Niin. Tässä mennään juuri sille alueella joka on ongelmallinen - muutama valittaa - puolin tai toisin - niin kaikki leimataan. Muistatko sen Ruotsissa pidettävän festivaalin jonne CIS miehet eivät ole tervetulleita? Eikö siinä todettu tyyliin "until men learn how to behave themselves". Kaikki miehet leimataan kun osa käyttäytyy typerästi - ei kovin hedelmällistä oikeastaan miltään kannalta.
Tuo on tietysti raflaava väite, mutta varmasti jokainen ymmärtää sen kontekstin. Kommentoin asiaa aiemmin, joten en siihen enää palaa ellei jotain uutta ilmene.
Miehet ja naiset ovat erilaisia biologisesti joka puolestaan vaikuttaa molempien käytökseen omalla tavallaan. Osa miehistä ottaa riskejä ja elää epäterveellisesti - mitä sitten? Ei kaikkien pidä elää samalla tavalla ja elää keskiarvoisesti yhtä kauan.
Minua kiinnostaa valtiontalous ja ihmisten hyvinvointi. Sen takia koen, että asioihin pitää puuttua riippumatta siitä, tekevätkö miehet tai naiset keskimäärin sitä tai tuota.
Jep, ihan hyvä määritelmä, mutta kannattaa huomioida, että nämä alueet eivät kata koko elämää ja näiden alueiden sisällä saattaa syrjinnän ja muiden haitallisten asioiden osalta olla hyvinkin suurta vaihtelua monista muistakin syistä johtuen kuin sukupuolesta. Lisäksi et vaatimukseen omakohtaisesta kokemuksesta ota kantaa.
En ole väittänytkään, että kattaisivat. Olen myös listannut asioita, jotka ovat ongelmaisia miesten kannalta.
Kun puhutaa miehestä, niin ei voida olettaa, että kuulija automaattisesti ymmärtäisi tämän ''abstraktiona, jonka tarkoitus on tuoda ilmi valtasuhde.'' Ei ole mitään syytä olettaa tätä muuna kuin viittaavan konkreettisiin miesyksilöihin, jos ei tarkennusta ei tule. Tästä syystä vastuu selvennyksestä on puhujalla ta kirjoittajlla, ei kuulijalla.
Ymmärrän hyvin mitä haet takaa, mutta ymmärrän myös, että koska konkreettisessa merkityksessä puhe ''miehestä'' monissa feministien käyttämisissä yhteyksissä on arkielämän kannalta täysin vieras, niin puhe herättää monissa närkästystä ja jopa vihaa.
Niinhän se herättää, ja se johtuu nähdäkseni aiemmin mainitsemastani ilmiöstä, jonka mukaan ihminen jäsentää maailmaa itsensä kautta ja peilaa ympäröivää todellisuutta siihen. Jos näkee itsensä ensisijaisesti mieheyden kautta, on varmasti luontevaa, että jokainen tölväisy miehiä kohtaan näyttäytyy henkilökohtaisena hyökkäyksenä.
Keskustelun kannalta olisi kuitenkin vaikeaa, jos sukupuolittuneita ongelmia ei voisi käsitellä sukupuolianalyysin kautta. Feminismi näkee, että sukupuoliin liittyviä ongelmakohtia voidaan purkaa muovaamalla yhteiskunnallisia normeja ja kannustimia.
Kenen mukaan kyseessä on ihanne ja standardi?
Yhteiskunnan. Tämä heijastuu politiikkaan, julkisuudessa käytyihin keskusteluihin, mediaan, kirjallisuuteen, sarjakuviin, peleihin, sosiaaliseen vuorovaikutukseen jne.
Juuri näin. Feminiiniset piirteet ovat hyviä piirteitä, maskuliinisista tulisi päästä eroon. Hyvin sukupuolittunutta ajattelua, jossa toinen sukupuoli pitää omia piirteitään parempina kuin toisen yleisesti tunnetut piirteet. Harvoin mikään on näin mustavalkoista ja rohkenen epäillä, ettei tässäkään ole.
Kuten totesin aiemmin, mies voi omata feminiinisiä piirteitä ja nainen maskuliinisia. Sukupuoli on tässä vain yläkategoria, josta puhutaan binäärisesti johtuen nyky-yhteiskunnan tavasta jäsennellä ihmisiä vastakkaisiin lokeroihin.
Onko tämä vahvemman ehdoilla meneminen nähtävissä suomalaisessa yhteiskunnassa? Ja näyttäytyykö se muiden valtioiden sisällä? Jos esimerkiksi ajatellaan Suomen lisäksi yhtä kehittynyttä ja kehittyvää maata. Miltä valtasuhteet näyttäytyvät näissä valtioissa yleisellä tasolla?
Maskuliinisuus hallitsee globaalisti. Ei taida olla edelleenkäään maailmanhistoriassa parlamenttia, joka olisi naisenemmistöinen. Miehet äänestävät voittopuoleisesti "kovaa politiikkaa", jossa asioita ratkotaan trumppilaisella "mulla on isompi nappula"-tyylillä.
Jos vertailua tehdään maiden välillä, niin Suomelle hyvä verrokki on naapurimaa Ruotsi. Regiimeissä ei suurta eroa ole, mutta Ruotsissa ovat painottuneet naisten ja vähemmistöjen oikeudet kautta linjan paremmin kuin Suomessa. Tämä on näkynyt siinä, että Ruotsissa lainsäädäntö on selkeästi feministisempää kuin meillä. Suomessa piti käydä vuosikymmenien vääntö homoliitoista, avioliiton sisäinen raiskaus kriminalisoitiin vuonna 1994 (muuan Sauli vastusti ja vaati lisäklausuuleja, ettei nyt ihan lähde käsistä), perhevapaaudistus kopsahti rahoitukseen (kaivoksille riittää kuitenkin Sipilän mielestä satoja miljoonia) ja suostumuksen vaatimuksen lisääminen seksuaalirikoslainsäädäntöön on "elämälle vieras" (Häkkänen). Suomi on ollut toistuvasti EIT:n kynsissä ihmisoikeuskysymysten tiimoilta. Armeijankaan suhteen mitään ei näytä tapahtuvan tasa-arvon lisäämiseksi.
Toki moderaattorin status pilaa koko ryhmän mainetta aika tehokkaasti vaikkei siihen laajemmin perusteita olisi.
Niin, olisko tässä se koko jutun jyvänen?
Poliisi-vertausta en edelleenkään oikein ymmärrä. Nyt on siis kyseessä seuraavat asiat:
a) virkavelvollisen ammattikunnan edustajat jäävät kiinni rasistisesta ja yhdenvertaisuutta rikkovasta kielenkäytöstä, mikä antaa viitteitä siitä, että tällaista ajattelua esiintyy poliisien keskuudessa. Aiemmat viitteet etnisen profiloinnin harjoittamisesta tukevat ongelman olemassaoloa.
b) suljetun ryhmän sisällä tapahtuu yksittäinen ylilyönti moderaattorin taholta. Juttu on auki muutaman tunnin, jonka aikana keskustelu vuodetaan sääntöjen vastaisesti. Laasanen tuuttaa koko keskusteluketjun omalle seinälleen nimineen päivineen. Jatkoaika saa vihiä ja feminismi-ketju täyttyy nimimerkeistä, jotka ovat löytäneet viisauden lähteen.
Ja noin! Sieltä se tuli, kaiken muun paskan päälle sitten vähätellään vielä miesten mahdollisuuksia kokea seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa. Lisäksi osaamisen ja ammattitaidon vähättelyähän ei missään nimeessä voi tapahtua miehille. Ei esim. juuri tuolla naisvaltaisilla hoiva aloilla ja palvelualoilla yhtään katsota miehiä eri tavalla kuin naisia. Ettäs kehtaat!
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/65705/Kailio_Laura_ja_Niemi_Heli.pdf?sequence=1 (linkki opinnäytetyöhön miehistä seksuaalisen väkivallan kohteena) Täälläkin foorumilla vaikuttaa yksi avoimesti seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutumisensa tunnistanut mies. Lisäksi jos ei katolisen kirkon teot ole jo selvillä niin huh huh. Kehtaat tulla tänne vähättelemään tuota kaikkea. Ja jos nyt yrität vedota harvoihin poikkeuksiin niin se koskee myös naisia seksuaalisen väkivallan kohteina. Prosentuaaliset osuudet kansasta on aika liki toisiaan eli jossain muutaman prosentin luokassa.
Laitoin siihen idiootti-disclaimerit, koska aavistin, että ilman niitä joku tarttuu tuohon "no entäs miehet"-oljenkorteen ja alkaa sitä jalostaa olkiukokseen. En olisi arvannut, että näin käy lisäyksistä huolimatta. Boldaan nyt oleelliset kohdat aiemmasta viestistäni;
Etuoikeus viittaa tässä siihen, että miehenä ei harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta tarvitse sietää mm. seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa, osaamiseen tai ammattitaitoon kohdistuvaa väheksyntää tai syrjintää työmarkkinoilla. Totta kai on olemassa poikkeuksia - kuten aina näin laveissa määrittelyissä - mutta pääsääntöisesti miehet ovat hallitsevassa asemassa monissa yksilön vaikutusvaltaan liittyvissä osa-alueissa.
Lisäksi olen sivutolkulla avannut ajatteluani ja siihen liittyviä väärinymmärryksen mahdollisuuksia. Jos tämänkään jälkeen ei asia sinulle avaudu, kehotan olemaan jatkamatta keskustelua. En nimittäin tämän enempää tuhlaa sinuun aikaani.