Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Feminismi – tasa-arvon asialla?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Runtulin, 16.05.2015 klo 21.01.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niinhän ne aina, kieli poskessa heitettyjä letkautuksia.
   
 2. depre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
  Lainaus:
  Sopivassa seurassa naistenkin huumori on yllättävän rajua. En kyllä seurannut ko. keskustelua eilen ja netti nyt ei ole mikään suljettu piiri, mutta rajut ja kaksimieliset jutut ei ole mikään miesten yksinoikeus.
   
 3. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Niin, olet tosiaan kyllä oikeilla jäljillä, että nykyajan feminismin suurimpia tehtäviä on puuttua somessa tapahtuviin keskusteluihin. Se, kertooko tuo käyttäytymismalli siitä, että asiat ovat jo niin hyvin, että valittamisen aiheet ovat loppumassa vai siitä, että tietty ihmisryhmä kokee oikeudekseen moderoida keskustelua kuin keskustelua, onkin jo toinen kysymys.
   
 4. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  Saako muille ihmisille kuittailla tai kommentoida? Tätähän tapahtuu niin miesporukoissa kuin naisten kesken ja kohteena ihmiset iästä, sukupuolesta tai muista seikoista riippumatta. Ei tarvitse miesporukassa kuin yhden hankkia bemarin ja tietää odottaa kommentteja pienimunaisuuden kompensoinnosta. Likö heteromiesten keskinäistä seksuaalista häirintää? Osa jutustelusta on vitsailua, osa vittuilua ja tätä tapahtuu monenlaisissa porukoissa. Huhujn mukaan naishoitsujen jutut saisi monn miehen korvat punaisiksi.

  Feminismi tai mikään muukaan ismi ei tule ihmisten hurttia tai huonoa käytöstä poistamaan.
   
 5. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Nyt kun aiheeseen päästiin, niin kuvakaappauksista päätellen juurikin monissa esim.facebookissa olevissa feministien ryhmissä onkin kyllä varsin lupsakka meininki, jossa otetaan varmasti kaikki huomioon ja oikein hengitetään sitä kuuluisaa tasa-arvoa.
   
 6. Undrafted Jäsen

  https://www.is.fi/perhe/art-2000005478370.html

  Mites tässä näin kävi, että Suomessa isät viettää enemmän aikaa kouluikäisten lasten kanssa kuin äidit? Omalta osaltani pitää hyvinkin paikkansa, kun en ole yhtään vauva- tai taaperoihminen. Kun lapset täyttivät 5-6 niin heistä tuli jo pieniä ihmisiä joiden kanssa on kokoajan hauskempi viettää aikaa sekä löytää tekemistä koko porukka tykkää.

  Tasa-arvomielessä antaisin olla yltiömäisen vertailun sukupuolten keskn kokonaisuutena. Antaa ihmistn valita miten valitsevat ja jossain asiassa enemmistö naisista valitsee samoin tai miehet joukolla tykkäävät toimia jotenkin, niin olkoot niin. Kunhan rakenteelliset epäkohdat on korvattu, niin lopuissa ihmisillä tulisi olla vapaa tahto toteuttaa itseään lakien antamissa rajoissa.
   
 7. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Ennenkuin aletaan innostua tuosta OECD:n raportista niin kannattaa muistaa että sen data ei pidä lainkaan paikkaansa koska isät ovat vain pelleilleet kyselyssä.
   
 8. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Herttaista että palstan suurin mahdollisuukien tasa-arvon puolesta vinkuja tulee kertomaan miten kaikilla on tasa-arvoiset lähtökohdat.
   
 9. kiwipilot Jäsen

  Lainaus:
  Voin vahvistaa, että huhut pitävät täysin paikkansa. Itse en ole koskaan jaksanut asiasta välittää, vaan antanut samalla mitalla takaisin, huumorilla toki. Mut jos nyt joku loukkaantua haluaisi, niin tässä maassa olisi osastojen kahvihuoneissa satoja tai varmaankin tuhansia potentiaalisia #metoo -miehiä.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mahdollisuuksien tasa-arvo on täysin sairas tavoite. Onneksi siihen pyritään tässä maassa vain juhlapuheissa. Jos sitä alettaisiin tavoitella myös käytännössä, tästä tulisi todella paska paikka asua.
   
