Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 174 241
  • 10 753

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kappas, joku on tajunnut, että talous saattaa nousta hallituksen teoista riippumatta.

Aivan kuten demareiden kannatus nousi ilman demareiden myötävaikutusta. Maailmassa tapahtuu tällä hetkellä asioita, joita on vaikea ennustaa. Ja talouden ennustaminen on ollut lottopallojen nostamista viimeisen kymmenen vuotta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä hoetaan nyt pitkin palstaa kuin jotain avemariaa. Ihan normaalilta oppositiopolitiikalta on vaikuttanut tähän mennessä, ainakin jos vertaa viime vuosien menoon. Perussuomalaiset 2011-2015 tietysti asia erikseen.

Ymmärränkö nyt oikein, sinä uskot oikeasti että demarien kannatus on noussut Rinteen johtaman oppositiopolitiikan takia? Jos Demarit olisi Perussuomalaisten tilalla hallituksessa, heidän kannatuksensa olisi alle kymmenen prosenttia ja Perussuomalaiset olisi luultavasti ykkönen kaikkien aikojen kannatusprosentilla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Menee sen verta ohi persuista, että vastaan täällä:

Joo, varmasti noin on. Myös tuo palautussopimus nousee nyt suureksi arvopaperiksi. Tietysti, neekerit vittuun-osasto ei ymmärrä näistä tuon taivaallista. Mutta tämä oli kyllä sinänsä hyvä muistutus Soinille, että hän oli oikeassa puhuessaan työväenpuolueesta. Itse varoittelin vaalien jälkeen tästä porvarihallitukseen menemisestä ja edelleen ihmettelen myös Sipilän pelisilmää. Demarien mukaanotolla oltaisiin saatu silti asioita läpi ja kuitenkin rauha SAK:lta. Nyt tämä mielenilmaus onnistui ja sataa Rinteen spagettilautaselle.
Boldaus oma.

Itse asiassahan Sipilä pyrki saamaan SDP:n mukaan hallitukseen, hänen alkuperäinen tavoitteensa oli neljä suuren yhteishallitus, mikä sitten jäi idean tasolle.

No, tuon idean kaatumisen jälkeen Sipilä pelasi hallitustunnustelupokerin niin kuin pitikin. Jätti murskatappion kärsineet, lähes koko edellisen hallituskauden änkyröineet, demarit hallituksen ulkopuolelle. Ei heidän kanssaan olisi voinut tehdä uudistavaa politiikkaa, mitä Sipilä haluaa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ymmärränkö nyt oikein, sinä uskot oikeasti että demarien kannatus on noussut Rinteen johtaman oppositiopolitiikan takia? Jos Demarit olisi Perussuomalaisten tilalla hallituksessa, heidän kannatuksensa olisi alle kymmenen prosenttia ja Perussuomalaiset olisi luultavasti ykkönen kaikkien aikojen kannatusprosentilla.
Ymmärrät väärin. Demarit ei missään tapauksessa ole mielestäni noussut näin paljon Rinteen johtaman oppositiopolitiikan ansiosta. Mutta on aikamoista haihattelua sanoa etteivät demarit olisi tehneet "yhtään mitään".

Näin fantasiatasolla on kyllä mielenkiintoista miettiä, missä puolueiden kannatusluvun liikkuisivat, jos hallituspohjana olisikin Keskusta-Kokoomus-SDP. Perussuomalaiset varmasti kolkuttelisi kahtakymppiä tosissaan ja keskustalta olisi lähtenyt huomattavasti enemmän prosentteja pois. Kokoomus painaisi varmaan aikalailla samoissa lukemissa kuin nytkin. Demarien kannatus olisi varmaan jotakin väliltä 17-12%, riippuen siitä, mitkä aiheet ovat nousseet eniten puhuttamaan.

Edit. Sorry, täytyy sen verran oikaista omia sanomisia, että teikäläisellä ilmaisu olikin lievempi "ilman myötävaikutusta". Eli ensireaktio oli turhan raju. Pahoittelut.
 

Rankkari

Jäsen
Kahtiajakautuminen on totta, mutta sitä ei nykyisen hallituksen piikkiin voi laittaa, sillä se on alkanut jo aikoja sitten.

Tämä totta. Oikea lause olisi ollut, että hallitus on lisännyt huomattavasti ihmisten jakautumista eri ryhmiin.
On entistä pahemmin, varakkaiden ja varattomampien ryhmä. Ja on jaettu kansa kahtia, myös pakolaisuus asiassa.

Olisi mielenkiintoista nähdä tuo persuissa oleva myllerrys isona kokonaisuutena muutokseen.
Persut kahteen ryhmään, ero hallituksesta, hallitus nurin, uudet vaalit ja uudet lupaukset, -ja sitten uudet poliittiset valheet..
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Palkansaajat nimittävät hallituksen ajamia lakeja pakkolaeiksi sen vuoksi etteivät he usko tässäkään pakkoon vaan että se aiheuttaa jatkossa rauhattomuutta työmarkkinoilla ja kohonneita palkankorotuvaatimuksia tulevissa työehtoneuvotteluissa.

Tässähän se olennainen tulikin. PalkansaajaJÄRJESTÖT (ay-liike) kutsuvat näitä pakkolaiksi (joka on jotenkin pernaruttoon verrattava kauheus) kun he itse pakottavat kaikki työntekijät ja työnantajat tanssimaan omien yleissitovien TESsien mukaan.

Tätäkään ei ole enemmälti haastettu mediassa. Yllättyneet käsi ylös.

Ideologisesti ihan hauskaa, että oikeistohallitus haluaa toteuttaa suunnitelmataloutta, jossa valtio päättää työn hinnasta markkinoiden sijaan.

Haha. Tällä hetkellä työnhinnan määrittelee markkinat mutta vain yhteen suuntaan, korporaatiot (EK & AY) ovat määritelleet alarajan. Jos joku vielä kehtaa väittää että hallitus rikkoo jotkut ihmeen vapaan palkanmuodostuksen perusteet niin pudistelen suorastaan vihaisesti päätä.

Joo ja ei. Hallituksen käsite "paikallinen sopiminen" on ainakin tähän saakka (suoraan Sipilän sekä julkisista että vähemmän julkisista puheista) tarkoittanut työsopimuksilla sovittavia asioita, mikä on kyllä ihan eri asia kuin se paikallinen sopiminen, jota käsitettä työmarkkinajärjestöt käyttävät. Siinä retoriikassa ja valmistelutyössä tarkoitetaan kuitenkin lähinnä työpaikkakohtaista sopimista. Vähän on jäänyt epäselväksi, ymmärretäänkö Sipilän taustajoukoissa tätä(kään) eroa, joka on kuitenkin aika merkittävä. Tähän perinteisempään "paikalliseen sopimiseen" kun järjestötkin osallistuvat.

Ay-liikkeen "paikallinen sopiminen" tarkoittaa tosiaan luottamusmiehen kautta tapahtuvaa sopimista jota tehdään jo nyt, tämä siksi että halutaan turvata oma valta luottamusmiesten kautta (jotka ovat siis ns. aatteen sotureita eli liittojen jäseniä). Poikkeuksena tietysi ns. luottamusvaltuutetut tietyillä aloilla.

Tänään muuten arvostettu VM:n pitkäaikainen ykkösvirkamies Raimo Sailas kommentoi työmarkkinatilannetta Hesarissa. Ja viesti oli, että jos ei hallitukselle kelpaa pitkä maltillinen palkkaratkaisu ja työnantajamaksujen alentaminen, niin motiiveja sopii epäillä. Kummeksui myös EK:n hinkua liittokierrokselle maltillisen TUPOn sijaan. Varmaan tämäkin pannaan vihervassareiden höpönlöpön piikkiin...

Tässä on ideologiset syyt. SAK:n ehdotus oli sinänsä hyvä (pl. että se on ilmeisesti vain määräaikainen vientisektorin palkanmäärityksen osalta) mutta EK:n tavoitteena on paikallinen sopiminen jonka osalta keskitetty TUPO on huono juttu.

Julkinen taloutemme ei perustu velanottoon vaan on n. 5 prosenttia alijäämäistä, mikä olennaisesti johtuu kysyntälamasta ja sitä kautta ja sitä voimistaen investointien vähyydestä..

Huoh. Kysyntälama on tätä jälkikeynesiläistä värikynää jolla pyritään perustelemaan ettei mitään tarttis tehrä. Maailmantalous kasvaa sen 3% joka vuosi, Suomessa on rakenteellisia ongelmia työmarkkinoilla ja ylisuuret palkankorotukset ovat tuhonneet kilpailukyvyn.

Ymmärrät väärin. Demarit ei missään tapauksessa ole mielestäni noussut näin paljon Rinteen johtaman oppositiopolitiikan ansiosta. Mutta on aikamoista haihattelua sanoa etteivät demarit olisi tehneet "yhtään mitään"..

Mitä demarit ovat tehneet näiden galluppien välillä? Demarit eivät oikeasti ole tehneet yhtään mitään (normaalin oppositioräksytyksen lisäksi) joka selittäisi kannatuksen nousun, ainoa selittävä tekijä on mamu-tulva (kyllä, sanoin tulva!) ja hallituksen työmarkkinauudistukset.

Mutta näin se homma etenee, oppositio korjaa potin kun hallitus tekee ikäviä päätöksiä ja Persut ottavat nyt kovinta hittiä koska heidän kannattajakunta ei ymmärrä miksi mamuja otetaan kymmeniä tuhansia ja samaan aikaan leikataan kätilöiltä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
TEM:in eläköitynyt kansliapäällikkö Erkki Virtanen Ylen Aamu-tv:ssä varsin osuvasti kuvasi nykyhallituksen toimintametodia. Vapaasti siteeraten hän sanoi seuraavaa: "Heitetään yöllä tikkaa ja aamulla katsotaan mihin osui."
 

Fordél

Jäsen
Mä en ole näin hyvää puhetta kuullut koskaan, keneltäkään kansanedustajalta tai ministeriltä. Edes presidentiltä

Totuus Suomen nykytilanteesta [2015] - YouTube

Linkissä romantisoitu mutta todella syvälle menevä puhe eduskunnassa

Kyllä, menee todellakin syvälle. Noin syvälle harva pääsee, mutta Hirvisaarelta se onnistuu.

Hirvisaarella menee homma metsään siinä, että hän ei ymmärrä, kuinka suurin osa suomalaisista ajattelee eri tavalla kuin hänen edustamat henkilöt. Osa suomalaisista tottakai allekirjoittaa Hirvisaaren ajatukset, mutta se ei ole läheskään koko väestö. Turha siis puhua "suomalaisista". Suurin osa äänestäneistä suomalaisista on paljon maltillisemman ja suvaitsevaisemman linjan takana. Ja kun demokratiassa eletään, asioissa toteutuu kansan enemmistön tahto.

Ja tämä sama kansa ei muuten äänestänyt Hirvisaartakaan enää päättäjäkseen vaan hänen äänimääränsä romahti viime vaaleissa.
 

Fordél

Jäsen
Näin fantasiatasolla on kyllä mielenkiintoista miettiä, missä puolueiden kannatusluvun liikkuisivat, jos hallituspohjana olisikin Keskusta-Kokoomus-SDP. Perussuomalaiset varmasti kolkuttelisi kahtakymppiä tosissaan ja keskustalta olisi lähtenyt huomattavasti enemmän prosentteja pois.

Tämä lihavoimani kohta on todella mielenkiintoinen spekulaatio sulta. Näin se eittämättä olisi ja veikkaisin, että Persujen kannatus olisi yli 20 prosentin. Persut olisi päässyt iskemään kiinni ainakin turvapaikanhakijoihin, Kreikka-kysymykseen ja kenties myös joiltain osin säästötavoitteisiin sekä palkansaajien työehtoihin kohdistuneisiin heikennyksiin. Toki nämä viimeksi mainitut jutut ovat sikäli spekulointia, että kesk-kok-sdp -hallitus ei olisi tehnyt todellakaan samanlaisia esityksiä säästöistä ja työehdoista kuin nykyinen hallitus. Persujen vastustajien onneksi voidaan todeta, että onneksi he ovat juuri tässä hallituksessa mukana. Olisi ollut "vaarallista" jättää heidät tässäkin tilanteessa kasvamaan oppositioon. Sitten olisi voinut olla tulossa todella kova jytky ja Soini olisi voinut olla jopa pääministeri. Nyt sitä ei tarvitse todellakaan pelätä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Olisi ollut "vaarallista" jättää heidät tässäkin tilanteessa kasvamaan oppositioon. Sitten olisi voinut olla tulossa todella kova jytky ja Soini olisi voinut olla jopa pääministeri. Nyt sitä ei tarvitse todellakaan pelätä.
Tiedä sitten, olisiko joku hallituspuolueista panikoinut kesken kauden ja laittanut pelin poikki ennen persujen kasvua alkuvuoden keskustan tasolle ja/tai oman puolueen valahtamista kympin huonommalle puolelle. Vanhoilla isoilla on tietysti "uskollisensa", jotka äänestävät puoluetta, tapahtui mitä tahansa. Demarit kärsivät eniten luonnollisesta poistumasta, keskusta taas maaltamuutosta. Kokoomuksen äänestämisellä taitaa olla paras periytyvyys, vaikka nuoret saattavat välillä kapinoida äänestämällä vihreitä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Valehtelisin jos väittäisin, etten meinannut päästää kahveja näppikselle luettuani listan. Pankin räjäytti "Ihmisten ja tuotantoeläinten terveyttä uhkaavat bakteerit naakkojen ulosteissa" tutkimus.

Kyllä tällaiset "Tavoitteena vapaasti porsiva emakko" tutkimukset korvaavat laadullisesti sen, että Euroopankin tasolla huippuyliopiston eli Helsingin yliopiston määrärahat ajettiin alas.

Luulisi että kyseessä on jonkun Pohjois-Korean hallitus linjauksineen, mutta ei.
 

Tuamas

Jäsen
Niin, kepu on onnistunut luomaan sumuverhon "pakkolaeista", maahanmuutosta ja yleisestä kriisitietoisuudesta. Näihin media ja suuri yleisö keskittyvät, sitten onkin helppo säästää kaikkialta muualta paitsi maataloudesta, jonne upotetaan jopa lisärahaa.

Kaikenmaailman näpertelyyn puututaan toistuvasti mediassa ja ihmiset poraavat jostain kymmenien miljoonien muutoksista.

Samalla yhteiskuntamme kolme suurta syöppöä saavat olla rauhassa. Kuntauudistusta ei näy missään, sote-uudistus on ilmeisesti unohdettu ja maatalouden tukiaisiin ei kukaan uskalla puuttua. Samoin kustannuskilpailukykyämme eniten syövä eläkekoijaus suurten ikäluokkien toimesta on jätetty kokonaan keskustelun ulkopuolelle.
 

Wolves

Jäsen
Niin, kepu on onnistunut luomaan sumuverhon "pakkolaeista", maahanmuutosta ja yleisestä kriisitietoisuudesta. Näihin media ja suuri yleisö keskittyvät, sitten onkin helppo säästää kaikkialta muualta paitsi maataloudesta, jonne upotetaan jopa lisärahaa.

Tämähän oli (lähes) kaikille selvää, kun Sipilä lähes ensitöikseen salli hevosenlannan käytön energiatuotannossa.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tätä hallitusta huonompi oli ainoastaan Terijoen hallitus. Ehkä.
 

Wolves

Jäsen
Onko tämä sarkasmia vai mistä on kysymys? Miten hevosenlannan tai oikeastaan kuivikkeena käytetyn turpeen, purun yms. polttamisen salliminen todistaa ettei maataloudesta säästetä?

Pointti oli, että hevosenlannan käytön salliminen oli vain alkusoittoa tälle kaikelle. Itse hevosenlannalla ei todisteta mitään.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, kepu on onnistunut luomaan sumuverhon "pakkolaeista", maahanmuutosta ja yleisestä kriisitietoisuudesta. Näihin media ja suuri yleisö keskittyvät, sitten onkin helppo säästää kaikkialta muualta paitsi maataloudesta, jonne upotetaan jopa lisärahaa.

Kaikenmaailman näpertelyyn puututaan toistuvasti mediassa ja ihmiset poraavat jostain kymmenien miljoonien muutoksista.

Samalla yhteiskuntamme kolme suurta syöppöä saavat olla rauhassa. Kuntauudistusta ei näy missään, sote-uudistus on ilmeisesti unohdettu ja maatalouden tukiaisiin ei kukaan uskalla puuttua. Samoin kustannuskilpailukykyämme eniten syövä eläkekoijaus suurten ikäluokkien toimesta on jätetty kokonaan keskustelun ulkopuolelle.
Näinhän tuo menee. Saku Timonen siteerasi jonkin aika sitten toimittaja Emilia Kukkalaa blogissaan näin:
"Valtio menettää yritysten verokikkailussa ainakin 13 miljardia vuodessa. Valtion budjetti oli vuonna 2014 noin 54 miljardia euroa. Miljardissa on yhdeksän nollaa. Pakolaisten vastaanotto kaikkineen maksoi valtiolle viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi, eduskuntatalon remontin arvioidaan maksavan noin 270 miljoonaa euroa. Maahanmuutto on valtion budjetissa promilleluokkaa. Vallanpitäjille edullista on saada ihmiset tappelemaan promilleista promillepäissään."
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Hyvä esimerkki hallituksen toiminnasta on sakkovankeuden peruminen, koska hankalaa. WTF? Poliittinen johto yleensä käskee virkamiehiä, mutta meilläpä homma kulkee toiseen suuntaan. Virkakoneisto asettaa hallitukselle rajat ja pulinat pois.
Uhkaa suoni ratketa päässä kun ajattelenkin asiaa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä esimerkki hallituksen toiminnasta on sakkovankeuden peruminen, koska hankalaa. WTF? Poliittinen johto yleensä käskee virkamiehiä, mutta meilläpä homma kulkee toiseen suuntaan. Virkakoneisto asettaa hallitukselle rajat ja pulinat pois.
Uhkaa suoni ratketa päässä kun ajattelenkin asiaa.
Tätäkö tarkoitat? Linkki ylen juttuun: Kaljavarkaille annetaan kohta linnatuomioita – "Tähän tarvitaan yli 90 poliisia lisää" | Yle Uutiset | yle.fi

Vai onko tuohon jo tullut joku muutos?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös