Hart Memorial Trophy – vuoden arvokkain pelaaja?

  • 262 606
  • 1 064

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
McKenzie oli kysynyt tätä valmentajilta, 10:ltä idän puolelta ja 10:ltä lännestä ja muistaakseni 19 antoi ykkösäänen Pricelle. Pidätän oikeuden muistaa kaikki luvut väärin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Price, Ovechkin ja Tavares lienee TOP3:ssa. Etenkin Tavaresin 35 pisteen ero oman joukkueensa sisäisessä pistepörssissä seuraavaksi parhaaseen on jäätävä lukema. Ovechkinin maalimäärä omalta planeetalta ja Price on ylivoimaisesti paras maalivahti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Dubnykilla 58 ottelua, Pricella 66. Ei tuossa mitään merkittävää eroa ottelumäärissä ole.

Järki käteen ISH.

Olennaista on, että Dubnyk pelasi vain 39 ottelua Wildissa. 19 ottelua joukkueessa, jossa hän ei ollut arvokkain pelaaja missään mielessä. 39 ottelun perusteella ei voi olla liigan arvokkain pelaaja, Vezina-ehdokkuuteen tuo ottelumäärä riittänee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Järki käteen ISH.

Olennaista on, että Dubnyk pelasi vain 39 ottelua Wildissa. 19 ottelua joukkueessa, jossa hän ei ollut arvokkain pelaaja missään mielessä. 39 ottelun perusteella ei voi olla liigan arvokkain pelaaja, Vezina-ehdokkuuteen tuo ottelumäärä riittänee.

Juurikin näin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitäs mietteitä täällä on tämän kauden Hart-voittajasta? Kuka on ollut joukkueelleen se arvokkain pelaaja? Onko se huiman pisteputkin kauden aikana tehnyt ja koko kauden pistepörssiä johtanut Patrick Kane, vaikka loppukaudesta onkin hyytynyt? Vai onko se toisena vuotena putkeen pistepörssin kärkisijoja miehittävä ja Starsin liigan kärkijoukkueiksi johdattanut Jamie Benn? Vaiko sitten kauden toisella puoliskolla kovinta pistetahtia yllä pitänyt, joukkueensa alkukauden kriisijoukkueesta kauden toisen puoliskon kuumimmaksi joukkueeksi johdattanut Sidney Crosby? Vaiko sitten huimaa pistetahtia yllä pitänyt, ensimmäistä kertaa sitten Bobby Orrin syöttötilaston voittamassa oleva, oman joukkueensa ainoa tähtipelaaja Erik Karlsson? Vaiko sitten runkosarjaa dominoineen ja sen ylivoimaisesti voittavan Washington Capitalsin kapteeni ja maalipörssin jälleen kerran todennäköisesti voittava Alexander Ovechkin tai maalivahtien yhden kauden voittoennätystä vielä tavoitteleva Braden Holtby? Vaiko sitten Crosbyn jälkeen kauden toisen puoliskon tehokkain pelaaja, vuoden tauon jälkeen joukkueensa takaisin playoffeihin johdattanut Joe Thornton? Vai sitten joku muu pelaaja?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Erik Karlssonin valintaa haittaa se, että Sens jäi pleijareiden ulkopuolelle. Olihan sillä taas aivan huima kausi mutta en valitsisi kuitenkaan. Kane taas voittanee pistepörssin, mutta että joukkueelleen tärkein pelaaja koko liigan mittakaavalla? Ei minusta.

Itse valitsisin finalistit joukosta Holtby, Benn, Letang (johon henkilöityy Pensin hurja kevätvire vielä Crosbyakin selvemmin), Doughty ja Thornton. Partapappa on kyllä vetänyt upealla tavalla tällä kaudella, pyyteettömän raatamisen stereotyyppi. Ehkä noista silti Benn, liigan paras pelaaja. Tai Holtby, liigan parhaan joukkueen paras ja tärkein pelaaja.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Patrick Kane tai Braden Holtby. Ehkäpä kallistun Holtbyyn, sillä hän on on mielestäni eniten vaikuttanut tuohon Capsien huimaan lentoon. Godmodella illasta toiseen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Oma valintani olisi Anze Kopitar, löytyy kärkipäästä käytännössä jokaisesta tilastosta, peliaika(1.), pisteet(9.), +/-(2.), ja aloitukset. Mielestäni myös arvokkain yksittäinen pelaaja tällä kaudella joukkuelleen, kun tämä jätkä on pystynyt dominoimaan tilastoja niin kokoniasvaltaisesti. Toki eihän Kopitar tätä voita kun ei ole tehnyt riittäävästi pisteitä, mutta minusta arvokkain pelaaja.

Edit- Siis nuo tilastot hyökkääjiin verrattuna, ja sijoitus suluissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Thornton tai Crosby minun mielestä. Artturenos argumentoi mielestäni hyvin myös Kopitarin puolesta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pidetään omien puolta ja sanotaan Crosby onhan mies tehnyt ihan järkyttävän suunnanmuutoksen kauden aikana ja todella suuri syy miksi Pens nyt on playoffeihin menossa.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Jos joku Penguins laumasta valitaan niin sen on pakko olla Letang. Joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, joka pelaa lähemmäs puolta tuntia ottelu. Letanging tärkeys näkyy varsinkin voitto tilastossa, joka on erittäin ruma, jos Letang ei ole pelaavassa kokoonpanossa. Ilman Crosbya ja Malkinia voidaan voittaa, mutta ilman Letangia se on lähes mahdotonta. (joku toinen voi kaivaa numerot)
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kopitar voisi viellä nousta mukaan tosissaan kamppailemaan pystistä, mutta hieman kärjistäen sanottuna vaatisi se ehkä sitä, että hän pelaisi huonommin lopput pelit. Kopitar kun pelaisi selvästi yli ppg tahtia, ja fuskaisi puolustamisesta loppuissa peleissä, niin olisi etenkin +/- tilastossa varaa kerätä hieman pakkastakin ja yhä olisi ihan kärki ukkoja tuossa.

Mielestäni selkeä pystin voittaja, jos pisteet olisivat 80p kieppeillä.
 
Kun puhutaan arvokkaimmasta pelaajasta joukkueelle, niin jo se, että täällä on tuotu esiin pariinkin kertaan Letang ja pariin kertaan Crosby, vievät toisiltaan palkinnon. Tai niin pitäisi. Holtby oli alkukaudesta kova, mutta ei tuo loppukausi nyt niin godmodea ole ollut, oikeastaan aika kaukana siitä. Ei ole myöskään pelannut erityisen paljon ja silti joukkue on voittanut. Lisäksi siellä on hyökkäys sillä tasolla, että joukkue olisi ihan kärjessä, vaikka maalissa olisi 55-vuotias Jarmo Myllys (en tiedä oikeaa ikää tai jaksa tarkistaa). Kane piti alkukaudesta Chicagoa yksin ylhäällä pikkaisen karrikoiden, mutta loppukaudesta vähän hyytynyt. Toisaalta niin on Chicagokin, joten pitäisikö silti olla valinta? Thornton on ollut kova, mutta niin on siellä myös Pavelski, Vlasic ja Burns. Bennilläkin ollut melko hyvin tuota tulitukea. Todella vaikea valinta. Karlsson on varmaan tärkein pelaaja omalle joukkueelle, mutta jos sekään ei riitä pleijareihin, niin voiko valita. En panisi yhtään pahakseni, jos valinta osuisi Kopitariin, mutta eipä noita liikaa ole tuon tyypin pelaajille osunut valintoja. Samaan tapaan Barkov on omalle joukkueelleen tärkeä ja menestystäkin nyt. Tilastoissa vielä hieman perässä.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Onhan tuo pirun vaikea valinta, mutta minun mielestäni pitäisi antaa ehdottomasti jollekulle kolmikosta Kopitar, Doughty ja Karlsson.

Kopitarille palkinto kuuluisi nimenomaan noista Artturenosin esille nostamista syistä. Siitä en siis enempää jauha.

Doughty sen sijaan on kauden paras pakki ja erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen, ja Karlsson on sitten vielä astetta tai paria arvokkaampi palanen jengilleen.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Voi jukolauta, tarviiko tästä nyt oikeasti edes keskustella. Kane on päivän selvä voittaja.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Pricellehän tämä kuuluu ilman muuta, miksi tästä edes keskustellaan?
 

Jwec

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Itseni mielestä finalistit kuuluisi olla Holtby, Thornton ja Crosby. Voittajaksi tietysti toivon Thorntonia, mutta aivan finalistit voivat olla eri pelaajat kuin nämä kolme. Perustelut alla miksi näiden kolmen kuuluu olla finalistit.

Holtby on ollut tärkein pelaaja runkosarjan voittajajoukkueelle ja ollut muutenkin erinomainen runkosarjan ajan. 46 voittoa on myös maalivahdille ihan älyttömän suuri määrä. Mielestäni liigan parhaan joukkueen paras pelaaja on hyvä peruste Hart-trophyn voittoon.

Thornton on taas ollut suurin syy siihen, miksi Sharks on noussut takaisin pudotuspeleihin. Sijoitus on liigan pistepörssissä "vasta" viides, mutta tärkeys joukkueelle on tilastoja katsomalla älyttömän suuri. Thornton pelaa vaativia minuutteja ja on silti lähestulkoon jokaisessa tilastossa kärkinimiä. Sharksin viimeisessä 30:ssä voitossa Jumbo on tehnyt vähintään pisteen ja hänen puolustuspelaaminen on tasakentällisin ollut selke-tasoa. Jos Jumbo pelaisi alivoimia niin hänen kuuluisi olla myös Selke-finalisti.

Ja Crosby on ollut käsittääkseni suurin hahmo siinä, että Penguins on noussut kuilun partaalta taistelemaan kotiedusta playoffeihin. Pistetahti tämänvuoden puolella liigan kovimpia ja on onnistunut nostamaan alkukauden katastrofaalisen +/- tilastonsa 17-verran plussille. Lisäksi Crosby noussut pistepörssin kolmanneksi heti Kanen ja Bennin perään.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Kyllähän tuossa arvioinnissa pitää arvioida koko kautta ja silloin Kanen hieman hitaammalla keväällä ei juuri ole merkitystä. Kaveri oli NHL:n ylivoimaisesti kovin pistemies kaksi kolmasosaa kaudesta ja ratkoi pelejä lähestulkoon yksinään Chicagolle. Vaikka tahti onkin hidastunut reilusti loppukaudesta, niin kyllä se kertoo kaiken oleellisen että siitä huolimatta eroa pistepörssin toiseen on vieläkin 7 pistettä. Kanen merkityksestä joukkueelleen kertoo kaiken oleellisen, että Kanen hidastuneen pistetahdin myötä Chicagon on onnistunut voittamaan vain 8 ottelua viimeisestä 20 pelistä.

Väittäisin että Chicago ei olisi tällä hetkellä edes playoff -joukkue, mikäli Kane ei olisi kantanut joukkuetta reppuselässä koko alkukautta. Kaveri jonka pelaaminen perustuu lähes 90% hyökkäyspään pelaamiseen ja pisteiden tekemiseen ei voi joukkuettaan juuri suuremmin auttaa. Mikäli pystyy nyt pitämään pistepörssin voiton käsissään runkosarjan loppuun saakka (varsinkin jos saa rikki 100 pistettä) on Kane mielestäni ainoa oikea vaihtoehto Hartin voittajaksi.

Kunniamaininta Sidney Crosbylle, joka on päässyt omaan tuttuun vireeseensä ja Holtbylle jolle Brodeurin yhden kauden voittoennätyksen rikkominen on mahdollista. Toisaalta mielestäni Washington Capitals on joukkueena ollut aivan eri kalipeeria kuin vaikkapa Blackhawks, joten menestyksen eritteleminen yhteen pelaajaan on paljon vaikeampaa. Toisin sanoen uskoisin Capitalsin menestyneen runkosarjassa ilman Holtbyäkin.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Joku henkilö seuraavasta viisikosta, ensimmäisenä todennäköisin voittaja omasta mielestäni.

Crosby
Kane
Benn
...
Karlsson
Kopitar

Holtby on kanssa ollut hyvä, mutta voittanee mielummin maalivahtien palkinnon kuin tämän.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Bergeronia kukaan maininnut vaikka käsittääkseni ollut iso syy Bostonin menestykseen. Throtonin ottaisin myös mukaan keskusteluihin, mutta eiköhän Kane tai Karlsson vie.
 

Snagari

Jäsen
Kane, Benn, Karlsson. Siinä finaalikolmikko omaan makuun, kaikki ovat sellaisia että samasta joukkueesta ei voi tällä kaudella nostaa ketään edes lähelle näiden vaikutustaan joukkueelle. Bubbling under sitten vanha koira Thornton, Kopitar, Holtby ja Letang joka pesee Crosbyn tässä äänestyksessä selvästi, siitä ei kahta sanaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pricellehän tämä kuuluu ilman muuta, miksi tästä edes keskustellaan?

Samaa olin tulossa postaamaan. Jokainen näkee missä Canadiens on ilman Pricea ja puolestaan missä se oli Pricen kanssa. Ehdottomasti arvokkain pelaaja omalle joukkueelleen.

Minusta on erikoista, että samat nimimerkit nostava esille sekä Kopitarin että Doughtyn. Jos molemmat ovat olleet niin arvokkaita Kingsille, niin miten esimerkiksi Kopitar voisi olla koko liigan MVP, jos samassa joukkueessa pelaa myös toinen Hart-ehdokas?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pricellehän tämä kuuluu ilman muuta, miksi tästä edes keskustellaan?

Siis kausi 2015-2016 osoittaa viimeistään, miksi Price ansaitsi viime kaudella palkinnon.

Yleensähän näistä voidaan väitellä hamaan tappiin asti, mutta eipä juuri kukaan ole edes HG-Boardseille kyseenalaistanut Pricen viime kauden voittoa, kun "hinnaton" Habs on ollut syöksykierteessä tällä kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös