Aivan loistava aihe, tosin näitä loistavia ketjuja on avattu viime aikoina aika paljonkin. Tekemisen puutetta ihmisillä, mutta hyvä niin.
Grillaushan on ehkäpä parasta kesässä. Itse olen hurahtanut kotikokkailuun sanan varsinaisessa merkityksessä, eikä loppua näy. Emäntä on totta kai tyytyväinen, kun saa syödä kaikenmaailman gourmet-ruokia.
Tuolla aiemmin joku mainitsikin herkkusienien, pekonin ja sinihomejuuston yhdistelmän. Minä tarjoan vaihtoehdon niille, jotka eivät pidä sienistä: kääri pekonin sisään sipulikuutio ja sinihomejuustoa. Lyö "pallo" vartaaseen ja grillaa. Grillatessa on hyvä muistaa, että pekonin tulisi olla mahdollisimman rapea ulkopinnalta, jotta se ei jää "raa'aksi" pallon sisältä.
Toinen herkku, jota voin suositella, on vuohenjuustolla täytetyt chilit. Ne, jotka eivät pidä tulisesta ruoasta, voivat unohtaa tämän saman tien.
Ammattilaiset käyttävät chilejä kokonaisina grillissä se verran, että kuoreen ilmestyy mustia pilkkuja. Sen jälkeen chilit laitetaan muovipussiin n.15 minuutiksi, jotta kuori lähtisi helposti irti. Voin kuitenkin kertoa, että itse en ole pystynyt tuota vaihetta koskaan onnistuneesti suorittamaan. Se on vaikeaa, joten amatööri antaa kuorien olla ja siirtyy suunnitelma B:hen.
Halkaise chilit yhdeltä puolelta ja perkaa siemenet sisältä. Leikkaa "kiinteä" vuohenjuusto oikeankokoisina paloina chilin sisään. Muistakaa, että chiliä ei tule halkaista, viilto toiseen kylkeen riittää!
Muista voidella grillausritilä tai parila ennen kuin laitatte chilit grilliin. Sen jälkeen chilejä grillataan tasaisesti sen aikaa, että vuohenjuusto on täysin sulanut chilin sisällä. Muista sivellä chilejä grillaamisen aikana öljyllä tai marinadilla! Tämä pikkugrillattava on oiva lisä esimerkiksi pihvien lisäkkeeksi. Varaa pöytään riittävästi juotavaa.
Edit: Ainiin, minä olen tullut siihen tulokseen, että parhaimman grillaustuloksen saa parilalla, oli grillattava sitten mitä hyvänsä. Ritilä sukkaa.
Grillaushan on ehkäpä parasta kesässä. Itse olen hurahtanut kotikokkailuun sanan varsinaisessa merkityksessä, eikä loppua näy. Emäntä on totta kai tyytyväinen, kun saa syödä kaikenmaailman gourmet-ruokia.
Tuolla aiemmin joku mainitsikin herkkusienien, pekonin ja sinihomejuuston yhdistelmän. Minä tarjoan vaihtoehdon niille, jotka eivät pidä sienistä: kääri pekonin sisään sipulikuutio ja sinihomejuustoa. Lyö "pallo" vartaaseen ja grillaa. Grillatessa on hyvä muistaa, että pekonin tulisi olla mahdollisimman rapea ulkopinnalta, jotta se ei jää "raa'aksi" pallon sisältä.
Toinen herkku, jota voin suositella, on vuohenjuustolla täytetyt chilit. Ne, jotka eivät pidä tulisesta ruoasta, voivat unohtaa tämän saman tien.
Ammattilaiset käyttävät chilejä kokonaisina grillissä se verran, että kuoreen ilmestyy mustia pilkkuja. Sen jälkeen chilit laitetaan muovipussiin n.15 minuutiksi, jotta kuori lähtisi helposti irti. Voin kuitenkin kertoa, että itse en ole pystynyt tuota vaihetta koskaan onnistuneesti suorittamaan. Se on vaikeaa, joten amatööri antaa kuorien olla ja siirtyy suunnitelma B:hen.
Halkaise chilit yhdeltä puolelta ja perkaa siemenet sisältä. Leikkaa "kiinteä" vuohenjuusto oikeankokoisina paloina chilin sisään. Muistakaa, että chiliä ei tule halkaista, viilto toiseen kylkeen riittää!
Muista voidella grillausritilä tai parila ennen kuin laitatte chilit grilliin. Sen jälkeen chilejä grillataan tasaisesti sen aikaa, että vuohenjuusto on täysin sulanut chilin sisällä. Muista sivellä chilejä grillaamisen aikana öljyllä tai marinadilla! Tämä pikkugrillattava on oiva lisä esimerkiksi pihvien lisäkkeeksi. Varaa pöytään riittävästi juotavaa.
Edit: Ainiin, minä olen tullut siihen tulokseen, että parhaimman grillaustuloksen saa parilalla, oli grillattava sitten mitä hyvänsä. Ritilä sukkaa.