Yksi näkökulma, jota en ole nähnyt suomalaisissa pääviestimissä esittettävän, voi liittyä myös Putinin ja Medvedevin asemaan Leningradista tulleina.
Sekurokraatit yhtenä vallan päälähteenä ovat tietysti yksi asia, mutta mahdollinen "moskovalaisten" vastaiskukin voi olla jo vähintään muhimassa pinnan alla. Tähän he mahdollisesti saisivat tukea muista, Putinin aikana syrjemmälle joutuneista vallan lähteistä. On mahdollista, menemättä nyt liiaksi kremlologian puolelle, että Putinin suorittaman nimellisen vallanvaihdon jälkeen hänen edustamansa valtaklikki kaikesta näennäisestä julkisuuteen esitetystä menestyksestään huolimatta on kokenut asemaansa uhanalaiseksi kulisseissa, ja on päättänyt vahvistaa sitä toisen Tsetsenian sodan tapaan.
Talouden puutteiden/haavoittuvuuksien ja kansalaisyhteiskunnan olemattomuuden vuoksi yhtenä päivänä hurraavat propagandan sokaisemat kansanjoukot saattavat toisena päivänä vaatia verta, virallisen propagandistisen narratiivin osoittautuessa Neuvostoliiton ja kommunismin/sosialismin tapaan hyvinkin koomiseksi ja naurettavaksi ruohonjuuritasolla. Tähän voisivat vaikkapa "moskovalaiset" tarttua Putinin syrjäyttääkseen, yhdessä industrialistien ja asevoimien edustajien kanssa mahdollisella demokraattisella ulkokultauksella.
Toisaalta nämä seikkailut voivat johtaa myös siihen, kuten Putin itsekin hyvin tietää harrastaessaan uhkapeliä, että vallanpitäjien suosio romahtaa kiihkokansallisten tunteiden lietsomisesta huolimatta Venäjän talouden mukana, ja jonkinasteinen palatsi- tai muu vallankumous tulee kyseeseen ennaltaehkäisevänä toimena, ilman että Venäjän syvät yhteiskunnalliset ongelmat ja jakolinjat olisivat ehtineet manifestoitua kaduilla väkivallan muodossa. Putinin tähänastisella, lähes Josif Stalinilta tyylissä ja laajudessa mallia ottaneella track-recordilla vastustajiensa eliminoimisessa voi olettaa, että mahdollinen kumousyritys ei voisi onnistua ilman Putinin omaa fyysistäkin syrjäyttämistä, mikä tietysti humaaneimmin tapahtuu Putinin maanpaon muodossa, vähemmän humaanisti jollakin muulla tavalla, mihin saattaa liittyä vaikkapa kaikuja menneiltä vuosisadoilta.