HC TPS:n talous

  • 1 144 792
  • 4 936

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Ihmiset saa paikalle, kun kaukalossa nähdään logolle pelaava joukkue, eikä joukkue täynnä vätyksiä.
Tässä tuo Artukaisten sijainti myös väistämättä haittaa asiaa. Muutin itse n. 10 vuotta sitten Turusta Tampereelle ja jo Hakametsän jäähalli oli sijainniltaan paljon kätevämpi kuin Turkuhalli. Tämä uusi areena tietysti vielä parempi. Kaikki julkiset tulevat melkein ovelle ja rautatieasemalta kävelee hallille alle 10 minuutissa, mikä on täällä hyvin tärkeää koska niin paljon ihmisiä asuu keskusta-alueen ulkopuolella.

On tullut monta kertaa lähdettyä spontaanisti matsiin vain sen takia, että hallille pääsee niin helposti ja nopeasti. Turussa asuessani ja Tepsin peleissä käydessäni se pelkkä matsiin meneminen oli aina ihan fyysisenä aktiviteettina helvetin ärsyttävää ja hankalaa, matkusti sitten omalla autolla tai julkisilla, ja minä kävin peleissä yksinäni enkä esim. perheen kanssa.

Sille hallin sijainnille ei tietenkään enää mahda mitään, joskin voi tietenkin kysyä (ja Turun poliittisen tilanteen tuntien vastauksen arvata), miksi helvetissä se halli alkujaankaan rakennettiin jonnekin periferiaan. Vaikka rautatieaseman kylkeen rakennettu halli ei yksinään välttämättä mitään kiekkobuumia aloitakaan, se kyllä todennäköisesti toisi satunnaisia kävijöitä ja perheitä paikalle nykyistä paremmin, varsinkin jos siitä ottelutapahtumasta tehdään tapahtumana viihdyttävä ja kiva. Tuo olisi myös hyvä paikka yrittää markkinoida Tepsiä ei vain Turun, vaan myös lähialueiden joukkueena, koska lähijunilla sieltä pääsisi myös nykyistä helpommin peleihin.
 

rs2681

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi
On muuten aika rohkeeta pudottaa
No sanotaan näin, että kun pitäisi 2.4 miljoonaa karsia vielä sen jälkeen kun helpot säästöt oli tehty niin melkein pakko leikata kaikesta ja se on sitten urheilujohdon työtä saada siitä budjetista taiottua jotain muuta kuin karsinnat.

Itse paaaaaljon mieluummin leikkasin toimistolta, jossa on ilmeisesti ilmaa. Tällä hetkellä pääsisimme EHKÄ omillemme jos joukkue pelaisi ilmaiseksi.

Onneksi (toivottavasti) siellä on ammattilaiset hommissa ja saavat tälle asialle jotain tehtyä. Ne ratkaisut olisi pitänyt kylläkin tehdä jo vuosia sitten eikä päästään seuraa tähän pisteeseen.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En itse osaa arvioida Uraman kyvykkyyttä taustatekijänä urheiluorganisaatiossa, mutta pystyn subjektiivisesti arvioimaan nämä viime aikaiset ulostulot säästötoimenpiteiden osalta.

Märisin täällä jo aiemmin, että tämä rahoista ruikuttaminen on todella omituinen kulma avata asioita julkisuuteen. Varmasti journalistin kulma on myös tarkoitushakuinen tepsin ollessa kyseessä. Silti, ei tämä voi olla yllätys organisaation johdossa. Tälle olisi pitänyt luoda selvä TARINA, jolla koko paska tuodaan ulos.

Se tarina ei todellakaan voi olla joku ad hoc -kaneetti montako jätkää lukumääräisesti lähtee ulospäin tai montako euroa ensi kaudella on vähemmän. Visio pitää maalata paljon pidemmälle ja sen pitää olla houkutteleva. Ja sitä pitää toistaa joka saatanan käänteessä. Tämä nykyinen paska paketoidaan nätteihin kääreisiin. Olkoon se vaikka ”Taloudellisesti omavarainen ja menestyvä 2026”.

Minusta Urama on ihan vattallaan tämän kanssa. Et sä nyt vittu voi marista rahoista ja uskoa, että yhteistyökumppanit syttyy jotenkin tähän kärsimysvisioon. Mies vaihtoon ja tilalle dynaaminen rakentaja keulakuvaksi, joka osaa luoda uskoa ja itse rakentaa tätä kuvaa käänneseurasta. Nyt ei ole hyvä, kaikki media-aika pois Raulilta.

