HC TPS:n talous

  • 1 143 902
  • 4 934

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Surkeiltahan nää lätkä-Palloseurankin talouslukemat näyttää. Toivottavasti sponssia löytyy jatkossakin.
Tulee vaan mieleen futispuolen kulta-ajat, kun rahamies nimeltä Seppo Sairanen jakso rahoittaa futista näyttävillä lehtimainoksilla ja kalleilla valmentajilla ja tuen loputtua ollaankin täysin kusessa.

Nyt futispuoli rämpii divarissa ja kannattajia ja faneja pyydetään apuun toiminnan jatkamiseksi. Vittu, mitä touhua!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
99% yrityksistä on perustettu tuottamaan omistajilleen taloudellista voittoa. Korkeintaan 1% yrityksistä haluaa tehdä tahallista tappiota. En ikimaailmassa usko, että TPS kuuluisi tuohon 1%:n joukkoon, vaikka tämä itseensä tyytyväinen palstaguru väittäisi kuulleensa "joltain omistajalta" aivan muuta. Kaikkea kuulemaansa ei pidä kritiikittömästi uskoa varsinkaan, jos se on kuultu ilmeisesti "valomerkin" jälkeen. Osa omistajistajistakaan kun ei tiedä kaikkea, mitä organisaatiossa tapahtuu.

Mikään tässä lainauksessa ei käy järkeen. Ei yhtään mikään. Siitä on helppo lähteä, oli palstaguru tai ei.

Omistajien pitäisi herätä "Ruususen unestaan" nykytilanteeseen ja pohtia, onko olemassa syytä haastaa käräjäoikeuteen nykyiset organisaation vastuulliset toimijat siksi, että he tekevät tahallista tappiota. Jos TPS;n johto tekee tahallista tappiota, niin saattaa rikosoikeuden tunnusmerkistöt täyttyä hyvinkin nopeasti..

Meinaatko? No listaa tähän ne kyseiset rikosnimikkeet sitten. Lisäksi kerro ketkä TPS:n omistajaportaasta ovat tällaisia jotka mahdollisesti haluaisivat, eli toisin sanoen "joiden pitäisi" lähteä käräjille. Silloin tämä keskustelu voi jatkua, ja vain silloin.

Kun puhutaan siitä, mistä löydetään ammattitaitoisia johtotason henkilöitä TPS:n organisaatioon, pitää muistaa, ettei näiden henkilöiden tarvitse välttämättä olla mitään entuudessaan urheilumaailmassa meritoituneita henkilöitä. Riittää, kun heillä on talouselämän kokemusta ja tervettä maalaisjärkeä. Muistettakoon, että TPS:n suuruuden luoja Hannu Ansas oli pankinjohtaja ja kunnallispoliitikko eikä mikään urheiluelämässä meritoitunut henkilö astuessaan TPS:n palvelukseen. TPS:n konkurssilta pelastanut Seppo Sutela oli aikaisemmin ollut Nokian palveluksessa, joten hänkään ei ollut mikään urheiluelämässä elämäntyönsä tehnyt henkilö.

Tähän ei lisättävää mutta en silti ymmärrä sun tarkoitusperiäsi. Taustoilla ei tosiaan merkitystä ole jos osaaminen on kunnossa. Minua häiritsevä asia on, että sinä kirjoitat tästä tänne ikään kuin tietäisit miten asioiden tulisi olla, koska mikään ei puhu sen puolesta että sulla olisi minkäänlaista insightia lähestyä tätä keskustelua kovinkaan asiantuntevasti.

Jos ja toivottavasti kun Paananen ja Kodisoja ryhtyvät TPS:n kasvollisiksi omistajiksi odotan ja toivon, että he vaativat vastuuhenkilöiltä ammattitaitoa ja osaamista nimenomaan markkinoinnin saralla, sillä TPS:n markkinointi on nykymiehityksellä niin p:stä kuin olla ja voi. Mikään tekohengitys ottelutapahtuman markkinoinnissa ei tätä laivaa enää käännä ja tämä olisi hyvä ottaa huomioon jo tässä vaiheessa. Kuten Jay Low aivan oikeaan osuneesti kirjoitti, TPS:n pitäisi pystyä nostamaan liikevaihtoaan ainakin 2,5 miljoonalla eurolla, jotta voitaisiin edes kuvitella, että olisi mahdollisuuksia plus-merkkiseen taloudelliseen tulokseen. Tähän on kyllä organisaation nykymiehityksellä ylivoimaisen pitkä matka, vaikka yltiöoptimistiset fanit mitä muuta väittäisivät.

Miten ihmeessä markkinointi ja 2,5 miljoonaa edes mahtuu tässä lainauksessa samaan kontekstiin? Sinun kohdallasi väitän että tämä on täysin tarkoituksellinen assosiaatio vaikka sinähän et markkinoinnista tuon taivallistakaan ymmärrä. Et piirun vertaakaan. Mahdatko edes ymmärtää mitä "liikevaihto" tarkoittaa ilman Googlen apua? Jättäisin sinuna asian ihan oikeasti jo vähitellen tähän. :)

Lopputotamuksena sanon, että Paananen ja Kodisoja ovat nyt ratkaisijan paikalla sen suhteen, pystyykö TPS nousemaan varteenotettavaksi toimijaksi vai jäädäänkö täällä Turussa jääkiekon valtakunnallisesta kehityksestä jälkeen, kuten niin monessa muussakin asiassa on jo jääty. Ihmeellinen asia tämä turkulaisuus, kun arroganssi täällä on kaikissa asioissa niin suurta, ettei tunnusteta tosiasioita, vaan vedetään päin seinää täysillä eikä edes pyritä korjaamaan kurssia ennen "täystuhoa".

On totta, että TPS:ssä nimenomaan muutoksen tuulia on kaivattu jo pitkään. Itse uskon Kodisojan ja Paanasen olevan kohtalaisen tosissaan tässä projektissa. Luotto on kova, mutta ei todellakaan olisi ilman näitä jannuja, ja etenkin Ilkka Paanasta, jonka kanssa olen itsekin saanut kunnian vaihtaa muutaman sanan joskus.

Sinuna kuitenkin pysyisin ihan puhtaasti nikkolamediassa ja Kalevan keskustelupalstalla jauhamassa paskaa kun et mistään mitään tiedä. Tämä on allekirjoittanutta häirinnyt jo muutaman vuoden. Sulla olisi annettavaa varmasti tällekin palstalle vähän järkevämmällä ulosannilla mutta aivan kauheaa oksenteluahan tuo settisi on kerta toisensa jälkeen. Ignorea varmaan pitäisi painaa mutta silloin kukaan muu ei ole puuttumassa tähän perseilyyn, koska muut eivät yksinkertaisesti jaksa. Säälittävää, mutta totta.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaha, hiekkalaatikolla on taas viety toisen lelut. Soo soo pojat, ei saa heittää hiekkaa.

Eiköhän tässä saa ihan aidosti olla huolestunut noista talouslukemista. Taustajoukoilla on rahaa, se on fakta. Mutta rahamiehet ovat yleensä tarkkoja rahoistaan. Siinä kohtaa kun tappiota vedetään viisi-kuusinumeroisia lukemia useampi vuosi peräkkäin, niin rahamies tekee yleensä oikean johtopäätöksen ja jättää uppoavan laivan, vaikka olisi itse tehnyt reiät pohjaan.

Montako tarinaa löytyy jossa massimiehien rahoilla on ratsastettu esim. 5-10 kautta tappiota tehden? Joku Rauman Lukko on varmasti lähellä, mutta yritys on melko paljon tunteettomampi tappiota kohtaan kuin joku joka vastaa veloista henkilökohtaisesti. Esimerkkejä negatiivisista tuloksista on paljon ja läheltä, mutta positiivisia tarinoita täytynee hakea jostain jalkapallon ihmemaasta. Ehkä me sitten ollaan Suomen Real Madrid tai Manchester City?

Sinänsä ikävää olla negatiivinen, kun pitkästä aikaa tekeminen kaukalossa ja sen laidalla oli ihan mukiinmenevää. Toivonkin että menestystä tulee jo ensi kaudella. Menestys on se tekijä, jolla nuo rahamiehet saadaan pidettyä koukussa. Kivampi se on käydä Olkussa ottamassa taputuksia selkään kuin puukkoja. Vastaavasti pari kyntökautta ja siihen 2-3 miljuunaa tappiota päälle, niin saattaa olla ettei näy Supercelleistä kuin perävalot.

Mut hei, ei se fanipojan auta kuin nauttia sen hetken kuin menee hyvin. Ens kaudella All in!
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos kerran rahaa / krediittiä on, niin vittuako sitä pihtailemaan. Köyhät kyykkyyn ja ens kaudella törsätään vielä ainakin miltsi nykytasoa enemmän! Pitkällä aikavälillä ois kyllä hyvä sitten vähitellen saada tulopuolta ts. yhteistyösysteemeitä ja yleisötuloja lähemmäs tätä meidän kunnioitettavan korkealla tasolla olevaa menopuolta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaha, hiekkalaatikolla on taas viety toisen lelut. Soo soo pojat, ei saa heittää hiekkaa.

Rajansa kaikella turhailullakin. Etenkin kun jätkä ei edes etene tämän palstan sääntöjen mukaan ja tarjoa jotain uutta argumenttia kehiin tasaisin väliajoin. Tuo sama rikkinäinen levy on pyörinyt jo muutaman vuoden. Välissä kuvittelin että sieltä ihan asiakirjoittaja joskus kuoriutuukin, mutta vitut.

Eiköhän tässä saa ihan aidosti olla huolestunut noista talouslukemista. Taustajoukoilla on rahaa, se on fakta. Mutta rahamiehet ovat yleensä tarkkoja rahoistaan. Siinä kohtaa kun tappiota vedetään viisi-kuusinumeroisia lukemia useampi vuosi peräkkäin, niin rahamies tekee yleensä oikean johtopäätöksen ja jättää uppoavan laivan, vaikka olisi itse tehnyt reiät pohjaan.

Tästä ei ole kyse, siis minkäänlaisesta toiminnan tarkkailusta taustajoukkojen toimesta tällä hetkellä. Valtataistelu on käynnissä ja keinolla millä hyvänsä halutaan varmasti osakeanti käynnistää, joka sitten yllättäen onkin selkeällä kaavalla etenevä prosessi, eli Supercellin pojat merkitsevät itselleen lisää osakkeita. Jos ja kun omistajapohja on omistajia tyydyttävällä tasolla jossain vaiheessa niin mä väitän että tämän mittaluokan tappiot ovat sitten siinä. Sitten päästään varmasti konkreettisemmin käsiksi siihen että minkälaisella vauhdilla se tulosratas pyörii.

Mikäli yrityksen varat ovat todella lopussa ja firma syöksykierteessä, on niin suuret kuin pienetkin rekryt jäissä. Nyt TPS hankkii markkinointijohtajaa. Miksikö? Miettikääpä sitä. Oikeanlainen peliliike? Omasta mielestäni on. In med det nya och ut med det gamla jne...

Sinänsä ikävää olla negatiivinen, kun pitkästä aikaa tekeminen kaukalossa ja sen laidalla oli ihan mukiinmenevää. Toivonkin että menestystä tulee jo ensi kaudella. Menestys on se tekijä, jolla nuo rahamiehet saadaan pidettyä koukussa. Kivampi se on käydä Olkussa ottamassa taputuksia selkään kuin puukkoja. Vastaavasti pari kyntökautta ja siihen 2-3 miljuunaa tappiota päälle, niin saattaa olla ettei näy Supercelleistä kuin perävalot.

Supercell on kuitenkin tullut Tepsin taustalle tavallaan melko kriisintäyteisinä aikoina. Sikäli uskon että he eivät ainoastaan ole jotain random taustamiehiä jotka nyt sattumalta ovat paikalle osuneet vaan nimenomaisesti omaavat jonkunlaisen vision TPS:n tulevaisuudesta ja haluavat olla osa sitä. Toki jos jatkoaika-tyyppisesti ainostaan halutaan nähdä että tämän on pakko olla vain vitun kiva kallis harrastus Kodisojalle ja Paanaselle, niin ymmärrän, mutta asioita ei kannattaisi niin yksioikoisina kuitenkaan esittää.

Olen taipuvainen uskomaan että tässä TPS:n talouskeississä tällä erää on kyse sekä a) kiistatta heikosta liiketoiminnallisesta tekemisestä, sekä b) suunnitelmallisuudesta. Kun tilinpäätös on virallinen, siitä varmasti pystyy todentamaan lisää. Pelaajapalkkiot varmasti karkailivat ennakoidusta hieman, sillä joukkuetta vahvistettiin kesken kauden muutamalla ukolla. Lisäksi alkukaudesta yleisökato oli melkoinen. Mutta että kahdella miljoonalla pöpelikköön? Väitän että ei täsmää kyllä tämä.

EDIT:

Ne loputkin, jotka nyt oikeasti TPS:stä jotain tietävät tulkoon kertomaan mitä itse ovat kuulleet. Itselläni tasan yksi tietolähde kohtalaisen hyvissä tarkkailuasemissa mutta se tieto mitä sieltä tulee on aika minimaalista. Tästä kuitenkin jonkinlainen haju minulla, mikäli olen tulkinnut asioita oikein. En välttämättä ole, mutta väittäisin että sinnepäin kuitenkin. Kokonaisuudessaan tämä suunnitelmallisuus / pelkkää puuhastelua - keskustelu olisi paikallaan saattaa mielestäni oikeille raiteille ettei mene ihan häröilyksi tämäkin ketju kun porukka kirjoittaa vailla minkäänlaista konkretian tuntemusta tässä kontekstissa että kaikki menee päin vittua, palakaa kaikki TPS-johtajat roviolla.
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kylläpä keskustelu taas menee aivan asiattomuuksiin, jos uskaltaa esittää "virallisen palstatotuuden" vastaisia mielipiteitä.

Ehdotan, että kannattaa tutustua osakeyhtiölain määräyksiin. Laki löytyy netistä. Loppuvat sen jälkeen varmasti puheet tahallisesta tappion teosta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kylläpä keskustelu taas menee aivan asiattomuuksiin, jos uskaltaa esittää "virallisen palstatotuuden" vastaisia mielipiteitä.

Ehdotan, että kannattaa tutustua osakeyhtiölain määräyksiin. Laki löytyy netistä. Loppuvat sen jälkeen varmasti puheet tahallisesta tappion teosta.

Kyllä minä sen tunnen varmasti sinua paremmin, mutta kontekstikohtaisesti kannattaa hakea verrokkikohteita esim. urheilumaailmasta kun tuota soveltaa. Kutsu sitä tahallisuudeksi tai miksi ikinä haluat, mutta tilanne on mikä se on ja sinä et tällä vaahtoamisellasi oikein tunnu tajuavan siitä mitään.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Jaha, hiekkalaatikolla on taas viety toisen lelut. Soo soo pojat, ei saa heittää hiekkaa.

Montako tarinaa löytyy jossa massimiehien rahoilla on ratsastettu esim. 5-10 kautta tappiota tehden? Joku Rauman Lukko on varmasti lähellä, mutta yritys on melko paljon tunteettomampi tappiota kohtaan kuin joku joka vastaa veloista henkilökohtaisesti. Esimerkkejä negatiivisista tuloksista on paljon ja läheltä, mutta positiivisia tarinoita täytynee hakea jostain jalkapallon ihmemaasta. Ehkä me sitten ollaan Suomen Real Madrid tai Manchester City?

Rauman Lukko ei ole tehnyt tappiota vuosiin. Sorry off topicista.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rauman Lukko ei ole tehnyt tappiota vuosiin. Sorry off topicista.

Ok, ei mitään. En ole sen tarkemmin seurannut, mutta oletan että konserniavustuksilla on jotain tekemistä asian kanssa? Sinänsä respectiä siihen suuntaan, koska hommat on hoidettu hienosti. Tosin vielä on matkaa siihen että hommat olisi hoidettu upeasti ja tällä tarkoitan lähinnä että tuo teidän tekeminen realisoituisi myös menestykseksi.

