Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Hartwall Arena

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tökö, 15.03.2003 klo 23.14.

 1. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
 2. Kole13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kuten Cobol mainitsi niin Jokerien seuraidentiteetti muuttui radikaalisti Hjalliksen tulon myötä, nykyinen KHL-Jokerit on vain steroideilla pumpattu versio SM-liigassa pelanneesta Jokereista.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Jokereissa tapahtui veret seisauttava muutos joukkueen rakentamisessa, kun siirto koheloon tuli. Kurrin ja Vuorisen ammattimaisuus on jotain täysin vierasta vanhalle Jokeri-identiteetille. Ei taida nousta yhtään kättä pystyyn, jos kysytään halukkaita palaamaan wanhaan perinteiseen Virmasen malliin? (Joo Kekäläinen oli jo hyvä, mut Kurri parempi.)
   
 4. Helsing#65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ei-venäläisessä sarjassa, Sens, Blackhawks
  Lainaus:
  Vurri ja Kuorinen ovat toki olleet erinomaisia hommassaan, ja ylittänet omatkin odotukseni aika reippaasti. Mutta on aika helvetin paksua mennä väittämään, että Kurri olisi parempi tässä hommassa kuin Jarmo Kekäläinen. Uskallan väittää, että Keklua parempaa urheilutoimenjohtajaa/joukkueenrakentajaa/whatever, ei ole tässä valtakunnassa, siitä jo yksinään osoituksena Columbuksen GM-paikka. Ja jokeriaikanaan Keklu nosti joukkueen oikeasti ammattimaiseksi ja Suomen parhaaksi organisaatioksi siitä vitsistä mitä se oli Virmasen ja Hjalliksen pahimpien päivien aikana.

  Tuntuu oikeasti, että suuri osa täällä jättää huomiotta nuo Keklun saavutukset Jokereissa ja pitää aikakautta 2010-2013 jopa samanlaisena puuhasteluna kuin Virmasen aikoja. Toki sitä kirkkainta ei noinakaan vuosina voitettu, mutta kun mietitään niin 2011 oli kaikkien aikojen sarja IFK:ta vastaan, jonka kumpi tahansa olisi loppujen lopuksi voinut voittaa, ja jos vaikka Hentunen olisi pistänyt läpiajosta kuudennessa pelissä maaliin, niin väitän, että Jokerit olisi juhlinut mestaruutta jo tuolloin. Kekäläisen ensimmäisellä kaudella no less. 2012 jyrättiin HIFK näytöstyyliin ja sitten JYP sarja toki hävittiin 4-1 mutta sekin oli oikeasti helvetin tiukka sarja, ja muutamalla pompulla olisi voinut päättyä toisin. 12-13 kaudella Jarmo rakensi huikean joukkueen joka vei runkosarjan näytöstyyliin. Playoffsit toki kaikki sitten muistaa, mutta se voidaan pistää sitten taas täysin Kilpeläisen piikkiin.

  Joo sori off-topicista, mutta lainauksen väite aiheutti halun tällaiseen avautumiseen. Keskustelua tästähän voi vaikka sitten jatkaa jossain muualla. :)
   
 5. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Mikä on muuten se panhuilukonsertti, joka lähtee soimaan Torpedon maalin jälkeen? Maalilaulu?
   
 6. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @blue line @Cobol
  Kun puhuttiin faktoista niin kävin nyt huvikseni hakemassa Helsinki Halli Oy:n tilinpäätöksen 12kk kaudelta 1.5.2014 - 30.04.2015. Cobol voi kommentoida yhtiörakenteen tuntevana paremmin, mutta uskoakseni tämä yhtiö on edelleen se Areena-liiketoimintaa harrastava yhtiö joka esimerkiksi toimintakertomuksessaan kuvaa toimintaansa näin:


  "Tilikauden 2014-2015 aikana Hartwall Areenalla järjestettiin 100 tapahtumaa ja kävijöitä tapahtumissa oli yhteensä noin 646,000. Jokerit pelasi kotona KHL-liigassa 30 runkosarjan ottelua sekä 5 playoff-ottelua sijoittuen kuudenneksi. Jokavuotisina tapahtumina toteutuivat tänäkin vuonna Disneyn jääshow, Elämä Lapselle-konsertti, Apassionata, Urheilugaala ja Jokereiden 30 KHL-liigaottelua. Kauden muita tapahtumia olivat Nine Inch Nails, Justin Timberlake, Robbie Williams, Peter Gabriel, Aerosmith, Miley Cyrus, Riverdance, Andre Rieu, Tubecon, Il Divo, Nyrkkeily, Brit Floyd, Lenny Kravitz, Elton John, Matti ja Teppo, Roxette, Hector, Kaija Koo, Enrique Iglesias, Jari Sillanpää, Vain Elämää, Andrea Boccelli, Cirque Du Soleil, Katy Perry."

  Lukuja esitetään kolmen vuoden ajalta ja todetaan, että jääkiekkoliiketoiminta myytiin 2014 kaudella pois ja 2013 luvut eivät ole vertailukelpoisia koska pitävät myös hokiliiketoimintaa sisällään. Liikevaihto olikin vuonna 30.4.2013 päättyneellä kaudella noin 18.4 miljoonaa josta sitten pudonnut noin 8 miljoonaa pois ja viimeiset kaksi vuotta luvut olleeet 10.3 ja 10.2 miljoonaa euroa.

  Nettotulos viimeisen kahden kauden aikana on ollut käytännössä plusmiinusnolla, mutta huomattavaa on että liikevoitto on ollut 4/2014 noin 1.6 miljoonaa ja 4/2015 noin 1.3 miljoonaa. Tähän kun vilkaisee poistot päälle niin päästään käyttökatteeseen joka on vastaavasti ollut aiemmin 3.1 miljoonaa ja viimeisimmin 2.9 miljoonaa. Tämä positiivinen tulovirta sitten on häipynyt korkomenoina ja lisäksi tilinpäätössiirtoina on saatu pidettyä verotus aisoissa (sumu-poistojen ja verotuksen poistojen erotus). Investointeihin on käytety tasaisesti 0.7-0.8 miljoonaa, millä epäilemättä pidetään halli kondiksessa ja ehkä vähän panostetaankin.

  Samalla muuten selvisi että tontti on tosiaan kaupungilta vuokralla 2045 asti mutta varsin edullisesti kun kokonaisvastuu jäljelläolevalle ajalle 30 vuotta on vain 9 milliä eli 0.3 miljoonaa vuodessa.

  Kertokaa nyt minulle että miten toi kolme milliä käyttökatetta ja investointien jälkeen jäävä on taiottu Helsinki Halli Oy:öön ja miksi se ei voisi olla ihan oikeaa positiivista kassavirtaa hallibisneksestä?
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuo on kuitenkin tapahtumina ja kävijöinä aika vähän. Jos katsotaan taaksepäin, konsernin tilintarkastajat hälyttivät kun tapahtumamäärä lähestyi 100 tapahtumaan jostain 130 tapahtumasta ja kävijämäärä putosi noin 750 000 kävijästä ensin alle 700 000 ja sitten alle 650 000 kävijän. Kun tapahtumia oli 103 ja kävijöitä 620 000, tilintarkastajat kirjoittivat, että tapahtumien ja kävijöiden kehitys muodostaa merkittävän riskin koko konsernille.

  Lainaus:
  Totta kai aiempaan verrattuna suhteellisen matalalla tapahtuma- ja kävijämäärällä voidaan tehdä voittoa. Siihen on mahdotonta ottaa kantaa tuntematta asiaa tarkemmin. Kävijämäärä on kuitenkin historiallisesti katsoen edelleen matala, samoin tapahtumien määrä.

  En sulkisi pois sellaistakaan mahdollisuutta, että Arena on joutunut pesemään rahaa. Tämä ei tietenkään ole väite, että sellaista on tapahtunut. Mahdollisuuden esille nostaminen johtuu yhdistelmästä matala kävijä- ja tapahtumamäärä, kolmen millin liikevoitto sekä Arenan omistajien ja venäläisiin ex-omistajiin kohdistuvista pakotteista, joiden vuoksi pakotteista puhdasta rahaa EU:ssa on aiempaa vaikeampi tehdä.
   
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mitkä ovat Jokereiden mahdollisuudet pelata tulevaisuudessa HIFK:n kanssa Gardenissa, jos Rotenberg jatkaa Hartwall-omistajuuttaan? Kaksi joukkuetta samassa isossa hallissa helpottaa kulurakennetta selvästi, eikö?
   
 9. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Eikö se ainakin Areenan kanssa ollut juuri toisinpäin? Eli samalle areenalle ei kahta lätkäjengiä mahdu vaan massit on tehtävä muilla tapahtumilla kuin lätkämatseilla.
   
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  En tiedä yhtään, siksi kysyin.
   
 11. Gemondo Jäsen

  Näin muistelisin Hjalliksen joskus todenneen. Puhui siis siitä kun Hifkin piti alunperin muuttaa myös Areenalle, mutta peruivat viime tingassa ja jäivät Nordikselle. Hjalliksen mukaan tämä oli lopulta onnenpotku Areenalle.

  Edit. Löytyi Maikkarin sivuilta vanha juttu asiasta.
   
 12. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mitä toi alempi kappale nyt siis edes tarkoittaa? Voiko se Areena nyt olla voitollinen vai ei? Miten kävijämäärien historiallinen trendi liittyy siihen, tekeekö halli negatiivista vai positiivista kassavirtaa täsä ja ny? Sorry kuumotus mutta jotenkin koko viestisi on harvinaisen ohi kysytystä.

  Ja ei ne tilintarkastajat mitään operatiivisia riskejä hälytä, kyllä sä sen tiedät. Toimintakertomukseen toki kirjaillaan riskejä kuten yleensä mutta se ok ihan normaalia hallituksen kertomusta ja yhtiön vapaasta tahdosta. Ihan puhdas toi PwC:n kertomus on, mitä nyt kauneusvirheenä todetaan että tilinpäätöstä ei tehty normaalissa aikataulussa.

  Toki voidaan ruveta sitten juttelemaan rahanpesuepäilyistä ja muuta höpönpöpöä, mutta puhutaan nyt ensiksi niistä faktoista kun niistä aiemmin huudeltiin.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vastasin kysymykseesi "Voiko se Areena nyt olla voitollinen vai ei":

  Lainaus:
  Jos vastaus meni harvinaisen ohi kysytystä, meillä on hyvin erilainen näkemys mitä kysyit. Siihen että en pysty enempää asiasta sanomaan on hyvä syy ja kerroinkin sen: pitäisi tuntea tlinpäätös ja kaikki siihen liittyvä tarkemmin.
   
 14. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  OK, eli tulkitsenko siis oikein että olet samaa mieltä kanssani siitä, että Areena-liiketoiminta tekee positiivista tulosta vähintään käyttökatetasolla, ihan näillä nykyisilläkin tapahtuma- ja kävijämäärillä. Jos tapahtumamäärät saisi nousuun, voisi voittoa tehdä vielä enemmän. Kiitos.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tästä olen eri mieltä. USA:n subprime-kriisin jälkeen myös Euroopassa herättiin ja tilintarkastusyhtiöt hälyttävät kyllä jos näkevät siihen syytä. Suomessa äskettäin julkisuutta sai Finavian tapaus. Tilintarkastusyhtiö (Deloitte) puolustautui korvausvaatimuksilta sillä, että he olivat laittaneet tarvittavat tiedot riskeistä ja johdannaissopimuksista tilinpäätösasiakirjoihin.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Pidän sitä mahdollisena, kuten totesin. Toisen syyn miksi en ota sen tarkemmin kantaa toin senkin aiemmin esille:

  Arenan todelinen omistus saattaa olla edelleen sen alkuperäisten venäläisostajien hallussa - riippumatta siitä mitä ns. paperilla on tapahtunut pakotteiden vuoksi - ja alkuperäisomistajat ovat USA:n ja/tai EU:n pakotelistalla.
   
 17. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tilintarkastaja keskustelee ihan normaalisti johdon kanssa operatiiveista riskeistä kaikissa yhtiöissä ja hallitus kirjoittaa normaalisti toimintakertomukseen jonkinlaisen yhteenvedon liiketoiminnan riskeistä - Areenan tapauksessa luonnollisesti merkittävin operatiivinen riski on katsoja- ja tapahtumamäärien kehitys siinä missä vähittäiskaupalle riski on kuluttajien ostovoiman kehitys tai Nokialle riski on teknologinen kehitys tai asiakaskäyttäytymisen muutos. Esimerkiksi vuoden 2010 tilinpäätöksessä Helsinki Halli Oy:n hallitus on luonnehtinut asiaa otsikolla Merkittävät riskit näin: "Yleisellä tasolla merkittävänä riskinä on katsoja- ja tapahtumämäärien kehitys." En tiedä mitä tämä dramaattinen "hälyttäminen" olisi mihin viittaat tilintarkastajien toimesta mutta tuonkin vuoden tilintarkastuskertomus on puhdas.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos sana hälyttäminen on dramaattinen, pyydän anteeksi. Mulla on sen verran vähän kokemusta, että näen asian hälyttävänä kun tapahtumamäärä ja kävijämäärä syöksyvät alas ja tilintarkastajat vertaavat tilannetta aiempiin vuosiin lukuina ja kirjoittavat riskeistä kuten kerroin. Silloin kun johdin erään pörssiyhtiön Suomen toimintoja, vastaava tapahtuma- ja kävijämääräkehitys yhdessä tilintarkastajan riskimainninnan kanssa olisi kyllä hälyttänyt ja kovasti. Vähemmästkin reagoitiin välittömästi.

  Tältä pohjalta tosiaan, mutta näillä mennään enkä aiheesta jatka. Mielestäni ajanhukkaa niin kauan kun venäläiset omistavat hallin ja kyse on henkilöistä, jotka saavat aivan julkisestikin Putinin urakoita ja pesevät - jossain, ei välttämättä Arenalla - rahansa EU:n ja/tai USA:n asettamien pakotteiden takia.
   
 19. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Jos ollaan ihan tarkkoja, niin urakoista saadut rahat eivät ole pimeitä.
   
 20. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tilintarkastaja ei kirjoita tilinpäätöstä, vaan yhtiön hallitus. Tilintarkastaja antaa vain kertomuksensa mm. siitä onko tilinpäätöstiedot ja toimintakertomus ristiriidattomia. Mutta jes, ei saivarrella tästä. Mun pointti nyt näissä keskusteluissa on vain yrittää osoittaa että tässä kokonaistaloudelisessa yhtälössä Areena itsessään on ihan ok bisnes ja ongelma on jääkiekkojoukkue ja jääkiekkobisnes. KHL:ssä ei ole nykymenolla todennäköisesti mahdollista saada jääkiekkobisnestä plussalle ja Liigassakin olisi kivinen tie tehdä 7-10 miljoonan euron liikevaihto ja sillä nollatulos, jos havittelee urheilullista menestystä kuluriveillä. Mutta noilta pohjilta uuden omistajan pitää lähestyä casea.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ollaan vaan tarkkoja, mutta onko joku kertonut niiden olevan pimeitä? En ainakaan minä.

  Venäjällä on sanonta, jonka mukaan raha ei ehkä ole rehellistä, mutta se on laillista. Kysymys on vain siitä, että onko jollekin pakotteiden piirissä enemmän tai vähemmän olevalle taholle edullista näyttää esimerkiksi yhtiö B:n voittoja euroalueella, jota kautta pakotteiden piirissä oleva raha on ok myös euroalueen valtioiden ja pankkien valvovan silmän mielestä.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Joo, totta. KHL:ssä on vaikea saada voitollista tulosta johtuen suurista kustannuksista palkkojen ja sivukulujen sekä mm. matkojen osalta. Jo yksin Suomen verotus pitää huolen siitä, että Jokerien pelaajien keskimääräinen lähes 50 prosentin kokonaisveroaste veroineen ja veroluonteisine maksuineen on kilpailykyvytön Venäjän 16-18 prosentin kanssa.

  KHL ei ole bisnestä Suomesta ellei verokantaa saada maksimissaan 25-30 prosentin tasoille jollain 500 000 euron palkoilla. Tämä tuskin tapahtuu. Pitäisi myös saada suomalaisia ja länsimaisia isoja yrityksiä yhteistyökumppaneiksi.

  Liigassa on mahdollista tehdä hyvää katetta, jos tuote ja omistaja ovat kunnossa. Kärpät ja HIFK hyvinä esimerkkeinä. Areenan osalta Jokerien mahdollinen siirtyminen Liigaan on asia, jota ei voi oikein käsitellä ennen sen tapahtumista. Näin siksi, että venäläisten strategiasta Jokerien poistuttua KHL:stä ei ole hajuakaan ja se voi olla mm. Areenan hinnoittelun osalta silloin mitä tahansa.
   
 23. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mun veikkaus on edelleen se, että mitään strategiaa post-KHL ei ole. Kuumeisesti sellaista varmasti mietitään kuitenkin. En usko, että Jokerit voi venäläisten talutusnuorassa pelata Liigaa, koska tuosta ei vaan saa toimivaa tuotetta enkä yksinkertaisesti usko että venäläisten kiinnostus riittää tuota manageerata pieteetillä. Ja jos hommasta puuttuu ambitio ja intohimo, ei siitä tule mitään. Rotenberg-Hjallis -kombo on liian suhmurainen koska en usko että Rotenberg luottaa siihen että Hjallis hoitaisi homman jotenkin sovitusti. Tämän jälkeen kysymys kulminoituu sitten siihen, onko kukaan valmis ottamaan pelkästään Jokerit ilman hallia. Tätä epäilen vahvasti - johtuu siitä että tämä vaatisi todella syvät mesenaatin taskut ja toisaalta jos on syvät taskut niin jokainen haluaa mieluiten positioon jossa on Areena ja Jokerit yhdessä. Vipuvarsi on ostajan eikä myyjän puolella jolloin huonoon diiliin Jokereista ei kannata tarttua jos haluaa molemmat.

  Mä luulen että fiksut potentiaaliset ostajat on nyt "wait and see" -moodissa. Diili voi vaan parantua kun aika kuluu. Hjallis odottelee vastaavasti ja katselee rauhassa, josko hänelle löytyisi tulevaisuuden kuviossakin rooli. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että jos joku oikeasti ammattimainen toimija Areena-Jokerit -kuvioon ostajaksi löytyy, niin Hjalliksen hetki lyö ja tulee aika tehdä hänestä tyylikkäästi ja seremoniallisesti "kunniapuheenjohtaja".
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Erinomaisesti pelkistetty, hyvä @TommyT!

  Liiga-asiassa on todellakin monta mutkaa ja selvää on jo nyt, että venäläiset eivät Jokereissa silloin ole. Liigaseurat suhtautuvat positiivisesti (YLE, HS tai joku teki eilen galluppia), mutta ei mennä asioiden edelle. Hjalliskin saattaa ensin tutkia muuta rahoitusta KHL:ään - kuten Valio, SRV, Fortum sekä näitä vastaavia yhtiöitä USA:sta ja euroalueelta.

  Jos pakotteet puretaan ja ilmapiiri USA/Euroalue vs Venäjä lientyy, KHL-jatko mahdollinen. Jos ilmapiiri kiristyy vielä nykyisestä, KHL-jatko lähes mahdoton.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2016 klo 10.27
 25. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ainiin, ja vielä todettakoon että meidän tavallisten tahveroiden kauhuskenaario on sitten se, että venäläisten hätäratkaisuna Jokereiden erillisomistajaksi tulee Mr Helppoheikki, jolla on jonkun verran mutta ei riittävästi rahaa ja touhu menee Blues-tason kituuttamiseksi ja jatkuvasti pitää käydä sitten hattu kourassa venäläisten hallin omistajien luona. Tällöin Helppoheikistä tulisi myös Herra Marionetti ja koko homman uskottavuus taas kärsisi.