 11. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:

  Johan meille vasemmiston suurajattelijat kertoivat, että jos mies kokee tulleensa seksuaalisesti häirityksi, on hän raukkamainen uhriutuja. Ilmeisesti tämä oikeus halutaan pitää naisilla.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tähän linkkejä kiitos. Jotkut neropatit toki sanoivat #metoon olleen hyvä kampanja kunhan keskityttiin naisten kokemaan ahdisteluun eikä keskitytty pelkästään naisiin. Nämä nyt taisivat olla lähinnä enemmän tai vähemmän anonyymeja internet kommentaattoreita.
   
 13. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005414389.html

  Ei Feministipuolueen puheenjohtaja paljoa muuta roolia tunnu heteromiehille antavan kuin olla hiljaa tai hävetä kollektiivisesti ryhmänsä toimia. Koittaa tosin kommmentoida etteikö heteromiehet voisi kertoa kokemuksiaan mutta toisaalta kaikkien tulisi tiedostaa tosiasia, että ahdistelijat ovat alna miehiä. Olisin odottanut puolueen puheenjohtajalta parempaa ja kun puolue väittää olevansa tasa-arvon kannalla niin luulisi ahdistelun uhrin olevan yhtälailla huomioitu ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseensuuntautumiseen katsomatta.
   
 14. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä on kyllä jännä. Jokukin nimimerkki sanoi aikaisemmin, että feminismin tarkoitus ei ole syrjiä toista sukupuolta. Silti vähintään kerran kuukaudessa tulee ulostulo, jolla "feminismi" luetaan "naisten oikeudeksi" ja nämä uutiset ei ainakaan auta piirtämään asiaa siltä tasa-arvon kantilta. Kyllä tämä ideologia tuhotaan ihan omista kannattajista. Onneksi.
   
 15. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  En nyt osannut linkkiä kännykällä kopioida, mutta tämä nopeasti vasemmiston trollitehtaasta noussut koomikko Iikka Kivi esimerkiksi otti asiaan kantaa 17.10. Tämä nyt oli se, jonka esiinkaivaminen kävi lauantaihin riittävän nopeasti.

  Hän toki kirjoituksensa lopussa "pienellä präntillä" antaa ymmärrä suhtautuvansa vakavasti myös miesten kokemaan häirintään. Kun on sitä ennen kirjoittanut pitkälle sitä vähätteleviä lausuntoja.

  Uskoisin, että jos henkilöt oikeasti tasa-arvon asialla olisivat, ymmärtäisivät he lukea Martin Luther King juniorin tekstejä, ja ymmärtäisivät sen ettei yksipuolinen tasa-arvon ajaminen johda tasa-arvoon.
   
 16. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä varmaan helpottaa seksuaalisen hyväksikäytön heteroseksuaaleja uhreja kun heille kerrotaan etteivät heidän kokemuksensa ole relevantteja.
   
 17. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Femismi otti kyllä pahasti takkiin Ylen Perjantai - illassa. Siellä oli Katju Arot ja Rosa Meriläiset jne ja YLE:n toimittaja sai heidät näyttämään kutakuinkin yksisarvishoidon puolustelijoilta lääketieteen illassa.

  Nauratti.
   
 18. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Katsoin kanssa osan. Feminismi pulueem puheenjohtaja itsekin sanoi että jos puhutaan henkilöistä samalla alalla, niin se on 6%, mutta käänsi ilman perusteluja, että kyllä se on 20%. Ja itse luin juuri tutkimuksen, jossa se oli 33 maassa 8 miljoonalla ihmisellä 1,6%.
   
 19. Undrafted Jäsen

  https://yle.fi/urheilu/3-9967439

  Onko nämä nyt ihan tosissaan tämän tutkimuksensa kanssa? Samalla olisi voinut päivitllä miten NHL-jääkiekkoilija tienaa enemmän kuin kolmosdivarissa pelaava kiekkoilija tai millaisia eroja on lajien kesken. Tosin eroja saattaa löytyä katsojamäärissä, lippujen hinnoissa ja maksutv-tilaajamäärissä, mutta näillähän ei ole mitään tekemistä minkään kanssa.
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Niin mikäänhän ei estä naisia menemästä pelaamaan esimerkiksi NHL:ään. Manon Rheaume on tässä jo murtanut surutta lasikattoa, joten naiset voivat mennä sinne puolestani pelaamaan, niin saadaan nämä heteropatriarkkaa osoittavat rakenteet kaadettua. Oletan, että monissa piireissä ratkaisu tähän on se, että yhteiskunnassa ohjataan varoja urheilevien naisten suuntaan, sen sijaan, että todettaisiin naisilla olevan "rakenteiden" puolesta yhtäläiset mahdollisuudet tehdä elantoa urheilemalla, ainakin palloilulajeissa.

  Nämä on toki yhteiskunnallisella tasolla vaikeita asioita ottaa kantaa, koska ääneen ei saisi sanoa sitä, että miehillä ja naisilla saattaa olla jotain eroja, jotka eivät ole suunniteltu samoihin asioihin. Mutta hei, me olemme kaikki kuitenkin ihmisiä.

  Edit. Yleisurheilussa ja monissa muissa yksilölajeissa voidaan sen sijaan lyödä miesten ja naisten palkintorahat yhteen ja luoda yleinen sarja, jolloin kaikilla on mahdollisuudet vielä isommille tuloille.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2017 klo 15.39
 21. Vinyl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aravirran kovuus
  Naisten jääkiekon ja oikeastaan kaiken joukkueurheilun ongelma on se ettei se kiinnosta edes naisia itseään. Mikään ei estä ostamasta lippua ja menemästä katsomoon vaikka isollakin porukalla jos se naisten kiekko nappaa, mutta kun ei.
   
 22. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Naisten joukkueurheilu voi yksittäistapauksissa kiinnostaa maksavaa yleisöä, jos naisjoukkue on paikkakunnan ainoa korkeimmalla (ainakin korkealla) sarjatasolla pelaava joukkue. Suomessa esimerkkitapauksia on ainakin lentopallosta ja pesäpallosta, ehkä koripallostakin.
  Naisten maajoukkuekin saattaa kerätä maksavaa yleisöä, jos ottelussa on panosta.
  Kovin vaikea kuvitella, että maksukanavia ostavat vielä moneen vuoteen kiinnostuisivat naisten joukkuelajeista kansallisella sarjatasolla. Arvokisat ja eurocupit voivat vähän kiinnostaa.
   
 23. Beergenheim20 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Jokerit, OJ
  Naisten pitäisi urheilla alasti mikäli haluavat enemmän rahaa. Vaatteet päällä se ei kiinnosta maksavia asiakkaita
   
 24. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Eikös naistenniksessä ole samat palkintorahat kuin miehillä. Muistaakseni tosin naisten tennis on katsojamääriltään miestennistä suositumpaa.
   
 25. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Minä nosta hattua naisurheilijoille. Saan kunnian seurata todella läheltä eräitä omansa lajinsa maailmanhuippuja ja näet mitä he joutuvat tekemään päivittäin. Väsyneenä töistä, koulusta, kotoa suoraan treeneihin kuuntelemaan valmentajia jotka vaativat 100% ilman korvausta. Helppoa on huudella, että "maksettaisi jos kiinnostaisi" mutta jotain pitäisi tehdä myös senkin eteen, että kiinnostus nousisi.

  Unohtamatta miten naiset joutuvat miettimään perheen perustamista eri tavoin versus miehet.

  Erityisesti vituttaa kuunnella tuota vittuilua naisurheilua kohtaan, kun näkee miten naiset ovat jopa enemmän sitoutuneita urheilijoita versus miehiin.