Mainos

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

  • 388 016
  • 982

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nyt on itsellänikin ensimmäinen onnistunut pulled pork tehty weberin pallolla. Hiilinä toimi Black Ranch Quebrachot. Kiitos erityisesti @Vili#16 ohjeista.

Tollanen vajaa pari kiloinen kassler pala tuli tehtyä. Eilen injektoin suolavedet sisään ja aamulla ennen grilliin laittoa rubit pintaan. Jätin tällä kertaa savustuspuut pois kokonaan ja otin savun maun ainoastaan hiilistä. Grillin lämpötilan pidin koko grillauksen ajan 110-140 asteessa. Ekat vajaa kolme tuntia otin grillin makua suoraan ritilällä epäsuorassa ja sen jälkeen siirsin kasslerin foliovuokaan folioon peitettynä lopuksi aikaa. Kokonaisaika oli n. 9 tuntia ja köntti oli silloin 88 asteinen sisältä. Viimeiset 8 astetta tuli todella hitaasti ja meinasi vähän jo aika ja kärsivällisyys loppua kesken itseltäni. No lopulta valmista tuli ja maku oli hyvä. Myöskin savustuspuiden pois jättäminen oli hyvä päätös. Pulled porkkiin tuli juuri sopivasti savun makua pelkistä hiilistä.

Pitäisi aina aloittaa nämä pitkät vedot joskus kuudelta aamulla niin saisi rauhassa operoida.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ideoita seuraavaan pitkään (tai vaikka vähän lyhyenpäänkin) vetoon hiilellä? Nyt kun edellisen onnistumisen tuomana itseluottamus on huipussaan niin olis kiva pitää grilli kuumana.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ideoita seuraavaan pitkään (tai vaikka vähän lyhyenpäänkin) vetoon hiilellä? Nyt kun edellisen onnistumisen tuomana itseluottamus on huipussaan niin olis kiva pitää grilli kuumana.
Poppamiehen possun namunopat <- siitä kunnollista herkkua.

Tai sitten ihan vain ribsit kunnolla. Joku Ö-luokan tv-kokki Savoysta taisi puhella että ribsit on ok keittää, mutta väärässä hän on. Ribsejä ei keitetä. Lihasoppaa voi keittää, mutta ei ribsejä.

Ribseissäkin hyvää raaka-ainetta on muuten vaikea löytää. Siis sellaista joissa on jotain syömistäkin, tuntuu että lähes aina pelkkää jätettä tarjolla, muutaman kerran löytänyt loistavat palat.

Edit. olutölkki-kana (Beer can chicken) kannattaa myös kokeilla.
 
Viimeksi muokattu:

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Poppamiehen possun namunopat <- siitä kunnollista herkkua.

Tai sitten ihan vain ribsit kunnolla. Joku Ö-luokan tv-kokki Savoysta taisi puhella että ribsit on ok keittää, mutta väärässä hän on. Ribsejä ei keitetä. Lihasoppaa voi keittää, mutta ei ribsejä.

Ribseissäkin hyvää raaka-ainetta on muuten vaikea löytää. Siis sellaista joissa on jotain syömistäkin, tuntuu että lähes aina pelkkää jätettä tarjolla, muutaman kerran löytänyt loistavat palat.

Edit. olutölkki-kana (Beer can chicken) kannattaa myös kokeilla.
Ylläoleva on täyttä asiaa ribsien suhteen, allekirjoitan kaiken. Mutta, kanan sisälle laitettu oluttölkki on sinänsä hauska ohjelmanumero ja kaikki tulevat siitä pitämään koska se on grillattua kanaa. Mutta se tölkki ei tuo siihen muuta lisää kuin alumiinia.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ylläoleva on täyttä asiaa ribsien suhteen, allekirjoitan kaiken. Mutta, kanan sisälle laitettu oluttölkki on sinänsä hauska ohjelmanumero ja kaikki tulevat siitä pitämään koska se on grillattua kanaa. Mutta se tölkki ei tuo siihen muuta lisää kuin alumiinia.
Sisällä kuuluu olla olutta ja ehkä hieman yrttejä. Siis olutölkin sisällä.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Sisällä kuuluu olla olutta ja ehkä hieman yrttejä. Siis olutölkin sisällä.
Tulen sen verran vastaan että toiminee jos olut on valmiiksi lähes kiehuvaa kun grillaus alkaa. Ainoa tapa saada se olut siellä tirpan eristämässä tilassa tulemaan tölkistä maustamaan. Jos sen linnun kypsentää vaikka 80 asteeseen, on melko mahdotonta että se siellä tölkissä olisi mitään muuta kuin alle sen. Ei juuti harmia mutta ei hyötyjäkään.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tulen sen verran vastaan että toiminee jos olut on valmiiksi lähes kiehuvaa kun grillaus alkaa. Ainoa tapa saada se olut siellä tirpan eristämässä tilassa tulemaan tölkistä maustamaan. Jos sen linnun kypsentää vaikka 80 asteeseen, on melko mahdotonta että se siellä tölkissä olisi mitään muuta kuin alle sen. Ei juuti harmia mutta ei hyötyjäkään.
Siis se tölkki tulee kuitenkin ulos linnusta, toimien tripodin jalkana (linnun jalat on ne kaksi muuta jalkaa). Eli tölkki ei ole täysin eristetty.

Mutta tuo pelkkä tölkin änkeminen linnun sisään ei ole se juttu. Tölkin avulla lintu pysyy pystyssä, joka saa aikaan tasaisemman grillauksen, verrattuna että lintu olisi kyljellään. Saattaa myös olla että tölkki johtaa lämpöä linnun sisälle paremmin, joka saisi siis aikaan myös tasaisemman kypsymisen. Tai tölkki sulkee sen ettei linnun sisältä nesteet pääse samalla tavalla karkuun. Kaikesta huolimatta, suosittelen kokeilemaan.

edit. Vastaavaan löytyy muuten ihan telineitä, ellei halua tölkkiä käyttää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Siis se tölkki tulee kuitenkin ulos linnusta, toimien tripodin jalkana (linnun jalat on ne kaksi muuta jalkaa). Eli tölkki ei ole täysin eristetty.

Mutta tuo pelkkä tölkin änkeminen linnun sisään ei ole se juttu. Tölkin avulla lintu pysyy pystyssä, joka saa aikaan tasaisemman grillauksen, verrattuna että lintu olisi kyljellään. Saattaa myös olla että tölkki johtaa lämpöä linnun sisälle paremmin, joka saisi siis aikaan myös tasaisemman kypsymisen. Tai tölkki sulkee sen ettei linnun sisältä nesteet pääse samalla tavalla karkuun. Kaikesta huolimatta, suosittelen kokeilemaan.

edit. Vastaavaan löytyy muuten ihan telineitä, ellei halua tölkkiä käyttää.

Tuotahan on tutkittu jonkun verrankin, ja siitä tölkistä (ja etenkin oluesta) on lähinnä haittaa. Asento sen sijaan on ihan kurantti grillauksen kannalta, ja siksi jos tuossa asennossa haluaa kanansa grillata se kannattaa tehdä mainituilla telineillä. Ei irtoa tölkistä mitään myrkyllistä ja/tai haitallista, eikä jää raa’aksi sen nesteen vuoksi.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Poppamiehen possun namunopat <- siitä kunnollista herkkua.

Tai sitten ihan vain ribsit kunnolla. Joku Ö-luokan tv-kokki Savoysta taisi puhella että ribsit on ok keittää, mutta väärässä hän on. Ribsejä ei keitetä. Lihasoppaa voi keittää, mutta ei ribsejä.

Ribseissäkin hyvää raaka-ainetta on muuten vaikea löytää. Siis sellaista joissa on jotain syömistäkin, tuntuu että lähes aina pelkkää jätettä tarjolla, muutaman kerran löytänyt loistavat palat.

Edit. olutölkki-kana (Beer can chicken) kannattaa myös kokeilla.
En ymmärrä miksi lähes kaikki Suomessa myytävät ribsit on "kuorittu" lihasta. Lähes pelkkää luuta. Jos haluan sian luita, ostan sian luita. Baby back ribs, spear ribs ym ovat täynnä lihaa, mutta vaikea löytää.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Siis se tölkki tulee kuitenkin ulos linnusta, toimien tripodin jalkana (linnun jalat on ne kaksi muuta jalkaa). Eli tölkki ei ole täysin eristetty.

Mutta tuo pelkkä tölkin änkeminen linnun sisään ei ole se juttu. Tölkin avulla lintu pysyy pystyssä, joka saa aikaan tasaisemman grillauksen, verrattuna että lintu olisi kyljellään. Saattaa myös olla että tölkki johtaa lämpöä linnun sisälle paremmin, joka saisi siis aikaan myös tasaisemman kypsymisen. Tai tölkki sulkee sen ettei linnun sisältä nesteet pääse samalla tavalla karkuun. Kaikesta huolimatta, suosittelen kokeilemaan.

edit. Vastaavaan löytyy muuten ihan telineitä, ellei halua tölkkiä käyttää.

Tuotahan on tutkittu jonkun verrankin, ja siitä tölkistä (ja etenkin oluesta) on lähinnä haittaa. Asento sen sijaan on ihan kurantti grillauksen kannalta, ja siksi jos tuossa asennossa haluaa kanansa grillata se kannattaa tehdä mainituilla telineillä. Ei irtoa tölkistä mitään myrkyllistä ja/tai haitallista, eikä jää raa’aksi sen nesteen vuoksi.

Juuri tämän takia grillaus/ bbq on hieno harrastus. Keskustelua, vinkkejä jne löytyy. Samoin kuin omia vahvoja erehtymättömiä mielipiteitä. Itsellä niitä on paljonkin.

Itse olen ratkaissut kanan grillaamisen kahdella vaihtoehdolla: joko niin että ns perhosleikkaan sen levyksi ottamalla saksilla selkärangan pois jolloin sen vai painaa tasaiseksi grilliin. Hyvä tapa mielestäni. Paras kuitenkin jos jaksaa virittää moottorivartaan tulille. Sen parempaa en ole onnistunut vielä tekemään.

Edit: poistettu turha lisäys/ linkki
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
En malta olla lisäämättä yhtä lempinohjeistani linnulle. Loisto marinadi, vaatii miedohkot lämmöt ettei sokerit pala. Tyyli vapaa noin muuten.

 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuotahan on tutkittu jonkun verrankin, ja siitä tölkistä (ja etenkin oluesta) on lähinnä haittaa. Asento sen sijaan on ihan kurantti grillauksen kannalta, ja siksi jos tuossa asennossa haluaa kanansa grillata se kannattaa tehdä mainituilla telineillä. Ei irtoa tölkistä mitään myrkyllistä ja/tai haitallista, eikä jää raa’aksi sen nesteen vuoksi.
Ei se kyllä itsellä koskaan ole raa´aksi jäänyt. Sen muistan että joskus tuota googlailin, niin en kyllä löytänyt yhtään "tutkimusta" että sisälle olisi jäänyt tölkistä mitään. Vähän myös ihmettelen tuota että miksi se jäisi raa´aksi, kun alumiini johtaa lämpöä erittäin tehokkaasti, niin ihan fysiikan lakien mukaan sen pitäisi lämmetä myös suhteellisen nopeasti ja johtaa lämpöä sisälle.

Toki nämä jutut ei todisteita yleensä kaipaa, kuorittu vs kuorimaton puu savustukseen, liotettu tai kuiva puu savustukseen. Jos liotettu, niin missä liotettu. Välillä on muodollakin mukamas väliä. Sitten on tietysti että mitä puuta käyttää, osalle omenapuu on tietyllä lihalle paras, toisen mielestä tammi sopii omenaa paremmin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ei se kyllä itsellä koskaan ole raa´aksi jäänyt. Sen muistan että joskus tuota googlailin, niin en kyllä löytänyt yhtään "tutkimusta" että sisälle olisi jäänyt tölkistä mitään. Vähän myös ihmettelen tuota että miksi se jäisi raa´aksi, kun alumiini johtaa lämpöä erittäin tehokkaasti, niin ihan fysiikan lakien mukaan sen pitäisi lämmetä myös suhteellisen nopeasti ja johtaa lämpöä sisälle.

Toki nämä jutut ei todisteita yleensä kaipaa, kuorittu vs kuorimaton puu savustukseen, liotettu tai kuiva puu savustukseen. Jos liotettu, niin missä liotettu. Välillä on muodollakin mukamas väliä. Sitten on tietysti että mitä puuta käyttää, osalle omenapuu on tietyllä lihalle paras, toisen mielestä tammi sopii omenaa paremmin.

Oluttölkeissä käytetään mm. melko paljon muoveja makusyistä, lisäksi mm. kuvituksen värejä ei ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön. Kummassakin pitkäaikainen lämpö voi vapauttaa hankalia kemikaaleja. Alumiini itsessään ei ole mikään riski, mutta näistä kyllä löytyy akateemistakin kamaa.

Yksittäinen kana ei tietysti ongelmaa tuo, mutta mainituista syistä kannattaa yleisemmässä käytössä käyttää niitä telineitä. Lihansyönti toki itsessään on syöpäriski, mutta sinne ehkä nyt ei kannata mennä...
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Oluttölkeissä käytetään mm. melko paljon muoveja makusyistä, lisäksi kuvituksen värejä ei ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön. Kummassakin pitkäaikainen lämpö voi vapauttaa hankalia kemikaaleja. Alumiini itsessään ei ole mikään riski, mutta näistä kyllä löytyy akateemistakin kamaa.
Käytetäänkö ulkopuolella? Ja kun kuitenkin siellä on olutta/nestettä sisällä, niin kuinka korkeaksi lämpötilat nousevat, eli onko mitään vaikutusta?

Toki jos edes muutaman tiivistelmän aiheeseen liittyvistä tutkielmista jaksat heittää, niin olisi kiva. Toki telineessä mahdollisia riskejä on varmasti vähemmän, mutta se ei silti tarkoita että tölkin käyttäminen olisi edes teoreettisesta näkökulmasta riskiksi luokiteltava tekijä. En toki tuota ole itse tehnyt kuin muutaman kerran (muuten olen itse käyttänyt tuota butterflyta, josta @RauMan mainitsee), enkä todennäköisesti kyllä vieläkään muuta toimintatapaa, ellei nyt selkeitä todisteita tuon haitallisuudesta tule esille. Pikaisella googletuksella semi-tieteellistä tutkimusta löytyy suuntaan ja toiseen, osa hyvin teoriatasolla, eli 250c lämpötilassa alkaa tapahtua asioita X, käytännössä sen tölkin ei tuohon pitäisi päästä lämpeämään.

Mutta @smugu yksi mitä voisit vielä kokeilla on reverse-sear entrecote tai tomahawk, jos löydät kunnon palasen jostain.

En ymmärrä miksi lähes kaikki Suomessa myytävät ribsit on "kuorittu" lihasta. Lähes pelkkää luuta. Jos haluan sian luita, ostan sian luita. Baby back ribs, spear ribs ym ovat täynnä lihaa, mutta vaikea löytää.
Joskus ostin HKn spare ribs, sanotaan että hyvin paljon oli lihaa, mutta leikkuu oli saatanan kummallinen. Puolet rustosta ja jänteestä vielä jäljellä ribsin pitkittäissivulla ja kokonaisuudessaan paksuus vaihteli järkyttävän paljon. Jos olisi kerralla koittanut tehdä, niin ekat olisivat palaneet rivistä, viimeiset olleet vielä purutuntamalla ja keskellä olisi ollut oikeankypsyistä. Eivätkä olleet edes kauhean edullisia. Eli hirvittävään hintaan myytiin tuollaista puolivalmistetta, jota jouduit itse leikkaamaan lisää että siitä sai kelvollista grilliin.

Kyllä käy kateeksi jenkkilää, kun näkee kuvia millaisia siellä myydään valmiina.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
En malta olla lisäämättä yhtä lempinohjeistani linnulle. Loisto marinadi, vaatii miedohkot lämmöt ettei sokerit pala. Tyyli vapaa noin muuten.