Hieno kirjoitus ja täytyy olla täysin samaa mieltä. Jos siellä joku visio on, niin eivät siihen ne tärkeimmät eli kannattajat ja sidosryhmiät ainakaan Uraman ja muun johdon viestinnän perusteella osaa sitoutua. Mahtaako henkilökuntakaan tietää, mihin lähitulevaisuudessa tähdätään?
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On muuten aika rohkeeta pudottaa budjettia juuri nyt, kun Jokerit vaanii nousua. No, karsintasarja TPS-Jokerit epäilemättä toisi mahtavat tulot kassaan. Mutta eikö tossa ole kaikkien aikojen persraiskauksen vaaraa huomattavan suuri? Eikö budjetti olisi pitänyt laskea jo tähän kauteen ja nimenomaan jättää enemmän reagointivaaraa ensi kauteen, jota siis nyt näillä puheilla juuri ensi kaudessa ei ole. Entä jos ensi kausi menee vihkoon?
Ei kai tässä rohkeudella ole mitään tekemistä vaan pakolla. Supersolukaksikko ilmoitti aiemmin, että rahahanat menevät kiinni. Sitä hieman epäiltiin, että meneekö oikeasti, mutta niin taitaa olla tilanne. Eli rahaa ei ole ja kuluja on karsittava, oli siellä jokereita tulossa liigaan tai ei.

Tässähän on jo ties kuinka monta vuotta pitänyt taloutta tasapainottaa ja aina sieltä on sellainen pari miljoonaa tullut turskaa. Kuten tälläkin tilikaudella. Vaikea kuvitella, että esim hallivuokraa saisi olennaisesti pienennettyä. Tapahtumatoimintakin vaatii panostusta, jos siitä jonain päivänä haluaa taloudellisen tukijalan organisaatiolle. Pelaajabudjetti taitaa olla helpoimpia karsia, aina löytyy joku halvempi tilalle.

Karsintojen palauttaminen toisi tarvittavaa jännitystä peräpään jengeille, ja sitä myöten lisää tuottoja. Toivottavasti saadaan muutoksia liigaan tältä osin.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Tässä tuo Artukaisten sijainti myös väistämättä haittaa asiaa. Muutin itse n. 10 vuotta sitten Turusta Tampereelle ja jo Hakametsän jäähalli oli sijainniltaan paljon kätevämpi kuin Turkuhalli.
Tämä iski kovasti. Ei keskustelu hallin sijainnista vaan missä vaiheessa suosikkijoukkue on vaihtunut Tepsistä Ilvekseen?
Ajattelin missionin vaan lopettaneen palstauransa mutta olikin vaihtanut leiriä kymmenien vuosien TPS-kannatuksen jälkeen.

Lähinnä jos itse on tehnyt saman muutoksen asuinpaikan suhteen niin pitääkö tässä olla myös itsestään huolissaan.

Ettei täysin offtopic niin Tepsin pitäisi tosiaan profiloitua enemmän koko Varsinais-Suomen joukkueeksi. Kävin tänään pitkästä aikaa Turussa enkä mm. Skanssissa nähnyt mitään TPS-tuotteita jengin päällä pl.itseni.
Mikä on iso ero kun vertaa muihin saman kokoisiin liiga-kaupunkeihin.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On muuten aika rohkeeta pudottaa budjettia juuri nyt, kun Jokerit vaanii nousua. No, karsintasarja TPS-Jokerit epäilemättä toisi mahtavat tulot kassaan. Mutta eikö tossa ole kaikkien aikojen persraiskauksen vaaraa huomattavan suuri? Eikö budjetti olisi pitänyt laskea jo tähän kauteen ja nimenomaan jättää enemmän reagointivaaraa ensi kauteen, jota siis nyt näillä puheilla juuri ensi kaudessa ei ole. Entä jos ensi kausi menee vihkoon? Paljon voisi pelastaa sillä, että siirtorajalla vahvistettaisiin tuntuvasti. Paha siihen on Mestis-jengin vastata.

Ensi kausi ei näytä kovin hyvälle kenenkään kannalta. Kiekko-Espoolla on vaikeuksia ylipäätään saada joukkue kasaan. TPS ilmoittautuu jo ennakkoon lähtökohtaisesti alimpaan kolmannekseen. Verrattuna tämän kauden lähtötilanteeseen heikkojen joukkueiden määrä Liigassa kasvaa. Tämä on todella iso haaste myös Tampereelle, joka kovien hallivuokrien takia haluaisi täyttää lehterit hyvin joka peliin. Se on nyt entistä vaikeampaa toteuttaa.

Budjettia ja taloutta ois pitäny laittaa kuriin jo monta vuotta sitten. Eihän noi TPS:n tappiota pelaajabudjetista johdu, mutta tähän tilanteeseen kun on jouduttu että työntekijöiden pöydiltä kerätään kolikoita ni kaikesta leikataan.

Ja ei TPS kuitenkaan SaiPa ole ni tuskin sitä budjettia nyt ihan läskiksi vedetä. Sitäpaitsi jos miettii, ettei Korpikoski ole pelannut peliäkään mutta TPS:n kallein pelaaja. Ni sen verran voi budjettia surutta laskea ja ei vaikuta joukkueen tasoon noin yksinkertaistettuna.

Ite nään nä uutiset vaan positiivisena, että tuolla oikeasti ruvetaan vihdoin tekemään jotain konkreettista. Monta kautta katottu isoja tappioita ja ulostulot ollu luokkaa "jotai tarttis varmaa tehrä" mut mitää ei oo tapahtunu. Toki tä on samalla pieni märkärätti päin kannattajia, ettei menestystä tarvi odottaa lähivuosina. Mutta kuka sitö oikeastaan muutenkaan odotti, kun tappiot ollut kovia ja silti ei ole kentällä näkyny ku sekoilua. Poislukien pari suonenveto kautta, joiden menestys ei jälkikäteen perustunut kyllä mihinkään pitkäjänteiseen työhön tai hyviin hankintoihin. Toisaalta tällänen isompi siivous voi tehostaa toimintaa ja vähemmistä euroista saadaan enemmän irti. Tähän mennessä tuntunut, että painettu avoimella sekillä vailla huolta huomisesta.

Uskon siis, että ulospäin toi budjetin laskeminen on dramaattisempaa kuin mitä se todellisuudessa on. ja pitkässä juoksussa vain positiivista.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahdollisesti tuossa mtvn jutussa sekoittaa toimittajan kommentti; Urama puhuu seuran "kyvykkyydestä tällä hetkellä" ja toimittaja ynnää sen niin että TPS ON samassa kastissa 2miljoonan joukkueiden kanssa.
Kaikkihan haluavat maalata itsensä aina altavastaajan asemaan, ja ei tuossa ole ihan selvää edes, viittaako Urama seuran "taloudellisesta kyvykkyydestä tällä hetkellä" puhuessaan enemmän tähän vai jo ensi kauteen vai osin sitäkin pidemmälle tulevaisuuteen. Kuukausi sitten, jolloin juttu on julkaistu, fokus on kuitenkin ollut ennen kaikkea ensi kauden joukkueen rakentamisessa.

On muuten aika rohkeeta pudottaa budjettia juuri nyt, kun Jokerit vaanii nousua. No, karsintasarja TPS-Jokerit epäilemättä toisi mahtavat tulot kassaan. Mutta eikö tossa ole kaikkien aikojen persraiskauksen vaaraa huomattavan suuri? Eikö budjetti olisi pitänyt laskea jo tähän kauteen ja nimenomaan jättää enemmän reagointivaaraa ensi kauteen, jota siis nyt näillä puheilla juuri ensi kaudessa ei ole. Entä jos ensi kausi menee vihkoon? Paljon voisi pelastaa sillä, että siirtorajalla vahvistettaisiin tuntuvasti. Paha siihen on Mestis-jengin vastata.

Ensi kausi ei näytä kovin hyvälle kenenkään kannalta. Kiekko-Espoolla on vaikeuksia ylipäätään saada joukkue kasaan. TPS ilmoittautuu jo ennakkoon lähtökohtaisesti alimpaan kolmannekseen. Verrattuna tämän kauden lähtötilanteeseen heikkojen joukkueiden määrä Liigassa kasvaa. Tämä on todella iso haaste myös Tampereelle, joka kovien hallivuokrien takia haluaisi täyttää lehterit hyvin joka peliin. Se on nyt entistä vaikeampaa toteuttaa.
SaiPa ja HPK tuskin ainakaan vahvistuvat, K-Espoo on tulossa liigaan uudeksi heittopussiksi, Jypin tilanne näyttää heikolta, Ässät pysynee tasollaan, Sport voi vaikka yllättävästi piristyäkin Dufvan ajan jäädessä taakse tai sitten ei, Pelicans on laittanut all-in tähän kauteen ja saattaa heikentyä merkittävästi, Jukurit huojuu konkan partaalla ja joukkue räjähtää palasiksi kauden jälkeen. Sarjan pohjakerrokseen on tosiaan tunkua ja Tepsillä on ihan hyvä, joskin kapea runko kasassa, mutta olisi sillä nipulla aika temppu pelata itsensä sarjajumboksi.

Lähtökohtaisesti liigahistoriansa heikoimmalla joukkueella TPS lähti kauteen 2007-2008, jolloin lähdettiin aidosti olemaan ihan lilliputteja, eikä oma junnutuotantokaan ollut läheskään samalla tasolla kuin nykyään. Ensi kaudeksi on rakentumassa lähtökohtaisesti selvästi vahvempi joukkue, joskaan tuon kauden 07-08 joukkue ei lopulta ollutkaan niin huono, mitä ennen kautta uumoiltiin. Vastaavasti viimeisen mestaruuden jälkeen parilla kaudella oli aidosti huonot joukkueet, vaikka muistan vieläkin, miten syksyllä 2012 täällä palstan TPS-osiossa oltiin ihan muna pystyssä, että miksi muut eivät ymmärrä, miten kova joukkue meillä on, kun meillä on hei heittää Jarkko Hattunen kakkoskentään, jos kaikki ovat terveinä, ei me siis oikeasti olla pelkästään yhden superhankinnan (Corey Locke) varassa niin kuin muualla luullaan.

Vaikka rautatieaseman kylkeen rakennettu halli ei yksinään välttämättä mitään kiekkobuumia aloitakaan, se kyllä todennäköisesti toisi satunnaisia kävijöitä ja perheitä paikalle nykyistä paremmin, varsinkin jos siitä ottelutapahtumasta tehdään tapahtumana viihdyttävä ja kiva. Tuo olisi myös hyvä paikka yrittää markkinoida Tepsiä ei vain Turun, vaan myös lähialueiden joukkueena, koska lähijunilla sieltä pääsisi myös nykyistä helpommin peleihin.
Tällä hetkellä Turun rautatieasemalle ei ole suoraa junayhteyttä muilta paikkakunnilta kuin Loimaalta, Humppilasta, Toijalasta ja Tampereelta, ja noiltakaan paikkakunnilta ei junalla lähdetä ex tempore matsiin, kun esim huomisista junista kaikki ihmisten aikaan kulkevat ovat jo nyt loppuunmyytyjä.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Ettei täysin offtopic niin Tepsin pitäisi tosiaan profiloitua enemmän koko Varsinais-Suomen joukkueeksi. Kävin tänään pitkästä aikaa Turussa enkä mm. Skanssissa nähnyt mitään TPS-tuotteita jengin päällä pl.itseni.
Mikä on iso ero kun vertaa muihin saman kokoisiin liiga-kaupunkeihin.

Pari vuotta Turussa asuneena olen kyllä hämmästellyt miten TPS korostaa niin vahvasti olevansa turkulainen, 90-00 lihavien vuosien seurauksena kannattajia löytyy pitkin Suomea ja seura voisi tuolla perusteella ihan hyvin asemoitua Suomen suurseurojen joukkoon jääkiekossa. Sen sijaan onkin päätetty käpertyä itseensä eikä hyödyntää tätä valtakunnallista kannatusta ja mahdollisuutta olla iso seura Suomessa, jolloin niitä sponsoreitakin voisi paremmin saada. Turkulaisia tosin sanotaan sisäänpäinlämpiäviksi, niin kait se sitten sopii paremmin käpertyä itseensä ja hukata potentiaalia.

Seura tosiaan näkyy heikosti katukuvassa, jos ei ota mainoksia huomioon. Olen itse nähnyt vähintään yhtä paljon tai enemmän TUTO:n huiveja ja pipoja kuin Tepsin, mistä olen kyllä yllättynyt.
 

Alapatja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En itse osaa arvioida Uraman kyvykkyyttä taustatekijänä urheiluorganisaatiossa, mutta pystyn subjektiivisesti arvioimaan nämä viime aikaiset ulostulot säästötoimenpiteiden osalta.
” Antakaa meille lisää rahaa vaikka ei osattu edellisiäkään käyttää ”

On siellä pakka kyllä todella sekaisin.

Mielestäni liiketoiminnasta ja taloudesta pitäisi toimitusjohtajan ( tai hpj ) astua esille jos on jotain kerrottavaa mutta nyt siellä kommentoi Kallio, Urama ja Miettinen.
Kaiken lisäksi omilla nettisivuilla tarina taloudesta tehdään ilman kertojaa.
Mitä hittoa??
Syksyllä Koskisesta ja Holmasta taisi olla vielä elonmerkkejä.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari vuotta Turussa asuneena olen kyllä hämmästellyt miten TPS korostaa niin vahvasti olevansa turkulainen, 90-00 lihavien vuosien seurauksena kannattajia löytyy pitkin Suomea ja seura voisi tuolla perusteella ihan hyvin asemoitua Suomen suurseurojen joukkoon jääkiekossa. Sen sijaan onkin päätetty käpertyä itseensä eikä hyödyntää tätä valtakunnallista kannatusta ja mahdollisuutta olla iso seura Suomessa, jolloin niitä sponsoreitakin voisi paremmin saada. Turkulaisia tosin sanotaan sisäänpäinlämpiäviksi, niin kait se sitten sopii paremmin käpertyä itseensä ja hukata potentiaalia.

Seura tosiaan näkyy heikosti katukuvassa, jos ei ota mainoksia huomioon. Olen itse nähnyt vähintään yhtä paljon tai enemmän TUTO:n huiveja ja pipoja kuin Tepsin, mistä olen kyllä yllättynyt.

Samaa mieltä, että TPS on kyllä omassa Artukaisten bunkkerissa hyvin vahvasti, eikä seura tai joukkue paljoa näy katukuvassa tai edes puheissa. Oma kaveripiiri Turussa ja entisen työpaikan työkavereita ei kiinnostanut TPS (eikä oikeastaan kiekkokaan pl. yksi Ilves fani) yhtään, vaikka Gatorade Centerillä käytiin paljon lounaalla. Tuohon heijastuu vahvasti myös se, miksi TPSn yleisömäärät on mitä on. Sitä satunnaiskatsojaa ei TPS kiinnosta. Itse väitän, että tohon vahviten liittyy juuri se, että TPS on Artukaisten bunkkerissaan eikä sieltä juurikaan ulos kurki.

Sitä en tiedä, miten tuota valtakunnallista kannatusta voisi hyödyntää. Mutta se on mielestäni kummallista, miten vähän TPS on oikeasti näkyvillä edes Turussa. TuTo melkein enemmän esillä kuin TPS, vaikka resurssit ovat paljon pienemmät. Eikä se oikeastaan vaadi edes paljon resursseja olla näkyvillä. Sitä en tosin tiedä, miten muut liigaseurat näkyvät katukuvassa, mutta erityisesti kun TPS:n halli on kaukana lähes kaikesta asutuksesta Turussa, ni seuran pitäisi jalkautua ihmisten lähelle. Enkä tarkoita, että hallia pitäisi välttämättä rakentaa keskelle kaupunkia.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Samaa mieltä, että TPS on kyllä omassa Artukaisten bunkkerissa hyvin vahvasti, eikä seura tai joukkue paljoa näy katukuvassa tai edes puheissa. Oma kaveripiiri Turussa ja entisen työpaikan työkavereita ei kiinnostanut TPS (eikä oikeastaan kiekkokaan pl. yksi Ilves fani) yhtään, vaikka Gatorade Centerillä käytiin paljon lounaalla. Tuohon heijastuu vahvasti myös se, miksi TPSn yleisömäärät on mitä on. Sitä satunnaiskatsojaa ei TPS kiinnosta. Itse väitän, että tohon vahviten liittyy juuri se, että TPS on Artukaisten bunkkerissaan eikä sieltä juurikaan ulos kurki.

Sitä en tiedä, miten tuota valtakunnallista kannatusta voisi hyödyntää. Mutta se on mielestäni kummallista, miten vähän TPS on oikeasti näkyvillä edes Turussa. TuTo melkein enemmän esillä kuin TPS, vaikka resurssit ovat paljon pienemmät. Eikä se oikeastaan vaadi edes paljon resursseja olla näkyvillä. Sitä en tosin tiedä, miten muut liigaseurat näkyvät katukuvassa, mutta erityisesti kun TPS:n halli on kaukana lähes kaikesta asutuksesta Turussa, ni seuran pitäisi jalkautua ihmisten lähelle. Enkä tarkoita, että hallia pitäisi välttämättä rakentaa keskelle kaupunkia.
TPS voisi kyllä nostaa näkyvyyttään katukuvassa helpostikkin, mainostauluja on riittämiin ja taitaa jokunen niistä olla omakin. Mutta itseasiassa kyllähän Tepsiä jo näkyy katukuvassa, ainakin autoilevalle. Ei kai ne tienvarsipelipaidat oo mihinkään poistuneet ja pelejä kyllä mainostetaan muun muassa hämeenkadun tienvarsinäytöillä. Mutta varsinaisessa keskustan katukuvassa, näkyvyys on mallia Tempurin liikeikkuna.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Mikä on Turun poliittinen tilanne?
Ainahan se on ollut helvetinmoista nurkkapatriotismia ja toisten pesään kusemista sen sijaan että yritettäisiin yhdessä ajaa asioita. Ettei pelkän mutun varassa menty, googlailin vähän asiaa ja näinhän se näyttää nytkin menneen:

"Uusi mahdollinen halli mielettiin vahvasti Kokoomuksen ja Turun Palloseuran yhteiseksi hankkeeksi. Sen aikainen poliittinen vasemmisto suhtautui uuden hallin rakentamiseen nuivasti. Hallin sijaintipaikasta tuli iso kiista. SDP ei hyväksynyt Kupittaan aluetta. Lopulta kaupunginvaltuusto teki talvella 1988 päätöksen hallin rakentamisesta äänin 34-31.

Kompromissina halli päätettiin rakentaa Artukaisten peltomaisemiin – mahdollisimman kauas kaupunkilaisista. Toisena vaihtoehtona oli nykyisen hotelli Caribian paikka. Myös Kupittaan Citymarketin takana olevaa kallioaluetta mietittiin. Jos halli olisi rakennettu Kupittaalle, sijaitsisi se nyt nykyisen velodromin paikalla. Näin ei käynyt.

Hallihanketta vetänyt Ansas oli perin tuohtunut päätöksestä rakentaa halli Artukaisiin. Hän halusi vetäytyä pettyneenä kokonaan pois hallin rakentamisesta. Lepyttyään Ansas oli uudestaan innokkaasti mukana hallin rakennusvaiheessa ja vielä myöhemminkin."


Tämä iski kovasti. Ei keskustelu hallin sijainnista vaan missä vaiheessa suosikkijoukkue on vaihtunut Tepsistä Ilvekseen?
Ajattelin missionin vaan lopettaneen palstauransa mutta olikin vaihtanut leiriä kymmenien vuosien TPS-kannatuksen jälkeen.
Vähän sekä että. Jääkiekon seuraaminen jäi vuosikausiksi koska elämäntilanne muuttui ja elämä vei Turusta Tampereelle. Nyt parin viimeisen vuoden aikana olen herännyt lajiin uudelleen, koska paikalliset uudet kaverit ovat suurelta osin olleet Ilves-faneja ja raahasivat minuakin peleihin innokkaasti.

Ei kai se turkulaisuus ja tepsiläisyys koskaan kokonaan lähde pesemälläkään, mutta toisaalta ei sitä nykyään kyllä tunne hirveästi enää minkäänlaista yhteyttä Tepsiin.

Tästä päästään tavallaan myös aasinsiltana takaisin tähän ketjun aiheeseen. Muistan itse kun Turussa esim. opiskelijaporukoissa tuli paljon vastaan muualta kaupunkiin muuttaneita tyyppejä, joita jääkiekko ja Tepsi jollain tasolla kiinnostivat. Aivan turhan usein reaktio näissä tilanteissa oli dissaaminen ja "mee sää gloryhunter täältä helvettiin"-tason meininki. Ei toki aina, eikä toki kaikilta, mutta oma kokemukseni täällä sai hieman reflektoimaan tätäkin. Turku on kuitenkin Suomen suurimpia opiskelijakaupunkeja, johon tulee helvetisti jengiä muualta Suomesta ja muualta maailmalta. Tätäkin porukkaa pitäisi ottaa avosylin vastaan eikä pistää johonkin tosifani-testeihin.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tuohon heijastuu vahvasti myös se, miksi TPSn yleisömäärät on mitä on. Sitä satunnaiskatsojaa ei TPS kiinnosta. Itse väitän, että tohon vahviten liittyy juuri se, että TPS on Artukaisten bunkkerissaan eikä sieltä juurikaan ulos kurki.
Kiinnosta ja kiinnosta. Itse olen sitä mieltä, että yleisömäärien noston pitäisi olla primäriteetti numero uno. Toki TPS:llä taitaa olla liigan uskollisimmat kannattajat HIFK:n jälkeen. Onko mikään joukkue pääkaupunkiseudun ulkopuolelta koskaan saanut parempaa yleisökeskiarvoa kuin TPS ollessaan TPS:n alapuolella sarjataulukossa?
 
Viimeksi muokattu:

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kiinnosta ja kiinnosta. Itse olen sitä mieltä, että yleisömäärien noston pitäisi olla primäriteetti numero uno. Toki TPS taitaa olla liigan uskollisimmant kannattajat HIFK:n jälkeen. Onko mikään joukkue pääkaupunkiseudun ulkopuolelta koskaan saanut parempaa yleisökeskiarvoa kuin TPS ollessaan TPS:n alapuolella sarjataulukossa?

Se olisikin melkoinen saavutus jos olisi ottaen huomioon talousalueen.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko mikään joukkue pääkaupunkiseudun ulkopuolelta koskaan saanut parempaa yleisökeskiarvoa kuin TPS ollessaan TPS:n alapuolella sarjataulukossa?
Viimeksi Kärpät kaudella 2021-22. No, se oli osittain koronakausi.

Muut tapaukset SM-liigan historiassa ovat:
Tappara kaudella 2017-18
Ilves kaudella 1984-85
Kärpät kaudella 1984-85
Ilves kaudella 1983-84
Tappara kaudella 1982-83
Kärpät kaudella 1977-78
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Viimeksi Kärpät kaudella 2021-22. No, se oli osittain koronakausi.

Muut tapaukset SM-liigan historiassa ovat:
Tappara kaudella 2017-18
Ilves kaudella 1984-85
Kärpät kaudella 1984-85
Ilves kaudella 1983-84
Tappara kaudella 1982-83
Kärpät kaudella 1977-78
Ajattelinkin, että joku on varmaan pakko löytyä, mutta kova tilasto 35 viiteen vuoteen kerran siinä on onnistut kokonaisella kaudella. HIFK taitaa olla tasasin, mutta muilla vaikuttaa menestys selvästi enemmän.
 

B. Shanahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Uusi mahdollinen halli mielettiin vahvasti Kokoomuksen ja Turun Palloseuran yhteiseksi hankkeeksi. Sen aikainen poliittinen vasemmisto suhtautui uuden hallin rakentamiseen nuivasti. Hallin sijaintipaikasta tuli iso kiista. SDP ei hyväksynyt Kupittaan aluetta. Lopulta kaupunginvaltuusto teki talvella 1988 päätöksen hallin rakentamisesta äänin 34-31.

Kompromissina halli päätettiin rakentaa Artukaisten peltomaisemiin – mahdollisimman kauas kaupunkilaisista. Toisena vaihtoehtona oli nykyisen hotelli Caribian paikka. Myös Kupittaan Citymarketin takana olevaa kallioaluetta mietittiin. Jos halli olisi rakennettu Kupittaalle, sijaitsisi se nyt nykyisen velodromin paikalla. Näin ei käynyt.

Hallihanketta vetänyt Ansas oli perin tuohtunut päätöksestä rakentaa halli Artukaisiin. Hän halusi vetäytyä pettyneenä kokonaan pois hallin rakentamisesta. Lepyttyään Ansas oli uudestaan innokkaasti mukana hallin rakennusvaiheessa ja vielä myöhemminkin."
Tervehdys,

Ensimmäinen viesti täällä. Ei varsinaisesti ketjun otsikon asiaa, mutta vielä lisäyksenä parilla sanalla, kun aikanaan asiaa eli tätä Turkuhallin rakentamista ja sen taustoja "harrastusmielessä" pengoin.

Hallipäätöstähän yritettiin parsia kasaan moneen otteeseen useamman vuosikymmenen ajan ja siihen pyrittiin saamaan laajaa tukea. Ja sitä olikin, esimerkiksi Turkuhalliyhdistyksen voimin.

Kun melko hyvää menestystä oli tullut ja Kupittaa oli käymässä hieman vanhanaikaiseksi, uusi halli pyrittiin saamaan vuoden 1990 MM-kisoja varten. Taustalla oli ajatus että valtio lähtisi tukemaan hallihanketta kisojen juhlarahan tuotoin mikäli päätös olisi nopea. Kuitenkin 1987 huhtikuussa valtuusto ilmoitti melkoisen väännön jälkeen Jääkiekkoliitolle että Turku ei voi ottaa kisoja järjestettäväkseen, koska Ikituurin tontista ei saatu diiliä aikaiseksi. Myöskään muu, vakaampi rahoituspohja ei ollut vielä tuossa vaiheessa selvillä. Tämän jälkeen mediassa, ihan kansallisellakin tasolla, käytiin melkoista taistelua "Turun taudista" ja leimakirveitä heiteltiin joka suunnilta.

Paria viikkoa myöhemmin kävi niin että IIHF ilmoitti Suomen saavankin vuoden 1991 kisat, joka antoi uuden mahdollisuuden selvittelyille, kun edellinen yritys oli jäänyt torsoksi. Tällä aikaa aikaa kaupungin demarien ja kokoomuksen johto olivat neuvotelleet muutenkin päätöksenteon periaatteista ja taloudellisesta linjasta. Puolueet päätyivät lopulta nostamaan veroäyriä. Tällä mahdollistettiin sekä tiettyjen sosiaalimenojen että hallihankkeen turvaaminen. Tämä oli ensisijaisen keskeistä koko projektille. Taustalla on ollut varmasti myös muutenkin lähentyminen, esimerkiksi tuolloin voimissaan olleen sinipunahallituksen myötä.

Sitten oli tietysti vielä kysymys paikasta.
Artukaisia suosittiin messukeskuksen ja liikenteen (parkkipaikkojen) takia. Nykyisen Caribian alue nähtiin "slummina" konsultin toimesta, ja homma oli muutenkin Caribian eli silloisen Ikituurin osalta kaatunut jo huhtikuussa 1987. SDP ja RKP vastustivat Kupittaata, koska kokivat että puistomaisuus ja harrastemahdollisuudet kärsivät. Kupittaa olisi ollut sen ajan selvityksen mukaan muutaman miljoonan halvempi laajempien parkkitilojen puuttuessa.
Sijainnin ohella tärkeää monille puolueille oli se että halli olisi nimenomaan monitoimihalli.

Ottamatta tässä yhteydessä sen enempää kantaa turkulaiseen politiikkaan, Turkuhallin rakentamisen voidaan mielestäni perustellusti jopa sanoa tuoneen eri puolueita lähemmäksi toisiaan, ainakin hetkelliseksi. Asiasta taisteltiin, mutta kompromissiin päästiin, ja talous oli totta kai se ratkaiseva tekijä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laskinko nyt flunssaisessa päässäni oikein että jos viime kaudella olisi ollut hallivuokra miljoonan halvempi ja joukkue olisi ollut ilmainen, oltais tehty puoli miljoonaa voittoa?
Jos laskin, en mä oikein osta tuota hallivuokraselitystä.

Tän voi myös ihmetellä niin päin, että jos joukkue + halli on n. 4 miljoonaa kuluna, niin mihin kuluu loput 10 miljoonaa?

Hieno kirjoitus ja täytyy olla täysin samaa mieltä. Jos siellä joku visio on, niin eivät siihen ne tärkeimmät eli kannattajat ja sidosryhmiät ainakaan Uraman ja muun johdon viestinnän perusteella osaa sitoutua. Mahtaako henkilökuntakaan tietää, mihin lähitulevaisuudessa tähdätään?

Tämän takia olen kovin ihmeissäni, että täällä keskustellaan vain yksittäisistä pelaajista tai ensi kauden joukkueesta. Se säästö siitä joukkueesta ei tätä kulurakennetta ratkaise. Hallivuokrapuheet nyt on pelkkää painostusta kaupungin suuntaan.

Jos ainoat toimet on pelaajabudjetin kuristaminen ja hallivuokrasta itkeminen, niin karmeita tappiolukemia on jatkossakin tiedossa. Mikä on tosiaan se suunnitelma jolla tästä kurimuksesta päästään ulos? Pelkkä säästäminen ei ole suunnitelma.

Jotain tuolla kuluissa on isosti pielessä ja seinässä olevaan reikään katoaa paljon rahaa. Olen jo lakannut etsimästä mitään järjellistä selitystä tähän, mutta surullisena saa seurata tätä spedeilyä seurassa taas.

Parikyt milliä tappiota kumulatiivisena ja käsienheiluttajat jatkaa heiluttamista. Tämä ralli ei lopu ennen kuin pääomistajat lakkaavat maksamasta tyhjästä. Käsienheiluttajia alkaa pudota, kun ei ole enää rahaa jaettavaksi.

Toimitusjohtajan hommia voi arvioida talouslukemista, urheilujohtajan urheilullisesta tuloksesta ja myyntijohtajan vaikkapa sitten liikevaihdon/myynnin kasvusta. Kellä näistä on tässä kohtaa näytöt tiskissä?

Mutta, mutta... Eiköhän tällä julkisella itkemisellä ollut taas lähinnä tarkoitus asettaa painetta kaupungin suuntaan, että avaa kukkaronsa ja käsien heiluttajat voi jatkaa heiluttamista kun on taas pariksi vuodeksi maksaja tiedossa.

Muutetaan taas edustusjoukkuetta, mutta jatketaan muuten samoilla ja toivotaan että vuoden päästä tulos on parempi? eh?

Ja vielä: Tosiaan Holma taisi todeta, että puoli milliä on jo säästetty ilman yytee neuvotteluja "jostain". Miksi mun on kovin vaikea uskoa tätä, että puoli milliä saataisiin katoamaan ihan vain hyvässä hengessä juttelemalla? Jumalattomasti maksetaan liikaa tekijöille, jos ovat tuon verran valmiit antamaan takaisin ihan vaan kun pyydettiin. Noh, nämä toki jää nähtäväksi tulevissa talousluvuissa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laitetaas vielä erikseen tällainen haikea muistelu.

Muistaako joku Hietarinnan Karin kauden Tepsin teejiinä?

Tietääkö joku tietäjä, mikä oli syynä, että mies sai aikanaan lähteä?

Hänen aikansa Tepsissähän oli nykyisessä kontekstissa jäätävä: 1 mestaruus ja taisi olla jopa hänen aikanaan reilusti plusmerkkinen talous. Kausia taisi olla vain n. 3 kpl.

On siihen ennenkin Tepsissä pystytty, niin miksi se olisi nykyään mahdotonta?

Oliko Kari jopa liian suoraselkäinen mies Tepsiin vai onko tässä kuultu vain toinen puoli asioista (eli päinvastoin, hymiö)? Hietarintahan silloin kyseenalaisti kovin Tepsin sen aikaista hallitusta ja johtamista sieltä suunnasta.

Ihan siis mielenkiinnosta kysyn, koska Hietarinnan jälkeen tuolla pallilla on ollut monta miestä, mutta tulos on ollut korkeintaan huonoa tai heikkoa.

Hietarinnan aikana Turussa ei vielä varmasti oltu valmiita säästötalkoisiin ja talouden tervehdyttämiseen. Vaihtoehtoisessa historiafantasiassa olisi hieno nähdä, mihin tuo tie olisi vienyt, jos olisi päästy kestävälle taloudelliselle pohjalle jo tuolloin...

Sen jälkeen onkin menty näillä:
  • 11/2012–2014 Niklas Österlund
  • 2015–5/2018 Mika Eskola
  • 2018–2021 Santtu Jokinen
  • 7/2022– Aki Holma
Itsellä ei oikein mitään positiivista näkemystä näistä. Holmalla toki vielä aikaa näyttää kytensä ja toivon hartaasti ettei jatka samaa puhuvien päiden ja heiluvien käsien sarjaa kuin kolme edeltäjäänsä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös