Erilainen näkemys tähän. Historian tarkastelu kuuluu osaksi keskustelua aiheesta toiseen. Siinä luodaan perspektiiviä ja tarkastellaan niitä yksittäisiä syitä, mitkä ovat luoneet tuon epätasapainon. Kirjoitat nyt vähän kuin historiaa ei tarvitsisi tutkia ollenkaan, kaikki hyvin.
Eihän siitä ole kahta sanaa, että eikö historiassa olisi ollut suurtakin epätasa-arvoa siinä, että miten miehet ovat dominoineet oikeastaan ihan kaikkia aloja, ml. Loirin edustama viihdeala. Myös monien miesten käytös on ollut menneisyydessä, ja on edelleen sellaista suhteessa naisiin, että siitä pitääkin puhua.
Mutta sitä tässä ajoin takaa, että on täysin virheellistä väittää Suomessa olevan tänäpäivänä jonkinlainen epätasa-arvo siinä, että naisia muka jotenkin vähäteltäisiin, jonka ilmentymänä tämä Pöntinen valtiollisia hautajaisia pitää. Siitä menneisyyden rakenteiden muodostamasta suppilosta on miehen ollut totta kai helpompaa nousta semmoiseen asemaan, että ne valtiolliset hautajaiset tulevat kyseeseen. Oli hyvin yleistä ennen, että naiset jäivät kotiin, ja mies tekemään uraa. Ei se ole mikään ihme, että ei sieltä kotirouvan asemasta ole sellaista elämäntyötä monikaan tehnyt, että valtiolliset hautajaiset tulisivat kyseeseen.
Mutta aika on nyt eri, ja naisten mahdollisuudet toteuttaa itseään ovat kasvaneet aivan huimasti jostain 60-luvulta. Kiitos siitä esimerkiksi feminismi-liikkeelle!
Ainiin. En nyt malta olla sanomatta tätä. Ei tästä ole muuten kauaakaan, kun yksi feministiksi itsensä tunnustava kaverini julisti kovaan ääneen, että hänen unelmansa olisi olla elätti ja se, että löytäisi miehen, joka maksaisi koko hänen elämänsä. Sen verran asiaa häneltä tiukkasin, että ihan tosissaan hän vaikutti olevansa. Jonkinlaisia ristiriitoja tämmöisestä ajattelusta on kenties löydettävissä...