Kiitos tästä, menee kokeiluun. Löysin tuolta tämän ohjeen, millä laitan teen jääkaapissa olevan karitsan paistin:

 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mutta @smugu yksi mitä voisit vielä kokeilla on reverse-sear entrecote tai tomahawk, jos löydät kunnon palasen jostain.
Joo jotain pitäisi keksiä kun itselleni ainakin tuli yllätyksenä että tuota possun luutonta kylkeä on hankala löytää. Luulin että se on ihan hyllytavaraa joka kaupassa, mutta todella kattavan lihatiskin omaava Citymarketkaan ei tarjonnut sitä suoriltaan vaan joutui kivikylältä tilaamaan ja toimitus meni ensi keskiviikkoon.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joo jotain pitäisi keksiä kun itselleni ainakin tuli yllätyksenä että tuota possun luutonta kylkeä on hankala löytää. Luulin että se on ihan hyllytavaraa joka kaupassa, mutta todella kattavan lihatiskin omaava Citymarketkaan ei tarjonnut sitä suoriltaan vaan joutui kivikylältä tilaamaan ja toimitus meni ensi keskiviikkoon.
Välillä löytyy tarjouksesta lihatiskiltäkin, kun kasslerissa on hinta noussut viime vuosina jo paljon. Tuo luuton kylki on mielestäni maukkaampi ja parempi pala. Yleensä vielä halvempikin kuin kassler. Toki kyllähän kohta senkin hinta varmaan lähtee rajuun nousuun.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Traeger oikein hyvä peli. Helppokäyttöinen ja automaattilämpöjen takia todella vaivaton myös pitkiin vetoihin. Pihalla myös kamado ja molemmat kovassa käytössä. Jos nyt jotain miinusta hakee Traegerista niin savun makua ei tule ruokaan kovin paljoa. Riippuu toki varmasti myös käytettävistä pelleteistä. Itse tilasin tuollaisen lisäputken eBaysta johon voi lyödä pellettejä tuottamaan lisää savua ja kertaalleen käytettynä tuntuu ajavan asiansa.

Kaasugrilliä ei meikäläiselle tule enää ikinä pihaan. Traegerin ja kamadon lisäksi käytössä Ooni Koda jolla hoidellaan pizzahommat.
Millainen tuo lisäputki on? Juuri lähdössä Taegerin ostoon ja mietyttänyt juurikin tuo minkä verran siinä sitä savua ehtii kehittyä esin lyhytkesktoisessa kalan savustuksessa. Mahtuukohan polttimen päällä olevan lämmönjakolevyn päälle vaikka foliovuoka jossa lastuja?
 

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
Millainen tuo lisäputki on? Juuri lähdössä Taegerin ostoon ja mietyttänyt juurikin tuo minkä verran siinä sitä savua ehtii kehittyä esin lyhytkesktoisessa kalan savustuksessa. Mahtuukohan polttimen päällä olevan lämmönjakolevyn päälle vaikka foliovuoka jossa lastuja?

Pellet tube smoker - tämän tyylisiä löytyy pilvin ja pimein netistä. Voisin kuvitella, että lastut foliossa toimii myös Traegerin lämmönjakolevyn päällä. Voi toki olla, että silloin täytyy pitää asteita hieman reilummin pöntössä. Savulohet värkkään itse kamadossa leppäpaloilla höystettynä.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tuli nyt ostettua ribsit. Ilmiantakaa paras ohje ribseille. Työvälineenä siis weberin pallogrilli ja savustuspuitakin löytyy.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ilmiantakaa paras ohje ribseille. Työvälineenä siis weberin pallogrilli ja savustuspuitakin löytyy.
3-2-1 menetelmä ja sen muunnelmat on itsellä ollut parhaita. Ei tule yhtä hyviä ilman foliota. Tuon viimeisen tunnin välillä korvannut sillä että vetänyt lämmöt aika ylös ja ottanut pintaa vielä lisää sillä. 4h-1.5h-10min varmaan n. ajallisesti.

Toki tuo vaatii sen että on lihaa, muutaman kerran kaupasta ostettuja lihattomia ribsejä käyttänyt, niin joku 2-1-0.5 menetelmä riittää mainiosti. Nykyään en jaksa edes ribsejä tehdä, ellei löydy riittävän hyvää raaka-ainetta. Aika harvoin ikävä kyllä löytyy.

Edit. Jos joku ehdottaa keittämistä, niin käyt ostamassa sen pienimmän Kamadon, painaa noin 40kg ja viskaat sen ehdottajan päälle. Niitä ei jumalauta keitetä, se ei ole mikään mielipide tai uskomus, se on fakta.
 
Viimeksi muokattu:

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Edit. Jos joku ehdottaa keittämistä, niin käyt ostamassa sen pienimmän Kamadon, painaa noin 40kg ja viskaat sen ehdottajan päälle. Niitä ei jumalauta keitetä, se ei ole mikään mielipide tai uskomus, se on fakta.

Tässä ollaan perusasioiden äärellä. Saa kai sitä ihminen keittää itselleen lihalientä mutta sitä ei pidä sotkea ribsien valmistamiseen. Lainkaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Yleisesti muuten jos tykkää BBQ:sta, niin kannattaa googlailla sikatiloja yms, välillä saa suhteellisen halvalla ostettua 1/4, 1/2 tai kokonaisia possuja. Vielä kun lihanleikkaaja on usein samassa diilissä, niin saa pyydettyä noita palasia eri tavoilla. Kinkku suolattuna ja mahdollisimman isona, luutonta kylkeä nahattomana ja ribsit lihallisina jne. Lapa luullisena yms.

Kerran oli itsellä spareribsit kunnon lihalla, siis siten että oli nahat vielä päällä. Siitä kun sivut pyöritteli rubilla ja kun rupesi olemaan valmista, niin leikkasi nahan ja hieman rasvaa pois (sitä oli paksuimmillaan 2cm kerros ja nahka oli suojannut sitä, joten ei ollut ns, kivaa rasvaa). Oli mehukasta, rasvaista ja syntisen hyvää. Se unohtui että lopuksi leikkaamisen jälkeen BBQ-soosia pintaan ja karamellisointi.

Brisketiä löytyi joskus valmiiksi marinoituna pikkupaloja Lidlistä, mutta kunnollista palaa en ole vielä löytänyt. Ehkä tänä kesänä
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pikainen päivitys. Eilen tuli tehtyä ribsit. Esivalmisteluina edellisenä päivänä suolaveteen lillumaan ja aamulla rubit pintaan ja grilliä kuumaksi. Käytin tällä kertaa ja myös ensimmäistä kertaa weberin mukana tullutta lämmöntasauspeltiä, minkä alle laitoin hiilet käärmeeseen ja päälle 3 kpl savustuspuun palasta mallia omena.

Ensimmäisen 1,5h annoin savua 90-100 asteessa ja kostuttelin pariin kertaan pintaa kokilsella. Sen jälkeen siirsin ribsit folioon, heitin vähän kokista folion sisään ja samoissa asteissa seuraavat 4 tuntia. Tämän jälkeen sytytin uuden kasan hiiliä ja heitin lämmönjakopellin pois grillistä. Heitin bbq soossit pintaan ja vedin 250 asteessa epäsuoralla vielä joku ehkä 20min (pariin kertaan kastiketta lisäten), niin että bbq kastike tiivistyi pintaan hyvin.

Ribsit onnistui todella hyvin ja oli juuri sopivan suolaisia, makeita ja savuisia. Irtosivat myös luusta hyvin.

Huomasin samaan syssyyn, että grilli ”vuotaa” kannen alta ja tänään tein pienet toimenpiteet sen asian suhteen. Mulla on siis tämä mielipiteitä jakava saranallinen malli ja ensimmäisenä tein tuon saranan jousien käännön. Toisena vielä hain biltemasta tuollaista lasikuituista tiivistenauhaa ja vedin sen kanteen kiinni ja säädin saranan uusiksi. Ensituntumalta voisi jopa olla parempi nyt, mutta se selviää vasta keskiviikkona kun aion seuraavan kerran savustaa. Jos ei tuo toimi, niin harkitsen vaihtoa tuohon pykälää halvempaan malliin, eli ilman saranaa.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Grillin osto edessä. Budjetti n. 500€, kaasugrilli ja sivukeitintä ei tarvitse. Yhtä sun toista suositusta netti pullollaan, osta sitä, osta tätä. Weber merkkinä tuttu, maksaako brändi vai puhtaasti laatu? Entäs broil King? Mustang -grilleistä en valmistusmaata löytänyt, jolla nyt on väliä. Kolme poltinta varmaan meidän talouteen ihan riittävä. Hinnat taitaa olla just nyt aika ylhäällä, huono ajankohta sinänsä ostaa. Suosituksia otetaan kuitenkin vastaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös