Juu, koska tuostakin #metoo-kampanjasta monet miehet yrittävät kääntää huomion itseensä. Varmaan enemmistö aiheeseen liittyvistä jutuista on miesten uhriutumista, kun "ei saa enää nykyään edes katsoa naisiin päin". Ihan järkevää nostaa esille tarve sille, että annettaisiin josku ääni uhrille ja ehkä hiljaa itsekseen tarkasteltaisiin sitä omaa käytöstä niitä kohtaan, jotka kärsivät kampanjan esille nostamista asioista. Feministinen keskustelu netissä on yleensä mahdotonta, mikäli sitä ei moderoida kovalla kädellä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö keskusteluun miehenä voisi osallistua.
Eikö tuossa juuri Feministisen puolueen puheenjohtaja rajannut, että koskee naisia, homoja ja transmiehiä. Nämä kaksi lausetta on aikalailla ristiriitaisia:
"Tämä ei tarkoita sitä, etteikö keskusteluun miehenä voisi osallistua."
"Sinä mies, joka kirjoitat: tämä koskee kaikkia. -- Se on jokaisen aikuisen naisen, joka joutuu haavoittuvaan asemaan: asunnottomana, vammaisena, sairaalassa, vastaanottokeskuksessa, sodassa. Se on jokaisen transmiehen, homon tai sukupuoleltaan tai seksuaalisuudeltaan sinusta erilaisen kokemus."
Jos halutaan sanoa, että annetaan ääni uhrille, niin miksei sanota, että ne täysin aiheettomat kitinät "ei saa katsoa naisiin päinkään" voi jättää pois. Sen sijaan että sanotaan, että Mies, sinun kokemallasi lähentelyllä ei ole arvoa, koska olet mies.
Ylipäätään, melko naurettavaa, että joku tuollaisten ulostulojen jälkeen jaksaa yrittää selittää feministisen puolueen agendaa tasa-arvoiseksi. Onhan nuo ihan pölöjä ulostuloja. Kyllä miehet kokevat myös häirintää, olkoonkin että pienemmissä mittakaavoissa ihmisryhmänä. Luuletko, että häirintää kokenutta miestä yksilönä lohduttaa se, että hänen kokemansa seksuaalinen häirintä ei oikeastaan ole mitään, koska hän on mies.
Tekisi mieli sanoa, että valoja päälle nyt.