Mitä Tepsiin tulee, niin minä ihan rehellisesti toivon että Scissorssin teoriassa on perää ja Supercell-miehet ovat pitkäjänteisellä suunnitelmalla liikkeellä. Eli tämän hetken meno on vain pieni osa kaikkia alistavaa masterplania. Jos tuo paljastuu totuudeksi, niin hattua päästä.

En vain jaksa enää olla Tepsiin liittyvissä asioissa yhtään sinisilmäinen. Realismia on että tällä hetkellä tulee takkiin ja rumasti. Tuon kun yhdistää vastaaviin kuvioihin Suomen urheilu"busineksessa" aiemmin, niin todella kova usko saa olla ettei tässä missään kohtaa päädytä lapioimaan paskaa. Mutta nyt täytyy nauttia ainakin sen aikaa kun se on mahdollista. Toivotaan ettei paluuta karuun arkeen tule koskaan.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kokonaisuudessaan tämä suunnitelmallisuus / pelkkää puuhastelua - keskustelu olisi paikallaan saattaa mielestäni oikeille raiteille ettei mene ihan häröilyksi tämäkin ketju kun porukka kirjoittaa vailla minkäänlaista konkretian tuntemusta tässä kontekstissa että kaikki menee päin vittua, palakaa kaikki TPS-johtajat roviolla.

Piti tämän luonnehdinnan jälkeen käydä lukemassa uudestaan näistä viimeisimmistä talousluvuista tähän ketjuun kirjoitetut viestit, joita on tähän mennessä kertynyt vajaat pari sivua. Mitään viitteitä siitä, että "porukka" olisi täällä polttamassa TPS-johtajia roviolla (sic!), en löytänyt. En oikein siitäkään, että porukan mielestä kaikki olisi päin vittua. Ennakoidut rankasti tappiolliset talousluvut ovat toki herättäneet seuran taloutta koskevassa ketjussa kritiikkiä ja myös huolta seuran tulevaisuudesta, mutta yhtä lailla useampi kirjoittaja on katsonut, että ei tässä ole hädänpäivää, kaikki on suunniteltua ja kohta SC-miehet ruorissa pohjattomine taskuineen. Nimim. aurajoki toki vetää samalla tyylillä kuin aina, mutta hänen näkemyksensä ei tässä(kään) asiassa ole mikään "porukan" yleinen mielipide. Valtavirta löytyy tässäkin asiassa ääripäiden välistä. (Jätän nyt arvioimatta, onko aurajoella vastakkaista ääripäätä, ja ketkä sellaista voisivat edustaa.)

Kun nyt Scissors kiinnität jatkuvasti huomiota aurajoen henkilöön ja kirjoitustyyliin, niin vastapainoksi täytyy todeta, että kovin tutuilta nämä sinunkin argumenttisi kuulostavat. Kun TPS:n edellisen UTJ:n/pelaajakoordinaattorin suoritustasosta käytiin takavuosina kriittistä (omasta mielestäni edelleenkin seuran urheilullisiin suorituksiin nähden täysin perusteltua ja pääosin asiallista) keskustelua, kyse oli mielestäsi vuosia jatkuneesta noitavainosta ja siitä, että vaadittiin suu vaahdossa ko. toimijan päätä pölkylle. Nyt sitten kun kahtena peräkkäisenä vuonna ainakin ennakkotietojen perusteella tehdyt yli kahden miljoonan euron tappiot herättävät ihmetystä ja kritiikkiä, niin taas on mielestäsi roviot pystyssä ja porukka häröilee kaiken olevan päin naisen haaroväliä. Vaikea nähdä, että tällainen tahallinen tai tahaton liioittelu ja eriävien näkemysten dissaaminen millään tavalla edistäisi sitä asiallista keskustelua, jota olet täällä yleensä ensimmäisenä peräänkuuluttamassa.

Metakeskustelusta itse aiheeseen. TPS:n urheilullinen suoritustaso on viime vuosina (päättynyt kausi onneksi poislukien) ollut sillä tasolla, että monta kertaa on kieltämättä tullut mietittyä, että tekevätkö ne tuon tahallaan. Ehkä ne neljä kolmattatoista sijaa viiden vuoden aikana olivat myös osa nerokasta master plania, jolla seuran omistus saadaan jaettua uusiksi? Jos ja kun tästä ei ole kyse, mulle ei noin lähtökohtaisesti tuota vaikeuksia kuvitella, että seura, joka sössii asiansa urheilullisesti, kykenee siihen myös taloudellisesti.

Mulle ei myöskään tuota vaikeuksia kuvitella, että tappioita voitaisiin ainakin osittain hyödyntää seuran omistuspohjan järjestelemisessä. Mm. Mr. Foxin tavoin on kuitenkin ihmeteltävä, että miksi omistusjärjestelyjen toteuttamiseen on valittu juuri tällainen, seuran tulevaisuuden kannalta varsin vaarallinen tapa kun vaihtoehtoja sille luulisi olevan olemassa? Kuten täälläkin on jo todettu, seuran taloudellisten toimintaedellytysten perustaminen mesenaattien hyväntahtoisuuden varaan on varsin riskialtis strategia, vaikka nämä hyväntekijät olisivat kuinka hyviä jätkiä ja kovia panemaan. Futispuolelta voi tosiaan nähdä, miten nopeasti visiot Suomen Rosenborgista vaihtuivat tarpeeseen pyytää kannattajilta pikavippiä, jotta kausi saadaan divaritasolla pelattua loppuun.

Vastaaminen em. kysymykseen tämän mahdollisesti valitun omistusjärjestelyn toteuttamistavan mielekkyydestä edellyttäisi todennäköisesti tarkkoja sisäpiiritietoja, joita itselläni ei ole ja epäilen, ettei ole tällä palstalla useimmilla muillakaan. Ja ne, joilla niitä on, eivät välttämättä niistä huutele. (Sikäli Scissors toiveesi keskustelun saattamisesta "oikeille raiteille" tällaisten sisäpiiritietojen avulla vaikuttaa mielestäni tässä vaiheessa hankalalta toteuttaa, mutta odotellaan toki mielenkiinnolla.) Tällaisten tietojen puuttuessakin voidaan kuitenkin todeta, että mittavat taloudelliset tappiot eivät TPS:n kahteen edelliskauteen nähden ole millään tavalla yllättäviä. Seura on tehnyt pelaajiston osalta merkittäviä satsauksia, joita urheilullinen menestys ja yleisölukemat eivät ole vastanneet. Samalla on maksettu palkkaa ties kuinka monelle valmentajalle (ehkä myös useammalle UTJ:lle) ja aikaisempina vuosina taloutta paikanneet KHL-myynnit ovat tyrehtyneet. Mr. Fox näitä seikkoja jo erinomaisesti avasikin. En tiedä, selittävätkö nuo seikat koko viime tilikauden todetun ja nyt ennakoidun tappion, mutta kyllä niillä merkittävät turskat saataisiin aikaiseksi joka tapauksessa. Niin merkittävät, että tällä palstalla tuskin olisi aihetta päänsilittelyyn.

Harmillista, että täytyy taas kirjoitella ikävistä asioista, kun päättynyt kausi tarjosi pitkästä aikaa urheilullisesti valoa tunnelin päässä. Nyt vain on niin, että tämän ketjun aihepiirin osalta ei aihetta hurraahuutoihin tässä vaiheessa ole. Viime tilikauden todetut ja kuluvan tilikauden ennakoidut tappiot ovat sitä suuruusluokkaa, että niistä nousisi meteli minkä liigajoukkueen osiossa tahansa. On aika häiritsevää, että tällaista seuran esityksiin nähden täysin perusteltua kritiikkiä yritetään vuodesta toiseen leimata kannattajien liialliseksi negativiisuudeksi. Uskallan sanoa, että useimpien kriittisten arvioiden taustalla on aito ja aiheellinen huoli seuran tulevaisuudesta, koska varoittavia esimerkkejä löytyy riittämiin sekä läheltä että kaukaa. Voi olla, että nämä toistuvat parin millin tappiot osoittautuvat tulevaisuudessa välttämättömiksi välietapeiksi tiellä kohti uutta nousua ja menestystä. Niitä odotellessa voidaan kuitenkin perustellusti kysyä, että mitähän vittua. Ja ehkä myös toivoa, että kohta alkaa päitä tippua.
 
Viimeksi muokattu:

Jazzy76

Jäsen
Rauman Lukko ei ole tehnyt tappiota vuosiin. Sorry off topicista.

Nyt oli off topicia parhaimmillaan. Kyllä Lukko tekee tappiota. Kun olemme tarkkoina, niin Lukon emoyhtiö kuittaa velat konserniavustuksina. Tosin tappion kuittaamisia varten emoyhtiö on taidettu perustaa.

Lukko Oy:n liikevaihto kasvoi ja tappio pieneni - Kiekkoareena
Tappiollisen Lukon omistaja ylläpitää liigayhtiötä – tavoite saada seura kannattavaksi | Yle Urheilu | yle.fi
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisko joku taloudesta paremmin ymmärtävä selittää miten ihmeessä on mahdollista, että pienen kyläjoukkue Rauman Lukon liikevaihto on puolet isompi verrattuna isoon Turun Palloseuraan? Taitaa toi 4,7 miljoonaa muutenkin liikevaihtona olla koko Liigan pienin? Kuitenkin enemmän faneja, isompi halli, isompi talousalue jne.
 

Lucic

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisko joku taloudesta paremmin ymmärtävä selittää miten ihmeessä on mahdollista, että pienen kyläjoukkue Rauman Lukon liikevaihto on puolet isompi verrattuna isoon Turun Palloseuraan? Taitaa toi 4,7 miljoonaa muutenkin liikevaihtona olla koko Liigan pienin? Kuitenkin enemmän faneja, isompi halli, isompi talousalue jne.
Myynti sakkaa, amatöörit puikoissa. Liikevaihtoa ja sen pienuutta ollaan ihmetelty täälläkin monet kerrat, eikä yhteistyökumppanipohja taida olla kuin edelleen pienentymään päin. Menot vain kasvavat jatkuvasti tulojen pienentyessä.
 

-TMA-

Jäsen
Voisko joku taloudesta paremmin ymmärtävä selittää miten ihmeessä on mahdollista, että pienen kyläjoukkue Rauman Lukon liikevaihto on puolet isompi verrattuna isoon Turun Palloseuraan? Taitaa toi 4,7 miljoonaa muutenkin liikevaihtona olla koko Liigan pienin? Kuitenkin enemmän faneja, isompi halli, isompi talousalue jne.
Monella liigaseuralla ravintola- ja kioskimyynnit taitavat olla seuran liikevaihdossa mukana. Tepsillähän näin ei ole.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n pitäisi saada "kasvolliset omistajat". Hyvänä mahdollisuutena näkisin Paanasen ja Kodisojan, joiden rahoilla toimintaa ilmeisesti tälläkin hetkellä pääosin pyöritetään. Myydään heille koko omistus ja he sitten omistajina ja taloudellisen vastuun kantajina valitsevat organisaatioon sellaiset työntekijät, joiden ammattitaitoon ja osaamiseen he uskovat.

Nykyisin "sopan keittäjiä" ja verhoissa lymyileviä on todella paljon liikaa ja jokainen vielä vetää ilmeisesti eri suuntaan kuin toinen. Ei silloin ole ihme, ettei talous pysy kunnossa, kun kukaan ei vastaa mistään.

Sinulla on kaikesta kirjoittamastasi päätellen melko heikko käsitys siitä, mitä tätä kyseistä yhtiötä johdetaan ja operoidaan, vaikka kovasti yrität toisin esittää.

Nämä sinun haikailusi uusista omistajista tai "kasvollisista" omistajista ovat aivan päättömiä ja kertovat vain siitä, kuinka pihalla olet yleisesti ottaen osakeyhtiön hallinnoinnista ja myös tämän yhtiön toiminnasta. Sanottakoon nyt lyhyesti, että haaveilemiasi uusia pääomistajia ei ole mistään ilmestymässä, eikä kellään liene kiinnostusta sen kasvollisemmaksi tulla kuin mitä nyt on. Kaikki tietävät ketkä ovat tehneet merkittävimmät satsaukset. Suurimmat omistajat ovat edustettuna hallituksessa, jonka alapuolella toimii yhtiön johto. Eli tuo sepittämäsi skenaario vastuun ottamisesta ja toiminnan ohjaamisesta kyllä toteutuu jo, vaikka et sitä ymmärräkään.

Mitä tulee sopan keittäjiin, niin organisaatio (ja sen taustajoukot) on tänä päivänä paljon selkeämpi, kuin mitä se oli vielä joitain vuosia sitten jolloin niitä hämmentäjiä ja myös ristiriitoja oli enemmän. En ymmärrä tarvettasi maalata piruja seinälle ja heittää lokaa, kun et selvästi tiedä asioista riittävästi. Joskus kannattaa miettiä, soittaako suutaan aiheesta vai ei.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Piti tämän luonnehdinnan jälkeen käydä lukemassa uudestaan näistä viimeisimmistä talousluvuista tähän ketjuun kirjoitetut viestit, joita on tähän mennessä kertynyt vajaat pari sivua. Mitään viitteitä siitä, että "porukka" olisi täällä polttamassa TPS-johtajia roviolla (sic!), en löytänyt. En oikein siitäkään, että porukan mielestä kaikki olisi päin vittua. Ennakoidut rankasti tappiolliset talousluvut ovat toki herättäneet seuran taloutta koskevassa ketjussa kritiikkiä ja myös huolta seuran tulevaisuudesta, mutta yhtä lailla useampi kirjoittaja on katsonut, että ei tässä ole hädänpäivää, kaikki on suunniteltua ja kohta SC-miehet ruorissa pohjattomine taskuineen.
...
Vaikea nähdä, että tällainen tahallinen tai tahaton liioittelu ja eriävien näkemysten dissaaminen millään tavalla edistäisi sitä asiallista keskustelua, jota olet täällä yleensä ensimmäisenä peräänkuuluttamassa.

No mutta, asia vilpitön! Ja ehdottomasti hyvä näin. Kyllä minä kuvittelen tietäväni täältä ne nimimerkit jotka tykkäävät ilmaantua paikalle aina kun on jotain mistä vaan jonkun asian voi kääntää äärimmäisen kyseenalaiseksi, ja toki osassa asioita se onkin ihan perusteltua viime vuosina ollut, mutta tosiaan sama ralli yleensä jatkuu aina siitä mihin se viimeksi on päätetty. Toki nyt tällä kertaa liian ennakoivaa ylitulkintaa minulta, hyvin identifioitu tämä ja ihan oikeassa olet.

Metakeskustelusta itse aiheeseen. TPS:n urheilullinen suoritustaso on viime vuosina (päättynyt kausi onneksi poislukien) ollut sillä tasolla, että monta kertaa on kieltämättä tullut mietittyä, että tekevätkö ne tuon tahallaan. Ehkä ne neljä kolmattatoista sijaa viiden vuoden aikana olivat myös osa nerokasta master plania, jolla seuran omistus saadaan jaettua uusiksi? Jos ja kun tästä ei ole kyse, mulle ei noin lähtökohtaisesti tuota vaikeuksia kuvitella, että seura, joka sössii asiansa urheilullisesti, kykenee siihen myös taloudellisesti.

Ehdottomasti kykenee, mutta nyt onkin liikkeellä toisenlaista informaatiota ollut. Se, onko kaikki näin väittävät lähteet oikeassa tämän osalta, on tietysti asia erikseen. Olen itse siinä käsityksessä mitä täällä olen esittänyt ja lähteen luotettavuus on luokkaa hyvä.

Mulle ei myöskään tuota vaikeuksia kuvitella, että tappioita voitaisiin ainakin osittain hyödyntää seuran omistuspohjan järjestelemisessä. Mm. Mr. Foxin tavoin on kuitenkin ihmeteltävä, että miksi omistusjärjestelyjen toteuttamiseen on valittu juuri tällainen, seuran tulevaisuuden kannalta varsin vaarallinen tapa kun vaihtoehtoja sille luulisi olevan olemassa? Kuten täälläkin on jo todettu, seuran taloudellisten toimintaedellytysten perustaminen mesenaattien hyväntahtoisuuden varaan on varsin riskialtis strategia, vaikka nämä hyväntekijät olisivat kuinka hyviä jätkiä ja kovia panemaan. Futispuolelta voi tosiaan nähdä, miten nopeasti visiot Suomen Rosenborgista vaihtuivat tarpeeseen pyytää kannattajilta pikavippiä, jotta kausi saadaan divaritasolla pelattua loppuun.

Hyvä kysymys. Osaatko itse kuvata jonkinlaisen vaihtoehtoisen mallin joka Tepsin kohdalla olisi mahdollinen, ottaen huomioon tämänhetkinen henkilöstö yhtiön johdossa? Tietäen vähän tarkemmin minkälaista valtataistelua tämän sirkuksen seuraaminen on ajoittain viime vuosina ollut, en itse kykene sellaista esittämään tähän hätään.

On selvää, että tappiota olisi varmasti ihan ammattitaidottomuudellakin mahdollista saada aikaiseksi ja varmasti on saatukin. Kahden miljoonan persnetto kahden kauden aikana perätysten on kuitenkin jotain aivan muuta.

Harmillista, että täytyy taas kirjoitella ikävistä asioista, kun päättynyt kausi tarjosi pitkästä aikaa urheilullisesti valoa tunnelin päässä. Nyt vain on niin, että tämän ketjun aihepiirin osalta ei aihetta hurraahuutoihin tässä vaiheessa ole. Viime tilikauden todetut ja kuluvan tilikauden ennakoidut tappiot ovat sitä suuruusluokkaa, että niistä nousisi meteli minkä liigajoukkueen osiossa tahansa. On aika häiritsevää, että tällaista seuran esityksiin nähden täysin perusteltua kritiikkiä yritetään vuodesta toiseen leimata kannattajien liialliseksi negativiisuudeksi. Uskallan sanoa, että useimpien kriittisten arvioiden taustalla on aito ja aiheellinen huoli seuran tulevaisuudesta, koska varoittavia esimerkkejä löytyy riittämiin sekä läheltä että kaukaa. Voi olla, että nämä toistuvat parin millin tappiot osoittautuvat tulevaisuudessa välttämättömiksi välietapeiksi tiellä kohti uutta nousua ja menestystä. Niitä odotellessa voidaan kuitenkin perustellusti kysyä, että mitähän vittua. Ja ehkä myös toivoa, että kohta alkaa päitä tippua.

Henkilökohtaisesti minua ei häiritse kuin se, että jotkut perustelut joihin välillä törmää ovat luokkaa jäätävät. Toista se on kirjoitella kaltaisesi kirjoittajan kanssa, jota oikeasti kiinnostaa mitä siitä omalta näppäimistöltä eteenpäin lähtee. Mutta joo, jätän itse ainakin tämä asian nyt tähän. Väitän että edes aurajoen bisnesymmärryksellä ei kahden miljoonan tappioita saada aikaiseksi peräkkäisiin tilikausiin TPS:n osalta vahingossa. Ja mulla on henkilökohtaisesti olemassa tähän liittyen tietty lisäinformaatio, jonka luotettavuutta en ainakaan itse ymmärrä tällä hetkellä kyseenalaistaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä olenko väärässä - ainakin kirjoitan vajavaisen tiedon pohjilta - mutta mielestäni Oulun Kärpät on ainoa SM-liigaseura, joka on viime vuosina jakanut omistajilleen osinkoa. Käsittääkseni kaikki muut positiivisen taloudellisen tuloksen tehneet seurat ovat siirtäneet voitot joko seuraavan kauden panostuksiin tai sitten yhtiön voittotilille nk. puskurirahastoksi. Esimerkiksi Porin Ässäthän on tehnyt useana viime kautena voitollisen tuloksen. Osin näillä rahoilla rahoitettiin yhteistyössä Porin kaupungin kanssa Isomäen jäähallin remonttia. Uskaltaisin väittää näin, että Porin Ässien omistajat eivät ole osinkoja nähneetkään!

Eipä siitä kauaa ole kun HC TPS Turku Oy jakoi osinkoa osakkailleen. Eli, 13/14 tilinpäätöksessä on tieto, että osinkoa päätettiin jakaa 3,38€/osake. (yht. vajaa 50k€. Suht pieni summa siis kuitenkin).
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä kysymys. Osaatko itse kuvata jonkinlaisen vaihtoehtoisen mallin joka Tepsin kohdalla olisi mahdollinen, ottaen huomioon tämänhetkinen henkilöstö yhtiön johdossa? Tietäen vähän tarkemmin minkälaista valtataistelua tämän sirkuksen seuraaminen on ajoittain viime vuosina ollut, en itse kykene sellaista esittämään tähän hätään.

Lyhyt vastaus näin jälkijunassa: tällaisen vaihtoehtoisen, toteuttamiskelpoisen mallin esittäminen edellyttäisi todennäköisesti juuri enemmän tietoja taustoista. Ja siinäkin tapauksessa, että mulla tällaisia sisäpiiritietoja olisi, jättäisin ehkä arvioiden tekemisen osakeyhtiölakia paremmin tunteville. Tämän vuoksi en ottanut enkä ota tässä vaiheessa ehdotonta kantaa siihen, kuinka järkevä tämä väitetty omistusjärjestelyn toteuttamistapa on. Sen voi kuitenkin todeta, että paljon riskejä siihen sisältyy. Ja vaikka täällä esitetyt optimistisimmat oletukset pitäisivätkin paikkansa, ts. osa tappioista on tahallisia ja niiden tarkoituksena on järjestellä seuran omistusta uudelleen, ja tämä uudelleenjärjestely tulee hyödyttämään seuraa jatkossa, ja että tämän omistusjärjestelyn toteuttamiselle ei ole parempaa tapaa tarjolla, niin tappiota on kyllä muistakin syistä tullut joka tapauksessa niin paljon, ettei tässä ole juuri nyt aihetta hurraahuutoihin. Näin tämä ei voi jatkua, oli hyväntahtoisia massimiehiä taustalla tai ei.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ostin Jääkiekkolehden kausioppaan ja siinä on Liigaseurojen budjetit kaudelle 2016-17.

Hyppäsi kyllä kaikki TPS:n luvut silmille. Tulobudjettiin on budjetoitu 5,9 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Lukolla, jolla on helvetisti pienempi halli, yleisökeskiarvo, talousalue, kaikki, on budjetoitu 7,95 miljoonaa euroa? Onkohan tässä nyt siitä kyse, että Gatorade Centerin ruoka/juomapalvelut ei näy HC TPS Turku Oy:n liikevaihdossa? Ainakin jotain tällästä joskus puhuttu. Kuulostaa silti todella isolta luvulta!

Tämän lisäksi TPS on budjetoinut pääsylipputuloihin 1,55 miljoonaa euroa. Se on Liigan 7. suurin luku vaikka yleisökeskiarvoksi tavoitellaan 6000 silmäparia (2. isoin heti HIFK:n jälkeen). Joku tässäkin haisee... Eikö tosiaan enempää saada rahaa tahkottua? Onko ilmaisliput tekemässä comebackin? Who knows...

Pelaajabudjetti tämän mukaan 2,2 miljoonaa euroa, joka on Liigan 5. suurin. Tämä kuulostaa omaan korvaan täysin oikealta luvulta kun katsoo rosteria.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos on 6000 budjetoitu keskiarvo, tekee se 180 000 maksanutta katsojaa per kausi. 1,55milj.€/180k tekee alle 9€/lippu. Mikähän tämän logiikan takana on?
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ostin Jääkiekkolehden kausioppaan ja siinä on Liigaseurojen budjetit kaudelle 2016-17.

Hyppäsi kyllä kaikki TPS:n luvut silmille. Tulobudjettiin on budjetoitu 5,9 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Lukolla, jolla on helvetisti pienempi halli, yleisökeskiarvo, talousalue, kaikki, on budjetoitu 7,95 miljoonaa euroa? Onkohan tässä nyt siitä kyse, että Gatorade Centerin ruoka/juomapalvelut ei näy HC TPS Turku Oy:n liikevaihdossa? Ainakin jotain tällästä joskus puhuttu. Kuulostaa silti todella isolta luvulta!

Tämän lisäksi TPS on budjetoinut pääsylipputuloihin 1,55 miljoonaa euroa. Se on Liigan 7. suurin luku vaikka yleisökeskiarvoksi tavoitellaan 6000 silmäparia (2. isoin heti HIFK:n jälkeen). Joku tässäkin haisee... Eikö tosiaan enempää saada rahaa tahkottua? Onko ilmaisliput tekemässä comebackin? Who knows...

Pelaajabudjetti tämän mukaan 2,2 miljoonaa euroa, joka on Liigan 5. suurin. Tämä kuulostaa omaan korvaan täysin oikealta luvulta kun katsoo rosteria.

Luin samat ja parikin juttua jäi mietityttämään. Ihan äkkiä en pitäisi TPS:n taloudenhoitoa hienosti hoidettuna, mutta näin fanipoikana minulle ihan sama, mikäli ei tehdä jättiläisiä. Jos vuodesta 2001 tullut keuhkottua tulovirrasta suhteessa kulut, enää ei vaan jaksa. TPS:llä muuten liigan kallein ykkösketju? En valita siitäkään.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä olenko väärässä - ainakin kirjoitan vajavaisen tiedon pohjilta - mutta mielestäni Oulun Kärpät on ainoa SM-liigaseura, joka on viime vuosina jakanut omistajilleen osinkoa. Käsittääkseni kaikki muut positiivisen taloudellisen tuloksen tehneet seurat ovat siirtäneet voitot joko seuraavan kauden panostuksiin tai sitten yhtiön voittotilille nk. puskurirahastoksi. Esimerkiksi Porin Ässäthän on tehnyt useana viime kautena voitollisen tuloksen. Osin näillä rahoilla rahoitettiin yhteistyössä Porin kaupungin kanssa Isomäen jäähallin remonttia. Uskaltaisin väittää näin, että Porin Ässien omistajat eivät ole osinkoja nähneetkään!
Anteeksi kun näin myöhässä tulen huutelemaan välihuutoja vieraisiin pöytiin, mutta kun ei malta olla paikkaa käyttämättä...
Linkki Ässien sivuille.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Anteeksi kun näin myöhässä tulen huutelemaan välihuutoja vieraisiin pöytiin, mutta kun ei malta olla paikkaa käyttämättä...
Eli olin väärässä...

On muuten mennyt kokonaan silmieni ohi. Toisaalta... tuskinpa yksikään porilainen on sijoittanut Ässien osakkeisiin saadakseen osinkotuloja. Eiköhän kaikille ole ollut tärkeintä saada Pata jälleen uuteen nousuun!

Tiedätkö muuten onko tuo ainoa kausi, jolloin Porissa on jaettu osinkoja vai onko näin tapahtunut useamminkin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös