Mainos

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

  • 387 886
  • 982

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Joutuuko tässä nyt jumalauta sitä hiiligrilliä vielä harkitsemaan. Jäisi vielä se tukahduttamisella säästyvä puoli tuntia aikaa panemiselle.


Lopputuloksena ostanen jonkun halpis kaasugrillin josta saa S-bonusta.
Osta Weberin pallo. Saranattomalla kannella. Motonetistakin löytyvillä Marienburgin hiilillä grilli on parilla sytytyspalalla vartissa toimintavalmis. Sunset Charcoal sivustolta kunnon hiilet kotiin toimitettuna rokkaa vielä paremmin.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Osta Weberin pallo. Saranattomalla kannella. Motonetistakin löytyvillä Marienburgin hiilillä grilli on parilla sytytyspalalla vartissa toimintavalmis. Sunset Charcoal sivustolta kunnon hiilet kotiin toimitettuna rokkaa vielä paremmin.
Minulla on ollut tuo grilli jo kymmenisen vuotta. Sen saa vartissa yli 200 asteen Pirkka-briketeillä, semmoisilla parafiinia tai vastaavaa sisältävillä sytytyspusseilla ja piippusytyttimellä. Joskus minulla oli Lucifer-merkkisiä brikettejä. Ne tulivat niin kuumiksi, että ei pystynyt enää grillin vieressä seisomaan.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osta Weberin pallo. Saranattomalla kannella. Motonetistakin löytyvillä Marienburgin hiilillä grilli on parilla sytytyspalalla vartissa toimintavalmis. Sunset Charcoal sivustolta kunnon hiilet kotiin toimitettuna rokkaa vielä paremmin.
Ei muuuten Motonet myy enää Marienburgia, mutta Puuilosta löytyy. Hyväperushiili kyllä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ei muuuten Motonet myy enää Marienburgia, mutta Puuilosta löytyy. Hyväperushiili kyllä.
Huomasin saman. Hintaluokassaan hyvä hiili. Lähellä sitä tasoa mitä ravintolat käyttävät omissa hiiligrilleissään. Tuolla saa Kamadogrillin helposti yli 350 asteeseen jos niin haluaa. Samoin tukahtuu hyvin ja voi käyttää seuraavalla kerralla kun vain lisää esim. 1/3 uutta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt on pojat haaste. Lähikaupassa oli A4-tason täysveristä Wagyün briskettiä, toki vain 1,4 kilon palanen. On muuten huikean näköinen. Mulla on mahdollisuus kunnon pitkäkestoiseen savustukseen vain mökillä. Kuitenkin lauantaina pitäisi saada tuo brisketti tulille kotona. Vaihtoehtona perus kypsennys 120 asteessa uunissa. Tai yrittää peltisessä savustuslaatikossa kaasugrillissa. Uunissa pääsee takuuvarman tulokseen niin, ettei pilaa tuota herkkupalaa. Mökillä Black Agnuksen briskettiä savustaneena tiedostan kuitenkin sen, minkälaista herkkua naudan rinnasta savustamalla tulee. Onko ehdotuksia?

Edit. Kirjoitusvirheitä turhan paljon
 

hege

Jäsen
Nyt itse seuraillut tuota venäläistä T-sarjan grilliä, vaikuttaisi muuten hyvältä mutta savuttaa välillä aika paljon ja se lentoon lähevä grillikupu arveluttaa kotikäytössä. Kuitenkin ulkoilmassa näyttänyt olevan toimiva, varsinkin Javelin sytytyspuikon kanssa.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Sunset Charcoal sivustolta kunnon hiilet kotiin toimitettuna rokkaa vielä paremmin.

Marienburgia olen käyttänyt jokusen vuoden ja ollut tyytyväinen. Syttyvät nopeasti, palavat kuumana ja saatavuus kunnossa kun Puuilo on reilun kilsan päässä.

Tämän vinkin perusteella tilasin kaksi säkkiä quebracho- hiiliä testipenkkiin. Kiinnostavaa. Hinta/ kilo itseasiassa vähän pienempi kuin Marienburgeissa toimitettunakin.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koben kamado kiinnostaisi, tuo xxl-malli. Onko kokemuksia?
Aika paljon lukenut kokemuksia Koben huonosta laadusta, mutta ei tietenkään voi yleistää. Takuukin niissä taitaa olla vain pari vuotta versus laadukkaammat kamadot 20v tai ikuinen takuu keramiikka osille.

Mutta samalla tavallahan niissä ruuat tekee, ei siinä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Aika paljon lukenut kokemuksia Koben huonosta laadusta, mutta ei tietenkään voi yleistää. Takuukin niissä taitaa olla vain pari vuotta versus laadukkaammat kamadot 20v tai ikuinen takuu keramiikka osille.

Mutta samalla tavallahan niissä ruuat tekee, ei siinä.

Kobe taitaa olla Grillikaupan oma merkki. Ja tosiaan BHG Finland osti Grillikaupan, joten nykyään taitaa olla tarjolla kyseisen lafkan omistamissa verkkokaupoissa, joita on siis jokunen.
 

huikee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Newcastle United
Ok, kiitokset. Tosiaan osui silmään edullisella hinnallaan verrattuna muihin kamadoihin. Keraamisten osien takuu näyttäisi olevan 5 vuotta, muut osat 2 vuotta. No, täytyy pähkäillä vielä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ok, kiitokset. Tosiaan osui silmään edullisella hinnallaan verrattuna muihin kamadoihin. Keraamisten osien takuu näyttäisi olevan 5 vuotta, muut osat 2 vuotta. No, täytyy pähkäillä vielä.
Jos saa suositella, niin Kamado Bono on ainakin laadukas merkki ja edullisimmasta päästä ja takuut taisivat olla 20v. Itsellä heidän Minimo malli Kamado Joe Classic 2:n rinnalla. Tuo kombo on ainakin toiminut vuosia erinomaisesti eikä laadullisesti ole ollut huomautettavaa.
 

mikulii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät #24
Pitäisi joku kaasugrilli käydä suht lyhyellä varoajalla nappasemassa hintaluokaltaan n. 500e. Cello Rodium 4 olis K-Raudassa 450e ja se taitaa olla listalla tällä hetkellä kärkipäässä. Suosituksia tän hintaluokan grilleistä tai kokemuksia tästä Cellosta kellään? Ei olla ahkeria grillaajia, mutta olisi mukava jos sais kerralla useammalle henkilölle ruuat tehtyä, eli kai vähintään 3 polttiminen ja joku mukava siivottava.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pitäisi joku kaasugrilli käydä suht lyhyellä varoajalla nappasemassa hintaluokaltaan n. 500e. Cello Rodium 4 olis K-Raudassa 450e ja se taitaa olla listalla tällä hetkellä kärkipäässä. Suosituksia tän hintaluokan grilleistä tai kokemuksia tästä Cellosta kellään? Ei olla ahkeria grillaajia, mutta olisi mukava jos sais kerralla useammalle henkilölle ruuat tehtyä, eli kai vähintään 3 polttiminen ja joku mukava siivottava.

Laita satanen lisää ja osta pienempi Weber. Käytännössä ikuinen, varaosia saa eikä grillauksen lopputulos vituta. Ei vaan kannata ostaa noita halpoja liikebrändejä, joissa lämpö on epätasainen.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Kaasugrillillä savustaminen, kannattaako edes kokeilla? Motonet ym myy noita pieniä rosterilaatikoita, jotka täytetään savustuslastuilla. Ilmeisesti tuo on mahdollista myös Kaasugrillillä, mutta lopputulos? Ja miten tuo käytännössä toimii? Onko grilli-ihmisillä kokemusta?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laita satanen lisää ja osta pienempi Weber. Käytännössä ikuinen, varaosia saa eikä grillauksen lopputulos vituta. Ei vaan kannata ostaa noita halpoja liikebrändejä, joissa lämpö on epätasainen.

Itse ostin reilu kuukausi sitten Weberin Spirit 310 hintaan 599e, ja on kyllä soiva peli. Helppo suositella. Ja todella helppo oli myös koota. Vaikuttaa kaikin puolin laatupeliltä.

Sitä vain olen pohtinut, että onko tälle tarpeellista ostaa suojapeitettä. On siis kesän ajan koko ajan taivasalla ja sitten talviteloille joko ulkovarastoon tai terassin lipan alle. Silloin toki täytyy suojata jollain pressulla tms.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaasugrillillä savustaminen, kannattaako edes kokeilla? Motonet ym myy noita pieniä rosterilaatikoita, jotka täytetään savustuslastuilla. Ilmeisesti tuo on mahdollista myös Kaasugrillillä, mutta lopputulos? Ja miten tuo käytännössä toimii? Onko grilli-ihmisillä kokemusta?
Kannattaa kokeilla! Savustaminen kaasugrillissä on helppoa ja lopputulos perin varma. Pitää vain olla varma, että savustuslaatikko mahtuu kokonaan grillin sisään.

Alkuun tarpeeksi kova lämpötila päälle, että lastut alkavat varmasti palamaan. Sen jälkeen rauhallisemmin se noin 20 minuuttia tietenkin kalasta ja sen koosta riippuen. Lohta, siikaa ja nieriää olen ruukannut savustaa. Ja tosiaan, älä laita liikaa lastuja. Liialla savulla pääsee sekä visuaalisesti että makuaistillisesti huonoon Lopputulemaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse ostin reilu kuukausi sitten Weberin Spirit 310 hintaan 599e, ja on kyllä soiva peli. Helppo suositella. Ja todella helppo oli myös koota. Vaikuttaa kaikin puolin laatupeliltä.
Järkevä ostos! Mulla kotona Weberin Spirit Classic lämpiää nyt viidettätoista kesää. Kaasupolttimon suojat vaihdettu kertalleen. Ihan huippu!

Sitä vain olen pohtinut, että onko tälle tarpeellista ostaa suojapeitettä. On siis kesän ajan koko ajan taivasalla ja sitten talviteloille joko ulkovarastoon tai terassin lipan alle. Silloin toki täytyy suojata jollain pressulla tms.
Mielestäni ei muuten, ellei siitepöly häiritse. Mulla Weber kesät ja talvet grillikatoksessa ilman suojaa. Siitepölyä joutuu kyllä päältä pyyhkimään. Lähti muuten jälleen keväällä päälle kertalaakista yhdellä painalluksella. Mökillä vielä pikkaisen vanhempi Genesis, jossa nyt on mennyt kipinäkäynnistin rikki. Höh!
 

Jeffrey

Jäsen
Sitä vain olen pohtinut, että onko tälle tarpeellista ostaa suojapeitettä. On siis kesän ajan koko ajan taivasalla ja sitten talviteloille joko ulkovarastoon tai terassin lipan alle. Silloin toki täytyy suojata jollain pressulla tms.

Kyllähän se parempana pysyy suojapeitteen alla. Lisäksi sitten keväällä/alkukesällä saattaa siitepölyt olla varsin vittumaisia. Grillin pinnat kuitenkin aina kerää rasvaa yms. likaa ja tuohon kun sitten leijailee siitepölyt vielä tarttumaan kiinni niin tilanne on jo varsiin kyrpiinnyttävä.
 

Särkilauma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, RoKi, Sharks, Lions, Seahawks
Itsekin kävin hakemassa omaan Weber 310:n tuon suojapeitteen juurikin siitepölyn takia, vaikka muuten onkin katoksessa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kannattaa kokeilla! Savustaminen kaasugrillissä on helppoa ja lopputulos perin varma. Pitää vain olla varma, että savustuslaatikko mahtuu kokonaan grillin sisään.

Alkuun tarpeeksi kova lämpötila päälle, että lastut alkavat varmasti palamaan. Sen jälkeen rauhallisemmin se noin 20 minuuttia tietenkin kalasta ja sen koosta riippuen. Lohta, siikaa ja nieriää olen ruukannut savustaa. Ja tosiaan, älä laita liikaa lastuja. Liialla savulla pääsee sekä visuaalisesti että makuaistillisesti huonoon Lopputulemaan.
@Jonisti tarkoitti varmaankin polttimen päälle laitettavaa rasiaa johon laitetaan lastut, ei savustuslaatikkoa. Ei sitä savustuslaatikkoa ole siinä mitään tarvetta käyttääkään. Homma toimii ihan sillä kun laittaa polttimen päälle ihan puun palasen folioon käärittynä ja pistelee muutamia reikiä niin grilliin tulee savua. Savustuslaatikot kaikkineensa kiertäisin kaukaa. Lämmöt karkaan helposti liian koviksi ja ovat liian tiiviitä jolloin kosteutta jää liiaksi sisään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Jonisti tarkoitti varmaankin polttimen päälle laitettavaa rasiaa johon laitetaan lastut, ei savustuslaatikkoa. Ei sitä savustuslaatikkoa ole siinä mitään tarvetta käyttääkään. Homma toimii ihan sillä kun laittaa polttimen päälle ihan puun palasen folioon käärittynä ja pistelee muutamia reikiä niin grilliin tulee savua. Savustuslaatikot kaikkineensa kiertäisin kaukaa. Lämmöt karkaan helposti liian koviksi ja ovat liian tiiviitä jolloin kosteutta jää liiaksi sisään.
Ai ok! En tiennyt moisesta savustustavasta. Grillin sisään laitettavaa savustuslaatikkoa ei kuitenkaan ole mitään tarvetta kiertää kaukaa, jos sellainen on ja se mahtuu kaasugrilliin. Lämpötilan säätäminen kaasugrillissä on helppoa, eivätkä lämmöt karkaa täten liian koviksi. Savustuslaatikon kansi on hyvä jättää pari senttiä auki, niin ei ole ongelmia liian nopean savustumisen tai kosteuden kanssa.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
@McTorso tarkoitin jotain linkin takaa löytyvää tai vastaavanlaista, joskin tuolla hinnalla saa sähkösavustimen. Foliokikka lienee kans hyvä.



Minkälaista laitetta muuten kuvailit? Koska ko. operaatio eli savustaminen kiinnostaisi kovasti itsessään :)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso tarkoitin jotain linkin takaa löytyvää tai vastaavanlaista, joskin tuolla hinnalla saa sähkösavustimen. Foliokikka lienee kans hyvä.



Minkälaista laitetta muuten kuvailit? Koska ko. operaatio eli savustaminen kiinnostaisi kovasti itsessään :)
Mulla on iänvanha laatikko, jonka kannessa ei ole reikiä, kuten tuossa linkittämässäsi modernissa mallissa. Sen vuoksi tosiaan pidän kannen pikkaisen raollaan. Laatikon pohjalle lastut ja lastujen yläpuolella on sitten ritilä pikkaisen kohollaan, jonka päälle kala asetetaan.
Savustaminen kaasugrillissä savustuslaatikossa on kyllä toimiva tapa. Lihan savustus sitten brikettihommaa hiiligrillissä tai toki kamadossa, jos sellaisen omistaa.

Mitä tulee sähkösavustimeen, niin mulla on ennakkoluuloja moisia kohtaan. Niistä voi kokemuksia kertoa joku muu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös