Nyt on itsellänikin ensimmäinen onnistunut pulled pork tehty weberin pallolla. Hiilinä toimi Black Ranch Quebrachot. Kiitos erityisesti @Vili#16 ohjeista.
Tollanen vajaa pari kiloinen kassler pala tuli tehtyä. Eilen injektoin suolavedet sisään ja aamulla ennen grilliin laittoa rubit pintaan. Jätin tällä kertaa savustuspuut pois kokonaan ja otin savun maun ainoastaan hiilistä. Grillin lämpötilan pidin koko grillauksen ajan 110-140 asteessa. Ekat vajaa kolme tuntia otin grillin makua suoraan ritilällä epäsuorassa ja sen jälkeen siirsin kasslerin foliovuokaan folioon peitettynä lopuksi aikaa. Kokonaisaika oli n. 9 tuntia ja köntti oli silloin 88 asteinen sisältä. Viimeiset 8 astetta tuli todella hitaasti ja meinasi vähän jo aika ja kärsivällisyys loppua kesken itseltäni. No lopulta valmista tuli ja maku oli hyvä. Myöskin savustuspuiden pois jättäminen oli hyvä päätös. Pulled porkkiin tuli juuri sopivasti savun makua pelkistä hiilistä.
Pitäisi aina aloittaa nämä pitkät vedot joskus kuudelta aamulla niin saisi rauhassa operoida.
Tollanen vajaa pari kiloinen kassler pala tuli tehtyä. Eilen injektoin suolavedet sisään ja aamulla ennen grilliin laittoa rubit pintaan. Jätin tällä kertaa savustuspuut pois kokonaan ja otin savun maun ainoastaan hiilistä. Grillin lämpötilan pidin koko grillauksen ajan 110-140 asteessa. Ekat vajaa kolme tuntia otin grillin makua suoraan ritilällä epäsuorassa ja sen jälkeen siirsin kasslerin foliovuokaan folioon peitettynä lopuksi aikaa. Kokonaisaika oli n. 9 tuntia ja köntti oli silloin 88 asteinen sisältä. Viimeiset 8 astetta tuli todella hitaasti ja meinasi vähän jo aika ja kärsivällisyys loppua kesken itseltäni. No lopulta valmista tuli ja maku oli hyvä. Myöskin savustuspuiden pois jättäminen oli hyvä päätös. Pulled porkkiin tuli juuri sopivasti savun makua pelkistä hiilistä.
Pitäisi aina aloittaa nämä pitkät vedot joskus kuudelta aamulla niin saisi rauhassa operoida.