Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Hartwall Arena

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tökö, 15.03.2003 klo 23.14.

 1. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Ifk fanit vinkuu sekalaisista seurakunnista ja ifk taustaisista pelaajista. Kuka siellä teillä valmentaa? Missä on "Kimmo Kuhdat" eli ns. Stadin äijät? Ifkn identiteettikin on hieman valahtanut siitä "isosta ja pahasta". Eihän siinä mitään.
  Samaa Ifk tekee kuin Jokeritkin teki liigassa, eli haalii maakunnista kärkiäijät ja sit roikottaa budjettisyistä junnuja mukana. Osa breikkaa osa ei.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minunkin mielestäni tässä on tiettyä kognitiivista dissonanssia havaittavissa. Yhtäältä ollaan sitä mieltä, että hienoa kun saa katsella laatulätkää Liigan puuhastelun sijasta, mutta toisaalta samalla kirotaan Rotenberg alimpaan helvettiin ja toivotaan, että hänestä päästäisiin eroon. Näin kateellisena lantavarpaana (jollaiseksi auliisti tunnustaudun) ihmettelen, että kuka sen laatulätkän sitten maksaa?

  Ehkä Ilves ja Jokerit kohtaavat muutaman vuoden päästä Suomi-sarjassa tai Mestiksessä. Olisihan siinä tiettyä värinää.
   
 3. HLe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Näinhän siinä käy aina kun pelataan huipputasolla. Huippusarjoissa omille kasvateille ei ole tilaa samalla tavalla kuin kasvattisarjoissa, valitettavaa kyllä mutta näin se vaan on ihan universaalisti. Otetaanpa esimerkki: Manchester Unitedissa, Liverpoolissa tai Arsenalissa ei myöskään pelaa montaa omaa kasvattia, silti joku pitää niitäkin seuroja perinteisinä.

  Sama juttu seurassa nimeltä Pittsburgh Penguins, jota nimimerkki @Walkin kannattaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2016 klo 20.24
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  No aivan varmasti perustettiin tarkoituksena pelata Suomessa suomalaista sarjaa ei venäläistä. Sori, mutta kääntää asian miten vain haluaa niin KHL on minulle ja hyvin monelle muullekin venäjän sarja jossa pelataan venäjän mestaruudesta ja josta jokerit siis pelaavat. Sitä se on oikeasti, silmät voi toki ummistaa.

  Lainaus:
  Koska Hartwall areena (anteeks arena) ja sen kapasiteetti, Jokerit jakoivat jo Liigan aikoina paljon ilmaislippuja, se pystyi hinnoittelemaan paikat paljon paremmin kuin esim. HIFK.

  Lainaus:
  En tiiä onko IFK:lla sanavaltaa, mutta aivan varmasti ei IFK:n vieraspukukopeissa tulla näkemään minkään muun seuran värejä.

  Lainaus:
  Markkinointi voi mennä siis seuran perinteiden jne. edelle? Selvä.

  Lainaus:
  Karalahti ja Ruutu ovat viime aikojen parhaat esimerkit. Toki tälläkin hetkellä löytyy ne neljä IFK-taustaista pelaajaa sieltä ja ensi vuonna saattaa löytyä taas enemmän. Kuinka monta Jokeri-kasvattia/vahvasti Jokeri-taustaista pelaajaa teillä pelaa. Ei taida kovin montaa olla.

  Jos nuo yllä olevat eivät sinulle kerro, että Jokerit on kadottanut identiteettinsä niin ei se minua haittaa joten jatka vain pasilan SKA:n kannustamista.

  Lainaus:
  Oikeasti? Seuralla nimeltä Pittsburgh Penguins ei ole junioriseuraa eikä muillakaan NHL-seuroilla joten omia kasvatteja ei voi olla.
   
 5. faro Jäsen

  Lainaus:
  Se ei ole sitä oikeasti, vaikka toistaisit sitä itsellesi päivät pitkät. Venäjän mestari tällä kaudella on toista kertaa peräkkäin Moskovan TsSKA.
  Lainaus:
  Yllä oleva heittosi sitten paljastaakin agendasi tässä keskustelussa. Hus hus siitä provoilemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2016 klo 21.40
 6. HLe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Se ei kuitenkaan estä Pittsburgh Penguinsia olemasta perinteikäs seura. Vai estääkö?
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Myönnän oli vähän turha heitto tuo pasilan SKA pahoittelut.

  Lainaus:
  Pittsburgh Penguins ei liity tähän ketjuun mitenkään niin en jaksa tästä alkaa vastaamaan mitään tänne voit tulla utelemaan esim. Penguinsin osioon tms.
   
 8. HLe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Näinhän se on, ja vähän turhaan otin tuon Pittsburghin puheeksi. Alun perin tarkoitukseni oli vain opastaa nimimerkkiä @LOFIN, että huippusarjoissa harvemmin niitä omia kasvatteja pelaa edustusjoukkueessa asti.
   
 9. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Ja sinä päivänä koko Suomi kannattaa Ilvestä, jolla on identiteetti, perinteitä ja urheilulliset motiivit olemassaoloonsa.
   
 10. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Yksittäisessä ottelussa voi näin ollakin. Kaikki liigajengit haluavat kuitenkin Jokereiden palaavaan takaisin liigaan, onhan kyseessä suomalaisen jääkiekkoilun tärkeimpiä seuroja, joka on pelaajatuotannollaan sekä muulla toiminnallaan (ammattilaisuus, jaffala, junnutoiminnan ulottaminen lähiöihin yms.) kehittänyt suomalaista lätkää jo vuosikymmenten ajan.

  Tähän nähden IFK on muuten oikeastaan yhdentekevä seura, jonka panos kotimaiselle lätkälle on ollut melko vaisua, rajoittuen lähinnä näihin muutamiin juoppoihin ja paloauton päällä hyppijöihin. Epämääräistä tutinaa ja tötinää Itä-Pasila-henkisessä bunkkerissa ylihintaisilla lipuilla ilman sen suurempia kiekollisia hienouksia since 4ever, siinäpä se.
   
 11. ss74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit FC, Jokerit (A)
  Lainaus:
  Ei yhtään mitenkään.
   
 12. Bremberg#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Tampa Bay
  Lainaus:
  Mielipiteesi ei kauheasti yllätä. Millaisellahan joukkueelle kenties itse haluaisit Jokereiden pelaavan KHL:ssä? Väänänen on yksi hienoimpia Jokereita ikinä, mutta silti hän on nykyään pelillisesti riippakivi joukkueelle. Ritan pelillinen anti on hyvin vähäistä ja jopa Mäkiset pystyvät tuomaan kentälle isomman panoksen kuin Jani. Mäksä sen sijaan ansaitsee paikkansa rosterissa ollen erinomainen varsinkin alivoimalla.

  Kyllä sieltä pikkuhiljaa taas tulee uusi pelaajia, jotka muodostavat pelaajarungon useanvuoden ja alkavat tuntua ns. omilta pojilta. Esimerkiksi Riksa tai lahden Janne ovat täällä kovin rakastettuja pelaajia( varsinkin Hahlin kohdalla ihan syystäkin). Heitä pidetään ns. Jokereina joiden päästäminen pois oli pyhäinhäväistys. Samat henkilöt eivät kuitenkaan näe näitä Huhtaloita, Sallisia yms minään muina kuin muukalaislegioonan osina, joita ei voi ikinä kutsua nimellä Jokeri.

  Tämän hetken Jokerit on minulle paljon enemmän Jokerit kuin ne liiga-ajan päätykiekkoa dumppaavat kohnottajat, joille annettiion paljon palkkaa, mutta saatiin vähän arvoa. Nyt pirullinen taitokiekko on palannut Arenaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2016 klo 13.10
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Edellisen kerran Jokerit pelasi samanlaista Aimo Mäkisen Jokerien (omistaja) hankkimien pelaajien mahdollistamaa taitokiekkoa lyhyen aikaa 1980-luvun alussa sekä hieman pitempään 1990-luvun alussa. Tuo Jokeribrändi eli taitokiekko pohjaa aina 1970-luvun nallipyssyketjuun Turunen-Hiiros-Kyntölä. Jokerit oli alusta asti brändiltään erilainen kuin HIFK, jolle fyysinen pelaaminen oli isommassa roolissa kuin Jokereilla. Janeckyn kulta-aikaan 1990-luvulla nähtiin myös hienoa Jokerikiekkoa. Kun työsulkupelaamiset lasketaan pois, meni lähes parikymmentä vuotta 1990-luvulta vuoteen 2014 ennen seuraavaa Jokerien pelilllisen identiteetin näkymistä kentällä. Se tapahtui KHL:n myötä. Sitä ennen seuran pelillinen identiteetti oli hukassa ja muistutti mm. JRuudun myötä lähinnä vanhan Jokerikiekon ja brändin irvikuvaa.

  Itsellä on ollut mahdollisuus seurata Jokerien pelaamista 1970-luvun lopulta alkaen, joten onhan tämä pelillisesti aivan loistavaa, että pitkän tauon jälkeen Jokerien pelaamisessa nimenomaan näkyy se, miksi seura perustettin ja millaista kiekkoa Jokerit perustamisensa jälkeen pyrki pelaamaan. Ja pelasikin.
   
 14. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Siinähän se hienosti kiteytettynä. Kiitos @Cobol
   
 15. # Seiskakasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #65, #86 #51, #8, #93 #18
  Lainaus:
  Nyt ollaan - kuten kulunut cliché kuuluu - asian ytimessä. Kiitos Cobol tästä huomiostasi. Halusinkin, että joku minua huomattavasti kokeneempi ja luetumpi kirjoittaja tämän alleviivaisi. Olen seurannut puolet elämästäni Jokereita aktiivisesti ja fani siis täten 1990-luvun alusta asti. Niiden 25 vuoden aikana, kun olen aikuisuudessani joukkuetta kannattanut, pelaa jengi selvästi ensimmäistä kertaa pirullista taitokiekkoa. En nimittäin dynastian huippuvuosina päässyt koskaan paikan päälle katsomaan pelejä, kun opiskelin joutavia itäsuomalaisessa yliopistossa. Niistä vuosista oli se hyöty, että sain itselleni ammatin, mutta se haitta, että missasin ne isoimmat matsit dynastian aikaan. Vaikka rysyt rahoittavatkin nykyisen joukkueen toiminnan ja "muovinen" jengimme pelaakin "Putinin liigassa", niin jollakin tapaa ollaan Mäkisen kaavoittaman henkisen perinnön äärellä. Ja minä ainakin pidän nykyisestä joukkueestamme niitä tänne hankittuja "palkkasotureita" jokeripelaajina. Vai kertoisiko joku minulle, kuinka Glen Metropolit ja Tim Stapleton, joita jotkut pitävät Jokeri-ikoneina eroavat vaikkapa Huhtalasta, Sallisesta, Jaakolasta ja Aaltosesta. He ovat minulle jokereita siinä missä edellämainitutkin. Minulle nykyjääkiekossa ei ole mitään merkitystä, mistä jengistä pelaajat tulevat. Aivan tarpeetonta möykkäämistä jonkun julli- tai näätätaustasta. Heistä tulee jokeripelaajia sillä siunaamalla, kun nimensä pahviin kirjoittavat ja heidät on tänne sainattu.
   
 16. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin, maailma muuttuu ja ihmiset ja seurat sen mukana. Ei ollut SM-Liigaa olemassakaan silloin, kun Jokerit perustettiin. Eivätkä pelanneet edes Suomen korkeimmalla sarjatasolla ensimmäiseen kahteen vuoteensa. Tämän toki tietysti tiesitkin, jonka takia ihmettelin alunperinkin kysymystäsi onko Jokerit perustettu pelaamaan Venäjän sarjaa. En usko, että Jokereita on perustettu pelaamaan mitään yhtä tiettyä sarjaa, vaan jääkiekkoa tasolleen sopivassa sarjassa.

  Ja mitä tuohon venäjän sarjaan tulee, niin Jokerit ei pelaa edelleenkään Venäjän mestaruudesta, vaikka sinä kuinka niin haluaisitkin itsellesi uskotella. Voit myös päässäsi kääntää asioita ihan miten itse tykkäät, mutta älä ihmeessä niitä yritä syöttää minkäänlaisina faktoina, koska niitä ne ei ole. Vaikka KHL olisi sun lisäksi 1000 muullekin ihmiselle venäjän sarja, niin se ei tee siitä silti totuutta. Siellä pelataan toki Venäjän mestaruudestakin, mutta Jokerit ei siitä mestaruudesta pelaa.

  Lainaus:
  Valivali ja tekosyitä tekosyiden perään. Oli syy mikä tahansa, niitä pukumiehiä kävi peleissä jo ennen KHL:ää, kuten myös korkeimmat katsojamäärät olivat fakta. Ilmaislippuja jaetaan läpi Liigan eikä IFK ole siinä mikään poikkeus. Siinä ole toki täysin oikeassa, että Jokerit hinnoittelee paikat huomattavasti IFK:ta paremmin, jossa lippujen hinta-laatu-suhde on sama kuin maksaisit uudesta Lada Nivasta 50.000 €.

  Lainaus:
  En tiedä minäkään, siksipä kysyin. Vahva usko on kylläkin, että IFK:lla ei ole sananvaltaa muiden koppien maalaamisista, jos sillä nyt mitään merkitystä minkään kanssa on. Samalla tavalla vieraskoppi on Hartwallilla myös Venäjän maajoukkueen väreissä, joten vaikea sanoa oliko tarkoitus alunpitäen maalata kopit Venäjän väreihin vai SKA:n. Tässä on kuitenkin ehtinyt matkalla olla sekä miesten, että nuorten MM-kisat, joten totuus voi olla jossain siellä välimaastossa. Kumpaakin noista se värimaailma kuitenkin tottelee. Mutta se ei edelleenkään ole Jokereiden halli eikä Jokereiden koppi.

  Lainaus:
  Niinkuin sanottu, toimintaympäristö on muuttunut kansallisesta kansainväliseksi. Olisi outoa, mikäli kansainvälisessä ympäristössä markkinoitaisiin ainoastaan Suomeksi. Mainosten tasosta voi olla montaa mieltä, mutta se on perinteiden kannalta irrelevantti asia.

  Lainaus:
  Karalahti varsinkin oli eräänlainen häpäisy nähdä Jokereitten paita päällä. Ruutu ei lähelläkään samaa tasoa. Noiden neljän "ifk-taustaisen"-pelaajan todelliset taustat kävin jo läpi aikaisemmin, lue sieltä. Muistat kai, että mainitsin myös IFK:ssa olevan 4 Jokeri-taustaista pelaajaa ja päävalmentajan 90-luvun Jokereiden yksi ikoneista. Onko IFK:n perinteet nyt tuhottu?

  Olet varmasti hyvin tietoinen, että jos ihan puhtaasti perinteitä katsotaan, niin seurasiirroissa IFK:n ja Jokereiden välillä ei ole mitään ihmeellistä tai uutta. Enemmänkin voidaan puhua perinteiden unohtamisesta, mikäli pelaajia ei liikkuisi näiden kahden seuran välillä. Myös varsin tunnetut pelaajat siirtyneet seuroista toiseen, joten siihen nähden yksi Ruutu tai Karalahti ei tee mitään poikkeusta, etenkään kun välissä oli useita kausia täysin muissa joukkueissa. Voidaan nyt ottaa pieni lista esimerkeistä kuten Arima, Melametsä, Sormunen. Varsinainen lista on toki paljon pidempi. Löydät varmasti lisätietoa googlen avulla. Kokonaan toinen asia on se, miten fanit ottavat seurasiirrot näiden kahden seuran välillä. Mutta se ei tee joukkueiden keskinäisistä siirroista yhtään vähemmän perinteistä, vaikka fanit olisivat siitä mitä mieltä tahansa.

  Lainaus:
  Ei kovin montaa. Mutta senhän sinäkin jo tiesit, joten miksi edes kysyit? Tiedät varmastikin myös KHL:n olevan selvästi Liigaa kovempi sarja, jossa ei pärjätä enää ainoastaan omilla kasvateilla. Se vain on realiteetti ja sillä siisti. Urheiluromantikkohan haluisi, että New York Rangers olisi täynnä omia kuvitteellisia kasvatteja, mutta kun se ei vaan ole mahdollista. Tai sit ei edes etäisesti unelmoida menestyksestä. Nämä ovat niitä valintoja, joita jokaisen seuran pitää tehdä. Ei IFK ole myöskään kovin omavarainen pelaajien suhteen ja menestys haetaan aivan muilla pelaajilla kuin omilla kasvateilla. Tai onhan siellä toki Ramstedt suht keskeisessä roolissa, mutta hänkin ottanut ne isommat askeleensa ihan muualla kuin IFK:ssa. Jos pitää omia kasvatteja suurimpana itseisarvona, pitäisi siirtyä sekä Jokereitten että IFK:n pelaamaan Suomi-sarjaa alemmas, niin voisi täyttää koko joukkueen omilla kasvateilla.

  Lainaus:
  Mikä seura on pasilan SKA?

  On Jokerit toki kadottanut osaa identiteetistään. Ja on toki osittain hieman saivartelua, puhutaanko identiteetin ja brändin kadottamisesta vai identiteetin ja brändin uudistamisesta, joka ei taas ole mitään normaalista poikkeavaa.

  Sun höpinät vain on niin kaukana mistään totuuksista, joten halusin lukea vähän lisää perusteluita niille. Yllättäen järjellisiä sellaisia ei vielä ole tullut vaan kaikki sun höpölöpöt on tasoa "kaverilta kuultu niin sen on pakko olla totta" ja "en ole itse ottanut selvää mutta joku jossain sanoi että ehkä se voisi olla niin". Mutta tässä ei ole mitään uutta sun kohdallasi, kun pienintäkään neutraaliutta ja subjektiivista näkemystä ei ole lähimaillakaan. Sitä samaa soopaahan sun Jokereita koskevat viestit ovat 90 prosenttisesti eli tuskinpa tähänkään saadaan mitään järjellistä jatkoa tämän pidemmälle.
   
 17. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Lainaus:
  Juurikin. Eikä tilannetta tee pätkääkään vähemmän mielekkääksi, että Jokerit on, useammassakin mielessä, altavastaajan roolissa - samaan aikaan kun se pelaa parasta suomalaista seurajoukkuekiekkoa ikinä missään.
   
 18. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Edustusjoukkueen (ja toki myös juniorijoukkueiden) pelillinen identiteetti on kyllä yksi osa, mutta myös mielestäni loppupeleissä aika pieni sellainen isosta kokonaisuudesta nimeltä seuraidentiteetti, jota tuossa kysymyksessäni hain. Pelillinen identiteetti kuitenkin pikkuhiljaa muuttuu vuosien saatossa, vaikka ydinasiat saadaan toki aika hyvin säilytettyä. Jääkiekon kehittyminen pelinä, vaihtuvat näkemykset edustusjoukkueen pelaaja- /valmentajapolitiikasta (hyvä esimerkki pari vuotta sitten kun teillä pelasi omaan silmään hyvin epätyypillisiä Jokereita mm. Ben Amor, Ruutu, KARALAHTI), ja tietenkin ehkä kaikkein tärkeimpänä se mihin suuntaan oman seuran junioritoimintaa vedetään vaikuttavat seuran pelilliseen identiteettiin.

  Mutta mitä ihmisille tulee mieleen seurasta nimeltä Jokerit? HUOM! SEURASTA, ei siis pelkästään siitä KHL-sarjaa pelaavasta Jokereiden edustusjoukkueesta. Minulle ei ainakaan tule mieleen taitokiekkoa pelaava koko kansan seura, vaan Helsingin lähiöistä noussut työväenluokan seura, joka suomenkielisyydellään haastoi IFK:n suomenruotsalaista identiteettiä Helsingin jääkiekkoskenessä. Nuo ovat yleensä niitä syitä, jotka johtavat suosikkijoukkueen valikoitumiseen nuorena. Useimmilla suomalaisilla valinta on yksinkertaisempi, kun kaupungissa pelaa vain yksi seura joten valinta on puhtaasti maantieteellinen. Helsingissä, Tampereella ja Turussa taas mukana on muitakin syitä, jotka pohjautuvat tähän seuran identiteettiin.

  Vaikka Jokerit nyt pelaakin ilmeisesti parhaimman näköistä lätkää sitten perustamisensa, onko se sen arvoista että nuo perimmäiset seuran syntymästä asti vallinneet kulmakivet ovat pikkuhiljaa jäämässä taka-alalle? Tällaisen kuvan olen ainakin itse saanut tätä menoa seuranneena ja nykyistä menoa boikotoivien puheesta kuultuna. Tällä hetkellä seurassa ei taida muuta alkuperäistä enää olla kuin logo ja nimi. Ja nimestäkin voinee tummennetun "Helsingin Jokerit" jättää pois, niin vahvasti on seuraa markkinoitu koko Suomen joukkueena ja ties millä englannin ja venäjän kielellä. Ai niin, olihan teillä se pelillinen identiteetti tosiaan vielä.
   
 19. ss74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit FC, Jokerit (A)
  Lainaus:
  Ei varmasti yllätä. En niinkään ottanut kantaa pelaajiin, siitäkin olen kitissyt ihan tarpeeksi. Mutta joukkueen Stadilaisuus ei näy enää missään. Toimistoa täytyy kyllä onnitella onnistuneesta brändin (suokaa anteeksi julli sanan käyttö) muutoksesta, ovat onnistuneet tekemään koko suomen Jokerit. Itse en pidä brändin muuttumisesta, mutta pakko myöntää etten olisi uskonut, että jengistä onnistutaan tekemään koko suomen Jokerit.

  Ennen Jokerit olivat Stadilainen jengi ja meitä vihattiin pöndellä. Jokainen jengi halusi voittaa meidät, kun vierailimme pöndellä. Nykyisin katsojia houkutellaan maakunnista juna/ottelulippu-paketeilla matsiin ja joukkuetta milletään jonkinlaiseksi kakkos maajoukkueeksi. Pöndellä myydään "minä, myö, jokerit" paitoja, markkinoinnissa käytetään englantia tai jopa Venäjää jne.

  Kotihallin lisäksi mun on hankala löytää mitään mikä profiloisi seuran Stadilaisuutta,.
   
 20. Urheilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Toi koko Suomen Jokerit homma häiritsee kyllä itseänikin suuresti. Eroja ihmisten suhtautumisessa tuntuu olevan, kun täälläkin monet kirjoittajat tuntuvat iloitsevan kun tutut jullit ja muiden jengien fanit kannustavat meidän matseissa Jokereita. Mä en pidä siitä ajatuksesta, että sinne tullaan turisteina kannustamaan Jokereita vain siksi että edustavat Suomea. Jokereiden vahvaa stadilaista brändiä vahvistamalla saataisiin varmasti riittävä määrä turisteja ilman, että heitä pitää kosiskella vaikkapa noilla muovisilla mainoslauseilla.

  Lainaus:
  Mutta sitten olen eri mieltä etteikö stadilaisuutta löytyisi ollenkaan. Tuossa yllä LOFIN kirjoittaa mielikuvan syntyvän koko seurasta eikä vain edustusjoukkueesta. Sitten kuitenkin oma mielipide näyttää muodostuvan täysin edustusjoukkueen perusteella.

  Ne jotka liikkuvat noissa mainituissa Helsingin lähiöissä (kuten vaikka minä) kyllä näkevät nykyään paljon lapsia Jokerien rotseissa ja vanhoja gubbeja joilla saattaa olla joku ikivanha Jokerien lätsä päässä yms. Lisäksi seuran juniorit ovat maan kärkeä vuodesta toiseen. Stadilaisuus näkyy, mutta jos haluaa nähdä vain Ruudun ja Karalahden eikä Teräväistä, Lindelliä tai Juolevia niin aika yksipuolisesti se mielipide muotoutuu.
   
 21. Jeffrey Jäsen

  Kuinka vaikeeta on vain pyytää anteeksi, kuinka vaikeaa vain on ottaa syyt niskoilleen, pyytää anteeksiantoa ja luvata, että homma ei toistu.

  Sen sijaan:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Nyt puhuu Jokerien maalibiisikohun keskelle joutunut Hartwall Arenan stage manager

  Venäläinen se aina on venäläinen. Muita syytellään, omaa osuuttaan vähätellään ja yritetään painaa unholaan. Vaikka itse penäsin aikaisemmin Amandan vastuuta, ja olen silti sitä mieltä että hänkin olisi voinut toimia eritavalla. Niin onhan se silti sääli, että Amanda on nyt tässä hommassa fanien lisäksi se suurin kärsijä.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Samaa mieltä, seuraidentiteettiin kuuluu pelillinen identiteetti. Ruutu ja Karalahti eivät edustaneet Jokerien kumpaakaan.

  Lainaus:
  Samaa mieltä myös Jokerien lähtökohdista. Aikanaan 1970-luvulla Jokerien kasvun mahdollistivat osaltaan lähinnä itäisiin lähiöihin perustetut kortteliseurat tyyliin Jakomäki N Rangers, Kontula Ottawa Silver Seven tai Vuosaaren Toronto Maple Leafs, josta nousi nykyinen Jokerien GM Jari Kurri hulppealle uralleen Jokerien kautta NHL:ään. Kun HIFK operoi kantakaupungissa ja sai kannatusta ja pelaajia myös Espoosta, Jokerien juuret ovat syvällä Itä-Helsingin maaperässä.

  Kun tultiin 1980-luvulle, Mäkisen Aimon rahoitus väheni vähitellen, konkurssi kävi muutaman kerran enemmän kuin lähellä ja seuran omistus ja johtaminen muistutti pahimmillaan nykyistä Bluesia. Samassa yhteydessä Jokerit putosi divariin. Tähän Jokerien toiminta olisi hyvin voinut loppuakin. Ja monessa suhteessa loppuikin.

  Mutta. Eipä Jokerien taru päättynyt vaan sai muutamankin mielenkiintoisen käänteen kautta aivan uudet kasvot, tavoitteet, identiteetin ja bisnesjohtamisen. Hjallis Harkimo astui ruoriin. Ne jotka muistavat ajan ennen Hjallista tietävät, että oikeastaan kaikki muuttui. Hjalliksen onneksi Jokerien junnuista kasvoi aivan loistava ikäluokka edustukseen + Hjallis sai vinkin eräästä Otosta Lappeenrannassa... Loppu on historiaa, mutta tässä yhteydessä se muutos tapahtui. Seurasin Jokerien muutosta suhteellisen läheltä ja tein siitä useita juttuja suomalaiseen ja muutamaan ulkomaiseenkin mediaan. Voi sanoa, että Hjallis muutti suomalaisen urheilujohtamisen ja urheilubisneksen totaalisesti.

  Ja kuten arvaat, tällä oli myös valtava vaikutus Jokerien seuraidentiteettiin. Haettiin tähtipelaajia tekstitvscouttauksella. Maksettiin 50 000 (mk) yli sovitun palkan, jotta pelaaja olisi NHL-uransa jälkeen valinnut Jokerit. Haettiin maajoukkuepelaajia Ruotsista, suomalaispelaajia Sveitsistä tai huippuja Suomesta ja kysyttiin paljonko haluat ja kun vastaus tuli, Hjallis pisti vielä parhaimmillaan 100 000 mk päälle. Ja kun mestaruutta haettiin väkisin, Hjallis osti ennen siirtorajaa yhden Pohjoismaiden tunnetuimman NHL-ammattilaisen Jokereihin kavereineen. Jotta se Kannu tulisi, oli vastaus kun kysyin.

  Lainaus:
  Edellisessä vastauksessani kerroin Jokerien seuraindentiteetin muuttumisesta Hjalliksen tultua Jokereihin. Silloinkin jäi väkeä paljon pois koska osa ei kestänyt ylimielistä Hjallista, joka tiesi kaiken jääkiekosta ja rosterin rakentamisesta... No, ei todellakaan tiennyt ja rosterin rakentaminen oli lähes joka kerta perseellään ja muutaman kerran kaikilta kenttäalueilta.

  Joten jos verrataan Jokerien viimeiseen 25 vuoteen, KHL-Jokerit on kokonaisuutena lähempänä Mäkisen perintöä kuin Liiga-Jokerit oli aivan alkua mukaan laskematta. Sen alun pelastivat lähinnä nuoret Teemu, Keke, Wade ja Otto. Nn valitettavaa, että Jokerien stadilaisuus ei näy kuten voisi näkyä ja se on vielä valitettavampaa, että Jokerien junnut eivät löydä parhaalla tavalla pelipaikkoja Jokerien organisaatiosta ja sen läheltä silloin kun edustuksen rosteri on terve. Tämä asia ei riipu yksin Jokereista, vaan Liigalla on iso merkitys koska Liigan tavoitteena on estää kaikenlainen yhteistoiminta Jokerien kanssa. Liiga suojelee omia etujaan ja pitää Liigan kannalta katsoen KHL:n tuloa Suomeen kilpailuna, jonka se haluaa tappaa.
   
 23. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Vähän ajauduttiin taas enemmän siihen pelillisen identiteetin puoleen, jota tosiaan itse en kovin suurena asiana pidä. Mutta ihmiset ovat erilaisia, joten en rupea sen enempää väittämään vastaan. Itselleni koko käsite "pelillinen identiteetti" ei paljoa paina kun puhutaan asioista seuran tasolla, miten helvetissä Tepsin pelityyliä voisi edes verrata kun siirrytään jäältä nurmelle? Tästä syystä en osaa tähän niin kovasti takertua. Ymmärrän toki (tainoh, hyväksyn koska minulle fanius on jotain muutakin kuin kikat kentällä ja viivelähdöt) että joillekin on tärkeämpää se miltä peli näyttää, kuin kentän ulkopuoliset asiat.

  @ss74 otti jo hieman enemmän kantaa siihen asiaan mitä itse hain, itse olen jäävi kommentoimaan näitä asioita kun en kerran Jokereiden kannattaja ole tai edes helsinkiläinen. Mutta ulkopuolisenakin näyttää siltä että osaa Jokereiden perinteistä ja arvoista on vedetty ja vedetään edelleenkin vessanpöntöstä alas.

  Kysyn teiltä edelleen KHL-Jokereita seuraavilta, missä se raja menee? Jos huomenna RR ilmoittaa että seuran nimi muuten muuttuu ensikaudella joksikin muuksi, niin lakkaako se vasta silloin olemasta Jokerit? Entä jos rakennetaan uusi 20k vetävä halli Vantaalle, olisiko se siltikin vielä Helsingin Jokerit?
   
 24. Orbus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niin itse en miellä Jokereita kovin vahvasti Itä-Helsinkiläiseksi seuraksi, johtuen varmaan siitä, että olen kotoisin kantakaupungista (syvältä Etelästä) ja vieläpä suomenruotsalaisin juurin. Voisi luulla ettei minulla olisi mitään mahdollisuutta olla Jokeri fani. Kuitenkin, kun ei ollut mitään seura paineita perheen puolelta, minusta oli itsestään selvää valita Jokerit ennen toista Helsinkiläistä joukkuetta. Asuinalueellani (Etelä -Helsingissä) 70–80 luvun vaihteen nuorista yllättävän usea kannatti Jokereita, karkeasti noin puolet.

  Parhaita vuosia itselleni oli divarikaudet sieltä nouseminen ja lopulta 90-luvun dynastia (no ehkä jaettu), KHL on antanut pelillisesti paljon enemmän, kun lähes koko 2000-luku. Jos kannatin Jokereita divarissa, minulla ei ole mitään ongelmaa kannattaa Jokereita KHL:ssä, eihän mitään muuta vaihtoehtoa ole. Jokerit joukkue on vaan enemmän, kun pelaajat, seurajohto tai vastustajat... Tästä huolimatta rotasta haluaisin päästä mahdollisimman nopeasti eroon, tämä tarkoittaisi ilman uutta kummisetää, KHL:stä lähtemistä ja tämäkään ei ole ongelma, Jokereita kannatetaan vaikka Eestin-liigassa.


  Ja vastaus kysymykseen, itselleni nimi on varmaan tärkein, tekisi mieli sanoa, että logo myös, mutta kyllähän minä kannatin sen häpeällisen vihaisen narri vaiheen läpi myös joukkuetta. Peli-areenaa on vaihdettu ennenkin ja mahdollisesti taas joskus, mutta kyllä se pitäisi Helsingistä löytyä (Garden?)…
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyllä mä koitin parhaani mukaan selvittää, miksi, miten ja milloin Jokerien seuraidentiteetti muuttui. Se tosiaan tapahtui Hjalliksen myötä yli 25 vuotta sitten, joten olet hieman myöhässä. KHL on tässä suhteessa paljon pienempi muutos vaikkakin täysin erilainen. Voi olla että ulkopuolisen on asiaa vaikea ymmärtää kun ei ole itse sitä kokenut.

  [Lisäksi osan meistä kuten mun mielestä KHL tuo myös vääriä asioita, mutta niistä olen kirjoittanut jo niin paljon, että en viitsi enää toistaa.]