Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Feminismi – tasa-arvon asialla?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Runtulin, 16.05.2015 klo 21.01.

 1. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Itse asiassa on. Biologia tekee hyvin vahvan ennusteen, että miehet keskimäärin käyttävät huomattavasti enemmän resursseja ja ottavat suurempia riskejä saadakseen rahaa ja valtaa. Noilla asioilla kun on pitkä historia mm. seksuaalivalinnan suhteen ihmisillä. Tämän seurauksena oletettavasti osa sukupuolten välisistä persoonallisuuspiirteiden eroista on muodostunut. Esimerkiksi miehet ovat keskimäärin hiukan aggressiivisempiä, epäystävällisempiä, ahkerampia ja niin edelleen. Sen lisäksi miehillä on keskimäärin suurempi hajonta ja jakauna persoonallisuuspiirteiden osalta ja tämän vuoksi suurin osa 100h viikossa rahan ja vallan eteen työskentelevistä ihmisistä on miehiä.
   
 2. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mikseivät naiset sitten äänestä naisia? Onko kyseessä se että naiset on indoktrinoitu ajatuskatsantoon jossa nainen ei ole hyvä johtaja vai siitä ettei naisia nosteta esille?
   
 3. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Höpöpuhetta. Feminismi ei suinkaan pyri taistelemaan rakenteita vastaan vaan sen sijaan korvaamaan entiset rakenteet uusilla. Sen päämäärä on härski vallankäyttö, jossa jotkut aatteet hiljennetään ja toiset nostetaan esiin.

  Milloin olet nähnyt feministien tukevan avoimesti perinteistä konservatiivista maaseudun miestä, jolle tärkeitä ovat isänmaa, asepalvelus ja perinteiset sukupuoliroolit? Tuskin koskaan, koska feminismi ei tahdo tarjota ihmisille erilaisia roolimalleja. Feminismi ei tue moninaisuutta, vaan se on yksiääninen aatteellinen liike, jolla on ideologinen päämäärä.

  Feminismi on perustaltaan sotaa moninaisuutta ja moniarvoisuutta vastaan. Aina kun feminismi kohtaa itselleen vieraan arvon, se hyökkää voimakkaasti arvoa vastaan sen sijaan että suostuisi itse tuhoutumaan.

  Aidosti suvaitsevat liikkeet tunnistaa siitä, että ne eivät yritä pysyä hengissä vaan ovat valmiita tuhoutumaan erilaisuuden edessä. Feminismi ei tällainen liike ole.
   
 4. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Et nyt huomioi tässä kulttuurillisia ja yhteiskunnallisia tekijöitä. Totta kai miehet uhraavat enemmän aikaa uralle, statukselle ja rahalle, koska sitä pidetään ja on pidetty maskuliinisena normina ja tavoiteltavana roolina miehelle. Vielä alle 100 vuotta sitten pidettiin itsestään selvänä, että naiset eivät osallistu millään lailla kodin ulkopuoleisten asioiden hoitamiseen; sittemmin vallitseva paradigma on siirtynyt tasa-arvoisempaan ja "sukupuolineuraalimpaan" suuntaan, mutta vielä on paljon työnsarkaa.

  Se, että teet havaintoja olemassaolevista ilmiöistä, ei tarkoita, että ne olisivat kausaliteettisuhteessa biologisiin ominaisuuksiin tai että nämä ilmiöt eivät voisi muuttua ajan myötä.

  Lainaus:
  Naiset äänestävät kyllä varsin tasapuolisesti sekä naisia että miehiä, mutta miehet äänestävät lähes poikkeuksetta miehiä, minkä vuoksi eduskunnassa on vielä tänäkin päivänä selkeähkö miesenemmistö. Miesten suhteellista yliedustusta kuvastaa räikeämmin johtopaikkojen jakautuminen lähes yksinomaan miehille, vaikka vielä kymmenisen vuotta sitten oli havaittavissa muutosta naisvaltaisempaan suuntaan.
  Lainaus:
  Aika hyökkäävä näkökulma. Totta kai feminismi vastustaa sellaisia toimintatapoja, jotka tukevat nykyisiä valtasuhteita ja rakenteita, jotka ovat korostuneen maskuliiniset. Konservatiiviset arvot ovat luupin alla, koska ne vastustavat muutosta, joka mahdollistaisi emansipatorisen politiikan ja liberaalit arvot. Feminismi ei vastusta tai pyri alistamaan maaseudun konservatiiveja ihmisinä, vaan niitä vallankäytön välineitä, joita kyseiset ihmiset käyttävät.

  Ihmettelen ylipäänsä, että asetat feminismille vaatimuksia, jotka eivät koske millään tapaa muita ideologioita tai ajatusmalleja. Totta kai feminismi vastustaa niitä tahoja, jotka vastustavat feminismin leviämistä.
   
 5. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Totta kai asetan, koska feminismi väittää purkavansa rakenteita ja ajavansa tasa-arvoa, vaikka käytännössä se harjoittaa syrjintää ja luo uusia valtarakenteita.

  Miksi feminismin täytyy perustaa toimintansa valehteluun? Miksi se ei uskalla olla avoimesti ideologinen, kun se kuitenkin on?

  Feminismi on syrjivä liike. Feminismin keskeinen tavoite on tukahduttaa eri tavalla ajattelevat. Feminismi vihaa moninaisuutta ja erilaisuutta. Se yrittää tuhota kaikki, jotka eivät kannata feminismin ideologiaa. Feminismi on pahuutta, äärimmäistä suvaitsemattomuutta. Jos kannattaa feminismiä, silloin kannattaa epätasa-arvoa, koska feminismi ei aja kaikkien etua, vaan sen sijaan pyrkii tuhoamaan erilaiset.
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Onko oma arviosi, että biologia ei vaikuta näihin asioihin mitenkään?
   
 7. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jotenkin todella mielenkiintoinen tuo ajatus, että demokratiassa äänestäjien enemmistöryhmä olisi poliittisesti syrjitty. Mutta ei kai siinä mitään, pahat rakenteet ovat toimineet ja saaneet nämä äänestämään "väärin".
   
 8. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Vaikuttaa, mutta selkeästi vähemmän kuin mitä tunnutaan yleisesti kuvittelevan.
   
 9. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Demokratia ei ole virheetön hallitusmuoto, vaan välillä se tuottaa huonoja tuloksia, kuten vuosi sitten Yhdysvalloissa. Se on kuitenkin paras käytettävissä olevista. Demokratia on samalla myös enemmistön diktatuuria, minkä vuoksi meillä on esim. perustuslaki takaamassa ihmisoikeuksien toteutumista. Joissakin listavaalijärjestelmissä puolueet korvamerkkaavat ehdokaspaikkoja vähemmistöryhmien edustajille, koska muuten heillä ei olisi oikein minkäänlaista edustusta. Tämäkin on ihan ok.
   
 10. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mitä ihmisryhmää feminismi syrjii?
  Lainaus:
  Ideologia on arvolatautunut termi, jota voi käyttää moneen tarkoitukseen. Myös liberalismi on ideologia, vaikka sen sisällöstä ei nykyisin kaikilta osin puhuta "ideologisena" vaan ennemminkin demokratian kivijalkana.

  Lainaus:
  Feminismi nimenomaan suojelee moninaisuutta ja erilaisuutta. En tiedä tuhoamisesta, mutta totta kai jokainen poliittinen aatesuuntaus pyrkii korvaamaan vastustamansa aatteet, mikäli nämä ovat ristiriidassa. Ei feminismi pyri tuhoamaan liberaaleja perusarvoja, demokratiaa tai tasa-arvoa, vaan täydentämään ja muokkaaman niitä.

  Feminismi ei aja epätasa-arvoa - paitsi ehkä niiden mielissä, jotka kannattavat laissez-faire -politiikkaa, yövartijavaltiota tai sosiaalidarwinismia. Feminismi pyrkii tasoittamaan syntymässä saatuja tai ulkoisiin tekijöihin perustuvia etuja, joiden varjolla valtaosa nykypäivän syrjinnästä tapahtuu. On vain näennäistä tasa-arvoa olettaa, että pelkästään poliittiset oikeudet ja negatiiviset vapaudet johtaisivat "yhtäläisiin mahdollisuuksiin". Tämän takia esim. pohjoismaissa on todellisuudessa paljon enemmän sosiaalista liikkuvuutta, tasa-arvoa ja potentiaalin hyödyntämistä kuin jenkeissä.

  Annan esimerkin: työnhaussa nimellä on merkitystä. Ulkomaiselta kuulostava nimi altistaa syrjinnälle, kun taas suomalainen nimi on pääsääntöisesti kilpailuetu. Ratkaisuksi työn hakemisesta voidaan pyrkiä tekemään anonyymia siten, että hakuvaiheessa nimi ei pääse vaikuttamaan rekrytoijan valintoihin kompetenssin sijaan.
   
 11. Tunturihaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Lainaus:
  Miten kulttuurin vaikutus on tässä biologiaa merkittävämpi? Sattumaltako kaikki kulttuurit ovat tässä asiassa enemmän tai vähemmän samanlaisia?

  Itse väittäisin, että biologialla on valtava vaikutus, ja kulttuurilla enintään hienosäätävä. Mielestäni on itsensä huijaamista ajatella toisin, eläimiä mekin vain olemme, vaikka vähän älykkäämpiä kuin muut eläinlajit.

  Steven Pinkerin The Blank Slate iskee hyvin kiinni tähän kulttuuri vs biologia aiheeseen aika hyvin. Suositukset siitä kaikille, ketä aihe enemmän kiinnostaa.
   
 12. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Siten, että ihminen on sosiaalinen olento, jonka toimintaa ympäristö muokkaa merkittävästi. Muista eläinlajeista poiketen meillä on kyky muodostaa moninaisia sosiaalisia hierarkioita, kommunikaatiotapoja ja valtasuhteita. Kaikissa kulttuureissa ei sitä paitsi ole samanlaiset sukupuoliroolit ja -odotukset. Biologia määrittelee lähinnä suvunjatkamisen tavan, mutta kasvatus, perhesuhteet ym. ovatkin jo sosiaalisen kanssakäymisen piirissä ja siten alttiita muutokselle.

  Lainaus:
  No jos nyt mietit vaikka sadan vuoden takaisia sukupuolirooleja, käyttäytymismalleja ja uskomuksia, niin voitko väittää, etteikö muutosta olisi tapahtunut massiivisen paljon? Biologiaan viittaaminen on varsin usein laiska selitys sille, ettei jakseta tiedostaa ihmiselämän sosiaalisen ulottuvuuden merkitystä. 100 vuotta sitten oli tieteellinen paradigma jakaa ihmiskunta rotuihin, joilla on omat tehtävänsä ja kykynsä. Tästäkin "tieteenhaarasta" kesti varsin pitkään päästä eroon (eivätkä kaikki ole päässeet vieläkään).

  Lainaus:
  En ole lukenut, joten en voi oikein ottaa kantaa.
   
 13. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Tässä on listattuna miesten ja naisten kokemia epätasa-arvo-ongelmia.

  Pahimmat tasa-arvo-ongelmat – miesten vai naisten Suomi?

  Jos feministit pyrkivät ratkaisemaan myös noita miesten ongelmia, niin sitten he oikeasti ajavat sitä tasa-arvoa. Itse en ole tätä juuri havainnut, en ainakaan aktiivisella tasolla. Miesuhriutumista. Siksi on vaikea nähdä heitä tasa-arvon perässä. Jos he (ja nyt puhun järjestötason toiminnasta - yksilöitä on moneen junaan) keskittyvät lähinnä vain naisten ongelmiin, niin sitten he ajavat epätasa-arvoa. Perustelen näkökulmaa näin; Parhaillaan on jonkinlaista tasa-arvoa / tasapainoa, kun molemmilla sukupuolilla on etuja ja haittoja, mutta jos vain toiselta sukupuolelta pyritään ottamaan edut pois, silloin pyritään kohti epätasa-arvoa. Todellinen tasa-arvoliike koostuisi mielestäni sekä nais-, että miesasia-aktiiveista, jolloin molempia näkökulmia tuotaisiin esille yhteisen järjestön voimin.

  Omasta mielestäni miehillä on etuasema työmarkkinoilla, naisilla on etuasema perhe-elämässä. Monen ihmisen arki koostuu enimmäkseen näistä kahdesta asiasta.
   
 14. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  Lainaus:
  Oletko siis sitä mieltä että ns. aluperäiset idea sukupuolista ovat olleet oikeita ja kaikki tasa-arvoon tähtäävä on biologian vastaista touhua ja menee pieleen, vai sitä mieltä että nyt ihan muutamissa kymmenissä vuosissa nimenomaan biologia on muuttunut niin merkittävästi että pakottanut muutoksiin?

  Kyllä eri kulttuureissa on ollut hyvin samankaltaisia piirteitä ainakin joissain asioissa. Esimerkiksi yleisesti ajateltiin että pitkät kestävyyssuorituksen ovat naisille vaarallisia eikä niitä sovi tehdä, olympialaisten pisin juoksumatka vielä 1980 naisille oli 1500m, tämä oli kuitenkin ihan yleinen ajatus eri kulttuureissa muuten olympialaisiinkin olisi tullut muutosta jo paljon ennen tai ylipäätään alunperin olisi ollut samat matkat kummallekin sukupuolelle.

  Nyt kun naiset saavat kilpailla samoilla matkoilla kun miehet niin onko tämä siis mielestäni jotenkin biologian vastaista touhua, vai onko kenties naisten biologia merkittävästi erilainen kun vuonna 1980, että nyt sopiinkin juosta pidempiä matkoja? Onko kulttuuri tässä asiassa siis ollut pelkästään hienosäätävä ja muutokset biologiassa ovat ajaneet muuttamaan asiaa?
   
 15. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyse ei ole mistään miehet vs. naiset -taistosta, jossa käytäisiin nollasummapeliä siitä, kumpi on "niskan päällä". Miesten ongelmat johtuvat lähes yksinomaan siitä, että he toteuttavat kapeaa, maskuliinisuutta ylikorostavaa roolia; tunteista ei puhuta, perhe-elämä jätetään liiaksi naisen harteille, vapaa-aika käytetään mieluummin ylitöhin kuin rentoutumiseen. Alkoholia, tupakkaa, rasvaista lihaa yms. kulutetaan aivan liikaa. Lääkäriin, terapiaan yms. ei hakeuduta, koska noloa, hävettää ja ei ole miehistä. Miehet myös kasvatetaan eri lailla kuin naiset: tottelemattomuutta katsotaan sormien läpi, empaattisuutta ja avoimuutta ei vaadita. Tämä on myös osittain koulujärjestelmän ongelma.

  Kaikki tuntemani feministit kannattavat armeijainstituution tasa-arvoistamista ja huoltajuuskiistojen tasapuolistamista. Ei, en tunne Eva Biaudeta.
   
 16. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kannattavatko tuntemasi feministit jotain yleisen kansalaispalvelun tapaista järjestelyä, jossa naisten velvollisuuksia lisätään, vai asevelvollisuuden poistoa, joka pitäisi siis naisten velvollisuudet ennallaan?
   
 17. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Vähän molempia. Kai tuo ensinmainittu on suositumpi vaihtoehto. Feministien keskuudessa on kyllä mitä luultavimmin enemmän pasifisteja yms. kuin keskimäärin muissa ryhmissä.
   
 18. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Käytännössä ainoa miesten tasa-arvo-ongelma jota punavihreät joukot pitävät agendallaan, on miesten asevelvollisuus. Tämäkään ei aidosti tähtää kaikkia koskevaan asevelvollisuuteen, vaan asevelvollisuuden purkuun.

  Sehän se vasta varsinaista tasa-arvotyötä onkin, mikä Ryssän intressiä edistää...
   
 19. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Siinä vaiheessa, kun miehet yrittävät purkaa patriarkan muodostamia rakenteita ja puhua tunteistaan avoimesti kuten viimeksi me too -kampanjan aikana, niin Feministisen puolueen puheenjohtaja tulee ja kertoo, että heteromiehillä ei ole oikeutta sanoa omaa mielipidettään, koska eivät sukupuolensa johdosta tiedä mistä puhuvat.

  Lainaus:
   
 20. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuolla olikin melkoinen ehdotus, kun feministijärjestö sanoi että verotuksessa pitäisi ottaa huomioon se, että naiset tienaavat vähemmän.

  Melkoinen ehdotus, käytännössä siis ehdotetaan naisille pienempää veroprosenttia, se vasta olisikin tasa-arvoa.
   
 21. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Juu, koska tuostakin #metoo-kampanjasta monet miehet yrittävät kääntää huomion itseensä. Varmaan enemmistö aiheeseen liittyvistä jutuista on miesten uhriutumista, kun "ei saa enää nykyään edes katsoa naisiin päin". Ihan järkevää nostaa esille tarve sille, että annettaisiin josku ääni uhrille ja ehkä hiljaa itsekseen tarkasteltaisiin sitä omaa käytöstä niitä kohtaan, jotka kärsivät kampanjan esille nostamista asioista. Feministinen keskustelu netissä on yleensä mahdotonta, mikäli sitä ei moderoida kovalla kädellä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö keskusteluun miehenä voisi osallistua.
   
 22. Axroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, S.Koivu
  Lainaus:
  Eikö tuossa juuri Feministisen puolueen puheenjohtaja rajannut, että koskee naisia, homoja ja transmiehiä. Nämä kaksi lausetta on aikalailla ristiriitaisia:

  "Tämä ei tarkoita sitä, etteikö keskusteluun miehenä voisi osallistua."

  "Sinä mies, joka kirjoitat: tämä koskee kaikkia. -- Se on jokaisen aikuisen naisen, joka joutuu haavoittuvaan asemaan: asunnottomana, vammaisena, sairaalassa, vastaanottokeskuksessa, sodassa. Se on jokaisen transmiehen, homon tai sukupuoleltaan tai seksuaalisuudeltaan sinusta erilaisen kokemus."

  Jos halutaan sanoa, että annetaan ääni uhrille, niin miksei sanota, että ne täysin aiheettomat kitinät "ei saa katsoa naisiin päinkään" voi jättää pois. Sen sijaan että sanotaan, että Mies, sinun kokemallasi lähentelyllä ei ole arvoa, koska olet mies.

  Ylipäätään, melko naurettavaa, että joku tuollaisten ulostulojen jälkeen jaksaa yrittää selittää feministisen puolueen agendaa tasa-arvoiseksi. Onhan nuo ihan pölöjä ulostuloja. Kyllä miehet kokevat myös häirintää, olkoonkin että pienemmissä mittakaavoissa ihmisryhmänä. Luuletko, että häirintää kokenutta miestä yksilönä lohduttaa se, että hänen kokemansa seksuaalinen häirintä ei oikeastaan ole mitään, koska hän on mies.

  Tekisi mieli sanoa, että valoja päälle nyt.
   
 23. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En osaa varmaksi sanoa, mutta itse en tulkinnut niin, että tarkoitus olisi vähätellä miesten kokemaa ahdistelua.

  Yleensähän näissä jutuissa on kyse siitä, että kun käsiteltävänä aiheena on maskuliinisen kulttuurin seuraus eli naisten yleinen ahdistelun kohteeksi joutuminen, niin on keskustelun kannalta epäoleellista puuttua ihan kaikkeen huonoon käytökseen tai ahdisteluun. Samoja valituksia tulee aina, kun kyseessä on jokin rajattu ryhmä; naistenpäivänä vaaditaan miestenpäivää, naisten kokemasta parisuhdeväkivallasta puhuttaessa vaaditaan myös miesten parisuhdeväkivallasta puhumisesta. Näissä on vain se ongelma, että tällöin huomio ei kiinnity siihen itse aiheeseen - mikä esim. tässä #metoo -kampanjassa on kulttuuri, joka hyväksyy ja vähättelee hallitsevan sukupuolen eli miehen seksuaalista vallankäyttöä alisteisena olevaan naissukupuoleen.
   
 24. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Mielenkiintoinen näkökanta syyllistää miehiä ja heidän käytöstään. Voidaanko siis ajatella että miesten ongelmat loppuvat, kun he oppivat käyttäytymään oikealla tavalla? Tässä tapauksessa siis enemmän kuin miten naiset käyttäytyvät nyt? Mikä olisi vastaanotto jos tämän viestin kääntäisi toisinpäin? En tiedä trollaatko vai oletko täysin tosissasi?

  Minusta tästä paistaa pahasti läpi se että tuskin edes tunnet kovin hyvin miesten sielunelämää. Olet kerännyt kaikki kliseet ja oletukset samaan koriin, josta johdat sitten kaikki miesten ongelmat. Kasvatus näkökulma on mielenkiintoinen, kun ei minulla ole (Huom!) lähipiirissä yhtään miestä jota ei olisi kasvatettu ottamaan toiset huomioon. Empatian puutetta on tullut vastaan ihan tasaisesti sukupuolesta riippumatta.
   
 25. Axroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, S.Koivu
  Lainaus:
  Miten koet tulkintasi menestyvän, jos kysytään hieman laajemmalta otosjoukolta?

  Lainaus:
  Esimerkiksi aiheesta, kun nyt nostit tuon parisuhdeväkivallan.
  Lainaus:
  Oletko tosiaan sitä mieltä, että edellä todetun perusteella kun keskustellaan naisten kokemasta parisuhdeväkivallasta, olisi jotenkin oikeuttamatonta ihmetellä että mites miesten kokema parisuhdeväkivalta? Tai vaihtoehtoisesti kokea, että ei tämä nyt ihan tasa-arvoiselta asian käsittelyltä tunnu?

  Toki esim. väkivaltainen nainen ei tähän ajatukseen maskuliinisen kulttuurin ylivallasta ja yksinomaan miehestä vallan väärinkäyttäjänä oikein sovi.