Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Hart Memorial Trophy – vuoden arvokkain pelaaja?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 27.03.2011 klo 15.35.

 1. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Yhtään väheksymättä Gaudreauta, ihmettelen suuresti, että hän nousee näin vahvasti esille Hart Trophy -keskusteluissa. Melkolailla puhtaasti pisteistä elävä hyökkääjä, jolla on kuitenkin "vain" 14p kaula sisäisessä pistepörssissä. Samassa joukkueessa pelaa lisäksi mahdollinen Norris-voittaja Giordano. Esim. Aholla on lähes vastaava (12p) kaula joukkueena selvästi epätasaisemmassa Carolinassa, kuten myös Ovechkinilla, joka on kuitenkin maaliensa vuoksi täysin ylivoimainen muuhun Capitalsiin verrattuna. Lisäksi esim. Sharkissa Burnsin 73 pistettä ja 10p kaula Hertliin on puolustajana mielestäni näyttävämpi suoritus, kun Gaudreun joukkueen sisäinen ero Lindholmiin ja Monahaniin Giordanosta puhumattakaan. Pistepörssissä Johnny Hockey on yltämässä koville sijoille, mutta kyllä "tärkein pelaaja joukkueelleen" -argumentti puoltaa aika monia muita ennen Gaudreauta.

  Toki lopullisessa äänestyksessähän tuo argumentti ei lopulta kovinkaan paljoa paina. Aika monena vuonna sekä Crosby että Malkin on nähty top-5:ssä, missä ei mielestäni tietenkään ole mitään järkeä.
   
  neks0n tykkää tästä.
 2. Mängimies Jäsen

  Samaa mieltä kuin @Le Dang edellä tuosta Gaudreaun merkityksestä. Erinomainen pelaaja ja ehdottomasti ylsi Calgaryn nousun kulmakivistä. Minulle Calgaryn MVP on ihan selkeällä marginaalilla elämänsä kautta pelaava Mark Giordano. Hän on ehkä jopa suurin suosikki voittamaan Norris trophyn ja tulee keräämään ääniä myös Hartiin.
   
  MarkoPalo, Ippenator, mikko6000 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 3. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Piti juuri itse kirjoittaa lähes samanlainen teksti, mutta ajattelin että kyllä joku muu tulee varmasti tästä Gaudreausta sanomaan.

  Itsekkään en siis millään tasolla vähättele häntä, vaan päinvastoin Gaudreau on yksi lempipelaajistani. Olemme molemmat tälläisiä kukkakeppejä ja voin hyvin samaistua, että kuinka paljon työtä vaatii pelata noin hyvin tuolla tasolla.
   
 4. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Eikös tämä palkinto ole perinteisesti jaettu pisteiden perusteella? Veikkaanpa ettei tähän silloin tarvitse nostaa esiin kuin yksi nimi ja muut ovat statisteja.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eipä oikeastaan. Hall voitti viime vuonna vaikka oli kuudentena pistepörssissä ja esim. MacKinnonilla oli enemmän pisteitä vähemmässä määrässä otteluita. Pistepörssi auttaa aika paljon tuon palkinnon jakamisessa, mutta ei se ainoa peruste ole.
   
  Robu tykkää tästä.
 6. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Ihme on jos Kucherov pystytään sivuuttamaan tällä kaudella pystistä. Tampa on ollut aivan ylivoimainen joukkue, mutta ei kai sellaista voida laskea miinukseksi että siellä pelaa muitakin hyviä pelaajia. Mielestäni Kucherov on aivan olennainen osa Tampan dominointia, vaikka joukkue muutenkin on laadukas.
   
  Ippenator ja red.machine tykkäävät tästä.
 7. Mattiops Jäsen

  Kucherov sen tulee voittamaan ja täysin ansaitusti. 2000-luvun dominoivin kausi pisteiden valossa on vaan mahdotonta jättää palkitsematta, varsinkin kun valitsijat yleensä painottavat nimenomaan hyökkäyspään dominointia. Mielestäni se on vaan hyvä narratiivi, että tällaisella megakaudella Kucherov on nostanut joukkueensa samalla lähihistorian ylivoimaisesti parhaaseen runkosarjaan.

  Ei Crosbykaan huono valinta olisi monessa mielessä, mutta historia ei puolla sitä, että pisteissä ollen näin paljon eroa niin se vähemmän pisteitä tehnyt hyökkääjä saisi Hartin.
   
 8. Lecavalier Jäsen

  Kucheroville jakaisin itsekin Hartin, niin mykistävän tehokas hän on ollut hyökkäyspäässä ja todennäköisesti rikkoo 125 pisteen ennätyksen 2000-luvulla tehdyissä pisteissä, mikä on Thorntonin nimissä 05-06 kaudelta. Tuolla kaudella Hartin voitti niin ikään pistepörssin ykkönen Joe Thornton. Tosin eroa kakkoseen oli vain 2 pistettä, eli kilpailu pistepörssin voitosta oli huomattavasti tiukempi.
   
 9. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Viime vuosi oli poikkeus, ei sääntö. Toki tuon pystin kriteerien perusteella ei pitäisi liikaa pisteitä tuijotella, mutta eipä noita ole juuri voitettu pistepörssin kärkipaikkojen ulkopuolelta (paitsi molarit, heh). Kucheroville menee. Täysin ansaitusti, sillä onhan tämä kausi ollut täyttä dominointia, kuten monet ovat jo täällä sanoneetkin.

  Vertailun vuoksi: viime kauden kutossijalta oli 15 pistettä matkaa pistepörssin voittaneeseen MäkTaavettiin. Tällä hetkellä Kucherovin johto kakkossijaan nähden on tasan tämä sama 15 pistettä ja paljon hypetetty Crosby puolestaan laahaa 23 pisteen päässä.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Kuch on myös aina parantanut ketjunsa peliä, Pointin ja Stamkosin pelit aina nousseet ihan uudelle tasolle kun Kucherov heitetty viereen. Huvittavasti ukko kiskoi joku 20 pistettä kauden ekoissa 20 pelissä ja ruoski itseään kuinka huonosti pelaa. Sen jälkeen onkin sitten jo melkeen 100p tullut lisää.
   
  Kari Runk tykkää tästä.
 11. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Viime vuonna saattoi äänestystä sekoittaa se kun paras pistemies oli ulkona playoffeista, jolloin kaivettiin hieman erilaista kaavaa palkinnon perusteluiksi. Kucherovia ei voi sivuuttaa edes yhden kauden ihmeenä, kun hän on viimeisen kolmen vuoden ajalta painanut pisteitä McDavidin kanssa lähes tasatahtiin.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Toki. Silti Ovechkin on voittanut Hartin kahdesti ilman pistepörssin voittoa ja Perry kertaalleen. Sitten vielä Carey Pricen voitto niin ei se aina mene suoraan pistepörssin mukaan.
   
 13. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Ei mene ja hyvä niin. Tuo minun heittoni oli sarkastinen kritiikki palkinnon pistepörssi painotusta kohtaan. Enkä nyt aivan tosissani ollut, että aina pistepörssin mukaan palkinnot ovat menneet.
   
 14. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  2008-2009
  1. Evgeni Malkin 82 35+78=113
  2. Alexander Ovechkin 79 56+54=110
  Eroa kärkeen 3p

  2010-2011
  1. Daniel Sedin 82 41+63=104
  2. Martin St. Louis 82 31+68=99
  3. Corey Perry 82 50+48=98
  Eroa kärkeen 6p

  2012-2013 (työsulkukausi)
  1. Martin St. Louis 48 17+43=60
  2. Steven Stamkos 48 29+28=57
  3. Alexander Ovechkin 48 32+24=56
  Eroa kärkeen 4p

  Huomannet mikä teema näissä esimerkeissä toistuu. Ei myöskään hirvittävän suuria hyppäyksiä havaittavissa, vaikka ei aivan täsmälleen pistepörssin mukaan mentykään.

  Lainaus:
  Price ei tosiaan voittanut pistepörssiä (sori, huono heitto) 2014-2015 -kaudella, joilloin Jamie Benn voitti saldolla 82 35+52=87. Näin pienellä pistemäärällä (huomioimatta työsulkukausia) Art Rossia ei ole nähdäkseni voitettu sitten kauden 67-68 , jolloin Stan Mikita nappasi pistepörssin voiton samalla pistemäärällä. Tosin tuolloin runkosarjassa pelattiin vain 74 peliä. Muuten Pricen statsit olivat ihan hyvät: 66 peliä, 44 voittoa, torjuntaprosentti 93,3, GAA 1.96, 9 nollapeliä. Ihan jees.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kyllähän tuo palkinto tällä kaudella kuuluu Kucheroville ja sen pitäisi irrota lähes täydellä ykkösääni-saldolla (tyyliin McDavid '17, Kane '16, Price '15, Crosby '14 ja '07, Malkin '12, Ovechkin '09 ja '08). On ollut liigan ylivoimaisesti tehokkain pelaaja tällä kaudella ja johdattanut Tampan historiallisen kovaan runkosarjaan. Siinä on tärkeyttä kerrakseen omalle joukkueelleen. Kaikki muu on asioiden yliajattelua.

  Olisiko Tampa ollut dominoiva ilman Kucheroviakin? Yhdentekevää kun nyt eletään todellisuudessa ja ollaan nähty kuinka dominoiva Tampa on ollut nimenomaan juuri Kucherovin johdolla.

  Kärkikolmikon täydentää sitten Crosby joka on pelannut erinomaista kautta ja johdattamassa joukkuettaan playoffeihin. Kolmannen ehdokkaan löytäminen sitten vaikeampaa kun niin Blackhawks kuin Oilers ovat näillä näkymin jäävän playoffien ulkopuolelle. Jos toinen noista pystyy ottamaan viimeisen playoff-paikan niin tilanne menisi helpoksi ja kärkikolmikko olisi sen myötä itsestäänselvyys. Playoffien ulkopuolelle jäävän joukkueen riveistä finalistipaikkaa on kuitenkin vaikeampi ottaa, ja näin vaikka muutoin Kane sekä McDavid olisivat kumpikin ihan yhtä lailla sen arvoisia kuin mitä Crosby on. Näkisin tuossa tapauksessa Brent Burnsilla sitten hyvät mahdollisuudet nousta täydentämään kärkikolmikko.

  Lindsayn suhteen tosiaan näen tilanteen mielenkiintoisempana kun siellä ei tarvitse miettiä mitään playoff-aspekteja. Crosbylla, McDavidilla ja Kanella on siellä paremmat mahdollisuudet mielestäni haastaa Kucherov voitosta, vaikka toki Kucherov on selkeä ennakkosuosikki senkin palkinnon suhteen.
   
  Wild-Chester, Töölön Tavares, aessi ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kun Lindsaylle ei ole omaa ketjua niin laitetaan tänne:

  https://www.nhlpa.com/news/1-16486/2018-19-ted-lindsay-award-finalists-kane-kucherov-mcdavid

  Eli Lindsay-finalistit tämän kauden osalta ovat Kane, Kucherov ja McDavid.

  Crosbylle olisin toivonut finalistin paikkaa (Kanen sijasta) mutta eipä voi sanoa että väärään osoitteeseen nytkään menivät nuo kunnianosoitukset. Mielenkiintoinen voittotaistelu varmasti Kucherovin ja McDavidin välillä. Harmi ettei lopullisia äänestystuloksia tulla koskaan saamaan nähtäväksi, pelkästään voittaja julkistetaan aikanaan.
   
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  https://www.nhl.com/news/crosby-kucherov-mcdavid-finalists-for-nhl-mvp/c-307083694

  Crosby, Kucherov ja McDavid puolestaan finalisteina Hart Trophyyn. Kucherov sen varmasti tulee viemään ja ansaitusti.

  Crosbylle kyseessä uran 7. top-3 sijoitus Hart-äänestyksessä ja nousee sillä tasoihin sellaisten pelaajien kuin Mario Lemieux, Bobby Orr, Jean Beliveau ja Eddie Shore kanssa. Edellä enää ainoastaan Gordie Howe (12), Wayne Gretzky (11) ja Bobby Hull (8).
   
 18. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Täytyy kyllä sanoa että oli lievä yllätys kun Kane oli Crosbyn edellä. Pelaajat ovat jo vuosien ajan arvostaneet Crosbyn todella korkealle ja hän järkeään voittaa pelaajien "Best player" kyselyt.

  Ei siinä, Kane pelasi helvetin hienon kauden eikä kalpene yhtään Crosbylle. Kucherov tämän pystin vienee.
   
  Bosco tykkää tästä.
 19. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Crosby tulee todennäköisesti vetämään kakkospaikan ja saattaa jopa päästä yllättävän lähelle Kucherovia.