintanen sekä Ojanen kunnostautuivat siinä, että tahallaan päästivät puolalaisen ensiksi kiekkoon, ja sitten vasta itse menivät hieman sohimaan. Näin oli varmasti aivan järkevääkin tehdä, kun Oliwa oli selkeästi vahingoittamistarkoituksessa liikkeellä.

Varsin hienoa, että tilanteesta huolimatta Kapaset jaksoivat pörrätä ja luoda tilanteita. Toisaalta taas ymmärrän hyvin Helmistä, Ojasta & kumppaneita, joita höntsyäminen ei niin paljoa kiinnostanut.

On se Pärssinen kyllä melkoinen maalintekijä. Laukaus lähtee millisekunnissa kun tilanne tulee. Ei tarvitse viritellä eikä tilaakaan tarvitse juuri mitään. Nopeudesta sen sijaan olen Mertarannan kanssa hieman eri mieltä. Ei se Pärä kyllä minun mielestäni mikään raketti ole.
 

modano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Herra Helminen on saanut runsaasti ylivoima-aikaa ja tulos edelleen nolla. +/- tilastossa tuloksena -1. Aloitukset ovat sujuneet kohtalaisesti, ainoastaan Ojanen on huonompi. Kiekonmenetyksissä Raipe pysuu kärjen tuntumassa ja varsinkin taklausten välttelyssä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pystytkö modano yhtään useampaan ketjuun haukkumaan Helmistä? Eiköhän kaikille ole tullut jo tässä vaiheessa selväksi, että et pidä Helmisestä. Voisit hieman rajoittaa tuota ulosantiasia, kun ei kerran ole mitään mitä ulosantaa.
 

Aksu

Jäsen
Kisojen edetessä yksi asia on käynyt selväksi. Raipe pitää saada ylivoimasta pois tai sitten Aravirran täytyy ohjeistaa ylivoimapelaamista uudestaan. Raipe hautoo kiekko aivan luvattoman paljon. Kiekko liikkeelle!!! Turha kenenkään on pelin seisomisesta valittaa jos ei tuohonkin asiaan löydetä ratkaisua.
 

Aussie

Jäsen
Ylivoimassa helpottais kummasti syötön heittämistä, jos
muu porukka viitsis hakea paikkaa. Pärssisellä ja kumppaneilla
sentään luistin kulkee, vaikka homma meneekin turhan usein kulmissa pyörimiseen. Niin, ja pakit harjoittelemaan tähtäystä.
 

Oates

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Raipen vauhti ehkä on hiipunut, mutta katsokaa sitä
rauhallisuutta kiekon kanssa esim. pakkopeliä pelatessa.
Lähes kaikki muut hosuvat, Raipe taas katsoo rauhassa
ja antaa nappisyötön. Jotkut voivat nähdä tuon rauhallisuuden
kiekon "hautomisena", mutta yleensä Suomen pyrkiessä pakko-
peliin juuri Raipe on se, joka tilanteen rauhoittaa. Iso R on joutunut ennätyksensä (siis 320) takia suurennuslasin alle, mutta ei se ole hänen syynsä, että parempia (ja nuorempia) ei löydy. Itävalta-pelin kaikki maalit teki puolustaja, joten ongelmat ovat koko hyökkäyksessä, ei yhdessä pelaajassa.

Enemmänkin turistireissulla siellä ovat esim. Kimmo Rintanen ja Juha Lind - varsinkin ennen mainittu on aivan nolla maajoukkueympyröissä.

Jälkiviisaana olisin kyllä Arafatina harkinnut Tuomaisen valintaa
Pirjetän sijasta. Pirjetältä näyttää puuttuvan täysin se röyhkeys ja kovuus, joita tuon kokoiselta pelaajalta odotetaan.

Hyvää näissä kisoissa on tähän mennessä ollut ns. nuorten pelaa-
jien esiinmarssi. Pärssinen, Kapanen ja Miettinen (unohtuiko joku?) ovat pelanneet hienosti. Pakeista Tom Koivisto on
ollut odottamattoman hyvä.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Minusta aika on ajanut ohi sekä Ojasen että Helmisen. Liike ei riitä mihinkään ja pelinrakentelusta ei ole ollut tietoakaan. Toivottavasti ei tarvitse tälläisiä turisteja enää katsella seuraavissa kisoissa. Rohkeasti vain nuoria lupauksia kentälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös