HC TPS:n talous

  • 1 144 101
  • 4 934

rs2681

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi
TPS:n "Visio 2030" on merkitty 2021-2024 vuosien kohdalle "tuloksen kääntäminen voitolliseksi". Eli jos ja kun ensi kaudella otetaan vieläkin tuntuvasti kuonoon ollaan heti myöhässä aikataulusta. 2024-2027 vuosien kohdalla on "omistajapohjan laajentaminen", joka varmaan voisi liittyä kommenttiin supercellin mahdolliseen lähtöön seurasta. Tähän samaan ajanjaksoon on myös ajoitettu Ratapihan areena, joten luotetaanko tässä sitten siihen, että uuden hallin huuman aikaan pystytään houkuttelemaan uusia ihmisiä seuran taakse. En tiedä luotanko enää näiden sopeutustoimien tehokkuuteen kun lupauksia on esitetty, mutta muutosta ei ole näkynyt eikä kuulunut.
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikös TPS nostanut pelaajabudjettiaan alkavaan kauteen joku +350k€..

Mikäli näin on, niin ei paljon toimarin puheet ja teot täsmää.. Vai..?
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni hallivuokraa saatiin leikattua jo merkittävästi edellisen talousahdinkon aikoihin. Silloin tehtiin merkittäviä korjausliikkeitä ja Suikkanen luotsasi päälle yllätysmestaruuden. Tällä mentiin vissiin aika pitkälle ja pelastettiin seuran talous.
Ulospäin näyttää siltä, että asiat menivät liian hyvään suuntaan ja tj sai lähteä. Astuiko väärän klaanilaisen varpaille, vai mitä kenties tapahtuikaan.
Koko seura tarvitsisi ison tuuletuksen, se on kuin hometalo. Näin se ainakin ulkopuoliselle näyttäytyy.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Siis Tepsi on vuokrannut vuodeksi koko hallin. Kaikki kulut ja tulot Tepsille. Onhan joku sähkölasku voinut olla viime talvelta satoja tuhansia.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Eihän se jäähalli olisi vaan monitoimiareena, jonka pääkäyttäjänä TPS olisi.
Tuloksessa se näkyisi varmaan pienenä orastavana kiimana/mielenkiintona yleisömäärissä ja sillä että Tepsin olisi luultavimmin edullisempaa harjoittaa toimintaansa siellä kuin energiasyöppöhallissa Raision rajalla. Hallissa jossa ei käytännössä muuta toimintaa ole.

Karkkirahaan menee parin vuoden päästä hanat kiinni, mikä on varmasti ihan oikein. Aikaa on ollut tarpeeksi saada TPS seisomaan omilla jaloillaan, pakon edessä nyt sitten nähdään miten tämä onnistuu.
Isoimmat kysymykset tällä hetkellä omassa päässä ovat

-missä TPS pelaa? Tepsi on kuitenkin P&K:n projektin paras keppihevonen areenan pystyttämiseen.
-jos Ratapihaa ei tule ja hanat menevät kiinni niin ajetaanko OY suosilla konkurssiin? Uusia pääomistajia ei takuulla löydy jotka suostuisivat näin hyvän taseen taustalle.

Eskolalta joskus kysyin mitä pitäisi tapahtua että TPS seisoisi omilla jaloillaan. Ei osannut sanoa muuta kuin kliseisen tulojen täytyy ylittää menot mutta tämä on Turussa vaikeata järjestää.
Kysyn suoraan.. Mitä jos Tepsi siirtyy uuteen halliin ja urheilullista menestystä ei pariin ensimmäiseen kauteen tulekkaan. Uskotko silti katsojamäärien olevan riittävä ?
Lippujen hinnat tulevat nousemaan.
En väitä näin tapahtuvan, mutta sekin on mahdollista.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kysyn suoraan.. Mitä jos Tepsi siirtyy uuteen halliin ja urheilullista menestystä ei pariin ensimmäiseen kauteen tulekkaan. Uskotko silti katsojamäärien olevan riittävä ?
Lippujen hinnat tulevat nousemaan.
En väitä näin tapahtuvan, mutta sekin on mahdollista.
Mikä tulisi olemaan se riittävä yleisömäärä? Ei pelkkä yleisö ole siinä kohtaa mittari vaan tavoite on yritysmyynnissä ja yhteistöissä.

TPS on ollut viime vuosikymmenen auliisti ainoana vuokralaisena käsi taskussa uudistamassa vanhenevaa hallia, jonka panttivankina ovat.


Jos asiakas tuo kulujen jälkeen seuran kirstuun ~12,50€ ottelua kohden ja yleisömäärää kasvatettaisiin tuhannella niin runkosarjaa kohden se on 375k€. Sellaisella rahasummalla ei Tepsiä pelasteta, ei pelastettu Ilvestäkään. Myynnin pitäisi rokata myös muilla tasoilla, samaan aikaan kun kuluja pitäisi saada hallittua.

Tälläkin hetkellä TPS vuotaa niin monesta käsittämättömästä paikasta ettei kukaan tohdi sitä edes selittää. Jos tosiaan tuon iglun pitäminen toimintakuntoisena on viime talvena ollut kuusinumeroinen kuukautta kohden niin pitäähän siihen keskisuuren seuran löytää ratkaisu.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Typo: siinä piti lukea suomenruotsalaisen. Mutta ei siis Hifkillä ole ikinä konkurssin uhkaa, vaikka joku vuosi liikevaihto vähän tippuisikin…

On siellä taustalla muutakin kuin suomenruotsalaista fyrkkaa. Niillä rahoilla seura pelastettiin ihan aidolta konkurssiuhalta v. 2008.

Tämä teidän kuvio on kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen. En epäile Kodisojan ja Paanasen tunnesiteitä TPS:ää kohtaan, mutta tämä kuvio on jo vuosia haissut sille, että todellinen motiivi on kuitenkin Ratapihan hanke. Näitä TPS:n tekemiä tappioita voi sitten laittaa sukanvarteen tuleviksi vuosiksi. Enkä paheksu sitä yhtään, koska kyllä nämä kaiffarit on veroja Suomeen maksaneet enemmän kuin tarpeeksi.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kiitos korjauksesta. Tämä lähinnä vielä enemmän laittaa ahdistamaan tepsin kohtalo.
Toisaalta tämä myös vahvistaa uskoa siihen, että talous on laitettavissa kuntoon ilman uutta halliakin kunhan löydetään pätevät ihmiset tuota toteuttamaan.

Aika masentavaa, että seura on ajettu siihen jamaan, jossa finaalikaudella tehdään miljoonan tappio ja huonommalla kaudella kolmen miljoonan tappio. Lähtökohdanhan pitäisi olla, että huonolla kaudella tehtäisiin nollatulos ja hyvällä kaudella voittoa.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näitä nykyisiä talouslukuja on mielenkiintoista verrata ketjun alkupäässä käsiteltyihin lähes parinkymmenen vuoden takaisiin lukuihin. Esimerkiksi kaudella 2005–2006 TPS:n tulobudjetti oli 4,65 miljoonaa euroa (pääsylipputulot 1,4 miljoonaa, yhteistyösopimukset 2,5 miljoonaa, muut tulot 0,75 miljoonaa) ja kulubudjetti 4,6 miljoonaa euroa, josta pelaajapalkkioihin oli budjetoitu 2,25 miljoonaa euroa. Tuolta kyseiseltä kaudelta turskaa tuli ilmeisesti puolisen miljoonaa euroa, mm siksi, että 7700 katsojan budjetoidusta yleisökeskiarvotavoitteesta jäätiin aika reilusti ja keväällä pelit loppuivat lyhyeen.

Toteutuneet liikevaihdot pyörivät 2000-luvun alkuvuosina siinä 4,5 miljoonan euron kieppeillä per kausi, ja pelaajabudjetin osuus oli siis pyöreästi puolet kuluista.

Viime kaudelta siis liikevaihto oli 11,7 miljoonaa euroa, pelaajabudjetti 2,45 miljoonaa ja tappio 2,9 miljoonaa. Tuosta voi laskea, että liikevaihto on 20 vuodessa 2,5-kertaistunut, ja koska pelaajabudjetti ei ole juurikaan kasvanut, on toiminnan muiden menojen täytynyt noin 5-kertaistua, jotta päästään näihin tappiolukuihin. Tietty voi olla, että pelaajabudjetti on venynyt ja paukkunut, mutta suuri kuva on sama, vaikka pelaajabudjetti olisi ylitetty miljoonalla.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mun mielestä tässä kyllä kusetetaan kannattajia. Olen itse muutama vuosi sitten tilannut pelipaidan vaikka en seuran kannattaja ole, koska pelipaita oli tyylikäs ja ei kiinnosta jos jonkun mielestä se on jotain väärinkannattamista omaa seuraa kohtaan.

Tuo tulos on sellanen että en edes vieraslippua halua ostaa kun sillä ei ilmeisesti mitään väliä ole.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän se jäähalli olisi vaan monitoimiareena, jonka pääkäyttäjänä TPS olisi.
Tuloksessa se näkyisi varmaan pienenä orastavana kiimana/mielenkiintona yleisömäärissä ja sillä että Tepsin olisi luultavimmin edullisempaa harjoittaa toimintaansa siellä kuin energiasyöppöhallissa Raision rajalla. Hallissa jossa ei käytännössä muuta toimintaa ole.
Mutta on sillä ratapihan monitoimiareenallakin tiettyjä uhkia olemassa. Siis puhuttaessa muista tapahtumista. Logomo kun on olemassa siinä vieressä...
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jokunen vuosi sittenTPS julkaisi seuraavanlaisen uutisen :
TPS on nimittänyt johtoryhmän, joka vastaa seuran urheilutoiminnan suunnittelemisesta ja kehittämisestä. Johtoryhmän puheenjohtaja on seuran hallituksen jäsen Erkka Westerlund ja muut jäsenet ovat Saku Koivu sekä seuran uusi urheilujohtaja Rauli Urama.

Arvattavasti Koivun sekä Westerlundin palkkioihinkin kuluu aika roimasti massia myös, Uraman muhkeat tulot onkin jo tiedossa, lisäksi tuo Palloseuran pelaajakoordinaatio-himmeli on käsittämätön, 3 ukkoa kokoamassa joukkuetta.
Ei ihme että tappioita tulee jatkuvasti, kun organisaatio on täynnä jos jonkinnäköistä kovapalkkaista"asiantuntijaa" ja ison hallin menot vastattavana, omistajilla ollut kova luotto että em. kaltaiset tirehtöörit laittavat hommat rokkaamaan, mutta nyt alkaa luotto olla loppumaisillaan kun lopputulos on lävähtänyt karusti silmille.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ajattelin aikoinaan, että ei-turkulainen johto olisi sellaista lääkettä, mitä tarvittaisiin nostamaan TPS takaisin jaloilleen. Valitettavasti tämä ajatus on osoittaunut kovin vääräksi. ”Kaiken maailman” koskiset, westerlundit, uramat, holmat ym. ovat kyllä hyviä puhumaan kauniita sanoja ja esittämään mitä hienoimpia power point esitelmiä, mutta raaka työ ei heiltä tunnu onnistuvan eikä heillä myöskään ole sellaista mustavalkoista sydäntä, mitä tällaisessa talousahdingossa olevan organisaation repimisessä ylös suosta tarvittaisiin. He ovat TPS:ssä vain töissä ja nostavat ilmeisen hyvää palkkaa olkoon heidän työnsä tulokset sitten millaisia tahansa. Osa heistä varmaan myös jo ainakin sivusilmällä katselee, minne seuraavaksi siirtyisivät, jos Turussa käy parin vuoden kuluttua ns. ”kylmät”. TPS ja Turku on heille vain yksi pysäkki omalla työuralla. Ei sen enempää eikä vähempää.
Valitettavasti kaksi vuotta kurssin kääntämiseen on liian lyhyt aika, kun viime vuosien suurista puheista ja lupauksista huolimatta kurssia ei ole saatu käännytetyksi parempaan suuntaan. Megaluokan tappiot jatkuvat edelleen. Olisi kiva tietää, mitä organisaatiossa on näinä muutamina viime vuosina tehty muuta kuin vain suunniteltu ja lupailtu sekä käyty keskinäistä ”valtataistelua”. Miksei organisaatioon ole saatu puhallettua oikeanlaista mustavalkoista tekemisen meininkiä? Mikä nyt kahdessa vuodessa muuttuisi, jos entisellä johdolla jatketaan?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
En millään jaksa uskoa, että 2 vuotta riittäisi tavoitteen saavuttamiseen. Sitten pitää henkilökuntaa karsia todella reippaasti, vai mihin se suurin kuluerä menee? Ei ilmeisestikään pelaajabudjettiin. Katsojamäärääkin pitäisi saada kasvatettua, mutta jos esitykset kaukalossa ovat aneemisia, Turussa ei sitä katsella. Gatoradelle pitäisi saada enemmän tapahtumia vuoden mittaan, mutta kiekkokauden aikana konserttikäyttö vaatii aina tyhjää aikaa. Miten paljon sitä on? Välillä huhtikuu-syyskuu kyllä olisi.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Olen todella kauan ihmetellyt miten tälläiset tappiot saadaan aikaiseksi. Joukkueen pelaajabudjetti on pyörinyt n. 2,5 miljoonan nurkilla ja hallin vuokra käsittääkseni 1 miljoonan tienoilla. Katsoja ka. Viime kaudellakin yli 5000. Ei voi olla kuin suorine housuineen taustalla kävelevät herrat ovat kuluineen seuran tuloihin nähden liian suuret. YT:eet tuo seura tarvitsee ja kalliita taustajoukkoja on siivottava.

Samalla ihmettelen organisaation alla pyörivän Turku Liven toimintaa. Mitä hemmetin puuhastelua se on? Esim. Offspring keikkaili Turkuhallissa parhaaseen kesäaikaan? Olisiko ollut järkevää pitää tämäkin keikka ulkosalla? Olisi varmasti enemmän houkutellut ihmisiä paikalle eli enemmän tuloja. Kai sitä rahaa hallin tuloihin voi pumpata vaikkei tapahtuma hallissa olisikaan? Mitä muuta tuo Live edes järjestää? Raskasta joulua? Oliko siinä kaikki? Kai kesäaikaan jonkun hyvin tuottavan festarinkin voisi järjestää (esim. Qstock Oulussa käsittääkseni Kärppien yhtiön omistama tapahtuma). Kyllä nyt kaipaisi vahvasti uutta näkemystä ja ideoita toimintaan koko organisaation toimintaan. Tartteiskohan ne siellä työvoimaa?
 

SirBallWax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En millään jaksa uskoa, että 2 vuotta riittäisi tavoitteen saavuttamiseen. Sitten pitää henkilökuntaa karsia todella reippaasti, vai mihin se suurin kuluerä menee? Ei ilmeisestikään pelaajabudjettiin.
Kaksi vuotta/tilikautta riittää, jos rohkeutta löytyy paletin purkamiseen.
Ukkoa ulos isosti.
Jos kentällä lähdetään siitä, että perusasiat (kivijalka) pitää olla kunnossa niin ihan sama koskee toimistoa. Kivijalka siellä ei ole kunnossa, kivijalka ei ole SS. Se antaa palikat sen rakentamiseen.

Ihan sama (fanaatikon silmin) jos tässä väännettäisiin useampi vuosi hammasta kiristellen jos se tekee sen, että Seura säilyy.
Tunnelin päässä on aina valo, tunnelin pituuden määrittelee nyt SS.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ehdottomasti pitäisi tulopohjaa saada suuremmaksi, sillä pelkästään menopuolta supistamalla ei hyvä heilu. Tuotteen pitäisi kuitenkin koko ajan olla kunnossa, sillä muutoin kaikki ”tervehdyttämistoimenpiteet” ovat turhia. Rohkeasti etsimään uusia tulonlähteitä. Näin ovatkin jo monet liigajoukkueet tehneet. Hyvänä esimerkkinä lähimenneisyydessä Kärpät, jonka konserniliikevaihto on kovassa kasvussa.
Tuleen ei pidä jäädä makaamaan eikä voivottelulla saada mitään aikaiseksi. Vain hihat käärimällä ja rohkeilla otteilla voisi kurssia saada käännetyksi, mutta tuntuu, ettei TPS-johdossa ole oikeanlaista visionääriä kehittämään TPS:ää kohti seuraavaa tasoa. On jämähdetty paikoilleen eikä nähdä metsää puilta.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ehdottomasti pitäisi tulopohjaa saada suuremmaksi, sillä pelkästään menopuolta supistamalla ei hyvä heilu. Tuotteen pitäisi kuitenkin koko ajan olla kunnossa, sillä muutoin kaikki ”tervehdyttämistoimenpiteet” ovat turhia. Rohkeasti etsimään uusia tulonlähteitä. Näin ovatkin jo monet liigajoukkueet tehneet. Hyvänä esimerkkinä lähimenneisyydessä Kärpät, jonka konserniliikevaihto on kovassa kasvussa.
Tuleen ei pidä jäädä makaamaan eikä voivottelulla saada mitään aikaiseksi. Vain hihat käärimällä ja rohkeilla otteilla voisi kurssia saada käännetyksi, mutta tuntuu, ettei TPS-johdossa ole oikeanlaista visionääriä kehittämään TPS:ää kohti seuraavaa tasoa. On jämähdetty paikoilleen eikä nähdä metsää puilta.
Juuri näin. Kärpillä on ravintola ja festaritoimintaa (taitaa olla kiinteistöbisnestäkin?), Jukureilla kiinteistöbisnestä (majoitustoimintaa) jne.
 
Kärpillä on tosiaan paljon toimintaa varsinaisen jääkiekon ulkopuolella.

Omistavat ihku-ravintolaketjun, Jättinäytöt-brändin (vastava kuin Turun sisääntuloväylillä olevat medialiiga-näytöt), festaritoimimtaa, jne.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kai siinä. Pitää yrittää tällä kaudella käydä enemmän peleissä kuin viime kaudella. Pelikin tulee varmasti olemaan paljon viihdyttävämpää kun ei yritetä vain suojella omaa maalia.
 
Viimeksi muokattu:

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei kai siinä. Pitää yrittää tällä kaudella käydä enemmän peleissä kuin viime kaudella. Pelikin tulee varmasti olemaan paljon viihdyttävämpää kun ei yritetä vaan suojella omaa maalia.
Tässähän tämä tiivistettynä, hallille mars. Se jos mikä on paras tapa tehdä oma osuus.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä en nyt oikein enää jaksa hakea syitä paskaan taloudelliseen tulokseen kuin omistajista. Nyt on ollut jo monta kautta aikaa omistajilla laittaa toimintaraamit, riskienhallinta, kulujen seuranta ja valvonta siihen kuntoon, että tällaista ei pääsisi tapahtumaan kuin jossain täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa(korona).

Nyt näyttää siltä, että omistajia ei ole edes kiinnostanut vaan päätäntävalta ilman taloudellisia vastuita on luovutettu toimitusjohtajalle ja urheilujohdolle.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Jokunen vuosi sittenTPS julkaisi seuraavanlaisen uutisen :
TPS on nimittänyt johtoryhmän, joka vastaa seuran urheilutoiminnan suunnittelemisesta ja kehittämisestä. Johtoryhmän puheenjohtaja on seuran hallituksen jäsen Erkka Westerlund ja muut jäsenet ovat Saku Koivu sekä seuran uusi urheilujohtaja Rauli Urama.

Arvattavasti Koivun sekä Westerlundin palkkioihinkin kuluu aika roimasti massia myös, Uraman muhkeat tulot onkin jo tiedossa, lisäksi tuo Palloseuran pelaajakoordinaatio-himmeli on käsittämätön, 3 ukkoa kokoamassa joukkuetta.
Ei ihme että tappioita tulee jatkuvasti, kun organisaatio on täynnä jos jonkinnäköistä kovapalkkaista"asiantuntijaa" ja ison hallin menot vastattavana, omistajilla ollut kova luotto että em. kaltaiset tirehtöörit laittavat hommat rokkaamaan, mutta nyt alkaa luotto olla loppumaisillaan kun lopputulos on lävähtänyt karusti silmille.
Juurikin näin. Eniten tässä ihmetyttää kun mitään muutosta ei tapahdu. Herrat vetelee kaviaaria vaan naamaan. Se loppuu se mässäily aika nopeaan kun rahahanat laitetaan kiinni.

Eikö tuolta saa näitä herroja jostain ovesta ulos? Meininki on niinku Fortumin johdossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös