Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 144 540
  • 10 753

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Heh, en ole tiennyt tällaisen tutkimuskeskuksen olemassaolosta.

Joo, mm. Ville Pernaa on työskennellyt siellä aikanaan, olisiko ollut peräti johtajanakin? Kyllä ainakin toimittajat käyttävät ko. tahoa useasti ja heidän listoillaan olevaa henkilöstöä asiantuntijoina, linkissä henkilöstölistaa.

Ja vielä vähän OT:na: Jokisipilän valinta oli täällä päin lehdistössä sellainen pienimuotoinen "skandaaliuutinen", koska hän nousi keskuksen johtoon ohi suositusten. Ilmeisesti asiantuntijaraati, joka valintaa valmisteli, olisi valinnut tehtävään Mikko Majanderin. Sai Majanderkin sitten sanoa oman sanansa soppaan.

Mutta ei tästä sen enempää tässä ketjussa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Aika yllättävä teksti, positiivisellä tavalla. Itsellä on jäänyt vahva kuva että UTU olisi vahvasti vasemmalle kallellaan.

Mutta tutkimuksia on käynnissä erittäin tärkeistä asioista. Pari korkean prioriteetin tutkimusta:
Yksittäisten tutkijoiden:
- Lintupoetiikka. Teoreettisia näkökulmia lintujen ja tekstien suhteeseen suomalaisessa runoudessa
- Etniset henkilöhahmot, vieraat ympäristöt ja transnationaaliset rajanylitykset suomalaisessa kirjallisuudessa
- Kokeilevuus ja figuratiivinen taide 1900-luvun alkupuolen Suomessa
- Monikielisiä käytäntöjä 1100- ja 1200-lukujen englantilaisissa teksteissä
- Rajalla. Etnologinen tutkimus ylirajaisesta arjesta ja identiteettien konstruoinnista Tornio-Haaparannan kaksoiskaupungissa

Tutkimushankkeet:
- Akateemisen feminismin aikajanat Suomessa. Suomen Akatemia.
- Historian kokemus ja kertomisen etiikka nykytaiteissa. Emil Aaltosen säätiö.
- Kulttuurin vaeltavat käsitteet: kulttuurin ja sivilisaation reitit 1800-luvun alun Euroopassa. Suomen Akatemia.
- Modus vivendi – Uskonnollinen reformi ja maallikot myöhäiskeskiajan Euroopassa. Suomen Akatemia.
- Subjektin ilmaiseminen suomessa ja muissa itämerensuomalaisissa kielissä. Suomen Akatemia.
- Suomalaisen kirjallisen kulttuurin ylirajaisuus. Koneen säätiö.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Heh, en ole tiennyt tällaisen tutkimuskeskuksen olemassaolosta.

Et sitten ole paljon uutisia seurannut. Näinä aikoina päivittäin, normaalistikin viikoittain käytettyjä asiantuntijoita politiikan alalla tv-uutisissa ja lehdissä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jaahas, nyt kiistellään enemmänkin sunnuntailisästä. Lindström ei tietenkään (entisenä paperimiehenä) hyväksy tuon poistoa. Paperimiehethän ovat yleisesti tunnettuja joustavista ratkaisuistaan sekä siitä että ajatellaan muutakin kuin omaa etua (rankka yleistys, älkää paperimiehet ottako nokkiinne). Jos tehdas ei pyöri 24/7, niin rakennusten ja laitteiden kulut ovat aika korkeita (jos verrataan viikottaista käyttöaikaa tuon ja normaalin kaksivuoron välillä, 168h vs 80h). Sunnuntaityön tai viikonloppuylitöiden teettäminenkin on helkutin kallista. Eikä kohtuullisilla lisärekrytoinneilla saada läheskään aina tilannetta muutettua, kun tietyissä hommissa ei vain työntekijöiden määrän kasvattaminen auta. Paitsi jos perustetaan yksi "linja" lisää, mutta sekin on mittava kustannus ja vaatii isot rekryt (jos kuvitellaan että yksi linja työllistää 100 ihmistä, niin tarvitaan sadan ihmisen rekryt). Jos hommat hiljenevätkin jossain välissä, niin firma on isossa kusessa uuden linjan kanssa ja porukkaa joudutaan potkimaan pois. Jos ylityökorvaukset säädettäisiin kiinteäksi, sekä lauantai- ja sunnuntai-lisät poistettaisiin, voitaisiin kiinteiden kustannusten osuutta tiputtaa huomattavasti siirtymällä pidempään työviikkoon (toki työntekijän tunnit pysyvät samoina) ja samalla palkata lisää porukkaa. Ja ylityöt olisivat aina samanarvoisia, jolloin ei tarvitse "metsästää" niitä pyhäylitöitä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Oikeistolainen hallitus, johon kategoriaan siis PS myös kuuluu, vaikka eihän köyhimmiltä leikata by Timo Soini

JUHA Sipilän (kesk) hallituksen veromuutokset hyödyttävät suhteellisesti eniten seitsemänteen ja kahdeksanteen tulokymmenykseen kuuluvia eli niitä, joilla on käytettävissään enemmän rahaa kuin 60–70 prosentilla suomalaisista.

Veromuutosten vaikutukset selviävät laskelmasta, jonka vihreät on tilannut eduskunnan tietopalvelusta.

Perusporvarihallituksen veropolitiikan hyöty kasvaa tulokymmenysten myötä aina kahdeksanteen kymmenykseen saakka. Siihen kuuluvien käytettävissä olevat tulot kasvavat yli 0,7 prosenttia. Tietopalvelun laskelmassa on mukana työtulovähennyksen kasvattamisen, yrittäjävähennyksen, solidaarisuusveron jatkamisen, ansiotuloveroasteikon inflaatiokorotusten sekä asuntolainan korkovähennyksen pienentämisen yhteisvaikutus.

Köyhin 20 prosenttia suomalaisista hyötyy veromuutoksista sekä suhteellisesti että euromääräisesti vähiten.

Euromääräisesti eniten hyötyy yhdeksäs tulokymmenys eli ne, joilla on käytössään enemmän rahaa kuin 80 prosentilla suomalaisista mutta vähemmän kuin rikkaimmalla kymmenyksellä. Myös kaikkein rikkaimman kymmenyksen käytettävissä olevat tulot kasvavat – yhteensä 75 miljoonalla eurolla – mutta eivät yhtä paljon kuin yhdeksännen ja kahdeksannen tulokymmenyksen.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-k...vätuloiset-nettoavat-sipilän-veropolitiikalla
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jaahas, nyt kiistellään enemmänkin sunnuntailisästä. Lindström ei tietenkään (entisenä paperimiehenä) hyväksy tuon poistoa.

Eikä Soinikaan ihan täysin rinnoin kannata su-lisien poistoa, koska "on hyvä, että joku pyhyyden taju säilyy yhteiskunnassa".
HS: Soini vastustaa sunnuntain tuplapalkan poistamista - Kotimaa - Savon Sanomat

Ja tuoreen Puolustusministeri Niinistön mukaan "hallitusohjelmaan kirjattua päätöstä puolustusvoimien toimintamenojen säästöistä pitäisi harkita uudelleen".
Heti uusi irtiotto – Ministeri jyrähti radiossa | Uusi Suomi
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kuunnellut kaksi päivää eduskunnan täysistuntoa. Nyt onneksi Rinne tulee vastaan ja seisoo yhteiskuntasopimuksen takana eikä ole kauhean kaukana muutenkaan enää hallituksen ajattelusta, lisäksi kertoi SDP:n leikkauslistan Rinteen suulla ja siinä oli esim. 270 miljoonan leikkaus toisen asteen koulutukseen kun se on nyt hallituksella 190 miljoonaa. Kauheaa kitinää tästä koulutuksesta ollut SDP:ltä mutta nyt olisivatkin tehneet vielä isommat leikkaukset (varsinkin Gustafssonin lupausten rikkomis Guinnesin ennätykselle huutonaurua). Kovaa kitinää myös muista yksittäisistä asioista ja kyllä tuolla on oikeasti niin tyhjäpäisiä ihmisiä, että ei välillä voi kuin pyöritellä päätään.

Itkua heikko-osaisten kurmuuttamisesta ja todella populistista paskaa, paljon populistisempaa, mitä Persuilta on koskaan kuullut, olen nyt näiden kahden päivän aikana kuullut. Täytyy vielä tähän sanoa, että olen varmasti yksi heikompiosasista ihmisistä, joita tässä maassa on, siis tällä hetkellä. Olen ollut myös joskus keski sekä jopa kohtuu suurituloinen, mutta tiettyjen asioiden takia nykyään lasken senttejä.

Harmittaa kun tietää, että nämä leikkaukset yms. toimenpiteet on todellakin pakko tehdä ja siksi tätä kitinää ärsyttää kuunnella, onko nämä leikkauskohteet sitten oikea tapa, on mielipidekysymys, mutta toimenpiteet on tehtävä. Vasurit ja Vihreät, pieniä puolueita joilla liian suuri painoarvo niin mediassa kuin muutenkin, ääntä mahtuu maailmaan, mutta viime hallituskaudella nähtiin näiden puolueiden todellinen luonne, mitään hyvää ei saada aikaiseksi, Suomi saadaan melkein konkurssijamaan, riidellään ja sitten vielä karataan hallituksesta, eli rintamakarkuruus siihen sulaksi hattuun. Tosin tähän samaan osioon laitan kyllä vielä vahvemmin SDP:n ja Kokoomuksen, jotka onneksi nyt on tulleet enemmän järkiin ja irtopisteitä ei voi nyt hakea vaan vaikeita päätöksiä pitää tehdä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tavallaan samaa mieltä, että sunnuntai- lisät ovat vähän aikansa eläneitä. Ei tuo sunnuntai- työ enää ole sellainen uhraus, että pitäisi 100 % lisillä mennä. Toisaalta epäsäännölliset työajat yleensäkin ovat kuitenkin sellainen asia, joiden perusteella soisin jonkun pienen lisän. On se elämä ja tietyt järjestelyt helpompaa, kun työt on ma-pe ja viikonloput aina vapaat.En mitään uutta viikonloppu- lisien päälle, vaan ainoaksi korvaukseksi tuosta. Nythän epäsäännöllistä viikkoa tekevät voivat jäädä kokonaan ilman korvausta, jos töitä ei juuri sunnuntaina. Todennäköisempänä pidän, että sunnuntailisä säilyy.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nuo mitä ihmeellisimmät lisät ovat kyllä työllisyyden jarruja, tiettyjä yrityksiä ei ole järkeä pitää sunnuntaisin auki, koska sunnuntailisät saattaisivat kääntää päivän tappiolliseksi. Lauantai-lisät ovat pääasiassa pieniä, mutta nekin olisi mielestäni hyvä poistaa. Mutta lisien takia ei ole järkevää pitää tiettyinä päivinä liikkeitä auki (pienyrittäjien tapauksessa ainoa poikkeus on jos yrittäjä itse tekee tuon päivän), joten niinä päivinä ei tarvita työvoimaa, jolloin yrityskään ei työllistä niin paljon kuin voisi. Kuka tässä sitten oikein voittaa? Yksittäiset työntekijät jotka pääsevät sillointällöin tekemään vähän enemmän rahaa pyhälisillä. Sama homma noiden ylityöprosenttien suhteen, järkevämpää olisi mielestäni laittaa kaikki samalle prosentille.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Harmittaa kun tietää, että nämä leikkaukset yms. toimenpiteet on todellakin pakko tehdä ja siksi tätä kitinää ärsyttää kuunnella, onko nämä leikkauskohteet sitten oikea tapa, on mielipidekysymys, mutta toimenpiteet on tehtävä.


Mistä sinä sen tiedät, kun Taloustieteilijät niin oikealla kuin vasemmalla ovat aika yksimielisiä siitä, että lamassa EI pidä jyrkästi leikata julkista kulutusta, koska se kuihduttaa kotimarkkinat. Käy kuten kävi Kreikalle, joka pakkosäästi itsensä hengiltä.


Vain finanssialan talousekonomistit näkee lamaleikkauksissa järkeä, ja he ovat pieni vähemmistö, mutta heidän opeillaan hallitus käy harjoittamaankurjistamispolitiikkaa. Emppiirinen tieto, siis tieto actual tapahtuneista asioista taloudessa kertoo kiistatta, että leikkaukset lamassa syventävät lamaa.


Rakenteelliset uudistukset on sitten eriasia, SoTe tarvitaan, eläkeikää pitää nostaa, työmarkkinajoustoja pitää toteuttaa, työntekeminen pitää olla kannattavaa (perustulo).


Mutta mitä nimenomaan EI pidä tehdä, on leikata tulevaisuudesta, eli koulutuksesta ja tutkimuksesta. Jälkiteollisen yhteiskunnan lisäarvo syntyy tietotyöstä, ei ojankaivuusta tai hitsaamisesta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mistä sinä sen tiedät, kun Taloustieteilijät niin oikealla kuin vasemmalla ovat aika yksimielisiä siitä, että lamassa EI pidä jyrkästi leikata julkista kulutusta, koska se kuihduttaa kotimarkkinat. Käy kuten kävi Kreikalle, joka pakkosäästi itsensä hengiltä.

Kyllä, tästä on pakko olla syvä konsensus ympäri maailman ja siksi hallitus päätti tehdä tällaisia päätöksiä (erittäin hyvää tulosta tehnyt Juha Sipilä etunenässä), jotta saa kuunnella seuraavat neljä kautta pelkkää vittuilua (ja viedään Suomi lopullisesti konkkaan), ei siksi, että nämä on tarpeellisia tehdä, jotta tulevaisuudessa Suomi olisi paremmassa jamassa.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Haha. Varmaan helppo näiden MA-PE duunarien huudella lisien poistosta kun ei koskettaisi paskan vertaa.

Itse kun työskentelen yrityksessä joka on melkein koko ajan "päällä" ja painetaan pyhäpäivinä menemään, niin en voisi kuvitellakaan luopuvani lisistä, varsinkaan sunnuntain osalta. Joku roti noihin huuteluihin.

Ilmeisesti olen siis kaavoihin kangistunut ja en halua osallistua talkoisiin. Toki firmassa on tälläkin hetkellä YT:t, mutta niiden syy on ihan muualla kuin lisien maksussa ja määrässä.

Ps. En pyöritä sitä kuuluisaa paperikonetta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tavallaan samaa mieltä, että sunnuntai- lisät ovat vähän aikansa eläneitä. Ei tuo sunnuntai- työ enää ole sellainen uhraus, että pitäisi 100 % lisillä mennä. Toisaalta epäsäännölliset työajat yleensäkin ovat kuitenkin sellainen asia, joiden perusteella soisin jonkun pienen lisän. On se elämä ja tietyt järjestelyt helpompaa, kun työt on ma-pe ja viikonloput aina vapaat.En mitään uutta viikonloppu- lisien päälle, vaan ainoaksi korvaukseksi tuosta. Nythän epäsäännöllistä viikkoa tekevät voivat jäädä kokonaan ilman korvausta, jos töitä ei juuri sunnuntaina. Todennäköisempänä pidän, että sunnuntailisä säilyy.

Tässä sunnuntai-lisäkeskustelussa on tietysti sellainen ongelma että erilaisissa vuorotöissä olevat ja normi ma-pe arkitöitä tekevät ovat tietenkin hiukan erilaisessa asemassa, esimerkiksi rakennusalalla sunnuntaiprosenttien poistaminen johtaisi ojasta allikkoon.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuntuu vähän siltä, että ihan maanisesti haluttaisiin, ettei tälle valitulle talouspoliittiselle linjalle olisi mitään koherenttia ja rationaalista vaihtoehtoa. Tilanne vain on että miten irrationaalisia oppositiopuolueet sitten mahdollisesti lienevätkään niin silti keynesiläinen talouspolitiikka on sekä koherenttia, rationaalista, että empiiristä tutkimustietoa vastaavaa. Se ettei sitä ole valittu, on ihan tietoinen päätös, joten ei voi mitenkään itkeä, etteikö olisi ollut mitään analyyttistä ja rationaalista vaihtoehtoa, että vain ihan "luonnostaan" päädyttiin tähän päättömyyteen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
JUHA Sipilän (kesk) hallituksen veromuutokset hyödyttävät suhteellisesti eniten seitsemänteen ja kahdeksanteen tulokymmenykseen kuuluvia eli niitä, joilla on käytettävissään enemmän rahaa kuin 60–70 prosentilla suomalaisista.

Veromuutosten vaikutukset selviävät laskelmasta, jonka vihreät on tilannut eduskunnan tietopalvelusta.

Perusporvarihallituksen veropolitiikan hyöty kasvaa tulokymmenysten myötä aina kahdeksanteen kymmenykseen saakka. Siihen kuuluvien käytettävissä olevat tulot kasvavat yli 0,7 prosenttia. Tietopalvelun laskelmassa on mukana työtulovähennyksen kasvattamisen, yrittäjävähennyksen, solidaarisuusveron jatkamisen, ansiotuloveroasteikon inflaatiokorotusten sekä asuntolainan korkovähennyksen pienentämisen yhteisvaikutus.

Köyhin 20 prosenttia suomalaisista hyötyy veromuutoksista sekä suhteellisesti että euromääräisesti vähiten.

Euromääräisesti eniten hyötyy yhdeksäs tulokymmenys eli ne, joilla on käytössään enemmän rahaa kuin 80 prosentilla suomalaisista mutta vähemmän kuin rikkaimmalla kymmenyksellä. Myös kaikkein rikkaimman kymmenyksen käytettävissä olevat tulot kasvavat – yhteensä 75 miljoonalla eurolla – mutta eivät yhtä paljon kuin yhdeksännen ja kahdeksannen tulokymmenyksen.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-k...vätuloiset-nettoavat-sipilän-veropolitiikalla
Aika tarkoitushakuista tekstiä. Mitä nuo "rahaa käytössä enemmän kuin suomalaisilla keskimäärin" -jutut oikeasti sitten tarkoittavat? Vihreät eivät ole halunneet lähteä laskentatapojaan avaamaan (todennäköisesti tarkoituksella). Tiedossa kuitenkin on, että Suomalaisista about puolet käyvät ansiotöissä. Toinen puoli on lapsia, opiskelijoita, työttömiä tai eläkeläisiä. Niinpä Siwan kassalla on käytössään rahaa enemmän kuin 50%:lla suomalaisista, voitteko ymmärtää sitä rahan paljoutta!

Jos tuossa arvioidaan yksilöitä, niin Suomessa vain 10% ansaitsee yli 4300€ kuussa. Ninpä ylin kahdeksas ja yhdeksäs tulokymmenys tarkoittaa niitä superrikkaita, jotka ansaitsevat noin 2700-4200 € kuussa. Heidän ansioistaan 0,7% veronkevennys tarkoittaa 20-30 euroa kuussa. Näin ne rikkaat rikastuvat, kun taas opiskelijoilta otetaan 50 senttiä pois.

Jos jos tuossa lasketaan pariskuntia, niin laskelma on hieman eri näköinen. Useissa pariskunnissa kun on jopa kaksi työssäkäyvää aikuista, kun toisissa niitä on 0-1. Voi olla kahdeksanteen tulokymmenykseen riittää lapsettomalla pariskunnalla 5000-5500 euron yhteenlasketut eli 2500€ / kuussa / nokka.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Se ettei sitä ole valittu, on ihan tietoinen päätös


Tottakai on. Se on ideologinen oikeiston tavoite listä yksilön vastuuta yhteiskunnan vastuun sijasta. Oikeisto haluaa palkita menestyjät, koska he katsovat että jokainen on "oman onnensa seppä". Todellisuus ei tietenkään ole tällainen, vaan meillä on erilasia lähtökohtia niin perhetaustan kuin älykkyyden osalta, sekä vanhempien tekemien valintojen osalta (esim asuinpaikka). Pohjoismaisessa mallissa on koitettu tasoittaa näitä lähtökohtaeroja hyvinvointivaltiomallilla. Yksilön vastuun lisääminen on se toinen suunta yhteiskunnan vastuun lisäämisen kanssa (=hyvinvointivaltio)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitä nuo rahaa käytössä enemmän kuin suomalaisilla keskimäärin jutut oikeasti tarkoittavat? Vihreät eivät ole halunneet lähteä laskentatapojaan avaamaan (todennäköisesti tarkoituksella).

Veromuutosten vaikutukset selviävät laskelmasta, jonka vihreät on tilannut eduskunnan tietopalvelusta.

Suomalisilla keskimäärin jutut on ihan perustaloustiedettä, eli tulotasojen jakoon desiileihin, kymmenyksiin.

Tulokymmenykset eli tulodesiilit

Muuttujan jakaantumista kuvataan kymmenyksien eli desiilien avulla. Joskus käytetään myös viidenneksiä eli kvintiilejä, jotka on muodostettu vastaavalla tavalla kuin kymmenykset.

Esimerkki tulokymmenysten muodostamisesta:

Nykyisin tulonjakotilastossa käytössä olevat desiiliryhmät eli tulokymmenykset on muodostettu jakamalla ensin kotitalouden tulot talouden kulutusyksiköillä (ns. ekvivalentit tulot). Jokaiselle kotitalouden jäsenelle tulee sama ekvivalentti tulo. Henkilöt järjestetään tämän jälkeen tulojensa mukaiseen järjestykseen ja jaetaan kymmeneen yhtä suureen ryhmään. Jokaisessa tulokymmenyksessä on siten 10 prosenttia väestöstä. Ensimmäiseen tulokymmenykseen kuuluu pienituloisin kymmenes ja viimeiseen suurituloisin. Tulokymmenysten tulo-osuudet osoittavat, kuinka suuren osan kyseessä olevien tulojen kokonaissummasta kukin kymmenys saa.

- Tilastokeskus
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Veromuutosten vaikutukset selviävät laskelmasta, jonka vihreät on tilannut eduskunnan tietopalvelusta.
Voitko siis copy-pasteta nuo eduskunnan tietopalvelun laskelmien perusteet tähän, että nähdään ollaanko kaukana noista omien laskelmieni perusteista. Kiitos jo etukäteen.

Jos siinä on vielä avattu, että miten laskelmassa on huomioitu esim ansiotuen indeksien jäädytyksen ja toisaalta opintolainan kasvattamisen ja tekemisen edullisemmaksi yhteisvaikutukset, niin nekin olisi mielenkiintoista nähdä. Minulle olisi jäänyt uudella systeemillä enemmän käteen kuin vanhalla kun olisin ottanut opintolainaa ja maksanut sen pois valmistuessani ajoissa ja saanut -40% anteeksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Voitko siis copy-pasteta nuo eduskunnan tietopalvelun laskelmien perusteet tähän

öö.. tulodesiileille on vakioitu laskentamalli, joka sisältää tulonsiirrot.

Lähtökohtana on tuotannontekijätulo, joka koostuu ansiotuloista ja pääomatuloista. Tähän lisätään saadut tulonsiirrot jolloin saadaan bruttotulo. Tästä kun vähennetään välittömät verot saadaan käytettävissä olevat tulot. Sitten vähennetään välilliset verot ja lisätään yhteiskunnalliset palvelut = Lopullinen tulo (kokonaistulo)

Se on sitten depatoitavissa käsitelläänkö tuloyksikkönä yksilöä vai perhekuntaa. Molemmat vääristää tilastoja omaan suuntaansa. Eduskunnan tietopalvelu laskuttaa datastaan, joten maksaja saa datan. Erikoista epäillä, että tämä data on jotenkin vääristeltyä heti kun se ei sovi omaan ideologiaan. Täsmälleen samansuuntaisen tuloksen antoi Valtioinvarainministeriö, joka sekin siis huijaa ja pimittää tietoja, koska ... "ei sovi mun näkemykseen"

VM: Eläkeläisiin, lapsiperheisiin ja työttömiin kohdistuu eniten leikkauksia | Yle Uutiset | yle.fi
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
öö.. tulodesiileille on vakioitu laskentamalli, joka sisältää tulonsiirrot.
Hyvä, copy-pastaa tähän sitten se laskelma tulodesiileistä, jotta nähdään missä euromäärissa kahdeksannen ja yhdeksännen tulorajat menevät.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Epic Fail joko Rinteeltä tai Hesarilta: "100 euroa vuodessa pois yli 70 000 tienaavilta ->100 miljoonan profit valtiolle".
http://www.hs.fi/politiikka/a1433298799947
On tainnut Antti käydä Annikan Lapintien matematiikkalinjan.
Vihjaatko ilkeämielisesti, että Suomessa ei muka olisi miljoonaa yli 70K€ tienaavaa?

Jos Paavo Arhinmäkikin on noilla tuloillaan oikeutettu sosiaalisesti tuottuun asumismuotoon, niin eiköhän varsin turvallinen arvaus ole, että ...tai no joo.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Haha. Varmaan helppo näiden MA-PE duunarien huudella lisien poistosta kun ei koskettaisi paskan vertaa.

Itse kun työskentelen yrityksessä joka on melkein koko ajan "päällä" ja painetaan pyhäpäivinä menemään, niin en voisi kuvitellakaan luopuvani lisistä, varsinkaan sunnuntain osalta. Joku roti noihin huuteluihin.

Ilmeisesti olen siis kaavoihin kangistunut ja en halua osallistua talkoisiin. Toki firmassa on tälläkin hetkellä YT:t, mutta niiden syy on ihan muualla kuin lisien maksussa ja määrässä.

Ps. En pyöritä sitä kuuluisaa paperikonetta.
Itsellä oli parhaimpana vuonna vuosituloista 20-25% viikonloppu-ylitöistä (ylityötunnit ja "lisätunnit" täynnä). Joten ei ilmeisesti kosketa paskan vertaa itseäni koko asia. Se ettet sinä ja muutama muu pysty kuvittelemaan luopuvanne lisistä, ei tarkoita missään nimessä sitä että kukaan ei olisi fiksumpi, eikä osaisi ajatella asiaa kummaltakin kantilta. Voisitko kertoa hieman enemmän että miten tiedät että nuo lisät ja vastaavat eivät vaikuta YT-neuvottelujen tarpeellisuuteen kyseissä firmassa? Edes yleisluontoisesti, onko joku koplannut firman rahoja tai iso asiakas mennyt konkurssiin?

Ja kun investointeja ajatellaan, niin nuo kaikki lisät voivat helposti kääntää tilanteen Suomen tappioksi. Mutta onhan se kivaa kun itse pääsee nauttimaan, ja eikös se niin ollut että saavutetuista eduista ei luovuta. En tiedä myöskään että onko sinulla normaali vuorotyö vai mikä, mutta jos sunnuntaina ei nappaisi lähteä vaikka 50% ylimääräisellä palkalla tekemään ylitöitä, niin niistä voi myös kieltäytyä
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Noista "hyvätuloisten talkoista", joita Sipilä ehdottelee, käydään melkoista debattia ympäriinsä, tässä nyt yksi näkökulma asiaan...

Eräs läheiseni kuuluu noihin hyvätuloisiin, painaa duunia apinan raivolla suht korkeassa asemassa kaupan alalla (ei katso kelloa eikä kalenteria) => rahapalkka kuukaudessa on about €8'k + auto- & puhelinetu n. €900 = bruttotulot liki €9'k / kk. Käteen tuosta brutosta jää verojen ja muiden maksujen jälkeen n. €4'k. Toinen tuttavani vetelee reilut €2'k pienemmällä liksalla käteen about €3500...

Kyseessä ei siis ole mikään ökyrikas / rahoissaan rypevä tyyppi, ne oikeasti hyvätuloiset on asia erikseen, joten kysymys; kuinka paljon enemmän teidän mielestänne tämän jo puolet palkastaan yhteiseen hyvään antavan kaverin pitäisi "osallistua talkoisiin"?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös