Suosittelen googlaamaan "toast test" ja sitten grillin merkki, noiden kaasuvehkeiden suhteen. Suurinpiirtein kaikissa noissa Landmanneissa, Mustangeissa ja vastaavissa (loppujen lopuksi noita löytyy 10 eri nimellä, mutta ovat pitkälti samanlaisia), on samat ongelmat. Jos satunnaisesti grillailee, eikä tarvitse koko grillausalaa, niin ok, noilla selviää hyvin. Mutta kun pitää paistaa vaikka isompi satsi kanaa, niin hotspotit aiheuttavat helkutisti ongelmia. Yleensä jompikumpi takakulma on tasoa "helvetin tuli" ja sitten etureuna taas "soveltuu voin sulattamiseen"-lämpötila.
Myös Weberissä on hieman eroja, mutta Weberin tapauksessa ilmoitettu grillausala on todellinen, vaikka Landmannissa/Mustangissa/jne grillausala on pitkälti vitsi.
Itse ilmottauduin aina vapaaehtoiseksi grillaamaan kun tilaisuus tulee, niin on tullut testattua useampia grillejä. En tietenkään kaikkea mahdollista ole testannut, mutta Mustang, Lucifer, Landmann, Rebel, Kobe ja vastaavia on testattu, eikä välttämättä aina ihan halvimpia malleja. Itsekin lopulta päädyin Weberiin (Genesis 2), enkä ole katunut.
Jos tarkoitus on lämmittää se kanan rintafilee tai kassler-pihvi viikonloppuna, niin eipä oikeastaan väliä grillillä. Itsellä taas grillillä valmistetaan ruoka toukokuusta-syyskuuhun (kelistä riippuen), niin mielellään panosti siihen että se on hyvä. Varsinkin jos on enemmän porukkaa, niin tuo lämmön tasaisuus ja lämmönsäädön toimivuus on aivan mahtavia ominaisuuksia. Mutta jos ei halua laittaa rahaa grilliin, niin ei kannata Webereitä testata, sen jälkeen markettigrillillä grillaaminen alkaa turhauttamaan.