Työpaikan henkilökuntamyymälästä tulee tehtyä varsin edullisia löytöjä, joten kesä kuluu mukavasti varsin laadukkaita lihoja grillaillessa. Hommasin keväällä parvekkeelle pienehkön sähkögrillin, joka onkin ollut käytössä lähes päivittäin. Hintaa oli alle kolmekymppiä, hinta-laatusuhteeseen olen ollut vähintäänkin tyytyväinen.
Tuotteet ovat vaihdelleet aivan laidasta laitaan. Kanaa, kalkkunaa, possua ja nautaa. Paistia ja filettä, joskus kylkeä. Valmiiksi marinoituna tai omilla soosseilla. Ainoastaan kassleri on jäänyt toistaiseksi kokeilematta. Vanhojen kokemusten opettamana näin tulee olemaan jatkossakin.
Hyvä liha vaatii aina kunnon lisukkeet. Toimivia ovat monet kasvikset (tomaatti, kesäkurpitsa, maissi, sipuli, valkosipuli) sekä täälläkin moneen otteeseen kehutut täytetyt herkkusienet, jotka lähes poikkeuksetta loppuvat ensimmäisenä. Pääasia on, että kaikkea on reilusti.
Salaattina toimii todella hyvin raikas kesäsalaatti, johon laitan kaalia ja porkkanaa raastettuna, kevätsipulia sekä suolakurkkua tai mitä tahansa kaapista ja kaupasta löytyvää. Kastikkeseen valutettua jugurttia, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Valkosipulin kypsennän folionyytissä pienessä öljytilkassa suolan kera. Pehmentää makua huomattavasti. Kypsät valkosipulit ja öljy sauvasekoittimella jugurtin kanssa sekaisin. Salaatti kannattaa tehdä jo edellispäivänä ja laittaa maustumaan jääkaappin. Toimii.