Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Feminismi – tasa-arvon asialla?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Runtulin, 16.05.2015 klo 21.01.

 1. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Mutta ne palkat maksetaan verorahoista eli mitä palveluja ollaan valmiina leikkamaan?
  Ei veroja ole varaa korottaa vaan jotain pitää jättää tällöin kustantamatta verorahoista.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä, yhteiskunnan velvollisuuksia tulisi karsia rankalla kädellä ja keskittyä olennaiseen.
   
 3. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Feministit yleisesti ottaen kannattavat naisten vapautta valita sen sijaan, että naisia painostettaisiin synnyttämään nuorena tai että aborttimahdollisuutta heikennettäisiin. Ensisynnytysiän kasvaminen on ihan yleinen ilmiö kehittyneissä maissa. Parhaiten asiaan voidaan vaikuttaa niin, että tuetaan lapsien hankkimista mahdollisimman paljon yhteiskunnan toimesta. Myös koulutuksen piiriin nopeasti pääseminen on tärkeää; Suomessa yliopistoihin yms. pääseminen vaatii monilta useitakin välivuosia, ja se tietysti näkyy sitten siinä, että lapset hankitaan vanhemmalla iällä.
  Lainaus:
  Niin, vaikka työehtosopimukset velvoittavat maksamaan samasta työstä samaa palkkaa, ei lopputulema ole aina tasa-arvoinen. Palkkaukseen vaikuttavat monet muutkin seikat, kuten palkankorotukset, bonukset, työuran kehitysmahdollisuudet, perhevapaat, ylityömahdollisuudet yms. Naisia myös syrjitään työhönotossa ja urakehityksessä, koska naistyöntekijällä on mahdollisus tulla raskaaksi, mikä aiheuttaa työnantajalle kuluja.

  Tämä koko palkkakeskustelu pyörii kuitenkin siinä mielessä teoreettisella tasolla, että lainsäädännöllisesti ei ole tehtävissä ihan hirveästi asian ratkaisemiseksi. Yhteiskunnallisessa keskustelussa ja asenteissa on kuitenkin paljon parantamisen varaa siinä mielessä, että pitäisi tähdätä tilanteeseen, jossa sukupuolella ei ole merkitystä urasuunittelun, palkkauksen tai arvostuksen suhteen. Parisuhteissa eläviä ihmisiä ei voi pakottaa jakamaan koti- ja lastenhoitotyötä tasaisemmin, mutta heitä voidaan kannustaa ja kehottaa toimimaan tasapuolisemmin.

  Lainaus:
  Asia ei ole niin yksioikoinen, että miehet raataisivat kovempaa samalla, kun naiset makoilevat kotona. Ennemminkin yhteiskunnassamme vaikuttavat vielä vanhat roolijaot, joiden mukaan mies käy palkkatöissä ja tekee uraa, kun nainen on samalla kodin ylläpitäjä. Tietenkään asetelma ei ole niin kategorinen, mutta vielä on pitkälti matkaa siihen tilanteeseen, jossa sukupuoli ei määrittäisi millään tasolla ihmisen roolia yhteiskunnassa.
   
 4. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tässä kannattaa kuitenkin huomioida se, että myös työttömäksi jäänyt "turha byrokraatti" on kustannuserä valtiolle. Aina ei ole niin selvää, että tehtävien karsiminen johtaisi yhteiskunnan kokonaisedun kannalta suotavaan lopputulokseen.
   
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No kai tuollainen byrokraatti itselleen jotain muuta työtä löytää. Voi olla hyvä työntekijä tarpeettomassa virassa.
   
 6. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Huom. että minä kommentoin nimenomaan lopputulemaa enkä työehtosopimuksia ja vastauksesi viuhuu ohi pointistani. Toki tuo äitiysloman suurempi mahdollisuus vaikuttaa aidosti palkkaukseen etenkin pienillä yrityksillä ja tähän olen kaipaillut jopa valtion apua.

  Toistan silti: Esittämäsi johtopäätös, jossa naisvaltaisten alojen keskimäärin heikommat palkat kertoisivat siitä, ettei naisten työtä arvosteta yhtä paljon kuin miesten työtä, on yksinkertaisesti loogisesti väärä. Oikea tutkimusasetelma on, saako mies saman työn tekemisestä jotain "miesetua", eli arvostetaanko miehen tekemää sairaanhoitoa tai pohjapiirrustuksia automaattisesti enemmän. Käsittääkseni näin ei voida empiirisesti päätellä.
   
 7. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En puhu yksilön arvostuksesta, vaan siitä, että naisille pääosin lankeavat työtehtävät (myös koti- ja lastenhoitotyö) ovat rahallisessa mielessä selkeästi vähempiarvoisia. Tämä kertoo siitä, että vallitseva yhteiskunnallinen ja taloudellinen työnjako suosii keskimääräisesti varsin selkeästi miehiä, joilla on enemmän taloudellista valtaa.

  Lähestymme asiaa vähän eri näkökulmista. Minun pointtini on tarkastella ympäristön kannustimia, rakenteellisia vaikuttimia ja arvojärjestelmiä, kun sinä taas puhut faktuaalisista palkoista ja mahdollisuuksista. Totta kai myönnän sen, että naisilla on mahdollisuus kouluttautua myös niihin hyväpalkkaisiin, miesvaltaisiin töihin, mutta tällöin jää huomioimatta ne monet tekijät, jotka johtavat osittain sukupuolittuneeseen työnjakoon.
   
 8. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Minusta on vain nurinkurista lähteä siitä, että työmarkkinaa itseään pitäisi jotenkin rakenteellisesti muokata: Todellisuus on sellainen, että matematiikan ja luonnontieteiden osaajia tarvitaan aivan välttämättä enenevässä määrin ihan jotta nykyaikaista yhteiskuntaa voidaan pitää yllä ja kehittää. Myös moni ennen ei-kvantitatiivinen ala on muuttunut kvantitatiivisemmaksi datan saatavuuden ja laskentakapasiteetin parannuttua. Ongelma, siinä määrin kun kyseessä ovat rakenteet, on paljon ennen työmarkkinoille pääsyä: Vaikka ylioppilaista selvä enemmistö on tyttöjä/naisia, lukiolaispoika kirjoittaa pitkän matematiikan yli puolitoistakertaisella todennäköisyydellä lukiolaistyttöön verrattuna (Pitkä matematiikka tasoittaisi tyttöjen tietä yliopistoon ). Jos muutosta on tullut viime vuosina, se on ollut melko huomaamatonta.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Aluksi kyllä, saneerauksen tulokset näkyvät pitkällä aikavälillä.
   
 10. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Lainaus:
  Ehkä siksi että se laitostunut vasemmistolainen byrokraatti ei pärjää vapailla markkinoilla kun siellä pitäisi tehdä jotain hyödyllistä. Suomalainen byrokraatti osoittaa "tehonsa" keksimällä kerran vuodessa jotain vittumaista josta on haittaa Suomelle.
   
 11. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Aika kovat vastakkainasettelut sulla. Minun silmissäni byrokraatilla on ihan yhtä tärkeä funktio länsimaisen oikeusvaltion toimivuuden kannalta kuin (ilmeisesti sinun ja monen muun) ihannoidulla yksityisen sektorin työmiehellä.
   
 12. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ehkä, mutta ei julkisen sektorin työntekijöiden karsiminen ole itseisarvoisesti hyvä ratkaisu. Riippuu ihan siitä, millä tavalla kyseisen ihmisen työpanos korvataan, millaiset seuraukset irtisanomilla on ja millaisia mahdollisia säästöjä saavutetaan.
   
 13. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Tässä oli kyse turhista työpaikoista julkisella sektorilla. Siis sellaisista töistä, jotka pitävät vaan turhia rakenteita pystyssä, työ ei ole kansantantaloudellisesti tuottavaa ja tämän julkisen puolen rakenteet ovat suurimmalta osin turhaa menoa ilman minkäänlaista merkittävää hyötyä tai vastinetta. Nettotulos lienee positiivinen vaikka kaikki ulos monotetut ihmiset olisivat työttömiä koko loppuelämänsä ajan.
   
 14. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Harva julkisen sektorin työntekijä on tuottamatta mitään lisäarvoa. Tietysti toimintaa voi tehostaa, ja leikkauksia tehdessä yleensä joudutaan jostain nipistämään. Ylipäänsä julkisen sektorin monia toimintoja on aika hankala mitata tuottavuusasteikolla. Yliopistollakin on vaikka mitä tutkimussuuntauksia, joiden ainoa funktio on tutkimuksen tekeminen ja tiedonkeruu. Näillekin voi kuitenkin laskea kulttuurillisia ja yleishyödyllisiä arvoja, vaikka tuottavuus sinällään olisi mitätöntä.
   
 15. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Kulttuuria on pystytty tuottamaan ilman julkisen sektorin rakenteita ja virkoja iät ja ajat. Ei tosin sillä, että kaikki tuollaiset jutut ovat itseisarvoltaan negatiivisia. Mielestäni kuitenkin valtion roolin tulisi olla minimaalinen, kun mennään olennaisten peruspalvelujen ulkopuolelle. Varsinkin, jos ne palvelut tuotetaan todella tehottomasti.
   
 16. hammer lynx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Brøndby IF
  Lainaus:
  Tyypillistä vassaripotaskaa. Tuhansien assyyrialaisen savenvalaja maisterien panos yhteiskunnalle on nolla. Täällä tarvittaisiin kovaa saneerausta yhteiskunnallissien loisien piirissä.
  Menkööt oikeisiin töihin tai muuttakoot Ruotsiin.
   
 17. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Kaikki turha sääntely pois mm. valvira ja aluehallintovirasto ovat suurelta osin ihan tuhraa byrokratiaa.
  Karsinta siellä niin kas kummaa ilman turhaa koneista syntyy niitä työpaikkoja.
  Samoin ihan yleisesti julkiselle puolelle tehokkuutta edes lähelle samalle tasolle yksityisen puolen kanssa niin alkaa myös se veropotti kasvaa, vaikka prosentit tippuisivat.
   
 18. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Lainaus:
  Siksi koska tuottavuutta näillä toiminnoilla ei yksinkertaisesti ole. "Kulttuurillinen ja yleishyödyllinen tiedonkeruu" veronmaksajien rahoilla. Ei hemmetti, ymmärsin juuri että sinähän olet täysi kommunisti. Kaikille kaikkea kivaa yhteisestä veropotista.
   
 19. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En ole kommunisti. Jos et ole koskaan kuullut, niin kommunismin ja täysin vapaan markkinatalouden välillä on aika monia muitakin tapoja jakaa veropottia. Näitä on käytössä esim. kaikissa teollisuusmaissa.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 21. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nyt pitää erottaa harrastus ja ennaltaehkäisevä mielenterveystyö, on halvempaa estää sairastuminen kuin hoitaa sairaita.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kävin lueskelemassa Suomi 100 vuotta seurantaketjua, feminismillä on vielä paljon töitä Suomessa.
   
 24. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Valitettavasti meillä on sellainen asia kuin geenit ja jos me poistamme niiden vaikutuksen, niin loppuu myös tämän maan ja koko ihmiskunnan tulevaisuus. Seksuaalinen häirintä on sitten asia erikseen.
   
 25. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Huomaa, että feminismillä ei ole paljoa töitä Suomessa, kun naisen euron ja muiden hömpötysten jälkeen kenkää puristaa liveseurantaketjuun kieli poskessa heitetyt letkautukset.